Mikä laki koskee meitä pakanakristittyjä?

LyhyestäVirsiKaunis

"Apostolien ja vanhimpien veljellinen tervehdys pakanuudesta kääntyneille Antiokian, Syyrian ja Kilikian veljille. 24 Me olemme kuulleet, että muutamat, jotka ovat tulleet meidän luotamme mutta joita me emme ole lähettäneet, ovat puheillaan järkyttäneet teitä ja saattaneet teidät hämmennyksiin. 25 Siksi olemme yksimielisesti päättäneet lähettää edustajamme teidän luoksenne. He tulevat yhdessä rakkaiden veljiemme Barnabaksen ja Paavalin kanssa, 26 jotka ovat panneet henkensä alttiiksi meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimen tähden. 27 Lähetämme siis Juudaksen ja Silaksen, ja he tuovat tämän saman viestin myös suullisesti. 28 Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän kannettavaksenne pidä panna mitään taakkaa. Annamme ainoastaan nämä välttämättömät ohjeet: 29 karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja sellaista lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta. Kun näitä vältätte, kaikki on kohdallaan. Voikaa hyvin."

86

601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LakimiesOnErimies

      Suomen Laki.

      • LyhyestäVirsiKaunis

        Tosin joukkoomme oli tullut eräitä valeveljiä urkkimaan, millaista on se vapaus, jonka me olemme Kristukselta Jeesukselta saaneet. Heidän tarkoituksenaan oli saattaa meidät lain orjuuteen.


      • Herätyys

        Niin; niiltä osin kun on Raamatun UT mukaista.

        Mutta sitä kaikille hyväksi, kaikkia kohtaan Laillisen Oikeuden mukaista Lakia, = Laillisuutta, kaikille Luvallista Oikeutta, on vain ja ainoastaan Raamatun UT mukainen ja perustuva, se Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, Lain / Laillisuuden täyttymyksen mukainen.

        Kaikki muu ja muulla = laittomalla, tavalla eläminen, toimiminen ja vaikuttaminen on sen vastaista, sitä tuomioksi olevaa ja koituvaa, jossa "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja jossa PAHA perii!! Ja jolla tavalla elämisestä ja toimimisesta tulee näitä SYYSTÄ (kaikki vääryys ja pahuus) Jumalan Sanan vastaisuuksista tuomioksi, pahaksi / kärsimyksiksi ja valtaviksi turhiksi menetyksiksi ja sodiksi, ym. vitsauksiksi seuraamuksia. Joista tiedotus välineet kautta maailman, vain joistakin, päivittäin toistuvasti uutisoi.

        Mutta joita syystä (synneistä) = laittomuuksista, = saatanaa tuomiokseen palvelevasti elämisestä ja toimimisesta seuraamuksia, lähes KAIKKI ihmisten sairaudetkin on!

        Oikeasta ja hyvästä hyväksi seuraamuksia, väärästä ja pahasta, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella tuomioksi / pahaksi ja kärsimyksiksi seuraamuksia.

        Jeesuksen nimessä... muistuttaen ja valistaen.

        Vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen Jumalan Sanan (Raamatun UT) mukaiseen pitäytyvästi elävä, puhuva ja toimiva, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

        Niitä muita tähän em . Raamatun UT mukaiseen Kirts. yhteyteen ja yhteistyöhän kutsuttuja etsivä / perään kuulutteleva.


    • >>> lain orjuuteen. <<< Ei onnistuu !! Niin typeriä emme ole, että palamme Egyptiin lain orjuuteen, kun meitä on maksettu irti kovalla hinnalla. Jeesuksen kalliilla Verellä Ristin kuoleman kautta !! !

      • saviseutulainen

        Savis, etkö sinä saata uskoa selvää Raamatun Sanaa? Ellet sydämestäsi usko, sisäistä ja ymmärrä mitä nm. LyhyestäVirsiKaunis:n aloitusviesti ja hänen vastauksensa kaikessa totuudessaan pitävät sisällään, olet totaalisesti hukassa.


    • Vapaa.laista

      Apostolien ensimmäinen kirje kristityille oli siis sisällöltään Mooseksen LAISTA VAPAUTUMISEN sanomaa.

      • Vahvista-uskoasi

        Armon alainen kristitty tekee kaiken, (mitä lain alainen kristitty tekee) ja paljon enemmänkin sisäisestä vapaudesta, vailla mitään suoritus painetta. Rukous on hänelle, virvoittava hengitys! Raamatunluku, kuin raikas ateria ja uhraaminen pelkkää iloa. Hänen lähellään on helppo hengittää. He tietävät, että kaikki, mitä tarvitaan heidän autuudeksi, on jo valmista Jeesuksen ristin ja ylösnousemisen kautta.
        He nauttivat Jeesuksen täytetyssä työstä ja kiittävät siitä Jumalaa. Näin kirjoitti Juhani Karvinen tässä taannoin Ristin Kansa lehdessä ja noin se myös on.
        Leo Tolstoi totesi, että uudestisyntyneen sydämestä pulppuaa aina kristillistä taidetta, vaikka Jeesuksesta ei sanoisi sanaakaan.
        - Miten sinä voit piilottaa Kristusta Ja millä oikeudella uskovat tappavat sinun taiteesi? Ihmettelee Viktor Klimenkko RV -lehdessä ja jatkaa, että Jeesuksesta laulaminen ei ole taidetta, eikä raamatun lukeminen kirjallisuutta. Ne ovat kaksi eri asiaa.
        Lue sanan väärentämätöntä maitoa, niin kasvat pelastuksessa vahvaksi.


    • sdfsdfsfsdfsfsdfsf

      Tämä kohta Raamatusta tarkoittaa niitä vähimmäisvaatimuksia, mitä juuri uskoon tulleelta pakanalta edellytettiin, koska he eivät olleet käyneet kuuntelemassa synagogassa lain lukemista sapattisin. Koska he eivät osanneet vielä lakia, heiltä ei vaadittu heti kaikkea. Tämä periaate on luvussa mainittu. Verensyöntikielto on keskeinen osa kohsher-ruokavaliota. Sitä edellytettiin heti, jotta saa pysyä seurakunnan jäsenenä. Esim. jos syö mustaa makkaraa, niin tulisi heti erottaa seurakunnasta.

      Jos joku väittää tämä luvun vapauttavan pakanat lain noudattamisesta, niin silloin tappaminen ja varastaminen olisi täysin sallittua pakanoille. Näin ei ole. Se joka väittää luvun tarkoittavan tätä, eksyttää muut ja itsensä helvettiin.

      Roomalaiskirjeessä on mainittu se periaate, miten pitempään uskossa olleet pakanat ja juutalaiset tuomitaan.

      Roomalaiskirje 2:27
      Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.

      • paksu.on.peite

        Paksu on näköjään peite yhä monien silmillä !

        2. Kor. 3:14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.

        2. Kor. 3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;

        2. Kor. 3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.


      • dfsfdsdfsfsfsfsfsddfs
        paksu.on.peite kirjoitti:

        Paksu on näköjään peite yhä monien silmillä !

        2. Kor. 3:14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.

        2. Kor. 3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;

        2. Kor. 3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.

        Vääristelet törkeästi sitä, mitä Paavali tässä tarkoittaa. Hän tarkoittaa sitä, että juutalaisilla on peite silmillä, koska he eivät näe laista Jeesusta Kristusta Messiaana. Sinut tuomitsee Jumalan sana.

        Roomalaiskirje 2:27
        Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.


      • uhreja.uhraamaan

        Oletko uhrannut kaikki lain määräämät ruoka ja eläinuhrit ???

        Jos siis lakia pitää noudattaa, niin erittäin keskeinen asia, ovat nuo uhrit !

        Noudatatko siis lakia vai et ?

        Muista, että olette sanoneet, että laista ei katoa pieninkään piirto !

        Ja teettekö te ITSE siis tietoista syntiä, kun ette uhraa lain määräämiä uhreja !

        On helppoa vaatia muilta vanhan liiton noudattamista ja samalla jättää itse sitä noudattamatta !

        Ja sitten te sanotte vielä, että lakia on helppo ja ilo noudattaa !

        On se helppoa varmaan kun itse voi valita sen, että mitä laista noudattaa, ja mitä jättää noudattamatta !

        17 Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi ja luotat lakiin ja Jumala on sinun kerskauksesi
        18 ja tunnet hänen tahtonsa ja, opetettuna laissa, tutkit, mikä parasta on,
        19 ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja, pimeydessä olevien valkeus,
        20 ymmärtämättömien kasvattaja, alaikäisten opettaja, sinulla kun laissa on tiedon ja totuuden muoto:
        21 niin sinäkö, joka toista opetat, et itseäsi opeta; joka julistat, ettei saa varastaa, itse varastat;
        22 joka sanot, ettei saa tehdä huorin, itse teet huorin; joka kauhistut epäjumalia, kuitenkin olet temppelin ryöstäjä;
        23 joka laista kerskaat, häväiset lainrikkomisella Jumalaa?

        Lain mukaan teidän tulisi kivittää haureudesta kiinni jääneet !

        Montako olette kivttaneet ?

        Vai eikä lakia taaskaan tarvitse syystä tai toisesta noudattaa, ja voiko siis ihminen valita mitä noudattaa ja mitä ei ?

        Ovatko muuttuvat olosuhteet peruste lain noudattamatta jättämiselle ?

        Teidän oppinne ja opetuksenne on aivan järjetön, ja se on samaa mitä fariseukset ja kirjanoppineet harrastivat, ja josta Raamattu sanoo oikein:

        Matt. 23:3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, SILLÄ HE SANOVAT, MUTTA EIVÄT TEE.

        4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.

        Tässä toinen teitä hyvin kuvastava Raamatun kohta:

        Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        Olette siis ulkokultaisia, eli esitätte kovasti pyhää ja täydellistä, mutta sisältä olette saastaa täynnä Jeesuksen mukaan !

        Te suljette itseltänne tien Taivasten Valtakuntaan opeillanne ja samalla kun ette siis itse mene, niin te opeillanne pyritte sen samoin sulkemaan muiltakin !

        Siis lain kautta ja avulla ei kukaan tule vanhurskaaksi, vaikka te niin väitätte oppinne kautta !

        Gal. 3:21 Onko sitten laki vastoin Jumalan lupauksia? Pois se! Sillä jos olisi annettu laki, joka voisi eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista.

        Te siis julistatte lakia, eikä Kristusta ja sovintoverta !

        Mutta peite siis on paksu, joten mahdoton on teidän näitä asioita ymmärtää !

        Ensin se peite pitäisi saada pois, ja se lähtee vasta uudestisyntymisessä !


      • erterterterte
        uhreja.uhraamaan kirjoitti:

        Oletko uhrannut kaikki lain määräämät ruoka ja eläinuhrit ???

        Jos siis lakia pitää noudattaa, niin erittäin keskeinen asia, ovat nuo uhrit !

        Noudatatko siis lakia vai et ?

        Muista, että olette sanoneet, että laista ei katoa pieninkään piirto !

        Ja teettekö te ITSE siis tietoista syntiä, kun ette uhraa lain määräämiä uhreja !

        On helppoa vaatia muilta vanhan liiton noudattamista ja samalla jättää itse sitä noudattamatta !

        Ja sitten te sanotte vielä, että lakia on helppo ja ilo noudattaa !

        On se helppoa varmaan kun itse voi valita sen, että mitä laista noudattaa, ja mitä jättää noudattamatta !

        17 Mutta jos sinä kutsut itseäsi juutalaiseksi ja luotat lakiin ja Jumala on sinun kerskauksesi
        18 ja tunnet hänen tahtonsa ja, opetettuna laissa, tutkit, mikä parasta on,
        19 ja luulet kykeneväsi olemaan sokeain taluttaja, pimeydessä olevien valkeus,
        20 ymmärtämättömien kasvattaja, alaikäisten opettaja, sinulla kun laissa on tiedon ja totuuden muoto:
        21 niin sinäkö, joka toista opetat, et itseäsi opeta; joka julistat, ettei saa varastaa, itse varastat;
        22 joka sanot, ettei saa tehdä huorin, itse teet huorin; joka kauhistut epäjumalia, kuitenkin olet temppelin ryöstäjä;
        23 joka laista kerskaat, häväiset lainrikkomisella Jumalaa?

        Lain mukaan teidän tulisi kivittää haureudesta kiinni jääneet !

        Montako olette kivttaneet ?

        Vai eikä lakia taaskaan tarvitse syystä tai toisesta noudattaa, ja voiko siis ihminen valita mitä noudattaa ja mitä ei ?

        Ovatko muuttuvat olosuhteet peruste lain noudattamatta jättämiselle ?

        Teidän oppinne ja opetuksenne on aivan järjetön, ja se on samaa mitä fariseukset ja kirjanoppineet harrastivat, ja josta Raamattu sanoo oikein:

        Matt. 23:3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, SILLÄ HE SANOVAT, MUTTA EIVÄT TEE.

        4 He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa.

        Tässä toinen teitä hyvin kuvastava Raamatun kohta:

        Matt. 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        Olette siis ulkokultaisia, eli esitätte kovasti pyhää ja täydellistä, mutta sisältä olette saastaa täynnä Jeesuksen mukaan !

        Te suljette itseltänne tien Taivasten Valtakuntaan opeillanne ja samalla kun ette siis itse mene, niin te opeillanne pyritte sen samoin sulkemaan muiltakin !

        Siis lain kautta ja avulla ei kukaan tule vanhurskaaksi, vaikka te niin väitätte oppinne kautta !

        Gal. 3:21 Onko sitten laki vastoin Jumalan lupauksia? Pois se! Sillä jos olisi annettu laki, joka voisi eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista.

        Te siis julistatte lakia, eikä Kristusta ja sovintoverta !

        Mutta peite siis on paksu, joten mahdoton on teidän näitä asioita ymmärtää !

        Ensin se peite pitäisi saada pois, ja se lähtee vasta uudestisyntymisessä !

        Sinä jankutat samoja asioita, etkä edes tiedä, mitä Mooseksen laissa oikeasti on. Nykyolosuhteissa laki estää temppeliuhrien suorittamisen. Uuden liiton uhriateria on ehtoollinen Jeesuksen suorittaman sovituksen muistoksi.

        Sinä vastustat Raamattua, Jumalan lakia ja tahtoa. Keskustelussa lainatut kohdat Raamatusta tuomitsevat sinut.


      • uhreja.uhraamaan
        erterterterte kirjoitti:

        Sinä jankutat samoja asioita, etkä edes tiedä, mitä Mooseksen laissa oikeasti on. Nykyolosuhteissa laki estää temppeliuhrien suorittamisen. Uuden liiton uhriateria on ehtoollinen Jeesuksen suorittaman sovituksen muistoksi.

        Sinä vastustat Raamattua, Jumalan lakia ja tahtoa. Keskustelussa lainatut kohdat Raamatusta tuomitsevat sinut.

        Olette selvästi väittäneet että mooseksen laki on KOKONAAN voimassa !!!

        Mutta nyt se sitten ei olekkaan, vaan te poimitte vain rusinat pullasta ja otatte vain mukavat ja itsellenne helpot osat siitä, eli maistuvimmat !

        Mutta meille te siis sanotte, että meidän tulee noudattaa koko Tooraa !!!

        Kuten edellä jo kirjoitin, niin teillä on eri ssäänöt toisille ja toiset säännöt itsellenne !

        Matt. 23:3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, SILLÄ HE SANOVAT, MUTTA EIVÄT TEE.


      • lukekaa.itellenne
        erterterterte kirjoitti:

        Sinä jankutat samoja asioita, etkä edes tiedä, mitä Mooseksen laissa oikeasti on. Nykyolosuhteissa laki estää temppeliuhrien suorittamisen. Uuden liiton uhriateria on ehtoollinen Jeesuksen suorittaman sovituksen muistoksi.

        Sinä vastustat Raamattua, Jumalan lakia ja tahtoa. Keskustelussa lainatut kohdat Raamatusta tuomitsevat sinut.

        Jos aletaan lukea lakia !

        Niin luetaan se sitten KOKONAAN ja KAIKILLE !

        Eli KOKONAAN myös TEILLE ITSELLENNE !


      • erwerwerwerwerwe
        uhreja.uhraamaan kirjoitti:

        Olette selvästi väittäneet että mooseksen laki on KOKONAAN voimassa !!!

        Mutta nyt se sitten ei olekkaan, vaan te poimitte vain rusinat pullasta ja otatte vain mukavat ja itsellenne helpot osat siitä, eli maistuvimmat !

        Mutta meille te siis sanotte, että meidän tulee noudattaa koko Tooraa !!!

        Kuten edellä jo kirjoitin, niin teillä on eri ssäänöt toisille ja toiset säännöt itsellenne !

        Matt. 23:3 Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, SILLÄ HE SANOVAT, MUTTA EIVÄT TEE.

        Olen sanonut, että Mooseksen laki on kokonaan voimassa uuden liiton aikana. Temppeliuhraamista ei voi tehdä, koska lain mukaan sitä ei saa tehdä muualla kuin Jerusalemin temppelissä, jota ei ole tällä hetkellä. Sen takia juutalaisetkaan eivät tällä hetkellä uhraa. Suuren sovituksen päivän uhria ei saa tehdä kukaan muu kuin ylipappi, joka on nykyään Jeesus Kristus.

        Edelleen sanon sinulle. Raamatun sanat tuomitsevat sinut, joka vastustat lakia ja Jumalan tahtoa. Sinulle olisi ollut paljon parempi, ettet olisi kirjoittanut mitään Suomi24 keskusteluihin.


      • KampeIatutkija

        Evoluutioteoria on suurin valhe - ei perustu luonnonLAKEIHIN!


      • AamenEtAamon

        Kaikki on luvallista - mutta kaikki ei ole hyödyksi. Kaikki on luvallista - mutta kaikki ei ole rakentavaa. Kenenkään ei pidä etsiä omaa etuaan vaan toisen parasta.

        Kaikki on minulle luvallista - mutta kaikki ei ole hyödyksi. Kaikki on minulle luvallista - mutta en saa antaa minkään hallita itseäni.

        Ruoka on vatsaa ja vatsa ruokaa varten, ja Jumala on tekevä molemmat tarpeettomiksi. Mutta ruumis ei ole siveettömyyttä vaan Herraa varten, ja Herra on ruumiinkin valtias.


      • tyjyjty
        erwerwerwerwerwe kirjoitti:

        Olen sanonut, että Mooseksen laki on kokonaan voimassa uuden liiton aikana. Temppeliuhraamista ei voi tehdä, koska lain mukaan sitä ei saa tehdä muualla kuin Jerusalemin temppelissä, jota ei ole tällä hetkellä. Sen takia juutalaisetkaan eivät tällä hetkellä uhraa. Suuren sovituksen päivän uhria ei saa tehdä kukaan muu kuin ylipappi, joka on nykyään Jeesus Kristus.

        Edelleen sanon sinulle. Raamatun sanat tuomitsevat sinut, joka vastustat lakia ja Jumalan tahtoa. Sinulle olisi ollut paljon parempi, ettet olisi kirjoittanut mitään Suomi24 keskusteluihin.

        Minä taas yhdyn siihen että puheet Temppeliuhrausten jatkamisesta ovat Jeesuksen sovitustyön pilkkaamista. Jeesuksen sovitustyö ihmisten puolesta oli arvokkainta mitä voi antaa.


      • jtykju
        tyjyjty kirjoitti:

        Minä taas yhdyn siihen että puheet Temppeliuhrausten jatkamisesta ovat Jeesuksen sovitustyön pilkkaamista. Jeesuksen sovitustyö ihmisten puolesta oli arvokkainta mitä voi antaa.

        Jatkan vielä edellisee että miksi vapaiden suuntien piirissä annetaa kukkia selvien harhaoppien?


      • selvät.harhat
        jtykju kirjoitti:

        Jatkan vielä edellisee että miksi vapaiden suuntien piirissä annetaa kukkia selvien harhaoppien?

        Mitä pidät harhaoppeihin kuuluvana ?


    • Et.ole.lain.noudattaja

      Älä jankuta sitä tyhjien tynnyreiden kolinaa lain pitämisestä, koska Jeesuksen lisäksi kukaan ei ole sitä täyttänyt.

      • Saammeko tahallaan tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan käskyjä, koska olemme armon, emmekä lain alla?


      • judaisti.net
        Kristitty.net kirjoitti:

        Saammeko tahallaan tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan käskyjä, koska olemme armon, emmekä lain alla?

        Niin !

        Saatko SINÄ ?

        Et ole uhrannut eläin ja ruokauhreja, vaikka laki ne määrää !

        Et varmaan ole kivittänyt haureudesta kiinni jääneitä, vaikka laki senkin määrää !

        Saatko siis ITSE tehdä syntiä tahallasi, sillä hyvin tiedät nämäkin asiat laista !

        Onko siis KOKO laki voimassa ?

        Eikä pieninkään piirto katoa, joten sinun on lain mukaan toimittava ja uhrattava eläinuhreja !

        Sinä ITSE sanoit, että lain noudattaminen on sinulle helppoa ja ilo !

        Ei taidakkaan olla helppoa eikä ilo ?


      • judaisti.net kirjoitti:

        Niin !

        Saatko SINÄ ?

        Et ole uhrannut eläin ja ruokauhreja, vaikka laki ne määrää !

        Et varmaan ole kivittänyt haureudesta kiinni jääneitä, vaikka laki senkin määrää !

        Saatko siis ITSE tehdä syntiä tahallasi, sillä hyvin tiedät nämäkin asiat laista !

        Onko siis KOKO laki voimassa ?

        Eikä pieninkään piirto katoa, joten sinun on lain mukaan toimittava ja uhrattava eläinuhreja !

        Sinä ITSE sanoit, että lain noudattaminen on sinulle helppoa ja ilo !

        Ei taidakkaan olla helppoa eikä ilo ?

        Eläinurheja ei voi toimittaa ilman temppeliä. Kannatan ehdottomasti kuolemantuomiota. Mutta kuolemantuomion langettaminen on oikeuslaitoksen tehtävä, ja meillä täällä diasporassa on maallinen esivalta pakanallinen. Koko laki on voimassa. Et ole vastannut minulle, saammeko tehdä syntiä ja tahallaan rikkoa lakia?


      • ollakovaikoeiköollamitä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Eläinurheja ei voi toimittaa ilman temppeliä. Kannatan ehdottomasti kuolemantuomiota. Mutta kuolemantuomion langettaminen on oikeuslaitoksen tehtävä, ja meillä täällä diasporassa on maallinen esivalta pakanallinen. Koko laki on voimassa. Et ole vastannut minulle, saammeko tehdä syntiä ja tahallaan rikkoa lakia?

        Pitääkö minun olla saastainen iltaan asti?


      • ollakovaikoeiköollamitä kirjoitti:

        Pitääkö minun olla saastainen iltaan asti?

        Riippuu siitä mitä olet tehnyt.


      • 1234567---
        judaisti.net kirjoitti:

        Niin !

        Saatko SINÄ ?

        Et ole uhrannut eläin ja ruokauhreja, vaikka laki ne määrää !

        Et varmaan ole kivittänyt haureudesta kiinni jääneitä, vaikka laki senkin määrää !

        Saatko siis ITSE tehdä syntiä tahallasi, sillä hyvin tiedät nämäkin asiat laista !

        Onko siis KOKO laki voimassa ?

        Eikä pieninkään piirto katoa, joten sinun on lain mukaan toimittava ja uhrattava eläinuhreja !

        Sinä ITSE sanoit, että lain noudattaminen on sinulle helppoa ja ilo !

        Ei taidakkaan olla helppoa eikä ilo ?

        Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait, ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita. . . Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnit.
        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja, joten kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.

        1700-luvun Luterilaisen virsikirjan virren sanoin. Virsi 135. 1. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

        Adventistien Adventtilauluja 80. 1. OnHerra kaikki käskysi vakaat ja oikeat. ON TÄYDELLINEN LAKISI , Sanasi vanhurskaat.


      • sen.käsityksen.sain
        1234567--- kirjoitti:

        Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait, ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita. . . Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnit.
        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja, joten kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.

        1700-luvun Luterilaisen virsikirjan virren sanoin. Virsi 135. 1. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

        Adventistien Adventtilauluja 80. 1. OnHerra kaikki käskysi vakaat ja oikeat. ON TÄYDELLINEN LAKISI , Sanasi vanhurskaat.

        No onko nämä muut, jotka toisin uskovat sitten niitä ymmärtämättömiä mitä kirjoituksiin tulee ?


      • Lakitäytetty
        Kristitty.net kirjoitti:

        Eläinurheja ei voi toimittaa ilman temppeliä. Kannatan ehdottomasti kuolemantuomiota. Mutta kuolemantuomion langettaminen on oikeuslaitoksen tehtävä, ja meillä täällä diasporassa on maallinen esivalta pakanallinen. Koko laki on voimassa. Et ole vastannut minulle, saammeko tehdä syntiä ja tahallaan rikkoa lakia?

        Nyt kyllä sulla on sekaisin kaikki,osoittaahan nuo kysymyksesikin sen.UT on jääny sisäistämättä mutta VT:tä märehdit kyllä huolella.Sinä haluaisit jos voisit kivittää kaikki synnintekijät ja kas myös itsesi .Mutta jatka toki suorittamistasi vai ajattelitko että helpommalla pääsee ku sais vaan keskittyä käskyttään muita suorittamaan loputtomasti lakejasi.


      • huonoomatunto
        Kristitty.net kirjoitti:

        Riippuu siitä mitä olet tehnyt.

        Olen syönyt itsestään kuollutta. Pitääkö olla saastainen iltaan asti?


      • huonoomatunto kirjoitti:

        Olen syönyt itsestään kuollutta. Pitääkö olla saastainen iltaan asti?

        Pitää.


    • Jahas, taas tätä, että pakanakristityille kuuluu ainoastaan nuo neljä käskyä. Silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja palvoa epäjumalia. Eikö?

      Miksi Jaakob jatkaa: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." Apt. 15:21?

      On selvää, että nuo neljä käskyä tuli omaksua heti kättelyssä, mutta myöhemmin on Mooseksen lain oppimiseen runsaasti mahdollisuuksia, luetaanhan Moosesta jokaisessa synagoogassa jokaisen sapattina.

    • tietotuusjaelämä

      Kuulehan kristitty.net. Jeesus sanoi että suurin käsky on rakasta Jumalaa kaikesta sydämestäsi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Oletko sinä ihan tosi vain ikivanhassa laissa roikkuva siksi ettet tapa, et varasta etkä tee huorin..ym.

      Mitä tapahtuu kun noudatat Jeesuksen uuden liiton käskyä, rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Tapako hänet, ryöstätkö hänet tai raiskaat hänet? Et varmasti koska rakastat jokaista lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.
      Huomaatko että roikut kuolleessa laissa koska sinulta puuttuu rakkaus. Sitäpaitsi vaikka pitäisit joka päivä sapattia muttet rakasta edes itsäsi, niin et lain noudattamisella pelastu. Et vaikka pitäisi 365 päivää sapattia vuodessa.

      Lopeta tuo tuo alinomainen jankutus sapatista, tai mene adventistien palstalle, siellä saat sulkia hattuusi.

      • Suurin käsky on suurin käsky, mutta se ei mitätöi muita käskyjä. Kukaan ei ole väittänyt, että lakia noudattamalla pelastuu. Jos me rakastamme Jeesusta, pidämme Jumalan käskyt.

        Adventistien palstalla ei edes ole adventisteja. Sapatti kuuluu myös helluntailaisille.


      • tietotuusjaelämä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Suurin käsky on suurin käsky, mutta se ei mitätöi muita käskyjä. Kukaan ei ole väittänyt, että lakia noudattamalla pelastuu. Jos me rakastamme Jeesusta, pidämme Jumalan käskyt.

        Adventistien palstalla ei edes ole adventisteja. Sapatti kuuluu myös helluntailaisille.

        Asia selvä. Todistit juuri ette usko Jeesukseen etkä hänen uuden liiton kahta käskyä. Jeesus antoi ne kaksi käskyä koska hänellä oli valta antaa ne ja ne käskyt tulivat Jumalalta Jeesuksen kautta.

        Gal. 5:4
        Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Asia selvä. Todistit juuri ette usko Jeesukseen etkä hänen uuden liiton kahta käskyä. Jeesus antoi ne kaksi käskyä koska hänellä oli valta antaa ne ja ne käskyt tulivat Jumalalta Jeesuksen kautta.

        Gal. 5:4
        Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

        Et ymmärrä yksinkertaista asiaa. Me pelastumme yksin armosta uskomalla Jeesukseen. Mutta jos me rakastamme Jeesusta, pidämme Jumalan käskyt. "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." (Joh. 14:15)

        Uuden liiton kaksi käskyä eivät ole korvanneet lain muita käskyjä. Jeesus itse sanoo, että laista ei katoa pieninkään piirto:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Miksi tätä Jeesuksen selvää opetusta ei uskota? Missä kohtaa Raamattua meille annetaan lupa tehdä syntiä rikkomalla Jumalan käskyjä? Miten siis on, saammeko tahallaan uudessa liitossa armon alla tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan käskyjä? "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)


      • 1234567---

        Adventistien palstalla on monenmoista kirjoittajaa eri suuntauksista, niinkuin kaikilla muillakin palstoilla. On siellä adventistejakin seassa.


    • JuutalaisenLakiEiPakanoi

      Mooseksen laki ON JUUTALAISILLE-

      se saako tappaa vai ei on käsky, joka on annettu "jo aadamille sekä nooalle." Mooseksen laki on vain ja yksin juutalaisille. se on heidän kerskaus kuten Paavali Roomalaisille sanoo!
      laki ei ole pakanoille kerskaus-

      Nyt tietyt lait on Jumala laittanut kaikkien sydämeen eikä niitä ole ollut tarvis kirjoittaa, eikä ole kirjoitettu.
      Nyt joka ihmisen veren vuodattaa sen veren toinen ihminen vuodattaa sanoo Jumala ENNEN MOOSESTA.
      nämä Apostolien tekojen pakolliset lait ovat, aatamille annettu, sekä Nooalle ja sitten Abrahamille.

      Aabraham EI OLE JUUTALAINEN!
      jaakobin poika, juuda on juutalaisuuden suvun isä, ei Aabraham


      Nyt me uskovat OLEMME Aabrahamin jälkeläisiä!

      Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa. Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.

      Gal. 3:28-29
      Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.

      Me emme ole juudaan emmekä Jaakobin jälkeläisiä, oletus että emme ole juutalainen/israel.

      Joten ne lait mitkä ovat pakanoille on jo ilmoitettu, ilman LAKIA.
      ja ilman lakia olemme, me pakanat nyt ja ennen Jeesusta ja jälkeen Jeesuksen.

      tämä on ilosanoma.
      pakanat ovat osallisia aabrahamin perinnöstä, ei jaakobin tahi juudaan tahi leevin.

      joten Mooses ei ole meidän "vaivamme" vaan ne jotka sitä lakia saarnaavat kuten Pietari.
      mutta Jumala Paavalin kautta laittoi KIROUKSEN Pietarin, johanneksen ja Jaakob päänpäälle.

      ja he tekivät parannuksen ja loppetivat lain saarnaamisen PAKANOILLE

      joten uusi liitto ON PAREMPI.
      Jos me kuitenkin teemme syntiä, esim tapamme, Jumala kurittaa meitä ihmis-lasten tavoin eli vitsalla.
      EI Mooseksen lain takia.

      Oppikaa jo nyt vihdoin!

      • Jos Mooseksen laki on vain juutalaisille, silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin.


      • asdasdasdasdsa

        Roomalaiskirje 2:27:
        Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.


      • juyhgtrf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jos Mooseksen laki on vain juutalaisille, silloinhan kristitty saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin.

        Ei tuommoiseen sotkuun kannata edes ottaa kantaa


      • KaikkiOnLuvallista
        juyhgtrf kirjoitti:

        Ei tuommoiseen sotkuun kannata edes ottaa kantaa

        Kaikki, mikä ei perustu uskoon, on syntiä.
        Kaikki on meille luvallista, mutta kaikki ei ole hyödyksi.
        Kaikki on meille luvallista, mutta kaikki ei ole rakentavaa.
        Kaikki on minulle luvallista, mutta kaikki ei ole hyödyksi.
        Kaikki on minulle luvallista, mutta en saa antaa minkään hallita itseäni.
        Jeesus antoi meille tämän käskyn ja se on uusi käsky: Rakastakaa toisianne.


    • Totuus.on.kerrottava

      Juutalaisen "kirkkovuoden" juhlapyhät ovat tulleet heidän elämässään sille paikalle, joka kuuluu yksin Jeesukselle. Näin uskonto on esteenä uskoon tulemiselle.
      21.9.2017 on rosh hashana, juutalainen uusi vuosi, ja tuolloin alkaa vuosi 5778. Sen jälkeen on jom kippur (30.9.), suuri sovintopäivä, joka on juutalaisen vuoden suurin pyhäpäivä. Tuona päivänä ihmiset tervehtivät toisiaan sanomalla, että näiden nimet olisivat ”kirjoitettuina kirjaan”, eli kirjaan, jonka mukaan synnit on annettu anteeksi paaston ja katumuksen jälkeen. - Törkeää harhaoppia. - Juutalainenkin saa syntinsä anteeksi ainoastaan Jeesuksen veren kautta. Nimi on pelastettujen kirjassa taivaassa, jos Jeesus on otettu vastaan ainoana Pelastajana.
      Jom kippur -päivänä on täyshiljaisuus maassa. Juutalaiset rukoilevat synagogissa tai muuten hiljentyvät kotona. Luulevat uskontonsa pelastavan heidät. Samalla tavalla on lähes kaikkien uskontojen suhteen. Ne luulevat pelastavansa jäsenensä opeillaan ja sakramanteillaan.

      • Kyse on juutalaisten omasta perinnäissäännöstä, jonka mukaan he tervehtivät toisiaan noin. Raamatussa ei ole tuollaiseen mitään ohjetta. Mutta me jotka vietämme tuota juhlaa, muistamme silloin Jeesuksen sovitustyön. Suuren sovituspäivän viettäminen Raamatun mukaan ei ole "esteenä uskoon tulemiselle". Se ei ole armoa vastaan. Kyse on siitä, tahdommeko me armosta pelastetut noudattaa Jumalan käskyjä vai ei. On törkeää väittää, että "juutalaisten" juhlapyhät ovat tulleet sille paikalle, joka kuuluu yksin Jeesukselle. Mistäs sinä sen voi tietää? Jos me rakastamme Jeesusta, vietämme kaikkia Jumalan määräämiä juhlapyhiä, emme omasta päästä keksittyjä juhlia kuten joulua tai sunnuntaita.


      • Ja vielä huomautukseksi, että juutalaisuudessa ei ole ainuttakaan sakramenttia. Termiä sakramentti ei edes löydy Raamatusta.


    • armonkerjäläinen

      Maalisen lain poistaminen vapauttaisi luonnollisesti rikolliset vankilasta. Eihän olisi mitään perustetta pitää heitä sielä, koska ei olisi käskyjä, joita he ovat rikkoneet. Yhteiskunta ilman lakeja joutuisi kuitenkin anarkiaan ja sekasortoon. Rikollisten vapauttamiseen on toinen,parempi keino. Se on heidän ohjaamisensa lainkuuliaiseen elämään. Vastaavasti Jumalan tahtoon mukautuminen tuo todellisen vapauden. Sen sijaan kukaan apostoli ei opeta, että kymmenen käskyn lain poistaminen johtaisi vapauteen ja sopusointuun.

    • tietotuusjaelämä

      Tottakai niin tapahtuisi jos Suomen laki jota me noudatamme poistettaisiin. Ei meitä koske israelilaisille 5000 vuotta sitten annettu laki koska sitä ei enää ole. On lahkolaisia jotka ovat juuttuneet tuijottamaan sitä ja tekstit ovat sen mukaisia.

      Room. 10:4
      Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.

      • Tässä on kyseessö törkeä käännösvirhe, kreikan sana telos on tuossa käännetty loppu, vaikka se tarkoittaa oikeammin täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain päämäärä, ei loppu. Missään kohtaa Raamattua ei sanota että laki on loppu tai kumottu.


      • nhrhnrt

        "Kristus on lain päämäärä tai käännetäänkö se lopuksi mutta merkitys on sama". Minä ymmärrän että Kristuksen sovitustyö teki sen mitä lailla tavoiteltiin. Kristus sovitti ihmisten synnit koska kukaan ihminen ei olisi siihen kyennyt.


      • lokijuk
        nhrhnrt kirjoitti:

        "Kristus on lain päämäärä tai käännetäänkö se lopuksi mutta merkitys on sama". Minä ymmärrän että Kristuksen sovitustyö teki sen mitä lailla tavoiteltiin. Kristus sovitti ihmisten synnit koska kukaan ihminen ei olisi siihen kyennyt.

        Siis laki sovittaa synnit?


      • JeesusKunLainTäytti
        lokijuk kirjoitti:

        Siis laki sovittaa synnit?

        Jeesus täytti lain ikuisiksi ajoiksi meidän puolestamme ja saattanut lain päätökseen. Se mitä lailla tavoiteltiion, on Jeesus nyt tehnyt.


    • Gredinta

      Apt.21:25 sanoo selvästi että alkuseurakunta ei vaatinut pakanakristittyjä pitämään seremonialakia. "Mutta uskoon tulleista pakanoista olemme päättäneet....."
      Ei sanaakaan siitä että heidän olisi tullut matkia juutalaisia tai oppia synagoogissa juutalaisuutta.

      Jumalan kymmenen käskyä ovat eri asia. Ne olivat arkin sisäpuolella, muut säännöt ulkopuolella 5.Moos.31:26

      • Raamatussa ei ole sellaista käsitettä kuin seremonia laki, joten väitteesi on absurdi. Ei saanaakaan siitä että heidän tulisi matkia juutalaisia? Entä jae 21, "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina."?

        Jos Jumalan kymmenen käskyä ovat eri asia, olivathan ne arkin sisäpuolella, silloin kristittyjen tulee viettää sapattia, sillä neljäs käsky kuuluu alkukielen mukaan "Muista pyhittää sapatinpäivä." Mutta miksi kymmenen käskyä olisi eri asia? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että laki on kumottu, paitsi kymmenen käskyä? Laki on yksi kokonaisuus, jota ei Raamatussa missään kohtaa pilkota palasiin. Joko siis koko laki on voimassa tai se on kokonaan kumottu. Ja Jeesus itse sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia ja että laista ei katoa pieninkään piirto.


      • Gredinta

        Tämä kirjoitus säädöksineen ( 5.Moos.31:26) on sama joka mainitaan Ef.2:13 sekä Kol.2:14, siis käsikirjoitus koskien erinäisiä sääntöjä, ja joka julisti kirouksen kaikille jotka eivät pysyneet kaikessa mitä siihen oli kirjoitettu.. Jeesus otti tämän kirouksen päällensä Raamatun mukaan.

        Kymmenen käskyä olivat kaiverretut kiviin, eivätkä mitään tavallisia käsikirjoituksia.
        5.Moos.5:22 sanoo ettei Jumala lisännyt mitään näihin käskyihin. Siksi ne on pidettävä erillään lisäyksistä.


    • Et ole uhrannut eläin ja ruokauhreja, vaikka laki ne määrää niille jotka halua sapatti pitää !

      Et varmaan ole kivittänyt jotka on työtä tehnyt sapatissa ja jäänyt kiinni , vaikka laki senkin määrää !

      Saatko siis ITSE tehdä syntiä tahallasi, sillä hyvin tiedät nämäkin asiat laista !

      Onko siis KOKO laki voimassa ?

      Eikä pieninkään piirto katoa, joten sinun on lain mukaan toimittava ja uhrattava eläin, juoma ja ruokauhreja sapattina !

      Sinä ITSE sanoit, että lain noudattaminen on sinulle helppoa ja ilo !

      Ei taidakkaan olla helppoa eikä ilo ?

      • sdfsdfsdfsfdfsdfsdfd

        Näihin kaikkiin asioihin on annettu asialliset vastaukset. Jankutat samaa asiaa koko ajan kuin kuuro ja sokea. Sinulla on sama levy päällä ja olet edelleen menossa leveää tietä pitkin kohti kadotusta


      • Uhreja ei voi toimittaa ilman temppeliä. Se ei tarkoita, ettemmekö voisi noudattaa niitä käskyjä, joita pystymme noudattamaan. Meillä ei ole mitään estettä eikä tekosyytä olla viettämättä sapattia. Raamattu ei anna meille mitään lupaa verekseltää surmata ketään avion- tai sapatin rikkojaa. Tarvitaan oikeuslaitos siihen, ja Suomessa pakanallinen oikeuslaitos ei langeta kuolemantuomioita. Elämme siis diasporassa muukalaisina vieraalla maalla, jossa meidän on tultava toimeen maallisen esivallan kanssa.

        Emme saa tahallaan tehdä syntiä. Koko laki on voimassa viimeistä piirtoa myöten.

        Lain noudattaminen on suuri ilo ja erittäin helppoa. Sen voi jokainen todistaa, joka lakia noudattaa. Raamatun mukaan laki ei ole raskas, vaan kevyt taakka.


      • 1234567---

        Savis Mitä kumottiin ristillä ? Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait, ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita. Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnit.

        Jeesus ei tullut kumoa maan lakia ja profeettoja, joten kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.


      • Sydäntävaille
        Kristitty.net kirjoitti:

        Uhreja ei voi toimittaa ilman temppeliä. Se ei tarkoita, ettemmekö voisi noudattaa niitä käskyjä, joita pystymme noudattamaan. Meillä ei ole mitään estettä eikä tekosyytä olla viettämättä sapattia. Raamattu ei anna meille mitään lupaa verekseltää surmata ketään avion- tai sapatin rikkojaa. Tarvitaan oikeuslaitos siihen, ja Suomessa pakanallinen oikeuslaitos ei langeta kuolemantuomioita. Elämme siis diasporassa muukalaisina vieraalla maalla, jossa meidän on tultava toimeen maallisen esivallan kanssa.

        Emme saa tahallaan tehdä syntiä. Koko laki on voimassa viimeistä piirtoa myöten.

        Lain noudattaminen on suuri ilo ja erittäin helppoa. Sen voi jokainen todistaa, joka lakia noudattaa. Raamatun mukaan laki ei ole raskas, vaan kevyt taakka.

        No oletko lain täyttänyt viimeistä piirtoa myöden?
        Tuntuuko sinusta siltä että laki on kevyt taakka?
        Oletko juutalainen tai juutalaisen kasvatuksen saanut ja minkä suunnan?
        Ihan totta,kävisitkö tänäkin päivänä uhraamassa temppelissä jos sellainen olisi jonka SINÄ hyväksyt uhreja edelleen Jumalallesi?


      • Kaasujapääs
        Sydäntävaille kirjoitti:

        No oletko lain täyttänyt viimeistä piirtoa myöden?
        Tuntuuko sinusta siltä että laki on kevyt taakka?
        Oletko juutalainen tai juutalaisen kasvatuksen saanut ja minkä suunnan?
        Ihan totta,kävisitkö tänäkin päivänä uhraamassa temppelissä jos sellainen olisi jonka SINÄ hyväksyt uhreja edelleen Jumalallesi?

        Eiköhän hän sen tiedä ettei pysty ikinä täyttämään lakia?


      • Sydäntävaille kirjoitti:

        No oletko lain täyttänyt viimeistä piirtoa myöden?
        Tuntuuko sinusta siltä että laki on kevyt taakka?
        Oletko juutalainen tai juutalaisen kasvatuksen saanut ja minkä suunnan?
        Ihan totta,kävisitkö tänäkin päivänä uhraamassa temppelissä jos sellainen olisi jonka SINÄ hyväksyt uhreja edelleen Jumalallesi?

        Noudatan lakia kaikilta osin niin hyvin kuin taidan. Kaikki me kompastumme jossakin kohdin. Siksi tarvitsemme Jeesuksen armoa ja sovitustyötä. Mutta meillä ei ole uudessa liitossa mitään lupaa tahallaan tehdä syntiä ja rikkoa lakia. En ole koskaan väittänyt olevani juutalainen. Tietysti kävisin temppelissä, jos sellainen olisi vielä pystyssä. Paavalikin kävi temppelissä vielä Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeenkin.


      • JumalaSanooKylläMissä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Uhreja ei voi toimittaa ilman temppeliä. Se ei tarkoita, ettemmekö voisi noudattaa niitä käskyjä, joita pystymme noudattamaan. Meillä ei ole mitään estettä eikä tekosyytä olla viettämättä sapattia. Raamattu ei anna meille mitään lupaa verekseltää surmata ketään avion- tai sapatin rikkojaa. Tarvitaan oikeuslaitos siihen, ja Suomessa pakanallinen oikeuslaitos ei langeta kuolemantuomioita. Elämme siis diasporassa muukalaisina vieraalla maalla, jossa meidän on tultava toimeen maallisen esivallan kanssa.

        Emme saa tahallaan tehdä syntiä. Koko laki on voimassa viimeistä piirtoa myöten.

        Lain noudattaminen on suuri ilo ja erittäin helppoa. Sen voi jokainen todistaa, joka lakia noudattaa. Raamatun mukaan laki ei ole raskas, vaan kevyt taakka.

        Uhrin voi toimittaa ilman temppeliä kuten toimittivat Israelilaiset ennen temppelin aikaa ja kuten toimitti Aabraham ennen ilmestysmajaa. Uhri tulee suorittaa sinä paikassa jonka Jumala meille sitä varten osoittaa korkeimman vuoren hupulta. Ja se oli Jumala joka sanoi vielä Salomolle, ettei tarvitse temppeliä asuinpaikakseen.


    • Lukekaapa

      Jumalan kymmenen käskyä koskee kaikkia jotka lukeutuvat Hänen kansaansa. Laki on kirjoitettu heidän sydämiinsä. Joka muuta väittää on paitsi valhettelija, tekee myös Jumalasta sellaisen! Kivitaulujen käskyt on voimassa kaikilta osin kirjaimellisesti!!

      • Aamen.


      • tietotuusjaeämä

        Silloin se koskee lähinnä Jeesusta tuntemattomiin lahkohin jossa eletään vanhan liiton "järjestyssäännöissä". On valitettavaa ettei evankeliumi ole saavuttanut näitä lakia palvovia pakanoita.


      • 1234567---
        tietotuusjaeämä kirjoitti:

        Silloin se koskee lähinnä Jeesusta tuntemattomiin lahkohin jossa eletään vanhan liiton "järjestyssäännöissä". On valitettavaa ettei evankeliumi ole saavuttanut näitä lakia palvovia pakanoita.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen käskyjänsä. Omat omansa ne on antikristuksellakin.


      • 1234567---
        1234567--- kirjoitti:

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen käskyjänsä. Omat omansa ne on antikristuksellakin.

        Korjaus: Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa.


      • tietotuusjaelämä
        1234567--- kirjoitti:

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen käskyjänsä. Omat omansa ne on antikristuksellakin.

        Jouduit puolustuskannalle koska Jeesukseen uskovana pidän kiinni Hänen sanastaan. Sitäpaitsi se SANA tuli Jumalalta ja Jeesus puhui aina sen mukaisesti. Sinä rikot uuden liiton voimassa olevaa kahta käskyä, ja elät ikivanhan aavikkokansa järjestyslain mukaan. Huolestuttavina kohdallasi on se, ettei Jeesus välttämättä tunne sinua vaan sanoo:

        Luuk. 13
        24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet, sanon minä teille, koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.
        25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette'.
        26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit'.
        27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'
        28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.


      • 1234567---
        tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Jouduit puolustuskannalle koska Jeesukseen uskovana pidän kiinni Hänen sanastaan. Sitäpaitsi se SANA tuli Jumalalta ja Jeesus puhui aina sen mukaisesti. Sinä rikot uuden liiton voimassa olevaa kahta käskyä, ja elät ikivanhan aavikkokansa järjestyslain mukaan. Huolestuttavina kohdallasi on se, ettei Jeesus välttämättä tunne sinua vaan sanoo:

        Luuk. 13
        24 "Kilvoitelkaa päästäksenne sisälle ahtaasta ovesta, sillä monet, sanon minä teille, koettavat päästä sisälle, mutta eivät voi.
        25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette'.
        26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit'.
        27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'
        28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.

        Näin Jeesus sanoo: Menkää pois minun tyköäni te laittomuuden tekijät, minä en ole koskaan tuntenut teitä.
        Ahdas portti löytyy Raamatuista vuosilta 1642 ja 1903 Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi, ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.


    • Gredinta

      Ef.2:13 sekä Kol.2:14 mainitsevat käsikirjoituksen koskien erinäisiä sääntöjä joka oli meitä vastaan, ja joka julisti kirouksen kaikille jotka eivät pysyneet kaikessa mitä siihen oli kirjoitettu, ja ainut mihin se voi viitata on 5.Moos.31:26, lain kirja. Siitä käytetään yleisesti nimitystä seremonialaki. Tätä nimitystä ei ole raamatussa, mutta ei siellä mainita sanaa ortodoksi, teologia, eikä monta muuta.
      Sen sijaan mainitaan lain kiivailijat, joista Paavalia varoitettiin, samalla kun sanottiin ettei pakanoita millään lailla vaadittu noudattamaan Mooseksen lakia. Sanaa Mooseksen laki ei myöskään mainita siinä kirjeessä mikä lähetettiin seurakunnille Apt.21:25.

      • Raamatussa ei Jumalan käskyjä missään kohtaa jaotella seremonia- ja moraalilakeihin. Siksi puhe seremonialaista on harhaanjohtavaa, sillä meillä ei ole mitään perusteita jaotella lakia seremonia- ja moraalilakeihin, sillä Raamattu ei tällaista jaottelua tunne. Missä kohtaa Raamattua sanotaan, ettei pakanoita vaadita noudattamaan Mooseksen lakia? Ei missään. Sanaa Mooseksen laki ei esiinny apt. 15, mutta siellä mainitaan: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." Apt. 15:21. Selvä osoitus siitä, että Mooseksen lailla on edelleen sanottavaa pakanakristityillekin.


      • Gredinta

        Huomaa että mitään Mooseksen lain pitämisestä ei mainittu siinä kirjeessä mikä lähetettiin vastaukseksi. Siinä ei myöskään sanota että pitää mennä synagoogiin oppimaan juutalaisuutta.
        Luvussa 21 sanotaan suoraan että juutalaisuutta vaadittiin vain juutalaisilta, ei pakanakristityiltä.
        Mitä muuta tarvitaan jaottelun perusteeksi; Kymmenen käskyä olivat Jumalan sormella kiveen kaiverretut, ja ne olivat arkin sisäpuolella, eikä arkkia saanut kukaan aukaista. Muut ohjeet olivat Mooseksen tai hänen kirjurinsa kirjoittamia ja ne pantiin arkin ulkopuolelle.
        Ellet huomaa tätä eroa, niin sano sitten mikä on yhdestoista käsky!


    • >>>Jeesus ei tullut kumoa maan lakia ja profeettoja, joten kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.<<< siis missäkö maassa on tällainen Laki voimassa että joudutaan vankilaan tai joutuu maksamaan sakkoja jos ei pitää sapattia? kirjoitit nimittäin ? >>> Jeesus ei tullut kumoa maan lakia ja profeettoja, <<< mikä maa espanja turkki vai mikä maa? Ei edes Israelissa joutuu vankilaan jos ei pidä sapattia?

      • kirjoitukset.kertovat

        Kyse on Jumalan valtakunnan laista ja synnin palkka on kuolema.
        Sana tuomitsee laittomuuden hengen, koska silloin kylmenee useimpien rakkauden.


    • Niinpä.niin.kyllä

      Kun en ole orjan asemassa, vaan vapaa - olen vapaa Kristuksessa.
      Siksi hän tässä Uudessaliitossa on laittanut tahtonsa, eli rakkauden lain sydämeeni.
      Rakkaudesta Häneen, minulla Herra, minun Jumalani, enkä tahdo palvoa muita jumalia, enkä muotouskonnollista hömpää, joka kumoaa Jumalan tahdon.
      Minun ei tarvitse turhaan lausua Herrani nimeä, koska Hän tuntee omansa, jotka uskovat Häneen ja Sanaansa. Hän on tuonut minut pois maailman orjuuden pesästä palvelemaan vapaana HÄNTÄ.
      Minulle on Herran pyhittämä ja erottama päivä se lepopäivä juuri kertomassa sitä, että Hän on luoja - joka on luonut tämän kaiken pelastusta myöten valmiiksi ja siksi minulle lepopäivä on IN. Se Hengen kautta avaa ymmärryksen elämisen tarkoituksen ytimeen. Enkä näin halua tehdä tyhjäksi ihmiskäskyin tämän sunnuntai - Baabeli- katolisen- marttiuskonnon muotuskonnollisen kirkkokäsikirjan mukaan Herran erottamaa päivää, jossa Hän on Kristuksen kautta pelastajani. Siksi lepopäivä on minulle Sapatin Herran päivä.
      Se Sanaan muistiinmerkityn opin mukaan on seitsemäs päivä. ei sunnuntai, kahdeksas.
      Kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, seitsemännen Hän lepäsi, haluten siinä opettaa meitä yhteiselämään. Se on Pyhitetty ja erotettu Adamia varten.

      Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa. Voi mikä ihana Herran rakkauden neuvo koko ihmiskuntaa kohtaan, jotka Häntä rakastavat. Se rakkauden kautta on vapauden laki, joka erottaa maailmantapaisesta riidasta perheenjäsenetkin. Lapset rakkaudesta kunnioittavat isän ja äidin sanaa- joka rakkaudessa annetaan. Ei tämä ole lakihenkistä muille, kuin orjuuden alaisuudessa eläville.

      Älä tapa. Älä tee huorin. Älä varasta. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi. Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa."

      ts. rakkauden laki viestii. Saa pitää elämää yllä, voi pitää avioliiton, kuin Herra sen halusi, miehen ja naisen välisenä, jossa mies rakastaa puolisoaan, kuin Kristus rakastaa seurakuntaa - tuon on sydämessä olevaa opetusta, minkä Herra on tässä liitossasen laittanut ja Henki tekee sen eläväksi. Orjille tämä ei ole tarkoitettu, muotouskonnollisille, jotka omassa lihassa näkevät asian mahdottomaksi.
      Vapaa Herran oma, jonka sapatinlepo on sydämessä, Herra ohjaa meitä, että väärä todistus ei ole rakkauden lain mukainen. Eikä himoitseminen, kaikki mikä on lähimmäisen omaa.

      Tämä on sitä rakkauden lakia, ja joka on Uudessaliitossa sydämessä, jota Henki voimallaan ohjaa ja vie eteenpäin Kristuksen askeleissa. ..... Ei tämä ole lain alaisuutta, vaan vapautta Kristuksessa.

      Orjille tämä on laki-- asiaa, kun omissa voimissa poloiset muotouskonnollisuudessa voivottelevat. Heille sanon, älkää hyvät ihmiset enää yrittäkään. Ei teille laki kuulu, koska se ei ole Sapatin Herra pannut sydämeen. Maailma on teillä lähimpänä, kuin Jumalan rakkaus.
      Kuinka Herra voisi teitä palvella, Luojana, kun ette antaudu Hengen tuomaan Jumalan rakkauden alaisuuteen ja siihen valtakuntaan?????!!!!!

      >Liha voivottelee lain alla. Mutta, Herra omat, vapaudessa, Sapatin Herraa seuratessa ovat vapaita - armon kautta ja tietävät - mikä on Herran tahto ja se tahto on sydämessä, josta suu puhuu. Se on Hengentyötä ..... isolla H-lla. ts. Pyhän Hengen työ meissä, joka kirkastaa Golgatan armon - missä Jumalan Poika, joka toi rakkaudenviestin Isältä haluttiin tappaa, että maailma- muotouskonnollisuus ja liha saisi elää eteenpäin ja huuttaa omassa muotuskonnollisuudessaan omaa hallelujaataan.

      • Ulkopuoleltasi

        #Enkä näin halua tehdä tyhjäksi ihmiskäskyin tämän sunnuntai - Baabeli- katolisen- marttiuskonnon muotuskonnollisen kirkkokäsikirjan mukaan Herran erottamaa päivää, jossa Hän on Kristuksen kautta pelastajani. Siksi lepopäivä on minulle Sapatin Herran päivä.#

        # missä Jumalan Poika, joka toi rakkaudenviestin Isältä haluttiin tappaa, että maailma- muotouskonnollisuus ja liha saisi elää eteenpäin ja huuttaa omassa muotuskonnollisuudessaan omaa hallelujaataan#

        Mitä uskontokuntaa edustat kristinuskossa?
        Muotouskonnollisuutta näyttäisi olevan SINUN MIELESTÄSI katolisuudessa ja luterilaisuudessa,mistä olet päätellyt näin?
        Onko sapattisi sinulle kynnyskysymys jolla voit erotella jyvät akanoista?
        Kuka on antanut sinulle oikeudet määritellä ketkä ovat uskossa ja ketkä eivät?
        Onko sinulla oikeus parjata kaikki muu kirjallisuus paitsi Raamattu,muuten mikä Raamatun käännös sinulle maistuu parhaiten?


      • Avaruutta.pohdintaan

        Martti Luhter oli katolinen munkki. Hän näki kyllä kirkkonsa harhan, jota nyt katoliset sanovat, että Martti edusti juuri sitä, mitä tämä äitikirkko toi esiin.
        Mitä on tämä katolisuus. Sen juuret ovat Baabelin - auringonjumalan - äitilapsikultin jatkumo.
        Se toi Roomaan uskonnollisuuden, joka sekotettiin sopivaksi korvaamaan ihmisten omat muojuhlansa ja näin tämä hapate on valmis.
        Hieman samalla tavalla Marttikin toi kirkkonsa virret lähelle kansaa - kapakkalauluihin pisti omat sanat. jne.

        Mikä on sitten paikka, mihin meidän pitäisi pitäytyä, on Apostolisen ajan opetus, jossa juuri seurakunta sai opetuksen, ilman katolisen hapatteen tuomaa ilmaisua, mitä meidän aikamme edustaa. Meillä on esim. kirkkokäsikirjat - on kirkkovuosi - on erinäköiset juhlat, mitkä eivät ole raamatullisia, vaan katolisia. jne.

        Ne vain on niin sitkaassa meillä, kun isien oppi ja äidinmaito on imettänyt kirkkojen lapsikaste- rippikoulun jutuissa, vaikkakin siinä on hyvääkin, lainsäädännön ja moralinäköalojen suhteen, mutta monessa perinnäisopit tekevät itse raamatun sanan tyhjäksi.

        Raamatut ovat käännöksiä meillä. Selityksiä ja näköaloja. Kaikissa on suunta ja näköalat.
        Pitäisi vain tuo perinnäisoppilaisuus saada Pyhä Henki meissä karsia pois, eli ettei tulita Sanaa väärän opin kautta.
        Se oppi on siitä sitkas, että kun se on "kallossa" kuin kieli - sitä vain ajattelee kun lukee, että näin se on. Vaikka itse sana puhuu toista.


      • tarkennetaan.virhettä

        ettei tulita Sanaa väärän opin kautta. = ettei tutkita Sanaa väärän opin kautta.

        ts. oppi harhauttaa lukemaan tekstin väärään muottiin, siihen perinnäisoppiin.


      • uskontokuntaa.kysyit
        Ulkopuoleltasi kirjoitti:

        #Enkä näin halua tehdä tyhjäksi ihmiskäskyin tämän sunnuntai - Baabeli- katolisen- marttiuskonnon muotuskonnollisen kirkkokäsikirjan mukaan Herran erottamaa päivää, jossa Hän on Kristuksen kautta pelastajani. Siksi lepopäivä on minulle Sapatin Herran päivä.#

        # missä Jumalan Poika, joka toi rakkaudenviestin Isältä haluttiin tappaa, että maailma- muotouskonnollisuus ja liha saisi elää eteenpäin ja huuttaa omassa muotuskonnollisuudessaan omaa hallelujaataan#

        Mitä uskontokuntaa edustat kristinuskossa?
        Muotouskonnollisuutta näyttäisi olevan SINUN MIELESTÄSI katolisuudessa ja luterilaisuudessa,mistä olet päätellyt näin?
        Onko sapattisi sinulle kynnyskysymys jolla voit erotella jyvät akanoista?
        Kuka on antanut sinulle oikeudet määritellä ketkä ovat uskossa ja ketkä eivät?
        Onko sinulla oikeus parjata kaikki muu kirjallisuus paitsi Raamattu,muuten mikä Raamatun käännös sinulle maistuu parhaiten?

        Mitä uskontokuntaa edustat kristinuskossa?

        Uskontokunnilla ei ole Elämänkirjan kanssa sitä aluetta, että se pelastaisi itsessään, eli jäsenyys jossain.

        Elämänkirja taas tarkoittaa sitä, että kukin vaeltaa Uskossa Sanaan totuudessa ja Pyhyydessä, niin sanoin, kuin teoin Hengen voimassa.
        Oppi voidaan mitata - sillä siihen kehotetaankin tutkimaan opetus. Sitten tulee ojentautuminen itse Sanaan, sillä Herra Yksin on tuomari - Iankaikkisen elämän antaja - Sana mittaa Herran huoneesta meidät jokaisen.

        Siis kirkkokunta ei pelasta - vaan Herra pelastaa Kristuksessa.

        Jeesus sanoo: "Seuraa Minua"! Juuri tuo on se edustamani seurakunta tässä ajassa, jolla on valtuus elämääni.
        Sillä Hänellä on valta tuomita, jopa sielu Helvetin tuleen. Sielun, joka syntiä tekee.

        Sentähden tie on kaita, etten voi kenenkään ihmisen pappeuden varaan laskea elämääni, vaan Taivaallinen Ylipappi on ainut välimies Isän ja minun välissä.


    • Olen.ELÄVIEN.kirjoissa

      ELÄMÄN KIRJA taivaassa on yksinkertaisesti sanottuna ELÄVIEN KIRJA. Uskosta osattomat ovat "kuolleet rikoksiinsa ja synteihinsä". Efes. 2:1. Uudestisyntyneet ovat saaneet sisimpäänsä uuden ELÄMÄN ja näin he ovat ELÄVIEN KIRJOISSA.
      Se, joka kuolee synnneissään, ilman Jeesusta ja ELÄMÄÄ hänessä, poistetaan ELÄVIEN KIRJOISTA. Ilm. 3:5.

    • SynnittömiäPalojon

      Syntilista on todella minimaallinen; "karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja sellaista lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta"
      Moni ei edes Jeesusta tarvii?

      • On täysin selvää että nämä ei vät ole ainoat käskyt jotka koskevat kristittyjä uudessa liitossa.


      • pitäkääLakinne
        Kristitty.net kirjoitti:

        On täysin selvää että nämä ei vät ole ainoat käskyt jotka koskevat kristittyjä uudessa liitossa.

        Tästä linkistä voi käydä tulostamassa itelleen lunttilapun, jossa on kaikki 613 käskyä: https://en.wikipedia.org/wiki/613_commandments

        Muistakaa kylpyammeet ! Kunnioittakaa Tooran opettajia ! Polttakaa epäjumalankuvia palvovat kaupungit ! Ei tatuointeja ! Ei hiivalla tai muullakaan nostettuja taikinoita Yom Kippurina ! Ei taajama-alueen ulkopuolelle menemistä sapattina !

        Älkääkä varsinkaan menkö naimisiin ei-juutalaisten kanssa !


      • pitäkääLakinne kirjoitti:

        Tästä linkistä voi käydä tulostamassa itelleen lunttilapun, jossa on kaikki 613 käskyä: https://en.wikipedia.org/wiki/613_commandments

        Muistakaa kylpyammeet ! Kunnioittakaa Tooran opettajia ! Polttakaa epäjumalankuvia palvovat kaupungit ! Ei tatuointeja ! Ei hiivalla tai muullakaan nostettuja taikinoita Yom Kippurina ! Ei taajama-alueen ulkopuolelle menemistä sapattina !

        Älkääkä varsinkaan menkö naimisiin ei-juutalaisten kanssa !

        Ei tietenkään tatuointeja. Kuka hullu ottaa tatuoinnin? Yom Kippur on paastopäivä, silloin ei syödä yhtään mitään, hiivalla nostetut taikinat koskevat happamattoman leivän juhlaa. Raamatussa ei ole mitään käskyä sapattina kuljettavasta matkasta.


    • obh123

      "Mikä laki koskee meitä pakanakristittyjä?"

      3. Sinun sydämesi ylpeys on pettänyt sinut, joka asut kallionrotkoissa, istut korkealla ja sanot sydämessäsi: "Kuka voi syöstä minut maahan?" -Ob. 1:3

      27. Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,
      28. samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat. -Hepr. 9:27,28,
      1. Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi.
      2. Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä?
      3. Mutta niissä on jokavuotinen muistutus synneistä.
      4. Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.
      -Hepr. 10:1-4

      23. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
      24. ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
      25. jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
      26. jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.
      27. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta.
      28. Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja. -Room. 3:23-28

    • pohdintaaa

      Koskeeko teitä pakanakristityt muut, kun maalliset lait?
      Jumalan laki koskee kuitenkin osaltaan, että teidät voi tuomita. Pakanoita taas ei koske jumalan laki, jos eivät ole raamatusta/Jeeuksesta/Jumalasta kuulleet. Heidät tuomitaan ilman lakia.

      Kristittyjä koskee Jumalan lait, että he tietävät tarvitsevansa Jeeusta. Jeesuksella ei ole, kuin yksi kansa ja samat lait alusta loppuun saakka. Jeesuksen kansalaiset haluavat pelastua ja haluavat päästä eroon lopullisesti synnistä. Se on helpotus, että mikään synti ei taivaaseen pääse. Jumalan kansa on samanmielinen pelastajansa kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe