Jaa et koulu kirkolle

pyhän.kannalla

Käyköhän tässä niin et ko koulu kirkolle valmistuu niin ei oo enää lapsia kirolla ? Äly hoi ..

41

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hulluahommaa

      Se on ainakin varmaa että lapset loppuu ennen kuin rakentamisvelka.

    • hölmöläiset

      Ja senkin on varmaa että lapset vähenee ennen kuin rakentaminen edes alkaa.

    • Millit

      Sehän velkavastuu siirtyy päättäjille, jotka kunnan konkurssiin ajaa . Eihän tässä yllyttäjillä eikä muilla kuntalaisilla ole hätäpäivää.

    • pois.muutto

      Paljonkohan veroprosentti kohahtaa kuntalaisille jos noin hulluun hankkeeseen lähdetään ?

    • Silmätpyöreenä

      Mökkiläisethän tätä lystiä tällä hetkellä maksaa nimittäin kiinteistöveroina... ja vakituiset asukit, jotka tänne veronsa maksavat... Eihän kunnan palkkalistoilla olevista taida kukaan maksaa verojaan kunnan kassaan... AlmaMedian kiinteistöverotkin on köyhälle kunnalle tarpeellisempia kuin kouluna... Olisi jännä tietää kuinka moni uutta koulua puoltavista ja vastustavista on perheellisiä ja yleensäkään veronmaksajia...

    • Verottähänmaksaisin

      Kunnanhallitus päätyi hyvään päätökseen, toivottavasti valtuusto jatkaa tästä! Eihän tätä voi jatkaa loputtomasti, päätös pitää tehdä ja nyt vain yhdessä ratkaista, miten eteenpäin? Riitely ei mitään ratkaise, se on jo nähty monestiEihän varmasti pelkosenniemiläiset halua riitelevän kunnan mainetta?Kouluasia on tärkeimpiä asioita tulevaisuuden kannalta! Koulu kuuluu kirkonkylälle, ei muutkaan tunturikeskukset lopeta kirkonkylänsä kouluja, vaan ne ovat lisäkouluja, kun väkimäärä kasvaa. Tämä ratkaisu Pelkosenniemellä olisi tasaarvoinen kaikkia kuntalaisia kohtaan, koulumatkat pysyisivät inhimillisinä, ei tunturista ole nytkään ollut pitkä matka kirkolle kouluun! Eikä ne Pyhätunturin kouluratkaisutkaan ilmaisia olisi! Koulu kirkonkylällä ratkaisee myös monen asumisajatuksia, moni on asiaa miettinyt ja odottanut ratkaisua, missä asua? Kouluasia kun varmasti ratkeaa, ei tarvitse ainakaan sitä miettiä, uskallanko asettua asumaan lapsineen tänne, rakentaa vaikka perintönä saamalle tontille, että lapsilla olisi inhimillinen koulumatka, kun itse käy naapurikunnassa töissä! Koulu Pyhällä ei kyllä houkuttelisi, nyt on helpoin asua vuokralla naapurikunnassa. Ehkä tämä ratkaisisi osaltaan sitäkin, että useammasta perikunnan talosta alkaisi myös valot tuikkia pimeän aikaan!!!!Tottakai jokainen ajattelee asiaa itsekkäästi, mutta pitäisi jaksaa ajatella kokonaisuutta! Kunnioittaa valiittujen valtuutettujen työtä ja tukea myös!Ei ole helppoa olla luottamustyössä, aina käy niin, että ei päätökset ole kaikkien mieleen, mutta kun päätöksiä on tehtävä, on hyvä että ne tehdään, eikä loputtomiin jahkata! Onhan se jo suuri panostus kunnalta, että Pyhän lasten hoitoasiat saadan järjesteltyä!Koulu on vakituisesti asuvien kuntalaisten yhteinen, ei pitäisi ajatella, että tehdään "turisteille"! Tunturia kehiteltäisiin matkailuun ja turistien viihtyvyyteen, eivät he tuo lapsiaan tänne kouluun, vaan nauttimaan lomasta ja luonnosta!

      • Pennitömänpelkosenniemi

        Äly hoi älä jätä. MITEN se kouluvelka maksetaan? Eivätkö valtuutetut osaa lukea selvää suomenkieltä kriisikuntalaisuudesta Voi hyvät ihmiset,annan esimerkin: jos vaikkapa teidän jälkeläisenne saavat jostain ihmeen syystä isomman lainan ,kuin heidän maksukykynsä on ja alkavat kunnostamaan sitä sukutilaa. Entäs kun pärähtää lainanlyhennykset? MILLÄ he maksavat ne? Takaatteko te vanhukset heidän uuden lainansa, jonka lapsenne joutuvat ottamaan selvitäkseen entisestä? ( jota tuskin edes saisivat) Konkurssu ja ulosmittaus on seuraava. Näin käy meidänkin kunnalle. Tulee liitos ja monien työpaikat lähtee.Ei tarvitse koulutiloja.Väkimäärä vähenee, palvelut supistuu.


    • Akaako

      Kunta, joka ei kykene terveeseen koulupalveluun, on entinen kunta.

      • taivastelijako

        .......ja kunta, jolla on liikaa velkaa, on entinen kunta.
        Tässähän käy nyt niin, että koulu rakennetaan kylälle suurella velalla ja sitten valtio pakottaa kuntaliitokseen Kemijärven kanssa. Lopputulos on plussan puolella, kun alakoulun oppilaat voivat olla terveessä koulussa ja yläkoulu on Kempassa. Miinusta on se, että koulu osoittautuukin liian suureksi ja siitä tulee tarpeettomia kuluja. Mihin tarvitaan noin suurta koulua?


    • MattiNäkynen

      Jos koulu rakennetaan kylälle, niin minä muutan Kööpenhaminaan ja otan Ruotsin kansalaisuuden ja sanon se on moro ja pitäkää tunkkinne. Se onhullu, joka töitä paljon tekee, viisas pääsee vähemmällä. Kiusa se on pienikin kiusa, mutta ite on kunta salameen soutanna. Kohta täällä katajainen kansa syö petäjäistä leipää, ja tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee. Että pitäiskö tuo unohtaa? Ei tuo hallituksen päätösesitys vielä niin vanha ole, että pitäis. Toivottavasti valtuusto ei ole sokea, kun hallitus käskee hypätä seinän vieressä ojan yli.
      Viisaasti tekivät konkarijäsenet jättäessään eriävän mielipiteensä ko. päätökseen. Sitä tarvitaan tulevaisuudessa.
      Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Jos tässä nyt kukaan nauraa.

    • Lapinkansa7.10

      Tänään valtuusto kokoontuu päättämään kouluasiasta! Toivottavasti moni meistä kuntalaisista menee kuuntelemaan kokousta! Toivottavasti myös mahdollisimman moni luki viikon lopun Lapin Kansasta kirjoitukset "Uusi koulu Pelkosennimelle!"Kirjoittaja oli Marko Bohm, alueasiamies OAJ:n Lapin alueyhdistys ja toinen juttu "Suuri neliömäärä nostaa koulun hintaa!" Molemmat asiallisia juttuja. Koulu kirkonkylälle entiselle paikalle, kirjoituksesta löytyy plussat ja miinukset, mitkä ovat kulut "pitkässä juoksussa"!Marko Bohm muistuttaa meitä, mikä vaikutus on päätöksellä lapsille ja nuorille tulevaisuudessa, lapsissahan on tulevaisuus! Jos saamme osaltaan näin terveitä ja iloisia lapsia, joista kasvaa terveitä aikuisia, se on meidänkin tulevaisuudelle iso tekijä, heistähän kasvaa uusi sukupolvi, jotka huolehtivat meistä aikanaan!Jos uusi koulu kirkonkylälle rakennetaan, en todellakaan muuta pois ja uskon että ei moni muukaan ja tämän asian vuoksi maksaisimme kyllä veroakin enemmän, on tämä niin hyvä asia. Tulevan koulukiinteistön tilat on suunniteltu koko peruskouluikäluokan tarpeisiin sekä päiväkodin tilat esikouluineen! Lehdessähän oli maininta esim. Enontekiön Kilpisjärvelle rakennetusta monitoimitalosta 3,2 miljoonalla. Ei taida Enontekiökään olla niitä maan rikkaimpia kuntia, mutta eivät laittaneet lapsia vaikka Hettaan kouluun, vaan uuteen rakennukseen! Rohkeuttahan tämä vaatii, valtuutetut ovat ison asian edessä, monta asiaa on pohdittavana, toivottavasti tekevät hyvän päätöksen rakentaa koulun kirkonkylälle. Siitä varmasti tulisi monelle meidän kuntalaiselle "monitoimitalokin", saisimme kylälle paikan , jossa voisimme kokoontua! Nyt tukekaamme valtuutettuja, lopetetaan riitely tämän asian vuoksi! Katsotaan yhdessä eteenpäin, mitä voimme tehdä, että selvitään tämän asian kanssa eteenpäin! Sijoitus lapsiin ja nuoriin, EI HUONO!

      • terveydelläköväliä

        Terveitä ja iloisia lapsia Pelkosenniemessä? Öhöm, eiköhän meidän kunta ole tilastoissa punaisella mielenterveysongelmiensa ja muidenkin häiriöidensä kanssa... Sillä faktaa on, että nekin iloiset ja onnelliset lapset muuttuvat pikkuhiljaa kiusankappaleiksi...


      • Puliukkoja

        Ei lapset vaan aikuiset koristaa tilastoja
        Missään ei ole tilastoja että niemen lapset ovat mielenterveysongelmaisia kyllä pieneen väestömäärään nähden sekäkäyttäjien määrä on todella suuri ja sitä kautta myös mielenterveystilastot


    • Typeryyshuipussaan

      Äläpä lässytä!,, kunnan tuloveroprosenttia ollaan nostamassa suomen korkeimmaksi palvelutaloa tullaan kauppaamaan yksityiselle ja terveyskeskuksen vuodeosasto ajetaan hiljalleen alas, sopii miettiä onko tämä kehitystä.
      Saa sitä lässyttää laput silmillä kun ei todellisuus nappaa pääkuoren sisällä.
      Kilpisjärven monitoimitalo on myös julkisen avustuksen piirissä että turha on verrata sitä niemen koulun kustannuksiin kun niemessä joudutaan rahoittamaan kovalla velalla.

    • hulluahommaa

      Kilpisjärven monitoimitalon taisi maksaa vakuutusyhtiö.

      • Typeryyshuipussaan

        Kutakuinkin näin...tosin osa piti maksaa kunnan kun rakennus oli mitoiltaan hieman suurempi kuin ed.


    • Totuudento

      Vuodeosastoa EI ajeta alas vain yksinkertaisesti ei ole potilaita,kun kotihoito lisääntyy.Esim.Sodankylään tulee jäämään vai 10 vuodeosaston paikkaa.

      • Faktaa..teille

        Miksi Onnelassa on huonokuntoisia vuodeosastopotilaita?
        Niiden kuuluu olla vuodeosastolla, Pelkosenniemellä kotona hoidettavien määrä ei ole noussut vaan on pysynyt pitkään tasollaan.
        Onnela on palvelutalo ei mikään dementiaosasto jos sieltä viedään huonokuntoiset tk.n vuodeosastolle niin tk.n sairaansijoja ei tarvitse vähentää.


      • Jalkaatoiseneteen

        Ei hätää kauan tarvitse kärsiä. Liitos Kemijärven alaisuuteen tarjoaa meillekkin attendon palvelut.


    • Eeroveikko.vesiperä

      Niin Kemijärvelle rakennetaan uusi palvelutalo. Sieltä varmaan löytyy sijaa niemen vanhuksille jotka ovat sellaisia että omatoimisuudella pärjäävät palvelutalossa. Missähän ne sitten ovat jotka eivät pääse huonokuntoisuuden vuoksi yksityiseen palvelutaloon terveyskeskuksen vuodeosastohan menee tuolla vauhdilla ja esityksillä piankin kiinni.

    • tilanteesta-murheellinen

      :D On tämä melkosen huvittavaa että Pyhäläisistä (osa) on sitä mieltä että Pelkosennimi harrastaa heitä kohtaan aluepolitiikkaa koska koulua ei olla tuomassa pyhälle. No mitähän tämä Pyhäläisten nimilistojen keruu (kuka kannattaa koulua pyhälle ja kuka ei) sitten on, haisee laittomalle asiakasrekisterille. Tuollainen toiminta tuo mieleen jonku jehova luopiolistan! Etäältä keskustelua seuranneena täytyy sanoa että olette te "propyhä" aktivistit kyllä melkosia ääliöitä. Ettekö ymmärrä että te aiheutatte kunnan hyvinvoinnille enemmän vahinkoa kuin hyvää. Tuo eräiden (jopa lapsettomien ja iäkkäiden) yrittäjien ajama projekti on niin kokoomuspolitiikkaa että ei siinä kyllä oikeasti lapsen etua ajatella. Ihan on omat businekset jotka ohjaa toimintaa.
      Joskus vuosia sitten pidin Pyhätunturia suomen parhaana paikkana ulkoilevalle ja kauniista luonnosta inspistä hakevalle ihmiselle. Nyt tämä pyhäläisten harrastama aluepolitiikka, naamiksessa sisäpiirillä valehtelu ja lynkkaus on kyllä romuttanu koko kuvan. Pyhän ylväs kunnia on viety ja paikka on raiskattu näiden muutamien yrittäjien oman edun tavottelun toimesta.
      Tulevana talvena emme kyllä tule matkustamaan jouluksi hiihto/pääsiäislomiksi pyhälle vaan etsimme vähemmän korruptoituneen paikan, Suosittelen tutuillenikin kyllä parempia matkailukohteita.
      Onnea vaan valitsemallenne tielle, toivottavsti tulee kuntaliitos (jota eräs kauppiaan mies ajaa valituksillaan?) ja vie kaikki loputkin palvelut Kemijärvelle.

      • Tilanteestamurheellinen

        Tämän on pakko olla joku vitsi 😂😂😂


      • HuolestunutPelle

        Samaa mieltä :D ei voi olla kuin läppä... Eiköhän pyhä pärjää ilman sinua ja sinun tuttujasi... Hyvää lomaa teille jonnekkin muuhun tunturiin


      • matkalaukkumatruusi

        Tuohan on nyt ihan selvää puhetta ainakin sen osalta, että tämän alueen kauneus, hiljaisuus ja luonto ovat olleet ihan parhaimmasta päästä ja ovat edelleenkin ja sen jos minkä luulisi olevan tämän paikan eduksi kasvulle, mutta se taas ei ole kenenkään paikallisen asukin ansiota paitsi niiden reittien tekemiset yms. uskoisin... Olen itsekin ihmetellyt alueen eriskummallisuuksia jo pitkään ja kirjoituksesi vahvistaa minunkin ajatuksiani todellisuudesta ja kehittymättömyydestä....
        Taitaa olla niin pienet piirit ja rankka talous, joka ajaa pinnat kireälle...? Ainakin tuo rottajuttu kertoo paljon... Eikös rotat yleensä jätä uppovan laivan hyvissä ajoin...?
        Kyllähän sen nyt näkee ja huomaa, että ei kaikki ole ihan kohdillaan ja sen vuoksi yhdyn kanssa vierailemaan muilla tuntureilla...!
        Tällä kanavalla olevien kirjoituksien perusteella täällä ei paljon vieraita kaivatakaan, päinvastoin toivotaan, että etelän pellet menisivät muualle...?


      • Korruptiokukoistaa

        Tarkoitin että pyhän käviämäärät on kovassa nousussa olleet jo vuosia ilman teidän muutaman kommentoijanki panosta. Jos kerran nautitte alueesta en ymmärrä teidän butthurttia. :D vaikeaa on teidän löytää tunturia jossa ei jonkun verran ole korruptiota ja tunnettujen yrittäjien vaikuttamista kunnan asioihin. Esim ylläksellä sampo rukalla ahot ja kittilän hissishowsta puhumattakaan... Onnea etsintöihin :)


    • ennustaja.luirolta

      <No liitos tulee joka tapauksessa. Kunta on sipissä ja on kohta kriisikunta. Kuntajohtaja Severinkanga sesitti veronkorotuksia ja Yt-neuvotteluja. Se ei kelvannu joten näkemiin Pelkosenniemn kunta

    • tilanteesta-murheellinen

      No näinpäs tosiaan Ylen uutisetkin kertoo.. mielenkiinoista että kaikki haluaa kuntaliitoksen. :) Pian on tämän tyyppisiä uutisia: "Kemijärven kaupungin Pelkosenniemen kylän Pyhän kylässä Almamedian hometalo on sortunut ". Siinä tällainen etelänpelle (vai mikä se meitä lomaturisteja kuvaava termi olikaan) ihmeissään että siis missä? :)

      • Taiko_Itto

        Yle uutisoi aamun lähetyksessään, että Kemijärven Pyhätunturilla sijaitseva AlmaMedian omistuksessa oleva kiinteistö on myyty korkeaan hintaan tunnetulle matkailuhenkilölle. Paikkaan perustetaan hiljaisuuden keskus kohderyhmänä japanilaiset matkailijat. Aalto-yliopiston tekemän kannattavuustutkimuksen mukaan yrityksestä tulee erittäin kannattava.


    • asukki

      nykyisessä paikassa on koulua ihan tarpeeksi, EI UUTTA! hullua hommaa.

    • jankkausta

      Tehkääppä kuule niin että,asukkaat saa päättää mihin koulu tulee! semmoinen kansanäänestys!
      siinähän se selviää mitä pelkosenniemi haluaa.loppuu se jahkailu

      • otetaan-onkeen

        Ottakaamme lusikka kauniisiin käsiimme ja alkakaamme neuvotella Kemijärven kanssa siitä että jos kimpassa tehtäis koulu-päiväkoti-sisäliikuntakeskus Pyhälle. Tällaiseen investointiin sais varmasti hyvän valtionavun. Pelastuttaisiin kunnan konkurssilta. Kirkonkylän lapset saa turvallisen taksikyytin.


      • Tyhmänidea

        Kuntalaiset on kuntavaaleissa antaneet mandaatit luottamustehtäviin valituille. Olisi perin erikoista jos kuntalaiset päättäisivät historian suurimmasta hankkeesta kunnassa.


      • Pyhänkävijä
        otetaan-onkeen kirjoitti:

        Ottakaamme lusikka kauniisiin käsiimme ja alkakaamme neuvotella Kemijärven kanssa siitä että jos kimpassa tehtäis koulu-päiväkoti-sisäliikuntakeskus Pyhälle. Tällaiseen investointiin sais varmasti hyvän valtionavun. Pelastuttaisiin kunnan konkurssilta. Kirkonkylän lapset saa turvallisen taksikyytin.

        Aikanaan kuntaliitoskaavailussa Kemijärvi - Pelkosenniemi olisi tullut kylkiäisinä valtiolta rahat liikuntakeskukseen. Pelkosenniemi odottaa, että joku yksityinen sen tekisi ja kunta sijoittaisi mahdolliseen yhtiöön muutaman tuhat euroa, että saisi röyhistellä olevansa mukana hankkeessa.
        Tämä toimintatapa on ollut kunnan roolina - juonitaan yksityiset tai Kemijärven kaupunki hankkeisiin mukaan ja otetaan sitten kunniaa itselle pienellä - mitättömällä osuudella.
        Muutenkin Pyhätunturi tarvitsee sisäliikuntakeskuksen uima-altaineen kehittyäkseen. Tämä loisi aktiviteettia muuhunkin oheistoimintaan, koska eihän kaikkien harrastusinto kohdistu hiljaisuuteen, mäkiin ja samoilemiseen.
        Sisäliikuntakeskus tarvitsee kunnallista rahoitusta ja EU -rahaa, jota siihen voisi jollain perusteilla saadakin, koska ei se pelkällä yksityisellä rahoituksella ole liiketaloudellisesti kannattavaa.
        Toivoa sopisi, että jollain rahoitusjärjestelyillä liikuntahalli/uimahalli toteutuisi.


    • aikuispäiväkotipyhälle

      Onhan näitä hippi-idiootteja jotka kuvittelee että koulunon ainut asia joka tulisi siirtää pyhälle jos pyhästä tehtäis keskus. Oottako tollot pohtinu mistä esim. ruoka tulis, ainii kaupasta kuten sähkö pistorasiasta. Kunnantalo, terveysasema, palvelutalo, kirjasto, liikuntahalli, liikuntakenttä, hammashoitola jne noin niinku aluks. Tommoset on ehkä almamedian lahotaloa kalliimpiakin vielä bygata pyhälle. Eiku joo, eihän tämä tullu kukkahatuille ees mieleen kun koulukiima tikittää. Luulis et osais laskee kun on oikein korkeesti koulutettua ja kaupallisesti menestyvää äänitorvea mutta eipä sitä lapiolla oteta kun lusikalla annettu.

      • pyh-äää

        Kukaan ei tunnu sanovan sitä ääneen missään virallisissa keskusteluissa.. tässä on selkeästi kaksi tahoa jotka ajaa omaa etuaan:
        1. Vanhan homeisen rähjän korjauksesta ei hyödy kuin joku paikallisen raksafirman edustaja., joka koittaa haalia suvulle lisätienestiä. Ihmettelen miten sitä turhaa kuluerää ei voi ajaa kylmäksi jos se kuitenki näiden remontti-intoilijoiden mielestä puretaan runkoa vaille. Eikö se oo sama sitte ajaa het kylmäs ja lopettaa rahan turha tuhoaminen.
        2. Mietietyttää mitä almamedia on luvannut asioiden esitämispalkkiona pyhäläisille edun saajille. Eipälemättä ihan iso summa koska ovat lähes täyspäiväisesti tätä almahometalokompleksi asiaa ajaamassa.

        Mutta sehän on kuten joku täällä sanoi, että suomessa tuskin on tunturia jossa ei vähän ole korruptiota. Pyhällä sitä tuntuu olevan enemmän mutta kait se on vain plussaa, tiedäppä näistä näin maallikkona.
        :D


    • Ideanikkari

      Mikä vika vanhassa ala-asteen kivikoulussa keskellä kirkonkylää? Oli muistaakseni ulkovessat, mutta sisällä lavuaari ja vesipiste. Nyt kannatetaan vihreää ajattelua ja myös turvallista vanhan ajan rakentamista. Kellarissa oli suihkutilat, varmaan helpohko saneerata, olisiko vähän halvempaa, erilliset sosiaalitilat tuuli- ja aurinkosähköllä, pyrolyysikäymälä. Ja kaikki tulevat koululaiset mahtuisivat, kuten mekin 30 /luokka.

      • ideanikkarinkomppaaja

        Tämä on erittäin hyvä kommentti, ongelmana tässä vain on se että Pyhätunturille koulua ajava hippikommuuni ajattelee ekologisesti vain silloin kyse ei ole omasta tontista. Näkeehän sen jo siitä että AlmaMedian kiinteistöstä haaveileevat. Sen aikaisella rakennuskulttuurilla ainut ekoteko ois polttaa koko huussi alas.
        Ideanikkarin ajatus on ehdottomasti kannatettava ja itse asiassa kyseinen koulurakennus on myös historiallisesti merkittävä osa kuntaa.


    • Vanhaoppilas

      Naurettavaa kuinka jaksatte tapella koulusta. Vaikka tekisitte kuinka hienon koulun ja nostaisitte verot suomenennätykseen ei kukaan vanha oppilas ole palaamassa kotikuntaansa yläasteen jälkeen. Niin huonot palvelut ja elinolot ettei kaupungista ole mitään iloa muuttaa niemeen takaisin

      • KempparinTunturistaMoi

        Juuri näin, ei pelkosenniemessä tarvita koulua ollenkaan. Tuleva Kemijärven kuntaliitos tuo monipuoliset opetustilat. Aletaan tämä puskemaan porukalla läpi, niin saadaan jotain järkeä tähän touhuun. Starttaan kansalaisaloitteen.. eiku niin, sehän tartteis vähän enemmän kuin tuhat ääntä. No joku adressi sitte.


      • järjen.rippeet
        KempparinTunturistaMoi kirjoitti:

        Juuri näin, ei pelkosenniemessä tarvita koulua ollenkaan. Tuleva Kemijärven kuntaliitos tuo monipuoliset opetustilat. Aletaan tämä puskemaan porukalla läpi, niin saadaan jotain järkeä tähän touhuun. Starttaan kansalaisaloitteen.. eiku niin, sehän tartteis vähän enemmän kuin tuhat ääntä. No joku adressi sitte.

        Joo Kemijärven kans yhessä suunnittelemaan monitoimikoulua Pyhälle. Siinä ois järkeä. Koulu-p'äiväkoti-sisäliikuta ym yhessä .Ois toimiva kokonaisuus .


      • AitoEkohippi

        Eikös se ole suunniteltu jo? Kemijärvellä on erittäin hyvät koulu- ja liikuntatilat. On huomattavasti halvempaa ja tehokkaampaa viedä koulukkat Kemppariin kuin rakentaa kuihtuvaan korpeen mitään kouluja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3187
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      108
      1292
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1076
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1033
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      957
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      924
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe