Maijala jaksaa, Kepu ei peitä!

Kovat_tuomiot

Kansanedustaja Eeva-Maria Maijala toivoo Kittilän päättäjille voimia julkisuusmyllyn keskelle
#uutisvahti

https://yle.fi/uutiset/3-9883567

Ei tuolla ole tolkun häivää, missä se ellää? Maijala on koko ajan laukonut pehmeitä kommentteja, mutta miksi?

Eikö se käsitä että tällä menolla koko Kepun väki on häkissä. Rikosseuraamusvirasto joutuu miettimään avovankilaa näille viisaille.
Mennään vielä komiasti lähelle 40 syytteessä olevaa vuoden loppuun mennessä. Jos sillä vankilan laittaa.

41

1358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varatuomarieiolejuristi

      Maijalan mukaan törkeä rikos on 'muotovirhe'.
      Lappilaiskansanedusta Maijala kertoo miten lakia pitää tulkita.
      Maijalan mukaan päätöksenteko toimii, toki lähinnä katuvalojen sijoittelussa ja erilaisiin tukirahoja hamuaviin lappilaisiin työryhmiin nimeämisissä.
      Maijala toivoo voimia syytetyille. Entä syytettyjen rikosten kohteeksi joutuneille?

      Maijalalla ei ole mitään päätäntävaltaa rikosasioissa.

      • Voivoikunhävettää

        Eipä ole Maijala vaivautunut perehtymään syyteteksteihin....on siellä lisäksi jonkinverran muutakin vakavampaa kuin muotovirhettä!
        Ei muuta kuin uutta kasvoa kehiin ja Kittilä puhtaalta pöydältä nousuun!


    • Tolkunmies-Kärnä

      Kansanedustaja Mikko Kärnä: Kittilän päättäjien on vetäydyttävä heti.

      • pyrkyriseperkeleon

        siinä saatana kanssa yks hyväkäs


    • Tolkunmies-Kärnä

      Lappilaiskansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) pyytää syytteeseen asetettuja vetäytymään heti kaikesta päätöksenteosta.

      – Tämä koskee myös vt.kunnanjohtaja Timo Kurulaa, jonka tulisi ymmärtää jättää eroanomuksensa välittömästi. Kittilän tilanteessa ei ole kyse mistään 'etelän median salaliitosta', vaan todellisista rikoksista, joista tullaan jakamaan myös tuomioita.

      Kärnä muistuttaa, että valtiovarainministeriössä ollaan valmiita toimimaan, mikäli Kittilän päättäjät eivät itse toimi.

      – Lex Kittilää tullaan soveltamaan kaikessa laajuudessaan, mikäli tämä pärsästys ei lopu, sanailee Kärnä tiedotteessaan.

      Kärnä on kunta-asioista vastaavan eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen.

      • helvetinkusettajat

        ei ne saatana muuten älyä kun kantamalla ne pihalle


    • tuomiotaikanaan

      Oikeus tuomitsee, ei Kärnä eivätkä muut kansanedustajat.

      Nyt on luettu syytteet. On muistettava, että ketään ei ole tuomittu.

      • Miksi10

        Kittilän kepulaisten huoli on jo kova...
        Kyllä oikeus toimii mutta valitettavan hjitaasti tässä maassa.
        Kukaan ei ole väittänyt että Kärnä jakelee tuomioita? Rauhoitu ja odottele rauhassa käräjäoikeuden istuntosumaa alkavaksi. Vankilatuomioita tulee varmasti.


    • Kommenttiseontämäkin

      En pilkkaisi Maijalaa. Hän on sentään keskustellut asianosaisten kanssa. Pilkkaajat ovat vain lehtitietojen varassa.

    • ruskeakieli

      Maijala sallikaa naura tätä hössähtänyttä höpisijää joka puhuu mitä nyt sylki suuhun tuo. Onhan se porissut näiden kuntalain heiluttajien kanssa. Kannattaisi Maijalankin ilmoittautua oikeustieteen täydennyskoulutukseen niin on tiedot päässeet rapistumaan. Kyllä ruskeakieilisyydellä pitäisi joku raja sentään olla.

      • hult

        Sama vain muulle,kunhan äänet tulevat kotiin.


    • Surkeaa_touhua

      Taitaa Maijalalla olla "oma poro ojassa", kun tuollaista höpöttää. Millä ihmeen ammattitaidolla tai tiedolla hän näin kumoaa rikosoikeuden emeritusprofessori Pekka Viljasen kannanoton:

      " Tarkoitan sitä, että vaikka kuntapäättäjille on tehty selväksi että he ovat toimineet virheellisesti, niin he ovat siitä huolimatta jatkaneet samaa menettelytapaa. Esimerkiksi kun kunnan hallintojohtaja yritti kunnanhallituksessa oikaisuttaa Anna Mäkelän irtisanomispäätöksessä olleet virheet, niin kunnanhallitus kieltäytyi useita kertoja sitä oikaisua tekemästä. Nyt sitten ollaan tässä.

      Viljanen sanoo että syytteeseen asetettujen ainoa järkevä toimenpide on vetäytyä välittömästi luottamustehtävistä, samoin vt.kunnanjohtaja Timo Kurulan virastaan."

    • Kallon_kingi

      Kyllä on Maijalallakin mennyt tutkinto ihan hukkaan, reittä pitkinköhän on saanut tutkintonsa läpi... Tai on nukkunut kunnallisoikeuden luennoilla.

    • EiAaniaKepulle

      Nämä Kansanedustaja Eeva-Maria Maijalan kananotot Kittilä jupakkaan on poliittinen itsemurha. Jäin miettimään. että millaisen poliittisen painotuksen alla tämmösiä lapsuksia päästetään maailmalle ? Ei muuten, kukaan voi olla noin tyhmä. Aikaimoinen on Kepulaisten "uskontokunta". Millaisen "taivaspaikan" saa noilla lausunnoilla ?

    • ExKepu

      Äänestin Maijalaa. En enää. Miten voi rikollisia puolustaa..... Tosiaan poliittinen itsemurha. Kärnä puhuu asiaa.

    • Missä_on_puoluekuri

      Jos keskustan kuntaministerin kanta on tällainen:
      "– Toivon todella, että he arvioivat tilanteen hyvin pikaisesti ja välittömästi ryhtyvät toimiin luottamustehtävien hoidon osalta.

      Syytteessä olevien täytyy siis ministerin mukaan jäädä pois luottamustehtävistä välittömästi ja niin pitkäksi aikaa kun oikeusprosessi kestää. Jos he eivät itse vetäydy, on valtuuston tehtävä päätös.

      Jos niin ei käy, on ministerin mukaan aika ottaa käyttöön Lex Kittilä.

      – Se on minusta aika lailla selvä asia."

      Miten ihmeessä saman puolueen kansanedusta voi puhua tuolla tavalla kuin Maijala tekee? Onko kyseessä eri asia, vai onko kansanedusta "päästään sekaisin"? Ministeri sentään puhuu virkavastuulla, mutta mikä on Maijalan vastuu? Kuka tuollaisen henkilön on eduskuntaan äänestänyt, puhuuko hän äänestäjiensä valtuutuksella?

    • Kaulustyöläinen

      On syytä ihmetellä Maijalaa. Kun paikallinen puoluekuri on saattanut valtuutettuja vakavien syytteiden kohteeksi, olisiko siinä Sipilän paikka lopettaa tyhmyydet.

      Kovin paljon muuttuu pitäjän päätöksenteko. Liki kaikki lautakuntapaikat menee uusiksi, ja kh.pj myös vaihtuu. Jos ei nyt, niin uusien juttujen myötö.

      Persujen ohjausta tuskin tulee, ja itsenäinen Aleksi on jo sanansa sanonut. Älyä vai ei, jäänee lukijalle.

      Tämä em. on vain politiikkaa, ja tyhmää sellaista.
      Kunnasta on lähtenyt päteviä ihmisiä tämän vainon takia. Ja lähtee.

      Kiusa on ulottunut jopa lapsiin, se on niin väärin kuin vain voi.

      He, jotka tinkimättä puolustivat oikeutta on leimattu. Ja miksi? Nyt se puhkesi, heitä ei syytetty lain rikkomisesta.

      Kaiken takana on se minkä oikeuslaitos toivottavasti löytää.

      • Ppmmpeee

        Kirjoitit todella hyvin ! Tuo vainoaminen ja lapsiin kohdistuva kiusaaminen on äärimäisen ala-arvoista.

        Jäin miettimään, että mihin tämä yhteiskunta on mennyt ja mihin ollaan menossa. Täytyy sanoa, että tuo Eeva-Maria Maijalan lausunto oli pysäyttävä. Tuntuu siltä, että missään ei ole enään mitään järkeä. Ei sitten alkuunkaan. Miksi Kepulainen politikko toiselta paikkakunnalta lataa tuommosia lausuntoja. Ei helvetti. Nyt vasta rupean ymmärtämään millaista peliä politiikka on. Ihan järjetöntä touhua. Menee täysin usko ihmisiin, joita on pitänyt ns. Täysjärkisinä.


    • alsku

      Maijala taitaa laskea heittiöiden äänten varaan, aika sitten näyttää kuinka paljon niitä on.

    • Lumenpukkaaja

      Keskustassahan ei muita olekaan kun heittiöitä. Keskustan pää Sipilä, koplannut suunnattomat määrät rahaa omiin taskuihin ja hyväveljille. Kaikkonen nostettiin eduskuntaryhmän puhjohtajaksi vaikka rikostuomio. Vanhasen lautakasa, Juhantalon tuomio, Marja- Kaisa Aulan hämärät duunit ja sopeutumiseläke jne, jne, jne. Maijala tyhjää höpisevä turhake.

      Kuinka kukaan voi enää luottaa politiikkoihin ja uskoa, että hoitavat kansalaisten hyväksi asioita????? Vain oma etu hoidettavanaan. Rosvous ja lain kiertäminen.

      • kerro-älä-vihjaile

        Kerro lisää, mistä Sipilä on koplannut itselleen ja hyväveljille, sekä mistä Vanhasen lautakasa löytyy. Jos et osaa kertoa, sinua on syytä epäillä valheellisen tiedon levittämisestä ja höpiseväksi turhakkeeksikin.


    • kepukammopaniikki

      Syytteen on saanut 13 kepulaista, 6 vasuria, 5 persua, 1 ipulainen ja vielä yksi tutkijavirkanainen, jonka puoluekanta on tuntematon. Ratkeaako tämä juttu sillä, että tuomitaan kaikki kepulaiset ja armahdetaan loput.
      Taparikollinen Kurula ei päässyt kunnanjohtajaksi pelkästään kepulaisten äänillä, Eilavaaran laskun maksusta päätettiin kunnanhallituksessa kahden vassarin, kahden kepulaisen ja yhden demarin voimin. Tätä on demokratia. Kittilän kunnan luottamushenkilöt ovat olleet puolueesta riippumatta varsin yksituumaisesti tämän syytteisiin johtaneen toiminnan takana.

      Kittiläläisen kadunmiehen tai - naisen mielestä syyllisiä koko soppaan ovat Mäkinen, Kuusisto ja Yritys. Tosiasiassa nämä kolme henkilöä ovat puolustaneet Kittilän asukkaiden tasapuolista kohtelua. He ovat toistuvasti asettaneet asettaneet itsensä julkisesti pilkattavaksi puolustaessaan lakien noudattamista kunnallisessa päätöksenteossa.

      Maijala laukoo pehmeitä, mutta samalla lailla laukovat pehmeitä nämä kepukammopaniikissa hilluvat kirjoittelijat. Kaipa se helpottaa, kun on syyllinen nimettynä.

      • Iself

        On siellä yksi kokoomuslainenkin.
        .


      • kepukammopaniikki

        Sorppa, niitä kokoomuslaisia oli kaksi!!!! Kaikki Kittilän valtuustossa istuvat puolueet olivat edustettuina syytteen saaneissa.


      • Tapaoikeutta

        Juu ei tämä nyt sinällään ole poliittinen kysymys. Tässä on kyse lappilaisesta tapaoikeudesta ja paikallisten omista tavoista, eristäytyneen kylän sisäsiittoisesta meiningistä ja kyvyttömyydestä nähdä metsää puilta, sekä epäterveestä lahkolaisuudesta ja ripustautumisesta joidenkin yrittäjien talutusnuoraan muuten työttömyysuhan alla olevassa kunnnassa.


    • Kaulustyöläinen

      Kepukammo on täysin turhaa, yhteistuumin on äänestetty; kaikkien puolueiden äänillä päätöksiä jotka varmasti on tiedetty lain vastaisiksi.

      Totta on että sieltä löytyvät isoimmat manipuloijat, ja siellä asuu ehkä suurin pelko tulevasta. Muistetaan ketkä juoksivat Mäkelän tietokoneen ja puhelimen perässä pitkin kunnantaloa, varsinaiset Sherlokit. Anna tekikin tempun ja vei työvälineet tutkijoille, kerrassaan hyvä oivallus.

      Nyt Annan huoneessa istuu mies joka oli savustamassa Mäkelää virasta, ja paikkakunnalta. Hänet on valittu samojen puolueiden äänillä jotka Mäkelän pois ajoivat. Valittu tietäen että mies on syyteharkinnassa rikoksista kuntaa vastaan ainakin laskuasiassa joka on ollut jopa valtakunnan päämedioissa. Siis jokainen tiesi, äänesti silti! Miksi, kuka käski? Ja nythän syytteitä tuli...riittävästi ja laskuasiassa on edelleen harkinnassa. Siis Miksi?

      Entä herrat ja rouvat jotka kieltäytyivät käsittelemään Mäkisen tuomaa itseoikaisua laittomista päätöksistä. Osa heistä pönöttää edelleen valtuustossa ja röyhkeimmät kunnanhallituksessa.

      Isommilla ryhmillä on väkeä vilttiketjussa, sieltä nostettiin uusia kykyjä syytteisiin joutuvien tilalle. Näyttää siltä että on pakko löytää taas uusia. Henkilöitä jotka eivät edes ole päässet äänestämään.
      Hallintojohtaja ei ole tuonut ainuttakaan laitonta päätösehdotusta kokouksiin, ne on suunniteltu ilmeisesti ryhmäpalavereissa jo etukäteen. Miksi?

      Suunnittelua suunnittelun perään, ja tuloksena 27 syytettyä, joista ymmärtääkseni kaikki saavat tuomion. Osa saattaa päästä ilmaisen ruokailun piiriin pidemmäksi aikaa.
      Faktisesti he painoivat ns.nappia, sen syyttäjäkin tietää. Syyttäjää varmaan kiinnostaa, miksi he painoivat nappia? ts.he ampuivat itseään polveen, useita kertoja, tietäen että sattuu ja pitkään. Miksi?

      Iso kysymys on, ketkä tätä pyörittävät? Osa tiedetään, osaa arvaillaan mutta ketkä pysyvät piilossa?
      Tämän takia kunnassa on "aivovuotoa", päteviä ihmisiä lähtee pois, on pakko kun eivät pysty toimimaan epäeettisesti. On monta työpaikkaa jossa ei kannata sanoa että Mäkelän potkut oli väärin tehty. Asiat on menneet fanaattisuuteen ilman järkiperustetta.
      Heille on turha kertoa että jos A Mäkelä ja L.Kurula eivät olisi tehneet tutkintapyyntöä, he olisivat sillä tiedolla joka heillä oli, syyllistyneet laittomuuksiin.

      Isoimman taakan ovat kantaneet Inkeri ja Hille. Henkilöön käyvän, jopa perheenjäseniin kohdistuvan paineen alla ei ole ollut helppoa olla. Heidän työnsä oli sinnikkyyttä ja rohkeutta, unohtamatta kahta muuta valtuustossa. L.Kurula ja Mäkinen ovat saaneet osansa, samoin eräs jutun todistaja jonka kohtelu saattaa vielä päätyä oikeuteen.
      Ja kuka lauloi? "oikeus on voittanut taas"

    • IsoA1955

      Jämäkkää tekstiä kaulustyöläiseltä.

      Oikeudessa liki kaikki luottohenkilöt ovat syyteessä. Joten heidän todistelunsa arvo on nolla, omassa asiassaan saa puhua diipa daapaa.

      Valalla olevat todistajat puhuvat totta. Saattaa olla vaikeaa todistella itsensä putipuhtaiksesi noista lähtökohdista. Joillekin taitaa häkkikin heilua, osa pääsee ehdonalaisella PAITSI JOS EI YMMÄRRÄ SITÄ ETTÄ KITTILÄLLE ANNETTU LISÄAIKA UMPEUTUU 18.10.

      Tämän on tiedossa joten huomenissa varmaankin aika moni syytetyistä ymmärtää erota. Ettei nyt enää syntisäkki kasva. Toki niille jotka ounastelevat että linnareissu kutsuu niin lienee yks hailee mitä tekevät. Kakku odottaa.

      • Kaaleppj

        Yhessä ovat päättänet ja saapa nähä uskalttako kukkaan lähtiä. Eikös se ole niin että sille ei sitte puhuta. Tullee pian mykkien kylä ku sukulaisetki poletaan sammaan soppaan


    • Latvavesiltä

      Hävettää se Maijala täällä itäkairassakin. Miten maijala puolusti Utsjokea tenon lohiasiassa ei mitenkään. Hän joutui kävelemään ulos eduskunnasta kun Sipilä sanoi ettei hän saa vastustaa kalastussopimusta äänestämällä sitä vastaan. Mustajärvi olis äänestänyt oikein vaikka olisi ollut uhka puolueesta erottamiselle. Taisi se Kärnäkin heitellä ankkoja uhkaamalla erota kirkosta jos kirkko päästää turvapaikanhakijoita sisälle. Onkohan se muuten eronnut kirkosta, ikääntyviä äänestjiä varmaan kiinnostasi.

    • Böllse

      Etelä Lapista katsottuna paskakasa siellä. Lähen Alpeille. Halvempaa ja laadukkaampaa.. 😎

    • VtunMitäPskaa

      Kittilä on täyttä kusta ja paskaa. En ikinä menisi tuonne lestainsesti porukan luo turistiksi.

    • kepueipetä

      Miettikääs Kaikkosta, sai tuomion aikanaan, mutta kohta pyrkii puheenjohtajaksi. Kepussa on meriitti, että on vähän ryvettynyt.

    • hiipuvapuolue

      Ruotsissa keskustapuolueen kannatus jo pitkän aikaa 11%. Sinne painuu suomessakin.

    • Seuraava-uunista-ulos

      Keskusta ei ainakaan saa tästä ilmaista mainosta. Juttu monistuu ihmisten mielissä ja keskustan kuntapolitiikka saa samat kasvot kaikissa kunnissa.
      Ihme on ettei puolue puutu jatkuvaan venkoiluun. Ilmi ne jutut tulee kuitenkin, kuten aina. Eino ymmärsi lähteä, kuka on seuraava?

    • lexkittilä

      Taitaa ko. rouva ollut ns. lainoppillinen neuvonantaja?

    • vaioliko

      joka oli tämän illan ohjaajana

    • MaahanmuuttajaGihtelistä

      Monet ovat täälä vedonneet Turkkusen Yliopiston rohvessori Viljasen asiantuntijuuteen. Muttamutta koko kansan resitentti Niinistö ei nimittänyt häntä oikeuskansleriksi esittelystä huolimatta. Miksiköhän? Luulempa, ettei kyseessä olevasta hempulista ole kuin suunsoittoon ja räksyttämiseen.

      • Vääräätietoa

        Taisi olla eri Viljanen se.


      • maahanmuuttajagihtelistä
        Vääräätietoa kirjoitti:

        Taisi olla eri Viljanen se.

        Sama Viljanen siis ei hiljanen-viljanen vaan joka paikan höylä-Viljanen kuten toinen höylä Mäenpää.


      • Kotimaistaviljaa

        Kyllä se oli eri Viljanen jonka valinnan Niinistö torppasi. Tämä Kittilä-casen asiantuntija on Pekka Viljanen, Niinistön torppaama mies Veli-Pekka Viljanen. Molempien herrojen tiedot löytyy Turun Yliopiston nettisivuilta. Eikun tarkastamaan!


      • näinontosi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe