Hiiliteräs vai teräspannu?

Kumpi on parempi päivittäisessä käytössä hiiliteräs vai pelkkä teräs? Valurauta löytyy jo.
Ilmoita


Teräs on rautaa, missä on jonkin verran hiiltä mukana. Siis se hiiliteräs on tavallista rautaa erotuksena ruostumattomasta teäksestä jossa tavallisesti on mukana 8 % kromia ja 18 % nikkeliä ja hiiltä erityisen vähän. Haponkestävässä teräksessä kromia on 11 %, nikkeliä 18 %. Tuo haponkestävä kestää merivedessäkin, ruostumaton ei kestä.
Eli kysymykseesi: samasta aineesta käytetään kahta nimitystä.
2 VASTAUSTA:
höpö höpö, mutupaskaa, ruostumaton teräs on ruostumatonta myös merivedessä, haponkestävä kestää eri happoja mutta eiole sinänsä yhtä hyvä ruostumaton materiaali, kuin jo nimensä puolesta markkinoitava ruostumaton teräs.

teräs on voi olla hiiletöntä, niukkahiilistä, runsashiilistä tai ylihiiliterästä, riippuen käyttökohteesta, pääsääntöisesti hiilen määrä lisää muodossapysyvyyttä, mutta heikentää iskunkestävyyttä, valurauta paistomateriaalina on paras paisto-ominaisuuksiltaan ja painonsa puolesta lämmönvarauskyvyltään.
valuteräs on painavaa, muokattu teräspannu ei säilytä muotoaan kauaa ja muokattu hiiliteräspannu näinollen on ehdottomasti paras joskin kallein paistinpannu.
metallurgiantohtori kirjoitti:
höpö höpö, mutupaskaa, ruostumaton teräs on ruostumatonta myös merivedessä, haponkestävä kestää eri happoja mutta eiole sinänsä yhtä hyvä ruostumaton materiaali, kuin jo nimensä puolesta markkinoitava ruostumaton teräs.

teräs on voi olla hiiletöntä, niukkahiilistä, runsashiilistä tai ylihiiliterästä, riippuen käyttökohteesta, pääsääntöisesti hiilen määrä lisää muodossapysyvyyttä, mutta heikentää iskunkestävyyttä, valurauta paistomateriaalina on paras paisto-ominaisuuksiltaan ja painonsa puolesta lämmönvarauskyvyltään.
valuteräs on painavaa, muokattu teräspannu ei säilytä muotoaan kauaa ja muokattu hiiliteräspannu näinollen on ehdottomasti paras joskin kallein paistinpannu.
voivoi, menepäs laittamaan n.s. ruostumatonta esim. troopisen meri-ilmastoon, ei kestää muuten kauan, kun se on ruskean pintaruosten peittämänä. Siinä pitää käyttä haponkestävä jos mielii pysyvän kiiltävän. Kestäähän se n.s. ruostamatonkin, mutta kaunista se ei ole.

Tätä on nyt nähty omin silmin troopikissä, veneesee jouduttiin tilamaan Euroopasta asti haponkestävää.

On sinun puheenvuorossa muutenkin ihmeellisä mututietoja.
+Lisää kommentti
Edellinen vastaus on puutaheinää. Valurauta ja hiiliteräs ovat paisto-ominaisuuksiltaa erilaiset.

Hiiliteräspannut ovat erittäin hyviä kun oppii käyttämään - pannu poikkeaa valurautapannusta ominaisuuksiltaan aika paljon. Valurauta pannu lämpenee hitaammin ja on yleensä selvästi painavampi. Itse suosin kevytvalurautapannua, toimii arkikäytössä hyvin. Jos haluan panostaa paistopintaan käytän hiiliteräspannua - paras paistopinta ja vaativin pannu hoitaa.

Perinteistä valurautapannua en käytä oikeastaan muuhun kuin silakoiden paistamiseeen. Pihvit paistetaan hiiliteräspannulla ja kevytvalurautapannulla liki kaikki muut. Ruostumatonteräspannu (iso kannellinen) sopii jos pitää hauduttaa esim tomaatti tai kermakastikkessa ruokaa, tätä pannua en käytä juuurikaan muuhun. Teflonpannut ole heivannut kierrätykseen jo vuosia sitten.
2 VASTAUSTA:
Kysymys on teräs ja hiiliteräspannun eroista !!!!

Ja sekin selvisi että ne ovat sama asia.
Vastaa siihen mitä kysyin!
+Lisää kommentti
Hiiliteräs ja (pelkkä) teräs ovat sama materiaali. Yleisesti hiiliteräksistä käytetään "teräs" nimitystä.
5 VASTAUSTA:
Pannujen paisto-ominaisuudet erovat toisistaan aika paljon. Teräspannu lämpenee nopeasti ja sen saa helpolla liiankin kuumaksi - paras pannu paistaa pihvi. Valurautapannu lämpenee hitaasti ja on hyvä pannu jos ei ole kiirettä. Edellisen erkin vastaukset voi tunkea sinne minne ei valopaista.

Testaamalla huomaat eron.

Onerojapaljonkin - selitti asian suunnilleen niin kuin se on.

Ps valurauta ei ole terästä....valurauta on seostettua rautaa, jossa hiilipitoisuus on suurempi kuin teräksessä - yleisesti terästä voi muovata ja takoa valurautaa ei muovata tai taota. Kannattaa lukea edes yksi materiallitekniikankirja ennen kuin alkaa opettamaan muita.
NiiloNäppärä kirjoitti:
Pannujen paisto-ominaisuudet erovat toisistaan aika paljon. Teräspannu lämpenee nopeasti ja sen saa helpolla liiankin kuumaksi - paras pannu paistaa pihvi. Valurautapannu lämpenee hitaasti ja on hyvä pannu jos ei ole kiirettä. Edellisen erkin vastaukset voi tunkea sinne minne ei valopaista.

Testaamalla huomaat eron.

Onerojapaljonkin - selitti asian suunnilleen niin kuin se on.

Ps valurauta ei ole terästä....valurauta on seostettua rautaa, jossa hiilipitoisuus on suurempi kuin teräksessä - yleisesti terästä voi muovata ja takoa valurautaa ei muovata tai taota. Kannattaa lukea edes yksi materiallitekniikankirja ennen kuin alkaa opettamaan muita.
Valurautapannun ominaisuudet tunnen hyvin.

Halusin vastauksen kysymykseen "mikä ero on teräspannulla ja hiiliteräspannulla?" Tulihan sekin selväksi vaikka täällä kekityttiin vastaamaan valurautapannun ominaisuuksista.
Taidat olla hieman hidas? Valurauta on raskas ja paksu hitaasti lämpenevä pannu, hiiliteräspannu, nopeampi ja kuumempi sekä hieman kevyempi pannu - riittääkö. Kaupassa erotat pannut toisistaan tekstistä jos et muusta, valurauta - hiiliteräs.

Valurauta ja teräspannu erovat fyysisten ominaisuuksien takia myös paisto-ominaisuuksiltaan. Mitä tietoa et ole vielä saannut?
Hiiliteräspaistinpannu kirjoitti:
Taidat olla hieman hidas? Valurauta on raskas ja paksu hitaasti lämpenevä pannu, hiiliteräspannu, nopeampi ja kuumempi sekä hieman kevyempi pannu - riittääkö. Kaupassa erotat pannut toisistaan tekstistä jos et muusta, valurauta - hiiliteräs.

Valurauta ja teräspannu erovat fyysisten ominaisuuksien takia myös paisto-ominaisuuksiltaan. Mitä tietoa et ole vielä saannut?
Selvisi jo että teräspannu ja hiiliteräspannu on sama asia.

Valurautapannusta en kysynyt yhtään mitään!!!
Ei sillä ole mitään väliä mitä kysyit - olisit kysynyt jotain järkevämpää.
Vastaukset olivat hyviä ja huonoja, mitä teit tiedoilla? Vai olitko vain utelias?
+Lisää kommentti
valurauta on lyömaton,,,parhaat letut,,pihvit,,,,ohut capati leivän,,y,,m,,
valuraudan ,,,on metalin rakenne on n.s. poreileva ja lämmön siirron ruokaaineesen
on erilaisena tarkkakuvattuna,,,
SKEPPSHULT pannu on super the best,,,,from sweden
1 VASTAUS:
Kysymyksestä jo selviää että valurautapnnu on käytössä. Kysyin teräspannun ja hiiliteräspannun omonaisuuksia!!! Ja sekin selvisi että teräspannu ja hiiliteräspannu on ihan sama. Miksi on tarvetta spammata valurautapannusta vaikka teräksestä on kysymys.
+Lisää kommentti
Mutta toisaalta, minusta on, voidaan toisinkin ajatella, metallihan on kova aine yleensä.
joten onhan se ,tai ei. Varma tieto
Ilmoita
Hiiliteräs eli teräs on jostain syystä nyt "muodissa".

Joskus vuosia sitten teräspannuja myytiin myytiin halpistuotteina euro tai kaks kappale. Nyt merkkituotteet saattavat maksaa jopa satasia. Nyt taas valurautapannut on halpamyynnissä.
Ilmoita
Jos kokkaajat syventyisvät vähän paistamisen tekniikaan, tuollaisia kysymyksiä ei tänne tulisikaan. Valurauta pannun etu on siinä, että siiheen materiaaliin varastoitu lämpö paremmin, jolloin kun laitat kylmän pihvin siiheen, sillä riittää potku ruskistamaan sen, kun teräspannun pinta ensin jäähtyy ja siten vasta lämpiä ruskistumislämpötilaan.

Jos vitsitte ostaa parilla kympillä sellaista elektroonista laserlämpömittaria, voitte seurataakin, mitä pannuissa oikeasti tapahtuu.
Ilmoita
Tässä ketjussa on kyllä huikeita vastauksia.Pelkkiä trolleja.Itse suosin teräspannua,koska se paistaa hyvin ja on helppohoitoinen.Hiiliteräspannukin löytyy,mutta sen kanssa tulee vähemmän paisteltua.
Ilmoita
Paras paistinpannu, jota olen käyttänyt on kyllä Fiskarsin AllSteel-pannu - jo kahden vuoden ajan se vaan on toiminut ja pinnoite on kestänyt - sen paksu pohja varastoi hyvin lämpöä, pinnoite on turhankin liukas välillä , paistaa hyvin, helposti puhdistettava ja valmistettu Suomessa eli ei mitään kinkki-tuotantoa.

Yksinkertaisesti vain hyvä ja minulla on näitä kaksi - 26- ja 28-senttinen.
1 VASTAUS:
Onko teräspannujen hiilipitoisuuksissa eroja. Yleensä teräksen hiilipitoisuus vaihtelee välillä noin 0,5-2,5 prosenttia. Onko teräspannujen teräkset samaan tapaan erilaisia hiilipitoisuudeltaan?
+Lisää kommentti
No pannuissa on eroja, ruostumaton tersäs on ikuinen, vaatii tosin eri tekniikan, mutta loistava mielestäni. Hiiliteräs ja valurauta ovat aika samansuuntaisia, hiiliteräs ei vaadi pitkää prosessia tullakseen käyttökelpiseksi. Itsellä Demeyeren 7 kerroksinen teräspannu, paljon käytössa, omistan myös Ge Byer hiilitersäpannun joka on hintaansa nähden huippu. Mutta ominasuuksiltaan lähellä valurautaa. Yksi asia joka vaikuttaa on myös lieden toiminta, tersäpannu ja induktio on <3!
Ilmoita
Eräs pannu koko päivän.
Ilmoita
Teräspannu eli hiiliteräspannu on ominaisuuksiltaan täysin sama kuin hiiliteräspannu eli teräspannu.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hiiliteräs vai teräspannu?

Kumpi on parempi päivittäisessä käytössä hiiliteräs vai pelkkä teräs? Valurauta löytyy jo.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta