Mikä suklaa on mielestänne parasta? Minun mielestäni Fazerin suklaata ei voita mikään. Olen kyllä maistellut myös muita suklaita mutta aina palaan fazeriin.
Minkä maan suklaa parasta?
19
3129
Vastaukset
- Salli
Eiköhän ne belgialaiset suklaat (Neuhaus, Godiva..) ole niitä parhaita. Fazerin suklaat sopii hyvin arkeen, mutta todellista laatua tehdään kyllä muualla kuin Suomessa.
- crispy
Fazerin sininen on tosiaan hyvää. Hyviä suklaita ovat myös vaikka tanskalaiset Anton Bergin suklaat, sveitsiläiset (Milka, Toblerone, Lindt, Nestle) ja monet belgialaiset. Nuohan ovat kaikki teollisesti valmistettuja suklaita. Ihan omassa luokassaan ovat sitten yksittäin käsintehdyt suklaat, joita ei Suomessa juuri ole.
- suklisti
En ole maistanut, onko niillä esim. suklaalevyjä?
- suklaafriikki
Moro
Kävin pari vuotta sitten Zürihissä ja sain maistella Sprünglin suklaakonvehteja. Niitä ei ole tähänmennessä mikään voittanut. Sitten sain tietää että tämä Sprüngli on Lindt & Sprüngli joten se on vähän niinkuin käsintehtyä Lindt suklaata. - anonymous
Lindt ja milka on saksalaisia?
- Ainakin
Fazerin käsintehdyt konvehdit, joita myydään irtomyynnissä (ainoastaan?) Kluuvikadun Fazerilla ja tietysti Neuhaus. Hollanti ja Ranska ovat myös kuuluisia maita laatusuklaasta.
- suklaapuodin asiakas
Parasta on kyllä belgialaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset suklaat, varsinkin käsintehdyt konvehdit....
- Feromoneen
Puhutaanko nyt SUKLAASTA eli kaakaopapuperäisestä tuotteesta vai yleensä konvehdeista vai maitosuklaasta?
Fazerhan on liikelaitos, jonka tavoitteena on tuottaa mahd. pal. voittoa, joten se on korvannut suuren osan kaakaovoita voirasvalla, joka on paljon paljon halvempaa ja ravitsemuksellisesti huonompaa.
Konvehdeissa on tärkeää tuoreus. Eli viikon sisällä tekemisestä syödyt käsintehdyt, ei niitä mikään voita. Mikäli raaka-aineet on valikoituja...- mmmjiu
lindt on kyll ihan ylivoimainen, harmi ettei niitä myydä niin laajasti täällä kuin sveitsissää
- Jepz9rrrr
mmmjiu kirjoitti:
lindt on kyll ihan ylivoimainen, harmi ettei niitä myydä niin laajasti täällä kuin sveitsissää
fat/zer on ihan pers.. :) kyllähä sitä jälkiruokiin laittaa jos ei parempaa ole saatavilla, sekun sattuu olemaan semmoista "perus massaa" mutta jos suklaasta haluaa nauttia kannattaa maistella vähän laadukkaampia suklaateja :) joita täältä suomesta on erittäin vaikea löytää, joistain erikoiskaupoista löytää joskus mutta nekin eivät ole niin tuoreita kuin pitäisi :(
- tsokkillisti
Kyllä se on nykyäänkin Fasun talous-suklaa.
- thampio
En ole hirveästi perehtynyt suklaisiin, mutta kyllä Fazerin maitosuklaa nämä Milkat, Pandat ja Marabout voittaa, ne on aivan liian makeita. Ja kun ihan mielenkiinnosta tsekkasin, että onhan niissä peräti 10 grammaa enemmän sokeria sadassa grammassa, kuin Fazerin sinisessä; sinisessä 48 g, Maraboussa ja Milkassa kummassakin 58 g. Panda on siinä puolessa välissä 54 grammalla.
Liekö Marabou ja Milka sitten maittaisi suomalaisille paremmin, jos sokerin määrää massasta hiukan vähennettäisiin?- sweetlittlesixteen
Sama makeus liittyy muihinkin keski-eurooppalaisiin makeisiin. Suomessa on totuttu täyteläiseen makuun ilman turhan runsasta makeutta.
No onhan svedut pilanneet myös näkkileivän - mukana vehnäjauhoa ja liian vaaleaksi jätetty paisto.
- Suklaaherkku
Niitä on monia.Ehkä eniten nämä panda,fazer,kalev ja toblerone suklaat.
- kadjghkjadgdjhaf
Kysymys on huono. Monesta maasta löytyy gourmet-tason suklaa-artesaaneja, ja toisaalta samoissa maissa tuotetaan täyttä halpakonvehtibullshittiä.
Belgialainen suklaa on samanlainen yleistys kuin suomalainen sukkapukeutuminen. Belgia on onnistunut luomaan suklaastaan mukabrändin, jolla myydään potaskaa junteille.
Jos haluaa puhua suklaamaista, tulisi puhua itse kaakaopavuista ja niiden tuotannosta. Madagaskarin ja esim. Ecuadorin pavuissa on makueroja siinä missä eri viinialueiden viineissäkin. - khqlerhtlkqjf
Yhdellä ja samalla suklaatalollakin, esim. Fazer, voi olla monentasoisia tuotteita. Halpa, jauhoinen karkkisuklaa (esim. F sininen) ja toisaalta artesaanikonvehteja. Fazeria en itse arvosta koska käyttävät hienoimmissakin konvehdeissa halpaa, kitkerähköä kaakaopapulajiketta.
- Mr 48
Täällä meilläpäin itänaapurit hamstraavat jopa kymmeniä levyjä juuri Fazerin suklaata. Marabou ja Panda eivät mene niin hyvin kaupaksi. Kai se hyvää on?
- Anonyymi
Eikös Marabou tehdä ruotsissa? Marabou on parasta.
- Anonyymi
Kylkös tehdään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512264Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖251068Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82982Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54883- 68873
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me126853Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22763Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49759