Minkä maan suklaa parasta?

suklisti

Mikä suklaa on mielestänne parasta? Minun mielestäni Fazerin suklaata ei voita mikään. Olen kyllä maistellut myös muita suklaita mutta aina palaan fazeriin.

17

1430

  Vastaukset

  • Eiköhän ne belgialaiset suklaat (Neuhaus, Godiva..) ole niitä parhaita. Fazerin suklaat sopii hyvin arkeen, mutta todellista laatua tehdään kyllä muualla kuin Suomessa.

  • Fazerin sininen on tosiaan hyvää. Hyviä suklaita ovat myös vaikka tanskalaiset Anton Bergin suklaat, sveitsiläiset (Milka, Toblerone, Lindt, Nestle) ja monet belgialaiset. Nuohan ovat kaikki teollisesti valmistettuja suklaita. Ihan omassa luokassaan ovat sitten yksittäin käsintehdyt suklaat, joita ei Suomessa juuri ole.

   • En ole maistanut, onko niillä esim. suklaalevyjä?


   • Moro

    Kävin pari vuotta sitten Zürihissä ja sain maistella Sprünglin suklaakonvehteja. Niitä ei ole tähänmennessä mikään voittanut. Sitten sain tietää että tämä Sprüngli on Lindt & Sprüngli joten se on vähän niinkuin käsintehtyä Lindt suklaata.


   • Lindt ja milka on saksalaisia?


  • Fazerin käsintehdyt konvehdit, joita myydään irtomyynnissä (ainoastaan?) Kluuvikadun Fazerilla ja tietysti Neuhaus. Hollanti ja Ranska ovat myös kuuluisia maita laatusuklaasta.

  • Parasta on kyllä belgialaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset suklaat, varsinkin käsintehdyt konvehdit....

  • Puhutaanko nyt SUKLAASTA eli kaakaopapuperäisestä tuotteesta vai yleensä konvehdeista vai maitosuklaasta?

   Fazerhan on liikelaitos, jonka tavoitteena on tuottaa mahd. pal. voittoa, joten se on korvannut suuren osan kaakaovoita voirasvalla, joka on paljon paljon halvempaa ja ravitsemuksellisesti huonompaa.

   Konvehdeissa on tärkeää tuoreus. Eli viikon sisällä tekemisestä syödyt käsintehdyt, ei niitä mikään voita. Mikäli raaka-aineet on valikoituja...

   • lindt on kyll ihan ylivoimainen, harmi ettei niitä myydä niin laajasti täällä kuin sveitsissää


   • mmmjiu kirjoitti:

    lindt on kyll ihan ylivoimainen, harmi ettei niitä myydä niin laajasti täällä kuin sveitsissää

    fat/zer on ihan pers.. :) kyllähä sitä jälkiruokiin laittaa jos ei parempaa ole saatavilla, sekun sattuu olemaan semmoista "perus massaa" mutta jos suklaasta haluaa nauttia kannattaa maistella vähän laadukkaampia suklaateja :) joita täältä suomesta on erittäin vaikea löytää, joistain erikoiskaupoista löytää joskus mutta nekin eivät ole niin tuoreita kuin pitäisi :(


  • Kyllä se on nykyäänkin Fasun talous-suklaa.

  • En ole hirveästi perehtynyt suklaisiin, mutta kyllä Fazerin maitosuklaa nämä Milkat, Pandat ja Marabout voittaa, ne on aivan liian makeita. Ja kun ihan mielenkiinnosta tsekkasin, että onhan niissä peräti 10 grammaa enemmän sokeria sadassa grammassa, kuin Fazerin sinisessä; sinisessä 48 g, Maraboussa ja Milkassa kummassakin 58 g. Panda on siinä puolessa välissä 54 grammalla.

   Liekö Marabou ja Milka sitten maittaisi suomalaisille paremmin, jos sokerin määrää massasta hiukan vähennettäisiin?

   • Sama makeus liittyy muihinkin keski-eurooppalaisiin makeisiin. Suomessa on totuttu täyteläiseen makuun ilman turhan runsasta makeutta.

    No onhan svedut pilanneet myös näkkileivän - mukana vehnäjauhoa ja liian vaaleaksi jätetty paisto.


  • Niitä on monia.Ehkä eniten nämä panda,fazer,kalev ja toblerone suklaat.

  • Kysymys on huono. Monesta maasta löytyy gourmet-tason suklaa-artesaaneja, ja toisaalta samoissa maissa tuotetaan täyttä halpakonvehtibullshittiä.

   Belgialainen suklaa on samanlainen yleistys kuin suomalainen sukkapukeutuminen. Belgia on onnistunut luomaan suklaastaan mukabrändin, jolla myydään potaskaa junteille.

   Jos haluaa puhua suklaamaista, tulisi puhua itse kaakaopavuista ja niiden tuotannosta. Madagaskarin ja esim. Ecuadorin pavuissa on makueroja siinä missä eri viinialueiden viineissäkin.

  • Yhdellä ja samalla suklaatalollakin, esim. Fazer, voi olla monentasoisia tuotteita. Halpa, jauhoinen karkkisuklaa (esim. F sininen) ja toisaalta artesaanikonvehteja. Fazeria en itse arvosta koska käyttävät hienoimmissakin konvehdeissa halpaa, kitkerähköä kaakaopapulajiketta.

  • Täällä meilläpäin itänaapurit hamstraavat jopa kymmeniä levyjä juuri Fazerin suklaata. Marabou ja Panda eivät mene niin hyvin kaupaksi. Kai se hyvää on?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   280
   10388