talvirenkaat

naispyöräilijä

Schwalbe Marathon Winter 35-622 nastarengas
Pistosuojattu, 240 nastaa
onko hyvät talvirenkaat naisten perus 3 vaihteiseen polkupyörään? Jos ei mitkä olisi hyvät laadukkaat?

19

2753

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyyvä

      Todella hyvä rengas.

      "Pienemmällä rengaspaineella renkaan sivuihin sijoitetuilla nastoilla saa hyvän pidon, suuremmalla paineella rengas rullaa kevyesti nastattoman keskikuvion varassa."

    • Helppohomma

      Varaudu tosi raskaaseen ajoon jos ei ole aina täydet rengaspaineet renkaissa, takavuosien Nokia 106 oli herkkä ja hyvä ajettava jäisellä tiellä mutta irtolumella sivupitoa kaipasi

      • ÄläPuhuPaskaa

        Nyt ei ollutkaan kyse ikivanhasta Nokian renkaasta, vaan huippu Schwalbesta.


    • Parempiakin

      En nyt kuitenkaan lähtisi mitenkään ylistämään tuota schwalben nastarengasta. Toimii hyvin kovalla alustalla, mutta lumi ja sohjo on sille myrkkyä. Nastat irtoilee myös melko helpisti. Eli se on vähän sellanen ihanteellisen talvikelin rengas. Laittasin alle jotain suomi tyresin w240 jossa ainakin riittää pitoa ja ovat pomminkestävät. On kyllä vähän raskaammat ajaa.

    • Ncmcmmcl

      Schwalben marathon winterissä nastat on pysyny minulla kiinni tähän mennessä 6 vuotta!
      Suomityres rullaa kuulemma huonosti.
      Schwalbelta löytyy myös Icespiker, joka on jo todella järeä nastarengas. Pitää erittäin hyvin, ei rullaa kovinkaan hyvin.

    • Nastajuttu

      Schwalbestä painuu nastat renkaan rungon läpi ja ikuinen sisurin paikkausrumba alkaa tästä. Tähän riittää vaatimattomat alle 3000km ja rengas on roskiskamaa. Ulkoisesti rengas ja nastat ovat vielä melkein uudenveroisia mutta...

    • Höpöhöpöä

      Ohhoh! Aika jännää että minulla on kestänyt kuitenkin jo 6 vuotta mm. työmatka-ajoa.
      Ei ole tullut nastat renkaan rungon läpi eikä irtoilleet. En ole tuollaisesta kuullutkaan, vaikka monilla tutuillani on Marathon wintereitä.

    • Nastajuttu

      Höpöhöpöä itsellesi :) Ilmeisesti ei tule vuosittain pahemmin kilometrejä tai 6v. sitten oli renkaan runko parempaa materiaalia. Vilkaiseppas seuraavalla kerralla renkaan sisäpintaa. Jos nastojen kohdalla on selvät painaumat on se merkki, että nasta on tulossa lävitse. Schwalbe muuten hyvä rengas, mutta tämä on niiden heikkous.

      • EläViitsiValehdella

        Nyt kyllä kirjoitat jostain muusta renkaasta, kun Schwablesta, tai kirjoitat valetta.

        Sisältä et Schwablesta pysty näkemään nastoja.


      • Nastajuttu
        EläViitsiValehdella kirjoitti:

        Nyt kyllä kirjoitat jostain muusta renkaasta, kun Schwablesta, tai kirjoitat valetta.

        Sisältä et Schwablesta pysty näkemään nastoja.

        Tästä renkaasta oli puhe...
        https://www.rosebikes.fi/tuote/schwalbe-marathon-winter-spike-tyre/aid:707851
        ja tutuillani joilla on ollut samanlainen rengas on nastat tulleet läpi, että silleen. Nastahan ei aluksi fyysisesti kokonaan pullahda sisälle vaan nastan alle tulee viilto tai selvä reikä josta nastan kanta pääsee hiertämään sisurin puhki. Rengasta taivuteltaessa näkyy nasta renkaan sisäpuolelta.


      • Scwalben_kumi_tussu

        Scwalben Maraton Wintereistä todellakin TULEE nastat läpi, jos käy esim. päivittäin 4-6km työmatkoja talvisin. Voi olla, että lumisempana talvena vähempi, mutta jos on näitä jää/sula asfaltti -talvia niin todellakin tulee.

        Nyt jo toiset Maraton Winterit alla, ja sisuskumit ei kestä. Pitänee etsiä toinen merkki :-/


      • Scwalben_kumi_tussu
        Scwalben_kumi_tussu kirjoitti:

        Scwalben Maraton Wintereistä todellakin TULEE nastat läpi, jos käy esim. päivittäin 4-6km työmatkoja talvisin. Voi olla, että lumisempana talvena vähempi, mutta jos on näitä jää/sula asfaltti -talvia niin todellakin tulee.

        Nyt jo toiset Maraton Winterit alla, ja sisuskumit ei kestä. Pitänee etsiä toinen merkki :-/

        Unohdin mainita, että yhden talven jälkeen siis. Sen verran ne kestää, useampaa ei voi ajaa (samoilla renkailla).


    • Suhteellisuutta

      No kauanko sen polkupyörän nastarenkaan pitää kestää? Minusta tuo 6v. työmatkailua ilman puhkeamisia ja nastojen irtoilua on jo aika hyvä. Ei kai noiden ikuisesti tarvitse kestää.

    • Lisäkumi

      Hommasin polkupyörääni Schwalbe Marathon Winter-nastarenkaat 2010 syksyllä ja olen joka talvi sitten polkenut enemmän tai vähemmän 2016-2017 n. 800 km. Lopputalvesta 2017 putkikamelini takarengasta alkoi vaivaamaan kiusallinen ilmavaiva eli paineet hävisivät mystisesti ja aika nopeasti. Kesällä vaihdoin uuden sisäkumin ja huomasin nastanpainaumia ulkorenkaan sisäpuolella. Syksyllä 2017 ajoin n. 100 km, jolloin kamelin ilmavaivat alkoivat taas. Vaihdoin uuden sisäkumin ja sama juttu 100 km:n jälkeen. Eli paineet katoaa aika nopeaan ja polkeminen tapahtuu vanteen päällä, mitään pamahdusta ei kuulunut.

      Tällä kertaa leikkasin rikkinäisen sisäkumin puukolla halki, poistin venttiilin ja laitoin tämän "lisäkumin" uuden sisäkumin ja ulkorenkaan väliin ja nyt olen polkenut kamelia n. 130 km ilman ilmavaivoja. Kun seuraavan kerran kamelissani ilmenee ilmavaivoja, laitan toisen kerroksen "lisäkumia" tai niin monta kuin ulkorenkaan alle mahtuu. Eturenkaassa ei ole ilmennyt vastaavia ilmavaivoja vaan ainoastaan takarenkaassa. Harkitsin myös pistosuojateippiä mutta sitä ei ollut saatavilla järkevään hintaan noihin vanhoihin renkaisiin joten päädyin tuohon "lisäkumi"-ratkaisuun. Jos ja kun eturengas alkaa oireilemaan niin käytän tuota samaa "lisäkumi"-temppua.

      Ulkorengas on 35-622 ja uusiksi renkaiksi olen harkinnut samaa tuotetta koossa 42-622. Nastoja ei ole irronnut ehkä kuin 5 kpl vuosien mittaan ja saman verran on istutettu lisää, lähinnä lukkojarrutuksen tms. takia. Takarenkaan nastat ovat vähän huonossa hapessa ja ovat selvästi liikkuneet taskuissaan. Pitoa riittää, koska minulla on painoa n. 115 kg, tämä lienee osasyynä nastojen kuntoon. Olen ollut ihan tyytyväinen hankintaani koska olen pystynyt korvaamaan auton käyttöä kauppa- ja työmatkoilla. Eikä tässä vaiheessa haittaa vaikka heittäisin nuo vanhat nastakumit roskiin mutta yritän vielä venyttää niiden käyttöä, on ne jo hintansa tienanneet. 100 km:n ajo renkaanvaihdon on kuitenkin liian lyhyt.

      • Lisäkumi

        No niin, 170km polkastu viime renkaanvaihdon ja lisäkumin laiton jälkeen eikä ilmavaivoja ole vielä toistaiseksi ilmennyt. Unohtu tuossa viime kerralla mainita että lisäkumin asennus ei aiheuttanut mitään ongelmia vaan se sujahti sinne 35-622 renkaan sisää varsinaisen sisäkumin kanssa ihan nätisti. Suosittelen lämpimästi!!!


      • Scwalben_kumi_tussu

        Tätä lisäkumikikkaa pitää kokeilla, kiitos!


      • Nastajuttu
        Lisäkumi kirjoitti:

        No niin, 170km polkastu viime renkaanvaihdon ja lisäkumin laiton jälkeen eikä ilmavaivoja ole vielä toistaiseksi ilmennyt. Unohtu tuossa viime kerralla mainita että lisäkumin asennus ei aiheuttanut mitään ongelmia vaan se sujahti sinne 35-622 renkaan sisää varsinaisen sisäkumin kanssa ihan nätisti. Suosittelen lämpimästi!!!

        Itse olen leikannut vanhasta kesärenkaasta kaapelit pois ja asentanut tämän puolikkaan sisurin ja päällikumin väliin. Ei tule nastat päältä eikä sivusta sisuriin. Nyt ei haittaa vaikka Schwalben ruko lopuksi antaa periksi ja repeää keskeltä nastojen jo hävittyä sitä ennen. Pystyy ajamaan kotia ilman rengasrikkoa.


      • OivallistaAsiaa

        Nokian w240 kestää, kestää ja pitää. Omat renkaat on koossa 40-622.

        Huonoja puolia on kaksi. On pikkusen nuljakka ajettava kun ilmeisesti pehmeä nappulakuvio ikäänkuin "kaatuu" miehen painon alle. On myös raskas ajaa.

        Jälkikasvulle laitoin Jopoon Suomi Tyres Mount&Ground renkaat. 144 nastaa. Ne tuntuu olevan erittäin Ok. Rullaa asiallisesti ja asiallinen ajotuntuma hyvällä kelillä. Eturenkaaseen joutunee laittamaan pienet paineet, että nastat ottaa tiehen kunnolla kiinni.


      • niskahiki

        Kumpi koko kannattaa hankkia 35-622 vai 40-622 hybridiin. Kesäkumina 40-622 mut mahtuuko vastaava nasta Schwalbe pyörimään lokarin alla jos nastat tuo lisäkokoa ja tuo aika ahdas rako.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe