Tykkään tehdä sämpylöitä, mutta yksi ongelma on, jota en ole osannut ratkaista, ja se koskee taikinastani riippumatta kaikkia sämpylöitäni. Tuoreena ovat pehmeitä ja maistuvia, mutta yön yli pussissa maattuaan ovat aamulla tiukkoja ja ei hyviä syötäviä. Mikrossa kun pikkusen lämmittää voi niitä hyvin syödä. Onko jotain ratkaisua jolla ongelman saa pois?
Sämpylä ongelma
5
2452
Vastaukset
- Honro
Ilta kun yöks vaihtui jo, tuli leivästä pien tunkijo
- kokeiles
Käytit liian paljon jauhoja. Siis mittaus virhe. Tee seuraavalla kerralla löysempi taikina ja käytä sämpylöiden pyörittelemisessä jauhoja.
- näinennen
niin, leipätaikinan tulisi olla pehmeää kuin "tissiliha",vanhan neuvon mukaan .
Itse olen aina pakastanut kaikki ensimässyttelystä selvinneet sämpylät, vaikka niidenkään elinaika ei jäisi kuin muutamaan päivään.
Hyviä ovat suoraan pakkasesta mikrolla lämmitettyinä.Minä pakastan sämpylät heti kun ovat jäähtyneet ja otan esille yhden kerrallaan n. 2 tuntia ennen ip-kahvia (minulla ei ole mikroa). Samoin teen kaupan leivät kanssa: Jälkiuuniviipaleet on hyvä erottaa toisistaan ennen pakastamista, paahtoleivät laitan ristikkäin, jolloin saa yhden viipalen helposti irtoamaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 932454
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1012153- 821808
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en441601- 781566
- 111535
- 331488
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?541350Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.891309Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?311227