Onko köyhälle suomalaisille ilmaismatkaa Sallaan?

loman.tarpeessa

Voisin sanoa ihan mitä vain siitä hyvästä jos saisin ilmaisen turistimatkan. Mutta olen tosikko, enkä osaa sanoa noin pahasti kenestäkään kuin Fatim.

Itsellä ei ole varaa matkustaa. Eläke bruttona 12 000 euroa, Asun Helsingissä, missä on korkeat vuokrat. Olen melko edullisessa vanhassa talossa vuokralla Itä-Helsingissä, asunnossa ei ole sisävessaa. Öljylämmityspatterit ovat kädenlämpöisiä. Pärjään nyt sen puoleen, mutta entä talvella Lisälämmityksenä on yksi sähköpatteri. Maistraatti ei hyväksynyt asunnoksi kun rakennusvalvonnan rekisterissä asuntona. Olen siis asunnoton vaikka on asunto.

Olen matkustanut v. 1995 Kreetalle, 2000 Fuengirolaan ja 2003 Portugaliin. Olen sairaseläkkeellä. Diarra taas kertoo fb-sivuillaan ja netissä, että oli touko-kesäkuussa Italiassa, heinäkuussa Kreikassa juopottelemassa ja lokakuussa oli kolme lentomatkaa ulkomaille työn puolesta ja omat matkat lisäksi. En ole ollut 14 vuoteen minkäänlaisella lomalla.

Minulle kelpaa matka jonnekin muuallekin kuin Sallaan. Olen ihan tosissani. Jos vastaatte tähän esim. antamalla kunnan numeron niin voin soittaa teille ja antaa henkilöllisyyteni.

15

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osallistun.arvontaan

      Unohdin kertoa, että en polta eikä minulla olisikaan varaa "röökiin". Diarra aikatauluttaa arkensa minuutilleen, jopa röökitaukonsa, kertoo hän itse.

      Ei mene rahaa myöskään alkoholiin. En ole absolutisti, vaikka ei tule joka kesä juotua siideriäkään.

      Olen maaseudulta lähtöisin. En tiedä onko se tässä meriitti vai ei.

    • Poistuhesastaheti

      Miksi et muuttaisi pois kalliiden vuokrien Helsingistä. Muualla Suomessa on tarjolla asiallisia vuokra-asuntoja edulliseen hintaan. Asumisen laatu paranisi varmasti ja visusti elelemällä saisit ehkä säästettyä rahaa halpislomaa varten.

    • sille.jolla.on.annetaan

      Muutinkin muutama vuosi sitten pieneen mökkiin 200 asukkaan kylään. Vuoden asuin niin että sähköroikka tuli tolpasta ikkunan kautta sisään ja siitä jatkojohdolla välttämättömään sähkön tarpeeseen. Veden otin kesällä sadevesisäiliöön navetan peltikatolta. Siitä sain pesuvedet. Ruokaveden kävin hakemassa parin km päästä kylältä kanisteriin. Ja tietty puuhuusi. Ihan ok.
      Talvella kävin pesulla 10 km päässä avantouinnissa kerran viikossa.

      En ollut koskaan ennen asunut varsinaisesti maalla. Jotenkin kuitenkin pärjäsin. Osallistuin paljon kylän talkoisiin ym. tapahtumiin ja kävin katsomassa joitakin vanhuksia sekä lukemassa vanhainkodissa. Kylällä oli yksi muualta muuttanut rouva, jonka luona kävin joitakin kertoja kylässä. Kyllä minulle kauppareissulla käydessä juteltiin. Tyrkytin itseni myös nälkäpäiväkeräykseen yms.

      Yksinäisyys kuitenkin alkoi käydä päälle. Ei televisiota. Hirsiseinät kävi päälle. Ei ketään käynyt kuukausiin, puoleen vuoteen. Pakkasella piti lämmittää takkaa aamuin illoin. Ei ollut yksi kerta kun häkämittari piippasi. Savutti. Se yksinäisyys kuitenkin oli pahin. Ajattelin että en kestä, päädyn lopulta itsemurhaan.

      Lapset pääkaupunkiseudulta näkivät, että minut on saatava pois sieltä. Voisin tulla pojan kaksion sohvalle. Tässä nyt ollaan. Minulla oli jonkin verran varallisuutta, satsasin ne siihen maaseudun pieneen hirsimökkkiin ja menetin kaiken. Sain mökin myytyä mutta ihan pilkkahintaan.

      Nyt olen iloinen, että näen lapsiani ja lastenlapsiani

      Tuollaiset Fatiman näkemykset - vaikkakin huumoria - satuttavat omasta ja niiden maalla asuvien vanhusten puolesta, joihin tutustuin. Ajattelen esim. 95 % näkövammaista Jalmaria, 97, joka asuu yksin rintamamiestalossaan, hakeutuu ulkomuistista liiteriin, hakee polttopuut, lämmittää pirtin. Joskus talvella eksyy pihassa, ei löydä kotiin, kaatuu hankeen, kotisairaanhoito on aina löytänyt elossa. Jalmarilla on hyvä huumorintaju. Kerran toivottaessani hyvää itsenäisyyspäivää hän kysyi onko Suomi sinun mielestäsi vielä itsenäinen. Näin kysyy nykysuomesta viisi vuotta rintamalla viettänyt veteraani.

      Tämän Jalmariakin pilkanneen Fatiman te sitten kutsuttu Sallaan. Minulle tuli tuon aloitustekstin kirjoitettuani mieleen, että kyllä niitä löytyy minuakin köyhempiä. Että jos köyhät ilmoittautuisivat ja joku sitten pääsisi. Mutta niinhän se iso kirjakin sanoo, että sille jolla on, annetaan ja siltä jolla ei ole, otetaan pois se vähäkin.

    • salliainen

      Ei lappiin ole juuri tulemista, jos ei ole fyrkkaa. Mitään ei saa ilmaiseksi, paitsi hymyn. Salla on hieno paikka ja sen ihmiset omalaatuisia, mutta hauskoja.

    • rajansa_kaikella

      Ei kait vain moista Fatimaa Sallaan ole kutsuttu, se olisi typeryyden huippu. Kyllä tämä Fatima tarvisi ihan toisenlaiset lääkkeet kuin nöyristely. Tälläisiä Fatiman kaltaisia typeryksiä kyllä riittää eikä niitä kannata palkita ilmaisilla matkoilla, ja kestityksellä.

    • taasköyhäuikuttaa

      Siinä taas köyhä ruikuttaa muilta avustuksia. omien heikkojen valintojensa takia huonoa eläkettä saava köyhä haluaisi armonpaloja muilta.
      Olisi aikaan miettinyt mitä haluaa isona tehdä ja hoitanut kunnon ammatin, niin saisi eläkettä jolla voisi itse kustantaa elämänsä.
      On se kumma kun köyhät ei kykene ymmärtämään sitä yksinkertaista totuutta, "niin makaat, kuin petaat" ja hyväksymään sitä sitten.

    • Juujuujuujuujuujuuu
      • ryhdistäytykää

        Ala-arvoista nöyristelyä. Silläkö nyt asioita korjataan kylään kutsumalla. Kyllähän asiat korjaantuu kun kunta syöttää, ja juottaa haukkujan ja samalla perässähiihtäjät. Minua kyllä hävettää entisenä sallalaisena. Tuolla asenteella sallalaiset on ja pysyy eteläsuomalaisten pilkkaamana sylkykuppina.
        Ne joilla on vielä jäljellä itsetuntoa menkää edes osoittamaan mieltä kun tiedätte Fatiman olevan Sallassa.


    • refgtr

      kuka kenenkin persettä nuolee,vielä kutsutaan kun tuommoisia kirjoittelee.

    • kuka.nuolee.mitä

      Tuleeko Fatima nuolemaan kunnan herrojen persettä vai herratko ne nuolee Fatiman persettä. Löytyisköhän Sallasta serkkukin ja saisko Fatima insestiä. Siitä sitten dokumenttia niin jopa Fatimasta vaikka Suomen ensimmäinen vihreä nainen.

    • Mainontaa

      Kunta taitaa käyttää Fatimaa markkinointiin. Kun Fatima käy Sallassa, niin tiedotusvälineet varmasti kysyvät Fatimalta millaista siellä Sallassa oli. Jos tuo nainen aikoo säilyttää kasvonsa, hänen on pakko puhua Sallasta pelkästään hyvää. Silloin hän välttyy poliittiselta itsemurhalta ja Sallan kunta saa myönteistä julkisuutta. Hyvä oivallus kunnalta! Nyt vaan seurataan miten tämä käytännössä onnistuu...

      • politiikko

        Niinin teennäistä, ja halpamaista. Kyllähän jokainen tietää mitä Fatima sanoo Sallasta ,kun on syönyt ja juonut itsensä kylläiseksi. Tälläinen on jo niin tuttu kuvio jota on käytetty jo kymmeniä vuosia, ei mene enään perille.

        Kynta sijoittaa kuitenkin useita tuhansia moiseen "höpöröön " joka suu on kuin pikkulapsen pylly ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee. Seuraavana päivänä voi taas suoltaa sontaa.
        Näitä" paskansuoltajia" kyllä riittää paras olisi nämä jättää omaan arvoonsa ja pohtimaan tekojaan, Sallalla kyllä olisi rahalle parempaakin käyttöä.


    • waqfdg

      paljokin parempaan olisi rahalle käyttöä.

    • lopetetaanavustukset

      Aika karmea aloitus tässä ketjussa, köyhät aina kitisee ja ruikuttaa, että pitäisi saada ilmaiseksi, milloin mitäkin. Menisi töihin ja lopettaisi köyhä kitinän.

      • Uusi-keksintö

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe