Orjuuden kahleet?

Gal.5.1.vapaudessa

Jos joku opettaa, että ihmisille kuuluu edelleen Mooseksen lain käskyt ja säädökset, niin kuuluuko heidän mielestään Mooseksen lakia noudattaa kokonaan vaiko vain osittain ja näin rikkoen lain kokonaisuuden? Mikäli joku opettaa, että Mooseksen lakia tulee noudattaa kaikilta osin, niin siinä tapauksessa
– lain määräämät juhla-ajat tulee viettää sellaisinaan, mitään osaa niistä muuttamatta. 2 Moos. 12. 34:18-26.
– sovituspäivää on vietettävä niin kuin 3 Moos. 23:24- opettaa. 3 Moos. 23 luku.
– kymmenykset kaikesta .. 5 Moos. 14:23.
– viljelymaiden sapattivuosista tulee huolehtia. 2 Moos. 23:10-17. Samoin hedelmäpuista. 3 Moos. 19:23.
– kahdenlaisista lankoista kudottua vaatetta ei saa pitää. 3 Moos. 19:19.
– partaa ei saa leikata. 3 Moos. 19:27.
– ”Tee itsellesi tupsut viittasi neljään kulmaan, johon verhoudut.” 5 Moos. 22:12.
– raamatunlausekotelo pitää olla otsalla.
– Puhdistusvesisäädökset on noudatettava. 4 Ms. 19.
– kaikki juhla-ajat on pidettävä määrätyllä tavalla ja ajalla. 3 Moos. 23.
– vain neitsyen saa ottaa vaimokseen. 5 Moos. 22:13-21.
– lain määräämät ruokasäädökset on ehdottomasti noudatettava: ”Älä syö mitään, mikä on kauhistus.” 5 Moos.- 14:3.
JNE..

Lakiin kuuluu erottamattomana osana myös rangaistustoimenpiteet. 3 Moos. 24:20: ”Ruhje ruhjeesta, silmä silmästä, hammas hampaasta; saman vamman, jonka hän on toiselle tuottanut, saakoon hän itsekin.” Jne.
Jos joku opettaa, että lakiliittoa tulee noudattaa vain osittain, niin kuka on pätevä sanomaan, mitä tulee noudattaa ja mitkä lain osat saa hylätä? Vanhassa Testamentissa on noin 600 lakipykälää. Mitkä niistä kuuluisivat meille ja mitkä saisi hylätä?

126

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • armonkerjäläinen

      Jumalan ihmisen kanssa tekemään liittoon on aina kuulunut oleellisesti armo. Siinä rakastava taivaalinen Isä lupaa armahtaa lakinsa rikkoneen. Liitonarkussakin oli laintaulujen yläpuolella armoistuin. Tässäkin mielessä voidaan jo Vanhan testamentin aikana puhua armoliitosta. Se ei siis rajoitu Jeesuksen ristinkuoleman jälkeiseen aikaan. Kymmenen käskyä on puolestaan ollut voimassa kaikkina aikoina. Luuk. 16:17) Kukaan ei kuitenkaan ole koskaan voinut pelastua olemalla kuuliainen Jumalan käakyille. Uhrijärjestelmä ei liioin voinut lopullisesti poistaa syntejä Hepr. 10:4) Pelastajaksi tarvittiin itse Jeesus Kristus ja hänen sovittava verensä.

      • lihataulu

        Mielenkiintoista on huomata myös, että esim. Daavid olisi pitänyt kivittää Mooseksen lain mukaan. Mutta kyllä Jumalan armo toimi jo hänenkin aikana, kun Naatan vain sanoi hänelle, että hänen syntinsä on anteeksi annettu. En tiedä mistä johtuu, mutta ei kai tosiasiassa vt:ssa muutenkaan noudatettu missään vaiheessa lakia kirjaimellisesti. Esran ja Nehemian aikana sitä toki tutkittiin suurennuslasilla - kuten kuuluikin tutkia - ja alettiin noudattamaan. Mutta lähinnä rangaistuksia ei noudatettu niin, että jokainen rikoksen tekijä olisi saanut oikeudenmukaisen tuomion ja kivitetty.


    • Jeesus opetti, että laista ei katoa pieninkään piirto.

      ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

      Se tarkoittaa, että Toorasta, eli Mooseksen laista ei katoa pieninkään piirto, vaan meidän on noudatettava sitä pilkulleen. Kristityt jotka sanovat, että laki on kumottu, ovat ongelmissa, millä perusteella päätät mikä laki on kumottu ja mikä ei? Kristityt tekevät tämän jaottelun täysin mielivaltaisesti ja poimivat kirsikoita kakusta lukiessaan Mooseksen lakia, poimivat sieltä itselleen mieluisia käskyjä ja kumoavat toiset käskyt vanhentuneina. Tietysti meidän tulee noudattaa koko Mooseksen lakia. Mainitsemissasi lain kohdissa ei ole mitään vaikeaa. Laki Raamatun mukaan ei ole raskas taakka tai mikään orjuuden kahle. Raamatun mukaan laki on kevyt taakka:

      ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

      ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)

      • Silti sinäkään et pidä sitä läheskään kokonaan. Toivottavasti et esim. tilanteessa, jos lapsesi lyö tai kiroaa sinua. (2. Moos. 21:15,17)


      • sivusta_

        Mutta itse mielivaltaisesti sanot että välitöntä kuoleman rangaistusta ei seuraisikaan tietyistä synneistä vaan maallinen esivalta on sitä varten. Tämä on täyttä huuhaata koska maallinen esivalta ei anna kuoleman rangaistusta niinkuin laissa määrätään. Olet siis vääntänyt Jumalan Sanan kieroon ja muutellut sitä itse. Koska jos koko laki olisi pidettävä, tällöin myös kuoleman rangaistukset olisivat edelleen voimassa kuten Vanhassa Liitossa laki ne määrittelee. Olet kieroilija ja muuttanut Jumalan Sanaa. Et itsekään pidä lakia ja käsket muita sitä pitämään. Sinulle Uusi Testamentti on jokin pakollinen paha etkä suostu sitä ymmärtämään. Jeesuskin on sinulle jokin sivutuote, josta voit välillä puhua sillä aikaa kun suoritat oman lihasi "Jumalanpalvelusta".


      • m.eivät.peri
        Tipale kirjoitti:

        Silti sinäkään et pidä sitä läheskään kokonaan. Toivottavasti et esim. tilanteessa, jos lapsesi lyö tai kiroaa sinua. (2. Moos. 21:15,17)

        Eräs isä ei pitänyt käskyä älä tapa läheskään kokonaan, vaan puukotti 3-vuotiaan lapsensa kuoliaaksi leikkipuistossa. Iltalehdestä luettua.


      • m.eivät.peri kirjoitti:

        Eräs isä ei pitänyt käskyä älä tapa läheskään kokonaan, vaan puukotti 3-vuotiaan lapsensa kuoliaaksi leikkipuistossa. Iltalehdestä luettua.

        Järkyttävä tapaus.


    • PasiToivonen

      ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)

      Jos ei lasketa mukaan hypotermiaan kuolemista 50 asteen pakkasessa sapattina.

      Mutta ei se mitään, helvetissä on lämmintä.

      • kaikkiaikanaa

        Rauhoitu Pasi!


    • Laskuntulos

      Daavid söi seurueineen näkyleivät vaikka niitä ei ollut lupa syödä kuin pappien.
      Mistä Daavid tiesi, että hän sai syödä leipiä?

      • Näkyvanikka

        Näkyleivälle kannattaa levittää voi sille puolelle jolla on pieniä monttuja.


      • capiche

        Herran henki oli jo Daavidissa, sillä Samuel oli voidellut hänet seuraavaksi kuninkaaksi. Jumalan hylkäämä kuningas Saulhan yritti tappaa Daavidin. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: joko nääntyä miehineen nälkään tai luottaa Jumalan armoon. Hän valitsi jälkimmäisen. Ylipappi antoi näkyleivät Daavidin seurueelle sillä ehdolla, ettei kukaan miehistä ollut koskenut naisiin. Jumalalla taisi olla tuossa vaiheessa isompia suunnitelmia. Daavid oli pidettävä hengissä, koska hän oli Jeesuksen kantaisä. Ja siksi mekin pian taas laulamme: Hoosianna Daavidin poika.


      • capiche
        Näkyvanikka kirjoitti:

        Näkyleivälle kannattaa levittää voi sille puolelle jolla on pieniä monttuja.

        Muistanet myös selibaatin.:)


    • armonkerjäläinen

      Jumalan palvelijat näyttivät tehneen Vanhan testamentin aikana selvän eron Jumalan käskyjen eli kymmenen käskyn lain ja muiden säädösten eli Mooseksen lain välillä Ps. 40:7-9, Dan. 9:10-13)
      Muutenkin Raamatussa esitetään Jumalan käskyt kumoamattomina Ps. 111:7,8; Luuk. 16:17,18) ja Mooseksen kautta annetut Jeesukseen viittaavat seremonialliset säädökset tilapäisinä Ef. 2:15; Hepr. 7:11-28; 9:10; 10:1,3,4,10) Jeesuksen kuollessa ristillä temppelin esirippu repeytyi kahtia merkiksi seremoniallisten säädösten kumoutumisesta Luuk. 23:45) Sen sijaan Jeesus selvästi kehotti kuuliaisuuteen kymmenelle käskylle Matt. 5:17-19,21,27; 15:3,4; 19:17-19; Joh. 14:15, 20,21) Samoin apostolit kehottivat ojentamaan elämän niiden mukaan.
      Kymmenen käskyn sanotaan olevan täydellinen ja vapauden laki Ps. 19:8; Jaak. 2:12) Niissä on taivaan Jumala ilmoittanut pyhän tahtonsa ihmiskunnalle.
      Olin tänä sapattina messiaanisten juutalaisten sapatti Jumalan palveluksessa.
      Kiitos Herralle! Siunausta kaikille.

      • >> Jumalan palvelijat näyttivät tehneen Vanhan testamentin aikana selvän eron Jumalan käskyjen eli kymmenen käskyn lain ja muiden säädösten eli Mooseksen lain välillä Ps. 40:7-9, Dan. 9:10-13) <<

        Vanhassa testamentissa ei missään kohtaa tehdä selvää eroa kymmenen käskyn ja Mooseksen lain välillä, ei lainaamissasi Raamatun kohdissakaan. Laki on Raamatussa aina yksi kokonaisuus ja siihen viitataan Toorana, eli lakina, eikä lakeja Raamatussa missään kohtaa jaotella seremonia- ja moraalilakeihin. Missään kohtaa Raamattua ei Jeesukseen viittaavia "seremoniallisia" säädöksiä kuvata tilapäisinä. Raamatussa sanotaan about miljoona kertaa, että tämä on ikuinen säädös. Esirippu ei repeytynyt kahtia merkiksi seremoniallisten käskyjen kumoutumisesta. Se repeytyi, koska tie kaikkein pyhimpään oli nyt auki kaikille. Jeesus kehotti kuuliaisuuteen Tooraa kohtaan, hän ei puhunut pelkästään kymmenestä käskystä. Jeesus sanoi, että Toorasta ei katoa pieninkään piirto, hän ei puhunut kymmenestä käskystä. Tooran sanotaan olevan täydellinen vapauden laki, ei pelkästään kymmenen käskyn.


      • röyhkeyttä

        Minusta on hämmästyttävää röyhkeyttä Kristitty.net.in kannalta väittää että Kymmenen käskyä jotka Jumala kaiversi omalla sormellaan kiviin, eivät eroa millään lailla muista käskyistä, kuten esimerkiksi: Amorilaiset on tapettava!
        Mitä vielä pitäisi tehdä että huomaisi eron? Lainn taulut olivat arkin sisällä, muut säännöt ulkopuolella!
        Jumalan liiton arkki näkyy vielä ilmestyskirjan temppelissä taivaassa,
        Hebrealaiskirje mainitsee lain taulut liiton arkissa, mutta ei Toorakääröjä.
        Kukaan ei liene kuollut koskiessaan Toorarullaan. Ussa ja monet filistealaiset kuolivat koskiessaan liitonarkkiin.

        Tiedän ettei Kristitty,net ajattele, vaan toistaa samaa."Ei missään eroteta lakia ja lakia". Eikö hän osaa lukea vai missä vika?

        Tietenkin Kymmenen käskyä on osa Mooseksen kirjan tekstistä, niinkuin itsenäisyysjulistus on osa Suomen historiaa, mutta hiukan ajattelemalla huomaa kyllä eron. Kaikki mitä on kirjoitettu viidessä Mooseksen kirjassa sai myöhemmin nimityksen Toora. Siten esimerkiksi Aabrahamin ja Saaran rakkaushistoriat ovat osa tooraa, mutta ne eivät ole meille esimerkkinä, eikä ne kuulu Kymmeneen käskyyn. Vai tarkoittaako tooran nnoudattaminen sitä että pitää lainata vaimoaan johtomiehille niinkuin Aabraham teki?


    • Jabin

      Kristitty.net, sinä jumalaton pilkkaaja ja kiusaaja esiinnyt täällä jonain valoa ,mutta sinun valosi on pimeyttä.
      Tiedätkö mitä, Sanassa on sanotaan:ette ole kenenkään (kristitty.net) opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.
      Pyhän Hengen opetus on totta ja kristitty.net opetus on valhetta.

    • Pyhyydestä.iloiten

      Kiitos Jabin, että olet jaksanut puolustaa totuuden liittoa.
      Kommenttisi ovat raitishenkisiä.

    • Suoraan.raamatusta

      Tutkikaa armoliittoa ja nähkää:

      " Ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista. (Ja mikä on hänen käskynsä uudessa liitossa?) Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niin kuin hän on meille käskyn antanut. Ja joka pitää hänen (Joh. 13:34,35) käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä." 1 Joh. 3:22-24.

      • Huomatkaa "joka pitää hänen käskynsä" käskyt on monikossa.


      • kaksikäskyä

        Kaksi käskyäkin on monikko: Pitää uskoa ja pitää rakastaa! Kristitty net ei osaa laskea.


    • Uudessa.liitossa

      Tiedämme kaikki, että uuden liiton käsky, johon kaikki vanhan liiton lain taulujen käskyt sisältyvät, on RAKKAUS.
      Room. 13.

    • Aihe.on.valmis

      Paras selvennys:

      " Ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista. (Ja mikä on hänen käskynsä uudessa liitossa?) Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niin kuin hän on meille käskyn antanut. Ja joka pitää hänen (Joh. 13:34,35) käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä." 1 Joh. 3:22-24.

    • armonkerjäläinen

      Moosekselle annettiin seremonialaki, ja hän kirjoitti sen kirjaan. Mutta kymmenen käskyn lain, joka julistettiin Siinailta, Jumala itse oli kirjoittanut kivitauluihin, ja se säilytettiin pyhänä kalleutena arkissa. Monet pyrkivät sekoittamaan nämä kaksi järjestelmää toisiinsa lainaamalla seremonialaista puhuvia raamatunkohtia sen vätteen tueksi, että siveyslaki on poistettu. Mutta tämä on Raamatun vääristelyä. Nämä kaksi järjestelmää eroavat toisistaan jyrkästi ja selvästi. Seremonialaki käsitti vertauskuvia, jotka viittasivat Kristukseen, hänen uhriinsa ja pappeuteensa. Heprealaisten tuli noudattaa tätä jumalanpalvelusmenoja koskevaa lakia uhreineen ja muotomenoineen, kunnes vertauskuva tapasi perikuvansa silloin, kun Kristus kuoli Jumaölan Karitsana, joka ottaa pois maailman synnin. Silloin kaikkien uhritoimitusten piti lakata. Tämän lain Kristus otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Kol. 2:14) Mutta kymmenen käskyn laista psalmista lausuu: "Iankaikkisesti pysyy sinun sanasi, Herra vahvana taivaissa" Ps. 119:89) Ja Kristus itse sanoo:"Älkää luulko, että minä olen tullut lakia kumoamaan. Siinailta julistetusta laista Nehemia sanoo:" Sinä astuit alas Siinain vuorelle ja puhuit heille taivaasta ja annoit heille oikeat tuomiot ja totiset lait,hyvät säädökset ja käskyt" Neh. 9:13) Ja Paavali, Room.7:12)

      • >> Moosekselle annettiin seremonialaki, ja hän kirjoitti sen kirjaan. Mutta kymmenen käskyn lain, joka julistettiin Siinailta, Jumala itse oli kirjoittanut kivitauluihin, ja se säilytettiin pyhänä kalleutena arkissa. <<

        Kymmenen käskyä on selvästi erityisen pyhä, koska sitä säilytettiin liiton arkissa. Mutta laki pantiin arkin sivulle ja sitä aivan samoin säilytettiin kaikkein pyhimmässä. Se että koko lakia ei pantu arkkiin, ei tarkoita että laki olisi väliaikainen tai kohta kumoutuva. Laissa sanotaan useita kertoja, että tämä on ikuinen säädös. Missään kohtaa Mooseksen lakia ei ole pienintäkään vihjettä siitä, että laki joskus kumottaisiin.

        Raamatussa ei missään kohta ole termiä seremonialaki. Seremonialaki on laittomuuden kristittyjen omasta päästään keksimä termi, jolla he kumoavat Mooseksen laista mielestään typeriä käskyjä, joita eivät halua noudattaa. Raamatussa laki on aina yksi kokonaisuus, eikä sitä jaeta missään kohtaa Raamattua seremonia- ja moraalilakeihin. Mitään seremonialakia ei ole kumottu, missään kohtaa Raamattua ei sanota, että seremonialaki olisi kumottu, sellaista sanaa kuin seremonialaki ei edes ole Raamatussa. Kun Jeesus vuorisaarnassa sanoo, että ei ole tullut kumoamaan lakia, hän käyttää kreikan sanaa nomos, jonka tarkin heprean vastine on Torah, Toora (Jeesus ei puhunut kreikkaa, vaan arameaa tai hepreaa). Jeesus ei sano, että kymmenestä käskystä ei katoa pieninkään piirto, vaan että Toorasta ei katoa pieninkään piirto.

        Kol. 2:14 ei esiinny sanaa Toora, joten Tooraa ei ole naulittu ristille. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että Toorasta katoaisi pieninkään piirto. Miksi Jeesuksen selvää opetusta ei uskota, että Toorasta ei katoa pieninkään piirto? "Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää." (Lk. 16:17)


    • jabin

      armonkerjäläinen, Mooseksen Laki on kokonaisuus. sinä otat siitä osan, sinulle sopivat palat.
      Kirottu olkoon se, joka ei pidä tämän lain sanoja eikä täytä niitä. Ja kaikki kansa sanokoon: 'Amen'."
      Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

      Sanassa, jota sinä et tunne on, kirjoitettu: Jeesukseen uskoville:
      Sillä te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn, ette pasunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi; sillä he eivät voineet kestää tätä käskyä: "Koskettakoon vuorta vaikka eläinkin, se kivitettäköön"; ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen";
      vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö, taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö, ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.
      Jeesukseen uskovat käyvät Uuden Liiton välimiehen Jeesuksen tykö, eivät Vanhan Liiton välimiehen Mooseksen tykö. Jumala ei puhu Jeesuksen seuraajille Siinain vuorelta.
      Lisäksi, Lakiliittoa ei koskaan tehty pakanain kanssa, vaan Israelin sukukuntain kanssa.
      Pakanauskoville on kirjoitettu:
      että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
      Pitäisi olla selvää ja yksinkertaista ymmärtää, niin ettei tarvitsisi vänkätä ja kaivaa jotain kummallista oppia.

      • >> armonkerjäläinen, Mooseksen Laki on kokonaisuus. sinä otat siitä osan, sinulle sopivat palat. <<

        Kerrankin Jabin, paholaisen äänitorvi, on oikeassa.

        >> Lisäksi, Lakiliittoa ei koskaan tehty pakanain kanssa, vaan Israelin sukukuntain kanssa. <<

        Mooseksen lain mukaan laki on tismalleen sama muukalaisille, eli meille pakanoille, kuin juutalaisillekin. "Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

        >> Pakanauskoville on kirjoitettu:
        että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa; <<

        Helpottaisi tekstin lukemista, jos vaivautuisit laittamaan jakeiden numerot esille ja selvästi erottamaan pyhän Raamatun tekstin omista kirjoituksistasi. Nyt se on kaikki yhtä pötköä eikä kukaan tiedä missä kohtaa veistelet omasta päästäsi ja missä kohtaa siteeraat Raamattua.

        Laitetaan koko pätkä, Paavalin kirje Efesolaisille, luku 2:
        11. Muistakaa sentähden, että te ennen, te lihanne puolesta pakanat, jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi -
        12. että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
        13. mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.
        14. Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden,
        15. kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,
        16. ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.
        17. Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat;
        18. sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.
        19. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
        20. apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,
        21. jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
        22. ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

        Jos nyt kerran olemme pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, Jumalan perheelleen antama laki koskee tietysti myös meitä. Roomalaiskirjeen luvussa 11 Paavali kertoo, että meidät pakanat on oksastettu Israeliin. Kun meidät kerran on oksastettu Israeliin, Jumalan Israelille antama laki koskee tietenkin myös meitä.

        Jos laki oli vain juutalaisille, sehän tarkoittaisi, että pakanakristityt saavat tappaa, varastaa ja tehdä huorin, eihän laki koske meitä! Tietysti Jumala tuomitsee kaikki kansat saman lain mukaan. Tässä ei ole mitään erotusta juutalaisen ja kreikkalaisen välillä, Jumala tuomitsee kaikki kansat saman mittapuun mukaan. Jos laki oli vain juutalaisille, miksi Jumala tuomitsi Sodoman ja Gomorran ja Niiniven? Eihän pakanakansojen olisi tarvinnut sinun mukaasi noudattaa lakia! Jos laki ei koske pakanoita, emme voi tehdä syntiä emmekä näin ollen tarvitse pelastusta Jeesuksessa.

        "Ja Herra sanoi Nooalle: "Mene sinä ja koko perheesi arkkiin, sillä sinut minä olen tässä sukukunnassa havainnut hurskaaksi edessäni. Kaikkia puhtaita eläimiä ota luoksesi seitsemän paria, koiraita ja naaraita, mutta epäpuhtaita eläimiä kutakin yksi pari, koiras ja naaras." (1. Moos. 7:1,2)

        Jumala kutsuu Nooaa vanhurskaaksi jo ennen kuin laki on annettu juutalaisille. Laki ei siis voi olla ainoastaan juutalaisille! Nooa tiesi eron puhtaiden ja epäpuhtaiden eläinten välillä jo ennen kuin laki annettiin Mooseksen kautta juutalaisille, laki puhtaista ja saastaisista eläimistä ei täten voi koskea ainoastaan juutalaisia.

        "Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt." (1. Moos. 2:2,3)

        Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän jo luomisviikolla, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista. Sapatti ei näin ollen voi koskea ainoastaan juutalaisia, vaan se koskee koko ihmiskuntaa! Jeesus sanoi, että sapatti on ihmistä varten, Jeesus ei sanonut, että sapatti on juutalaista varten.


      • Jesajan mukaan sapatti on myös muukalaisille:

        Jes. 56:2: Autuas se ihminen, joka tämän tekee, se ihmislapsi, joka tässä pysyy, joka pitää sapatin eikä sitä riko, joka varoo kätensä tekemästä mitään pahaa!
        Jes. 56:3: Älköön sanoko muukalainen, joka on liittynyt Herraan: "Herra erottaa minut peräti kansastansa", älköönkä kuohittu sanoko: "Minä olen kuiva puu".
        Jes. 56:4: Sillä näin sanoo Herra: Kuohituille, jotka pitävät minun sapattini ja valitsevat sen, mikä minulle otollista on, ja pysyvät minun liitossani,
        Jes. 56:5: heille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi; minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä.
        Jes. 56:6: Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani,
        Jes. 56:7: ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.

        Tämä osoittaa, että sapatti on tarkoitettu kaikille, jotka ovat liittyneet Herraan. Jokainen pakana, joka palvoo Israelin Jumalaa, noudattaa tietenkin Jumalan Israelille antamaa lakia ja pyhittää sapatinpäivän.

        "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22,23)

        Kaikki liha. Jokaisena sapattina. Sapatti koskee täten koko ihmiskuntaa, ei ainoastaan juutalaisia. Jokaisena sapattina, tässä ei sanota, että sapatti kumottaisiin tulevaisuudessa, vaan että koko ihmiskunta tulee viettämään sapattia.

        "Ja hän keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan." (Apt. 18:4)

        Myös Uudessa testamentissa kerrotaan, kuinka sekä kreikkalaiset, eli pakanat, ja juutalaiset viettivät sapattia synagoogassa. Miten voidaan väittää, että sapatti on vain juutalaisille?

        "Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta. Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." (Apt. 15:19-21)

        Jaakob tiesi minä päivänä pakanat kokoontuisivat kuulemaan Moosesta - sapattina! Tässä ei sanota, että sunnuntaina, kun kristityt ovat koolla he kuulevat lakia julistettavan, vaan sapattina. Huomaa, että Jaakob puhuu suoraan pakanakristityille, joiden hän olettaa olevan synagoogassa sapattina.

        "Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa." (Gal. 3:28)

        Moni lainaa tätä jaetta ikään kuin se antaisi meille vapauden rikkoa Tooraa. Mutta ymmärrä mitä tässä sanotaan, juutalaisen ja pakanan välillä ei ole mitään eroa, joten on selvää, että Jumalalla ei ole lakia erikseen juutalaisille ja pakanoille, vaan kaikki tuomitaan saman lain mukaan. Koska juutalaisella ja kreikkalaisella ei ole mitään eroa, on vain yksi laki, jota kaikkien on noudatettava, Jumalan pyhä Toora.

        "Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:18,19)

        Onko laki annettu vain juutalaisille? Miksi Sakarjan mukaan Egyptille ei tule sadetta, jos se ei tule Jerusalemiin viettämään lehtimajanjuhlaa? Tässä sanotaan, että Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule Jerusalemiin viettämään lehtimajanjuhlaa. Selvästi siis Jumalan pyhä laki, Toora, koskee myös pakanakansoja.

        Kertokaa minulle, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että Jumalan pyhä laki, Toora, koskee ainoastaan Israelia? Raamatun selvä totuus on, että laki koskee myös meitä pakanoita.


      • capiche
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jesajan mukaan sapatti on myös muukalaisille:

        Jes. 56:2: Autuas se ihminen, joka tämän tekee, se ihmislapsi, joka tässä pysyy, joka pitää sapatin eikä sitä riko, joka varoo kätensä tekemästä mitään pahaa!
        Jes. 56:3: Älköön sanoko muukalainen, joka on liittynyt Herraan: "Herra erottaa minut peräti kansastansa", älköönkä kuohittu sanoko: "Minä olen kuiva puu".
        Jes. 56:4: Sillä näin sanoo Herra: Kuohituille, jotka pitävät minun sapattini ja valitsevat sen, mikä minulle otollista on, ja pysyvät minun liitossani,
        Jes. 56:5: heille minä annan huoneessani ja muurieni sisällä muistomerkin ja nimen, joka on poikia ja tyttäriä parempi; minä annan heille iankaikkisen nimen, joka ei häviä.
        Jes. 56:6: Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani,
        Jes. 56:7: ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.

        Tämä osoittaa, että sapatti on tarkoitettu kaikille, jotka ovat liittyneet Herraan. Jokainen pakana, joka palvoo Israelin Jumalaa, noudattaa tietenkin Jumalan Israelille antamaa lakia ja pyhittää sapatinpäivän.

        "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22,23)

        Kaikki liha. Jokaisena sapattina. Sapatti koskee täten koko ihmiskuntaa, ei ainoastaan juutalaisia. Jokaisena sapattina, tässä ei sanota, että sapatti kumottaisiin tulevaisuudessa, vaan että koko ihmiskunta tulee viettämään sapattia.

        "Ja hän keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan." (Apt. 18:4)

        Myös Uudessa testamentissa kerrotaan, kuinka sekä kreikkalaiset, eli pakanat, ja juutalaiset viettivät sapattia synagoogassa. Miten voidaan väittää, että sapatti on vain juutalaisille?

        "Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta. Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." (Apt. 15:19-21)

        Jaakob tiesi minä päivänä pakanat kokoontuisivat kuulemaan Moosesta - sapattina! Tässä ei sanota, että sunnuntaina, kun kristityt ovat koolla he kuulevat lakia julistettavan, vaan sapattina. Huomaa, että Jaakob puhuu suoraan pakanakristityille, joiden hän olettaa olevan synagoogassa sapattina.

        "Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa." (Gal. 3:28)

        Moni lainaa tätä jaetta ikään kuin se antaisi meille vapauden rikkoa Tooraa. Mutta ymmärrä mitä tässä sanotaan, juutalaisen ja pakanan välillä ei ole mitään eroa, joten on selvää, että Jumalalla ei ole lakia erikseen juutalaisille ja pakanoille, vaan kaikki tuomitaan saman lain mukaan. Koska juutalaisella ja kreikkalaisella ei ole mitään eroa, on vain yksi laki, jota kaikkien on noudatettava, Jumalan pyhä Toora.

        "Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:18,19)

        Onko laki annettu vain juutalaisille? Miksi Sakarjan mukaan Egyptille ei tule sadetta, jos se ei tule Jerusalemiin viettämään lehtimajanjuhlaa? Tässä sanotaan, että Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule Jerusalemiin viettämään lehtimajanjuhlaa. Selvästi siis Jumalan pyhä laki, Toora, koskee myös pakanakansoja.

        Kertokaa minulle, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että Jumalan pyhä laki, Toora, koskee ainoastaan Israelia? Raamatun selvä totuus on, että laki koskee myös meitä pakanoita.

        Suuri osa noista moraalisen lain (10 käskyä) ulkopuolisista säädöksistä liittyi tiettyyn kansakuntaan, aikaan ja paikkaan. Perustettiin valtiota ja valtioissa on aina vino pino säädöksiä. Mm. puhtausäännöt olivat varmasti tarpeen erämaaympäristössä, mutta emmehän me enää elä teltoissa. Eikä kenenkään mieleen juolahtaisi keittää vohlaa emonsa maidossa.

        Kristityt eivät myöskään kivitä huorintekijöitä, vaan heidät jätetään Jumalan tuomittavaksi. Opettihan Jeesus, että jo himoiten katsominen on huorin tekemistä. Millä hän pyrki sanomaan, että kaikki ovat syntiä tehneet. Emme onneksi myöskään pakota raiskattua menemään naimisiin raiskaajansa kanssa.

        Sapatin perusajatus on lepo. Otan ihan pokkana chanssin, että taivaan portilla ei tentata noudatitko prikulleen Tooran sapattisääntöjä. Koska tiedän Lunastajani elävän ja hän on vapauttanut minut lain kirouksesta. Legalistit taaplatkoon tyylillään.


      • capiche kirjoitti:

        Suuri osa noista moraalisen lain (10 käskyä) ulkopuolisista säädöksistä liittyi tiettyyn kansakuntaan, aikaan ja paikkaan. Perustettiin valtiota ja valtioissa on aina vino pino säädöksiä. Mm. puhtausäännöt olivat varmasti tarpeen erämaaympäristössä, mutta emmehän me enää elä teltoissa. Eikä kenenkään mieleen juolahtaisi keittää vohlaa emonsa maidossa.

        Kristityt eivät myöskään kivitä huorintekijöitä, vaan heidät jätetään Jumalan tuomittavaksi. Opettihan Jeesus, että jo himoiten katsominen on huorin tekemistä. Millä hän pyrki sanomaan, että kaikki ovat syntiä tehneet. Emme onneksi myöskään pakota raiskattua menemään naimisiin raiskaajansa kanssa.

        Sapatin perusajatus on lepo. Otan ihan pokkana chanssin, että taivaan portilla ei tentata noudatitko prikulleen Tooran sapattisääntöjä. Koska tiedän Lunastajani elävän ja hän on vapauttanut minut lain kirouksesta. Legalistit taaplatkoon tyylillään.

        Millä kriteereillä päätät, mikä käsky liittyi tiettyyn kansakuntaan, aikaan ja paikkaan ja mikä käsky on universaali?

        Viimeisellä tuomiolla varmasti kysytään kuka on noudattanut kymmentä käskyä, josta sapattikäsky on neljäs.

        Se että olemme vapaat lain kirouksesta ei tarkoita että meillä olisi lupa tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia.


    • Intian Upanisadeissa ensin opetetaan jotenkin seuraavasti:

      Tekojen tie johtaa pimeään, ja Knowledgen tie johtaa pimeään.
      Älä siis tee lain tekoja, äläkä kumarra oppeja. MUTTA kunnioita
      niitä huulillasi, mutta älä teoin.

      KYLLÄ LAKIA VOI JULISTAA JA OPETTAA, MUTTA SE JOKA NOUDATTAA
      JOUTUU PIMEYTEEN. KYLLÄ LAKIA SAA YLISTÄÄ JA JOPA KUNNIOITTAA,
      MUTTA MUISTETAAN AINA EI KUKAAN SITÄ TÄYSIN TÄYTÄ.

      • Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että lain noudattaja joutuu pimeyteen?


    • Laskuntulos

      Kristitty.net pitää nyt lepopäivää, kun ei tule tekstiä kuten sapattina.

      • Joskus vietän pakanallisia juhlia, kuten isänpäivää.


    • Jabin

      Taisi väsyä viettäessään sapattia.

      • Kukaan ei väsy viettäessään sapattia. Sapatti on ilon ja levon päivä, suuri juhla, josta saa energiaa tulevan viikon aherruksiin.


      • ErämaassaLihaKuolee

        Ymmärrätkö mikä vastuu sinulla on kirjoittaessasi nimellä 'kristitty'. ?

        Varoitan sinua, Jumala ei jätä ketään rankaisematta joka Hänen nimeänsä häpäisee! Vaikka paljon luulet tietäväsi, mutta kuule nyt minua; Totuutta sinä et tunne, vastassasi on elävä Jumala. Vaikene ja ano armoa itsellesi Israelin Jumalalta, ehkä Hän armahtaa. Tee parannus äläkä enää syntiä tee!

        Ikävä kyllä liikut erittäin vaarallisilla vesillä.

        Kuinka voisit puolustautua Jumalaa vastaan? Hän ei selityksiä kysele. Hän näkee sinun sisimpäsi tilan, se riittää.

        Olen varoittanut.


      • ErämaassaLihaKuolee kirjoitti:

        Ymmärrätkö mikä vastuu sinulla on kirjoittaessasi nimellä 'kristitty'. ?

        Varoitan sinua, Jumala ei jätä ketään rankaisematta joka Hänen nimeänsä häpäisee! Vaikka paljon luulet tietäväsi, mutta kuule nyt minua; Totuutta sinä et tunne, vastassasi on elävä Jumala. Vaikene ja ano armoa itsellesi Israelin Jumalalta, ehkä Hän armahtaa. Tee parannus äläkä enää syntiä tee!

        Ikävä kyllä liikut erittäin vaarallisilla vesillä.

        Kuinka voisit puolustautua Jumalaa vastaan? Hän ei selityksiä kysele. Hän näkee sinun sisimpäsi tilan, se riittää.

        Olen varoittanut.

        Kiitos varoituksesta. Voisit hieman valaista minua, ja osoittaa kirjoituksista, missä kohtaa minä olen erehtynyt. Arvostaisin sitä suuresti. Nyt joudun vain arvailemaan, mistä harhaopista minua tällä kertaa syytetään.

        Kehoitat minua vaikenemaan. Saatana on lukuisin eri metkuin yrittänyt saada minut vaiennettua. Olen jo nähnyt kaikki temput. Niillä ei ole minuun mitään vaikutusta

        Vielä tarkennukseksi, se ei ole Jumalan nimen häpäisyä, että kutsun itseäni kristityksi. Jumala ei siunannut ja pyhittänyt termiä kristitty. Kristitty oli alunperin pilkkanimi ja haukkumanimi nasaretilaisten lahkolle, joka uskoi Jeesuksen olevan juutalaisten Messias. Se tulee Messiasta tarkoittavasta kreikan sanasta Kristos, eli Kristus. Kristityn sijaan voi kutsua itseään kreikan sijaan hepreaksi messiaaniseksi. Usein kutsun itseäni messiaaniseksi, mutta messiaaninen.net oli jo rekisteröity ja satuin omistamaan domainin Kristitty.net, joten päätin ottaa sen nikikseni. Minä uskon kolmiyhteiseen Jumalaan ja allekirjoitan Athanasiuksen ja Nikean uskontunnustukset, joten en voi käsittää miksi en saisi kutsua itseäni kristityksi. Kuka on kristitty? Miksi minä en muka ole kristitty? Minä uskon, että Jeesus on Messias ja että me pelastumme yksin armosta uskomalla Jeesukseen. Miksi en siis olisi kristitty?


    • Kirjakääröt

      Luuk.16:17 Biblia (1776). Pikemmin taivas ja maa hukkuu, kuin rahtukaan laista putoo.

      • AAMEN.AAMEN

        AAMEN AAMEM


    • oipoii

      Suomessa on Suomen lait. Mooseksen brutaleilla jutuilla voi pyyhkiä tietyn ahtaan aukon. Minä en ainakaan lähde naapuria kivittämään vaikka sillä on vaatteita sekoitekuiduista. Siinä yksi esimerkki siitä, kuinka pättömistä jutuista raamattu ja uskien maailmankuva muodostuu.
      Ollaan vain ihmisiksi ok.
      Vapaudu uskonnon kahleista, Vapahtaja olet sinä!

    • armonkerjäläinen

      Jumala lähestyi ihmistä armollaan jo Eedenissä, jossa hän antoi lupauksen pelastuksesta 1. Moos. 3:16) Myöhemmin kerrotaan, että Herra teki Nooan ja koko ihmissuvun kanssa "ikuisen liiton". Se toistettiin Abrahamille. Samalla osoitettiin, että hänen siemenessään eli Kristuksessa liitto-toisi siunauksen kaikkien kansojen keskuuteen Gal. 3:8,16) Koska se perustui Jeesukseen, oli kysymyksessä armoliitto, vaikka siihen kuului myös kunnioitus Jumalan lain arvovaltaa kohtaan. Todetaahan Abrahamin noudattaneen Jumalan käskyjä 1. Moos. 26:5)

      Herra teki liiton Israelin kanssa samassa yhteydessä, kun antoi sille kymmenen käskyään 2. Moos. 19:3-20:18) Ongelmaksi muodostui se, että tässä liitossa vajavaiset ihmiset lupasivat olla kaikessa kuuliaisia Jumalan käskyille 24:7) Kuitenkin he monin tavoin rikkoivat niitä vastaan. Melkein heti lainantamisen jälkeen he valmistivat epäjumalakseen kultaisen sonnin (32:1-6)
      Jo siinä vaiheessa Herra totesi liiton tulleen ihmisen puolelta rikotuksi (jakeet 7-10) Jumala kuitenkin armahti kansaansa (jakeet 11,14) Vastaavasti tapahtui sitten monta kertaa myöhemmin Israelin historian aikana. Tuli nyt taas liikaa tekstiä. Mutta kiitos kaikille jotka ovat ottaneet osaa näihin keskusteluihin. Siunausta kaikille.

    • Laskuntulos

      Me helluntailaiset olemme Aabrahamin lapsia ja Jeesus siunaa meitä!

      Apt.3:25. Te olette profeettain ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki meidän isiemme kanssa sanoen Aabrahamille: 'Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maan sukukunnat'.
      26. Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

      • Jos olemme Aabrahamin lapsia, olemme velvollisia noudattamaan Jumalan Aabrahamin jälkeläisille antamaa lakia.


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jos olemme Aabrahamin lapsia, olemme velvollisia noudattamaan Jumalan Aabrahamin jälkeläisille antamaa lakia.

        Laki kuuluu orjuudessa syntyneille Hagarin lapsille kuten sinulle. Aabrahamin lapsia eivät olleet kirjanoppineet kuten sinä. Näinhän Jeesus sanoi.


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Laki kuuluu orjuudessa syntyneille Hagarin lapsille kuten sinulle. Aabrahamin lapsia eivät olleet kirjanoppineet kuten sinä. Näinhän Jeesus sanoi.

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että laki ei kuulu meille? Silloinhan me pakanakristityt saamme tappaa, varastaa ja tehdä huorin.


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että laki ei kuulu meille? Silloinhan me pakanakristityt saamme tappaa, varastaa ja tehdä huorin.

        Uudessa liitossa laki on 1000 kertaa tiukempi. Esim. Joka katsoo himoiten naista tekee huorin.


    • jotaintotuudesta

      Uudestisyntyneenä uskovana saan Uudessa Liitossa pitää kahdesta tai useammasta erilaisesta langasta kudottuja vaatteita. Mutta en saa seurata vääriä henkiä, itseäni ja maailmaa samaan aikaan kun olen taivasten valtakunnan kansalainen. Olen pukenut päälleni Herran Jeesuksen Kristuksen enkä voi olla osallinen sekä Herran maljasta että perkeleiden maljasta. Raamattu pitää ymmärtää. Kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi. Lukemalla Raamatun loppuun näemme mikä pitää ja mikä ei, ja mikä mitäkin on.

      • eroja.on

        On sähköisiä kankaitakin, joista melkein lieskat lyö sähköä. Puuvilla hyvä ja pellava oliko muita ?


    • Armon.liitto

      Juuri näin se on, nimimerkki "jotaintotuudesta".

      Paavali väitteli kovin judaisteja vastaan. Apt. 15:1,2. Pietari sanoi lakiliiton vaatimista Jumalan kiusaamiseksi: "Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?" Apt. 15:10 Jaakob totesi lakiliitosta näin: "Koska olemme kuulleet, että muutamat meistä lähteneet, joille emme ole mitään käskyä antaneet, ovat puheillaan (lakiliiton vaatimuksista) tehneet teidät levottomiksi ja saattaneet teidän sielunne hämmennyksiin (Samaa saavat aikaan judaistit edelleen), niin me olemme yksimielisesti nähneet hyväksi valita miehiä ja lähettää heidät teidän tykönne rakkaiden veljiemme Barnabaan ja Paavalin kanssa, jotka ovat panneet henkensä alttiiksi meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimen tähden. Me lähetämme siis Juudaan ja Silaan, jotka myös suusanalla ilmoittavat teille saman. Sillä Pyhä Henki JA ME olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava (Mooseksen lakia) enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät: että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin." Apt. 15:24-29.

      • Kas kun tuossa kohdassa ei ikeellä tarkoiteta Mooseksen lakia. Mooseksen laki Raamatun mukaan on kevyt taakka, siksi se ei voi olla tässä mainittu ies. Siinä ei sanota, että ei ole pantava Mooseksen lakia enempää kuormaa, olet itse lisännyt nuo sanat Raamattuusi. Jaakob jatkaa ja osoittaa sanansa edelleen pakanoille: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." (Apt. 15:21) Mitä pakanat tekevät synagoogassa sapattina kuulemassa Moosesta, jos Mooseksen laki kerta kumottiin?


      • sivusta_
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kas kun tuossa kohdassa ei ikeellä tarkoiteta Mooseksen lakia. Mooseksen laki Raamatun mukaan on kevyt taakka, siksi se ei voi olla tässä mainittu ies. Siinä ei sanota, että ei ole pantava Mooseksen lakia enempää kuormaa, olet itse lisännyt nuo sanat Raamattuusi. Jaakob jatkaa ja osoittaa sanansa edelleen pakanoille: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." (Apt. 15:21) Mitä pakanat tekevät synagoogassa sapattina kuulemassa Moosesta, jos Mooseksen laki kerta kumottiin?

        Olet tahallinen eksyttäjä.


    • vapaaksikahleista

      Perkeleen palvelijan pitää ahkeroida alati tehdäkseen tyhjäksi Jumalan armoliiton Kristuksessa, siksi he eivät saaneet viime yönä lainkaan nukkua ja heidän piti aamulla jatkaa jälleen Kristuksen pilkkaamista ja hänen uhrinsa tyhjäksi tekemistä.

      Perkeleen viestit tunnistaa onneksi helposti, hän ei julista Kristusta vaan lakia, laki on se jota perkele vaatii noudattamaan - miksi?

      Perkele tietää, että yksikään ihminen ei sitä pysty noudattamaan, koska Jumala on sulkenut kaikki synnin alaisuuteen ja ilman Kristusta ei kukaan voi pelastua. Kun perkele saa heikon ja Raamatun sanaan perehtymättömän kristityn pelkäämään ja kauhistumaan lain määräyksiä, hän tulee hirvittävään tuomion pelkoon ja pelkää kuollakseen menettävänsä iankaikkisen elämän. Perkele voi lain noudattajia aina vaatia Jumalalta tuomiolla. Niin heikko uskossaan ei turvaakaan enää Kristukseen, vaan yrittää epätoivoisesti paremmin noudattaa kaikkia lain määräyksiä ja hänestä tulee todellinen lain kiivailija joka huutaa jumalattomien mukana: tappakaa Kristus, ristiinnaulitkaa hänet Jumalan pilkkaajana.

      Perkele ottaa sitten väitteidensä tueksi joitain valikoituja Raamatun paikkoja todistaakseen, että jos lakia ei ole, Jeesuksen seuraaja saa tehdä syntiä rajattomasti --- kas kas, näin perkele taas hylkääkin koko Kristuksen työn meissä ja houkuttaa meitä syntiä tekemään.

      Perkeleen juonet eivät ole meiltä tuntemattomat!

      Mitä Kristus julistaa: 'Tulkaa minun tyköni työtä tekevät ja raskautetut, niin minä annan teille levon.'
      Eihän Kristus tässä tavallisesta työstä puhu, jokaisen pitää ahkeroida leipänsä eteen - ei Kristus siis tässä puhu tavallisesta työstä, vaan nimenomaan niistä, jotka ovat lain orjuuttamia ja huomaavat, että vaikka kuinka yrittävät lakia noudattaa eivät siihen pysty ja ovat aivan ahdingossa, kysellen, kuka pelastaa meidät tästä ahdingosta. Silloin he kuulevat Hyvän Paimenen äänen: 'Tulkaa minun tyköni, minä vapautan teidät lain kirouksesta. Teidän ei tarvitse enää itse yrittää pelastaa itseännne lain kautta, vaan minä olen lunastanut teidät ja annan teille rauhan, levon ja ilon, minua saatte seurata, minä johdatan teidät 'viheriäisille niityille ja virvoittavien vetten tykö', evankelimin ilosanoman tykö, jossa omat ponnistelut saa jättää ja luottaa siihen, että Kristuksen uhri Golgatan ristillä riittää.

      Tätä on evankeliumi, ilosanoma, ei tarvitse enää synnin taakoittamana kulkea eteenpäin, vaan voi joka päivä Kristuksen luona olla ja hänen verensä puhdistaa meidät kaikesta synnistä ja saa iloiten rientää tekemään lähimmäisille ja itselleen hyviä tekoja ja kiittää ja ylistää Kristusta, että hän sellaisen autuuden syntisille toi.

      • Perkelekö muka kannustaisi meitä noudattamaan Jumalan pyhää lakia? Johan nyt on.


      • jotaintotuudesta
        Kristitty.net kirjoitti:

        Perkelekö muka kannustaisi meitä noudattamaan Jumalan pyhää lakia? Johan nyt on.

        Et ymmärrä Vanhaa Testamenttia etkä Uutta Testamenttia. Puheesi kuolettaa, siinä ei ole elämää.


      • jotaintotuudesta kirjoitti:

        Et ymmärrä Vanhaa Testamenttia etkä Uutta Testamenttia. Puheesi kuolettaa, siinä ei ole elämää.

        Kerro minulle, missä kohtaa Raamattua meidän käsketään tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?


      • jotaintotuudesta
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kerro minulle, missä kohtaa Raamattua meidän käsketään tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?

        Kun sinulle puhuu totuutta, et osaa vastata muuten kuin kysymällä samoja kysymyksiä. Turha vastata koska et ymmärrä.


    • JeesusonHerrajaJumala

      Meidän on turha yrittää ketään perkeleen kahleista vapauttaa. Vain Kristus voi vapauttaa ihmisen perkeleen kahleista ja orjuudesta.

      Ainoa mitä kannattaa sanoa perkeleelle:
      Matt. 4:10

      Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman'."

      Jeesus on Herra - sen hän tuossa tuo julki saatanalle - hän on Herra, jota kaikkien ihmisten on kerran kumarrettava!

    • Laskuntulos

      Vanha liitto ei saattanut heitä lepoon. Tämän takia Kristitty.net meuhkaa täällä, koska hänellä ei ole lepoa! Hän on langennut seuraamaan samaa tottelemattomuutta!

      Hebr4:8. Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä.
      9. Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.
      10. Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.
      11. Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä.

    • Laskettu

      Kyllä, Laskun tulos.
      Joka päivä tulee ahkeroida, että pääsemme uuden liiton sapatinlepoon, ettemme anna uudestaan sitoa itseämme orjuuden ikeeseen.
      Gal. 5:1,2.

      • Missä kohtaa Raamattua meille annetaan lupa rikkoa kymmentä käskyä?


      • oikaisu

        Nyt Kristitty.net huomaa että on kymmenen käskyn laki. Kohta hän huomaa että siinä on vain kymmenen käskyä ja saa paniikin ja sanoo: on vain yksi ainoa laki, toora ja siinä on 613 käskyä.

        Tooran käsky kivittää on käskyn "Älä tapa" rikkomista. Jumala salli rikkoa tätä käskyä poikkeustilanteissa. Samoin Hän sallii sairaalahenkilökunnan työskennellä sapattisin.


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Missä kohtaa Raamattua meille annetaan lupa rikkoa kymmentä käskyä?

        Kristitty.net olet sekaisin! Luuletko, että me helluntailaiset jatkuvasti varastamme, murhaamme ja huoraamme! Uudessa liitossa on 1000 kertaa tiukempi laki! Me emme kuuluu sinun seurakuntaasi ja ulkopuolella olevat tuomitsee Herra!


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Kristitty.net olet sekaisin! Luuletko, että me helluntailaiset jatkuvasti varastamme, murhaamme ja huoraamme! Uudessa liitossa on 1000 kertaa tiukempi laki! Me emme kuuluu sinun seurakuntaasi ja ulkopuolella olevat tuomitsee Herra!

        Te helluntailaiset jatkuvasti rikotte lakia. Sapattia ette pyhitä. Te olette laittomuuden lapsia, joista Jeesus sanoo että menkää pois minun tyköäni, en ole koskaan teitä tuntenut.


      • Laskuntulos

        Sinäkin Kristitty.net rikot joka päivä lakia! Eli samassa veneessä ollaan. Mutta me helluntailaiset olemme mukana Jumalan ennen maailman luomista suunnittelemassa pelastussuunnitelmassa!
        Pelastumme Jeesuksen Kristuksen veren kautta.
        Vanhurskas = Jumalalle otollinen on elävä uskosta!!! Halleluja!!!


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Sinäkin Kristitty.net rikot joka päivä lakia! Eli samassa veneessä ollaan. Mutta me helluntailaiset olemme mukana Jumalan ennen maailman luomista suunnittelemassa pelastussuunnitelmassa!
        Pelastumme Jeesuksen Kristuksen veren kautta.
        Vanhurskas = Jumalalle otollinen on elävä uskosta!!! Halleluja!!!

        Toisin kuin helluntailaiset, minä en opeta ihmisiä tahallaan tekemään syntiä.


      • 1234567---
        Laskuntulos kirjoitti:

        Sinäkin Kristitty.net rikot joka päivä lakia! Eli samassa veneessä ollaan. Mutta me helluntailaiset olemme mukana Jumalan ennen maailman luomista suunnittelemassa pelastussuunnitelmassa!
        Pelastumme Jeesuksen Kristuksen veren kautta.
        Vanhurskas = Jumalalle otollinen on elävä uskosta!!! Halleluja!!!

        Ylpeän ihmisen on vaikea nöyrtyä ja pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä.


    • Oikea.sapatin.lepo

      Orjuuden kahleet kilisevät lain orjuutta.
      Vapaudu jo judaismista. Tule Jeesuksen tykö. Hän antaa sinulle LEVON, joka pysyy kaikkina elämäsi päivinä.

      • Raamattu ei tunne sellaista käsitettä kuin lain orjuus. Jumalan pyhän lain noudattaminen ei ole orjuutta, vaan vapautta.


      • Eivät kristityt vapautuneet laista, tuli Rooman laki, paavin vallan aikana kirkkolaki, siellä julistettiin pannaan, poltettiin noitia roviolla, tapettiin kerettiläisiä, oli juutalaisvastainen lainsäädäntö, joka levisi koko Eurooppaan. Laki sääteli sukupuolielämää melkein tunnin tarkkuudella. Hyvin paljon mielivaltaisia rangaistuksia.


      • fari.g kirjoitti:

        Eivät kristityt vapautuneet laista, tuli Rooman laki, paavin vallan aikana kirkkolaki, siellä julistettiin pannaan, poltettiin noitia roviolla, tapettiin kerettiläisiä, oli juutalaisvastainen lainsäädäntö, joka levisi koko Eurooppaan. Laki sääteli sukupuolielämää melkein tunnin tarkkuudella. Hyvin paljon mielivaltaisia rangaistuksia.

        Mooses on minun mielestäni ensimmäinen joka on kiinnittänyt huomion orjuuteen, koska vei kansan pois orjuudesta.
        Vaikka se olisi tarina, se on hyvä tarina.

        Sitten Mooses laati kansalle perustuslain, se on Mooseksen laki.


    • uudenliitonkirjoitus

      'Toisin kuin helluntailaiset, minä en opeta ihmisiä tahallaan tekemään syntiä.'
      'Te helluntailaiset jatkuvasti rikotte lakia.'
      ' Mitä pakanat tekevät synagoogassa sapattina'
      'Silloinhan me pakanakristityt saamme tappaa, varastaa ja tehdä huorin'

      Perkele taas julistaa ja kivittää Kristuksen seuraajia.

      Eivät pakanat ja kristityt päässeet synagoogiin, heidät ajettiin ulos niistä. En tiedä mikä on nyt tilanne, mutta ei synagoogissa käy pakanat eikä kristityt, siellä käyvät juutalaiset, jotka vielä seuraavat Moosesta.

      Omituinen on tuo perkeleen logiikka; että jos Mooseksen lakia ei ole, niin uudestisyntyneet Kristuksen omat rientävät tapamaan, varastamaan ja tekemään huorin..

      Eihän tuollaisen lauseen kirjoittaja ole Kristuksen oma, ei hänen sydämessään Kristus asu, siellä asuu toinen herra, joka ei Kristusta julista.

      Eihän Kristuksen omat, uudestisyntyneet Jumalan lapset mene synnin tekoon, Kristus asuu heidän sisimmässään ja vaikuttaa sieltä käsin tahtomista ja tekemistä ja vie omia lapsiaan tekemään hyvää. Se jonka sisimmässä Kristus asuu, hän vihaa syntiä itsessään ja haluaa pysyä synnistä erossa. Kristus uudistaa omansa omantunnon niin, että ihmiselle kirkastuu mikä on väärin ja mikä on hyvää ja otollista Jumalan edessä. Heissä kasvaa Pyhän Hengen vaikutuksesta Hengen hedelmiä - no tuo asia ei varmaan perkeleen lapselle mitään sano, hänelle kaikki tuo kasvu Kristuksen kaltaisuuteen on täyttä hebreaa, jota hän ei ymmärrä mitenkään.
      Gal. 5:22
      Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.
      Ef. 5:9
      -sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä-
      Jes. 32:17
      Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti.
      Sananl. 11:30
      Vanhurskaan hedelmä on elämän puu, ja viisas voittaa sieluja
      Gal. 3:27
      Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      Ef. 4:24
      ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.
      Ef. 6:11
      Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.
      Kol. 3:10
      ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan.
      Kol. 3:12
      Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen,
      Kol. 3:14
      Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side.
      Room. 13:14
      vaan pukekaa päällenne Herra Jeesus Kristus, älkääkä niin pitäkö lihastanne huolta, että himot heräävät.

      Mutta jos tätä nyt sattuu lukemaan joku halullinen, joka haluaa tietää, millaiseksi Kristus pyrkii omansa tekemään, niin joitakin kohtia on tähän poimittu.

      Kristus tekee tämän kaiken ilman lakia; vaikka emme olekaan ilman Kristuksen lakia ja käskyä:
      Joh. 13:34
      Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut-että tekin niin rakastatte toisianne.
      2. Kor. 3:6
      joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.

      • >> Eivät pakanat ja kristityt päässeet synagoogiin, heidät ajettiin ulos niistä. <<

        Miksi Jaakob sanoo pakanakristityille: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." (Apt. 15:21) Jaakob tarkoittaa, että pakanoilla on runsaasti mahdollisuuksia kuulla Moosesta, luetaanhan häntä jokaisena sapattina jokaisessa synagoogassa. Tämä osoittaa että alkuseurakunnan uskovat kävivät sapattina synagoogassa.

        Jos Mooseksen laki muka on kerta kaikkiaan kumottu, sehän tarkoittaa tietenkin, että pakanat saavat mielin määrin tappaa, varastaa ja tehdä huorin. Vaan kun lakia ei ole kumottu, niin ei tietenkään saa. Joko laki on kerta kaikkiaan kumottu, tai se on edelleen voimassa, koita päättää.

        Uudessa liitossa armon alla meillä ei ole mitään lupaa tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia. Meidän on edelleen noudatettava lakia. Ne jotka sanovat että laki on kuollut ja kirottu, ovat väärässä. Jeesus sanoi, että laista eli Toorasta ei katoa pieninkään piirto, kunnes taivas ja maa katoavat. Taivas ja maa ovat edelleen täällä, joten meidän on noudatettava koko lakia.


      • eiorjuutta

        Uudenliitonkirjoitus: Kiitos että tuot esille mielipiteesi ja korostat raamattua.
        Olen samaa mieltä että Jeesus ei kiihota meitä tappamaan vaan rakastamaan toinen toistamme.

        Varas ei ole tullut kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Kristitty.net tekisi samaa ellei hänellä olisi tooraa hiukan hillitsemässä. ilman sitä hän syöksyisi pahantekoon.

        Sitäpaitsi , eiköhän hän korosta sitä että hän ei mene sisälle lammastarhaan ovesta joka on Jeesus, vaan tooran muodostaman aidan yli. Toora on pantu pahantekijöitä hillitsemään, Paavalin mukaan.


      • rakastakaa

        Jaakob ei sanonut eikä kirjoittanut pakanakristityille että Moosesta luetaan sapattisin.

        Vaikka tooraa ei olisi koskaan kirjoitettu niin silti useimmat tietävät ettei saa varastaa tai tappaa. Maalliset ihmisetkään jotka eivät edes tunne tooraa, eivät tee mitä vaan. Paavali sanoo että pakanat ovat itse itsellensä laki. Jeesuksen seuraajat eivät varasta eivätkä tapa, vaan rakastavat lähimmäistään.
        Mikä se sellainen uskova on joka haluaa tappaa. Jos sellainen halu on, pitää pikaisesti katua ajatuksiaan. Sitäpaitsi: kymmenen käskyn laki ei ole sama kuin toora, mutta se kieltää sellaisen käytöksen. Toora sallii ihmisen surmaamisen, eikä suinkaan ole este joka tilanteessa. Onneksi meillä on Suomen laki.


      • rakastakaa kirjoitti:

        Jaakob ei sanonut eikä kirjoittanut pakanakristityille että Moosesta luetaan sapattisin.

        Vaikka tooraa ei olisi koskaan kirjoitettu niin silti useimmat tietävät ettei saa varastaa tai tappaa. Maalliset ihmisetkään jotka eivät edes tunne tooraa, eivät tee mitä vaan. Paavali sanoo että pakanat ovat itse itsellensä laki. Jeesuksen seuraajat eivät varasta eivätkä tapa, vaan rakastavat lähimmäistään.
        Mikä se sellainen uskova on joka haluaa tappaa. Jos sellainen halu on, pitää pikaisesti katua ajatuksiaan. Sitäpaitsi: kymmenen käskyn laki ei ole sama kuin toora, mutta se kieltää sellaisen käytöksen. Toora sallii ihmisen surmaamisen, eikä suinkaan ole este joka tilanteessa. Onneksi meillä on Suomen laki.

        >> Jaakob ei sanonut eikä kirjoittanut pakanakristityille että Moosesta luetaan sapattisin. <<

        Lue Apt. 15 koko luku niin tulee selväksi, että Jaakob puhuu pakanakristityille. Heille hän sanoo: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." (Apt. 15:21)


    • JeesusKristuson

      Kiitos Herra, että sinä teet tyhjäksi perkeleen kavalat juonet; hän yrittää epätoivon vimmalla eksyttää jopa sinun omiasikin. Kiitos Herra, että sinun luoksesi saa jokainen tulla, sinä olet tullut kutsumaan syntisiä, et vanhurskaita, vaan syntisiä ja olet luvannut armahtaa jokaisen syntisen, joka sinun luoksesi tulee. Yhtäkään et heitä pois, vaan otat hänet omaksesi ja puhdistat hänen sisimpänsä kaikesta synnistä ja lain kirouksesta. Kiitos että me sinun omasi saamme palvella sinua koko elämällämme, sinä saat hallita meissä ja meidän kauttamme saat toimia kaikessa hyvässä teossa, sanoissa ja ajatuksissa. Kiitos että sinä kirkastat meidän kauttamme oman nimesi ja tuo sinun nimesi lausutaan kaiken yli, mitä on: Jeesus Kristus on Herra.
      Amen

    • niinkuinsanotaan

      Ketä koskee sana: (2.Moos.12:48-50) " Jos joku MUUKALAINEN ASUU SINUN LUONASI ja tahtoo viettää pääsiäistä.... ympärileikkauttakoon kaikki miehenpuolensa........ yksikään ympärileikkaamaton älköön sitä syökö, SAMA LAKI OLKOON MAASSASYNTYNEELLÄ JA MUUKALAISELLA, JOKA ASUU TEIDÄN KESKUUDESSANNE"

      Koskeeko tämä niitä muukalaisia jotka asuvat Suomessa? Vai vain niitä jotka asuivat israelilaisten joukossa?
      Jos se koskee kaikkia, miksi sitten eivät Suomen Toorankannattajat tottele sitä ja ympärileikkauta itseään?

      Jos se ei koske suomalaisia, miksi sitten sanotaan että Toora kuuluu kaikille?
      Eikö olisi parempi lukea niinkuin kirjoitetaan: Muukalaiset jotka israelilaisten keskuudessa halusivat viettää pääsiäistä, täytyi ensin ympärileikata.!

      • Tuo käsky oli historiassa annettu käskyä joka koski vain sitä sukupolvea. Mooseksen laissa ei ole mitään käskyä ympärileikata pakanoita.


      • Niinkuinsanotaan

        Ahaa! Ympärileikkaus ei ole voimassa täällä meidän pakanoiden keskuudessa. Siis Toora ei koske pakanoita. Toora koski siis vain sitä sukupolvea, eikä ollut mikään ikuinen laki!


      • Niinkuinsanotaan kirjoitti:

        Ahaa! Ympärileikkaus ei ole voimassa täällä meidän pakanoiden keskuudessa. Siis Toora ei koske pakanoita. Toora koski siis vain sitä sukupolvea, eikä ollut mikään ikuinen laki!

        2.Moos.12:48-50 käsky ympärileikkaamisesta annettiin kun israelilaiset lähtivät Egyptistä. Vasta tämän jälkeen annettiin Siinailla laki Moosekselle, joka on ikuinen säädös Raamatun mukaan ja ikuisesti voimassa ja koskee myös meitä pakanoita.


    • Älkää.olko.kirottuja

      Judaisteille Raamattu sanoo:
      "Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
      Niin kuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu." Gal. 1:8,9.

      Mitä oli se evankeliumi, jota Paavali julisti. Katso Apt. 15. luku.

      • Näytä vielä se kohta Raamatussa, jossa meille annetaan lupa tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?


      • niinkuinsanotaan

        Kristitty.net: Näytä missä sanotaan että toora on jaettu, osa koskee kaikkia, mutta osa vain Mooseksen aikaista sukupolvea! Muutoin sinut pitää ympärileikata. Vai saako tooraa rikkoa! Eikö tooran rikkominen olekaan syntiä?
        Ympärileikkaamattomat eivät saa viettää pääsiäistä. Pitääkö tooraa noudattaa vai sinua?


      • sielläon

        Se raamatunkohtahan on samassa jakeessa Uudessa Testamentissa missä sanotaan että toora on Jumalan pyhä laki.

        Sen sijaan synnin teko on kielletty jos on armon alla.


      • niinkuinsanotaan kirjoitti:

        Kristitty.net: Näytä missä sanotaan että toora on jaettu, osa koskee kaikkia, mutta osa vain Mooseksen aikaista sukupolvea! Muutoin sinut pitää ympärileikata. Vai saako tooraa rikkoa! Eikö tooran rikkominen olekaan syntiä?
        Ympärileikkaamattomat eivät saa viettää pääsiäistä. Pitääkö tooraa noudattaa vai sinua?

        Missään kohtaa Mooseksen lakia ei käsketä ympärileikkaamaan pakanoita.


      • eimissään

        Missään kohden raamattua ei sanota että pakanoiden Suomessa tulee noudattaa tooraa.

        Sen sijaan sanotaan: Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia.... Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu.


      • eimissään kirjoitti:

        Missään kohden raamattua ei sanota että pakanoiden Suomessa tulee noudattaa tooraa.

        Sen sijaan sanotaan: Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia.... Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu.

        Jeesus sanoo, että laista ei katoa pieninkään piirto. Laissa sanotaan, että laki on tismalleen sama niin muukalaiselle kuin pakanallekin. Joten kyllä Jeesuksen opetuksen mukaan meidän Suomessa tulee noudattaa Tooraa.


      • eivainpuhuta

        (2.Moos.12:48-50) " Jos joku MUUKALAINEN ASUU SINUN LUONASI ja tahtoo viettää pääsiäistä.... ympärileikkauttakoon kaikki miehenpuolensa........ yksikään ympärileikkaamaton älköön sitä syökö, SAMA LAKI OLKOON MAASSASYNTYNEELLÄ JA MUUKALAISELLA, JOKA ASUU TEIDÄN KESKUUDESSANNE"

        Olkaa hyviä ja noudattakaa tooraa!


      • sivusta_
        eivainpuhuta kirjoitti:

        (2.Moos.12:48-50) " Jos joku MUUKALAINEN ASUU SINUN LUONASI ja tahtoo viettää pääsiäistä.... ympärileikkauttakoon kaikki miehenpuolensa........ yksikään ympärileikkaamaton älköön sitä syökö, SAMA LAKI OLKOON MAASSASYNTYNEELLÄ JA MUUKALAISELLA, JOKA ASUU TEIDÄN KESKUUDESSANNE"

        Olkaa hyviä ja noudattakaa tooraa!

        Niin, tuostahan käy ilmi, että Mooseksen lain aikaan muukalaisetkin piti ympärileikata, jos Herraa halusivat seurata. UT:ssa taas sanotaan:

        Gal. 5:2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.

        Lukemalla Raamatun loppuun näkee mikä on Jumalan tahto.


    • Uusi Liitto ei perustettu ehtollisessa niin kuin joku valehtele että saisi mitätöyty että Laki on vain vanhan Testamentillisille.. tai liitolaisille...
      Koska me jotka olemme Päässeet Uuteen Liiton kun Jeesus kuoli meidän puolesta, ja silloin voimme täytä Lakia silä Voimalla joka Ristintyöstä tulee ! Rakastamalla Lähimmäinen koska Rakastamme Jumala niin paljon mitä Hän on käskenyt meitä tekemään me Uusliitolaiset !

    • Ei tässä ole mitään epäselvyyttä. Vanha Liitto mooseksineen ja lakeineen on vedetty vessasta alas:

      Hebrealaiskirje:
      8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään

      • Ei tuossa kohtaa sanota, että Mooseksen laki on vedetty vessasta alas. Jos Mooses lakeineen kaikkineen on kumottu, sehän tarkoittaisi että saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin! Jokainen ymmärtää, että lakia ei ole kumottu. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että laki on kumottu.


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Ei tuossa kohtaa sanota, että Mooseksen laki on vedetty vessasta alas. Jos Mooses lakeineen kaikkineen on kumottu, sehän tarkoittaisi että saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin! Jokainen ymmärtää, että lakia ei ole kumottu. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että laki on kumottu.

        Mooseksen laki on kumottu ja Jeesuksen laki on asetettu tilalle.
        Keep it simple.


      • KTS kirjoitti:

        Mooseksen laki on kumottu ja Jeesuksen laki on asetettu tilalle.
        Keep it simple.

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan että laki on kumottu? Annas tulla luku ja jae. Jeesus sanoi, että hän ei tullut kumoamaan lakia ja että laista ei katoa pieninkään piirto. Miten siis on mahdollista, että laki muka on kumottu?


    • oikeuteenjoutunet

      'Toisin kuin helluntailaiset, minä en opeta ihmisiä tahallaan tekemään syntiä.'

      Missäsä helluntailaisten kokouksessa sinä kuulitkaan opetettavan, että menkää synnin tekoon? Menkää tappamaan, varastamaan ja tekemään huorin?

      Voisitko nyt tuoda äänitteen osoitteen, josta voisimme tuon todistuksesi oikeaksi todeta!

      Ellet esitä todistetta, sinut voidaan haastaa oikeuteen rasismista ja kunnianloukkauksesta uskontoryhmää kohtaan - joten ole pikkuisen tarkempi - olet seurannassa ja helluntailainen tuomari kerää todistusaineistoa sinua vastaan tehdäkseen rikosilmoituksen valheellisen tiedon levittämisestä ja rasismista uskontoryhmää kohtaan! Todisteet alkavat olla jo riittävät.

      • Helluntailaiset kaikkialla jatkuvasti opettavat rikkomaan sapattia, eli tekemään syntiä, tästä on riittävästi todisteita.


      • totelkaa

        Onko sama toora kaikille vai ei? Toora sanoo että muukalaiset jotka haluavat viettää pääsiäistä tulee ympärileikata.


      • näinhäntuolie
        Kristitty.net kirjoitti:

        Helluntailaiset kaikkialla jatkuvasti opettavat rikkomaan sapattia, eli tekemään syntiä, tästä on riittävästi todisteita.

        Eivät helluntailaiset opeta halveksimaan kymmenen käskyn lakia. He korostavat että olemme vapaat toorauskonnosta ja siihen liittyvästä vaatimuksesta ympärileikata, ja noudattaa 613 käskyä.
        He näkevät että Jumalan kymmenen käskyä ovat kirjoitetut ihmisen sydämeen.
        Lainkiihkoilijat tekevät että monet kavahtavat myös sapatinviettäjiä, jotka yleensä ovat innokkaimpia tekojen tien edustajia.

        Jos olisi joitakin sapatinviettäjiä joilla olisi myös armolahjoja, se voisi vakuuttaa myös helluntailaisen.


      • näinhäntuolie kirjoitti:

        Eivät helluntailaiset opeta halveksimaan kymmenen käskyn lakia. He korostavat että olemme vapaat toorauskonnosta ja siihen liittyvästä vaatimuksesta ympärileikata, ja noudattaa 613 käskyä.
        He näkevät että Jumalan kymmenen käskyä ovat kirjoitetut ihmisen sydämeen.
        Lainkiihkoilijat tekevät että monet kavahtavat myös sapatinviettäjiä, jotka yleensä ovat innokkaimpia tekojen tien edustajia.

        Jos olisi joitakin sapatinviettäjiä joilla olisi myös armolahjoja, se voisi vakuuttaa myös helluntailaisen.

        Helluntailaiset opettavat halveksumaan kymmenen käskyn lakia opettaessaan että sapattia saa rikkoa. Sapattikäsky on kymmenestä käskystä neljäs ja kuuluu alkukielen mukaan "Muista pyhittää sapatinpäivä". Jos kymmenen käskyä on kirjoitettu meidän sydämiin, tarkoittaa se että meidän tulee pyhittää sapatti.


      • totelkaa kirjoitti:

        Onko sama toora kaikille vai ei? Toora sanoo että muukalaiset jotka haluavat viettää pääsiäistä tulee ympärileikata.

        >> Onko sama toora kaikille vai ei? Toora sanoo että muukalaiset jotka haluavat viettää pääsiäistä tulee ympärileikata. <<

        Toora ei sano näin. Tuo käsky annettiin vain muukalaisille jotka lähtivät israelilaisten mukana Egyptistä. Mooseksen laissa joka annettiin myöhemmin Siinailla ei ole mitään käskyä ympärileikata pakanoita.


      • Marko-K
        näinhäntuolie kirjoitti:

        Eivät helluntailaiset opeta halveksimaan kymmenen käskyn lakia. He korostavat että olemme vapaat toorauskonnosta ja siihen liittyvästä vaatimuksesta ympärileikata, ja noudattaa 613 käskyä.
        He näkevät että Jumalan kymmenen käskyä ovat kirjoitetut ihmisen sydämeen.
        Lainkiihkoilijat tekevät että monet kavahtavat myös sapatinviettäjiä, jotka yleensä ovat innokkaimpia tekojen tien edustajia.

        Jos olisi joitakin sapatinviettäjiä joilla olisi myös armolahjoja, se voisi vakuuttaa myös helluntailaisen.

        Armolahjojen saaminen edellyttää ahtaasta portista menemistä, mutta toora-kääröjen kanssa siitä ei mahdu.


      • 1234567---
        näinhäntuolie kirjoitti:

        Eivät helluntailaiset opeta halveksimaan kymmenen käskyn lakia. He korostavat että olemme vapaat toorauskonnosta ja siihen liittyvästä vaatimuksesta ympärileikata, ja noudattaa 613 käskyä.
        He näkevät että Jumalan kymmenen käskyä ovat kirjoitetut ihmisen sydämeen.
        Lainkiihkoilijat tekevät että monet kavahtavat myös sapatinviettäjiä, jotka yleensä ovat innokkaimpia tekojen tien edustajia.

        Jos olisi joitakin sapatinviettäjiä joilla olisi myös armolahjoja, se voisi vakuuttaa myös helluntailaisen.

        Turha niistä armolahjoista on kerskata. On suuri armolahja kun on oppinut ymmärtämään, että Uudessaliitossakin tulee pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä.

        Armosta olemme pelastetut uskon kautta, emme tekojen kautta, että kukaan ei kerskaisi. Sapatti on suurin todiste siitä, että panemme omat tekomme syrjään.

        Raamatun tulisi vakuuttaa myöskin helluntailaisen pitämään Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Sapatti on Jumalan merkki.


    • saviseutulainen

      Mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankina. Room. 7:6.


      Apostoli vertaa tässä lakia vankihuoneeseen, johon olemme suljetut. Sen käskyt ja tuomiot ovat kuin rautakahleet, teljet ja lukot, joiden takana kuolemaa odotamme. Meidän on muistettava, että laki tuomitsee meidät kuolemaan luonnossamme asuvan synnin tähden. Aadam jätti meille perinnöksi synnin ja kuoleman. Ja laki sanoo: »Kirottu on jokainen. joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettu lain kirjassa, niin että hän sen tekee.»

      Jos emme usko tätä, nim. että olemme tuomitut, niin vaikkapa emme koskaan enää syntiä tekisi, vaan koettaisimme parannuksenteollamme vähentää velkaamme saavuttaaksemme Jumalan suosion ja armon, niin on luontomme kuitenkin niin täynnä pahuutta ja turmelusta, että lakkaamatta yhä uudelleen teemme syntiä ja lisäämme velkataakkaamme.

      Siksi omatuntomme alituisesti meitä soimaa ja minne kääntynemmekin, niin lain tuomiot meitä rautakahlein ja köysin sitovat. Sellainen vankihuone on laki. Gal. 3: 23:ssa sanoo apostoli: »Mutta ennen kuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alla, suljettuina vastedes ilmestyvää uskoa varten.» Tämä kuvaa lakia vankeutena, jossa me kuolemaan tuomitut vangit riudumme.

      Myöskin muistutetaan meitä tässä siitä hurskaudesta, jonka laki vaikuttaa. Luther sanoo siitä näin: »Lain tehtävänä on varjella meitä vankilassa. Tämä on sangen sattuva kuva, joka osoittaa mitä laki vaikuttaa ja miten hurskaiksi se ihmiset tekee. Ei ainoakaan vangiksi otettu varas, murhaaja eikä ryöväri rakasta kahleitaan eikä kolkkoa vankilaa, jonne on suljettu.
      Päinvastoin, jos voisi, katkaisisi hän kahleensa, hajottaisi koko vankilan ja polttaisi sen poroksi. Vankilassa hän ei tee ilkitöitä.

      Mutta hän ei kuitenkaan ole niitä tekemättä vapaasta tahdosta, tai sen takia, että hän rakastaisi vanhurskautta, vaan siksi, että vankilassa ei hänellä ole siihen tilaisuutta. Hän ei inhoa ja vihaa syntiä, päinvastoin hän suree sitä, ettei ole vapaa, jotta pääsisi varastamaan. Mutta vankilaa hän vihaa. Ja jos hän pääsisi vapaaksi, varastaisi hän niin kuin ennenkin.

      Laki sulkee ihmisen määrättyjen rajain sisäpuolelle niin hyvin hengellisessä kuin maallisessa elämässä. Sellainen on lain vaikuttama vanhurskaus. Laki pakottaa meitä, uhaten rangaistuksella ja kärsimyksillä, ulkonaiseen hurskauteen. Silloin tottelemme lakia rangaistuksen pelosta, mutta vastahakoisesti ja tyytymättöminä.

      Minkä arvoinen on hurskaus, joka vain rangaistuksen pelosta on pahaa tekemättä? Tämä tekohurskaus ei ole muuta kuin synnin rakkautta ja vanhurskauden vihaa. Se inhoaa Jumalaa ja hänen lakiansa ja puolustaa ja kunnioittaa pahaa. Sillä yhtä vähän kuin varas rakastaa vankeutta ja vihaa varkautta, saman verran mekin, lain vankina, rakastamme sen käskyjä ja kieltoja.»

      Sellainen on hurskautemme ollessamme lain alaisina. Kuinka peräti toiselta tuntuukaan, kun lain vankeuden uuvuttama ja tuomittu sielu saa kerrassaan kaikki anteeksi, kun Herra lahjoittaa hänelle kaiken sen, minkä saavuttaakseen hän lainalaisena on saanut paljon työtä tehdä ja on paljon itseltänsä vaatinut. Nyt näkee hän Jumalan aivan toisessa valossa, suloisena Isänä, joka odottaa saada tehdä hyvää meille ja juuri siksi uuvuttikin meidät lain alle.

      Kun sielu käsittää, että kaikki lain vaatimukset ja tuomiot pääasiallisesti tarkoittavat meidän lannistamistamme ja uuvuttamistamme, jotta herkeisimme turhasta työstä päästä oman vanhurskauden voimalla Jumalan kasvojen eteen - hän tahtoo antaa kaiken, niin vanhurskauden kuin pyhyyden, vapaana lahjana - kun uupunut sielu tämän käsittää ja Hengen valossa näkee itsensä laista vapautettuna ja uskoo Jumalan suuren rakkauden Kristuksessa, silloin hän saa aivan uuden sydämen, hän suhtautuu aivan toisin Jumalaan ja lakiin.

      Silloin viha muuttuu rakkaudeksi, silloin on hänen hartain halunsa palvella Jumalaa. Silloin sanoo hän sydämessään: »Hänen käskynsä eivät ole raskaat.» »Sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin.» Vankila on silloin muuttunut palatsiksi.
      ... jatkuu

      ( C.O.Rosenius )

      • saviseutulainen

        ... jatkuu

        Laista vapautuminen muuttaa meidät kokonaan. Herran käskyjä ja sääntöjä rakastamme niin, että jokainen kompastumisemme tuottaa meille tuskaa. Ja jos joku väärentää tahi sortaa Herran pyhiä sääntöjä, niin se tuottaa meille suurta mielipahaa. Tämän vaikuttaa Henki, kun sielu vapautetaan lain uhkauksista ja tuomioista ja saa vakuutuksen ikuisesta armosta.


        Me kiitämme sinua, rakas taivaallinen Isä, kun olet lähettänyt meille ainoan Poikasi vapahtamaan meidät synnistä, lain tuomiosta ja kirouksesta. Me tunnemme ja tunnustamme, että synti tarttuu meihin ja tekee meidät hitaiksi. Emme omin voimin kykene siitä vapautumaan. Mutta Vapahtajamme on sanonut:

        »Jos Poika teidät vapaiksi tekee, niin totisesti olette vapaat.» Siksi me rukoilemme sinua, laupias Isä, vedä meidät Poikasi yhteyteen, anna Pyhän Henkesi vaikuttaa meissä elävä usko, jolla me vastaanotamme Kristuksen veren puhdistuksen kaikista synneistämme sekä vapahduksen lain uhkauksesta ja tuomiosta.
        Amen


        ( C.O.Rosenius )


      • saviseutulainen

        C. O. Rosenius kirjoittaa

        ”Jos minulla, joka uskon Kristukseen, olisi armo sinä hetkenä, jolloin itse olisin hurskas, ja kadottaisin armon sinä hetkenä, jolloin teen syntiä ja rikon, silloinhan Kristuksen valtakunta olisi tekojen valtakunta… Mitä Kristus meitä silloin hyödyttäisi? Jos minulla olisi armo sinä hetkenä, jolloin olen hurskas, mutta ei kauempaa, silloin totisesti vanhurskaus tulisi teoista! Mutta silloin Kristus olisi turhaan kuollut! Sellaisen epävakaisen armon tähden Hän ei olisi tullut ihmiseksi ja uhrannut vertansa.”

        ”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat” (Room. 8:1). Meidät on armahdettu vain ja ainoastaan Jeesuksen Kristuksen sovitustyön ansiosta.

        Johannes kirjoittaa: ”Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas” (1. Joh. 2:1). Hän korostaa sitä, että emme saa suhtautua syntiin kevyesti. Jos teemme syntiä tietoisesti, se on armon halventamista. Jos kuitenkin syntinen luontomme saa meistä ajoittain vallan, Jeesus on puolustajamme ja syntiemme sovittaja. Häneen saamme turvautua.


    • totelkaa

      Pakanoita ei koskaan ole otettu juutalaisuuteen ilman ympärileikkausta. Sitä ei tehdä vieläkään, eikä ole koskaan tehty.
      Onko juutalaisilta jäänyt huomaamatta että pakanoita ei tarvitse ympärileikata vaan he pääsevät tooraliittoon ilman muuta?
      Kristitty.net puhuu omaan pussiinsa. Hän haluaa tooraliittoon mutta ei halua tulla ympärileikatuksi.

      • Koska missään kohtaa Mooseksen lakia ei ole ainuttakaan käskyä ympärileikata pakanoita.


    • näinhäntuolie

      Gal.5:5 " Minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, on velvollinen täyttämään kaiken Tooran.

      Looginen johtopäätös: se joka ei ole ympärileikattu, ei ole velvollinen noudattamaan tooraa.
      Toora oli vain ympärileikatuille.

      • Eli ympärileikkaamattomat saavat tappaa, varastaa ja tehdä huorin?

        Käänteinen ei ole totta. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että ympärileikkaamaton ei ole velvollinen noudattamaan Tooraa. Jos ympärileikkaamattomien ei tule noudattaa Tooraa, millä perusteella Jumala tuomitse pakanalliset Sodoman, Gomorran ja Niiniven? Paavalin osoittaa sanansa niille tekopyhille, jotka kuvittelivat vanhurskautuvansa ympärileikkauksen perusteella. Heille Paavali muistuttaa, että heidän tulee noudattaa koko Tooraa. Jos mitä, niin Paavali tässä sanoo, että kaikkien tulee noudattaa Tooraa. Missään kohtaa Tooraa ei sanota, että laki koskee vain ympärileikattuja, vaan Toora sanoo selvästi, että laki on sama niin muukalaiselle, eli pakanalle, kuin juutalaisellekin. "Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)


      • eivainpuhuta

        Kerro meille kuinka Sodoma ja Gomorra tuomitaan 430 vuotta myöhemmin annetun lain perusteella!

        Samalla väität että Toora ei ollut voimassa Egyptistä lähdettäessä.

        Koska toistat samaa jaetta koko ajan, toista koko kohta!

        (2.Moos.12:48-50) " Jos joku MUUKALAINEN ASUU SINUN LUONASI ja tahtoo viettää pääsiäistä.... ympärileikkauttakoon kaikki miehenpuolensa........ yksikään ympärileikkaamaton älköön sitä syökö, SAMA LAKI OLKOON MAASSASYNTYNEELLÄ JA MUUKALAISELLA, JOKA ASUU TEIDÄN KESKUUDESSANNE"


      • oikeinniin

        Kiitos Marko hienosta raamatuntekstistä.

        Kuinka kukaan voi väittää että ympärileikkaamattomat pakanat olisivat kelvollisia tooraliittoon!


      • eivainpuhuta kirjoitti:

        Kerro meille kuinka Sodoma ja Gomorra tuomitaan 430 vuotta myöhemmin annetun lain perusteella!

        Samalla väität että Toora ei ollut voimassa Egyptistä lähdettäessä.

        Koska toistat samaa jaetta koko ajan, toista koko kohta!

        (2.Moos.12:48-50) " Jos joku MUUKALAINEN ASUU SINUN LUONASI ja tahtoo viettää pääsiäistä.... ympärileikkauttakoon kaikki miehenpuolensa........ yksikään ympärileikkaamaton älköön sitä syökö, SAMA LAKI OLKOON MAASSASYNTYNEELLÄ JA MUUKALAISELLA, JOKA ASUU TEIDÄN KESKUUDESSANNE"

        Olen vastannut tähän toisaalla jo miljoona kertaa. Koita jo vihdoin ymmärtää, että tuo käsky ympärileikata muukalaiset koski vain tuota historiallista tilannetta.


    • Jeesusonihmeellinen

      Jeesus, me kiitämme ja ylistämme sinua siitä, että sinä tulit maailmaan, jätit taivaan loiston ja Isän valtaistuimen ja tulit ihmiseksi meidän keskellemme lunastamaan meidät syntiset, koska sinä rakastat meitä ja haluat elää meidän kanssamme halki ikuisuuksien.
      Kiios Jeesus, että otit pois meiltä lain taakan ja kirouksen, koska sinä olit niin päättänyt, ettei kukaan voi pelastua lain teoista, vaan Jumalan armosta sinun täydellisen uhrisi tähden.
      Kiitos Jeesus, että tulit oikeaan aikaan, tulit juuri silloin kun meidät oli tuomittu kantamaan ristiämme ja olimme nääntyä sen alle ja meitä oltiin viemässä kuolemaan ristiinaulittavaksi omasta syystämme - me olimme tehneet syntiä sinua vastaan ja sinun luomistekoasi vastaan meissä ja lähimmäistämme vastaan ja me olisimme ansainneet tuon tuomion. Sinä tulit väliin ja sanoit, että päästäkää hänet vapaaksi, minä otan hänen ristinsä kannettavakseni, minä otan hänen syntinsä päälleni - tuomitkaa minut kuolemaan hänen puolestansa.
      Kiitos Jeesus, että saimme katsella vieressä, kun sinut naulattiin ristille, jonne meidän piti mennä. Jeesus emme koskaan pysty sinulle vähäisintäkään korvausta maksamaan sinun uhristasi meidän edestämme. Kiitos Jeesus että sinä annoit meille elämän ja nyt meidän elämämme on sinun käytössäsi, sinä saat tehdä meidän elämällämme mitä ikinä tahdot ja voit lähettä meidät mihin ikinä tahdot lähettää. Kiitos Jeesus, että saamme julistaa sinun ihanaa pelastussanomaasi kaikille kansoille, heimoille ja kielille; kiitos että pelastat ihmisiä kaikista kansoista ja heimoista ja kielistä.
      Jeesus me ylistämme sinua siitä, että saamme anta itsemme kokonaan sinulle, ihan kokonaan, täytä meidät rakkaudellasi, että me voisimme kirkastaa sinun nimeäsi ja osoittaa sinun rakkautesi todellisuuden kaikille, joiden luokse meidät lähetät.
      Amen

      • kiitosSinulle

        Kiitos Herra että saamme olla armosta pelastettuja. Ylistys Sinulle! Kiitos että Sinä vaikutat että me rakastamme toinen toistamme. Kiitos että Sinä muovaat meitä taivasta varten!


      • oikeinniin

        Markon kommenttia ei tule poistaa! Se on hyvä. Tässä se on uudestaan:

        On täysin väärin väittää lain olevan saman juutalaisille ja ympärileikkaamattomille pakanoille. 
        Esimerkiksi Hes: 44:5 -9
        Ja Herra sanoi minulle: "Ihmislapsi, ota huomioosi, katso silmilläsi ja kuule korvillasi kaikki, mitä minä sinulle puhun kaikista Herran temppelin säädöksistä ja kaikista sen laeista.. ..
        Ja sano niille uppiniskaisille, sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: Jo riittävät kaikki teidän kauhistuksenne, te Israelin heimo, te kun olette tuoneet muukalaisia, sydämeltään ja ruumiiltaan ympärileikkaamattomia, minun pyhäkkööni olemaan siellä ja häpäisemään minun temppeliäni, samalla kuin olette uhranneet minun leipääni ja rasvaa ja verta; ja niin te olette rikkoneet minun liittoni-kaikkien muitten kauhistustenne lisäksi.Te ette ole itse hoitaneet minulle suoritettavia pyhiä tehtäviä, vaan olette panneet heitä puolestanne hoitamaan minulle pyhäkössäni suoritettavia tehtäviä. Näin sanoo Herra, Herra: ei yksikään muukalainen, sydämeltään ja ruumiiltaan ympärileikkaamaton, saa tulla minun pyhäkkööni, olkoon se kuka tahansa muukalainen, joka israelilaisten keskuudessa on.


      • >> Kiios Jeesus, että otit pois meiltä lain taakan ja kirouksen <<

        Missä kohtaa Raamattua Jumalan pyhää lakia kutsutaan taakaksi? Ei missään kohtaa. Raamatun mukaan Jumalan pyhä laki on kevyt taakka:

        ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

        ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)


      • oikeinniin kirjoitti:

        Markon kommenttia ei tule poistaa! Se on hyvä. Tässä se on uudestaan:

        On täysin väärin väittää lain olevan saman juutalaisille ja ympärileikkaamattomille pakanoille. 
        Esimerkiksi Hes: 44:5 -9
        Ja Herra sanoi minulle: "Ihmislapsi, ota huomioosi, katso silmilläsi ja kuule korvillasi kaikki, mitä minä sinulle puhun kaikista Herran temppelin säädöksistä ja kaikista sen laeista.. ..
        Ja sano niille uppiniskaisille, sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: Jo riittävät kaikki teidän kauhistuksenne, te Israelin heimo, te kun olette tuoneet muukalaisia, sydämeltään ja ruumiiltaan ympärileikkaamattomia, minun pyhäkkööni olemaan siellä ja häpäisemään minun temppeliäni, samalla kuin olette uhranneet minun leipääni ja rasvaa ja verta; ja niin te olette rikkoneet minun liittoni-kaikkien muitten kauhistustenne lisäksi.Te ette ole itse hoitaneet minulle suoritettavia pyhiä tehtäviä, vaan olette panneet heitä puolestanne hoitamaan minulle pyhäkössäni suoritettavia tehtäviä. Näin sanoo Herra, Herra: ei yksikään muukalainen, sydämeltään ja ruumiiltaan ympärileikkaamaton, saa tulla minun pyhäkkööni, olkoon se kuka tahansa muukalainen, joka israelilaisten keskuudessa on.

        Sydämeltään ja ruumiiltaan ympärileikkaamattomat pakanat eivät saaneet tulla temppeliin. Israelilaisten synti oli siinä, että he olivat tuoneet ei-uskovia pakanoita temppeliin. Olen varma, että Israelin Jumalaa sydämestään palvovat muukalaiset olivat sinne tervetulleita. Jesaja sanoo, että muukalaiset tulevat uhraamaan Herran temppelissä: ”Ja MUUKALAISET, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.” (Jes. 56:6-7) Varmasti siis muukalaiset, ympärileikkaamattomat, ovat tervetulleita Herran huoneeseen.


      • uusiliitto

        Voiko liitossa pysyä ilman että siihen on mennyt mukaan? Eivätkö tooran säännöt olleet voimassa Jesajan aikana, mutta olivat voimassa Hesekielin aikana sata vuotta myöhemmin?
        Ruumiiltaan ympärileikkaamattomat eivät silloin saaneet tulla temppeliin.

        Tietysti muukalaiset ovat tervetulleita Jumalan luo, mutta eivät tooran mukaan, vaan koska tie Jumalan luo ei kulje tooran kautta vaan uskon kautta Jeesukseen-

        Jesaja ennusti tulevaisuutta, hän näki että oli tulossa uusi aika jolloin sydämentila ratkaisi.
        Uudessa liitossa ei enää vaadita ympärileikkausta, tooraliitossa kylläkin.


    • armonkerjäläinen

      Lakihenkisyyttä voi esiintyä monessa muodossa- joskus melko huomaamattomastikin. Ne jotka katsovat itseensä ja omiin hyviin töihinsä. Meidän tulee jatkuvasti muistaa Jumalan pyhyys verratuna omaan syntisyyteemme;tämä on varmin tapa suojautua ajattelulta, joka johtaa meitä rakentamaan omaa vanhurskauttamme.
      Room. 10:4 tiivistää Roomalaiskirjeen sanoman. On hyvä kuitenkin tietää jakeen asiayhteys. Monet juutalaiset yrittivät "pystyttää omaa vanhurskauttaan" Room. 10:3) ja etsivät vanhurskautta, "joka perustuu lain noudattamiseen" Room.10:5) Kun Messias tuli, todellinen vanhurskaus paljastui. Vanhurskautta tarjottiin kaikille, jotka kiinittävät uskonsa Kristukseen. Hän oli se, johon muinainen seremoniajärjestelmä oli viitannut. Vaikka lain määritelmään sisällytettäisiin tässä myös kymmenen käskyä, se ei tarkoita, että kymmenen käskyä olisi lakkautettu. Moraalilaki osoittaa meille syntimme, virheemme ja puutteemme, ja johtaa meidät ymmärtämään tarvitsemamme Pelastajaa, anteeksiantoa ja vanhurskautta, jotka kaikki löytyvät vain Jeesuksessa. Tässä mielessä Kristus on "lain loppu" laki johtaa meidät hänen luokseen ja hänen vanhurskauteensa suojiin. Sana "loppu" on kreikan kielen sana telos, joka voidaan kääntää myös sanoilla "päämäärä" tai "tarkoitus" Kristus on lain perimmäinen tarkoitus. Lain päämääränä on johtaa meidät Jeesuksen luo. Jos vetää jakeesta johtopäätöksen, että kymmenen käskyä tai erityisesti neljäs käsky jota ihmiset oikeastaan tarkoittavat-on lakkautettu, joutuu hylkäämään useita muita kohtia. joissa Paavali ja Uusi testamentti opettavat toisin.

      • Aivan. Monella menee pasmat sekaisin Paavalin opetusten takia. Paavali opettaa, että kukaan ei tule vanhurskaaksi lakia noudattamalla, mutta toteaa samaan hengen vetoon, että emme saa tehdä syntiä ja rikkoa lakia. Paavali ei siis missään kohtaa väitä, että laki olisi kumottu. Tällaisen tulkinnan tekevät ne, jotka turmiokseen vääntävät Paavalin vaikeatajuisia kirjeitä kieroon. Tästä meitä varoittaa Pietari omassa kirjeessään.


    • Armo.ja.totuus

      Ei lakia sitten pisaraakaan armon yhteyteen.

      • Eli kaikki riemuiten tekemään syntiä ja rikkomaan Jumalan pyhää lakia?


    • varokaahäntä

      Kristitty.netin "Jumalan pyhä laki" ei ole kymmenen käskyä, eikä Rakasta lähimmäistäsi.

      Se on tämä: " Jos joku teistä tuottaa toiselle vamman, häntä itseään kohdeltakoon samoin: murtuma murtumasta, silmä silmästä, hammas hampaasta. Hän itse saakoon saman vamman, jonka hän toiselle aiheutti. Joka tappaa eläimen, korvatkoon sen, mutta se, joka tappaa ihmisen, surmattakoon. Sama laki koskee teitä kaikkia, niin siirtolaisia kuin syntyperäisiä israelilaisia, sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne."  3.Moos.24.

      Varokaa siis ettette usko Kristitty.netin puhuvan rakkauden laista kristityille!

    • antilate

      Kristitty.net, on myynyt sielunsa tekemään pahaa. Hän on pimeydestä.

    • Armossa.ja.armosta.elän

      Vastaansanomattoman hyvä aloituksen opetus.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3406
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      134
      3172
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      248
      2500
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      170
      1997
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      1054
    6. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      29
      935
    7. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      918
    8. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      45
      863
    9. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      814
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      131
      801
    Aihe