Hei Rovaniemen Heinäkengät

Persejalka

Mitäs sanotte Meri-Lapin sote päätöksestä nyt saatte pitää surkean sairaalanne ihan itsellä.

Ei muuta kuin neljäntuulenhatut päähän ja kohti uusia taistoja.

69

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meidänsuurisairaala

      Jep, saamme pitää suuren sairaalan itsellämme. Siinä ero perämeren persreiän piireihin. Kyllä me myydään mehiläiselle leikkaustoimintaa ja tarvittaessa tehohoitoakin jos kemissä skalpelli lipsuu joskus

    • ruikkalainen

      Tässäkään tilanteessa ei oltaisi ilman kepulaisten vallanahneutta (maakuntahallinto) ja kokoomuslaisten ahneutta (rahanhimo).

      Meillä on ollut hyvä ja toimiva järjestelmä, joka on myös maailmalla saanut tunnustusta.

      Jos riitoja tulee, niin älkää toisianne syyttäkö. Riidat tulevat siksi, että Kokoomus ja Keskusta ovat ajaneet teidän tähän tilanteeseen.

      • kepukosepettää

        Samaa ihmetelly. Miksi toimivaa systeemiä pitää väkipakolla muuttaa?

        Toki taustalla on vahvasti hallituspuolueiden ideologia.
        Kepu haluaa 18 maakuntaa ja Kokoomus yksityistää terveydenhuollon. Ja tällä muka saadaan 3 miljardin säästöt?...uskokoon ken tahtoo...


      • sdfghsdfghsdf

        Samat puolueet ovat romuttamassa ennen maailman parasta koululaitosta. Uskaltaisin lyödä vetoa, ettei mene kovinkaan montaa vuotta kun perusopetusta haikaillaan yksityistettäväksi.

        On täysin turha pitää yllä tuota typerää Meri-lappi - Rovaniemi-tappelua. Samassa hiljalleen uppoavassa veneessä tässä ollaan. Lapista halutaan tehdä turisti- ja kaivosteollisuusreservaatti.


    • AsiantuntijaRoi

      Huvittavaa. Nytkö se onkin niin että "hyvä ja toimiva järjestelmä muutetaan."

      Eihän tuota voi kuin nauraa tuollaista tyhmyyttä. Jos omaatte lukutaidon niin lienee olette joskus vilkaisseet Suomi24 tai lehtien yleisönosastoja viime vuosinakin? Tai kuunnelleet jopa Kansanradiota?

      Juuri mitään muutahan niissä ei ole ollut aiheena kuin jatkuvaa valitusta kuinka hoitoon ei pääse, jonot on käsittämättömät, ei pääse lääkärille, mikään ei toiminut jne. Tästä on todisteet olemassa eli se siitä.

      Nyt kun meillä on vuosikymmenien paras hallitus joka laittaa asiat kuntoon niin alkaa puhe että "vanha systeemi oli parempi." Mihin loppujen lopuksi olette tyytyväisiä?

      Ette oikestaan yhtään mihinkään, kunhan valitatte koska mieleisenne puolue ei sattunut saamaan mitään aikaan hallituksessa ja nyt se pitää kostaa hallituksen hyviä päätöksiä arvostelemalla, heh he heh!!!!!

      • asdfgasdfgasdfgd

        Melko surkuhupaisaa sanoa Kansanradiota ja varsinkin Suomi24:n kaltaista nettikaatopaikkaa todisteeksi yhtään mistään. Te puolueelta (miltä tahansa niistä) suihin kritiikittä ottavat olette kuin fundamentalistiuskovaisia. Mikään muu ei mene läpi kuin Puolueen Totuus.


      • kepukosepettää

        Jospa hallitus edes joskus kuuntelisi asiantuntijoita.

        https://www.talouselama.fi/uutiset/kl-raimo-sailas-tylyttaa-sotea--tarkoitus-on-kadonnut/285281c1-b76c-3487-8d60-ce2d73ea4c91

        Mutta kun tässä ei olekkaan tarkoitus tehdä parempaa terveydenhuoltojärjestelmää vaan tarkoitus on yksityistää koko terveydenhuolto ja ajaa julkinen puoli alas. Tämä on Kokoomuksen märkä päiväuni.
        Mutta vastapalveluksena Kepun pitää saada 18 maakuntaa oman kuihtuvan valtansa pönkittämiseen.

        Kun lähtökohdat ovat täysin polittiset ja ideologiset, niin lopputulos on jotain aivan muuta, kuin kansalaisten palveluiden parantaminen. Jälki on aika rumaa.

        Yksityisen sairaahoidon KELA-korvauksia on leikattu useaan otteeseen ja viimeksi nykyisen hallituksen toimesta, koska kustannuksia on haluttu karsia. Mutta kuin taikaiskusta saadaan 3 miljardin säästöt kun tulee SOTE ja valinnanvapaus?
        Varmaan nimimerkki "AsiantuntijaRoi" osaa tähän vastata, kun tuntuu niin kovasti kannattavan nykyistä hallitusta.


      • assti

        Jaa että paras hallitun. Ota laput silmiltä ja tumpit korvista.


      • ruikkalainen

        Siinähän meillä vasta tietäjä. Aina ajan hermoilla Suomi24 keskustelupalstoja seuraava kepulainen, joka on laittanut omat aivot työttömäksi :)

        Ideologia on huono juttu, se on ihan sama minkä puolueen takaa se tulee. Ole kriittinen.


    • AsiantuntijaRoi

      Kun demarit olivat hallituksessa niin silloin tehtiin käsittämättömät leikkaukset KELA-korvauksiin juuri yksityisen sairaanhoidon kohdalla. Nyt demukoilla on henkinen hätä koska nykyinen hallitus on saanut toimillaan Suomen talouden nousuun ja oikein ja järkevästi SOTE-uudistuskin toteutuu. Säästöjä saadaan, se on selvä mutta annetaan ajan kulua ensin. Tähän ei demukat eikä Kokoomus pystyneet yhdessäkään hallituksessa vaikka vuosikausia yrittivät samaa. Ymmärrän toki kuinka katkeraa se on seurata sivusta koko ajan paranevia talouslukuja ja Suomi on tosiaankin saatu nousuun, se varmasti närästää monia. Oppositiossa vain pitää jatkossakin inistä ja valittaa kaikesta, on se niin kovaa.

      Ja milloin Raimo Sailaksesta on tullut asiantuntija? Täysi pölvästihän tuo on aina ollut, oli muuten yksi niistä arkkitehdeista jotka pakottivat Suomen euroon ja seuraukset tiedetään nyt. Hänhän toimi Paavo Lipposen SDP ja Sauli Niinistön Kokoomus kanssa yhteistyössä ja neuvonantajana kun tuo hirvitttävä historiallinen virhe tehtiin. Annan Sailaksen sanoille ja mielipiteille saman arvon kuin paskalle ja vedän sellaiset viemäristä alas.

      PS. Demukat voisi kertoa minkä arvosanan annatte hallitukselle jossa touhusivat Alex Stubb, Jyrki Katainen, Antti Rinne, Jutta Urpilainen eli se sekahedelmäsoppa-hallitus. Mitä merkittäviä päätöksiä tuo laaja hallitus sai aikaiseksi?

      • kepukosepettää

        Aika hyvin onnistuit sotkemaan nykyisen hallituksen maakunta- ja SOTE katastrofiin Paavo Lipposen, Euron ja edellisen hallituksen.

        Mutta Keskustan kannatus sen kun hiipuu ja puolue on hajoamassa sisältä päin.

        https://yle.fi/uutiset/3-9933045

        Eikä mikään ihme, sillä entinen Maalaisliitto on kaupungistuneessa Suomessa kummajainen. Vielä kummallisempi on Sipilän politiikka joka on oikeammalla, kuin Kokoomuksella ikinä ja Sipilä kuuluisikin Kokoomuksen riveihin, ellei hänellä olisi uskonnollisia esteitä. (Lesta) Lestadiolaisen tulee olla Kepulainen, muuten lahko hylkää.

        Sotesta ja maakuntauudistuksesta on tullut hallitukselle pakkomielle, vaikka kaikki asiantuntijat pitävät sitä virheenä ja hanke törmää jatkuvasti perustuslakiin. Kokoomus hyppii onnesta, kun Meri-Lappi yksityisti sairaalan ja Kepu pelkää maakuntiensa puolesta, joita se välttämättä tarvitsee viimeisten kepu-periferioiden tukemiseksi.


      • naurettavaaaaaa

        "Kaikki asiantuntijat"

        Buahahahahahahaaaaa. Niinkuin Sailas, hah haha hahhaaa. Kröhöm, olipa vakuuttava väite, tyrsk tyrs tirsk.


      • kepukosepettää
        naurettavaaaaaa kirjoitti:

        "Kaikki asiantuntijat"

        Buahahahahahahaaaaa. Niinkuin Sailas, hah haha hahhaaa. Kröhöm, olipa vakuuttava väite, tyrsk tyrs tirsk.

        No jos ottaisit asioista selvää, etkä uskoisi kepu-propagandaa, niin olisit toista mieltä.

        PS. Raimo Sailaksella on varmasti paljon parempi tietämys ja kokemus lainvalmistelusta, kuin suomi24-palstalla räkyttävällä kepu-fanilla.


      • ruikkalainen

        "hallitus on saanut toimillaan Suomen talouden nousuun"

        Voisitko ystävällisesti nimetä ne toimet jotka ovat myötävaikuttaneet Suomen talouden tilanteeseen jotka nostavat taloutta?


      • Onkovaikeaa

        Tutki tilastoja. Tee vertailu vaikkapa viiden vuoden takaiseen tilanteeseen. Hallitusohjelmasta näet mitä toimia hallitus on tehnyt mm. työllisyyden lisäämiseksi. Suomi voi paljon paremmin nykyään.


      • Muistipelaa
        kepukosepettää kirjoitti:

        No jos ottaisit asioista selvää, etkä uskoisi kepu-propagandaa, niin olisit toista mieltä.

        PS. Raimo Sailaksella on varmasti paljon parempi tietämys ja kokemus lainvalmistelusta, kuin suomi24-palstalla räkyttävällä kepu-fanilla.

        Raimo Sailas oli asiantuntijana silloinkin kun hän oli ehdottomasti ajamassa Suomea rahaliittoon. Eurosta koitui hänen mielestä pelkkää hyvää ja onnea Suomelle eikä mitään kuluja tulisi jatkossakaan.

        Muistan kuinka Sailas pajatti ettei Suomen kannata jäädä ulkopuolelle ja kertoi että Suomi se tässä casessa nyt voittaa ja paljon. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö myhäilivät vieressä.


      • ruikkalainen
        Onkovaikeaa kirjoitti:

        Tutki tilastoja. Tee vertailu vaikkapa viiden vuoden takaiseen tilanteeseen. Hallitusohjelmasta näet mitä toimia hallitus on tehnyt mm. työllisyyden lisäämiseksi. Suomi voi paljon paremmin nykyään.

        "Tutki tilastoja."
        - Tilastot esittävät sarjan muuttujiin perustuvia lukuja, jotka oat pelkkää dataa perustuen johonkin. Niiden tulkitseminen on hyödyntä tässä tapauksessa, koska et ole antanut tarkempia attribuutteja muuttujien suhteesta niihin muuttujiin jotka vaikuttavat lukuihin . Ja kuinka pystyisitkään?

        - Talouskasvua mittaavat indeksit ovat maailmanmarkkinoista riippuvaisia. Mitään sellaista toimenpidettä ei ole suomalaisilla poliitikoilla käytössä, joka saisi näitä lukuja muuttumaan. Etenkin kun oma rahapolitiikka on kiinni eurossa.

        "Tee vertailu vaikkapa viiden vuoden takaiseen tilanteeseen. "
        - Tutkin mieluummin pidemmmän aikavälin tilastoja, koska ne kertovat onnistumisesta paremmin. Esimerkiksi viimeisen 25 vuoden aikana eniten hallitusvastuuta on ollut Keskustalla ja Kokoomuksella. Sitten kun katsotaan miten maa on velkaantunut ja tullut työttömiä, niin onnistumista voidaan tarkastella tässä valossa.

        "Hallitusohjelmasta näet mitä toimia hallitus on tehnyt mm. työllisyyden lisäämiseksi. "
        - Sitä tässä minä juuri haluan kysyä, että mitä toimia ja miten ne ovat vaikuttaneet koska täällä väitetään että ne ovat vaikuttaneet. Koska tällaisia asioita väitetään, niin haluan kuulla perusteluita väitteille. Muutenhan se on vain kepulaista populismia, jota puolustellaan kansanradiota.
        - Kun kehotetaan katsomaan jotain jostain, niin se näyttää siltä ettei itsekään tiedä, mutta uskoo tietävänsä. Sitä sanotaan idealismiksi. Se on vähän kuin uskonto, joka taas sopii lestadiolaisuuteen ja kepulaisuuteen.

        Me molemmat tiedämme ettei näihin sinun esittämiin väitteisiin pysty vastaamaan tietoon perustuvalta pohjalta, vaan se jää populismin asteelle, jossa ihmisiä kehotetaan uskomaan "kepu on hyvä" -propagandaan.


      • Velkakello

        Valtion velka kasvaa aina, kun kokoomus on hallituksessa.
        Http://www.velkakello.fi
        Väyrysellä on viisaat periaatteet, kuten Kekkosella. Väyrynen presidentiksi!


    • AsiantuntijaRoi

      Ihanan katkerasti nillität, suorastaan säälittävän katkerasti.

      Tulet vielä näkemään kuinka SOTE-uudistus saadaan tehtyä, samoin maakunta-uudistus. Vuosikymmeniin paras hallitus tulee istumaan virkakautensa loppuun asti, ei ongelmia siinäkään. Suomen talouden nousu on nimenomaan istuvan hallituksen ansiota mutta eihän sitä laput silmillä ja potut korvissa istuvat tampiot ymmärrä. Demukkojen ollessa hallitusvastuussa ainoa ratkaisu jo vuosikymmenten ajan on ollut hillitön velanoton lisääminen ja koko maailman syleileminen pakolaispolitiikassakin. Oletteko persaukisia ja korvia myöten velassa jos olette matkineet demukkoja? Niin on käynyt juuri Suomen valtiolle vihervasemmiston politiikan vuoksi. Jos suuntaa ei muuteta tulee konkurssi ja se tarkoittaa EU:n holhoukseen joutumista Kreikan tapaan. Olimme erittäin pahassa tilanteessa kun Rinne ja Urpilainen sotkivat Kataisen ja Stubbin kanssa kaiken ja Suomi menetti arvokkaat neljä vuotta tupeloinnissa. Nyt on hyvä alku tällä hallituksella velanoton katkaisemiseen ja nousuun ylöspäin, talous on jo kohentunut. Tästä on hyvä jatkaa.

      Päivän paras vitsi oli tuo Keskustan haukkuminen ja väite ettei "kaupungistuvassa Suomessa menesty tuollainen puolue."

      Kerron sinulle totuuden: Politiikassa on ylä-ja alamäkiä kannatuksessa kaikilla puolueilla. Ei paniikkia siis, Keskusta tulee jatkossakin olemaan taas Suomen suurin puolue mitä se on tälläkin hetkellä eduskunnassa.

      Nauraen muistan kuinka vuonna 1968 yllättäen, heh heh, Helsingin Sanomien poliittinen toimitus teki jutun silloisesta Keskustapuolueen kuolemisesta muutaman vuoden sisällä. Varma ennustus piti täysin mahdottomana sitä että kaupungistuvassa Suomessa voi menestyä Keskustapuolueen tapainen puolue. Ennustuksessaan lehti kertoi kuinka kannatus hiipuu ja 80-luvun taitteessa koko puolue on kuollut.

      Ei ihan huonosti sekään että tuollaisten ennusteiden jälkeen Keskusta on ollut pääministeripuolue ja Suomen suurin puolue vieläpä ylivoimaisesti 2010-luvullakin.

      Ai niin, pieni lukutuokio linkin kautta:

      http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711162200537496_pi.shtml


      PS. Eli puheet ovat suuria mutta kuten historia todistaa on demareiden lupaukset pelkkää kasa haisevaa...

      • kepukosepettää

        "koko maailman syleileminen pakolaispolitiikassakin"

        Niimpä, eikö se Keskustan Don-Sipilä luvannut oikein kotinsa pakolaisten käyttöön, mutta kuinkas kävikään? Kepu petti tässäkin asiassa. Toki pääsihän Sipilä oikein pääuutisiin Irakissa tällä lupauksellaan ja aiheutti ennenäkemättömän pakolaisvyöryn Suomeen.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000987558.html

        https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-myi-kempeleen-kotinsa-kai-mina-saan-kamppani-vaihtaa/5820060#gs.5nv_QkA

        http://www.lansivayla.fi/artikkeli/420389-turvapaikanhakijat-syyttavat-asuntonsa-heille-luvannutta-juha-sipilaa-hs-olisimme


        "Päivän paras vitsi oli tuo Keskustan haukkuminen ja väite ettei "kaupungistuvassa Suomessa menesty tuollainen puolue.""

        No katsoppas kepun kannatusta esim. Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Turussa, Lahdessa ja Tampereella. Kepun kannatus alle 5% näissä kehittyvissä kaupungeissa ja laskee edelleen.

        Kepun kannatus kukoistaa kuihtuvissa lesta-maaseutukylissä, esim. Kyyjärvellä ja Ranualla. Näissäkin kylissä kepua äänestetään vain uskonlahkon painostuksesta.


      • AsiantuntijaRoi

        Luuletko lapsenuskossasi ettei Suomea ole muualla kuin Kehä Kolmosen sisäpuolella ja suurimmissa kaupungeissa? Vertailun vuoksi kerron sinulle että siellä muualla Suomessa asuu melkein neljä miljoonaa ihmistä.

        Naurettavia väitteitä esität muutenkin, yksin siellä äänestyskopissa ollaan numeroa vääntämässä. Ja onko se jotenkin mielestäsi sallittua että demari-enemmistöisllä työpaikoilla painostetaan muita äänestämään demaria vaaleissa?

        Tai se, että SAK mällää veronmaksajien rahoja pelkästään vasemmiston vaalikampanjoihin?

        PS. Moitit hallitusta pakolaisvyörystä, huvittavaa! Mietippä ihan itsesi kanssa millainen vyöry olisi jos hallituksessa istuisivat Vasemmistoliitto, Vihreät ja SDP?


    • AsiantuntijaRoi

      Höpöhöpö. Hallitus on nimenomaan lisännyt kuluttajien ostovoimaa koska työllisyys on parantunut roimasti.

      Leikkauksia oli pakko tehdä surkean sixpack-hallituksen jälkeen joka jahkaili neljä vuotta tekemättä mitään. Jopa kokoomuslaiset ovat haukkuneet tuon hallituksen jossa olivat itse mukana vihervasemmiston kanssa, se aiheutti suurelta osin Suomen valtionvelan lisääntymisen dramaattisesti. Valtiovarainministerinä hääri Jutta Urpilainen ja Antti Rinne, kuten kaikki muistavat Suomessa on ihmeellistä luuloa vieläkin ettei saavutettuja etuja voi mitenkään tulevaisuudessa poistaa. Tottakai voi ja pitääkin poistaa jos valtiontalous sitä vaatii. Nyt on oikea suunta ja tätä samaa pitää jatkaa mahdollisimman pitkään.

      PS. Eikö olekin jännää että Suomen taloustilanteen paraneminen johtuu aina maailmantalouden tilanteesta jos oma suosikkipuolue ei ole hallituksessa. On se demareilla vaikea katsoa tietysti sivusta kun hallitus tekee hyvää jälkeä ja ihmiset ovat tyytyväisiä ja uskovat tulevaisuuteen.

      • Älävalehtele9

        Työllisyys on parantunut globaalin talouskasvun aiheuttaman viennin kasvun vuoksi. Ei hallituksen. Leikkaukset on käytetty varakkaita hyödyntäviin veronalennuksiin, työnantajien maksuhelpotuksiin kuten työnantajan sosiaaliturvamaksun ja eläkemaksun alentamiseen. Niitä ei todellakaan ole ollut "pakko" tehdä, rahaa on siirretty duunareilta ja työnantajien taskuun. Hallitus on ajanut suuryritysten ja ulkomaisten konsernien asiaa kansan kustannuksella.

        Suomen talous kasvaisi nopeammin ilman hallituksen leikkauksia.

        Talous kasvoi ennen kuin hallituksen uudistukset tulivat voimaan maailmantalouden lisäämän viennin mukana, eikä hallituksella ole talouskasvun kanssa mitään tekemistä.

        Voihan sitä tietysti väittää, että Yhdysvaltain, Saksan ja muiden vientimaiden talouskasvukin on Suomen hallituksen ansiota. Se on yhtä perusteetonta kuin väittää nousukauden viennin kasvun olevan hallituksen ansiota.


      • kepukosepettää

        "Eikö olekin jännää että Suomen taloustilanteen paraneminen johtuu aina maailmantalouden tilanteesta jos oma suosikkipuolue ei ole hallituksessa. "

        Entäs se taloustilanteen huononeminen? Keskusta ja Kokoomus olivat hallituspuolueita 1991-1995 ja 2007-2010. Noina vuosina Suomessa oli ennätys lama ja suurtyöttömyys, eikä demarit edes olleet hallituksessa :D Aika paljon pitää talouden parantua, että Keskusta ja Kokoomus saavat maksettua noina vuosina aiheuttamansa vahingon.


      • SosiaaliDemokraatti-

        1991 Demarit päättivät aivan itse jättäytyä oppositioon , kun taloustilanne oli
        niin paha , etteivät heidän kykynsä enää riittäneet asioiden hoitamiseen .
        Iiro Viinanen tuli ja laittoi koko maan pakolliselle säästökuurille
        ottaen myös haukut niskaansa .
        Teki sen mikä oli pakko tehdä .


      • kepukosepettää
        SosiaaliDemokraatti- kirjoitti:

        1991 Demarit päättivät aivan itse jättäytyä oppositioon , kun taloustilanne oli
        niin paha , etteivät heidän kykynsä enää riittäneet asioiden hoitamiseen .
        Iiro Viinanen tuli ja laittoi koko maan pakolliselle säästökuurille
        ottaen myös haukut niskaansa .
        Teki sen mikä oli pakko tehdä .

        Joo ja Keskusta jättäytyi oppositioon 1995 ja 2011 kun taloustilanne oli "kepuloinnin" jälkeen niin paha :D

        Mutta Kepu on nyt keräämässä pisteet orastavasta talouskasvusta, mutta eivät ota vastuuta 91-95 ja 07-10 aiheuttamistaan talousromahduksista. Mutta sehän on sitä kepulaista vastuunpakoilua se.


      • ruikkalainen

        "Höpöhöpö. Hallitus on nimenomaan lisännyt kuluttajien ostovoimaa koska työllisyys on parantunut roimasti."

        Miten?


      • suominousuunheti

        "kepukosepettää" nimimerkillä tuntuu muisti pettävän enemmänkin.

        90-luvun suurlama joka syöksi jopa itsemurhiin yrittäjiä oli täysin hallituskauden 1987-1991 ansiota. Silloin pääministerinä tunaroi Harri Holkeri ja valtiovarainministerinä Erkki Liikanen SDP. Todellisia vastuunpakoilijoita molemmat jotka olisi pitänyt saattaa valtakunnanoikeuteen aikoinaan. Laman arkkitehdeiksihän noita on nimitettykin siitä lähtien :):):)


      • suominousuunheti

        ruikkalainen, katso tilastoista, työssäkäyviä on huomattavasti enemmän kuin 2011. Mikä siinä on niin vaikeaa myöntää tosiasioita?


      • kepukosepettää
        suominousuunheti kirjoitti:

        ruikkalainen, katso tilastoista, työssäkäyviä on huomattavasti enemmän kuin 2011. Mikä siinä on niin vaikeaa myöntää tosiasioita?

        http://findikaattori.fi/fi/41

        Niinkö? Työllisyysaste kuintenkaan ei ole noussut?

        Lukisit muutakin, kuin Suomenmaata :D


      • suominousuunheti

        Työttömien määrä on vähentynyt selvästi. Erityisesti hallituksen toimet ovat helpottaneet pitkäaikaistyöttömien tilannetta.

        Suosittelen sinulle muutakin lukemista kuin Vihreää Lankaa ja Sosiaalidemokraattia. Itse luin juuri Helsingin Sanomista seuraavan otsikon:

        "Työttömien työnhakijoiden määrä vähentynyt rajusti – pitkäaikaistyöttömien määrä supistunut 16,5 prosenttia."

        Eli se siitä väittelystä. 6-0.


      • ruikkalainen
        suominousuunheti kirjoitti:

        Työttömien määrä on vähentynyt selvästi. Erityisesti hallituksen toimet ovat helpottaneet pitkäaikaistyöttömien tilannetta.

        Suosittelen sinulle muutakin lukemista kuin Vihreää Lankaa ja Sosiaalidemokraattia. Itse luin juuri Helsingin Sanomista seuraavan otsikon:

        "Työttömien työnhakijoiden määrä vähentynyt rajusti – pitkäaikaistyöttömien määrä supistunut 16,5 prosenttia."

        Eli se siitä väittelystä. 6-0.

        Nyt et oikein ymmärrä. Olet väittänyt täällä että hallituksen toimet ovat vaikuttaneet talouskasvuun. Perustelet tätä tilastolla. Mutta et kuitenkaan vaivaudu yksilöimään niitä toimia ja analysoimaan toimenpiteitä, jotka ovat vaikuttaneet. Niinpä tulkitsemme asiaa siten, että hallituksessa olemisella ja talouskasvulla on yhteys toisiinsa.

        Katsotaanpa vähän pidemmälle aikavälille.

        Suomi eli loistavaa talouskasvun aikaa vuosina 1995 - 2007. Sitten tulivat kepulit hallitukseen 2007 ja talous romahti.

        SDP:n hallitustaipaleen aikana on tapahtunut voimakkaimmat talouden myötätuulet. Eli demarit takaisin hallitukseen ja äkkiä - sinun logiikkasi mukaan näin se menee.

        Päivän tilastokin osoittaa että 15% kannatus vetää kepuleita kohti marginaalia. Piintyneimmät lestadiolaiset läsnä.


      • WanhaHerrasmies

        Hallitusvastuu pääministeripuolueena syö melkein aina kannatusta ja media tekee parhaansa ajaakseen sitä koko ajan alemmaksi, se on maan tapa aina riippumatta kuka on pääministeri.

        SDP ja muut vasurivihreät ovat syynä Suomen jättivelkaantumiseen. He ovat huonoinakin aikoina silmät ummessa ääniä saadakseen jakaneet rahaa maailmalle ja älyttömiin hankkeisiin.
        Ei tosiaankaan kannattaisi vasurivihreiden syytellä porvareita ulkomaan velasta. Parhaimmat hallituskokoonpanot ovat olleet aina porvarihallituksia jotka ovat joutuneet paikkaamaan demareiden ja muun vasemmiston möhläyksiä. He ovat todellisuudessa pelastaneet Suomen.

        Demarit elävät vieläkin jotain 70-lukua eikä heillä ole taloudesta mitään käsitystä. Ainoa mitä he osaavat huutaa on lakko, lakko, lakko jos vähänkin jotain uudistusta yritetään.


      • ruikkalainen
        WanhaHerrasmies kirjoitti:

        Hallitusvastuu pääministeripuolueena syö melkein aina kannatusta ja media tekee parhaansa ajaakseen sitä koko ajan alemmaksi, se on maan tapa aina riippumatta kuka on pääministeri.

        SDP ja muut vasurivihreät ovat syynä Suomen jättivelkaantumiseen. He ovat huonoinakin aikoina silmät ummessa ääniä saadakseen jakaneet rahaa maailmalle ja älyttömiin hankkeisiin.
        Ei tosiaankaan kannattaisi vasurivihreiden syytellä porvareita ulkomaan velasta. Parhaimmat hallituskokoonpanot ovat olleet aina porvarihallituksia jotka ovat joutuneet paikkaamaan demareiden ja muun vasemmiston möhläyksiä. He ovat todellisuudessa pelastaneet Suomen.

        Demarit elävät vieläkin jotain 70-lukua eikä heillä ole taloudesta mitään käsitystä. Ainoa mitä he osaavat huutaa on lakko, lakko, lakko jos vähänkin jotain uudistusta yritetään.

        "Hallitusvastuu pääministeripuolueena syö melkein aina kannatusta"
        - Ei pidä paikkaansa - katso Kokoomusta ja pienempiä puolueita.

        "SDP ja muut vasurivihreät ovat syynä Suomen jättivelkaantumiseen. He ovat huonoinakin aikoina silmät ummessa ääniä saadakseen jakaneet rahaa maailmalle ja älyttömiin hankkeisiin."
        - Ei pidä tämäkään paikkaansa. Keskustalla ja Kokoomuksella on ollut eniten hallituspäiviä viimeisen 25 vuoden aikana ja Suomi on velkaantunut 100 mrd euroa sinä aikana. Siinä on ollut aikaa korjata asioita, mutta nämä puolueet haluavat Suomesta tehdä samanlaisen velkakoneen kuin USA:sta. Huvittaa katsella kun syytät vasemmistoa asiasta, josta vastaa Keskusta ja Kokoomus - et ole ilmeisesti perillä asioista.

        "Ainoa mitä he osaavat huutaa on lakko, lakko, lakko jos vähänkin jotain uudistusta yritetään. "
        - Eivät puolueet lakkoile. Sekoitat asioita keskenään.


    • sopulöytyyy

      Hyvä kopmpromissi: Meri-Lappi hoitaa kantasuomalaiset ja mamu-ystävällinen Rovaniemi mamut. Suomesta on tulossa maailman hiv ja aids - parantola.

    • ruikkalainen

      Vaikka en enää asu kummallakaan paikkakunnalla, niin taitavasti pelasi Meri-Lappi korttinsa tässä asiassa.

    • horstwesseerr

      rovaniemen vatipää päättäjät ja sipilän vatuli päättäjät sai mitä ansaitsivat.

    • PuolueKasassa

      Sinisten Soini teki monelle mahdolliseksi olla maksamatta yleveroa sekä veneveroa, joka peruttiin nimenomaan siksi, että katiskallakäyntiä ei verotettaisi. Sallakin on asia josta Soini kertoi osuudestaan poika Salmisen ohjelmassa. Miksi näitä ei tuoda esille, vaan moititaan miestä siitä että on pois tv-lähetyksestä jonka yle lähettää torstai iltapäivänä.

    • KiitosTimo

      Timo Soini on ollut oikein hyvä ulkoministeri. Olen erittäin tyytyväinen hänen virkakauteensa.

    • arvioija

      Meri-Lappi? Mitä lopulta maksaa, sitä emme tiedä vielä. No, kokeilun arvoinen juttu jokatapauksessa.

      • tosiasioita

        Veronmaksajat maksaa Mehiläisen yksityisten bisneslääkärien voitot ja se on sinun mielestäsi kokeilun arvonen asia yksityistää terveydenhuoltoa? Jos koko maassa toimittaisiin näin, meillä ei olisi enää ilmaista terveydenhuoltoa, vaan kaikkien pitäisi ostaa kallis yksityisen sairaanhoidon vakuutus ja maksaa kaikista toimenpiteistä omavastuuosuus.


    • tosiasioita

      "On käsittämätöntä, että keskustaministerit yrittävät pestä käsiään Meri-Lapin tulevasta 1,1 miljardin arvoisesta yksityisestä monopolista. Heidän ajamansa sote-malli johtaisi vastaavan kaltaiseen tilanteeseen lähes koko maassa.

      - Julkisuudessa on käytetty nimitystä yhteisyritys, mikä on sikäli harhaanjohtavaa, että suomalaiset veronmaksajat kyllä yhdessä rahoittavat pääomasijoittajien voitot, mutta 80% omistuksella Mehiläinen yksin päättää, Andersson sanoo."

      - Li Andersson IL

    • tosiasioita

      Ja faktahan on myös se, että jos Suomessa terveydenhuolto vähitellen yksityistetään, alueellisia palveluita vähennetään Lapissa entisestään, koska yksityisten yritysten tavoitteena on tehdä voittoa ja kannattamaton liiketoiminta lopetetaan. Yritysten näkökulmasta toiminnan keskittäminen suuriin kaupunkeihin on kannattavaa, pienempien kaupunkien terveydenhuolto taas välttämättä ei.

    • siismiksi

      Asiaahan voisi tarkastella vaikka tuon tie verkoston kautta. Ylitornion Mäntyvaaralta vt21-(pellon ja Ylitornion raja) Simon etelä puolelle. Kuinka paljon lapin ihmisiä asuu tuolla tieosuudella, josta Kemi on helpoimmin saavutettavissa?
      Toinen kysymys on se kuinka moni tuolla samalla alueella olevista on oikeasti tuottavassa työssä, siis ei verovaroilla ylläpidetyissä?
      Missä on Lapin alueen tuottavat työpaikat jotka eivät ole verovaroilla ylläpidetyt. Mikä osa tästä alueesta kasvaa tasaisen varmasti?
      Missä yritykset investoivat tulevaisuuteen eniten?
      Miksiköhän siis halutaan, että palvelut säilyvät Kemissä, sitä voisi politrukitkin miettiä?

    • päkmanni

      Parhaista työpaikoista en tiä, mutta ainaski varmimmat (kela ) ovat parin
      poronkuseman päässä pikitiestä ( samaa mielipuolta oli toveritorvinenki ku
      pelhossa kävi ).

    • Koomista-eikö-totta

      Koomisuuden huippuna voi pitää että Meri-Lapin SOTE-päätöksen takana olivat ketkäpä muut kuin SDP:n valtuutetut!!!!!! Jos demariedustajat olisivat äänestäneet vastaan homma ei olisi totetunut tuossa muodossa. Eli puhutaan toista ja tehdään toista, demarimeininkiä!

      Nyt SDP:n Antti Rinne puheessaan sekä pari demaria tälläkin palstalla kaatavat hommaa muiden niskaan? He arvostelevat kiivaasti päätöstä ja syyttävät muita.

      Demarit niissä kunnissa painoivat KYLLÄ-nappia palvelujen yksityistämiselle. Älkää nyt tuttuun tyyliinne pakoilko vastuuta.

      • Älävalehtele9

        Höpö höpö, valtaosa tämän puolesta äänestäneistä on kyllä porvaripuolueiden kuten Kokoomus jäseniä, jotka tätä yksityistämistä ja valinnanvapautta ajavat.

        Ei toteutunut Kokoomuksen ajama valinnanvapaus viime hallituskaudella, kun demarit olivat hallituksessa. PS antoi kaikki periksi.


      • höpönhöpn

        No eipäs höpötetä. Suurin osa Meri-Lapin SOTE-palveluiden yksityistämisen puolesta äänestäneistä valtuutetusta on Keskusta ja Kokoomuslaisia. Käytännössä vain Vasemmistoliittolaiset äänestivät ryhmänä sitä vastaan.

        Alueella tehdyn gallupin mukaan 70% asukkaista puolsi yksitystämistä, joten demokratia toteutui.


    • Koomista-eikö-totta

      Mitä oikein höpötät?

      Katso uutisia hiukan, niissähän tuota on jo naurettu pari päivää kuinka demarit käänsivät takkinsa ja olivatkin yksityistämisen kannalla! Jopa TV:ssa haastateltu demarivaltuutettu myönsi asian ja näytti häpeävän heidän tekoaan. Väitätkö ettei demareissa ollut "KYLLÄ" äänestäjiä jotka ratkaisivat asian?

      Täällähän demarit ottavat jo muiden saavutuksia omaan piikkiinsä. Pieni lainaus:

      "Suomi eli loistavaa talouskasvun aikaa vuosina 1995 - 2007. Sitten tulivat kepulit hallitukseen 2007 ja talous romahti."

      Pieni kysymys sinulle Einstein: Mikä puolue oli päähallituspuolue 2003-2007?

      Kiitos, sitä minäkin.

    • älävalehtele9

      Lähes kaikki kokoomuslaiset ja muut porvaripuolueiden jäsenet äänestää yksityistämisen puolesta ja jotkut yksittäiset demarit ja suurin osa demareista äänestää vastaan, niin kyllä siinä silloin on ratkaisevia se porvaripuolueiden valtaenemmistö, jotka tämän puolesta äänestivät.

      Ja niitä yksittäisiä puolesta äänestäjiä on varmasti lähes jokaisessa puolueessa, PS ym. Porvarit on niitä, jotka tätä yksityistämistä ajaa ja niiden hallituskaudella valinnanvapaus meni läpi. Ei silloin kun demarit istuivat hallituksessa.

    • jk1234

      Ja olikin muuten PS äänestänyt tämän puolesta. PS on eliitin etua ajava porvaripuolue, minkä näytti kahden vuoden aikana hallituksessa.

      "Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset äänestivät yhteisyrityksen puolesta, vasemmistoliitto ja vihreät vastaan. Demariryhmässä osa halusi perustaa yhteisyrityksen, osa ei."

    • Voi-Pyhä-Sylvi

      Eli demarit jauhavat paskaa kahdella suulla? Toinen huutaa silmät vedessä kuinka törkeää tuollainen yksityistäminen on ja toinen demari äänestää sen puolesta. Ei tiedä vasen käsi mitä oikea tekee.

      Demareilla oli kyseisessä äänestyksessä vaa`ankieliasema ja näinollen heidän repeämisensä kahteen leiriin aiheutti voimassaolevan päätöksen. Mikäli demarit olisivat pysyneet Vasemmistoliiton kannalla ja äänestäneet vastaan olisi hanke peruuntunut.

      Katsokaapa peiliin ja pitkään jos syyllistä haette luopiodemarit. Halusitte tai ette niin horjumisenne jää historiaan.

      • ruikkalainen

        Ei ollut muita vaihtoehtoa kuin äänestää yksityistämisen puolesta koska se oli pakkotilanne.
        Ainoa vaihtoehto pitää sairaala Meri-Lapissa.

        Kyse ei ollut ideologiasta vaan siitä tilanteesta johon rovaniemeläiset ajoivat Meri-Lapin. Käytännön pakko saneli ratkaisun - tätäkään ei olisi olemassa ellei Kokoomus ja Keskusta aja pakkomielteisesti Sotea.


    • vanhakommunisti

      son nuila demareila notkia tuo selekäranka

      ei ollu ens kerta ko aiheuttivat tämmösen homman

      kokkoomuksen apupuoluehan tuo on jokasesa suuresa kaupunkisaki ollu

      • ruikkalainen

        Siis minkä homman?


    • hyvävelisysteemi

      Vastaan "vanhakommunisti" nimimerkin puolesta: Demarit ja Kokoomus ovat olleet vuosikymmeniä kuin paita ja se toinen varsinkin suuremmissa kaupungeissa, kaikkihan tuon tietää. Siellä demukkaa ja kokkaretta ei erota toisistaan edes rautakangella ovat ne niin hyvää pataa keskenään. Hyväveli-järjestelmällä jaetaan työpaikat keskenään ja toinen toistaan mielenkiintoisempia virkoja keksitään puoluetovereille hyvin laajassa mittakaavassa. Kaavoitusasioissa on vuosikymmeniä myös suosittu tietyn puoluetaustan omaavia jne. Tutkin vuosien ajan noiden ryhmien äänestyskäyttäytymistä isoissa kaupungeissa ja hyvin menivät samaan nuottiin aina.

      • jäbästadista

        Jokainen puolue syyllistyy samaan hyväveli -systeemiin.

        Tuloksena on tullut Osuukauppa-Suomi.


    • DemaritOnTunareita

      Demarit näyttivät osaamistaan Helsingissä. Kaupunginhallitus äänesti luvatta maassa olevien pakolaisten terveydenhuollosta. Vasurivihreät RKP:n höystämänä saivat läpi esityksen että kaikki hoito on jatkossa ilmaista luvatta maassa oleskeleville.

      Tuo meitä odottaa sitten koko maan suhteen jos nuo puolueet päästetään valtaan. Ja tuo sama sakki vielä arvosteli aikoinaan nykyisen hallituksen päätöksiä pakolaisten suhteen.

      http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200548095_pi.shtml

      • Voisitko ystävällisesti valaista sitä miten pakolaispolitiikka ja Meri-Lapin sote-ratkaisu kietoutuvat toisiin? Odotan ihan jännällä!


      • Lukekaapa-tarkkaan

        Sitä, että sinun ei kannattaisi demarina viisastella mistään asiasta kun kapasiteettisi ei siihen riitä. Pakolaisvyöry Suomeen on tosiasia jos vassarivihreät päästetään joskus tulevaisuudessa hallitukseen yhdessä.

        Ilmainen terveydenhuolto RIKOLLISILLE jotka ovat maassa luvatta, sekö on mielestäsi asiallista ja oikeaa politiikkaa?


    • eixvaan

      Hyvä veli järjestelmän kepulaista toimivuutta testataan Kittilässä, saman toivosi tapahtuvan muuallakin. Ko. asiaan sanoisin sen, että Meri-lapin päätökset sekoittavat Lapin Keskussairaalaan talouden täysin. Se on asian ydin. Ei olisi kannattanut olla ylimielisiä Meri lapin sairaala asian kanssa?

      • helppo-nakki

        Eivät sekoita taloutta, jos Sippilä varaa siihen tarvittavat rahnat !


    • Lukekaapa-tarkkaan

      Miten Helsingissä toimiva SDP-Kokoomus hyväveliakseli on hyväksyttävää mutta muiden puolueiden suhmurointi on aivan hirveän rikollista touhua?

      Yksi Suomen historian surkeimmista pääministereistä eli Paavo Lipponen SDP (EU:n juoksupoika) oli aikoinaan kauhuissaan kun Keskustalla oli valta pienissä kunnissa. Hän yritti kiivaasti lakimuutosta ja ties mitä että se olisi tuhottu. Sen sijaan Lipponen piti normaalina sitä että SDP:lla oli yksinkertainen enemmistö muutamissa isommissa kunnissa. Se on sitä demareiden selkärangan notkeutta, huvittavaa.

    • vanha_kustaa

      On se jumalan onni että hätätilassa voi aina Haaparannan Vårdcentraalista
      ruinata apua/hoitoa !

    • LipposetLuistaa

      Paavo Lipponen on ollut kirjoittajan mukaan "Suomen huonoin pääministeri" .

      Kuka muistaa vielä miten Lipponen otti vastaan tappion Presidentinvaalissa ?

      "Äänestäjät eivät ymmärrä omaa etuaan ." (Paavo Lipponen)

      • kuusi-prosenttia

        Jooja eikös Lipponen ollut aikoinaan KGB:n agenttikin ? Ainakin tästä
        uudesta Rusin ja Korhosen kirjasta " Kremlin Jalanjäljillä" saa sen
        käsityksen !


    • jätemäki

      Onko Rovaniemellä heinäkenkiä? Eikö ne ole poromiehiä ja jänkiä.

      • juuuuuu

        Kyllä. Pelkkiä poromiehiä kaupunki täynä. Olet selvästi tutustunut paikkakuntaan


    • kekkonenkekkonenn

      Kärsmäellä viljeltiin ainakin aikoinaan maissia. Lysenkohan se poromaajuhaneille opetti siemenen kasvavan myös routapellossa. Sairastelua voitaisi vähentää lysenkolaisittain poronvirtsalla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe