Porkkana kuori kikerä

Miksi raaka porkkanan kuori on kitkerää?
Ilmianna
Jaa

2 Vastausta


Tuoreen, juuri maasta nostetun porkkanan kuori ei ole kitkerää kun taas porkkanann kanta-osa voi olla - tämä kitkeryys johtuu valolle altistumisesta ja varsinkin porkkanan naattipuolen vihreä osa on kitkerää juuri tämän valolle altistumisen takia, mutta kitkeristä osista pääsee eroon vain kuorimalla ne pois jättäen siis makean osan ruoanlaittoon - mistä taas pääsee tseffien hinkuun jättää pala naattia näkyville porkkanaa kypsentäessä vaikka jokainen tietää sen maistuvan huonolle, mutta onhan se "kaunis" - no jo ei ole eikä maistu hyvältä.

Noin ylensä kaikki kasvit, jotka ovat kasvaneet maassa/maata vasten tulee huuhdella, pestä ja tarpeen vaatiessa kuoria varsinkin, jos niitä käytetään raakana salaatteihin jne..

Maasta poimituissa vihanneksissa voi olla listeriaa, salmonellaa, ehec-bakteeria jne...joten ne tulisi pestä hyvin, kuoria ja huuhdella puhtaalla vedellä. Suurin osa haitallisista bakteereista delaa 70-75-asteen lämmössä, mikä tietysti tseffien mukaan on ehdoton nounou vaikka salmonellan delaamiseen vaaditaan 74 astetta riitävän pitkän ajan eli noin 10 minsaa, mikä tietysti tseffien mukaan tekee lihasta kuivaa ja on kaikkien gastronomisten taiteiden mukaan ehdoton nounou.

Joten aina joutuu tekemään valinnan ruoka-hygienian tai ruoan rakenteen välillä - joko punertavaa sikaa tai kuivaa kalkkunaa eli valinta on asiakkaan - medium rare tai läpeensä kypsä ja kuka ripuloikaan seuraavalla asemalla.

Ja valintaa vaikeuttaekseen niin kaikki "paha" ei tule bakteereista vaan osa tarttuu ihan lihan sisältämistä lois-eläimistä ja katit ovat tässä se pahin välittäjä eli toksoplasmoosia kehiin - no joka tapauksessa suurin osa meistä sairastaa tätä tautia ja oikeastaan vain hiirulaiset ovat sen uhreja käytökseensä vaikutuksen takia eli loinen tekee hiirulaisista"rohkeampia" katsien edessä ja näin joutuvat syödyiksi useimmin - toki kyseinen loinen muokkaa varmaan myös ihmisen hermostoa mieleisekseen ja osa ilmenneistä idiotioista on tämän aiheuttamaa.

Tai sitten suurin osa ihmisistä on vain yksinkertaisesti tyhmiä kuten "kuninkaallisille" vilkuttajat - pikku-britannialle olisi taas kysyntää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Missään nimessä porkkanan kuori tai kannan vihreys eivät ole haitallisia kun taas perunan vihreys on merkki valolle altistumisesta ja soleiinin kerääntymisestä mukulaan ja tästä syystä vihertävä peruna on jätettävä syömättä kokonaan, sillä se on täynnä myrkkyä kuten tomaatin vihreät osat vaikka tseffien näkeekinniitä käyttävän - ne ovat jo maultaan huonoja ja ei voi kuin ihmetellä näiden hinkua kypsentää tomaatteja varressaan - hyi helevata!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Porkkana kuori kikerä

Miksi raaka porkkanan kuori on kitkerää?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta