Mitenkä tästä selviää

Eimistäänsaaapua

Erottu on ja maksettu exvaimo ulos,mutta huotajuus on avoin! Kolme vuotta olen yrittänyt saada selvyyden, mutta edes sosiaaliviranomaiset eivöt välitä. Mistä saan apua,ei ole varaa asianajajaan. Lapset ovat minulla enkä ole saanu euroakaan elatusmaksuja koko aikana. Hän lähti ja jätti kaiken,mutta miksi sossu, ei auta asiassa! Tämä on tosi,keneltä saan neuvoja!!! En jaksa taistella! Pitääkö minunkin alkaa juomaan vai tehdä itsemurha? Kuka ajaa yh-isän etuja??? Ei kukaan!!!!,, tietenkin valitus sossusta eteenpäin,mutta en jaksa.

5

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryhtiliikenyt

      Varaa lastenvalvojalle aika.
      Ei ole rahalla ja asialla merkitystä jos sitä ei jaksa hoitaa. Ryhdistäydy nyt. Pitäähän sinun olla esimerkkinä lapsillesi eikä vain valittaa miksi kukaan ei hoida asiaa puolestasi.

    • Saatapujakunhaet

      Juuri näin ole mies hoida asiat oikealla tavalla. Kyllä yhteiskunta auttaa rahallisesti yh ihan varmasti. Jos puolisosi on varaton haet tukea. Muista että myös verottajalta saat tukea. Samoin kun haet muita etuuksia esim. Hoitomaksuun alennusta senkin saat ym. Älä ole uusiavuton ja itke ex perään joka ei kykene tai pysty maksamaan. Jos ex on tuloja hakee kunta kyllä saavansa siltä sitten. Lopeta ruikutus ja toimi.

    • järkikäteenjasossuun

      enpä nyt ymmärrä mikä sinulla mättää. Luultavasti oma asenteesi.
      Olette eronneet, omaisuus on ositettu teidän kesken. Lastesi äiti on lähtenyt nostelemaan.
      Lapset ovat sinulla olleet jo 3 vuotta koko aikaisesti. Lasten äiti ei maksa elatusmaksuja, eikä ilmeisesti hoida myöskään lapsiaan.

      Päättelinkö asian oikein vai oliko jotain väärin?

      Se tässä ihmetyttää jos lastesi äiti on lähtenyt ja jättänyt kaiken, niin mistä ja kenen kanssa sinun pitää taistella?????

      Jos homma on niin, että lastesi äiti on poistunut kuvioista, ei tuossa mitään asianajajaa tarvita.

      Tässä poimittuna kaikki oleellinen lakivälityksen sivuilta.
      "Laadi sopimus lasten huollosta, asumisesta, elatuksesta ja tapaamisoikeudesta
      Puolisoiden laatima sopimus alaikäisten lasten huollosta, asumisesta, elatuksesta ja tapaamisoikeudesta voidaan jättää tuomioistuimeen vahvistettavaksi. Myös tuomioistuimelta voi pyytää määräystä kyseisistä seikoista, mikäli sopimus ei vanhempien kesken synny sulassa sovussa. "

      Eli ei muuta kuin soitat ja varaat ajan kotikuntasi/kaupunkisi sosiaaliyksikköön huoltajuuden käsittelyä ja elatusmaksujen määräämistä varten. Täyttelet siellä virkailijan kanssa tuomioistuimeen lähetettävän hakemuksen sossun virkailijan allekirjoitukset mukaan otettuna. Lomakkeessa kerrotaan mikä on tilanne ollut viimeiset 3 vuotta ja näihin seikkoihin viitaten pyydät yksinhuoltajuutta tai mitä pyydätkään ja elatusmaksujen vahvistamista myös takautuvasti.

      Sinulta menee aikaa yhden puhelun verran käynti sossussa ja se on siinä. Ei ole mitenkään ylivoimaista.
      Huutavaa ja räyhäävää ihmistä ei kukaan auta, laita oma asenteesi kohdalleen ja käyttäydy asiallisesti, niin saat aivan varmasti apuja. Jos kovin paljon tuolla itsemurhalla uhkailet, niin voipi olla että lapsiesi olisi parempi kasvaa sijaiskodissa. Joten korjaa hyvä ihminen tuota omaa asennettasi ns. normaalimpaan suuntaan, käyttäydy niin kuin lapsiaan rakastavan isän tulee käyttäytyä.

      • jaheti

        Juurikin noin, pikana sosiaalitoimistoon yhteys. He laativat huoltajuuspaperit ja tavoittelevat äidin. Jos ei muuten, niin käräjäoikeuden haastemiehen avulla. Asiat ei itsekseen selviä. Kelalle elatustukihakemus ja lapsilisän yh korotus hakemus vetämään, toimitat liitteitä / huoltajuuspäätöksiä sitä mukaa kun saat. Maksanevatko takautuvasti, en tiedä, mutta ainakin hakemuspäivästä alkaen. Eihän asioissa ole mitään epäselvää, jos äidillä on eri osoite.


    • Hei,

      Hyvä, että päätit kirjoittaa tänne ja kysyä mistä voisit saada neuvoja.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joissa voisit keskustella ajatuksistasi ja tuntemuksistasi sekä saada neuvoja tilanteeseesi. Ulkopuolinen tuki voi auttaa jäsentämään ajatuksia ja se voi olla myös hyvä voimavara ja helpottaa jaksamista.

      Tässä muutamia vaihtoehtoja, joihin voisit halutessasi olla yhteydessä:

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saat halutessasi itsellesi tukihenkilön, jonka kanssa voit keskustella kahden kesken. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Mieleeni tulee esimerkiksi Miessakit ry:n Elosta Erossa keskusteluryhmä ja chatit, jotka ovat joka maanantai klo 21-23. Lisäksi Yhden vanhemman perheiden liitto järjestää Tukinetissä Pop Up Eroklinikka -chattejä, joihin voi osallistua, jos asiat eivät eron jälkeen suju ja tarvitsee neuvoja tilanteeseen. Eroklinikalla on mukana myös lakimies. Seuraava Eroklinikka on keskiviikkona 29.11. klo 21-22.

      - Jos haluat keskustella tilanteestasi mieluummin soittamalla, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      - Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kasvokkain/kriisikeskusverkosto

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe