Vittu ko pöljä lääkäri

soontosi

Tk.n päivistyksessä, mulla selvä issias, kovia kipu kouristuksia ristiselässä, kipu säteilee jalkaan polveen asti, ei pääse ylös ko konttaamalla, kävin vastaanotola klossi käski koittaa varvastella ja semmost turhaa ei edes koskenu selkään sano että se on joku lihas vain revähtänyt vaikka sanoin että tuli ko kannoin laukkuja, hoidoksi pantiin persposkeen volttaren piikki, ei mitään tehoa.

105

3047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seittenkymmenissä

      Välilevyn pullistuma ehkä pieni nokare älä anna leikata. Mene pää alaspäin vartalo loivasti myös että selkäranka venyy. Jo helpottaa. Pyöri selällä kellotaulun tapaan ympyrää nivelet aukeaa ja toisinkin päin . Se voi tuoreeltaan imasta sen nokareen takaisin välilevyyn. Jos toppaa kusen niin Kemiin.

      • soontosi

        voihan se olla, on vaan niin pirun kipeä että ei kestä jännittää alaselän lihaksia lainkaan ko istuukin on pudotettava itsensä velttona alas, menee kokonaan jaloista teho, ja ääni pääsee kivusta vaikka miten koettais olla hiljaa, kusi ainakin vielä tulee normaalisti, mutta jos kykenen koetan noita liikkeitä.


      • KE000
        soontosi kirjoitti:

        voihan se olla, on vaan niin pirun kipeä että ei kestä jännittää alaselän lihaksia lainkaan ko istuukin on pudotettava itsensä velttona alas, menee kokonaan jaloista teho, ja ääni pääsee kivusta vaikka miten koettais olla hiljaa, kusi ainakin vielä tulee normaalisti, mutta jos kykenen koetan noita liikkeitä.

        Jos jalat alta ja paskat housuun, niin sit suoraan OYKS:n. Muussa tapauksessa keinot vähissä (pysyvä halvaus).


    • noonpikkujuttuja

      Ei siitä mitään pysyvää halvausta tule. Välilevytyrä eli se pullistuma painaa hermot kurttuun, mutta leikkauksessa asia korjaantuu. Korkeintaan siitä jää ns. läppäjalka, jossa jalkaterää ei kykene nostamaan kunnolla.
      Minulla halvaantui vasen jalka, en mennyt lääkäriin, kun ajattelin että nythän se sitten kävi. Vaimo vei väkisin viikon jälkeen sairaalaan, jossa heti
      leikattiin. Haukkuivat että nyt ei enää palaudu, vaan jää tuollaiseksi, koska en heti tullut.
      No minä kuntoutin itse kävelemällä ja jumppaamalla vuoden verran, ja ortopedi totesi, että ei lääketiede kaikkea näistä hermojutuista tiedä, koska jalka toimii niin hyvin, että harva näkee mitään ontumista minun kävelyssä. Tosin jalassa on joitain lihasryhmiä, jotka ei toimi hyvin, ja jalkaterä ei nouse ihan yhtä hyvin kuin toinen.
      Leikkaus oli kyllä sinänsä hieno juttu, koska vuosien selkivut ja kärsiminen jäi sinne leikkauspöydälle.

    • seittenkymmenissä

      Olo helpottuu kipupenkissääkin ilman liikkeitä. Vaikka silityslaudasta väsää tai muusta ,että saat maata pää alaspäin vartalo n 45 asteen kulmassa, Se hermopinne avautuu puristuksesta. Ei sulla paha ole kun pystyit jo loppuillasta tietokoneelle. Itellä meni tajukin ja kusi toppas myöhemmin. Kemissä 3 päivää makasin. Ei leikattu ja hyvä niin.

    • Julkipuolustaja

      Mehiläisen kätyri haukkuu julkista

      • seittenkymmenissä

        Helvetin hullu ilman iskiasta


      • Minäkin käväisin jonottamassa lääkärille Tornio TK,ssa joka iltaisen kuumeilun vuoksi, lääkäri nuori pojamulkku rassaantui hetken tietoneensa kanssa ja totesi, jotta kuumeilu kuuluu taudinkuvaan! Ei tullut vain minulle selväksi jotta minkä taudin? johtuuko kuume kuumeilusta vaiko mistä? Tuon TK,n ovet voisi naulata 7 tuuman nauloilla kiinni, potilaat eivät häviäisi mitään, mutta jaupunki voittaisi palkkojen maksuissa !

        Late Lapista.


      • kloppienmesta

        Näinhän se nykyään näyttää olevan, kaikenmaailman harjoittelijat käyvät tornion tk,ssa antamassa netti diagnooseja kiinnittämättä huomiota potilaan kertomiin vaivoihin/tuntemuksiin.


      • soontosi

        Se on huono kun ei nyt saa korvausta vakuutuksestakaan, ei ole lääkärin todistusta, tässä makoilen Tabletin kera, väliin konttaan wc,ssä mutkan ja samalla vettä mukaan sängyn viereen, saiskohan jostain toimistosta jonkun käymään kaupalla, eväs loppuu kohta.


      • Hlp178
        Late_Lapista1 kirjoitti:

        Minäkin käväisin jonottamassa lääkärille Tornio TK,ssa joka iltaisen kuumeilun vuoksi, lääkäri nuori pojamulkku rassaantui hetken tietoneensa kanssa ja totesi, jotta kuumeilu kuuluu taudinkuvaan! Ei tullut vain minulle selväksi jotta minkä taudin? johtuuko kuume kuumeilusta vaiko mistä? Tuon TK,n ovet voisi naulata 7 tuuman nauloilla kiinni, potilaat eivät häviäisi mitään, mutta jaupunki voittaisi palkkojen maksuissa !

        Late Lapista.

        Late lapista olet varmaan joku inhottava pöljä


    • Haeapuaoikeastapaikasta

      Hei, kun olet Torniosta, tilaa aika Fysio Centeriin siellä. Uskon, että sieltä löytyy apua sinunkin selkäongelmiin. Itse sain v -02, kun olin ollut 7 kk kovissa selkäkivuissa ja ei sitä ensin syytäkään löytynyt...mutta viimein pääsin hoitoon Torniossa ja parin kk:n päästä kivut alkoivat lientyä.
      Olen saanut apua sieltä myöhemminkin ja käyn vuosittain 2-3 krt OMT -käsittelyssä. Sain myös hyviä ohjeita, joilla kipu tilaa osaan myös itse vähän "hoitaa". Minullakin on iskiasoiretta ja vähän muutakin.

      • Jospääsenliikkeelle

        Olenkin heidän asiakkaana ollut usein, tosin eri syistä eli niska/hartiavammojen vuoksi ovat autokolareissa tulleita vammoja tmä ristiselän kipu on ihan uusi juttu minulle, täytyypäs kertoa kun käyn ensi viikolla.


      • Haeapuaoikeastapaikasta
        Jospääsenliikkeelle kirjoitti:

        Olenkin heidän asiakkaana ollut usein, tosin eri syistä eli niska/hartiavammojen vuoksi ovat autokolareissa tulleita vammoja tmä ristiselän kipu on ihan uusi juttu minulle, täytyypäs kertoa kun käyn ensi viikolla.

        Olipa hyvä, että tunnet paikan. Olen monelle ystävälle, joilla erilaisia vaivoja kertonut paikasta. Osa mennyt sinne ja todennut hyväksi, toiset menneet muualle ja ei ole välttämättä apua tullut.
        Itsekin erehdyin välillä menemään eri paikkaan ja sain "valohoitoa" eli maksoin turhasta ja palasin ruotuun. Nytkin on lähete, mutta en ole vielä mennyt, ehkä tulevana vuonna, tarpeen mukaan.


    • VanhaHoitaja

      "Tornio TK,ssa .... Tuon TK,n ovet voisi naulata 7 tuuman nauloilla kiinni, "

      Nythän lähtee meneen mukavasti. Jo toinen asia, missä Laten kanssa täysin samaa mieltä. Nuoret harjoittelijalääkärit tekevt semmoisia, että pelottaa. Täysin perustelrua olisi omalla kohdallani alkaa ajaa hoitovirhe-juttua. Mutta niin olen kipeä, ettei tappelut huvita.
      Jos vielä joskus Tornion Tk;een turvadun, niin tarkkaan kysyn etukäteen lääkärin iän/kokemuksen. Jos poikanen, niin saahan sitä rahalla yksityisen.

      • Tornion TK,ssa on potilasasiamies, joka hoitaa korvaus juttusi mielellään!


        Late Lapista.


    • pudasjorma

      Tk.n lääkärit ovat tasoa konitohtori.Ei sitä muuten TK.h joutuisikaan töihin.

    • vasenjalkaa

      Se johtajahan sai korkean kunniamerkin ei ole lääkäri vaan taipuva kepun tahtoon. Hyvinhän se on johdettu. Vasurit vaan eläinlääkäriin.

      • VanhaHoitaja

        "taipuva kepun tahtoon....Vasurit vaan eläinlääkäriin."

        Kyllä tähän torniolaiseen osaamattomuuteen on ihan turha sekottaa politiikkaa. Tumpeloita koko sakki ja se kohdistuu ihan tasaisesti.

        Vastuulliset sais vetää munista hirteen, mutta pelkään/epäilen, jotta ovat munattomia


    • VoiMeitä

      "kaikenmaailman harjoittelijat käyvät tornion tk,ssa antamassa netti diagnooseja"

      näinhän tuo näyttää valitettavasti olevan. ehkä sittenkin olisi parempi naulata torniossa ovet kiinni ja keskittää nämä hoitopalvelut - vaikka matkat pitenevätkin - ja siten turvata hoidon laatu.
      nyt täällä torniossa haikaillaan olemattoman perään. onhan meillä terveyskeskuksen rakennukset, koneet ja laitteet - mutta siihen paljolti jää. ihmisresurssit pettävät.

      • Sekava

        Ei haittaisi, vaikka jossain elämänvaiheessa olisi käynyt sen verran koulua, että osaisi kirjoittaa. Helpottaisi sekavan tekstin ymmärtämistä.


      • TyvestäPuuhun
        Sekava kirjoitti:

        Ei haittaisi, vaikka jossain elämänvaiheessa olisi käynyt sen verran koulua, että osaisi kirjoittaa. Helpottaisi sekavan tekstin ymmärtämistä.

        Toiset tarvii selkokieltä, toiset ei.


    • Kurttua

      Muuripadassa kun köyrii niin selkäkipu lähtee.

      • Ihan.Uutta

        "Muuripadassa kun köyrii"

        No oot paikan löytänyt, vai kumppaniko sitä ehdotti. Onkohan asennolla siinä merkitystä?


    • JärkiKäteen

      Tosi asiahan on, että tuo Tornion Terveyskeskuksen ja Kemin toiminta on niin karmean ala-arvoista ja huonoa, että luulisi sen olevan jo laitontakin "sivistysmaassa".
      Ei vain ole, koska tämän seudun ihmisten terveydellä tai elämällä ei ole väliä ja me taas ei osata/jakseta pitää puoliamme.

      Ei meitä kukaan enää hyysää, ellei itse jakseta asioihin puuttua, muutoin kuin vain kirjotteluin keskustelupalstoilla.
      Pitää vaatia hoitovirheet korvattaviksi ja tekijät vastuuseen sekä olla niin korkeaan tahoon yhteydessä, kuin asia vaatii korjaantuakseen.
      Hieman viitseliäisyyttä se vain vaatii ...

      • pirunporvarinköppö

        NO JOHAN NYT, se on sellanen asia että nämä pelaa samassa joukkueessa kandit, lekurit ja ylemmätkin mitä meinasit, asia on nääs tuttu ja tutkittu, sulla on vaan jäänyt elämän vaikeudet kokematta uskot silmät kiinni mitä herrat sanoo, ei elmämä ole todellisuudessa niin mustavalkeaa...


      • Annaleenaheikkilä

        Harvinaista kun joku ihmettelee kun tällä palsatalla keskustellaan, noh tämähän onkin keskustelupalsta, muuten tämä on pitkiin aikoihin ihan kunnon keskustelua ei siis mitään kränää, vaikka jotkut koettavakin eräällä nimimerkillä kirjoittavaa härnätä kuten on tullut tavaksi, tällaista lisää niin asioista saadaan eri näkökulmia.


      • vakavaaodotettavissa

        Vai että JärkiKäteen nimimerkille. Tässä puhuu kaveri joka on kokenut sen hoitovirheen (menee hautaan minun mukana, sen verran vakava tapaus), kerroppa kuinka korkealle ja kauan meinaat että pitää valittaa ? tästä maasta ei enää korkeampaa instanssia löydy mihin en olis ottanut yhteyttä ja lähettänyt kaikenmaailman todistuksia ja uskokaa ihmiset että "köyhällä ei ole ystäviä", vain hyvillä suosituksilla voidaan EU;ssa asioiden kanssa edetä.
        Meiltä on aikaa sitten viety oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Täällä alkaa "uusi sukupolvi kertomaan uutta lakia" , ihan tosi, nämä nykyiset päättäjät vielä itkevät uuden "lain" edessä.
        Turun tapahtumat ovat murisia, mitä mahdollisesti näemme . En lietso väkivaltaa, päinvastoin, mutta odotukset ovat synkät, vielä olis mahdollista muuttaa suuntaa maassa, mutta ei löydy päättäjiä, joilla olis munaa siihen.


    • läkälääkäri

      Lopettakaa potilas on jo kuollut.

      • tosisoonpoka

        En ole kuollut, mutta eilen kykenin käymään kaupassa se oli hyvä juttu, jääkaapissa ei ollut enää valoakaan, hehku palanu, oli kylläkin kivulias kauppareissu täys työ päästä autoon ja siitä ulos kaupassa oli käveltävä hyvin tasaisesti alempaa ei voinut ottaa tavaroita ko ei voinu kumartua, mutta tulipas käytyä, no hampaasta tosin lohkesi pala kun purin hammasta että pääsin autosta ulos.


      • pokaontosi

        Mikä olis sellanen kirobratikko, jos nyt oikei kirjoitin, kuulemma kemin lääkärikeskuksessa on sellainen, sitä ovat minulle suositelleet tuttavat jotka ovat itse siellä käyneet, se ei tuo ristiselkä ala kestään liikuntaa, tk,sa on turha enää käydä volttareeniä saa halvemmalla apteekista.


    • ToivossaEletään

      "Tornion Terveyskeskuksen ja Kemin toiminta on niin karmean ala-arvoista ja huonoa, että luulisi sen olevan jo laitontakin..."

      Kemistä en osaa sanoa, mutta Tornion tk:sta muutaman kerran kokemuksella voin kertoa, että ovat onnettomia tunareita. Hukkaan menee verovarat tuolla. Naurattaa oikein puheet potilas-lääkäri suhteesta. Torniossa se vaihtuu (siis lääkäri) joka ikinen kerta ja 95% varmuudella tämä uusikin joku opiskeluvaiheessa oleva nuorukainen/neitonen. Ei tarvi mehiläisten paljoakaan ponnistella niin terveyskeskuksen palvelut petraavat olennaisesti.

      • VanhaHoitaja

        Minusta tuntuu, että Tornion terveyskeskus kyllä voisi olla ihan kunnossa, mutta sitten tulee taas pari asiakasta ja sekottavat koko paletin. Jos yksityinen puoli ottaisi potilaat vaikka vaan pariksi vuodeksi hoitaakseen, niin uskon, että meillä olisi Torniossa ihan kunnossa oleva terveyskeskus.


    • läkälääkäri

      Nyt on potilas kuollut kun ei kehu meidän hyviä lääkareitä koposka,ponka.yli..., ja se eläkepapin muijaa. Kuollaan sitä meilläkin jos en pääse hautajaisiin.

      • dangesöön

        Nämä lääkärikeskukset ovat hyviä, siellä otetaan asiakas todesta ja oikeana potilaana eikä yleisenä tapauksena muiden joukossa.


    • Kelkkakausi_alkaa

      Tämä keskustelu on kyllä taas lonkalta vedetyn kiihkoilun Tonava. Tuntuu olevan suorastaan kansanhuvia soittaa suutaan ja mekkaloida miten huonoa palvelua saa paikallisessa terveyskeskuksessa. Se on selvä, että hoitovirhe on asia, josta pitää ilmoittaa; tapaus tapaukselta käsitellään virallisen reitin mukaan. Mutta, nuoria lääkäreitä on joka puolella Suomea; kaikilla ei vaan voi olla 20-30 vuoden kokemusta; eli harjoitella pitää ja kokemusta pitää kerätä. Pohjoisten pienten kaupunkien terveyskeskukset ei vaan aina kiinnosta kaikkia, koska eteläisemmässä Suomessa on paremmat mahdollisuudet hoitaa muitakin kuin nuhakuumetta, johon todellakin paras hoito on lepo ja rauhalliset muutamat seuraavat päivät. Jos minulla olisi selän kanssa sellaisia ongelmia, että vessaan pitää mennä kontaten, menisin kyllä pikkasen enemmän asiantuntevan lääkärin vastaanotolle ja maksaisin siitä; enkä ensimmäisenä menisi terveyskeskukseen "ilmaiseksi"; ja sen jälkeen soittaa suuta "...vittu ko pöljä lääkäri"; Oulusta löytyy kyllä jo varmasti parempi kuin paikallinen apu. Kuten sanottu, aina ei elämässä pääse terveydenhoidossa "ilmaiseksi" (aina on verot maksettu ja). Ei taida meidän asiakkaidenkaan käyttäyminen taida olla aina sieltä parhaasta päästä kun siellä sairaankärttyisenä penkillä olen kanssasairaita katsellut ja kuunnellut.

      Nooh, varmasti tähänkin postaukseen tulee taas "laadukkaita" huutokommentteja, joissa todetaan, etten tiedä mistään mitään tai "en ole elämässäni tehnyt koskaan mitään, että ymmärtäisin näitä asioita".

      • vinkujat

        Puhut kyllä täyttä asiaa. Aloittajakin taitaa olla sama joka muutama kuukausi sitten toisella palstalla vinkui ja uikutti kun ei omasta mielestä saanut tarpeeksi paljon lääkkeitä . Kielenkäyttö on samanlaista Vi..u oli hyvin käytetty sana kertoo kirjoittajan sivistyksestä paljon


      • ainaseonniin
        vinkujat kirjoitti:

        Puhut kyllä täyttä asiaa. Aloittajakin taitaa olla sama joka muutama kuukausi sitten toisella palstalla vinkui ja uikutti kun ei omasta mielestä saanut tarpeeksi paljon lääkkeitä . Kielenkäyttö on samanlaista Vi..u oli hyvin käytetty sana kertoo kirjoittajan sivistyksestä paljon

        Eikö vinkuköpö osaa kirjoittaa sanaa vittu vai eikös äippä ole luvannut.


      • ihmeeunukkituokin

        Jaa että meni ilmaiseksi, kyllä ne maksun perivät, lasku tuli melko pian, ei voi mennä minnekkään länskälle ei ouluun jos ei saa torniosta lähetettä, pitäis nyt tuon verran ottaa asioista selvää eikä kirjoitella päättömiä.


    • Näin.On

      "Pohjoisten pienten kaupunkien terveyskeskukset ei vaan aina kiinnosta..."

      Niinpä on erinomaisen hyvä asia tämä sote-uudistus ja se mitä siitä tänne Tornioon seurasi - tämä Mehiläis-ulkoistus. Olen käynyt Mehiläisessä ja niillä on sellaiset kannustimet, että pätevätkin lääkärit tekee pohjoisen rauhallisissa kaupungeissa töitä. Ja tehokkuus (esimiestyö) sillä tasolla, että hommat hoituu nykyistä edullisemmin.

      Kysymys on nytkin (mielestäni) terveyskeskusksen johdon tuudittautumisesta asenteeseen "ei voi mitään", vaikka taatusti ongelmat tiedetään. Ja luottamushenkilöillä on ihan muut asiat mielessä ja intersseissä kuin veroerojemme tehokas ja järkevä käyttö.

    • EPPÄILIJÄ

      Yksi terveydenhoidon ammattilainen tokaisi minulle. Elä osta lääkkeitäsi, näin tervehdyt ja saat töitä. Voit sitten työpalkallasi ostaa lääkkeesi. Tilasin muuttoauton ja lähdin Torniosta. Olin syntynyt ja asunut paikkakunnalla yli 60 vuotta, mutta oli pakko lähteä, muutoin olisin päätynyt monttuun.

      • armotonautolilja

        Nuita naamanaukojia taas sekaantuu ihmisten keskusteluun, kyllä se on niin että jos maksun ottaa hoidosta niin se on myös osattava hoitaa myös potilas eikä ainoastaan laskutus, mikähän tuo yks "vinkujat" on onko niillä oma vinkumiskerho kun sekaantuu kaikkiin asioihin vaikka ei mitään ymmärrä mistään, eihän autokorjaamollekkaan oteta sellaisia jotka saavat harjoitella korjausta asiakkaiden autoilla, sitten vaikka kannentiivisteen vaihdon sijasta harjoittelija vaihtaa venttiilikoneiston tiivisteen niin mitähän silloin asiakas sanoon kun siitä pitäisi vielä maksaakkin.
        Vinkujaukot vaan sanoisivat onkohan tuo sama jolle laitettiin bensaa dieseliin ja motti hajosi, siitä jaksaa nyt vinkua.


      • JuuretkinTäällä

        "Tilasin muuttoauton ja lähdin Torniosta ........ oli pakko lähteä, muutoin olisin päätynyt monttuun."

        Tismalleen samoin olen ajatellut. Itse tosin muutin tänne tarkoituksella heti eläkkeelle päästyäni. Täällä luonnon läheisyys ja puhtaus viehätti ja veti.
        Mutta nyt suorastaan pelottaa aina kun joutuu turvautumaan terveyskeskukseen - "jäljet pelottavat".


      • Kelkkakausi_alkaa_taas
        armotonautolilja kirjoitti:

        Nuita naamanaukojia taas sekaantuu ihmisten keskusteluun, kyllä se on niin että jos maksun ottaa hoidosta niin se on myös osattava hoitaa myös potilas eikä ainoastaan laskutus, mikähän tuo yks "vinkujat" on onko niillä oma vinkumiskerho kun sekaantuu kaikkiin asioihin vaikka ei mitään ymmärrä mistään, eihän autokorjaamollekkaan oteta sellaisia jotka saavat harjoitella korjausta asiakkaiden autoilla, sitten vaikka kannentiivisteen vaihdon sijasta harjoittelija vaihtaa venttiilikoneiston tiivisteen niin mitähän silloin asiakas sanoon kun siitä pitäisi vielä maksaakkin.
        Vinkujaukot vaan sanoisivat onkohan tuo sama jolle laitettiin bensaa dieseliin ja motti hajosi, siitä jaksaa nyt vinkua.

        Minulla taitaa olla jopa ennustajanlahjoja. Kannattaa lukaista tuo kirjoitukseni viimeinen kappale.


      • akanvalituksia
        Kelkkakausi_alkaa_taas kirjoitti:

        Minulla taitaa olla jopa ennustajanlahjoja. Kannattaa lukaista tuo kirjoitukseni viimeinen kappale.

        Mihis sie sitte olet kirjottanu? noh nuita ennustaja eukkoja kyllä riittää net on muka täälä viisaina vaikka net ei etes katto mistä asiasta kirjottava toiset, se ei ole ko juoruakkojen hommaa.


    • selekäkipee

      Selkä kipuisia neuvoisin roikkumaan tangossa säännöllisesti auttaa venyttämällä lisää tilaa välilevyille kokeilkaa jos ette usko...

      • eioikeintohdi

        En kovin tohdi singutella kun on kahdesta kohden murtunut selkäranka, on parikertaan ollut alaosa siten että ei ole kyennyt liikuttaman jalkoja, viimeksi kun kaveri ajoi autolla valopylvään poikki ja muutaman kerran nokankautta ympäri, palokunta leikkasi autoa siten että saivat minut sieltä paareille.


      • sairaanhyvä

        Murtumat paranee välilevytyrä muistuttaa lopunikää. Minullakin toinen jalka ohuempi toista. Kekimmäinen pitkä ja paksu ajottain. Luottakaa ihmislääkäreihin sellaiseksi ovat koulutuksen saaneet. Sairaanhoitajien torppaukset lääkäriin pääsystä tulisi loppua.


    • tutkimattaonhutkimista

      Kyllä lääkäri voisi edes keskustella selän (tai polven ..) kuvaamisesta. Jos ei terveyskeskuksessa tai Länskässä niin yksityisen puolen magneettikuvauksesta. Nykyisin se ei enää ole niin kallistakaan. Kuvaaminen oletettavasti kertoisi paremmin pärjääkö potilas omalla kuntotuksella Buranan, levon ja liikunnan yhdistelmällä. Liiikuntaa vähitellen lisäämällä on moni selkä vähitellen parantunut. Voi mennä vuosi tai kaksikin. Hiihto on hyvä.

      • olishansejotainjosolis

        Ei nämä aloittelijat ota tavallista kansalaista todesta, ovat vaan ollakseen herroja jotka voi määrätä toisen tulevaisuudesta, sellainen ei oikein sovi kaikille joiden pitäisi selvitä töistä ja kyetä hoitamaan päivittäiset askareensa, ja jos haluat varata ajan normaaliin vastaanottoon niin joudut jonottamaan noin kolme kuukautta, eli siellä tk,ssa ei hoideta ihmisiä oikein ja et voi mennä isompiin sairaaloihin koska tulee olla lähete Torniosta, mutta millä konstin sen sitten saa, ei saa edes vakuutusyhtiölle lääkärin lausuntoa että saisi korvauksen edes sieltä.


      • TosiPipi

        "ei hoideta ihmisiä oikein"

        1

        Näin se valitettavasti on.
        Jopa sen itsekin joskus tunnustavat toteamalla esim. tarvetta olisi,
        mutta "ei ole antaa aikoja."

        Kyllä tämä Mehiläinen-vaihtoehto olisi ehdottomasti kokeiltava.
        Mitään emme menettäisi, mutta mahdollisuus parempaan olisi.


    • Pyhähenki

      Taisi se pointti tulla tuossa edellisessä; vaikka kuinka on kipeä, ei millään voi itse maksaa jonkin verran extraa siitä, että hoidon saisi heti. Kaikki pitää saada ”ilmaiseksi” tai vakuutuksesta, kun kerran koko ”elämän aikana on veroja maksettu”. Niinhän me jokainen on maksettu! Se vaan menee niin, että verorahat jaetaan eri kohteisiin kunnissa ja kaupugeissa. Kun tulee seuraavat kunnallisvaalit niin kannattaa funtsia taas kerran ketä äänestää jakamaan niitä rahoja terveyskeskukselle, tai on jakamatta ja samalla katsoa sen verran peruutuspeiliin, kuka niitä nyt sitten on jakanut niihin kohteisiin, jotka on itselle tärkeitä; tai on ollut jakamatta. Ei siellä ne vähät lääkärit ja hoitajatkaan pyhällä hengellä elä enää nykyaikana.

      • kyllävieläehkäopit

        Jo on tyhmä ääliö tuo joka koettaa haastaa riitaa jostain maksamattomuudesta, hän varmaan käyttää kaikkia ilmaispalveluita koska yhäkseen siitä jauhaa, kyllä se on tosielämässä maksettava jokainen käynti, ainakin minä olen maksanut, en tiedä missä on ilmainen vastaanotto, lukihäiriökin voi aiheuttaa tuollaista typeryyttä kun ei millään tajua tätä asiaa, yksi vaihtoehto on että on kirjoittaja vielä mamman hoidossa ja siitä aiheutuen ei ymmärrä mitään näistä asioista.


      • Pyhähenki

        Kiitoksia taas uudesta nimityksestä! Tähän asti on kyllä tullut kaikista käynneistä tullut maksetuksi, kun nyt sitä epäilet. Mammankaan luona en ole enää vuosikymmeniin asunut, joten minulla on ollut mahdollisuus muodostella mielipiteitä muuallakin kuin peräkammaripoikien kiljuhuuruisissa kekkereissä. Olisi muuten sinunkin kannattanut käydä koulut pois alta; siellä nimittäin tuo mainitsemasi lukihäiriö todetaan. Minulla sitä ei ole. Nyt kuule sinun kannattaa varmasti mennä vaihtamaan heinät kenkiin ja rauhoittua.

        Tämä on taas tätä tuttua juttua näillä palstoilla. Kelkkakausi on alkanut, menkää hangille rauhoittumaan; tulee sitten taas virkeää juttua kaikkien iloksi.


      • enolebottien
        Pyhähenki kirjoitti:

        Kiitoksia taas uudesta nimityksestä! Tähän asti on kyllä tullut kaikista käynneistä tullut maksetuksi, kun nyt sitä epäilet. Mammankaan luona en ole enää vuosikymmeniin asunut, joten minulla on ollut mahdollisuus muodostella mielipiteitä muuallakin kuin peräkammaripoikien kiljuhuuruisissa kekkereissä. Olisi muuten sinunkin kannattanut käydä koulut pois alta; siellä nimittäin tuo mainitsemasi lukihäiriö todetaan. Minulla sitä ei ole. Nyt kuule sinun kannattaa varmasti mennä vaihtamaan heinät kenkiin ja rauhoittua.

        Tämä on taas tätä tuttua juttua näillä palstoilla. Kelkkakausi on alkanut, menkää hangille rauhoittumaan; tulee sitten taas virkeää juttua kaikkien iloksi.

        no kyllähän siellä keroputaalla aina hoito pelaa eikä tarvi huolehtia maksuistakaan, koeta levätä hyvin. kyllä me pärjätään.


      • ainaseonniin
        kyllävieläehkäopit kirjoitti:

        Jo on tyhmä ääliö tuo joka koettaa haastaa riitaa jostain maksamattomuudesta, hän varmaan käyttää kaikkia ilmaispalveluita koska yhäkseen siitä jauhaa, kyllä se on tosielämässä maksettava jokainen käynti, ainakin minä olen maksanut, en tiedä missä on ilmainen vastaanotto, lukihäiriökin voi aiheuttaa tuollaista typeryyttä kun ei millään tajua tätä asiaa, yksi vaihtoehto on että on kirjoittaja vielä mamman hoidossa ja siitä aiheutuen ei ymmärrä mitään näistä asioista.

        Miten ne antaa keriksellä noiden potilaiden kirjoitella yleisille sivuille, eihän ne ymmärrä miksi normaalit ihmiset maksaa vakuutusmaksuja ei varmaan tiedä mikä se edes on, kuullut jostain vaan, se on kyllä huono jos on vakuutus loukkaantumisen varalle mutta lääkäri ei kirjoita todistusta vammasta silloin ei saa mitään korvausta töistä poissaolostakaan.


      • Pyhähenki
        ainaseonniin kirjoitti:

        Miten ne antaa keriksellä noiden potilaiden kirjoitella yleisille sivuille, eihän ne ymmärrä miksi normaalit ihmiset maksaa vakuutusmaksuja ei varmaan tiedä mikä se edes on, kuullut jostain vaan, se on kyllä huono jos on vakuutus loukkaantumisen varalle mutta lääkäri ei kirjoita todistusta vammasta silloin ei saa mitään korvausta töistä poissaolostakaan.

        ...happamia sano...


    • VanhaHoitaja

      "Kaikki pitää saada ”ilmaiseksi”..."

      Tuskinpa kukaan odottaa ilmaiseksi tai edes "ilmaiseksi" saavansa. Mutta kaikki varmaan sen tehottomuuden havaitsemme, millä hommia Tornion tk:ssa hoidellaan. Ja siitähän me asiakkaat kärsimme.
      Viittaukset "pyhällä hengellä" elämisestä ovat jopa huvittavia, ainakin henkilökunnan ulkoinen olemus kielii muuta.

    • Pyhähenki

      Taisi sinulta loppua järkikommentit. Ei sitä tarvitse terveyskeskukseen asti mennä, kun varmaan vähän lähempääkin löytyy samanlaisia ”olemuksia”, kuten kirjoitat. Tuo tosin ei liity asiaan, josta tässä ketjussa oli tarkoitus keskustella. Ei muuten pidä paikkaansa tuo ”kaikki. Tuskinpa mekään tässä kirjoiteltaisiin.

      • eiainakhaaan

        Älä hyvä ihminen enää kirjoittele tänne kun noissa sinun höpinöissä ei ole mitään järkeä, oikein kirjoitti "VanhaHoitaja" mutta sinun kirjoituksesi eivät liity ketjuun lainkaan, joitain pirun tyhmiä höpinöitä aina, missähän metsässä asut kun löydät lähempääkin hoitajia, ahaa oletkin Keroputaalla no sitten ymmärrän sinua, kas kun me voimme kirjoitella ilman hoitohenkilökuntaakin.


      • Pyhähenki
        eiainakhaaan kirjoitti:

        Älä hyvä ihminen enää kirjoittele tänne kun noissa sinun höpinöissä ei ole mitään järkeä, oikein kirjoitti "VanhaHoitaja" mutta sinun kirjoituksesi eivät liity ketjuun lainkaan, joitain pirun tyhmiä höpinöitä aina, missähän metsässä asut kun löydät lähempääkin hoitajia, ahaa oletkin Keroputaalla no sitten ymmärrän sinua, kas kun me voimme kirjoitella ilman hoitohenkilökuntaakin.

        Mites tämä sinun kirjoituksesi liittyy tähän keskusteluun sitten? Samoin, miksi aina pitää "olla Keroputaalta", "höpistä" tai "asua metsässä" jos on eri mieltä? Yhtälailla voisin kutsua sinua kaikista pikkuvaivoista kitiseväksi heinäkengäksi, joka ei ole käynyt Ruotsin Vojakkalaa kauempana ulkomailla ja sielläkin juomassa sukulaisten kiljut pois kuleksimasta; enpä kuitenkaan taida.


      • Pyhähenki
        Pyhähenki kirjoitti:

        Mites tämä sinun kirjoituksesi liittyy tähän keskusteluun sitten? Samoin, miksi aina pitää "olla Keroputaalta", "höpistä" tai "asua metsässä" jos on eri mieltä? Yhtälailla voisin kutsua sinua kaikista pikkuvaivoista kitiseväksi heinäkengäksi, joka ei ole käynyt Ruotsin Vojakkalaa kauempana ulkomailla ja sielläkin juomassa sukulaisten kiljut pois kuleksimasta; enpä kuitenkaan taida.

        Sitä paitsi täällä Keroputaan laitoksessa on hyvä olla mulle tuli tosiaan paha olo kun kävin kesällä hoitolomalla siellä Vojakkalassa ja ne sukulaiset sitä kiljua minulle juottivat, kirjoitinkin tuossa "miksi aina pitää olla Keroputaalla" koska silloinkin pääsin käymään Vojakkalassa siis Ruotsissa ulkomailla.


      • Pyhähenki
        Pyhähenki kirjoitti:

        Sitä paitsi täällä Keroputaan laitoksessa on hyvä olla mulle tuli tosiaan paha olo kun kävin kesällä hoitolomalla siellä Vojakkalassa ja ne sukulaiset sitä kiljua minulle juottivat, kirjoitinkin tuossa "miksi aina pitää olla Keroputaalla" koska silloinkin pääsin käymään Vojakkalassa siis Ruotsissa ulkomailla.

        Joo nyt meilä oli pikkujoulu täälä Keroputaan hoitolaitoksessa sain olla semmonen tähti ko näyttelimmä niitä seittemää itämaan tietäjävejiä vai ketähän ne oli ko nyt ei ole tuo hoitaja kirjottamassa ja mulla on näitä häiriöitä niinko luki ja sitte joku kaksisuuntanen mielihäiriö ei taho tulla mithään täsätä kirjotiksesta jo kaksi tuntia värkäny


    • p.taxikuski

      Jos vaikka laitettaisiin nuo nykyiset Terveyskeskus ammattilaiset sivuun ja hankittaisi ihan OIKEASTI osaavaa työvoimaa ?
      Kokeilla voisi. Ei ainakaan huonommaksi menisi tämä Tornion ja Keminkin tilanne.

      • Galen

        Sitä Oikeasti osaavaa henkilökuntaa voisi hankkia muuallekkin kaupungin hoitopaikkoihin esim. Suensaaren vanhainkotiin/suojatyöpaikkaan.


      • YksiVerotetuista
        Galen kirjoitti:

        Sitä Oikeasti osaavaa henkilökuntaa voisi hankkia muuallekkin kaupungin hoitopaikkoihin esim. Suensaaren vanhainkotiin/suojatyöpaikkaan.

        Tämä terveydenhoitomme ylisurkea tila johtunee myös suurelta osin TK:n huonosta työilmapiiristä. Tosin osaaminen ja viitseliäisyys ovat ne pääkohdat, jotka tuon kohtuuttoman surkean tilan tuottaa.
        Kyllä sen palkan eteen pitää muutakin tehdä, kuin juoruta muista ihmisistä mitä negatiivisimpia kehitelmiä.


    • Ei.Hyvältä.Näytä

      Jouduin minäkin käymään tk:n päivystyksessä. Jäi vähän epämääräinen olo koko käynnistä, tuntui etten saanut esitettyä oikein asiaani/vointiani.

      Niinpä menin omakanta.fi sivuille katsomaan, mitä käynnistäni oli kirjattu. Yllätyin, etten sanoisi pöristyin.

      Käykääpä katsomassa mitä kohdaltanne on muistiin merkitty ja kuka sinne niitä tietoja on raapustanut. Yllätytteköhän tekin?

    • Luottoaon

      99.9% lääkärit on muita ko pöljiä! Sattunu se 0.1% vai onko vika potilaassa?

      • tällainenonpotilastieto

        Ne onkin muka yliviisaita, ei ne välitä mitä potilas horisee ne kyllä tietää mikä vaiva sillä on ilman minkäänlaista kontrollia ja lääkitys tulee siten kun lääkäri katsoo mieleisekseen, siitä vaan sitten jätkä pihalle eikä ole nokan koputtamista sillä me lääkärit tiedämme mikä sinua vaivaa jo siinä vaiheessa kun astut huoneeseemme.


    • 3256

      Onko asiakas aina oikeassa? Lääkärit google aikana luultavasti haluaa kumota tuon viisauden

    • kookletakvg

      google ja asiakas on aina oikeassa... tämäki ketju sen osottaa

      • dangesöön

        Jos lääkäri edes kuuntelisi asiakasta sen sijaan että räplää tietokonetta niin oltaisiin asian ytimessä ja hoito kohdistuis sairauteen joka potilaalla on eikä jonnekkin mitä lukee Googlessa.


      • kaikenlaistavaivojaniitä

        Kyllä se pakko kattoa googlesta, jos ei ole koskaan törmännyt siihen jos esim. potilalla kutittaa kainalosta, ei meillä koulussa koskaan puhuttu kutinasta, vitustako minä teidän mitä lääkettä siihen olis, Buranaa antaisin ehkä, ehkä tuplasti päivässä, ja sitten ei kannata tulla tänne tällä viikolla (minulla ens viikolla vapaa) , en viikolla voitte sitten tulla.


      • eiainakhaan

        Jos se isoa kainaloa ärsyttää naisenpuolela niin nethän sitä vakifemmiä tursuavat niin alkaa taas töpseli luistaan.


    • Luuranka

      Mulla meni selkä kun metsurina nostin liian raskasta runkoa. Kuului kova pamaus selkärangasta ja sit olin polvillani. Sairaalassa lääkäri sanoi että näitä ei enää edes kuvata ellei henki ole lähdössä. Kipupiikki ja kotiin. Taksi sanoi ettei koskaan ole nähnyt yhtä sairasta sairaalasta tulevan kun tuolin avulla konttasin autoon. Viikon makasin sängyssä niin alkoi kivut häipyä. Ja uusinut jo monta kertaa 10 vuoden aikana heti kun nostan jotain yli 30 kg. Eli sellaista hoitoa Suomessa.

      • Haisiko

        "... metsurina nostin liian raskasta runkoa. Kuului kova pamaus selkärangasta .."

        Tuskinpa runko oli liian raskas, nostoasento vain virheellinen? Nosto tehdään selkä suorana, jaloilla. Mitä tuohon kovaan pamaukseen tulee, oletko varma ettei vaan olisi tullut sieltä häntäluun alta? Tuntuiko pamauksen jälkeen muita aistimuksia?


      • yllättävänpainavia

        "Tuskinpa runko oli liian raskas..."

        Esim koivupölli halkaisijaltaan 30cm ja 4m pitkä, painoa noin 220kg, että revi siitä!


      • Haisiko

        "4m pitkä, painoa noin 220kg"

        Sitähän minä epäilin, ettei se liiaksi painanut. Toisesta päästä kun saksilla nostaa niin painoa tuskin edes 100 kiloa tulee jaloille nostettavaa oman painon lisäksi. Ja jos selkä pysyy suorana, niin vaivatta nousee. Taisi se paukahdus sittenkin kuulua pöksyistä?


    • Lktrvb

      Provolta vaikuttaa

      • vitunmammanpoika

        ÄLÄ NAPERO PUUTU IHMISTEN ASIOIHIN JOS ET OSAA MITÄÄN ASIAA KIRJOITTAA VAAN AINOASTAAN TURPIA SEKAAN.


    • rehellinenteko

      taas karkasi käsistä tämä. Potilas kuollut jo viime vuonna . Söi kinkkua kylki vai oliko selkä vääränä.

    • naapurinisso

      Nyt se ronkasen käpy puolitti multa pysyvän lääkityksen joka on yli 10v ollu mulla niskan vuoksi ko on murtumia, muka lääkityksen alas ajo, vittu että on pöljä, mie menen aterveystalon hoitoon sielä on viisaampia..

      • Eihänheilläolekipua

        Ne luulee olevansa fiksuja kun vähentää lääkitystä ei lainkaan kiinnosta potilaan jaksaminen elämässä särkyjen kanssa, se olisi ennemmin koetettava kuntouttaa ja suunnitella parantavaa hoitoa ei vähentää kipulääkkeitä.


    • addiktierijuttu

      Lääkäreitä on hyviä ja parempia tai joitaki muita, eikös lääkkeiden vähentämisen kokeilu ole hyvä juttu?

      • eihänole

        On se jos haluat lääkäreiden koekaniksi alkaa ja kärsiä kipuja urhoollisesti, jättää väliin päivän askareet, koetat jossain asennossa olla että kipu ei ole ihan kestämätön, toinen vaihtoehto olisi hyväksi todettujen lääkkeiden käytön jatkaminen koska niistä ei ole ollut mitään haittavaikutusta tähänkään saakka, mikä sen nyt yhtäkkiä tekisi sairauden jota ei voi parantaa kivuttomammaksi ilman toimenpiteitä.


    • ALMEERA

      Se , on sitä yksityistämistä. Jos on rahaa pääset hyvään hoitoon , jos ei mene nurkantaakse arvauskeskukseen jollekin puoskarille . Se on se jenkkiläinen malli johon tämä hallitus Suomea ajaa hinnalla millä hyvänsä. Se on sen SOTEN pää TARKOTUS

    • Htoiuk

      Kohta on vain yksityilääkäreitä ja rahanvalta kasvas

    • Totesi-Terveeksi

      Voivoi eikö tullut saikkua,meni suunniteltu loma pilalle,otan osaa.

      • nuopieruperseetsekoittel

        No nii pääsihän se äipän oma pikku pelle kotiin, äippä odottelikin jo huolissaan kun meni yli puolen yön. Meikäläisellä se on eri kun yksin asuu ja pärjää, en tarvitse mitään lomia kun olen omavarainen ihminen, en siis muiden palkkalistoilla.


      • Totesi-Terveeksi
        nuopieruperseetsekoittel kirjoitti:

        No nii pääsihän se äipän oma pikku pelle kotiin, äippä odottelikin jo huolissaan kun meni yli puolen yön. Meikäläisellä se on eri kun yksin asuu ja pärjää, en tarvitse mitään lomia kun olen omavarainen ihminen, en siis muiden palkkalistoilla.

        Silloinkun minulla oli oikeen kunnon iskias, ei tullut noin pitkiä sanoja edes mieleen. Kävelin
        kyynärsauvojen varassa tosi pitkään ja se todettiin magneettikuvauksessa.Särkylääkkeitä meni
        tosi rajusti ja voimakkaita,ei nukuttu kuukauteen kuin pätkiä, lääkäri totesi pääsit vähällä
        yleensä menee vähintään 4 kuukautta. Että revi siittä.


    • punapersepaviaanit

      Hoi kuolemansairaat ! Elää voi jokaisena päivänä,mutta kokeilkaa kuolla se on yksi päivä elämästä ja samasta ovesto kaikki menevät. Suosittelen.

    • VainBuranaaKaikkeen

      Onko jo tiedossa, jatkaako Mehiläisessä sama työtävieroksuva, lahjaton ja välinpitämätön hoitorevohka Torniossa kuin aiemmin ?

      • KarungistaKajahtaa

        "... jatkaako Mehiläisessä sama .... hoitorevohka.."

        Paska tippuu rattailta.


      • åliaälliä

        Toivottavasti Mehiläinen uusii hoitorevohkaa ainakin suurimman osan. Ja Suensaaren vanhainkodin voisi vaikka sukea kokonaan.


      • jaapparit
        åliaälliä kirjoitti:

        Toivottavasti Mehiläinen uusii hoitorevohkaa ainakin suurimman osan. Ja Suensaaren vanhainkodin voisi vaikka sukea kokonaan.

        Nosta jo Grammarista neulaa se näkyy pyörivän päivästä toiseen samassa urassa


      • jaapparit
        jaapparit kirjoitti:

        Nosta jo Grammarista neulaa se näkyy pyörivän päivästä toiseen samassa urassa

        Se grammari pyörii varmaan siihen saakka kun jotain konkreettista tapahtuu.


      • näinsevainon
        jaapparit kirjoitti:

        Se grammari pyörii varmaan siihen saakka kun jotain konkreettista tapahtuu.

        Tuskinpa ne noteraa mitenkään näidenkään palstojen ammattivalittajien jaappauksia. Mutta kuluuhan se aika tyhjää höpistessäkin ja voihan sitä olematonta itsetuntoa nostaa uhoamalla näillä palstoilla. Jos tosissaan haluaa vaikuttaa niin täällä se on turha meuhkata kasvottomana


      • Me.Te.He

        "Tuskinpa ne noteraa"

        Ketä tällä ne-sanalla tarkoitat? Ja miksi "ne" eivät noteeraisi, kun sinäkin jo noteerasit?


      • Me.Te.He

        "Tuskinpa ne noteraa"

        Ketä tällä ne-sanalla tarkoitat? Ja miksi "ne" eivät noteeraisi, kun sinäkin jo noteerasit?


      • ainaseonniin

        Otahan "näisevainon" huomioon että tämä on vaan keskustelupalsta joten ei näitä kirjoituksia ole suinkaan tarkoitettu pöytäkirjaan merkittäväksi, sinulla kun ei ole mitään asiallista kirjoitettavaa niin lue sinä vaikka akuankkaa, älä sekoile muiden asioista, ja nämä mitä täällä kirjoitetaan on ihmisten kokemuksia sekä mielipiteitä.


    • sekosekompijorma

      Jokos se eka valittaja on kuollu ja haudattu, kun nämä pörröt täälä paasaa.

    • Erkkiperttietumerkki

      Et sitten lukenut lääkäriksi - diagnostiikka on kohillaan?!

    • Kemiin_sitten

      Voi taas meitä! Jos terkkari tuosta häipyy huudetaan, että taas Torniota kohdellaan kaltoin, kun joutuu Kemiin lähtemään hoitoa hakemaan. Niin tai näin aina väärinpäin. Noh, pääseepähän sitten käymään Kemissä. Eiköhöhän se nyt ole kuitenkin parempi juttu, että tuo terkkari on lähimaastossa sinänsä lopulta pienehköine riesoineen. Ei se sinällään ”lääkärikeskus” ole, mutta perussairaanhoidon sieltä saa sen, mikä on tarkoituskin. Samalla me potilaat hoidamme niin, että tullaan sovittuun aikaan, perutaan, jos ei päästä varatulle ajalle ja ymmärretään, että päivystyksessä menee akuutit ja lapset nuhakuumen ohi; ei se sen kummempaa ole. Joku kirjoitti Lapin Kansassa, että hoitaja oli haissut tupakalta; ei muuten aina ne potilaatkaan tupakan kiroilta ole säilynyt.

      • vihtuunkokopaska

        Parempi on ko häipyy tuo tyhjänpäiväinen laitos, tänne riittää ihan hyvin ja ajavat saman asian nämä terveysasemat näissä saa varmaan saman hoidon kun tuolla tk,n harjoittelijoiden seurassa, tarkoitan siis esim. putaan terveysasemaa ja kivirannan koulullakin on jo ihan oma, ne menee rahat hukkaan kun on maksettava tyhjästä ja sitten siitä että tärkeä lääkitys poistetaan, eli sellainen joka on määrätty kahden viikon tutkimuksessa Oulun Merikosken kuntoutus laitoksessa, siellä sentään on professorit asialla niin miten joku kloppi kumoaa sellaisen lääkityksen tuntematta tapausta lainkaan.


    • Kannattaa.Harkita

      "...hoitaja oli haissut tupakalta.."

      Tornion tk:n toiminnan takkuilussa on kyse ihan muista asioista kuin tupakin hajuista. Kyllähän torniolaisen asema on kovin heikko, jos joutuu todellisissa sairauksissa turvautumaan terveyskeskukseen. Ja totean tämän kokeneena. Onneksi on vaihtoehtoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe