Armoton lohiralli Japaniin.....

Norjan-iso-merilohi

27

2592

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laatulohta

      Lohen laatu paranee, kun sen RASVAPROSENTTI nousee,
      Jäämeressä kylmässä ja hapekkaassa vedessä kasvaa rasvaisin lohi.

      Tämä!
      https://yle.fi/uutiset/3-7431706

    • Simosta

      Minulle oli täysin uutta, sen jötkälelohen paremmus. Kyllä ne kalaexpertti japanilaiset tietää. Iso lohi on paljon maukkaampaa vieläpä ruodot saa nopiasti ja helppoon pois.
      En osta koskaan pientä kalafilettä muovissa, jossa pyrstö on käännetty vakuumin takapuolelle.
      Ostan isosta lohesta leikatun lyhyen ja paksuleveän siivun vakuumissa.

      Minä vertasin. Makuero on iso. Samalla saa enemmän lihaa ja vähemmän nahkaa.

    • fe3g3

      Pikkulohi ja kirjolohi on huonoa.

    • halpax

      Pikkumerilohta 5.99 kilo. Max 2 kalaa.

    • Suomalainen-ISO
    • Suomessa-ja-Japanissa

      Aina tuoreena ja raakana. Pakastus tuhoaa rakenteen ja makumaailman.
      Lohisushin myynti kasvaa.

      • terävä.naukku

        Pitää kalankin antaa jonkun aikaa riippua, jotta sen rakenne paranee. Pitää tietenkin säilyttää kylmässä.

        Parin viikon raakakypsytyksellä saadaankin sitten luksusta. Graavatulle kirjolohifileellekin tulee hintaa 100 euroa kilolta.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.227719


    • wahrq3jnw64k

      Raakakypsytys tuo amiineja ja maitohappoa lihaan. Siitä on hyvä esimerkki hapansilakka.

    • Ei-umaniamiinia

      Siksi Pohjois-Norja ------------ Tokio Japani on maksimissaan 36 tuntia. Merilohifileen pitää olla äärimmäisen tuoretta, kun se tarjotaan japanilaisessa sushiravintolassa.

      • Teno.on.parasta

        Kassilohi on mautonta möttöä. Maistuu käytännössä samalta antibiootilta kuin tanskalainen possu. Tenon lohi on eri sorttia. Kiinteälihaista maukasta punalihaa. Ei antibiootteja.


      • lohitonni

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.


      • pahaa.lohta.norjasta
        lohitonni kirjoitti:

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.

        Missä päin Suomea on kassilohituotantoa

        Norjan possulohi on kalan irvikuva. Mautonta möttöä. Ihan kuin kumisaapasta söisi.

        Maista joskus niin tiedät. Makuasioita ei opi norjalaisten propagandaa lukemalla.


      • lohitonni

    • lohitonni
    • lohitonni

      Laatua.
      https://patarumpu.fi/2013/10/23/tuore-norjalainen-lohi-on-suosikki/

      https://www.hs.fi/ruoka/art-2000002849771.html

    • lohitonni
    • kirjolohi.parempaa

      Ainoat kelvolliset norjalaiset kalat ovat luonnon sei ja turska. Viljelty lohi on ensinnäkin täysin mautonta, myös pumpattu täyteen antibiootteja. Mielummin syö kotimaista puhdasta sisävesissä kasvatettua kirjolohta, jos tekee mieli lohta.

      • antibioottiongelma

    • laatukalaa
      • fisuunassuun

        Sei ei todellakaan ole moskaa, kun sen oikein valmistaa.

        Sääli, että fisut on kalastettu tyhjiin ja kunnon turska ja ruijanpallas ovat nykyään mahdottomia saaliita jopa kalatiskeiltä.

        Seikin taitaa nykyään olla sitä "alaskan seitä", joka rakenteeltaan ja maultaan on jotain käsittämättömän huonoa.

        Fisuista näkee, että olemme todellakin eläneet tällä planeetalla yli varojemme ja ryöstökalastaneet tietyt lajit sukupuuton partaalle mistään välittämättä - toista oli 70-luvulla, kun jopa tonnikala-purkista löytyi aitoja kokonaisia paloja eikä mitään hileitä ja hintakin oli halpa.

        Näin se maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen myötä tai sitten tulee nälkä ja puute, kuten osassa maailmaa on jo tapahtunut - ikävä kyllä.


    • Lyr

      Turska ja kolja on erinomaisia kaloja. Seiti on halpaa ja huonoa. Norjassa naureskellaan sein syöjille..
      Seiti on elinvoimainen ja sen vuosisaalis on 400 000 tonnia. Kalan lihassa on amiineja ja ne tekee siitä tympeän makuista. Skoonessa sitä grillataan.

      Tuore seiti ja riittävä maustaminen tekee siitä syötävää.

      https://www.ta.no/nyheter/pestobakt-lyr/s/1-111-7554644


      Alaskanseitiä vastaavasti pyydetään 3 miljoonaa tonnia vuosittain. Alaskanseiti on miedon makuista. Se on erinomaista tuoreena.

    • Atlantin-SEI

      Makueroja.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Pollock

      Briteissä turska ja kolja on kallista ylikalastuksen vuoksi, mutta seitä on hyvin saatavilla. Se ei ole haluttua. Siksi kauppa yrittää keksiä uusia tuotenimiä seille. Esimerkiksi "colin".

    • Lohtajalla

      Kotimainen kirjolohi on 100 kertaa paremman makuista kuin Jäämeren ydinjätehaudoissa kasvatettu antibiootti-kassilohi.

    • Sei--kirjolohi--röyhtäys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      325
      2144
    2. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      59
      1883
    3. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      108
      1654
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1405
    5. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      183
      1323
    6. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      71
      1295
    7. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      80
      1247
    8. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      22
      1233
    9. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      17
      1177
    10. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      40
      976
    Aihe