Armoton lohiralli Japaniin.....

Norjan-iso-merilohi

27

2620

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laatulohta

      Lohen laatu paranee, kun sen RASVAPROSENTTI nousee,
      Jäämeressä kylmässä ja hapekkaassa vedessä kasvaa rasvaisin lohi.

      Tämä!
      https://yle.fi/uutiset/3-7431706

    • Simosta

      Minulle oli täysin uutta, sen jötkälelohen paremmus. Kyllä ne kalaexpertti japanilaiset tietää. Iso lohi on paljon maukkaampaa vieläpä ruodot saa nopiasti ja helppoon pois.
      En osta koskaan pientä kalafilettä muovissa, jossa pyrstö on käännetty vakuumin takapuolelle.
      Ostan isosta lohesta leikatun lyhyen ja paksuleveän siivun vakuumissa.

      Minä vertasin. Makuero on iso. Samalla saa enemmän lihaa ja vähemmän nahkaa.

    • fe3g3

      Pikkulohi ja kirjolohi on huonoa.

    • halpax

      Pikkumerilohta 5.99 kilo. Max 2 kalaa.

    • Suomalainen-ISO
    • Suomessa-ja-Japanissa

      Aina tuoreena ja raakana. Pakastus tuhoaa rakenteen ja makumaailman.
      Lohisushin myynti kasvaa.

      • terävä.naukku

        Pitää kalankin antaa jonkun aikaa riippua, jotta sen rakenne paranee. Pitää tietenkin säilyttää kylmässä.

        Parin viikon raakakypsytyksellä saadaankin sitten luksusta. Graavatulle kirjolohifileellekin tulee hintaa 100 euroa kilolta.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.227719


    • wahrq3jnw64k

      Raakakypsytys tuo amiineja ja maitohappoa lihaan. Siitä on hyvä esimerkki hapansilakka.

    • Ei-umaniamiinia

      Siksi Pohjois-Norja ------------ Tokio Japani on maksimissaan 36 tuntia. Merilohifileen pitää olla äärimmäisen tuoretta, kun se tarjotaan japanilaisessa sushiravintolassa.

      • Teno.on.parasta

        Kassilohi on mautonta möttöä. Maistuu käytännössä samalta antibiootilta kuin tanskalainen possu. Tenon lohi on eri sorttia. Kiinteälihaista maukasta punalihaa. Ei antibiootteja.


      • lohitonni

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.


      • pahaa.lohta.norjasta
        lohitonni kirjoitti:

        Suomalainen kassilohituotanto käyttää 100 kertaa norjalaista enemmän antibiootteja lohitonnin kasvatukseen.
        Pohjois-Norjassa kasvatettu lohi on maultaan luonnon lohta maukkaampaa. Sitä on testattu.

        Missä päin Suomea on kassilohituotantoa

        Norjan possulohi on kalan irvikuva. Mautonta möttöä. Ihan kuin kumisaapasta söisi.

        Maista joskus niin tiedät. Makuasioita ei opi norjalaisten propagandaa lukemalla.


      • lohitonni

    • lohitonni
    • lohitonni

      Laatua.
      https://patarumpu.fi/2013/10/23/tuore-norjalainen-lohi-on-suosikki/

      https://www.hs.fi/ruoka/art-2000002849771.html

    • lohitonni
    • kirjolohi.parempaa

      Ainoat kelvolliset norjalaiset kalat ovat luonnon sei ja turska. Viljelty lohi on ensinnäkin täysin mautonta, myös pumpattu täyteen antibiootteja. Mielummin syö kotimaista puhdasta sisävesissä kasvatettua kirjolohta, jos tekee mieli lohta.

      • antibioottiongelma

    • laatukalaa
      • fisuunassuun

        Sei ei todellakaan ole moskaa, kun sen oikein valmistaa.

        Sääli, että fisut on kalastettu tyhjiin ja kunnon turska ja ruijanpallas ovat nykyään mahdottomia saaliita jopa kalatiskeiltä.

        Seikin taitaa nykyään olla sitä "alaskan seitä", joka rakenteeltaan ja maultaan on jotain käsittämättömän huonoa.

        Fisuista näkee, että olemme todellakin eläneet tällä planeetalla yli varojemme ja ryöstökalastaneet tietyt lajit sukupuuton partaalle mistään välittämättä - toista oli 70-luvulla, kun jopa tonnikala-purkista löytyi aitoja kokonaisia paloja eikä mitään hileitä ja hintakin oli halpa.

        Näin se maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen myötä tai sitten tulee nälkä ja puute, kuten osassa maailmaa on jo tapahtunut - ikävä kyllä.


    • Lyr

      Turska ja kolja on erinomaisia kaloja. Seiti on halpaa ja huonoa. Norjassa naureskellaan sein syöjille..
      Seiti on elinvoimainen ja sen vuosisaalis on 400 000 tonnia. Kalan lihassa on amiineja ja ne tekee siitä tympeän makuista. Skoonessa sitä grillataan.

      Tuore seiti ja riittävä maustaminen tekee siitä syötävää.

      https://www.ta.no/nyheter/pestobakt-lyr/s/1-111-7554644


      Alaskanseitiä vastaavasti pyydetään 3 miljoonaa tonnia vuosittain. Alaskanseiti on miedon makuista. Se on erinomaista tuoreena.

    • Atlantin-SEI

      Makueroja.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Pollock

      Briteissä turska ja kolja on kallista ylikalastuksen vuoksi, mutta seitä on hyvin saatavilla. Se ei ole haluttua. Siksi kauppa yrittää keksiä uusia tuotenimiä seille. Esimerkiksi "colin".

    • Lohtajalla

      Kotimainen kirjolohi on 100 kertaa paremman makuista kuin Jäämeren ydinjätehaudoissa kasvatettu antibiootti-kassilohi.

    • Sei--kirjolohi--röyhtäys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      35
      3307
    2. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      97
      1674
    3. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      136
      1575
    4. Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?

      HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      44
      1443
    5. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      91
      1280
    6. Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä

      Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo
      Sonkajärvi
      28
      1176
    7. Kirjallinen varoitus

      On annettu eräälle henkilölle. hyssytellään kuitenkin asiasta
      Äänekoski
      57
      1075
    8. MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil
      Kajaani
      240
      1019
    9. Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa

      On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall
      Sinkut
      125
      990
    10. Julkisuuden henkilön päiväin päätös

      Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa
      Sinkut
      270
      981
    Aihe