Älä vie lemmikkiäsi koirapuistoon

taudit_tarttuu

Lääkärilehden tutkimuksen mukaan 5 % lla koirista on sellainen suolistosairaus, johon ei pysty mikään antibiootti ja joista osa tarttuu ihmiseen. Tutkimuksen mukaan tuontikoirilla noita tauteja on enemmän. Lisäksi on tietenkin "tavallisia" suolistosairauksia, joita voidaan hoitaa, vaikkakin osa on vaikeasti hoidettavia. (Ja nämäkin tarttuvat ihmiseen.)
Iltalehdessä kerrottiin että koirilla on myös tarttuvia ihotauteja ja että koiraa tulisi aina kosketella vain suojakäsineet kädessä.

22

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsäökynen

      Koiranomistajat näyttävät olevan parempikuntoisen näköisiä ja aktiivisempia koska liikkuvat taviksia enemmän,kiitos lemmikkien.eivätkä varmaan sairastele enempää kuin sohvaperunat joten mikä olikaan pointtisi aloitukseen?valtakunnassa kaikki hyvin ja nyt ulos lenkille kaikki,hopi hopi,

      • taudit_tarttuu

        En ole koirien lenkitystä vastaan, vaikka siinäkin tietysti on vaaransa, jos koiran annetaan nuoleskella toisten koirien jätöksiä ja sitten perheenjäseniä.
        Koirapuisto on todellinen vaaranpaikka, eikä omistajienkaan terveyttä paljon edistä että ajetaan autolla puistoon, istutaan siellä tupakalla ja ajetaan takaisin kotiin.


    • HihHihHih-

      Aloittaja vois muuttaa vaikka Irakiin, Iraniin, tai Syyriaan jos noi koirat on niin paniikkia aiheuttavia. Sen verran muslimilta vaikutat?

      • HihHihHih-lle

        Onko mahasi kipeä? Onko kutisevaa ihottumaa? Haava?


      • HihHihHih-
        HihHihHih-lle kirjoitti:

        Onko mahasi kipeä? Onko kutisevaa ihottumaa? Haava?

        Idiootti olet. 😂


      • HihHihHih-lle
        HihHihHih- kirjoitti:

        Idiootti olet. 😂

        En ole nähnyt sinua mensan kokouksissamme.


      • 34567890

        Tuo on kirjoitettu ajankohtana, jolloin ei ollut tutkittu antibiooteille vastustuskykyisiä tauteja. Nyt on saatu uutta tietoa.
        Mutta hui kauhistus kumminkin, mitä tauteja artikkelissa tuodaan esiin! En asuisi elukan kanssa.
        Jos minulla olisi elukka, en veisi sitä "telmimään" muitten elukoitten kanssa johonkin elukkapuistoon.


    • ibrahimpulla

      Voisiko ketjun aloittaja ystävällisesti kertoa, missä Lääkärilehden numerossa ko. tutkimus on?
      Lääkärilehden sisälltysluettelot löytyvät netistä.

    • Koirien_ystävä

      Ihmisillä on ollut tuhansia vuosia koiria seuralaisinaan. Hyvin ovat pärjänneet. Ei kannata uskoa kaiken maailman trolleja. Koira on ihmisen paras ystävä. Koiran hyvinvoinnista täytyy huolehtia.

      • ibrahimpullalle

        Koetan etsiä, ei siitä ole kauan aikaa. Ensiavuksi vaikka tuossa lukemista:
        http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/tiede-tekniikka/antibiootille-vastustuskykyinen-bakteeri-johti-koiran-lopettamiseen-mitään-ei-ollut-tehtävissä-1.180216
        Antibioottien runsas käyttö on nimittäin johtanut resistenttien, eli antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien määrän kasvuun. "Resistenssitilanne on lemmikki- ja seuraeläimillä todella hälyttävä", kertoo tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäri Merja Rantala.
        Tämä tiedettiin jo v. 2012: kotien lemmikkieläinten sekä hoitolaitosten henkilökunnan ja potilaiden tai asiakkaiden bakteerikantojen ja bakteeririskien välillä on myös huomioinnin arvoinen yhteys (Terveydenhoidon ammattilaisten koirissa MRSA-riski sairaalapotilaille. (https://tiedebasaari.com/tag/elaimista-ihmiseen-tarttuvat-taudit/)

        Google löytää vastaavia lisää.


      • Koirien_ystävälle

        Antibioottien käyttö on muuttanut tilanteen toisenlaiseksi.
        (Ei pärjääminen kyllä ennenkään aina hyvää ollut.)
        Trolleja ei kannata uskoa.


      • tällaista

        "Mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä suolistoperäisiä bakteereita on tänä vuonna löydetty koirien seulontanäytteissä 4 kertaa useammin kuin viime vuonna, kertoo Helsingin yliopisto. Osa näistä bakteereista voi tarttua myös ihmiseen. -- 5 prosenttia suomalaisista koirista kantaa suolistobakteereja, jotka ovat vastustuskykyisiä penisilliini- ja ---nämä ovat usein resistantteja myös muille antibiooteille. Ulkomailla -- Näihin MRSP-kantoihin ei tehoa yksikään koirille rekisteröidyistä antibiooteista."
        Mediuutiset - terveysalan ammattilaisten sitoutumaton uutismedia 24.11.2017

        (En veisi lemmikkiäni Kemin koirapuistoon.)


      • ibrahimpulla

        Niin kuin arvelinkin, Lääkärilehdessä ei ole tästä asiasta artikkelia. Nuo ym. lehdistöviittaukset näyttävät perustuvan Hgin yliopiston tiedotteeseen:
        https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/moniresistentit-bakteerit-ovat-tuontikoirilla-huolestuttavan-yleisia
        Tuossa tiedotteessa ei sanota kuin että jotkut bakteerit voivat tarttua koirasta ihmiseen ja päinvastoin (mikä ei ole uutta tietoa!). Mikäli ketjun aloittajan englannin kielen taito riittää, kannattaa lukea myös vuoden eläinlääkäriksi 2017 valitun Merja Rantalan asiaa koskeva artikkeli, johon viite löytyy hänen tutkimustietokannastaan.
        Kemin koirapuistossa käyvät koirat eivät ole ketjun aloittajalle tai hänen "lemmikilleen" terveysriski. Eivät muillekaan.
        Suurempi vaara ketjun aloittajalle taitaakin olla, että hän ottaa dosetistaan turhan monta ja vääränvärisiä "nappuloita".
        Ikävä kyllä paskanjauhamiseen ei ole lääkettä olemassa, joten ketjun aloittaja jatkanee koirapuiston ja sen käyttäjien parjausta. Mitähän seuraavaksi? Koiranomistajien jatkuva pulina ja tupakointi koirapuistossa tekee elämäni helvetiksi? Taikavarvun käyttö koirapuiston lähellä ei enää onnistu? Koirien kehässä juoksentelu pimäännyttää maitoni? Koiranomistajien tuulipukujen kahina raunioittaa hermot?


      • onneksi.edesMehiläinen

        Varmaan tiedotetta ja muitakin tutkimuksia on käsitelty monessa lehdessä, myös eläintieteellisissä. Tutkimuksia on kuumeisesti tehty Suomessa ja muissa maissa.
        Selvää on, että jotkut vaarallisimmat taudit, (kuten monet muutkin taudit), tarttuvat ihmisistä eläimiin ja eläimistä ihmisiin. Juuri luin tapauksesta, että tuberkuloosi tarttuu ihmisestä eläimeen (joten ilmeisesti myös päinvastoin). Ja että vastustuskykyongelma on todella leviämässä käsiin, kun yhä useammin enää ei voida antibiooteilla parantaa eläintä tai ei ihmistä, aiemminkin tämä ongelma oli olemassa, mutta se oli harvinainen. Bakteerit kehittyvät yhä vaarallisemmiksi holtittoman antibioottien käytön takia. Taudit leviävät paikoissa, joissa on paljon eläimiä kuten näyttelyissä, koirapuistoissa ja eläinlääkäreitten vastaanotoilla. Nyt ollaan mainitussa 5 prosentissa, mutta vuoden päästä ...
        Ja on tuokin yleisesti tiedetty, että hoitajan koiran kautta voi potilas menehtyä MRSA- tartuntaan.
        Riski on todellinen ja kasvava.


      • kavahtakaaa

        Tubiakin on sellaista, johon ei tepsi enää lääkkeet.


      • ratkaisu_asiaan
        tällaista kirjoitti:

        "Mikrobilääkkeille vastustuskykyisiä suolistoperäisiä bakteereita on tänä vuonna löydetty koirien seulontanäytteissä 4 kertaa useammin kuin viime vuonna, kertoo Helsingin yliopisto. Osa näistä bakteereista voi tarttua myös ihmiseen. -- 5 prosenttia suomalaisista koirista kantaa suolistobakteereja, jotka ovat vastustuskykyisiä penisilliini- ja ---nämä ovat usein resistantteja myös muille antibiooteille. Ulkomailla -- Näihin MRSP-kantoihin ei tehoa yksikään koirille rekisteröidyistä antibiooteista."
        Mediuutiset - terveysalan ammattilaisten sitoutumaton uutismedia 24.11.2017

        (En veisi lemmikkiäni Kemin koirapuistoon.)

        Älkää ottako koiraa ollenkaan, ainakaan lapsiperheeseen. Ajatelkaa millaista sitten on, kun lapsenne on loppuiän vaikeasti sairas, koiran takia.


    • täälläonasiakkaita

      Tää aloitttaja on näitä Täikönpuisto trolleja joka aloittelee kaikenlaista soopan jauhamista ja vastailee itselleen. No juttunsa kullakin. Kiinnostasko sellainen, että Kemiin rakennetaan uusi psykiatriatalo eikä kukaan ympäristökunta pistänyt hanttiin. Meni läpi ilman äänestystä. Mistähän moinen ?

      • taudit.on.kurja.asia

        En ymmärrä pointtia miten liittyy resistentteihin bakteereihin. Kannatan että psyykkiset taudit hoidetaan.
        Superbakteerien aiheuttamia tauteja ei pystytä hoitamaan nyt ja ehkä ei koskaan.


    • Metsäökynen

      Näin on,totta puhut.toivottavasti tuon maanikon horinat ei tavoita edes viittä prosenttia suolen lukijoista.on ne pienet ympyrät joillakin.ottas lääkkeensä ajallaan.ei ne toimi jos niitä ei syö.

      • vaaranpaikka.on

        Oletko usein koirapuistossa? Onko mahasi kipeä? Kutiseeko ihosi? Onko vaikea hengittää? Paljonko maksoi lemmikkisi hoito?


      • 13243546

        Koirapuistot on eilistä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe