Galluppi Jeesiöstä

Yleissivistinyt

Suoritin muiden kiireiden keskellä Gallupin Jeesiö-Suvantokumpu savuissa.Asia koskee pressanvaaleja.
Nyt on käynyt niin,että piintyneimmätkin hillotolpan kannattajat ovat löytäneet uuden unelman eli Paavon ehdokkaakseen.Ainoastaan yksi vasemmanlaidan änkyrä ei ole kantaansa muuttanut.Sumsummarum.Sitä se kaamos tekee ja järki palaa pätkittäin.Meitä ei kuseteta.

9

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bbbbbss

      SUMINEN 91-vuotias Liisa Tiukka vetoaa presidentti Sauli Niinistöön, että hän saisi jäädä omaan kotiinsa asumaan. Häätöuhan taustalla on asunnon siivoamisesta ja ludeongelmasta syntynyt kiista.
      ”Residentille. Rohkenen pyytämään apua teiltä. Olitte silloin vain Sauli Niinistö, kun teillä oli toimisto Puutarhakadun ja Kuninkaankadun kulmassa. Olin keittämässä siellä kahvia ja tarjoilemassa.”

      Tamperelainen 91-vuotias Liisa Tiukka ei keksinyt ahdinkoonsa muuta keinoa kuin kirjoittaa avunpyyntö itse presidentti Sauli Niinistölle.

      Liisa Tiukkaa uhkaa häätö hänen omasta Tampereen-kodistaan. Häätö astuu voimaan joulun alla, 15. joulukuuta.

      Liisa Tiukka ei aio muuttaa.

      – Jos väkisin vievät, en tiedä mihin vievät. Ei minulla ole paikkaa, mihin menen.

      Ensimmäinen sivu Liisa Tiukan kirjeestä Sauli Niinistölle.
      Ensimmäinen sivu Liisa Tiukan kirjeestä Sauli Niinistölle.

      Hän on leskirouva ja lapseton.

      – Tämän on minun asuntoni. Olen asunut tässä 24 vuotta. Olen kalliilla tämän ostanut.

      Liisa Tiukka omistaa Puutarhakadun taloyhtiöstä 100 neliön ja 52 neliön huoneistot.

      Tällä hetkellä isompi asunto on tyhjillään. Taloyhtiö on tyhjentänyt asunnon ja tavarat on viety sieltä jonnekin. Liisa Tiukka ei tiedä minne.

      – Vaatteetkin on viety. En tiedä, mistä niitä saan, kun alkaa olla kylmä.

      Rollaattorin kanssa liikkuva Tiukka asuu 52 neliön kaksiossa.

      Joulun alla häätö?
      Häädön taustalla on kiista taloyhtiön kanssa ludeongelmasta ja siivouksesta. Taloyhtiö pitää rappukäytävässä ilmennetty ludeongelmaa Liisa Tiukan syynä.

      Kiista kärjistyi niin, että taloyhtiön hallitus pani häätöilmoituksen vireille marraskuun alussa. Liisa Tiukan pitäisi muuttaa asunnostaan puoleksitoista vuodeksi.

      91-vuotias leskirouva häädetään ennen joulua omasta kodistaan puoleksitoista vuodeksi. Onko tässä minkäänlaista inhimillisyyttä?

      – Miksi siinä pitäisi sellaista olla, Asunto Oy Salmisentalon hallituksen puheenjohtaja Asko Nieminen vastaa.

      Luteita vilisti
      Tapahtumaketju lähti liikkeelle vuosi sitten kesällä.

      Tiukan rappukäytävän asunnoissa todettiin olevan luteita.

      Taloyhtiön hallituksen mukaan luteita löytyi paljon Tiukan sadan neliön asunnosta. Se puuttui myös siihen, että Tiukan asunnot olivat siivottomassa kunnossa.

      Elokuussa 2016 yhtiökokous päätti ottaa Tiukan huoneistot hallintaansa asuntojen huonon hoidon johdosta.

      Asiat päätyivät käräjäoikeuteen.

      Pirkanmaan käräjäoikeus hyväksyi tammikuussa 2017 taloyhtiön vaatimuksen siitä, että Tiukan huoneistot siirtyvät kolmeksi vuodeksi asuntoyhtiön hallintaan.

      Liisa Tiukka myöntyi kanteeseen.

      Hän oli asianantajansa avustuksella tehnyt taloyhtiön kanssa kirjallisen sovintosopimuksen. Sen mukaan Tiukka saa jäädä asumaan kotiinsa sillä ehdolla, että hänen huoneistossaan tehdään viikkosiivous.

      Tiukan 100 neliön asunto on ollut tyhjillään tuholaismyrkytyksen jälkeen.

      Puhdasta, mutta väärä siivooja
      Tänä syksynä siivousyritys irtisanoi sopimuksen. Yritys valitti, että Tiukka ei päästä siivoojia asuntoonsa ja kohtelee siivoojia loukkaavasti.

      Tiukka kertoo, että hän kärsi imuroinnin äänestä. Päätä särki, kun imuri hurisi koko ajan.

      – Olin tullut sairaalasta ja makasin sängyssä. Sanoin siivoojille, että onko pakko imuroida noin pitkään.

      Siivoukseen tuli parin viikon tauko.

      Tiukka hankki oman siivoojan. Hänellä käy nykyisin siivooja kerran viikossa.

      – Kun kävin ensimmäistä kertaa kartoittamassa Liisan asuntoa, siellä oli aivan siistiä. Tukijoukot olivat hoitaneet siivouksen, Koti Puhtaaksi -firman markkinointipäällikkö Henri Haho kertoo.

      Viikkosiivous kestää nykyisin kolme tuntia.

      Haho kertoo, että leskirouvan kanssa on sovittu, että imurointi tehdään nopeasti. Pinnat pyyhitään liinojen avulla.

      Tiukan naapuri ja luotettu Jarmo Virtanen kehuu, että asunto on siistissä kunnossa.

      – Onko kukaan hallituksesta käynyt katsomassa, missä kunnossa asunto on.

      Virtasen mielestä ludeongelma laitettiin Tiukan niskoille. Hän muistaa, että yksi ludepesä oli alakerran huoneisto. Siellä vaihtuivat usein asukkaat.

      Pykälien mukaan mennään
      Taloyhtiön hallitus hermostui alkuperäisen siivousyrityksen lähdöstä. Se laittoi vireille häätöilmoituksen.

      Kolmen vuoden häätöaika alkaa puolitoista vuotta sitten pidetystä yhtiökokouksesta. Häätöaikaa on siten jäljellä puolitoista vuotta.

      Häätö alkaa perjantaina 15. joulukuuta. Jos Tiukka ei poistu vapaaehtoisesti asunnostaan, hänet viedään sieltä maanantaina.

      Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Asko Nieminen ei ota kuuleviin korviinsa sitä, että Tiukan asunnossa käy viikkosiivooja.

      Nieminen vetoaa yhtiökokouksen ja käräjäoikeuden päätöksiin.

      – Me elämme pykälien mukaan, ei meillä ole valtuuksia sanoa juuta tai jaata. Sillä mennään.

      Taloyhtiön asianajaja Mikko Ravi selittää tylyä linjaa.

      – Kun ottaa asioiden taustat huomioon, taloyhtiö ei voi luottaa siihen, että siivoukset jatkossa onnistuisivat. Tiukka on ollut hankala tässä asiassa.

      Lue asiasta lisää aamun Ilta-Sanomista.
      Heidi Vaalisto

      Siirry kommentteihin

      Jaa1931TwiittaaSähköposti
      KOMMENTIT

      • Hyvinvointivaltiossanäin

        Viimeinen oljen­korsi paloi? Asianajaja: 91-vuotiaan leski­rouvan häätö on toteutumassa maanantaina kello 10


    • KylläKansaTietää

      Vielä kerran aktiivimalli

      17.12.2017 by Saku Timonen |

      FacebookTwitter

      Eduskunta päättää joko huomenna tai ylihuomenna lopullisesti työttömyysturvan aktiivimallista, jolla työttömyydestä rangaistaan. Jos äänestys on huomenna maanantaina, niin ajoitus takaa runsaan poissaolon. Monet kansanedustajat ovat myös oman kuntansa luottamushenkilöitä, ja valtuustojen ja kunnanhallitusten kokoukset pidetään yleensä maanantaisin. Näin joulun alla tarjolla on vielä jouluateria, jolta yksikään valtuutettu ei mielellään jää pois.

      Jos äänestys pidetään tiistaina, niin hallituksen esitys hyväksytään silti. Näin on hallituspuolueiden kesken sovittu siitäkin huolimatta, että työministeri Jari Lindström sanoi juuri tämän osan kokonaispaketista olevan kivi pullassa.

      Katsotaanpa vielä kerran aktiivimallin keskeiset kohdat.

      Jatkossa työttömyysturvaan tehdään 4,65 prosentin leikkaus, jos työtön ei kolmen kuukauden aikana ole ollut palkkatöissä, harjoittanut yritystoimintaa tai osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin. Jotta aktiivisuusehto täyttyisi, pitää olla töissä 18 tuntia kalenteriviikon aikana, ansaita yritystoiminnasta vähintään 240 euroa tai olla vähintään 5 päivää työllistymistä edistävissä palveluissa tarkastelujakson aikana. Malli koskee kaikkia työttömiä työnhakijoita, eli niin työmarkkinatuen, peruspäivärahan kuin ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saajia.

      Malli ei siis palkitse millään tavalla aktiivisuudesta, vaan ainoastaan töiden saamisesta. Töitä saamattomia rangaistaan. Alueelliset erot töiden saamisessa ovat valtavat. Isoissa kaupungeissa se voi onnistua helpommin, mutta suurten työttömyyslukujen ja pitkien välimatkojen kunnissa palkallisen pätkätyön saaminen on mahdotonta. Aktiivinen työn hakeminen ei auta yhtään, kun töitä ei kerta kaikkiaan ole. Tämä asia ei kiinnosta hallitusta tippaakaan.

      Kaikkien työllistymismahdollisuudet pätkätöihin eivät ole yhtä hyvät. Parhaiten töitä saa nuori ja vain vähän aikaa työttömänä ollut ammattitaitoinen henkilö. Yli viisikymppisen, kauan työttömänä olleen mahdollisuudet ovat olemattomat. Tämäkään ei kiinnosta hallitusta.

      Aktiivisuutta voi osoittaa työssäolon lisäksi myös yritystoiminnalla tai osallistumisella työllistymistä edistäviin palveluihin. Yritystoiminnan aloittaminen tietää varmaa tukien lopettamista, sillä yrittäjästautuksen saaneen katsotaan automaattisesti elättävän itsensä yrittäjänä. Pahimmassa tapauksessa myös hänen työtön puolisonsa sekä aikuiset, työttömät lapsensa katsotaan myös työllistyneiksi tässä yrityksessä.

      Työllistymistä edistävät palvelut ovat olleet jo kauan iso vitsi, sikäli kun joku jaksaa niille enää nauraa. Ne ovat kursseja, joilla ihan oikeasti opetellaan sanomaan käsipäivää ja liimataan lehdistä leikeltyjä kuvia pahville. Tätäkään aktiviteettia ei riitä kaikille, vaikka Te-toimistot ostavat kursseja kiihtyvällä tahdilla.

      Myös palkattomat työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta ovat työvoimapoliittisia toimenpiteitä eli näitä työllistymistä edistäviä palveluja. Niissä työtön tekee palkatonta työtä rinta rinnan työstään palkkaa saavan kanssa.

      Aktiivimalli perustuu siihen tehokkaasti markkinoituun harhakäsitykseen, että työtä kyllä on, mutta laiskat työttömät eivät sitä viitsi tehdä. Tätä on toitotettu monta kuukautta mediassa etsimällä työtä vieroksuvia työttömiä ja nimettöminä esiintyviä yrittäjiä, jotka eivät onnistu rekrytoimaan ketään. Yksi tehokkaimmista keinoista on ollut jatkuva valehteleminen avoimien työpaikkojen määrästä. Niitä on kuulemma satoja tuhansia, vaikka jokainen työvoimahallinnossa haettavina olevien paikkojen katsoja näkee, että avoimena on vain murto-osa tästä määrästä.

      Aktiivimalli on vain yksi uusi osa lisää tilastojen kaunistamiseen tähtäävään työttömien kiusaamiseen, jota hallitus sanoo työvoimapolitiikaksi. Karensseja jaetaan yhtä helposti kuin ennenkin, ja sähköiseen asiointiin siirtyminen on jo karsinut tehokkaasti tilastoista pois netin käyttöä osaamattomat.

      Olen kirjoittanut tästä aiheesta kyllästyttävän monta kertaa. Valitettavasti näitä juttuja eivät lue ne, joiden pitäisi. Erityisesti niiden pitäisi, jotka luulevat olevansa korvaamattomia omassa palkkatyössään. Heidät tullaan potkimaan ulos ja ottamaan takaisin huonosti palkattuina pätkätyöntekijöinä tai palkattomina työkokeilijoina.

      Vielä ennättää lähettää kansanedustajille postia.

    • VuotsonHorisontista

      Tuollainen itkupilli narsisti sieltä putkahti esiin itkeen:

      Kreikkaan 86 mrd - Timo Soini käänsi taas takkinsa

      Maahanmuuton tiukentaminen. Päinvastoin, Suomi ottaa 790 ylimääräistä pakolaista Välimereltä.

      Soini ennustaa: Huhtasaari syrjäyttää perussuomalaisten johdossa Halla-ahon - ”kadonnut Brysseliin kuin muurahainen soppatykkiin”

      Ennusteen lisäksi Soini piikittelee blogikirjoituksessaan Jussi Halla-ahoa. Lue lisää...

      Soini lyttäsi nyky-perussuomalaiset ”mumisijoiksi” - ”jäänyt yhden asian liikkeeksi”

      Soini paljasti pohtineensa politiikan jättämistä, mutta mieli muuttui: ”Harkitsen ehdokkuutta eduskunta- tai eurovaaleissa”

      Huomenna on ensimmäinen vapaapäiväni lähes kahteen kuukauteen. Tulee suureen tarpeeseen.

      Koko ryhmällä on halu kunnon töihin.

      Esitin oman näkemykseni SDP:stä sanomalla, että he ovat unohtaneet ”karvaperseduunarit”.

      Timo Soini joutuu suurenevan kannatuksen vuoksi aina uusien kysymysten ääreen ja käymään Jaakobin painia julkisesti.

      Kyllähän Soini sen tietää että pahinta mitä populistipuolueelle voi tapahtua on hallitusvastuu. Silloin joutuu selittelemään tekemättä jättämisiään

    • Näinhyvinvointivaltiossa

      Taloyhtiö otti hallintaansa tamperelaisen Liisa Tiukan asunnon.
      Häätöä varmistamassa oli poliisipartio. Käsirautoja sentään ei tarvittu, vaikka sellaiseenkin oli varauduttu. 91-vuotias mummo saatiin taksiin ilman raudoitusta.

      – Ne lupasivat pistää minut käsirautoihin. Ei tarvittu. Sossun naiset toivat minut kainaloista, Liisa Tiukka kertoi.

      Taloyhtiö otti hallintaansa Tiukan asunnon.

      – Suomen kansalle sellaiset terveiset, että miksi Suomen kansa ei huolehdi vanhuksista, jotka on koko elämänsä tehneet kovaa työtä. Nyt olen ollut kotona ja pystyn olemaan kotona, ja sitten minut viedään väkisin.

    • KylläKansaTietää

      Kuinka moni muuttaa Vartiaisen ja Mykkäsen määräyksistä töihin etelään yliopistopaikkakunnille?
      Milloin Orpo tulee esiin selittään aktiivimallia.Milloin siniset Pirkko Mattila, sosiaali-ja terveysministeri näyttäytyy onnettoman surkimus Linströmin kanssa selittämään työttömille hienoja sanelujaan.Sitä met nyt Jesiössä jännäämme.Nukkukaa hyvin.Edellemainitut eivät sitä kuulemma tee

      • heheeeeeee

        No tämän hyvän aktiivimallin työttömien hyväksi kehitellyt ORPON kunniaksi met täälä jeesiössä soitammeki sitten orpopoijjaan valssin!!!!


    • AikoihinEletty

      Timon vastike orpopojan valssille:
      -Oppositio on kevyt kuin poutapilvi. Siihen on iskettävä. Lujempaa. Lekalla leukaluihin ja selkäranka sirkkeliin -mentaliteetilla. Kunnon höyhennystä höyhenille.

      Näin sanoi ulkoministeri Timo Soini plokissaan joulukuun 27. päivänä. Kukaan ei sanonut, että ministeri uhkailee poliittisia vastustajia väkivallalla.Kukaan ei syyttänyt Soinia pelonlietsonnasta. Kukaan ei paheksunut mautonta kielenkäyttöä, kukaan ei vaatinut anteeksipyyntöä.

    • kokemus1

      Jeesiössä varikset lentää väärinpäin ja autoista aina pöllitään renkaat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1728
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      144
      1069
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      900
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      871
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      840
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      754
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe