Tuontimarjojen turvallisuus

varovainen_kuluttaja

Yleisesti suositellaan että ulkomaalaisia pakastemarjoja ei syödä ilman kuumentamista, jopa EU alueelta tulleita. Tuoreista tuontimarjoista en muista kuulleeni moisia varoituksia. Tuoreita marjoja uskoakseni käytetään enimmäkseen esim. kakuissa ja jälkiruoissa tai syödään sellaisenaan. Kaupassa katselin egyptiläisiä mansikoita, jotka näyttivät hyviltä mutta jätin ostamatta. Testataanko jokainen marjaerä? Epäilen. Onko kellään tietoa asiasta?

4

1501

  Vastaukset

  • Toi on ihan höpö juttua, jos esim Puolalaisia pakastevadelmia pitää kuumentaa Suomessa, niin vastaavasti Suomalaisia pakastevadelmia pitää kuumentaa Puolassa,näin on kertonut minulle elintarvikehygieniakoordinaattori.

  • Ei kannata uskoa ihan ketä tahansa. Ulkolaisissa marjoissa on todellinen uhka, vaikka joku virkaheitto elintarvikehygieniakoordinaattori mitä väittäisi.
   Tässä hieman tilastoa:
   https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/

   Ja tässä on vain todetut tapaukset - suurin osa kärsii nahoissaan eikä valita yhtään mihinkään.
   Myyräekinokokki-loisen tarunnat ovat tulossa meillekin, ikävä kyllä.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Myyräekinokokki

   Eli kivalta näyttää ja lisää on luvassa.

  • Ei tänä joulunakaan saatu ihania Yhdysvalloista tuotettuja jouluomenoita. Niitä ei ole saatu sen jälkeen, kun Suomi liittyi EU:hun. Joka joulu niitä ennen sai ne olivat joulun yksi odotetuimmista herkuista hedelmävadilla. Nyt saadaan vaan Euroopasta tuotua sontaa, jota ei juurikaan pysty syömään. Euroopasta tuodut omenat pilaantuvat jälleen hedelmävadille puolessa vuodessa.

   • Kyllä USAsta voi omenia tuoda EU alueelle - ei ole mitään erityisiä esteitä. Omenia tuodaan Suomeenkin ympäri maailmaa, jopa Kiinasta.
    Mitä viimeinen lause takoittaa, pilaatuvat jälleen ...en ymmärrä?

    Omenat eivät ole kestohyödykkeitä joiden tulisi säilyä hedelmävadilla viikosta toiseen. Käsittääkseni suurin osa ostaa omenta sen takia, että syö ne.


  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   187
   4642
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2278