Tuontimarjojen turvallisuus

Yleisesti suositellaan että ulkomaalaisia pakastemarjoja ei syödä ilman kuumentamista, jopa EU alueelta tulleita. Tuoreista tuontimarjoista en muista kuulleeni moisia varoituksia. Tuoreita marjoja uskoakseni käytetään enimmäkseen esim. kakuissa ja jälkiruoissa tai syödään sellaisenaan. Kaupassa katselin egyptiläisiä mansikoita, jotka näyttivät hyviltä mutta jätin ostamatta. Testataanko jokainen marjaerä? Epäilen. Onko kellään tietoa asiasta?
Ilmoita


Toi on ihan höpö juttua, jos esim Puolalaisia pakastevadelmia pitää kuumentaa Suomessa, niin vastaavasti Suomalaisia pakastevadelmia pitää kuumentaa Puolassa,näin on kertonut minulle elintarvikehygieniakoordinaattori.
Ilmoita
Ei kannata uskoa ihan ketä tahansa. Ulkolaisissa marjoissa on todellinen uhka, vaikka joku virkaheitto elintarvikehygieniakoordinaattori mitä väittäisi.
Tässä hieman tilastoa:
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/ulkomaiset-pakastemarjat/

Ja tässä on vain todetut tapaukset - suurin osa kärsii nahoissaan eikä valita yhtään mihinkään.
Myyräekinokokki-loisen tarunnat ovat tulossa meillekin, ikävä kyllä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Myyräekinokokki

Eli kivalta näyttää ja lisää on luvassa.
Ilmoita
Ei tänä joulunakaan saatu ihania Yhdysvalloista tuotettuja jouluomenoita. Niitä ei ole saatu sen jälkeen, kun Suomi liittyi EU:hun. Joka joulu niitä ennen sai ne olivat joulun yksi odotetuimmista herkuista hedelmävadilla. Nyt saadaan vaan Euroopasta tuotua sontaa, jota ei juurikaan pysty syömään. Euroopasta tuodut omenat pilaantuvat jälleen hedelmävadille puolessa vuodessa.
1 VASTAUS:
Kyllä USAsta voi omenia tuoda EU alueelle - ei ole mitään erityisiä esteitä. Omenia tuodaan Suomeenkin ympäri maailmaa, jopa Kiinasta.
Mitä viimeinen lause takoittaa, pilaatuvat jälleen ...en ymmärrä?

Omenat eivät ole kestohyödykkeitä joiden tulisi säilyä hedelmävadilla viikosta toiseen. Käsittääkseni suurin osa ostaa omenta sen takia, että syö ne.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tuontimarjojen turvallisuus

Yleisesti suositellaan että ulkomaalaisia pakastemarjoja ei syödä ilman kuumentamista, jopa EU alueelta tulleita. Tuoreista tuontimarjoista en muista kuulleeni moisia varoituksia. Tuoreita marjoja uskoakseni käytetään enimmäkseen esim. kakuissa ja jälkiruoissa tai syödään sellaisenaan. Kaupassa katselin egyptiläisiä mansikoita, jotka näyttivät hyviltä mutta jätin ostamatta. Testataanko jokainen marjaerä? Epäilen. Onko kellään tietoa asiasta?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta