Palkkatyö....

fantsufantti

Minä en ymmärrä palkkatyön käsitettä. Minun mielestäni homma tulisi hoitaa niin, että ensin annetaan ihmiselle kaikki mitä hän tarvitsee ihmisarvoiseen elämään, ja sen jälkeen luotetaan siihen, että ihminen haluaa osallistua sen yhteiskunnan pyörittämiseen, joka on häntä niin hyvin kohdellut. Mielestäni suomalainen hyvinvointivaltio on osoittanut tällaisen (sosialistisen?) lähestymistavan erittäin hedelmälliseksi ja toimivaksi esim. ilmaisen koulutuksen muodossa.

9

92

  Vastaukset

  • Olet ilmeisesti suomalainen yrittäjä, koska et ymmärrä palkkauksen motivoivaa vaikutusta.
   Oletat vaan ihmisten täyttävän jotakin sosialistista työvelvoitettaan.

  • Miten ihmeessä yhteiskunta voi antaa kansalaisille "kaiken mitä hän tarvitsee ihmisarvoiseen elämään" jos ei ole veroja (joilla yhteiskunta pyörii) maksavia palkansaajia?

   • Helposti. Raha on ihmisen keksimä asia eikä luonnon tapahtumien kulku edellytä rahan liikkumista.

    Ja väitätkö, että suomalainen järjestelmä ei olisi parempi kuin esim. amerikkalainen, jossa koulutus ja terveydenhuolto ovat maksullisia ja monet jäävät niitä paitsi?


  • Voisihan kaikki työskennellä alihankkijoina. Tehtaassa jossa on 100 työntekijää tarkoittaa monta neuvottelua, jollei joten järjestetty yhteisesti sopijaa.

   Työnantajalle on jossain tapaksessa helpompaa ottaa työntekijöitä valmiiksi neuvotelluilla ehdoilla kuten palkoilla.
   Laittaa van Exceliin sopimuksen mukaisen palkan ja alkaa laskea urakkaa

   Olen itsekin miettinyt jos kaikilla olisi yrittäjän kyvyt, ei työttömiä olisi samalla tavalla. Varsinkin jos jokainen osaisi ottaa osuutensa tuottavuudesta. Eli esim. myymään jotain, että saa siitä elannon. Kysymyshän on mitä tuotetaan ja miten se jaetaan.

  • Talouden tulee perustua periaatteeseen "jokaiselta kykyjen mukaan jokaiselle tarpeiden mukaan". Sellaiset työt joita ns. kukaan ei halua tehdä jaetaan kaikkien kesken. Ylimääräisestä ahkeruudesta voi saada palkintopisteitä joilla voi ostaa ylellisyystuotteita. Palkintopisteiden olennainen piirre on että pisteillä ei voi tahkota lisää pisteitä.

  • Voiko joku selittää mitä järkeä on siinä, että yksityiset yritykset valmistavat esim. standardisoituja varaosia tai jotain viemärien kansia?? Tällaisilla aloilla ei voi odottaa tapahtuvan kovin kummoista innovointia. Yksityinen yrittäminen on järkevää vain niillä aloilla missä innovointia voi odottaa tapahtuvan. Muut toiminnot kuuluvat yhteiskunnan hoidettaviksi.

   • Niin että yhteiskunnan pitäisi esim. huolehtia tiilien valmistuksesta? Siinähän ei ole juuri tilaa innovaatioille, vaan tiiliä on tehty jo tuhansia vuosia. Tämä vain yhtenä esimerkkinä.


  • Ihminen on ainoa eläin joka rakentaa itse itselleen häkin.

   Rahatalouden nimittäin. Esim. Kreikassa ihmisiä kuolee parannettavissa oleviin sairauksiin kuin liukuhihnalta. Lääkäreitä on, lääkkeitä on, sairaalarakennukset on... mutta kun ei ole rahaa eurokriisin takia niin sairaalaa ei voi pyörittää!! Aivan käsittämättömän kaistapäistä touhua.

  • Mitäköhän tapahtuisi jos kertoisi sossulle/kelalle olevansa taolainen ja että uskonto kieltää oravanpyörään osallistumisen?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687