Kinkkurasva linnuille

Ottakaa rasvat ja liemet talteen (mitä ei kastikkeeseen mene). Lisätkää hieman vettä ja jäähtymään nolla-asteen tuntumaan.

Jähmettynyt rasva talteen ja vesifaasi pois. Rasva kattilaan uuden veden kera (yhtä paljon vettä kuin rasvaa). Kiehautus (n. 5 min) ja jäähdytys kuten ed.

Vedet jälleen pois ja sama kiehautus tuoreen veden kanssa. Jäähdytys ja vesi veke, jonka jälkeen rasva on suolatonta.

Sulata rasva siemen- pähkinä- ja kaurahiutaleseoksen sekaan ja vala vaikka maitopurkkiin. Kelpaa siivekkäille!

Loppupelissä aika vaivaton homma uuttaa tällä tavoin suola veteen ja poistaa se rasvasta.
1
Ilmianna
Jaa

8 Vastausta



Muistakaa, että suola on myrkkyä useimmille pihalinnuille!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Jep.
Siksi kirjoitinkin tämän helpon ohjeen suolan poistamiseksi siitä rasvasta.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Edesvastuutonta syöttää linnuille suolaista läskiä.
Eikö ole vara ostaa kaupasta oikeita talipötköjä taukki eläinten kiduttaja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tuore_vesi kirjoitti:
Edesvastuutonta syöttää linnuille suolaista läskiä.
Eikö ole vara ostaa kaupasta oikeita talipötköjä taukki eläinten kiduttaja.
Jep.
Siksi kirjoitinkin tämän helpon ohjeen suolan poistamiseksi siitä rasvasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Myrkytä sinä vaan lintuja, minä ostan talipallot ja pötköt kaupasta, yleensä Tokmannilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tok_manni kirjoitti:
Myrkytä sinä vaan lintuja, minä ostan talipallot ja pötköt kaupasta, yleensä Tokmannilta.
Et tainnut sisäistää lukemaasi. Ohjeessa kerrotaan, kuinka suola poistetaan rasvasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Enpä usko. Paistoin just äsken kinkun enkä ala kiehuttamaaan läskiä edes koirilleni.
Mutta teeppä sinä mitä tykkäät

***Osmoosi on liuottimen diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi. Osmoosissa liuotin (yleensä vesi) siirtyy kalvon läpi, mutta kalvo ei päästä läpi liuottimeen liuenneita aineita. Liuotin siirtyy sille puolelle, jolla liuenneen aineen pitoisuus on suurempi. Jos esimerkiksi puoliläpäisevä kalvo erottaa suolaisen veden ja vähemmän suolaisen veden oheisen kuvan osoittamalla tavalla, vettä siirtyy makeamman veden osasta suolaisen veden osan puolelle.
****Soluseinättömissä soluissa solukalvon ylitse ei ole merkittävää paine- tai painovoimaeroa. Vesipotentiaaliero riippuu siis pelkästään ψ s {\displaystyle \psi _{s}\,\!} {\displaystyle \psi _{s}\,\!}:stä, joka puolestaan riippuu liuenneiden aineiden konsentraatioista. Esimerkiksi punasolut ovat herkkiä osmoottiselle veden liikkeelle. Isotonisessa liuoksessa solun ulkopuolinen konsentraatio vastaa solun sisäistä, jolloin punasolut ovat normaalissa kaarevassa muodossaan
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tok_manni kirjoitti:
Enpä usko. Paistoin just äsken kinkun enkä ala kiehuttamaaan läskiä edes koirilleni.
Mutta teeppä sinä mitä tykkäät

***Osmoosi on liuottimen diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi. Osmoosissa liuotin (yleensä vesi) siirtyy kalvon läpi, mutta kalvo ei päästä läpi liuottimeen liuenneita aineita. Liuotin siirtyy sille puolelle, jolla liuenneen aineen pitoisuus on suurempi. Jos esimerkiksi puoliläpäisevä kalvo erottaa suolaisen veden ja vähemmän suolaisen veden oheisen kuvan osoittamalla tavalla, vettä siirtyy makeamman veden osasta suolaisen veden osan puolelle.
****Soluseinättömissä soluissa solukalvon ylitse ei ole merkittävää paine- tai painovoimaeroa. Vesipotentiaaliero riippuu siis pelkästään ψ s {\displaystyle \psi _{s}\,\!} {\displaystyle \psi _{s}\,\!}:stä, joka puolestaan riippuu liuenneiden aineiden konsentraatioista. Esimerkiksi punasolut ovat herkkiä osmoottiselle veden liikkeelle. Isotonisessa liuoksessa solun ulkopuolinen konsentraatio vastaa solun sisäistä, jolloin punasolut ovat normaalissa kaarevassa muodossaan
Tässä homman juju on siinä, että vesiliukoinen suola on liukenematon rasvaan. Kinkun rasva on aina hieman vesipitoista, joten siksi siihen on jäänyt suolaa. Suolanpoisto näin on aivan tavallinen peruskemian uuttoprosessi, jossa haluttu (poistettava) suola uutetaan veteen.
Ei muuta kuin kemian kirjat käteen ja kertaamaan oppeja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kinkkurasva linnuille

Ottakaa rasvat ja liemet talteen (mitä ei kastikkeeseen mene). Lisätkää hieman vettä ja jäähtymään nolla-asteen tuntumaan.

Jähmettynyt rasva talteen ja vesifaasi pois. Rasva kattilaan uuden veden kera (yhtä paljon vettä kuin rasvaa). Kiehautus (n. 5 min) ja jäähdytys kuten ed.

Vedet jälleen pois ja sama kiehautus tuoreen veden kanssa. Jäähdytys ja vesi veke, jonka jälkeen rasva on suolatonta.

Sulata rasva siemen- pähkinä- ja kaurahiutaleseoksen sekaan ja vala vaikka maitopurkkiin. Kelpaa siivekkäille!

Loppupelissä aika vaivaton homma uuttaa tällä tavoin suola veteen ja poistaa se rasvasta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta