Kinkkurasva linnuille

inssikokki

Ottakaa rasvat ja liemet talteen (mitä ei kastikkeeseen mene). Lisätkää hieman vettä ja jäähtymään nolla-asteen tuntumaan.

Jähmettynyt rasva talteen ja vesifaasi pois. Rasva kattilaan uuden veden kera (yhtä paljon vettä kuin rasvaa). Kiehautus (n. 5 min) ja jäähdytys kuten ed.

Vedet jälleen pois ja sama kiehautus tuoreen veden kanssa. Jäähdytys ja vesi veke, jonka jälkeen rasva on suolatonta.

Sulata rasva siemen- pähkinä- ja kaurahiutaleseoksen sekaan ja vala vaikka maitopurkkiin. Kelpaa siivekkäille!

Loppupelissä aika vaivaton homma uuttaa tällä tavoin suola veteen ja poistaa se rasvasta.

8

4733

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistakaa, että suola on myrkkyä useimmille pihalinnuille!

      • inssikokki

        Jep.
        Siksi kirjoitinkin tämän helpon ohjeen suolan poistamiseksi siitä rasvasta.


      • tuore_vesi

        Edesvastuutonta syöttää linnuille suolaista läskiä.
        Eikö ole vara ostaa kaupasta oikeita talipötköjä taukki eläinten kiduttaja.


      • inssikokki
        tuore_vesi kirjoitti:

        Edesvastuutonta syöttää linnuille suolaista läskiä.
        Eikö ole vara ostaa kaupasta oikeita talipötköjä taukki eläinten kiduttaja.

        Jep.
        Siksi kirjoitinkin tämän helpon ohjeen suolan poistamiseksi siitä rasvasta.


      • tok_manni

        Myrkytä sinä vaan lintuja, minä ostan talipallot ja pötköt kaupasta, yleensä Tokmannilta.


      • lukutaitoinen
        tok_manni kirjoitti:

        Myrkytä sinä vaan lintuja, minä ostan talipallot ja pötköt kaupasta, yleensä Tokmannilta.

        Et tainnut sisäistää lukemaasi. Ohjeessa kerrotaan, kuinka suola poistetaan rasvasta.


      • tok_manni

        Enpä usko. Paistoin just äsken kinkun enkä ala kiehuttamaaan läskiä edes koirilleni.
        Mutta teeppä sinä mitä tykkäät

        ***Osmoosi on liuottimen diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi. Osmoosissa liuotin (yleensä vesi) siirtyy kalvon läpi, mutta kalvo ei päästä läpi liuottimeen liuenneita aineita. Liuotin siirtyy sille puolelle, jolla liuenneen aineen pitoisuus on suurempi. Jos esimerkiksi puoliläpäisevä kalvo erottaa suolaisen veden ja vähemmän suolaisen veden oheisen kuvan osoittamalla tavalla, vettä siirtyy makeamman veden osasta suolaisen veden osan puolelle.
        ****Soluseinättömissä soluissa solukalvon ylitse ei ole merkittävää paine- tai painovoimaeroa. Vesipotentiaaliero riippuu siis pelkästään ψ s {\displaystyle \psi _{s}\,\!} {\displaystyle \psi _{s}\,\!}:stä, joka puolestaan riippuu liuenneiden aineiden konsentraatioista. Esimerkiksi punasolut ovat herkkiä osmoottiselle veden liikkeelle. Isotonisessa liuoksessa solun ulkopuolinen konsentraatio vastaa solun sisäistä, jolloin punasolut ovat normaalissa kaarevassa muodossaan


      • inssikokki
        tok_manni kirjoitti:

        Enpä usko. Paistoin just äsken kinkun enkä ala kiehuttamaaan läskiä edes koirilleni.
        Mutta teeppä sinä mitä tykkäät

        ***Osmoosi on liuottimen diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi. Osmoosissa liuotin (yleensä vesi) siirtyy kalvon läpi, mutta kalvo ei päästä läpi liuottimeen liuenneita aineita. Liuotin siirtyy sille puolelle, jolla liuenneen aineen pitoisuus on suurempi. Jos esimerkiksi puoliläpäisevä kalvo erottaa suolaisen veden ja vähemmän suolaisen veden oheisen kuvan osoittamalla tavalla, vettä siirtyy makeamman veden osasta suolaisen veden osan puolelle.
        ****Soluseinättömissä soluissa solukalvon ylitse ei ole merkittävää paine- tai painovoimaeroa. Vesipotentiaaliero riippuu siis pelkästään ψ s {\displaystyle \psi _{s}\,\!} {\displaystyle \psi _{s}\,\!}:stä, joka puolestaan riippuu liuenneiden aineiden konsentraatioista. Esimerkiksi punasolut ovat herkkiä osmoottiselle veden liikkeelle. Isotonisessa liuoksessa solun ulkopuolinen konsentraatio vastaa solun sisäistä, jolloin punasolut ovat normaalissa kaarevassa muodossaan

        Tässä homman juju on siinä, että vesiliukoinen suola on liukenematon rasvaan. Kinkun rasva on aina hieman vesipitoista, joten siksi siihen on jäänyt suolaa. Suolanpoisto näin on aivan tavallinen peruskemian uuttoprosessi, jossa haluttu (poistettava) suola uutetaan veteen.
        Ei muuta kuin kemian kirjat käteen ja kertaamaan oppeja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      187
      3076
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      64
      2626
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2240
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      74
      1886
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1793
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1691
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      104
      1509
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      219
      1176
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1130
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1089
    Aihe