Ottakaa rasvat ja liemet talteen (mitä ei kastikkeeseen mene). Lisätkää hieman vettä ja jäähtymään nolla-asteen tuntumaan.
Jähmettynyt rasva talteen ja vesifaasi pois. Rasva kattilaan uuden veden kera (yhtä paljon vettä kuin rasvaa). Kiehautus (n. 5 min) ja jäähdytys kuten ed.
Vedet jälleen pois ja sama kiehautus tuoreen veden kanssa. Jäähdytys ja vesi veke, jonka jälkeen rasva on suolatonta.
Sulata rasva siemen- pähkinä- ja kaurahiutaleseoksen sekaan ja vala vaikka maitopurkkiin. Kelpaa siivekkäille!
Loppupelissä aika vaivaton homma uuttaa tällä tavoin suola veteen ja poistaa se rasvasta.
Kinkkurasva linnuille
8
4178
Vastaukset
Muistakaa, että suola on myrkkyä useimmille pihalinnuille!
- inssikokki
Jep.
Siksi kirjoitinkin tämän helpon ohjeen suolan poistamiseksi siitä rasvasta. - tuore_vesi
Edesvastuutonta syöttää linnuille suolaista läskiä.
Eikö ole vara ostaa kaupasta oikeita talipötköjä taukki eläinten kiduttaja. - inssikokki
tuore_vesi kirjoitti:
Edesvastuutonta syöttää linnuille suolaista läskiä.
Eikö ole vara ostaa kaupasta oikeita talipötköjä taukki eläinten kiduttaja.Jep.
Siksi kirjoitinkin tämän helpon ohjeen suolan poistamiseksi siitä rasvasta. - tok_manni
Myrkytä sinä vaan lintuja, minä ostan talipallot ja pötköt kaupasta, yleensä Tokmannilta.
- lukutaitoinen
tok_manni kirjoitti:
Myrkytä sinä vaan lintuja, minä ostan talipallot ja pötköt kaupasta, yleensä Tokmannilta.
Et tainnut sisäistää lukemaasi. Ohjeessa kerrotaan, kuinka suola poistetaan rasvasta.
- tok_manni
Enpä usko. Paistoin just äsken kinkun enkä ala kiehuttamaaan läskiä edes koirilleni.
Mutta teeppä sinä mitä tykkäät
***Osmoosi on liuottimen diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi. Osmoosissa liuotin (yleensä vesi) siirtyy kalvon läpi, mutta kalvo ei päästä läpi liuottimeen liuenneita aineita. Liuotin siirtyy sille puolelle, jolla liuenneen aineen pitoisuus on suurempi. Jos esimerkiksi puoliläpäisevä kalvo erottaa suolaisen veden ja vähemmän suolaisen veden oheisen kuvan osoittamalla tavalla, vettä siirtyy makeamman veden osasta suolaisen veden osan puolelle.
****Soluseinättömissä soluissa solukalvon ylitse ei ole merkittävää paine- tai painovoimaeroa. Vesipotentiaaliero riippuu siis pelkästään ψ s {\displaystyle \psi _{s}\,\!} {\displaystyle \psi _{s}\,\!}:stä, joka puolestaan riippuu liuenneiden aineiden konsentraatioista. Esimerkiksi punasolut ovat herkkiä osmoottiselle veden liikkeelle. Isotonisessa liuoksessa solun ulkopuolinen konsentraatio vastaa solun sisäistä, jolloin punasolut ovat normaalissa kaarevassa muodossaan - inssikokki
tok_manni kirjoitti:
Enpä usko. Paistoin just äsken kinkun enkä ala kiehuttamaaan läskiä edes koirilleni.
Mutta teeppä sinä mitä tykkäät
***Osmoosi on liuottimen diffuusiota puoliläpäisevän kalvon läpi. Osmoosissa liuotin (yleensä vesi) siirtyy kalvon läpi, mutta kalvo ei päästä läpi liuottimeen liuenneita aineita. Liuotin siirtyy sille puolelle, jolla liuenneen aineen pitoisuus on suurempi. Jos esimerkiksi puoliläpäisevä kalvo erottaa suolaisen veden ja vähemmän suolaisen veden oheisen kuvan osoittamalla tavalla, vettä siirtyy makeamman veden osasta suolaisen veden osan puolelle.
****Soluseinättömissä soluissa solukalvon ylitse ei ole merkittävää paine- tai painovoimaeroa. Vesipotentiaaliero riippuu siis pelkästään ψ s {\displaystyle \psi _{s}\,\!} {\displaystyle \psi _{s}\,\!}:stä, joka puolestaan riippuu liuenneiden aineiden konsentraatioista. Esimerkiksi punasolut ovat herkkiä osmoottiselle veden liikkeelle. Isotonisessa liuoksessa solun ulkopuolinen konsentraatio vastaa solun sisäistä, jolloin punasolut ovat normaalissa kaarevassa muodossaanTässä homman juju on siinä, että vesiliukoinen suola on liukenematon rasvaan. Kinkun rasva on aina hieman vesipitoista, joten siksi siihen on jäänyt suolaa. Suolanpoisto näin on aivan tavallinen peruskemian uuttoprosessi, jossa haluttu (poistettava) suola uutetaan veteen.
Ei muuta kuin kemian kirjat käteen ja kertaamaan oppeja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123790MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar781997Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5431610Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin831267Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671077Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798