Kyösti Tornberg sai syytteen

taastaastaas

87

2609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salaneuvos_

      Syyte tavoitti siis loppupeleissä Köpinkin !

      • houhouhoudiin

        Kuinkahan kauan suurimmat huijarit pystyvät välttelemään syytteitä? Mielenkiintoiset ajat edessä.


    • IsoA1955

      Kyösti Tornberg , oikeustieteiden tohtori sai syyteen. Uskomaton juttu. Koko Kittilän touhusta saa kyllä paljon vetävämmän TV sarjan kun Kemijärven Taivaan tulista. Mitähän kaikkea konnuuksia vielä paljastuukaan.

      Odotellen "vesi kielellä" tämän vuosikymmenen lopun ja ensivuosikymmenen alun kestävää "sikailukertomusta" kuuluisan kunnan hallinnossa ja hallinnon liepeillä. Kaikkien tarinoiden äiti on alkamassa. Mielenkiintoisia uutishetkiä kaikille!!

      • Burkenlaki

        Kittilän tapauksessa oikeuden tuomareiden pitäisi käyttää tulevissa tuomioissaan rangastusasteikon ankarampaa neljännestä, koska kyseessä ei ole mikään epähuomiossa tehty pikku muotovirhe vaan pitkään jatkunut tieten tahtoen tehty ja itsevaltaisesti tehty rikossarja vaikka useat tahot ovat jo yli kolmen vuoden ajan yrittäneet ohjata päättäviä elimiä laillisen toiminnan piiriin. En tunne henkilökohtaisesti ketään Kittilästä, mutta näin sivusta seuranneena ihailen niitä harvoja päättäjiä (mm. Yritys, Mäkinen, Korhonen) jotka ovat vastustaneet ” Kittiläläistä maan tapaa” hallita kuntaa ja varmasti olleet kovan sosiaalisen paineen alla, mutta silti pitäneet arvossa laillista ja rehellistä toimintatapaa.


      • LPolo

        Eiköhän Tornbergin Kolarin aikaisissa toimissakin olisi puitavaa. Kerrotaan, että kunta on joutunut maksamaan melkoisen korvauksen Tornbergin aikaansaamasta vahingosta.


      • Ähäkuttikutti

        Ihanko luottojuristi tohtori Tonbergi syytteeseen. Jo mie olen oottanukki, etteikö tuo röyhkeä pääsutki saa minkäänlaista huomiota. Tornbergi jakeli lainopillisia neuvojaan kyselemättä ja muita pilkaten. Kyläläiset uskoi ja luotti kuin uuteen köyteen. Sivustaseuraaja mietti, että pitää olla sutki koko mies. Mie olen aidosti vahingoniloinen!!! Sutkitornbergi mokailee ihan omatoimisesti julkisuuteen. Ähäkutti!!


      • Anonyymi

        Josko kuitenkin "kaikkien tarinoiden äiti" on saamassa jatkoa, koska netti.


      • Anonyymi

        Ohhoijaa, viisi vuotta sitten.
        Joko Köpin rehabiliteria alkaa olla paikallaan?


    • karu60

      😂😂😂😂😂 ! Tässä tämän hetken tunteeni. Sanat eivät riitä kertomaan.

      • Anonyymi

        Kun parhaansa yrittää ja tulee väärinymmärretyksi. Tiedän tunteen.


    • Sakko-napsahtaa

      Siiman päällä mies taiteili, ja putosi. Voipi olla toinenkin kylpy odottamassa?
      Kunnanjohtajista Mäkinen pysyy jämerästi poissa syytettyjen penkiltä, muiden virkaa hoitaneiden asiat on hieman huonommin.

      • Ähäkuttikutti

        Tuo virkakoneiston ratas lähtee hitaasti jyrsimään, mutta kun jarru on löysätty, niin se jyrsii perille asti. Syytteitä tippuu sieltäkin, mistä media ei osaa edes odottaa. Kukaan ei ole koskematon.

        Mäkelän jälkeen vain Esa Mäkinen on kyennnyt hoitamaan Kittilän kunnanjohtajan sijaisuutta saamatta syytettä. On se niin ovela mies sanoi luottamusmiessutki, mutta mie tiiän, että siitä pestistä selviää syytteittä pelkästään lakia noudattamalla.

        Pitäisikö Tornbergin, Kurulan ja Ylinampan sutkijoukkoineen pysähtyä miettämään, että mikä tässä mättää. Varoitukseksi ei riittänyt KHO.n päätökset, vaan ne kuitattiin olankohautuksella ja laiton meno jatkui. Tornbergillä ei ole muuta kuin leviät puhheet, hän esitti kovvaa tohtoria, näpäytti ja neuvoi valtakunnantason lainsäätäjäjuristeja.


    • pokerikäsi

      Siinä meillä on oikea tohtori. Kyllä enemmän vaikuttaa puoskarilta kuin oikeustieteen tohtorilta. Niin paljon on pykäliä puoskaroitu että luulisi miestä hävettävän.

      Mitähän siellä Kittilässä peitetään. ? Jos veikata pitäisi niin kysymys on jostakin rahaan liittyvästä jutusta. ? Onko joku laittomin keinoin saanut kunnalta tai valtiolta tukea rakentamiseen, tai muuhun liiketoimintaan ja ei olekkaan tehty niinkuin avustusehdoissa on edellytetty. Näillä niin sanoituilla pikku rötöksillä minusta yritetään peittää jotain isoa PAUKKUA . En nyt tarkoita sitä Kittilän pierukilpailua. Ei kai kukaan järkevä alennu moiseen nippeleihin kaatumisiin. ? Voipi olla vielä se villakoiran ydin löytymättä mutta kyllä sen kohta joku tietävä paljastaa. Voisi lyödä vetoa että kohta se tulee esiin. Odotellaan niin kyllä se selviää. Jollakin pokerikäsi pettää ja se laulaa.

      • Uusiaikaalkaa

        Kun kökhääll hermo pettää, silloin purkautuu koko vyyhti.


    • valtionselvitysmiehet

      Toivottavasti valtion selvitysmiehet selvittävät myös kuinka paljon härskit luottamusmiehet ovat aiheuttaneet kunnalle/kuntalaisille taloudellista vahinkoa kuluneen neljän vuoden aikana.

      • sutkitlinnaan

        Olen täysin samaa mieltä, kuin "valtionselvitysmiehet". Härskit luottamusmiehet palauttamaan vetkuttelukokousten palkkiot ja viivästyneiden päätösten kulut.
        Saa siinä keskustella päiväkodin sisäilmaongelmien kustannuksista, kun valtuutetut kokoontuvat kerta toisensa jälkeen ja siirtelevät laittomia päätöksiään.


    • erikoinensiirto

      Ihmettelen mikä sai aikanaan Tuurbergin siirtymään vakivirasta Kolarin kunnanjohtajan pallilta Kitiilän määräaikaiseen kunnanjohtajan pestiin? Jotain erikoista siihenkin täytyy sisältyä.

    • 3576835

      Onhan se Tornberggi virkaheitoksi tunnettu, mutta ei olisi rikolliseksi arvannut. Onko Kittilässä vasta korruptoitu hänet?

    • Jäävuorenhuippu

      Siellä taitaa Köpillä poltella muutakin! Ei ole näkynyt kunnan esityslistalla sitä mitä Kittilän kunta vaatii syytetyiltä... olisko joku ilmoittanut poliisille ettei vaatimuksia..? Tutkintapyynnön paikka olisi ja sitten maksaa laiminlyöjä omasta pussistaan... vai olisko noi niitä salaisia asioita hallituksen listalla..?

    • Lojaalikepulainen

      Eläkepäivillä linnaan?

    • Piiskaalistoon

      Ei kun tutkintapyyntöä kehiin jos kunta ei vaadi korvauksia rikokseen tuomituilta jo tässä vaiheessa.

    • MUHAHAAHAAMUHAHAAAA

      Kyllä A. Mäkelä varmasti nauraa vedet silmissä näille Kittilän vajakeille jotka niin juhlivat hänen irtisanomistaan, ja niin nauraa muuten kohta koko Suomi. Kuvat vielä lehteen niin näkisi minkä näköisiä nämä jänkä paviaanit urpot on.

      • nytenymmärräminäkötyhmä

        A Mäkelä on sen verran fiksu ihminen, että hän tuskin nauraa näille Kittilän vajakeille. Hän voi tuntea voimakasta myötähäpeää, mutta ei suostu pilkkaamaan tällaisia älykääpiöitä. Hänelle varmaan valkeni jo neljä vuotta sitten, että Kittilässä on keskimääräistä vahvempi tyhmyyden tiivistymä, jota on mahdoton hellävaraisesti hoitaa. Eihän se tyhmyys ole ihmisen oma vika. Kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä.


      • oikeuskunniaan

        Ja parhaansa yritti, auttaakseen kunnan asiat oikeille raiteille. Mutta kun ei, niin ei?


    • byramidinhuippu

      Byramidin huipulla seisoo joku ANTTI, siinä olisi tutkittavaa ja paljon, mutta kuka uskaltaa ja kuka käskee ja kuka pelkää ?????

      • oikeudenmukaistuu

        Se on hyvä jos Antti sai liikkeelle sen, että Suoman Laki tulee voimaan Kittilään!


      • Ihanoikeinteki

        No johan se on moneen kertaan 'tutkittu'. Rinne oli mukana antamassa potkuja Jounille. Ja ihan oikeutetusti koska Jouni sompasi omiaan. Siinä se.

        Ei siinä ole mitään tutkittavaa eikä se ole rikos, että ylläpitää lakia ja toimii sen mukaan. Kittilässä ei vain tajuta tätä vieläkään.

        Mutta kohta tajutaan. Kahden päivän kuluttua Kittilä on valtion hallussa.


      • oikeuskunniaan

        Sanotaanko näin: Eräät kukkulan pääpukarit eivät aio taipua noudattamaan Suomen lakia. Se täytyy ilmeisesti vääntää heille rautalangasta. Ja ne trollit ovat niitä heidän juoksupoikiaan ja alamaisiaan, jotka eivät uskalla lähteä rehelliselle tielle.


      • Anonyymi

        Väärin. Pyramidi on se muinaisien kuninkaiden hautakammio nimeltään. Siis kova P.


    • RosvojaÄidinOommeKaikki

      Milloinkohan Ylinampa noudetaan kaltereiden taakse??? Sinne se kuuluuu ja toivottavasti pitkäksi aikaa.

    • Oikeusvoittaa

      Voi hyvänen aika. Vai kuuluisi Ylinampa mielestäsi kaltereiden taakse? Häpeä, hänhän on toiminut täysin lakien ja hyvän virkamiestavan mukaan. Ei se tee hänestä rikollista, jos sattuu olemaan korkeasti koulutettu ja hyvän näköinen. Nyt kannattaisi viheltää peli poikki itsekunkin kritisoijan. Annetaan politikoille ja virkamiehille työrauha, jotta heidän uhrauksensa meidän kaikkien edestä kantaisivat lopulta siunausta.

      • leevileviltä

        P R onkin ihastunut tähän typyyn.


      • karu60

        Hyvännäköinen - Repesin 🤣🤣🤣


    • kittilä-kittiläläisille

      Aivan kohtuuttomuuksissa mennään, mutta eivät nämä hyeenat mitään voi. Oikeus tulee vapauttamaan kaikki, eikä valtio mitenkään Kittilää haltuunsa ota. Demokratiaa ei nyt noin vain lakkauteta.

      • lakijaoikeus

        Ei voi olla totta mitä pölkkypäitä ja idiootteja........eihän kukaan demokratiaa olekaan lakkauttamassa, tuolle kittilä-kittiläläisille ja oikeusvoittaa porukalla on sitten ihmeellinen käsitys demokratiasta, demokraattinen päätöksenteko ei oikeuta tekemään laittomuuksia.
        LexKittilä on nimenomaan tehty valtionhallinnon työkaluksi jos kunta on ajautunut päätöksentekokyvyttömään tilanteeseen niin kuin Kittilän tapauksessa nyt on.


      • karu60

        Unohdit Lex-Kittilän ! Neljö yötä siihen on , laskin juuri itse.


      • Ikuinenperintö

        Eikö enemmistövaltainen demokratia ole Kittilän tyyliin sitä, että kun valtakunnan enemmistö päättää että Kittilä tekee nyt näin, niin sitten Kittilä todellakin tekee niin? Näin on ainakin Kittilässä toimittu lakeja noudattamatta.

        Onneksi muut ovat fiksumpia ja noudattavat lakia. Se ei toki poista sitä tosiasiaa, että Kittilän taru on ohitse ja kunta on tästä ikuisuuteen esimerkki laittomasta vallasta.


    • linnaanvaan

      Eikö täällä olla lakkautamassa diktatuuria/mafia johtamista?

      • Uusiaikaalkaa

        Se tullee vasta loppupeleissä ohjelmaan. Vaatii vielä hiostamista jonkin verran.


      • Että...silleen

        Saas nähä selvitetäänkö koskaan laillisuus sille että Ex -sivistystoimen virkamies osti tarpeetonta pallokalustoa poikansa firmasta. Kyösti, Kinnusen Leena ja Kantolan Susanna "nuhteli" Tammelaa jonka jälkeen menivät yhdessä syömään. Muut virkamiehet on erotettu vastaavissa tapauksissa mutta koska Kyösti ja 2 puheenjohtajaa ei ottanut asiaa virallisesti käsittelyyn niin asiaa ei tarvinnut käsitellä. Tilit ei kyllä taida olla kyseiseltä ajalta hyväksytty.


    • Pallojen-taustat

      Alakoululaisille golfpalloja vai rugbypalloja? Mitä tarkoitat? Lapsilla ei oikein voi olla liikaa palloja joten tarpeettoman oston kuulostaa oudolta.
      Tässä ostamisessa pitää olla tarkkana, minkäs sille tekkeepi että moni on sukua toisilleen ja ostaa pitäs. Jos on asianmukainen perustelu ja hinta kohdallaan ei se rikos voi olla.

      • Että...silleen

        Varastossa ovat Jyväskylästä ostetut pallot...summa taisi olla useampi kymppitonni. Tästä asiasta ei vain löydy pöytäkirjoja. Kunnanjohtaja Anna kyllä otti Tammelan puhutteluun mutta jotkut luottamushenkilöt saivat asian piiloon. Vt. Kyösti ja ladyt ei myöskään hoitaneet asiaa eteenpäin. Tarkastuslautakunta ja tilintarkastaja ei hyväksynyt ja asia on ilmeisesti yhä kesken ja selvittämättä.


    • IsoA1955

      Vaikuttaa siltä kun tätä case Kittilää seuraa että vilppiä on tapahtunut. Jos on niin sen ainakin selvitysmiehet saa aikaiseksi että kunnan tileihin tehdään erityistilintarkastus useamman vuoden ajalta. Jos päättäjät ovat toimineet vastuuttomasti niin korvausvelvollisuus seuraa ja laskuja pääsee omasta lompakostaan maksamaan. Koskee Kittilän luottamusmieshallinnon ja johtajien lisäksi myös pienempi päälliköitä ja vilpintekijöitä jos väärinkäytöksiä löytyy.

      Sen verran on "sandaalit sekaisin" kautta linjan olleet että punaisia kortteja kyllä nousee. Tilanteen tekee "rosmojen" kannalta hankalaksi se että toiminta näyttää olleen jatkuvaa ja järjestelmällistä. Siitä varmaan "syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä" johtuu. Tuskin laittomasta kunnanjohtajan poispotkimisesta saisi syytettä törkeästä...Tosin, jos varoituksista huolimatta ei virhettä korjaa niin voi se tulla siitäkin.

      Kokonaan oma lukunsa on tämä "tohtori". Saattaa olla että muuallakin aletaan jälkiä penkomaan kun hommat eivät ole menneet "tohtorilla" putkeen oikein missään.

    • VoiVii

      Eikös tämä Tornberg saanu lähtöpassit Iistäkin kun ominpäin golfkenttää rupes touhuamaan ja teki suuria laskuja kunnalle siinä hommassa.Että ei ole menny ennenkään ihan nuottien mukaan,

    • Ukkotuomari

      Kun pieni porukka hallitsee liian kauan, niin normaalit yhteiskunnan menettelytavat saattavat hämärtyä. Porukan taloudelliset ja muut intressit saattavat olla liian yhdenmukaisia, jolloin 'sulle-mulle' -ajattelu valtaa alaa ja aikojen saatossa tämän menettelyn laillisuutta ei edes itse huomata kyseenalaistaa.

    • Oikeusvoittaa

      Nyt YLE Lappi on ottanut Sanna Ylinamman ajojahtinsa kohteeksi. Väittää tämän piilottelevan asikirjoja ja näin ylittäneen laissa säädetyn ajan asiakirjojen julkaisemisesta. On kuitenkin hieno huomata, että YLE näiltä osin on oikaissut virheelliset syytöksensä. Toivottavasti YLE ei sorru Suomen Kuvalehden tasolle valeuutisten julkaisemissa, ja jättäää jo Kittilän korkeasti lainoppineet kunnanjohtajat rauhaan, jotka varmasti viimeiseen asti toimivat lakien puitteissa.

      • LexKittiläTulee

        Yle Rovaniemi ei ole saanut vielä ko. asiakirjoja. Kittilän vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa on luvannut toimittaa pöytäkirjat perjantaina 29.12.

        Lisäys 28.12. klo 15:18 Torstaina iltapäivällä vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa ilmoitti, että asiakirjoja ei luovutetakaan Ylelle perjantaina 29.12. vaan "asiakirjapyyntöön annetaan viranhaltijapäätös valitusosoituksineen ensi viikolla" eli vuodenvaihteen jälkeen.

        https://yle.fi/uutiset/3-9996747

        Eli asiakirjoja ei luovuteta koska annetaan viranhaltijapäätös ja valitusosoite.


      • leevileviltä

        Könkhään trollin olisi jo aika aloittaa normaali rehellinen toiminta elämässään. Ja katkaista se napanuora kukkulalle.


      • Uusiaikaalkaa
        LexKittiläTulee kirjoitti:

        Yle Rovaniemi ei ole saanut vielä ko. asiakirjoja. Kittilän vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa on luvannut toimittaa pöytäkirjat perjantaina 29.12.

        Lisäys 28.12. klo 15:18 Torstaina iltapäivällä vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa ilmoitti, että asiakirjoja ei luovutetakaan Ylelle perjantaina 29.12. vaan "asiakirjapyyntöön annetaan viranhaltijapäätös valitusosoituksineen ensi viikolla" eli vuodenvaihteen jälkeen.

        https://yle.fi/uutiset/3-9996747

        Eli asiakirjoja ei luovuteta koska annetaan viranhaltijapäätös ja valitusosoite.

        "Niistä päätöksistä, jotka viranhaltija tekee hänelle siirretyn toimivallan nojalla, on pidettävä pöytäkirjaa. Käytännössä pöytäkirjaa pidetään päätösluettelon muodossa eli se on luettelo viranhaltijan tekemistä päätöksistä. Tämä päätösluettelo on pidettävä yleisesti nähtävänä, ja päätökset on annettava tiedoksi samalla tavalla kuin muut kunnan viranomaisen päätökset."

        Selvennys tuolla:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Viranhaltijapäätös


      • Uusiaikaalkaa

      • LexKittiläTulo

        Kittilä on tuolloin valtion hallinnassa. Voiko Ylinampa tehdä viranhaltijapäätöksiä?


    • julkisuusonrautaa

      Ei hyvänen aika sentään. Kyllä tätä lakimiestä nyt puolustellaan. Mistä näitä epäpäteviä lakimiehiä sinne kittilään siunaantuu. Kyllä niitä rehellisiäkin vielä löytyy. Ei mitään syytä piilotella rikoksia kyllä ne kaivetaan kuulkaa esiin ja tällaiset mätäpaiseet puhkaistaan. Ette voi mitään kittilä kittiläläisille veronmaksajille, ei koijareille. Koijarit jalkapuuhun Hullu Poro areenalle kaikille kansalaisille näytille. Kannattaa käräjäoikeuden varata se Hullu Poro areena oikeidenkäynnin näyttämöksi ja suora lähetys nettiin oikeudenkäynnistä.

    • Roskaturisti

      Ainoa joka tässä vyyhdessä ei ole saanut syytettä on kittilässä vuonna 1978 vieraillut ruskaturisti, joka oli patikkareissulla. Siksi henkilöllisyys jäi arvoitukseksi ja syytettä ei voida nostaa.

    • lexitlä

      Oon tässä vähän miettinyt kun meidän asioissa on juristeja ollut puolustelemassa pilvin pimein. Omat juristit tornenbulla ylinamapa ja sitten nämä kukkulan juristit. Aina menee pieleen mikä mättää. Taustallakin vaikuttaa nää torvinen ja majala, Melkein kaikki näistä ovat jo rikostutkinassa…mikä mättää.
      Tuleeko turpaan oikein kovastikin? Joutuvatko oikeatkin syylliset vastuuseen….kenen pokka pettää. Vaatiiko kunta korvaamaan loisten aiheuttaman vahingon? Ainakin syyttäjälaitos on tehnyt esimerkillistä työtä. Syytettyjä taitaa olla jo lähempänä kolmeakymmentä. Olisiko noin että ovat muotovirheitä? Jos niin on lexkittilässä on valuvirhe?
      Tämä ylinapa nyt teki itselleen todellisen myyräntyön kun salasi ”omat” päätöksensä medialta!!
      Teiltä ei varmaankaan valovuosiin löydy päätöksenteko kykyistä valtuustoa mihinkään asiaan. Uudetkin kyvyt ovat alta vuoden jo syytettyinä?
      Onnea vaan meille!!

      • voirähmänen

        Puolustelija tämäkin: SK11.8.2017 07:30

        "Kun Jouni Palosaaren potkut tulivat julki joulukuussa 2013, Palosaaren sisarusparia lähellä olevat vaikuttajat alkoivat ottaa kantaa sosiaalisessa mediassa Jouni Palosaaren puolesta. Yksi heistä oli Arto Merisalo, vaalirahasotkuista tunnettu ja talousrikoksista vankeutta saanut liikemies.

        Merisalo, joka oli 22. joulukuuta 2013 vapautunut vankilasta, nimesi 29. tammikuuta, 25. maaliskuuta ja 2. huhtikuuta 2014 Facebookissa Antti Rinteen hissijupakan syntipukiksi."

        "Kun Yle Lappi uutisoi 28. huhtikuuta 2014, että 24 Kittilän kunnanvaltuutettua vaatii kunnanjohtaja Anna Mäkelän eroa, Merisalo jakoi uutisen Facebookissa 2. toukokuuta ja kirjoitti:

        ”Oikealla asialla ovat. Niin asiaa sivusta seuranneena uskon. Kunnanjohtaja Anna Mäkelä ja tekninen johtaja Lauri Kurula tulisi molemmat erottaa, ovathan he rikkoneet esimiehensä kunnanhallituksen ohjeita ja määräyksiä omistajanohjauksessa…”


      • Torvi4

        Onpa epärehellistä vaikuttaja- taustaporukkaa Palosaarilla. Noiden ohjeilla on koko kunta kohta konkurssissa.


    • eihyväseyraa

      Huh Huh kävikä PR tai Tk sanomassa että Kittilän laki otetaan käyttöön ja niitä pöytäkirjoja ei anneta YLE:lle. Taas Sanna narautettiin laittomuuksiin. Sannankin syntisäkki vaan kasvaa kasvamistaan.

    • kallismieson

      Niin nyt tuli ilmi, että Tossun Kolarin aika toi kunnalle 130 000 € laskun Ullan irtisanomisesta, että sillei se heppa ravaa. onneksi on jo eläkkeellä ettei ehdi aiheuttamaan lisä kuluja kunnille.

    • lautailijat

      joo mutta onneksi tämä kunta ei ole varaton on meinaan varaa maksaa kunnon juristeille,meidän kassa on pohjaton kiitos tästä kuuluu levile.

    • leevileviltä
    • leevileviltä
    • houhouhoudiin

      Kittilän kriisi – Wikipedia

      Tuolta

    • Julmakäsitulee

      Kriisi ei ole vikipediassa vaan Kittilän kunnan päätöksenteossa. Nimenomaan siinä että RIKOLLISIKSI EPÄILLYT OVAT HUSEERANNEET MONTA VUOTTA kunnan hommissa tai valtuutettuna js vielä nämä kelvottomat lakimiehet on palkattu näyttelemään laillisuutta. Kannattaa kysyä näiltä ensinnäkin suomen laista virkavelvollisuuksiaan koskevat kohdat ovatko ikinä kuulleet niistä ja toiseksi jos ovat kuulleet niin miksi eivät ole noudattaneet. ? Ala arvoista lakimiestoimintaa. Täysin EPÄPÄTEVIÄ SUHMUREITA ja vielä JUMALAN SELÄN TAAKSE PIILOUTUVIA. Kyllä on raamatun luku näillä lestahörhöillä vielä alkutekijöissään. HÄVETKÄÄ KORTOT

    • oikeusvaltiossa

      Pitäisi asettaa tutkintaan Junturan toiminta onko lakimies lisenssillä enää oikeutta.

      • sutkitlinnaan

        Kuka nostaisi näkyville, millä summalla Kittilän kunta on ostanut palveluja yksistään juristi Junturalta vuonna 2017? Se realisoisi kittiläläisille juristipalveluiden hulvatonta käyttöä.


    • Kirjanpitäjä77

      Kunnan kirjanpito on julkinen. Mene ja pyydä tositteet ha se on siinä

    • kiitosvinkistä

      Kiitos vinkistä. Tiedot saa siis kunnan controlleri Långilta. Niitähän on käytetty paljon muitakin kuin Junturan palveluita. Kuinkahan paljon kunnan yhtiöt ovat käyttäneet tässä sopassa juristien asiantuntijapalveluita? Rahaa on kyllä palamut ja paljon.

    • Kittilä-kittiläläisille

      No jos niitä laittomuuksia on muka ollut niin paljon, niin eikös se ole hyvä että lakimiespalveluja on käytetty?

      • oikeuskunniaan

        Mutta kun niistä ei aina ole päätöstä tehty.

        Toisesta ketjusta:

        " Ja vielä tämä:

        "Kun valtiovarainministeriö lähettää asettamansa selvitysryhmän Kittilään, on varmaa, että kuntaa ei jätetä enää heitteille.

        Jos virkarikoksista epäillyt pidätetään päätöksenteosta, tilalle astuvat varavaltuutetut. Ellei heitä löydy riittävästi edes täydennysmenettelyn kautta, käynnistyy pohdinta uusista vaaleista – tai muista ratkaisumalleista."

        Ilmeisesti niissä vaaleissa ei ole ehdolla syytettyjä henkilöitä. Valta vaihtuu rehellisemmäksi. Ja eräitten ns. "yrittäjien" vaikutusmahdollisuudet heikkenevät ja uhkailu ja pelottelu ynnä kiristysyritykset poistuvat . lue (poistetaan) Mafia lakaistaan maton alle."

        Kittilä kittiläläisille ja oikeus voittaa. Alla oleva kannattaa lukea hitaasti ja hartaasti.
        Ja tehdä oikeat johtopäätökset.

        "Lex Kittilä on alkua sille, että kuntien lainvastaiseen toimintaan kyetään puuttumaan aiempaa paremmin. Mitä tahansa kuntalaistenkaan ei tarvitse sietää.

        Valtioneuvoston asettaman korruption vastaisen yhteistyöverkoston yhtenä tehtävänä oli laatia Suomelle korruptionvastainen ohjelma tai strategia.

        Ilmiö tunnistetaan ja se tiedetään, että nimenomaan kunnallinen päätöksenteko on altis hyvä veli -verkostoille ja epäasialliselle vaikuttamiselle."


      • Perusoikeutta

        Lakipalveluja on ostettu kunnan rahoilla, ja ilman lupaa, turvaamaan laittomuuksia tehtailleiden syytettyjen henkilökohtaista asemaa, ei kunnan etua.

        Ihan sama kuin että mafiapomo puolustaisi itseään veronmaksajien rahoilla veronmaksajia kohtaan tekemistään rikoksista.

        Tämä on se syy, miksi lakipalveluja on tilattu, ja miksi niiden tilaamisesta on asetettu syytteitä.

        Viime aikoina lakipalveluja on tilattu varmistamaan, että luottamushenkilöt eivät joudu teoistaan korvausvastuuseen.

        Mitkään näistä eivät tietenkään mene oikeudessa läpi. Kittilän kuntalaiset ovat toistaiseksi joutuneet maksamaan laskut. Tulee aika, jolloin luottamushenkilöt joutuvat maksamaan takaisin kunnan piikkiin laskuttamansa henkilökohtaiset oikeuskulut.


      • Luntatulee

        Tuo ”Kittilä-kittiläläisille” ei voi olla tosissaan! Pari kammaria on vintissä kylmillään, jos ihan vakavissaan haastelee!


      • leevileviltä

        Hän on ilmeisesti näitä kuningattaren trolleja? Paineet alkaa olla siinä pisteessä, että sieltä tulee mitä sattuu.


    • huolissaollaan

      KIttilä-kittiläläisille huh huh, olisi oikein jos se olisi johtanut siihen että olisi alettu noudattaa lakia, mutta mitä, tilanne päinvastoin. Syytteeseen asetettujen joukko eiku lisääntyy, siis joko Junturan neuvot ovat olleet vääriä, tai sitten ette ole noudattaneet ohjeita. Kunnanjohtajiksikin on valitttu lakiasiantuntijoita Tossu oli tohtori ja Sanna maisteri, mitä he ovat tehneet? uusia laittomuuksia!!!
      Vaikuttaa siltä että Kyösti ja Sanna ovat käyneet saman "kirjekurssin".

      • Torvi4

        Eikö kittilä kittiläläisille vieläkään ymmärrä tilanteen vakavuutta. Loppuu kunnan hommat hänellä ja korvauksia päälle. Kaatopaikan kuningattaren ohjeillako tähän on tultu?


      • ekstiä

        On lähdettävä siitä että Junturan neuvoja on seurattu, sillä mitä järkeä
        on ostaa kalliita neuvoja, ellei niitä noudateta ?
        Niinpä Junturan neuvot taitavat olla suoraan "persiistä", koska ovat
        johtaneet ojasta allikkoon.


      • sutkitlinnaan

        Sieltä ne taisi olla Eilavaarankin neuvot, kun niitä noudattamalla kaikki tuntui menevän persiilleen. KHO saneli miten maa makaa, ei siinä auttanut Eilavaaran ohjeilla tehdyt vastineeet ja valituksetkaan. Eilavaaran neuvot piti kuitenkin maksaa ja siitäkin on vielä joku syytteessä. Timo Kurulan tilaamat neuvot päätyivät kunnan maksettaviksi, kun Juntura asiaa perusteli. Hyi helevetti, mitä sählääjiä. Ette kai luule, että tämä tähän jää?

        Näillä Kittilän kanssa asioineilla juristeilla ei ole minkäänlaista vastuuta puheistaan tai tekemisistään.


    • Torvi4

      Yritetääänkö kuning. saada näyttämään rehellisemmältä mitä onkaan.

    • sutkitlinnaan

      Allaolevan tekstin kirjoitti nimimerkki "porpot" 4.5.2016. Tunsiko Tornperin ennestään, vai onko ennustajan taipumuksia "Päin helvettiä mennään vaan joka viikko enemmän?

      porpot 4.5.2016 20:35
      Tornberi on kehäraakki kuntakentän lakimies eli kumileimasin. Ei siis asianajaja, syyttäjä tahi professori. Väitelleitä lakimiehiä on Suomessa runsain mitoin, se ei ole mikään absoluuttinen asiantuntijuuden mittari. Tornberin asiantuntijuus on ladan tasolla näissä asioissa, tiedoksi vaan maallikoille. Aika on näyttänyt, että tornberin asiantuntijuus ei ole edes sillä tasolla, että sillä pärjättäisiin Kittilässä, tuloksia olemme saaneet lukea lehdistä. Päin helvettiä mennään vaan joka viikko enemmän. Jos luette tuon uutisen linkin takaa, niin siinä sanotaan, että valtakunnansyyttäjä ei näe syytä aloittaa tutkintaa uudestaan. Kittilässä oltiin jälleen niin väärässä kun voi ikinä olla. Itse en maksaisi kyllä euroakaan palkkaa noin surkealle kunnanjohtajalle.

      Nimimerkki "puupäät" oli hyvin pessimistinen kunnanvaltuuston päätöksentekokykyyn 4.5.2016.

      puupäät 4.5.2016 21:10
      Kunnanvaltuustolla ei näemmä ole mitään kykyä arvioida omaa toimintaa kriittiisesti edes vähää alusta. Tämä soppa ei lopu koskaan sillä näiden kalloon ei mahdu ajatus itsensä jääväämisestä väliaikaisesti ja omien toimien oikeellisuuden pohtimisesta.
      Nyt on siis kihlakunnansyyttäjäkin ollut näiden mielestä väärässä. Tätä ennen väitettiin KRP:tä esteelliseksi ja puolueelliseksi.

      Näin on Suomessa sutkien oikeusturva huolehdittu. Neljä vuotta ne on huseerannu Kittiläläisten kustannuksella, VAIKKA PITKÄÄN ON OLLUT NÄKYVISSÄ LOPPUTULOS.

      SUTKITLINNAAN!!!

    • semmonenseoli

      Onneksi tuo Tossu jäi eläkkeelle ettei ehtinyt vielä sekoittaa muitenkin kuntien asioita kun oli niin hanakka hakemaan noita kunnanjohtajan pestejä. Kolarille se aiheutti jonkun ampulanssi yrittäjän kanssa 130 000 ekun vahingon. saivat kokovaltuuston hyväksymään laittoman irtisanomisen.

    • onkotieossa

      Onko kukhaan pysynyt laskuissa, että montako luottamushenkilöä tai virkamiestä on jo syytteessä. Olisko hyvä tehä välilä listaus nimistä.

    • Anonyymi

      Täällä on liikaa lehmäloton pelaajia.

    • Anonyymi

      Kyösti sai syytteen 2017. Kuka muistaa, miten käräjä- ja mahdollisesti hovioikeus arvioivat Tornbergin toiminnan?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1719
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1678
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1209
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1047
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1001
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      984
    10. 9
      976
    Aihe