Kertaan yo kokeeseen ja kertauskirjassa on tehtävänä laskee tällänen lasku:
Otetaan kilpailu, jossa kaksi tiimiä ottaa kilpailun koripallon heittämisestä koriin. Molemmissa tiimeissä on kolme heittäjää. Tiimin A heittäjillä on 78%,77% ja 76% todennäköisyys sada kori, millä todennäköisyydellä tiimi A saan vähintään kaksi koria?
Ja siis näin joululomalla en pääse käsiksi tarkastuskirjaan, joten jos sais välivaiheet ja selitykset kans.
Kiitti.
Otetaan kilpailu, jossa kaksi tiimiä ottaa kilpailun koripallon heittämisestä koriin. Molemmissa tiimeissä on kolme heittäjää. Tiimin A heittäjillä on 78%,77% ja 76% todennäköisyys sada kori, millä todennäköisyydellä tiimi A saan vähintään kaksi koria?
Ja siis näin joululomalla en pääse käsiksi tarkastuskirjaan, joten jos sais välivaiheet ja selitykset kans.
Kiitti.
Vastaukset 5
Vanhimmat
0,456456 kaikki osuu
0,128744 1. ei osu, muut osuu
0,136344 2. ei osu, muut osuu
0,144144 3. ei osu, muut osuu
0,865688 vastaus
Halusit+todennäköisyyslaskentaa?
Ok,+99%+todennäköisyydellä+et+saa+Laudaturia
100%+todennäkösyydellä+olet+vitun+kusipää...+Miks+pitää+tulla+vittuileen+jos+toinen+yrittää+harjotella+ja+pyytää+apua?????
No ehkäpä koska kysyjä yrittää pummia vastausta eikä näytä mitään, mitä on ratkaisun hyväksi tehnyt.
P(koreja vähintään 2) = 1 - P(koreja 0 tai 1) = 1 - P(0 koria) - P(1 kori)
P(0 koria) = 0,22 * 0,23 * 0,24 = 0,012144
P(1 kori) = 0,78 * 0,23 * 0,24 0,22 * 0,77 * 0,24 0,22 * 0,23 * 0,76 = 0,122168
P(koreja vähintään 2) = 1 - 0,012144 - 0,122168 = 0,865688 joka on noin 0,87.