Lumessa pitävät, yleensä talvipitoa. Mitkä kegät?

WalkingForestSpirit

Kävelen paljon talvellakin metsäpoluilla ja pois normireiteiltä koirani kanssa. Nyt etsinnässä hyvät talvilenkkarit/talvivaelluskengät - yleiseen, pitkän matkan kävelyyn.

En ole tekstiiliurheilija; olen talvella Kuomilla marssinut, hyvä pito pohjissa, mutta eivät hyvät jaloille pitkillä matkoilla.

Nastakenkiä en välttämättä halua.

SALOMONIN vaelluskengät/lenkkarit ovat olleet kesä/syyskauden paras kokemukseni. Kestivät pitkään kulutusta ja olivat erinomaiset jalassa. Salomonin TALVIkengistä (pitoa lumessa) ei ole kokemusta. Suositteletko jotakin tiettyä mallia?

Merrellin talvikenkiä mainostavat, että olisi pitoa lumessa ja jäällä/vesijäällä.
Luin ostajan arvosteluja ja palaute oli, että ei ollut pitoa lainkaan normi kävelyllä, arvostelijoiden mmukaan täysin perusteeton mainonta ominaisuuksista.

Vaadin leveän lestin (vaivaisen luuta on), laatua, ortopedisesti hyvä kävellä, tietysti pitoa talven lumi-sohjokeleissä (Kuoman taso ok). Kohtuu hinta.

Olisin todella iloinen, jos joku voisi suositella kokemuksestaan?

2

1507

Vastaukset

  • Suunnistusnastareissa on ainakin jäätävä pito peilijäälläkin ja lumupöperössä, mutta taidat haluta jotain muuta. Katso Suunnistajankaupasta pitkävartisia nastattomia malleja ja kokoa sen verran, että mahtuu villasukan kanssa jalkaan. Suunnistuskengissä kun ei ole vuorta.

  • Itse ostin alesta ice bugit pitkän harkinnan jälkeen. Niissä on vähän vartta ja nastoja. Kävelen niillä päivittäin viitisen kilsaa. Sopii leveälle jalalle eikä ole normisukilla palellut varpaat. Ainakaan - 18 asteessa mitä tänä talvena ollut. Loistava pito, muttei tunnu kivalta paljaalla asfaltilla. Kenkien “sisäänajo” kestää jonkin aikaa. Eivät ole ihan samalla lailla joustavat kun lenkkarimallit.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.