Vahinkoja syntyy jo

Jöns

Väitetään, että ääri-ilmiöt eivät ole lisääntyneet.

En tiedä, mutta ainakin niiden aiheuttamat vahingot maksavat enemmän kuin ennen.

http://assets.climatecentral.org/images/made/2017BillionDollarDisasters_Bars_en_title_lg_660_371_s_c1_c_c.jpg

14

85

Vastaukset

 • Jöns, onko haita näkynyt New Yorkin kaduilla?
  Me muut emme ole nähneet. Sen sijaan USA:n koillisrannikolla on nähty jäätyneitä haita:
  https://hs.mediadelivery.fi/img/658/b97b5d66d94d4fcaab61fa2e8b243a21.jpg

  Kova kylmyys on kurittanut niin, että jopa haita on alkanut kuolla kylmyyteen. Kylmyys jäädyttää haiden kiduksia, mikä voi johtaa kuolemaan. Rantaan huuhtoutuneita kuolleita haita on löydetty Uuden-Englannin alueella esim. Cape Codin lahdella.

  Mahtaa olla kiihtyvä lämpeneminen päällänsä heillä siellä?

 • Se, että ääri-ilmiöiden aiheuttamat vahingot maksavat enemmän kuin ennen on täysin odotettavissa oleva asia, eikä mitenkään todista ääri-ilmiöiden muuttumisesta tuhovoimaisemmiksi.

  Esimerkiksi Yhdysvaltojen koillisrannikolle rantautunut nimellä "1938 New England Hurricane" tunnettu trooppinen sykloni aiheutti 308 miljoonan vuoden -38 US dollarin tuhot, joka on 5,1 MILJARDIA vuoden 2016 dollaria. On arvioitu, että mikäli identtinen hurrikaani olisi iskenyt vuonna 2005, se olisi saanut aikaan noin 40 miljardin dollarin vahingot johtuen muutoksista väestössä ja infrastruktuurissa.

  (Yllä olevan lähde: englanninkielinen Wikipedia.)

 • Säälittävää selittelyä Pierreltä taas, mutta eihän denialistilta muuta voi odottaa.

  • Myönnä pois jönssi. Taas meni alle arvostelun tuo aloituksesi. Pitäisi vähän perhetyä aiheeseen ennenkuin päästelee mitä mieleen juolahtaa.


 • Tähän on selkeä syy, yksityisten ihmisten omaisuus ym infa sekä yritysten varallisuus on kasvanut huikeaa vauhtia viime vuosíkymmeninä, sekä vakuutusyhtiöt vakuuttaa nykyään myös myrskytuhoja mitä aina ennen ei ole tehty.

 • Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa on vielä ainakin 8000 taloutta ilman sähköä tolkuttoman lumisateen takia. Ensi vuoden puolella päästään normaalitilaan.
  Eikä tuo vielä mitään, mutta puolet Puerto Ricosta on ollut ilman sähköä 3 kk hurrikaanin jäljiltä. Kai ne siellä pärjäävät, kun ei koskaan ole pakkasta.

  • Tämä kuvastaa hyvin sitä ilmastohulluutta johon on menty, ikäänkuin Maan luonnonolosuhteet kuuluisivat olla ihmiselle kuin jokin paratiisi. Ennen vaan ei ole ollut omaisuutta niin paljon eikä globaalisti välitetty jos luonto on hieman epäystävällinen ihmisapinoille.


  • Juurihan sinulle näytettiin esimerkin avulla, miten 30-luvun lopulla voimakas hurrikaani aiheutti nykyrahassa mitattuna 5 miljardin vahingot ja miten täsmälleen yhtä voimakkaan hurrikaanin osuminen samalle alueelle nykyaikana aiheuttaisi arviolta noin 40 miljardin dollarin vahingot. Syynä väestön määrän kasvu ja osittain väestön levittäytyminen myrskytuhoille/tulville ym. alttiille alueille sekä ennen kaikkea infrastruktuurin määrän ja siten rahallisen arvon kasvu. Yritätkö väittää, ettei tämä pidä paikkaansa?

   Taidat itse olla enemmän kuin vähän pulassa tuon kulahtaneen ääri-ilmiökorttisi kanssa, sen vilauttelulla ei nimittäin ole mitään vaikutusta. Tai ehkä kuitenkin se, että joudut itse naurunalaiseksi. Tuolta voi tutustua siihen, miten ääri-ilmiöt ovat "lisääntyneet":
   https://fabiusmaximus.com/2017/04/05/reviewing-trends-in-extreme-weather/
   Taitaapa siellä muuten yhtenä lähteenä olla ilmastopaja NOAA.


  • Vahinkoja syntyy nykyään. Jörsselipoju on hyvä esimerkki sellaisesta.


  • Ainakaan mitään hörhöjuttuja ei Jönsselin kannata palstalle raapustella. Kyllä täällä on ihan riittävästi naurun aihetta ennestään.


 • Jönssin mielestä ihmiskunnan infrasruktuuri on polkenut vuosikymmeniä paikallaan eikä inflaatiosta ole ollut tietoakaan? Mistä helkutista sitten lisääntyvä hiilidioksidi lienee peräisin?
  Kaikenlaisia helppoheikkejä se leipä eläättääkin.

 • Mikä tahansa luonnonilmiö, satoi tai paistoi, kylmää tai kuumaa, kuivuutta tai tulvia, tyyntä tai myrskyä, jne. jne. jne... on ilmastohohheleiden mielestä selvä merkki valkoihoisen lihaa syövän hetromiehen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä.
  Ilmastonmuutosta ei kukaan ole kieltänyt, ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.