Kertokaa nyt joku minulle siis vääntäkää vaikka rautalangasta, miten valmistan pizzanpohjan joka kelpaisi edes itselleni?? Olen epäonnistunut aina, joko se on liian kova tai sitten se on paisunut valtavasti tai .... tai... Kiitän etukäteeen jos täältä löytyisi edes yksi resepti joka toimii minunkin keittiössä.
PIZZAN POHJA
10
2967
Vastaukset
- Onnistuu aina
Osta kaupasta Kungsörn-pizzapohjapakkaus. Siinä on ohje kyljessä. Noin kymmenen kertaa herkullisempaa pizzaa tulee siitä kuin pakastetuista pizzapohjan käppänöistä.
- hyvää on
4 dl jauhoja
100 g rasvaa
2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 muna
laita jauhoihin suola ja leivinjauhe,
lisää rasva ja nypi.
lisää maito ja muna,vaivaa hyvin,
lisää pikkasen jauhoja jos tuntuu että jää kiinni käsiin.
tällä ohjeella saat uuni pellillisen kokoisen pizza pohjan..maukkaita hetkiä!!!- monesti tehny
Tulee uunipannullinen: Paista n. 250 C ~10 min.
n.3 dl vettä
1/3 hiivaa
1/2 tl suolaa
n. 1 rkl öljyä
n.5 dl vehnäjauhoja
Hiiva veteen ja suola öljy, lisää jauhot ja pyöräytä taikina leivinpaperin päälle ja taputtele ympyräksi.
Sitten täytteet päälle. Tomaattisose, juusto ja sitten kaikki muut täytteet niin saat paremman lopputuloksen. - äittä
Olen tehnyt tällä ohjeella pizzaa vuosia ja se on yksinkertainen ja helppo . Riittää uunipellilliseen .
Mittaa kulhoon 4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat ainekset keskenään
Lisää joukkoon n 1.5 dl ruokaöljyä
Sitten vaan lisäät vettä lastalla sekoittaen niin pajon ,että taikinasta tulee löysää puuron ja vellin välimuoto .Veden määrällä ei ole väliä ,kunhan taikina vaan pysyy uunipellillä .
Levitä taikina lastalla leivinpaperin päälle ja täytä pizza ,onnistuu aina .
- eppuli
pellillinen (tämä onnistuu aina ja kaikkialla):
3 dl vettä
1/2 pakettia hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
6 dl durum/vehnäjauhoja
-Liuota hiiva veteen, sekoita joukkoon mausteet ja jauhot (saa jäädä löysäksi), sivele pinta lorauksella öljyä ettei pinta kovene, heitä liina kulhon päälle ja anna nousta lämpimässä puoli tuntia. Sitten vain levität taikinan pellille (kostein sormin onnistuu parhaiten) ja täytteet päälle, uunissa 250 astetta ja 12 min. ylätasolla.
Itse olen vielä joskus sekoittanut taikinaan valkosipulia ja/tai basilikaa, ai että on namia.. :)- tietoinen1111
Durum/vehnäjauho... Durum on vehnää!
- ruoska
Ja tämä on hyvä.
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl vettä
vähän ruokaöljyä
Mittaa kulhoon 2,5 dl vehnäjauhoa ja sekoita siihen puoli pussia kuivahiivaa ja ripaus suolaa (varmaan n. puoli teelusikallista, laitan itse aina mittaamatta). Sekoita kuivat aineet keskenään. Seuraavaksi ota 1 dl kädenlämpöistä vettä (kuivahiiva vaatii 42 asteista vähintää) ja kaatele vettä vähitellen jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Itse sekoitan taikinani kädellä niin varmistun siitä että kaikki aineet varmasti sekoittuvat. Vettä ei tosiaan kannata laittaa kerralla kaikkea vaan vähitellen niin se sekoittuu helpommin jauhoihin. Tämän vaiheen jälkeen taikina on jo valmiin oloista, mutta lorauta vielä joukkoon vähän ruokaäöljyä, flora culinessea tai jotain vastaavaa. Toki voit sulattaa vaikka voita jos haluat. Itse käytän tavallista rypsiöljyä. Sekoittele se taikinaan ja anna sen jälkeen taikinan kohota ihan rauhassa liinan alla lämpimässä paikassa.
Kun taikina on kohonnut (ei välttämättä nouse paljoa, mutta menee ilmavamman oloiseksi), laita taikinapallo leivinpaperille ja kauli se todella ohueksi. Voi olla että tuntuu ettei taikina riitä peittämään koko peltillistä, mutta kyllä se riittää kun jaksaa kaulita tarpeeksi pitkään.
Sitten vain tomaattisose/ketsuppi, juusto, täytteet ja vielä päälle lisää juustoa ja pizzan menekki on taattu, ainakin meillä. - elvatolvaloppakorva
Osan vehnäjauhosta voi vaihteeksi korvata ohrallajauhoilla.
- MetalMama
Pellillinen taikinaa:
n. 4 dl jauhoja, jos käytät ruista 1 dl ruisjauhoja ja loput vehnää
1,5 - 2 dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2 - 3 rkl öljyä
suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiivaa käyttäessä noudata hiivapussin ohjeita).
Sekoita kaikki muut paitsi öljy.
Lisää öljy lopuksi vähitellen, kunnes taikinaa on helppo muovailla.
RUISJAUHO antaa pohjalle rapsakkuutta, jota kotimainen vehnä ei yleensä anna, mutta ei vaikuta makuun likaa jos sitä on vain 1/4 jauhoista. - Nimetön
2.5dl lämmintä vettä.
ripaus suolaa.
ripaus hiivaa.
jauhoja varovasti lisäten, - löysäksi saa jäädä.
ripaus öljyä.
sekoita astiassa.
kaada pellille ja tasoita jauhojen kanssa.
HYVÄÄ...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262414
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572264Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762133Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161969- 811643
Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍201281Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141224En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71199- 41023
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna29918