Aktiivimalli

Ihmettelen-kovin

Löiköhän hallitus kirveensä kivee .Yritetään kyykyttää taas työttömiä,tekemättä mitään työllisyyden hyväksi.Kansalais aloite kerännyt jo yli 100000 kannattajaa lyhyessä ajassa.Torkkupeittomies Juhana Vartianen joka on muuten erittäin vastenmielinen mies pakottaisi työttömän muuttamaan työnperässä jos ei kotipaikalla ole työtä.Koska näitä entisiä kansanedustajia alkaa koskea samat säännöt,että joutuisivat hakemaan sitä työtä.Nyt loisivat sopeuttamiseläkkeen tai sopeuttamisrahan turvin vaikka heillä on pääomatuloja kummeniätuhansia vuodessa.Nämä sopeuttamisvääryydet on poistettava ja mitä pikemmin.

135

1500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jklll

      Kansalaisaloite sopeutumiseläkkeen ja sopeutumisrahan poistamiseksi olisi paikallaan. Lipposen hallitus poisti aikanaan kansaneläkkeen pohjaosan, joka oli osa itseansaittua työeläkettä ( tulosidonnainen). Tänä päivänäkin heille, joilta se poistettiin maksetaan liian pientä itse omalla työllään ansaittua työeläkettä,,koska tätä rosvousta ei korvattu mitenkään ja se laahaa sen veraan nyt jäljessä. Siihen aikaan noin 500 mk. Ei kysytty mitään , se vain vietiin. Tästä johtuen eläkeläiset ovat köyhyysloukussa, eivät sopeutumiseläkettä ja sopeutumisrahaa saavat. Heille maksetaan monta tonnia verottomana, eivätkä ole aktiivitoimien piirissä. Kauanko tätä köyhän ihmisen rosvousta pitää sietää. kun samaan aikaan entisille kansanedustajille annetaan runsaalla kädellä hautaan asti. Kansalaisaloite tähän kertoisi ainakin ihmisten tyytymättömyyden laajuuden.

      • kannanottoja

      • Rakastuttakaa-elämä

        UUDISTUMME :
        Uusi Ansaittu Vero Järjestelä 5-39 %
        Alvi 5-10 % Ty Teollisuus Omaan Maahan
        Lappi - Kainuu
        Uuden Teknon Alueeksi Vero Ale
        7-10%
        Yksi Ilmoitus Poistoineen
        Kansantalouden Presidentti Kodin Turva Mailman Vaaroja Vastaan
        Terve Kansalistunto Isänmaa
        Nainen Luottamus Mies Arvostus
        Pari Uskollisuus Luojan Luodut
        Meissä Luodaan
        Kiitollisuudella Yhdessä Kaikkeen
        Terve Itsetunto
        Terve Minä Kuva
        On Kodin Turva
        Mailman Vaaroja Vastaan
        Äiti Sekä Isä Karisma
        Rakkauden Sisäistetyssä
        Totuudessa
        Oivallus Yhdessä Kaikkeen . .
        Lapsen Aika Perustu Lakiin
        Määriteltävä . .
        Kansantalouden Presidentti


    • VanhaAmmattiOpe

      "Yritetään kyykyttää taas työttömiä"

      Tuskin itsekään tuohon väittämääsi uskot? Asia nyt vaan on niin, että itsekin pitää jotain tehdä/yritää oman työllistymisen eteen?
      Asiaa on pohdittu ja tultu ehdotettuun malliin - mikä siinä mielestäsi erityisesti on kyykyttämistä?
      Varmaan toisenlaisiakin malleja työnhakijoiden aktivoimiseen voisi olla, onko sinulla esittää joitakin parannuksia tai tehostuksia asiaan?

    • LeipääLeipää

      "pakottaisi työttömän muuttamaan työnperässä jos ei kotipaikalla ole työtä"

      Itse olen muuttanut työn perässä Kemistä Etelä-Suomeen - ja sielläkin vielä kolmella paikkakunnalla asunut (nekin työn perässä muuttoja). Eikä ole kukaan torkkupeittomies ollut kyöräämässä, perheelleleipää-teemalla ollaan menty.

      Tämä aktivointimalli taitaa olla värkätty juuri niille, jotka eivät tahdo päästä äidin vierestä työmaalle - ei ainakaan, jos työt eri paikkakunnalla kuin lapsuuden kotiliesi.

      • PLM123

        kuuleppa leipääleipää. Pysähdyppä ajattelemaan tilannetta jonka sinulle kerron. Malli: perhe pohjoisessa tai syrjässä... Isä vakituisessa työsuhteessa äiti sai juuri lopputilin koska työpaikka lopetettiin jostain syystä. Heillä lapsia ja velkainen omakotitalo äiti maksanut palkastaan työttömyysturva maksuja 25 vuotta. Onko oikein että äiti pakotetaan muuttamaan jonnekkin sen takia että häneltä menee työttömyysturva jos ei ota "työpaikkaa" 18 tuntia viikko. Minä sanon että v..ut !!! Laajentakaa ajtteluanne nokkaanne pidemmälle. YLEISLAKKO JA HALLITUS NURIN siinä ratkaisu.


    • HöH.HöH

      "Nämä sopeuttamisvääryydet on poistettava ja mitä pikemmin."

      Ajattelenkohan ihan väärin, jos tykkään, että mallisi on sopeutusrahaa kaikille?

    • Lyömäaseet

      " kerännyt jo yli 100000 kannattajaa "

      Politiikkaa, politiikkaa. Ja tarkoitan oppositio vastaan hallitus politikointia. Kaikki kelpaa aseeksi, nyt työttömät joutuvat tämän lyömäaseen osan vielä kestämään.

      Talous on nyt saatu nousuun ja työttömyys laskuun. Sekös oppositiota rasittaa. Nyt pitää keksiä jostakin hiekkaa rattaisiin.

      Mutta kyllä tämä työttömillä ratsastus on jo syvältä - paksut ay-pomot käyttävät työttömiä lyömäaseena. Eipä siitä taida muut kärsiä kuin jo kurjassa tilassa olevat työttömät itse.

    • Takapuoltaylösnyt

      Jos vuosikymmenestä toiseen eletään yhteiskunnan tuilla, jopa perheen sisällä sukupolvesta toiseen on pakko yhteiskunnankin tehdä asialle jotain. Varmaan jotain osaa työttömistä kolhasee, mutta isoa osaa toivottavasti panee miettiin että oikeesti töitäkin tarttis tehdä eikä vain nostella sohvalla ilmasia tukia. Tähän on pakko mennä kun ei jumankauta muu auta. Miksei Suomessa jos esim Tanskassa malli on saanut hyvää tulosta. Pakko on kokeilla järeämpiä otteita!

      • EiVaanToimi

        Eipä tuo aktiivimalli siellä Tanskassakaan mikään menestystarina ole:
        Työvoimapalveluiden resurssointi vaihtelee kunnittain. Sen vuoksi joissakin kunnissa on hyvät tulokset, toisissa huonommat.
        Asiakkaita voi olla liikaa, jotta jobcenterin työntekijä voisi paneutua jokaisen tilanteeseen. Kuntoutustiimi voi tehdä suunnitelman palveluista, mutta kunnan ei tarvitse antaa niitä. Pahimmillaan systeemi ei tuota muuta kuin tapaamisia ja turhautumista.

        Toisissa kunnissa aktiivimallin toteutuminen on huomioitu hieman paremmin: Jobcentereihin on palkattu lisää sosiaalityöntekijöitä siten, että kullakin on 20 asiakasta entisen 90 asiakkaan sijaan. Jokainen kunnan 600 työttömästä on otettu tarkasteluun ja selvitetään työkuntoisuus, järjestetään koulutusta, kuntoutusta tai etsitään työpaikka. Käytössä on tukipalveluita kuten fysioterapeutteja ja mielenterveyden asiantuntijoita. Jobcenterin työntekijät etsivät aktiivisesti työpaikkoja käymällä yrityksissä ja esittelemällä, millaista työvoimaa olisi tarjolla.

        Uusi käytäntö on leikannut tukia huomattavasti suuremmalta joukolta kuin lakiesitystä parlamentissa käsiteltäessä oletettiin. Silloin puhuttiin 25 000 taloudesta, mutta määrä on liki kolminkertainen. Leikkaukset ovat suuruudeltaan merkittäviä.
        Köyhyys ja lapsiköyhyys on lähtenyt kasvuun kohisten samalla kun sosiaalitukien saajien määrä on pienentynyt. Yksinhuoltajiin muutokset ovat iskeneet pahiten, kuvaa Tanskan sosiaalityöntekijäjärjestön DS:n erityisasiantuntija Henrik Egelund Nielsen.
        Asumisesta on myös tullut ongelma. Tukien leikkaaminen pakottaa etsimään halvempaa ja usein ahtaampaa ja puutteellisempaa asuntoa. Halvat asunnot ovat paikkakunnilla, joilla ei ole työpaikkoja. Köyhyyden ja syrjäytymisen kehä on valmis.


    • Entässittenjos

      Työttömät alkavatkin lakkoon, kukaan ei tee mitään eikä reagoi mihinkään millään lailla? Mihin suuntaan sitten porvarin suu kääntyy?

      • TyvestäPuuhun

        "Työttömät alkavatkin lakkoon, "

        Humoristejakin näemmä löytyy. Hyvä niin, mielialan on syytä pysyä kunnossa.


    • SairasOikeisto

      Suomalaista yhteiskuntaa on jo pitkään johdettu oikeistolaisella politiikalla, jonka kovien arvojen mukaan ihmisen on ansaittava olemassaolonsa oikeutus. Vallan kahvasta tiukasti kiinni pitävät oikeistoliberaalit ajoivat läpi työttömiä koskevan aktiivimallin.

      Se on sellaisenaan tietenkin vain yksittäinen laki, joka koskee yhtä ryhmää, mutta samalla siihen sisältyy vahva viesti, joka koskee kaikkia yhteiskuntamme heikompiosaisia. ”Sinä olet meille yhdentekevä, me voimme nöyryyttää sinua, me voimme viedä sinulta elämisen edellytykset ja pilkata arvojasi.”

      Kyse ei ole enää pelkästään johtajistamme, vaan Suomeen on rantautumassa asenneilmasto, jossa kaikkia apua tarvitsevia pidetään pelkkänä painolastina. Pelko omasta toimeentulosta johtaa vihaan niitä kohtaan, joita pidetään uhkana omalle selviämiselle.

      Kovia arvoja vaalivat poliitikot ovat tuon pelon istuttaneet kansalaisten mieliin ja osoittaneet heille vihan kohteen. Kaikki apua tarvitsevat. Kun kansanedustajakin jo sanoo, ettei hyväksy sitä, että hänen verorahoillaan maataan toimettomana sohvalla, ei tarvitse yhtään ihmetellä, että samanlainen vihapuhe leviää kulovalkean lailla.

      Kun sitä toistetaan tarpeeksi kauan, siihen aletaan uskoa. Vielä toistaiseksi omillaan toimeentulevat alkavat ajatella, että yhteiskunnan ongelmat johtuvat roskaväestä, jota heidän pitää elättää omilla rahoillaan. Tämä kehitys on käynnissä ja se valtaa alaa koko ajan entistä nopeammin.

      En millään jaksa uskoa, että suomalaisten enemmistö hyväksyy sen, mihin tätä maata ollaan viemässä. Toivon hartaasti, että suomalaiset eivät enää tyydy olemaan hiljaa, vaan nousevat vastustamaan inhimillisyyden polkemista lokaan.

      Pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta ollaan tekemässä pahoinvointivaltiota, jossa vain hyväosaisilla on oikeuksia ja köyhillä pelkkiä velvollisuuksia. Ei tällaista saa hyväksyä.

    • navetannurkalta

      Kannattaa pohtia sitä, miksi "aktiivimalli" yritetään ajaa läpi vasta nyt, vaikka työttömyys on oikeasti ollut korkea jo kymmeniä vuosia? Mikä on tämän Lindströmmin pannut pyövelin paikalle? Veikkaisin itse, että kyse on siitä, että mamujen kotouttaminen pitää jonkun maksaa. Ja siihen savottaan ei riitä nykyään töissä olevien veropanostus. Ilmaiselätit kun ei halua oppia kieltä saati tehdä töitä, koska he eivät tulleet alunperinkään töihin. Vaan ns. "sosiaalipakolaisina".
      Herrat tunnetusti kaivelee vihreästä kirjasta porsaanreikiä ja osaavat itse maksut kiertää. Kassavajetta paikataan pakottamalla kantasuomalaisia töihin älyttömin ideoin kun tilit ei kestä päivänvaloa vaikka töitä ei kaikille ole edes riittävästi. Ulkomaankauppa esim. itään on kutistunut Merkelin pakotteiden myötä. Sosiaalitoimet on kääntäneet pusseistaan pohjatkin nurin näitten rasismikortin taakse suojattujen käenpoikien vuoksi.Näin se on.Vai monenko teidän työttömän jäljkeläisen autokoulut on sossu maksanut ja ostanut autonkin kaupan päälle? Kun kantasuomalainen menee hakemaan taloudellista apua, hän joutuu esittämään hakemukseensa ison kasan liitteitä aina tiliotteitaan myöten jotta asia edes käsitellään. Maahanmuuttaja ei voi edes täyttää lomakkeita kun ei osaa kieltä, eikä virkailijat osaa heidän kieltä.Vaikka kolmekin virkailijaa täyttelis hakemuksia,voidaan niitä verrata satukirjoihin, koska oikeita taustoja ei tiedä kuin passinsa mereen heittäneet. Millä perusteella siis rahaa annetaan? Suuria summia on liikuteltu myös niiden kiinteistöjen suhteen, missä näitä muuttolintuja on majoiteltu ja sieltä siirrelty ammatillisiin kurssikeskuksiin jonka vuoksi jää tulevaisuudessa moni kantasuomalaisen nuoren opiskelupaikka saamatta. Tämä on vain riipaisua siitä, mitä kaikkea tähän asiaan liittyy. Ja aktiivimalli vain hännänhuippu. Helppo on ennustaa että työväestö ei kaveriaan jätä. Sillä suurin osa työttömistä on ollut työläisiä ennen työttömyyttään. Ja lakkoaalto kun alkaa niin se pysähtyy vasta kun maahan tulee joko uusi hallitus tai eduskunta vaalit.

    • pätkähommissa

      Suomessa on paljon pätkätyöntekijöitä ja kausiluonteisia aloja joissa osan vuosesta joutuu olemaan työttömänä, sillä työtä ei yksinkertaisesti ole tarjolla vuoden ympäri, tällaisia aloja on esim. rakennusala ja matkailuala.
      Kun sesonki alkaa työtä tehdään paljon, mutta jossain vaiheessa vuotta työt hiipuu, ja taas ollaan osan vuotta työttömänä. Tämä ei kuitenkaan tarjoita että työttömäksi oltaisiin jäämässä ikuisiksi ajoiksi, väliaikaiset työttömyydet vaan kuuluvat pätkätyöntekijöiden työn luonteeseen ja elämään.
      Tässä nyt rangaistaan ihmisiä jotka ovat aktiivisia ja ovat osan vuodesta työssä, ja myös ihmisiä jotka hakevat aktiivisesti työtä mutta eivät vaan tule valituksi.
      Työn perässä muuttaminenkin on aina kustannuskysymys, eli ei minkä tahansa 18 tunnin työpätkän perässä voi alkaa juoksemaan ympäri Suomea!
      Tässä mallissa on asetettu yritysten tarpeet yksilöiden edelle hinnalla millä hyvänsä, oli siinä järkeä tai ei, ja koituu siitä ihmisille minkälaiset kustannukset tahansa.

    • tasa-arvo

      Täysi susi koko aktiivimalli ja lisää on kuulemma tulossa. Kohtelee epäoikeudenmu-kaisesti eri puolella suomea asuvia. Ei voida vaatia muuttamaan työn perässä niin kauan kun ei koske kaikkia kansalaisia , sopeutumiseläkettä ja sopeutumisrahaa saavia. Mikäs ero sillä, jos työttömälle maksetaan kotiin rahaa työttömyydestä tai sopeutumiseläkettä ja -rahaa saavalle myös. miksi näistä entisistä kansanedustajista ollaan hiljaa. Pitää siivota ensin oma pesä ja hyökätä sitten vasta heikompien kimppuun jos on aihetta. Sitä on tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, mistä varsinkin ennen vaaleja toitotetaan. Katsokaa peiliin, mitä näkyy. Työtön sentään maksaa pienestä tulostaan veroa, sopeuttamiseläkeläinen ei. Joku tienaa vielä sopeutuseläkkeen ohella kaikessa hiljaisuudessa vaikka eläke piti lakata jos on töissä. Eikö näitä kukaan vahdi ??????sitten aletaan jahdata työttömiä. Kenenkähän aivoilla näitä kehitellään . Valllan kahvassa olevat kuvittelevat olevansa suuriakin. Tässä se pienuus paljastuu.

    • JoustavaJaAktiivinen

      Työtä on nyt tarjolla Etelä-Suomessa. Miksi hommat ei käy? Jos koulutus on väärä, hakeudu oikeaan. Jos paikkakunta on väärä, muuta. Mikä tässä nyt on niin vaikeaa?

      • pudasjorma

        minä olen kyllä samaa mieltä.kyllä ihmisessä itsessä pitää löytyä halua opiskella, hakea töitä ja muuttaa sinne missä töitä on.jos mikään ei kiinnosta niin tuet pois.ei työtä tekevien tehtävä ole elättää ammattilusmuja oli ne sitten vihervassareita, kepulaisia tai mitä tahansa.torniossa laiskoja riittää ja pöytä pitäisi olla katettu ja asunto hieno vaikka työnteko ei kiinnosta.ruotsin malli on hyvä.jos ei muuta työnperässä tuet lakkaa.


      • tuesollaan

        Aivan moniko kansanedustaja on sinne muuttanut "työnperässä" vai eikös hyö nosta jotain korvausta et ovat tulleet toiselta paikkakunnalta 4 vuoden "työrupeamaan" eli eikös meidän pidä lopettaa tämmöinen kansankusettajan tuki vai mitä?


    • HoPi.HoPI

      "Kannattaa pohtia sitä, miksi "aktiivimalli" yritetään ajaa läpi vasta nyt, "

      Siksi, että nyt olis töitä tarjolla. Töitä löytyy suomalaisille, joita nyt koetetaan aktivoida työntekoon.

    • laiskavössykät

      Kyllä Suomessa on nykyään sosiaali etuudet aivan liian hyvät kotona maatessa voi nostaa kaikki mahdolliset tuet ja sossuun viedään kaikki laskut maksettavaksi. Töitähän on aina ollut jos on kehdannut tehdä. Osa nuorista on syönyt ja nukkunut itsensä siihen kuntoon ettei ole minkään työn tekijäksi ei pystytä muuta kuin räkyttämään Suomi 24 palstalla. Toisin oli 60-70 luvulla ei ollut kuin yksi vaihtoehto lähteä työhön se olisi nykyäänkin varmin keino saada nämä tämänpäivän siipeilijät työhön. Ei silloin kukaan valikoinut mitä tekee nykyään sitä ollaan niin ammattilaisia kun on ammattikuolu päästy rimaa hipoen läpi. NIMIM. Yli 40 vuotta työssä ympäri Suomea eikä ole ollut vaikeaa

      • Sammoo.Mieltä

        "Suomessa on nykyään sosiaali etuudet aivan liian hyvät kotona maatessa voi nostaa kaikki mahdolliset tuet .."

        1


      • kusesollaaa
        Sammoo.Mieltä kirjoitti:

        "Suomessa on nykyään sosiaali etuudet aivan liian hyvät kotona maatessa voi nostaa kaikki mahdolliset tuet .."

        1

        No eikun työttömäksi ja nostamaan kaikki tuet ja muistathan et pankkitilisi tutkitaan ennen kuin senttiäkään saat, tosin Sipilän kutsumille pakoloisille tätä ei tehty?


    • pudasjorma

      ainut mikä tuossa asiassa oksettaa on kepulaisten selittely ja vatulointi että lakia pitää mahdollisesti korjata.kokoomus puolustaa päätöstä ja pitäää linjansa.siinä on suoraselkäisyyttä mitä kepu vässyköiltä usein puuttuu.

    • dfdfdfdff

      Koska aktiivimalli ei näytä koskevan kaikkia, kapinahenki nousee ja niin pitääkin. Älkää te hyvät immeiset verratko 60 ja 70 lukua nykypäivään.. silloin sai valita mihin menee töihin. Miksi entinen ministeri sanoo, että työt ovat helsingissä, en voi muuttaa sinne, kun asun Oulussa. On helpompaa nauttia monen tonnin verovapaasta sopeutumiseläkkeestä kuin lähteä töihin muualle. Miksi muidenkaan pitäisi ??? Ei ihmiset voi olla eri asemassa suhteessa lakeihin vai voiko teidän mielestänne ????? Tavallinen työtön ei ole eri arvoinen ihmisenä , johon pitäisi soveltaa eri lakeja kuin johonkin entiseen kansanedustajaan.

      • Diagnoosi

        Ei se ole ko vaan tuo yks ja sama palstahäirikkö, välillä mölisee jotain omituisia mutta muuten harmiton heppu. Siis täällä palstalla asuva tämä yks ja sama äärioikeistolainen monipersoonallisuushäiriöstä kärsivä 200 vuotias super-pappa joka on tehnyt miljoonia hommia miljoonassa eri paikassa 1800 luvulta 1900 luvulle. Ja sitten tuo yks ja sama äärioikeistolainen joka ei osaa edes kirjoittaa ja joka yllättäen aina myötäilee ja hännystelee tätä 200 vuotiasta.
        Todennäköisesti yks ja sama monipersoonallisuushäiriöstä ja kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä potilas....


      • HkissäHommiaLöytyy

        "työt ovat helsingissä, en voi muuttaa sinne, kun asun Oulussa. "

        Voihan vitalis, johan on pulmat. Nyt siis kysymys siitä, että heittäytyykö työttömyyskorvauksen varaan vai nouseeko omille siiville. Minulle - ja meille, koko perheelle - asia oli selvä, kun sen kohtasimme. Kävi vielä niin, että lähdimme saatuani työpaikan Helsingistä, mutta vaimo oli niin joutuisa, että hankki perässä työn ja meni töihin jopa ennen minua.
        Taas yks teräseläkelläinen - oikeestaan kaks, vaimo kans - joka porisee omiaan ja ihmettelee nykypehmoja.
        Terästäselkärankaan a'la Karjula.


      • Ex.Ope
        Diagnoosi kirjoitti:

        Ei se ole ko vaan tuo yks ja sama palstahäirikkö, välillä mölisee jotain omituisia mutta muuten harmiton heppu. Siis täällä palstalla asuva tämä yks ja sama äärioikeistolainen monipersoonallisuushäiriöstä kärsivä 200 vuotias super-pappa joka on tehnyt miljoonia hommia miljoonassa eri paikassa 1800 luvulta 1900 luvulle. Ja sitten tuo yks ja sama äärioikeistolainen joka ei osaa edes kirjoittaa ja joka yllättäen aina myötäilee ja hännystelee tätä 200 vuotiasta.
        Todennäköisesti yks ja sama monipersoonallisuushäiriöstä ja kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä potilas....

        Kertaapa pilkkusäännöt ja juttele vasta sitten oikeinkirjoituksesta.


      • puhupukille
        Ex.Ope kirjoitti:

        Kertaapa pilkkusäännöt ja juttele vasta sitten oikeinkirjoituksesta.

        Kyllä opettajan hommia on 60 - 70 luvulla ollut täälääkin niin paljon tarjolla että ei ole tarvinnut sen takia lähteä Helsinkiin töihin.


    • ex.ope

      "Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri, nykyinen STTK:n pääekonomisti Ralf Sund oli mukana aktiivimallia valmistelleessa työryhmässä. Hänen mukaansa juuri STTK otti aktiivisuusperiaatteen työryhmässä esille."

      • kierotvasut

        Siinäpä sitä taas nähdään kuinka kaksinaamaiset TOVERIT puolustaa heikompiosaisia.


    • siiviveikot

      kaikki työttömät ei ole samassa veneessä? Suvi Lindenkin sanoi ettei voi muutta tai hakea työtä muualta kuin Oulusta. Sieltä hän ei ole työtä saanut vaan on meidän siivellä https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2588

      • KatoNääs

        "kaikki työttömät ei ole samassa veneessä? "

        No ei taatusti. Ja miksi pitäisi?

        Eikä maailmakaan aina ole oikeudenmukainen, tulet senkin vielä huomaamaan. Mutta jos asiaa jäät ihmettelemään, niin jäät junasta.

        Ei ole muuta mahdollisuutta kuin liittyä peliin ja alkaa pelata.
        Säännöt annetaan - eikä ne aina noudata jotain ideaalia.


    • Munverorahoillaloisitaan

      Lyhyesti ja ytimekkäästi: Suomessa on totuttu jo sukupolvien ajan nostamaan tukia suu auki. Nyt pitäisi tarttua oikeati töihin vaikkei se nyt just niin "kivaa" oiskaan. Ylös sohvalta, pää ulos kämpästä ja ihmisten pariin! 18 tuntia töitä kolmen kuukauden aikana luulis jokaisen tekevän heittämällä. Ei sen tarvi mitään unelma hommaa olla! Saa se ihmisen kuiten tuntemaan että on osa yhteiskuntaa. Moni makaa koomassa kotonaan eikä uskalla kaupassa enää käydä, johan siinä pää hakoaa ja mt ongelmat lisääntyy. Työ paras lääke on ja pitää pään kasassa. Ihmisten pariin ja pian!

    • vanhempilehtori

      Saaplarin tollot. Ei voi lähteä enää sitoutunut ihminen muualle. Se maksaa vesi, sähkö, hulevesi,jätemaksu ,lämpö ja vuokra jos jo maksat kotonasi näitä vaikka tukiaisilla. Ennen 60-luvulla jo hätäaputöissä sain ilmaisen kämpän saunan sähkön veden ja kämpän kavereineen. Ruoka piti tehdä tai ostaa. Se oli hyvää yhteiskunnan huolenpitoa parhaimmillaan. Sai tilinkin kahden viikon välein ja oli urakoitakin . Nyt olen herra ja ajelen 1 luokassa katsellen vr hätäaputöitä 60-luvulla kolarissa.

      • Money.Talks

        "maksaa vesi, sähkö, hulevesi,jätemaksu ,lämpö ..."

        Itse pistin kämpän kylmästi lihoiksi, ikävä tuli, mutta pakko.
        Töitä etelässä työtätekevälle on riittänyt. Kaippa tuon tönönkin vielä joskus voi hankkia.


    • jklll

      Ongelmahan on se, ettei kukaan voi itseään palkata kenellekään töihin, vaikka olisi kyse vain 18 t viikossa. Sehän katsotaan jo häiriköinniksi jos väkisin tunget itsesi oven rakoon. Hyvin äkkiä pii-paa auto tulee ja vie. Toisaalta ei voida edellyttää, että ihminen muuttaa kolmen kuukauden välein viikoksi jonnekkin saadakseen olla töissä 18 t. Täytyy kysyä kenen päässä tämä aktiivimalli on kehitelty, ei tunnu oikein älykköjen idealta. Ehkä tarkoitus on saada kaikki pois pikku hiljaa työttömyyskorvauksilta, koska tätä mallia on hankala saada toimimaan. Näillä keinoin ei ainakaan työttömän pää pysy kauan kasassa. No onhan siinä se hyvä puoli, että pääsee äkkiä eläkkeelle, ei tarvi olla kenenkään haukuttavana ja riepoteltavana. Turha tukien varassa olevia ihmisiä on syyllistää, eduskuntahan on luonut tukijärjestelmän säätämällä lait. Kukapa meistä jättäisi tuet käyttämättä jos kerran korkein taho on ne siunannut. Kysyppä sinä itseltäsi tekisitkö niin ??????????

      • Satunnainen_sekkailija

        ”Toisaalta ei voida edellyttää, että ihminen muuttaa kolmen kuukauden välein viikoksi jonnekin saadakseen olla töissä 18 t.”

        Tuli vaan mieleen, että tässä halutaan nyt tehdä Suomeen eräänlainen ”keskiluokan kerjäläisporukka”, joka asuu asuntovaunuissa, ja vaihtaa paikkakuntaa muutaman kuukauden välein. Se ei ole pitkällä tähtäimellä kovinkaan viisasta politiikkaa.

        Se ei huokuttele perheiden perustamiseen. Kuvitelkaapa tilanne, jossa toinen vanhempi on saanut keikkatyön toiselta puolen Suomea, ja pitäisi muuttaa pienen lapsen kanssa viikon sisään. Eikä kyseisellä paikkakunnalla ole asuntoa valmiina. Mitkä on vaihtoehdot?
        - Eipä taida olla muita vaihtoehtoja, kuin yrittää hommata äkkiä jostain asuntovaunu, ja muuttaa siihen pienen lapsen kanssa.

        Halutaanko Suomeen tällainen kulttuuri?

        No, tuleehan siinä työsarkaa sossutädeille, kun alkaa sadella ilmoituksia ”valkoisista mustalais-kerjäläisistä” isoina leireinä.


    • Eipäitketänyt

      Eipä tuota ole kauaa ko suomalaiset haukku kreikkalaiset maan rakoon näitten noustua hallitustaan ja euta vastaan ko pistivät sielä köyhähkön kansan asioita ja vähiäki etuuksia uusiksi rankala käelä. Meilä huuettaan nyt äitiä appuun ko piäs aktivoitua työn hakkuun. Nojoo harvoinhan sitä etuuksistaan haluaapi luopua.

    • Einiieisitte

      Ei suomessa saa yleislakkoa edes tällä

      • Lasljskajd

        Työttömät voi lakkoilla.


      • Ta.Daa
        Lasljskajd kirjoitti:

        Työttömät voi lakkoilla.

        Lakko on työntekijöiden yhteisellä päätöksellä sovittu töistä pois jääminen, jonka tarkoituksena on tavallisesti painostaa työnantajaa.

        Kyllä siinä työttömillä tiettyä vaikeutta on. Mutta eihän sitä kukaan kiellä yrittämästä.


      • MerkitOnIlmassa
        Ta.Daa kirjoitti:

        Lakko on työntekijöiden yhteisellä päätöksellä sovittu töistä pois jääminen, jonka tarkoituksena on tavallisesti painostaa työnantajaa.

        Kyllä siinä työttömillä tiettyä vaikeutta on. Mutta eihän sitä kukaan kiellä yrittämästä.

        Nyt olisi oikeasti työssä käyvien joka itsekin olen yleislakon paikka. Tuntuu olevan ihmeellisen paljon sellaisia työssä käyviä jotka ei ymmärrä mikä tämän kaiken tarkoitus on ja mihin se johtaa jos näin edetään. Jos näin edetään niin ei mene kun 5-10 vuotta niin alkaa olla melko suuri osa työpaikosta sellaisia että tehdään paljon pienemmällä palkalla töitä kun aikaisemmin samalla alalla. Tietysti kansan oma valinta edetäänkö EK:n Niinistön Sipilän Kokoomuksen ja Keskustan tavoittein.


      • Omituisia.Höpöttäjiä

        "..mikä tämän kaiken tarkoitus on ja mihin se johtaa .."

        Jos tällaiset möröt ja pinttymät kovasti usein nousevat eloasi häiritsemään, niin käänny ihmeessä jonkun ammattiauttajan puoleen.
        Kyllä ay-liike edelleen hereillä ja voimissaan on, mutta nyt pitää saada lisää tovereita töihin pois kortistosta. Siihen ei lakot auta, jukolauta.


      • Työstä-kunnon-palkka
        MerkitOnIlmassa kirjoitti:

        Nyt olisi oikeasti työssä käyvien joka itsekin olen yleislakon paikka. Tuntuu olevan ihmeellisen paljon sellaisia työssä käyviä jotka ei ymmärrä mikä tämän kaiken tarkoitus on ja mihin se johtaa jos näin edetään. Jos näin edetään niin ei mene kun 5-10 vuotta niin alkaa olla melko suuri osa työpaikosta sellaisia että tehdään paljon pienemmällä palkalla töitä kun aikaisemmin samalla alalla. Tietysti kansan oma valinta edetäänkö EK:n Niinistön Sipilän Kokoomuksen ja Keskustan tavoittein.

        Oikeassa olet.Nyt töissä olevat luulee olevansa turvassa,mutta hallitushan ajaa juuri orjatyötä
        tähän maahan.On otettava niitä 9€ päiväpalkalla töitä vastaan luuleeko nämä Sipilän perilliset että heillä säilyy kunnon palkat,kyllä ne lähöt valkenee kun saadaan 9€ per päivä näitä orjia töihin.Se on turha enää rypistellä kun P...at on jo housuissa, nyt se on vastuttettava kaikin keinoin tätä älytöntä esitystä.Katsokaa täälläpohjantähden alla,haluatteko samat ajat takaisin.
        Siihen tämä tähtää.


      • VanhaHoitaja

        "....hallitushan ajaa juuri orjatyötä....
        Siihen tämä tähtää."

        Nää jutut alkaa kallistuun sairauden puolelle.


    • Menkäätöihin

      Sehän on jo mennyt läpi tuo aktiivimalli joten turha valittaa. Muutos vastarintaa johtuu siitä kun joudutaan oikein tekemään jotain tuon korvauksen eteen. No eipä mene kauan niin joku fiksu keksii kuinka systeemiä pystytään kiertämään ja sama homma jatkuu. Eli me työssä käyvät elätetään kokolailla tuota tuki systeemillä elävää ryhmää. Eli näkyy olevan totta että tuo ÄO määrä on jyrkässä laskussa kun tätäkin paistaa lukee.

      • YritäJoKäsittää

        "Menkäätöihin"

        Edelleenkään sinne ei mennä, vaan sinne valitaan.


      • Menkäätöihin

        "YritäJoKäsittää"

        Jaa että oikein valitaan no kun on sellainen tilanne että voin valita minne menen töihin. Kysynnän ja tarjonnan laki.


    • jklll

      Älykkyysosamäärä näyttää olevan tosi heikko kun ei tajuta, ettei kukaan voi väkisin tunkea itseään kenellekkään töihin. Ei riitä ilmoitus, että tulin nyt. Se on joillakin niin vaikeaa asettua työttömän asemaan, kun itsellä on töitä. Luuletteko, että työttömänä olo on niin herkkua vähällä rahalla. Kokeilkaapa joskus, voi tulla toinen ääni kelloon. Veroillahan sitä kustannetaan tarvitseville vähimmäistoimeentulo, turha siitä on nurista. Työtön ainakin maksaa veroa, jota eivät tee esim. SOPEUTUMISELÄKELÄISET, KANSANEDUSTAJAT ja PRESIDENTTI. Eikö näihin pitäisi saada korjaus. Vastustus aktiivimallia kohtaan ei johdu siitä, että joutuisi tekemään jotain korvauksensa eteen. Vaan siitä, että ihmisten OIKEUSTAJU pelaa. Malli ei kohtele ihmisiä tasapuolisesti. Hallitus syyllistyy näin ihmisten eriarvoistamiseen.

      • erityisope

        "...että ihmisten OIKEUSTAJU pelaa..."

        Voihan se olla niinkin, että asia nähdään toisin - ja perustellusti. Heikkoutena näkemyksessäsi ovat mielestäni, että sotket asioita, vertailet eri asioita. Ja toinen erikoisuus on, että epäilet asiat toisten näkevien älykkyysosamääriä - eli ilmeisesti pidät heitä tyhminä?
        Jos on päättänyt uhrata elämänsä jonkin asian eteen, niin kannattaa olla tarkkana, ettei valitse tuulimyllyjä epäkohdiksi. Siinä menisi elämä hukkaan - sen lisäksi, että joutuu vähän naurun alaiseksi.


      • erityisoppilas

        "...epäilet asiat toisten näkevien älykkyysosamääriä"

        Ja sama Suomeksi kiitos!

        "...kannattaa olla tarkkana, ettei valitse tuulimyllyjä epäkohdiksi. Siinä menisi elämä hukkaan - sen lisäksi, että joutuu vähän naurun alaiseksi"

        Vaikka en kiivihiilivoimaa enää tänäpäivänä voi kovin kauaa kannattaakaan, niin ironista kyllä, nuo tuulivispilät imee verokirstusta rahaa aina kun ne pyörii. Joten vaikka ei tuulimyllyjä vastaan taistelisikaan, niin silti ovat melkoinen epäkohta ja lovi valtion verokirstussa.
        Joten jos sinusta näinkin suuren epäkohdan kyseenalaistaminen on naurettavaa, niin kannattaa perehtyä asiaan vähän tarkemmin. Asiasta on saatavana ihan faktatietoa että ei tarvitse päivänselvistä asioista käydä jaappaamaan paskaa.


      • DonKiho
        erityisoppilas kirjoitti:

        "...epäilet asiat toisten näkevien älykkyysosamääriä"

        Ja sama Suomeksi kiitos!

        "...kannattaa olla tarkkana, ettei valitse tuulimyllyjä epäkohdiksi. Siinä menisi elämä hukkaan - sen lisäksi, että joutuu vähän naurun alaiseksi"

        Vaikka en kiivihiilivoimaa enää tänäpäivänä voi kovin kauaa kannattaakaan, niin ironista kyllä, nuo tuulivispilät imee verokirstusta rahaa aina kun ne pyörii. Joten vaikka ei tuulimyllyjä vastaan taistelisikaan, niin silti ovat melkoinen epäkohta ja lovi valtion verokirstussa.
        Joten jos sinusta näinkin suuren epäkohdan kyseenalaistaminen on naurettavaa, niin kannattaa perehtyä asiaan vähän tarkemmin. Asiasta on saatavana ihan faktatietoa että ei tarvitse päivänselvistä asioista käydä jaappaamaan paskaa.

        ... ja sitten suomeksi ( huom. s ) "..toisin näkevien ..." . Kirotusvirhe puhelimen näppylöillä.

        p.s. Tällä tuulimyllytaistelijalla kyllä tarkoitin tätä vanhaa espanjalaista aatelisukkoa ja sitä vertausta mikä juttuun sisältyy. Että semmottii jaapaamisia.


      • ToiNääs
        DonKiho kirjoitti:

        ... ja sitten suomeksi ( huom. s ) "..toisin näkevien ..." . Kirotusvirhe puhelimen näppylöillä.

        p.s. Tällä tuulimyllytaistelijalla kyllä tarkoitin tätä vanhaa espanjalaista aatelisukkoa ja sitä vertausta mikä juttuun sisältyy. Että semmottii jaapaamisia.

        tässä tämän tst-ukin tietoja
        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Don_Quijote


    • näinollutaina

      Näinhän se on ollut kautta aikain että Vihervasemmisto provosoi valehtelee ja vääristelee asioita olematta koskaan itse väärässä. Esim. koulutus leikkaukset itse olivat päättämässä edellis hallituksessa nyt yrittivät naama punaisena syytellä muita. Sitten nämä työttömien aktivoinnit sielläkin omat koirat puree kun Sund ja Vartiainen ovat olleet pääarkkitehteinä. Näyttää olevan vielä sitä vusikymmenien takaista perintöä että kun aikansa hokee ja räkyttää niin se heikompi aines alkaa uskomaan. Melko keveillä eväillä lähdetään keskustelemaan sitten kun ei olekkaan muuta sanottavaa haukutaan toiset idiooteiksi mielisairaiksi ja kirjoitus taidottomiksi.

      • ÄläpäVääristele

        Vartiainen on kylläkin kokkelinaamojen edustaja, ja vasemmisto lähti hallituksesta siinä vaiheessa kun nämä samaiset kokkelipojat alkoivat leikkaamaan pienituloisilta.


      • sutkipulkkiset
        ÄläpäVääristele kirjoitti:

        Vartiainen on kylläkin kokkelinaamojen edustaja, ja vasemmisto lähti hallituksesta siinä vaiheessa kun nämä samaiset kokkelipojat alkoivat leikkaamaan pienituloisilta.

        Onhan se Vartiainen entinen TOVERI eli sossu luikuri. Äläkä siekään höpise käpykaartilaisethan lähti hallituksesta kun leikkaukset oli tehty. Samallalailla ne valehtelee ammattiliitotkin kun ilmoittavat olevansa miljoonan jäsenen pulju vaikka todellisuudessa nippa nappa kuusisataa tuhatta. Jäsenkato vuodessa 10-15 tuhatta loimaan kassa on lähes tasoissa jäseniä yli 400 tuhatta. Kyllä pitäisi jonkun alkaa selvittään näiden sutkipulkkisten pimeitä touhuja veroja ei makseta mistään samoinkuin VVO.


      • kierotporvaripuolueet
        sutkipulkkiset kirjoitti:

        Onhan se Vartiainen entinen TOVERI eli sossu luikuri. Äläkä siekään höpise käpykaartilaisethan lähti hallituksesta kun leikkaukset oli tehty. Samallalailla ne valehtelee ammattiliitotkin kun ilmoittavat olevansa miljoonan jäsenen pulju vaikka todellisuudessa nippa nappa kuusisataa tuhatta. Jäsenkato vuodessa 10-15 tuhatta loimaan kassa on lähes tasoissa jäseniä yli 400 tuhatta. Kyllä pitäisi jonkun alkaa selvittään näiden sutkipulkkisten pimeitä touhuja veroja ei makseta mistään samoinkuin VVO.

        No on on, mutta toverit potkivatkin sen svidduun puolueestaan kun alkoi vertaamaan työttömiä rikkaruohoon! Eli varsinainen järjenjättiläinen tämä Vartiainen!
        Käpykaartilaiset saattoivat lähteä mutta Vasemmisto ei lähtenyt heti, vaan yrittivät ensin puhua pääministeripuolueelle järkeä ennen leikkauksia, mutta kun eivät kuunnelleet niin lähtivät svidduun sieltä, ja porvaripuolueiden leikkuri jatkoi leikkaamista.
        Katoppa YLE Areenasta paratiisin paperit dogumetti, sieltä ne yhteiskunnan suurimmat sutkipulkkiset löytyy. Nuo sun mainitsemat on lillukanvarsia metsässä.


      • dementikot
        kierotporvaripuolueet kirjoitti:

        No on on, mutta toverit potkivatkin sen svidduun puolueestaan kun alkoi vertaamaan työttömiä rikkaruohoon! Eli varsinainen järjenjättiläinen tämä Vartiainen!
        Käpykaartilaiset saattoivat lähteä mutta Vasemmisto ei lähtenyt heti, vaan yrittivät ensin puhua pääministeripuolueelle järkeä ennen leikkauksia, mutta kun eivät kuunnelleet niin lähtivät svidduun sieltä, ja porvaripuolueiden leikkuri jatkoi leikkaamista.
        Katoppa YLE Areenasta paratiisin paperit dogumetti, sieltä ne yhteiskunnan suurimmat sutkipulkkiset löytyy. Nuo sun mainitsemat on lillukanvarsia metsässä.

        Taidat olla dementikko tai lukenut vain kansan nahkan propakantaa. Vartianenkin puhui työttömistä vasta kun oli jo kokoomuksessa. Vasuväsyillähän oli koko ajan samanlaista sekoilua eihän niillä ollut minkäänlaista omaa linjaa puheenjohtajallakin sattui olemaan siihen aikaan hirveä jano. Ei ne ole mitään lillukanvarsia kotimaisella tasolla mutta tahallaan yrität kääntää komuille vaikean asian muualle


    • kepulovitsi

      Kyllä se vaan kepuli on nämä pätökset tehnyt, se on fakta vaikka kuinka vetää pönttöä veteläksi!! Nauti siitä kevään jälkeen?

    • Syfhxtkhk

      Äänestäkää jatkossakin kokoomusta.

    • perseensut

      Tyttömät ja pulustajat joutuu maksamaan matujen kustannukset. Ei ota velkaa tämä hallitus kotonaan makoilijoille.

      • taistotorniosta

        "Ei ota velkaa tämä hallitus kotonaan makoilijoille."

        Hallitus on avittanut toimillaan korkeasuhdannetta meillä vallitsevaksi.

        Pitäisikö nyt korkeasuhdanteen aikana vielä ottaa velkaa esim. työttömyyskorvauksiin?

        Vai pitäisikö ensisijaisesti toimia nyt niin, että avoinna olevat ja nousun myötä aukeavat työpaikat täytetään kotimaisilla, nyt työttöminä olevilla työntekijöillä? Vai otetaanko näihin avautuviin töihin edelleen ulkomaista työvoimaa - niin kuin jo on toimittukin?

        Entäs mitäs sitten tehdään, kun seurava laskusuhdanne tulee?


    • Gfpo

      Hallitus nurin yleislakolla

      • Vähemmistöläinen

        Tai sitten työttömyys nurin hallituksen toimin. Kumman valitset?


      • TöitäLappiin
        Vähemmistöläinen kirjoitti:

        Tai sitten työttömyys nurin hallituksen toimin. Kumman valitset?

        Sehän olisi hallituksen tehtävä, nujertaa työttömyys.Töitä kyllä piisaisi esim jäämerenrata joka toisi pohjoiseen valtavan määrän työtä ja tekijöitä riittää.Ei kaikkia töitä tarvi haalia etelään,mutta jos hallitus ei muuhun pysty kun kyykyttämään vähempiosaisia niin siinätapauksessa HALLITUS NURIN.


      • Vapaat.Markkinat

        "jäämerenrata joka toisi pohjoiseen valtavan määrän työtä ja tekijöitä riittää."

        Jos rata tulisi, niin veikkaan, että enimmän osan siitä tekisivät puolalaiset topparoikat. Suomalaisten hintakilpailukyky (palkkataso) on auttamattomasti kirinyt liiaksi. Ehkä joitain siltaprojekteja toteutettaisiin kotimaisin voimin.


      • Vähemmistöläinen

        "HALLITUS NURIN"

        Juu ja tilalle nämä lahjakkuudet Rinne ja Arhinmäki. Voi että!

        Ja jos joku on toista mieltä, niin luettelepas vaikka 5 varteenotettavaa vasemmiston poliitikkoa ministeriksi. Aika haastavaa - eiks ookin?


      • mfowmfo
        Vähemmistöläinen kirjoitti:

        "HALLITUS NURIN"

        Juu ja tilalle nämä lahjakkuudet Rinne ja Arhinmäki. Voi että!

        Ja jos joku on toista mieltä, niin luettelepas vaikka 5 varteenotettavaa vasemmiston poliitikkoa ministeriksi. Aika haastavaa - eiks ookin?

        Vasemmistolla ei ole mitään järkevää sanottavaa, heillä on pohjaton kirstu josta jaetaan rahaa.


    • enmenelakkoon

      Kaikki ammattiliitot ovat hyvissä ajoin informoitu valmistelussa olevasta aktiivimallista, mutta silloin eivät tehneet asialle yhtään mitään. Nyt ovat valmiit lakkoilemaan, kun laki asiasta on jo voimassa.
      Puhdasta politikointia, jäsenten kalastelua ja vanhojen jäsenten itsetunnon kohotusta, nämä tulevat mielenilmaukset. Jäsenet on ay-patruunoiden pelinappuloita, jotka eivät viitsi tai jaksa ottaa asioista selvää. Tai ovat kerta kaikkiaan, niin tyhmiä lampaita, joita voidaan ohjailla.

      • menenlakkoon

        Ei se ihan noin mennyt.
        Kun 2016 Syksyllä hallitus oli tehnyt esityksen aktiivimallista, niin Riku Aalto sanoi että jos se toteutetaan niin tulee poliittinenlakko.
        Tämä ja tuleva on seurausta siitä.


      • ofnwoenf

        Eikä mitään Ulostusmarssilakkoa järjestetty kun KIKY hyväksyttiin, ei saatana mitä teatteria paskalta liitolta.


      • rikkurin.kurja.kohtalo
        ofnwoenf kirjoitti:

        Eikä mitään Ulostusmarssilakkoa järjestetty kun KIKY hyväksyttiin, ei saatana mitä teatteria paskalta liitolta.

        Jaa että yksin olit työmaalla rikkurina? Kyllähän tuolloin ainakin kaikki muut osallistuivat siihen poliittiseen mielenilmaukseen.


      • knsnssld
        rikkurin.kurja.kohtalo kirjoitti:

        Jaa että yksin olit työmaalla rikkurina? Kyllähän tuolloin ainakin kaikki muut osallistuivat siihen poliittiseen mielenilmaukseen.

        No vaikuttiko?


      • smfomo
        rikkurin.kurja.kohtalo kirjoitti:

        Jaa että yksin olit työmaalla rikkurina? Kyllähän tuolloin ainakin kaikki muut osallistuivat siihen poliittiseen mielenilmaukseen.

        Oliko perjantai päivänä? pääsi pitennetylle V-lopulle. Nyt muistan marssittiin oikein kunnolla jalka nousi kohti korkeuksia ja työläislaulut soi Ohoi. Pelkää mä en kuulun liittoon on voimamme uskomaton!!!


      • Fhakwjs
        smfomo kirjoitti:

        Oliko perjantai päivänä? pääsi pitennetylle V-lopulle. Nyt muistan marssittiin oikein kunnolla jalka nousi kohti korkeuksia ja työläislaulut soi Ohoi. Pelkää mä en kuulun liittoon on voimamme uskomaton!!!

        Miksi ei järjestetä keskellä viikkoa lakkoa aina perjantaina?


    • RahhaaOn

      "Riku Aalto sanoi että .... tulee poliittinenlakko."

      Kova poika on ollut sanomaan (jos noin sanonut), ei nimittäin ihan pienet sakot noista laittomista lakoista.

      • sfwefjw

        Riksu ei välitä sillä on palkka kohillaan. Se on poijjaat neuvotellu teille hyvät työehtosopimukset.


      • HallitusEroaa

        Niin sanoin, ja ihan äsken sanoi saman uudestaan: https://yle.fi/uutiset/3-10042466
        Tuskimpa tulee sakkoja, lakko kun ei ole kohdennettu työnantajaan ja voimassaolevaan työehtosopimukseen vaan maan hallitusta kohtaan.


      • KyöstiRopo
        HallitusEroaa kirjoitti:

        Niin sanoin, ja ihan äsken sanoi saman uudestaan: https://yle.fi/uutiset/3-10042466
        Tuskimpa tulee sakkoja, lakko kun ei ole kohdennettu työnantajaan ja voimassaolevaan työehtosopimukseen vaan maan hallitusta kohtaan.

        "lakko kun ei ole kohdennettu työnantajaan "

        Vahingon kärsii ennen muuta työnantaja - myös palkkatuloja vaille jäävät. Liekö hilluminen sen arvoista - tuskin.


      • EiPaskaaTarviNiellä
        KyöstiRopo kirjoitti:

        "lakko kun ei ole kohdennettu työnantajaan "

        Vahingon kärsii ennen muuta työnantaja - myös palkkatuloja vaille jäävät. Liekö hilluminen sen arvoista - tuskin.

        "Vahingon kärsii ennen muuta työnantaja - myös palkkatuloja vaille jäävät. Liekö hilluminen sen arvoista - tuskin"

        Elä nyt noin pahaan ranteiden auki viiltely masennukseen vaivu, vähän optimistisempää ajattelua kehiin. Kyllä se aurinko sieltä vielä tähän porvarihallituksen näivettämään kansaan paistaa, vaatii vaan vähän enemmän aktiivisuutta.

        Hyvinkin "hilluminen" voi olla sen arvoista, varsinkin kun EK (yksi tämän porvarihallituksen jäsenistä) alkaa voivottelemaan muille hallituskumppaneilleen menetettyjä euroja.


    • loppari1

      Irtisanotaan KIKY-sopimus ja perutaan samalla Rikun 60% palkankorotus.

    • käviomaannilkkaan

      Kyllä löi. Se näyttää nyt siltä että mita tuli täyteen ja leikit on nyt sitten leikitty.Hallitus rupesi työmarkkinaosapuoleksi ja kikytti pakolla .Työttömyysturvaa on leikattu hallituksen lähtiessä. Teollisuus yhtyy lakkoon ja työnantaja liitot huutavat menetyksitä.Käntyy nyt sitten hallituksen puoleen asiassa kyllä hallitus hoitaa niinkuin on hoitanu tähänki asti. Tälläketrtaa taisi vain tulla perälauta vastaan ja leka lyöjän omaan ottaan. viisas ottaisi pakkia ,myöntäisi erehtyyneensä ja korjaisi virheensä. Saa nähä saako nää yleislakon aikaan, sillä se kyllä tulee jos toimet ei peruunnu.

      • sdfmsfmw

        Nyt Äidinkielen kurssille ja heti.


      • Vähemmistöläinen

        "Hallitus rupesi ..."

        Eikös se ollut Eduskunta, joka kyseiset lait sääti? Toki hallituksen aloitteesta. Nyt lakkoillaan siis Eduskuntaa vastaan - kaikuja 100 vuoden takaa?

        Oli asiasta mitä mieltä hyvänsä, niin siitä kai yksimielisyys, että nyt koetetaan iskeä hyttystä lumilapiolla. Mittakaava hukassa, työkalu väärä. Oikeestaan kustaan omiin housuihin - kohde jossain muualla, mutta vahinkoa tehdään omalle työnantajalle.


      • Vähemmistöläinen

        "Tälläketrtaa taisi vain tulla perälauta vastaan .."

        Itse kyllä uskon, että jonkin ajan päästä huomataan, että joukolla kopsautettiin päitä honkaan. Tuskin pystyvät lakkolaiset edes selkeästi kertomaan, miksi nyt on niin paha olla että lakkoillaan. Tietty noita iskulauseita voi hokea, mutta perusteltuja vastuksia ei tuu.


      • Vähemmistöläinen

        "leikit on nyt sitten leikitty."

        Tässä samaa mieltä. Valtion velkaantuminen on saatava pysähtymään nyt nousukauden aikana. Se edellyttä, että työttömät lisäävät joustavuutta ja hakeutuvat nyt avoinna oleviin työpaikkoihin.

        Ellei näin toimita voi meille kaikille tulla tosi tylyt olot seuraavassa laskusuhdanteessa.


      • 1918Suomi100
        Vähemmistöläinen kirjoitti:

        "leikit on nyt sitten leikitty."

        Tässä samaa mieltä. Valtion velkaantuminen on saatava pysähtymään nyt nousukauden aikana. Se edellyttä, että työttömät lisäävät joustavuutta ja hakeutuvat nyt avoinna oleviin työpaikkoihin.

        Ellei näin toimita voi meille kaikille tulla tosi tylyt olot seuraavassa laskusuhdanteessa.

        Voisiko hallitus vähentää tukiaisia näille hyvinvoiville yrityksille.Miten olis tämä sopeuttamiseläke,sopeuttamisraha, entäs sitra ja kaikki muut hyväveli rahoitukset, siellä on mistä leikata. Tuulivoimaa tuetaan onhan se Pekkarisen vävyn bisnes, Bernreri vetää kotiinpäin ja niin se tekee Sipiläkin, haisee korruptiolta aikalailla. Tälle äidinkielen kurssittajalle, puhu asiaa äläkä n¤¤¤i pilkkua.


      • Fhakwjs
        1918Suomi100 kirjoitti:

        Voisiko hallitus vähentää tukiaisia näille hyvinvoiville yrityksille.Miten olis tämä sopeuttamiseläke,sopeuttamisraha, entäs sitra ja kaikki muut hyväveli rahoitukset, siellä on mistä leikata. Tuulivoimaa tuetaan onhan se Pekkarisen vävyn bisnes, Bernreri vetää kotiinpäin ja niin se tekee Sipiläkin, haisee korruptiolta aikalailla. Tälle äidinkielen kurssittajalle, puhu asiaa äläkä n¤¤¤i pilkkua.

        Älä valita turhia. Hae politiikkaan vaikka vasemmiston edustajana ja aukase pohjaton kirstu.


      • TyvestäPuuhun
        1918Suomi100 kirjoitti:

        Voisiko hallitus vähentää tukiaisia näille hyvinvoiville yrityksille.Miten olis tämä sopeuttamiseläke,sopeuttamisraha, entäs sitra ja kaikki muut hyväveli rahoitukset, siellä on mistä leikata. Tuulivoimaa tuetaan onhan se Pekkarisen vävyn bisnes, Bernreri vetää kotiinpäin ja niin se tekee Sipiläkin, haisee korruptiolta aikalailla. Tälle äidinkielen kurssittajalle, puhu asiaa äläkä n¤¤¤i pilkkua.

        "..sopeuttamiseläke,sopeuttamisraha, entäs sitra ja kaikki muut hyväveli rahoitukset, .."

        Perehdy asioihin, ettet hölmöjä kirjoittele.


      • PerseEdelläPuuhun

        "edellyttä, että työttömät lisäävät joustavuutta"

        Työttömät(ja työssäolevat) ovat joustamaan niin paljon että jos joustoa vaaditaan vielä yhtään lisää, niin kaikista tulee sen jälkeen vietereitä tai jousia.
        Kyllä nyt on porvarihallituksen vuoro joustaa!

        Ps. Äidinkielen opettaja pilkun****lla näyttää itselläänkin olevan isänmaan kielitaito hakusessa.


      • ItseOlenOllutJoustava
        PerseEdelläPuuhun kirjoitti:

        "edellyttä, että työttömät lisäävät joustavuutta"

        Työttömät(ja työssäolevat) ovat joustamaan niin paljon että jos joustoa vaaditaan vielä yhtään lisää, niin kaikista tulee sen jälkeen vietereitä tai jousia.
        Kyllä nyt on porvarihallituksen vuoro joustaa!

        Ps. Äidinkielen opettaja pilkun****lla näyttää itselläänkin olevan isänmaan kielitaito hakusessa.

        Rakenteellinen työttömyys johtuu esimerkiksi siitä, etteivät työvoiman tarjonta ja kysyntä aina kohtaa: työn­hakija­puolella on paljon henkilöitä, joiden koulutustausta, ammatti tai alueellinen sijainti eivät vastaa työmarkkinoiden kysyntää.

        Tällä hetkellä on runsaasti työpaikkoja auki, mutta niin on työttömiäkin kortistossa. Joustavuus tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että työtön ei jää sellaiseen tilanteeseen makaamaan, vaan harkitsee/tekee muutoksia/on joustava koulutuksensa, ammattinsa tai paikkakunnan suhteen. Jos näissä kohdin on valmis joustamaan, on työllisytymisen mahdollisuudet oleellisesti suuremmat.

        Tähän kai Hallituskin pyrkii?


    • Riku

      Veikkaan, ett liitoille roimat sakot työehtosopimuksen aikaisesta lakkoiluista. Se kun on laitonta. Ja jäsenet maksaa johtajien kyvyttömyydestä. Hehän olivat kuin kus sukassa asioiden valmisteluvaiheessa - tai oikeastaan niitä ajoivat, puolsivat. Mutta nyt vähän hulinateatteria pimitykseksi.

      Liitot rakastaa iloista jäsenmaksujen maksajaa.

      • Rop.pa

        Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri, nykyinen STTK:n pääekonomisti Ralf Sund oli mukana aktiivimallia valmistelleessa työryhmässä. Hänen mukaansa juuri STTK otti aktiivisuusperiaatteen työryhmässä esille.


      • onhannetyhmiä
        Rop.pa kirjoitti:

        Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri, nykyinen STTK:n pääekonomisti Ralf Sund oli mukana aktiivimallia valmistelleessa työryhmässä. Hänen mukaansa juuri STTK otti aktiivisuusperiaatteen työryhmässä esille.

        Kyllä Sdp ja vasut esittää taas oman teatteri esityksen hölmöyttään hidas älyisinä hoksasivat vasta kun laki on jo voimassa. Kyllä ne nuoremmat liiton jäsenet jo alkaa älyämään että nämä joidenkin idiootin älynväläykset maksaa jäsenet. Jäsenkatohan kiihtyy vuosi vuodelta viime vuonnakin 10-20 tuhatta. Eihän se ole niiden möhömaha johtajien pussista poissa nehän nostaa jäsenmaksuja. Jokin aika sitten oli hyvä esimerkki kun ne meuhkasi koulutus leikkauksista ja meinasit tehdä välikysymyksen. Paljastuikin totuus hehän olivatkin itse edellis hallituskaudella tehneet nämä leikkaukset voi harmi ei onnistunut tämäkään KIEROILU


      • kato.tyhmähän.se.siinä
        onhannetyhmiä kirjoitti:

        Kyllä Sdp ja vasut esittää taas oman teatteri esityksen hölmöyttään hidas älyisinä hoksasivat vasta kun laki on jo voimassa. Kyllä ne nuoremmat liiton jäsenet jo alkaa älyämään että nämä joidenkin idiootin älynväläykset maksaa jäsenet. Jäsenkatohan kiihtyy vuosi vuodelta viime vuonnakin 10-20 tuhatta. Eihän se ole niiden möhömaha johtajien pussista poissa nehän nostaa jäsenmaksuja. Jokin aika sitten oli hyvä esimerkki kun ne meuhkasi koulutus leikkauksista ja meinasit tehdä välikysymyksen. Paljastuikin totuus hehän olivatkin itse edellis hallituskaudella tehneet nämä leikkaukset voi harmi ei onnistunut tämäkään KIEROILU

        "hehän olivatkin itse edellis hallituskaudella tehneet nämä leikkaukset"

        Edellinenkin hallitus oli porvarihallitus, eikä siellä ollut työmarkkinaosapuolista ketään muita kuin EK. Eli ilmeisesti tarkoitat EK:ta joka näitä leikkauksia oli ajamassa?

        Ammattiyhdistykseen kuuluminen on jokaisen oma asia. Mutta fakta on että liittoon kuuluvat hankkivat myös liittoon kuulumattomille työehtosopimuksen, toisin kuin tämä työnantajien perustama YTK eli loimaan loisijat ry.


      • oijszso
        kato.tyhmähän.se.siinä kirjoitti:

        "hehän olivatkin itse edellis hallituskaudella tehneet nämä leikkaukset"

        Edellinenkin hallitus oli porvarihallitus, eikä siellä ollut työmarkkinaosapuolista ketään muita kuin EK. Eli ilmeisesti tarkoitat EK:ta joka näitä leikkauksia oli ajamassa?

        Ammattiyhdistykseen kuuluminen on jokaisen oma asia. Mutta fakta on että liittoon kuuluvat hankkivat myös liittoon kuulumattomille työehtosopimuksen, toisin kuin tämä työnantajien perustama YTK eli loimaan loisijat ry.

        Se on hyvä että neuvottelevat , mutta parempia sopimuksia voisivat diskuteerata. Vaikka tommonen 5000 e kuussa lisää niinku tuolle Aallon Rikulle.


      • PuoletYliTessin
        kato.tyhmähän.se.siinä kirjoitti:

        "hehän olivatkin itse edellis hallituskaudella tehneet nämä leikkaukset"

        Edellinenkin hallitus oli porvarihallitus, eikä siellä ollut työmarkkinaosapuolista ketään muita kuin EK. Eli ilmeisesti tarkoitat EK:ta joka näitä leikkauksia oli ajamassa?

        Ammattiyhdistykseen kuuluminen on jokaisen oma asia. Mutta fakta on että liittoon kuuluvat hankkivat myös liittoon kuulumattomille työehtosopimuksen, toisin kuin tämä työnantajien perustama YTK eli loimaan loisijat ry.

        "..Mutta fakta on että liittoon kuuluvat hankkivat myös liittoon kuulumattomille työehtosopimuksen.."

        Tietyin edellytyksin näin. Toinen asia sitten se, että liittoon kuulumattomat yleensä sen verra ahkeraa ja ammattitaistoista väkeä, että heidän työehtonsa selvästi yli TES:n. Mutta esim. kesäapulaiset tai muut pätkiä tekevät, jotka eivät useinkaan liittoon kuulu, kyllä pääsevät mukavasti alan sopimuksesta hyötymään.


      • onneuunoja
        kato.tyhmähän.se.siinä kirjoitti:

        "hehän olivatkin itse edellis hallituskaudella tehneet nämä leikkaukset"

        Edellinenkin hallitus oli porvarihallitus, eikä siellä ollut työmarkkinaosapuolista ketään muita kuin EK. Eli ilmeisesti tarkoitat EK:ta joka näitä leikkauksia oli ajamassa?

        Ammattiyhdistykseen kuuluminen on jokaisen oma asia. Mutta fakta on että liittoon kuuluvat hankkivat myös liittoon kuulumattomille työehtosopimuksen, toisin kuin tämä työnantajien perustama YTK eli loimaan loisijat ry.

        Kommunisti dementikko horisee pikku kaljoissa tai tahallaan vääristelee niinkuin näiden satusetien tapoihin kuuluu. On se hyvä että itse jo tunnustatte että Sdp ja komu vatipäät on porvareita. Yriitithän ne olla hallituksessa eipä siitä tullut mitään kun kaikissa asioissa hoettiin EI EI. Eikai semmoiset pysty neuvottelemaan kun toinen oli entinen ammattiliiton ammatti tappelija ja toinen kaikkien JANOISTEN ystävä gari grandi. Komut ei muutaman prosentin kannatuksella pysty muuta kuin räkyttämään näillä palstoilla


      • on.se.uuno
        onneuunoja kirjoitti:

        Kommunisti dementikko horisee pikku kaljoissa tai tahallaan vääristelee niinkuin näiden satusetien tapoihin kuuluu. On se hyvä että itse jo tunnustatte että Sdp ja komu vatipäät on porvareita. Yriitithän ne olla hallituksessa eipä siitä tullut mitään kun kaikissa asioissa hoettiin EI EI. Eikai semmoiset pysty neuvottelemaan kun toinen oli entinen ammattiliiton ammatti tappelija ja toinen kaikkien JANOISTEN ystävä gari grandi. Komut ei muutaman prosentin kannatuksella pysty muuta kuin räkyttämään näillä palstoilla

        Edellisenkin hallituksen pääministeripuolueena oli tämä samainen oikeistopuolue joka edelleenkin jatkaa ansioitunutta työtään kansallisomaisuuden ja valtion tuhoamisessa.
        ja yks painui saman tien brysseliin käpälämäkeen kun sai tihutyöt valmiiksi.


    • kikypotkut

      Tässä maassa on jo niin paljon mätää ettei auta kuin yleislakko ja vaatimukset hallituksen kaatoon välittömästi, oikeisto pitää syrjäyttää kaikista hallinto elimistä, mitta on jo täysi.

      • taistotorniosta

        "..niin paljon mätää ettei auta kuin... vaatimukset hallituksen kaatoon välittömästi"

        Luuletko, että vaatimukset auttavat. Tuskin, kyllä jotain pitäis saada aikaiseksikin?

        Miten olis, jos vaikka Ihalainen tekis välikysymyksen ja edettäis tässä ns. laillista reittiä? Tuo kapina alkaa olla jo aikansa elänyt keino - ainakin näin pienissä jutuissa. Vähän niinkuin ampuis tykillä muurahaista.


    • odjgjsdof

      Aattelin itekki ottaa ens perjantaiksi pekkasen ja lähtä osoittaan mieltä tästä Aktiivimallista.

      • wpfwfio

        Onneksi on vielä pekkaset ,ei tuo aktiivimalli vieny niitä. Tartte ilmaseksi osoittaa mieltä.


    • VaivanenMaan

      "oikeisto pitää syrjäyttää kaikista hallinto elimistä"

      Edellisen kerran tämmöisiä juteltiin tasan 100 vuotta sitten.
      Näkemykseni on, että Sinun kannattaisi hakeutua ammattiauttajan puheille.

      • oikeistopettääaina

        Jännä juttu, että kun Suomeen äänestettiin ensimmäinen senaatti, niin sosialistit saivat reippaasti yli puolet äänistä, ja näinpä Suomen ensimmäinen hallitus oli sosialistinen, ja sosialistit halusivat jopa porvareitakin senaattiin tasa-arvon nimissä.
        Mutta mitä tekivät porvarit, kiitokseksi tästä hajottivat senaatin, ryöstivät vallan itselleen ja kielsivät sosialistien paikat hallituksessa. Ja loppu historia oli verinen....


      • Akseli.Koskela

        "ryöstivät vallan"

        Eikös siinä ollut vaalit välissä ja kun tulos ei kaikkia miellyttänyt niin alkoivat vallakumoukselliset toimet.

        Vääristely on typerää.


      • sekoseko
        oikeistopettääaina kirjoitti:

        Jännä juttu, että kun Suomeen äänestettiin ensimmäinen senaatti, niin sosialistit saivat reippaasti yli puolet äänistä, ja näinpä Suomen ensimmäinen hallitus oli sosialistinen, ja sosialistit halusivat jopa porvareitakin senaattiin tasa-arvon nimissä.
        Mutta mitä tekivät porvarit, kiitokseksi tästä hajottivat senaatin, ryöstivät vallan itselleen ja kielsivät sosialistien paikat hallituksessa. Ja loppu historia oli verinen....

        Kyllä taitaa vasemmisto puolueiden uhoaminen tänäpäivänä olla aivan turhaa. Eipä se onnistunut 100 vuotta sittekkään vaikka oli luja aate ja kova kannatus nyt ei ole kumpaakaan kuin hyvin riitaiset ja hajanaiset puolueet. Nytkin on osa kommunisteista päättänyt äänestää Väyrystä vaikka on omakin ehdokas. Siinä sakissa se selkään puukotus on ollut aina suuri nautinto. OIKEISTO PETTÄÄ AINA kommentoijankin pitäisi tutkia historiaa virallisista lähteistä eikä tukeutua vain Pohjolan Työn ja Kansan Nahan valhe propakantaan. Taitaisi tulla veronmaksajille halvemmaksi kun uhoaisitte ja räkyttäisitte näillä palstoilla


      • hekoheko_
        Akseli.Koskela kirjoitti:

        "ryöstivät vallan"

        Eikös siinä ollut vaalit välissä ja kun tulos ei kaikkia miellyttänyt niin alkoivat vallakumoukselliset toimet.

        Vääristely on typerää.

        "Eikös siinä ollut vaalit välissä ja kun tulos ei kaikkia miellyttänyt niin alkoivat vallakumoukselliset toimet"

        Porvareiden suojeluskuntahan se ensin oli rähinöimässä ja aloittamassa vallankumouksellisia toimia hajoittamalla Suomen laillista hallitusta, ja toisekseen työläiset/torpparit eivät edes saaneet äänestää kunnallisvaaleissa, vaan porvareiden diktatuuri rehotti sielläkin.
        Joten äläpä vääristele asioita.

        "Eipä se onnistunut 100 vuotta sittekkään vaikka oli luja aate ja kova kannatus"

        Suomen ensimmäinen laillisesti ja demokraattisesti äänestetty hallitus oli sosialistinen saaden reippaasti yli puolet äänistä, mutta kun se ei oikeistolle kelvannut niin piti alkaa hankkimaan suojeluskuntaa hajoittamaan laillista hallitusta!
        Tällä "sekosekollakaan" kun ei ole mitään faktapohjaista sanottavaa muuta kuin soittaa suuta täällä niin mee käymään välillä siellä sun äitis luona niin se tursaa rään sun nokasta pois.
        Mutta ymmärtäähän se tietysti kun ei ole koskaan viitsinyt perehtyä asioihin vaan kaikki tieto on pelkkää oletusta.
        Propakanda on toiminut tässäkin asiassa, luokkasodan historiaakin opetettiin kansakouluissa pitkälle -70luvulle vain valkoisen osapuolen etujen mukaisesta näkökulmasta, joiden tekojen kyseenalaistaminen oli kiellettyä.


      • OmituinenHöpöttäjä

        "hajoittamalla Suomen laillista hallitusta, "

        Puurot ja vellit sekaisin. Tämän päivän termeillä ei voi puhua 1900-luvun alun Venäjästä - ellei sitten halua tietoisesti sotkea/vääristellä asioita.


      • PerehdyAsioihin

        "ei voi puhua 1900-luvun alun Venäjästä"

        Ei ole kysymys Venäjästä tai Venäjän vallankumouksen aikaisesta Suomen venäläistetystä senaatista vaan sen jälkeisestä Suomen ensimmäisestä autonomiaan tähtäävästä ja ylintä päätösvaltaa käyttävästä senaatista, joka siis oli kommunistinen ja jonka Suomen kansalaiset äänestivät domokraattisesti ylivoimaisella enemmistöllä. Päätöstä vauhditti myös Venäläisten uhkaus jatkaa venäläistetyn senaatin toimikautta mikäli Suomi ei olisi saanut senaattia muodostettua.


      • Alshsksjsj
        PerehdyAsioihin kirjoitti:

        "ei voi puhua 1900-luvun alun Venäjästä"

        Ei ole kysymys Venäjästä tai Venäjän vallankumouksen aikaisesta Suomen venäläistetystä senaatista vaan sen jälkeisestä Suomen ensimmäisestä autonomiaan tähtäävästä ja ylintä päätösvaltaa käyttävästä senaatista, joka siis oli kommunistinen ja jonka Suomen kansalaiset äänestivät domokraattisesti ylivoimaisella enemmistöllä. Päätöstä vauhditti myös Venäläisten uhkaus jatkaa venäläistetyn senaatin toimikautta mikäli Suomi ei olisi saanut senaattia muodostettua.

        Asia olisi ollut eri jos olisivat äänestäneet demokraattisesti.


      • Z.Topelius
        PerehdyAsioihin kirjoitti:

        "ei voi puhua 1900-luvun alun Venäjästä"

        Ei ole kysymys Venäjästä tai Venäjän vallankumouksen aikaisesta Suomen venäläistetystä senaatista vaan sen jälkeisestä Suomen ensimmäisestä autonomiaan tähtäävästä ja ylintä päätösvaltaa käyttävästä senaatista, joka siis oli kommunistinen ja jonka Suomen kansalaiset äänestivät domokraattisesti ylivoimaisella enemmistöllä. Päätöstä vauhditti myös Venäläisten uhkaus jatkaa venäläistetyn senaatin toimikautta mikäli Suomi ei olisi saanut senaattia muodostettua.

        "Suomen ensimmäisestä autonomiaan tähtäävästä ja ylintä päätösvaltaa käyttävästä senaatista"

        Ookos tosissas? Eikös autonomia saavutettu jo pikkasta aiemmin?


      • oöfgboinb
        Z.Topelius kirjoitti:

        "Suomen ensimmäisestä autonomiaan tähtäävästä ja ylintä päätösvaltaa käyttävästä senaatista"

        Ookos tosissas? Eikös autonomia saavutettu jo pikkasta aiemmin?

        "Ookos tosissas? Eikös autonomia saavutettu jo pikkasta aiemmin?"

        Ei ole mahdollista, Suomen ylin päätäntävalta oli sitä aikaisemmin Venäjällä ja venäläistetyllä senaatilla.


      • PsPr

        >> Eikös autonomia saavutettu jo pikkasta aiemmin?

        > Ei ole mahdollista,

        Nyt on koulut jääneet kesken.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_suuriruhtinaskunta#Suomen_autonomia

        Nämä asiat käytiin perusteellisesti läpi ainakin oman asevelvolliuuteni aikana Parolassa, joka oli tuohon aikaan maamme tulivoimaisin maavoimien prikaati - panssariprikaati.
        Leijona ja leirikentän tapahtumat tulivat kovin tutuiksi.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Parolan_leijona

        Ehkä käsitteissä autonomia, itsenäisyys on kohdallaisi jotain epäselvää?


    • UuttaIdeaa

      Jotenkin neuvottomilta vaikuttavat nämä vasemmiston edustajat nyt olevan. Ainut löydetty keino taas toimintapäivä perjantaina, väki liikkelle. Ja saattaahan sitä jotkut lähteäkin - useat vielä omalla kustannuksella. Eikös sitä muuta keksitä? Järjestä pulaa?

      Ihalainen Eduskunnassa, mutta ei näytä muuta syntyvän kuin sitä mikä vedetään vessasta alas.

      • aårjwjå

        Miksi se toimintapäivä pitää olla perjantaina? Voisin kyllä ottaa pekkaspäivän keskiviikollekkin.? Tärkeästä asiasta kuitenkin kyse. Työttömien puolesta, että saavat lorvata jatkossakin yhteiskunnan varoilla ja syrjäytyä.


      • maajussitörniöstä

        Minäkin tykkään lorvailla talvet pankkolla yhteiskunnan tukiaisilla. Kuulun keskustapuolueeseen ja olen jyväjemmari.Tosin kohta joudun töihin, kun minun pitää tehdä maataloustukianomus. Siinä onkin työtä, kun en ole penaalin terävin. Ei minusta muuten olisikaan tullut kepulaista.


    • poistetaanongelma

      Korruptoituneet poliitikot lisäävät köyhyyttä Suomessa. Presidentin puhe eilen viittasi siihen, että valtiovalta ei ole tehnyt voitavaansa köyhyyden poistamiseksi. Ei tässä auta mikään muu kuin poistaa tuo diktaattori Sipilä vallan huipulta.

      • smdosmf

        On se niin väärin kyörätä lorvailijoita töihin, siinä teki hallitus virheen. Hallitus vaihtoon Vasemmisto hallitus valtaan, osaavat sentään jakaa rahaa valtion pohjattomasta kirstusta.


      • TietämättömyysOnOngelma

        "Ei tässä auta mikään muu kuin poistaa tuo diktaattori Sipilä vallan huipulta."

        Jotenkin kieroutunut näkemys demokratiasta, mutta perusidea oikea.
        Opposition tehtävä on kaataa Hallitus, ei yksin pääministeriä ja Hallituksen tehtävä on saada kansalta enemmistön oikeutus vallankäytölleen. Kansaa edustaa meidän edustuksellisessa demokratiassa Eduskunta. Joten Eduskunta päättää onko Hallituksella kannatusta vai ei, saako Hallitus hallita vai ei.

        "Ei tässä auta mikään muu kuin poistaa tuo diktaattori Sipilä vallan huipulta."

        Jos Sinulla tämmöisiä haluja tai näkemyksiä on, niin ei muuta kun toimiin - vaikkapa ottamalla yhteyttä edustajaasi Eduskunnassa. Tai jos Sinulla on enemmäkin ajatuksia asioiden hoidosta, niin asettumalla seuraavissa vaaleissa kansanedustajaehdokkaaksi, voit mitata onko niillä enemmänkin kannatusta.


    • voivoijavoi

      Todella kaksinaamaista poliitiikkaa SDP llä entinen työministeri Tarja Filatof totesi että on hänenkin mielestä oikein että TYÖTTÖMÄT pakotetaan työhön . Tarja ei taidakkaan kuulua EI EI Rinteen änkyrä siipeen

      • akfdow

        Onhan Vartiainenkin vanha SDP:läinen , siellä ne pahimmat PiiloPorvarit on.


    • Työtä-Lappiin

      Minusta hallituksen täytyisi ottaa kantaa aluepoliitiikkaan,elämää on muuallakin kuin etelän keskuksissa.Lapissa on työvoimaa asuntoja ja elämisen edellytyksiä.Hävettää katsoa muutamaa lapin kansanedustajaa Katri Kulmuunia ja Markus Lohta jotka komppaa Sipilää hiljaa on myös Eeva Maria Maijala,Johanna Ojala Niemelä, Mustajärvi vois myös olla äänessä vähän enemmän.
      Ei ole tämä kokoomuksen keskustan ja näiden muutaman entisen sinipipertäjän hallitus hyvä.
      Epäilen ettei kestä pitkään ja hyvä näin

    • AktiivisestiLiikkeelle

      Kävimpä tapaamassa tuttuja Torniossa. Moni poika oli työttömänä. Ajatuksekseni tuli juteltuani heidän kanssaan, että ihminen on pohjimmiltaan laiska ja saamaton, kun on liian hyvät oltavat, "but you move, when you feel the bullet"...

      Aktiivimalli on hyvä ja tarpeellinen. Se auttaa yksilöitä ja koko yhteiskuntaa ratkaisemaan työttömyydestä johtuvaa hankalaa tilannetta.

      • wejfojo

        Näin on. Mamman pojat ulos peräkammareista ja maailmalle tienaan.


      • Vähemmistöläinen

        Tämän päivän työttömissä on suuri osa - en sano suurin osa - sellaisia, jotka tarvitsevat aktivointia. Mutten todellinen riski, että jäävät kelkasta lopullisesti, syrjäytyvät tavalla tai toisella.
        Eikä nuo aktivoinnit sellaista häiritse, joka jo muutenkin aktiivinen.

        Vastuutonta touhua vastustaa näitä aktivointikeinoja, joilla yritetään avittaa meistä heikoimpia.


      • sjdfaipoj
        Vähemmistöläinen kirjoitti:

        Tämän päivän työttömissä on suuri osa - en sano suurin osa - sellaisia, jotka tarvitsevat aktivointia. Mutten todellinen riski, että jäävät kelkasta lopullisesti, syrjäytyvät tavalla tai toisella.
        Eikä nuo aktivoinnit sellaista häiritse, joka jo muutenkin aktiivinen.

        Vastuutonta touhua vastustaa näitä aktivointikeinoja, joilla yritetään avittaa meistä heikoimpia.

        Vasemmisto haluaa pitää työttömät työttöminä. Työttömiä ei saa syrjiä.


    • suivakki

      Päissäänhän ne sielä pöyrästi sanoi silminnäkijä sankari Juhana Vartiainen.

      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "Päissäänhän ne sielä"

        Kunto ja käytös suurella joukolla oli sellainen, että vielä joku vuosi sitten heidät olisi viety maijalla lepäämään.


    • nooniino

      Kuka niitä kehtaa pulustaa päistyneitä pulunn.....

    • LuottamusMenossa

      "Suvi Lindenkin sanoi ettei voi muutta tai hakea työtä muualta kuin Oulusta. "

      Että tämmönen tapaus.

      Voihan vitalis, mitä kaikkia pummeja elätämme. Suvi sai jotain kansanedustajan sopetuseläkettä 5t/kk. Muuttaa ei voi, mutta mustassa Afrikassa tykkäs häärätä.

      Aktiivisuusmalli on tosi hyvä, jos sen avulla paljastuu näitä suvitapauksia tms. Tai jos aktiivisuus jatkosss estää niiden syntymistä.
      Jospa idea aktiivisuusmallin on Suvin aiheuttama siinnyt jonkun päässä?

      Tuntuis jotenkin tarpeelliselta, että Suvin puolue sanoutuisi entisen ministerinsä käytöksestä.

    • OnkoOikein

      Kyllä on nykypäättäjät tyhmiä.Ensinnäkin, on myyty kaikki yhteiskunnan varoilla rakennetut valtion firmat, jotka kuitenkin pyöri plussalla vaikkakin pienellä voitolla.Työllistivät ja työllistäisivät vieläkin.Yksi esimerkki, Kemira myytiin ja viljelijät joutuivat maksamaan lannotteistaan kohta kolminkertaisen hinnan.Elikkä. meidän päättäjät ROSVOAA näillä kaupoilla ja saavat työttömyyttä aikaiseksi.Sitten tulee messias Sipilä joka jakaa rahaa ystäväpiirille, laulaa että velkaantuminen pitää lopettaa, valehtelee on ottanut velkaa enemmän kuin muut hallitukset. Pyytää tietty synnit anteeksi lessukirkossa. Se vaan ei auta niitä joilta herra pääministeri vie elämisenedellytykset.

      • TyvestäPuuhun

        " työllistäisivät vieläkin."

        ja työllistävät tänä päivänäkin. Kyllä nyt on töitä tarjolla aika mukavasti, erityisesti etelän kasvavilla paikkakunnilla. Harmi, ettei suomalsisia hakijoita niihin ei tahdo löytyä. Täytetäänhän ne paikat ja sitten töihin tulee ulkolaisia.

        Tämä kotosoffalta viestejä lähettelevä kotomaanporukka on ihan oma lajinsa. Kaikissa muissa on vikaa omaan työttömyyteen ja kurjaan tilaan, mutta omasta vaikutuksesta/syyllisyydestä ei haluta edes jutella.
        Mutta juna kulkee .... Toiset nousee junaan, toiset ei.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe