Manoushe: Tampere

Laatutarkkailija

Päätin poiketa kokeilemassa uuden, Tampereen valtatien varrella Ratinan stadionia vastapäätä olevan ravintolan, Manoushen tarjontaa.

Ravintola näytti olevan libanonilainen ja siitä oli hyvät arvostelut netissä. Silti hieman yllätyin kun ravintolan ovessa oli mainittu, että lounasbuffet olisi 16,90 euroa. Aika lailla korkeampi hinta kuin useissa muissa buffeteissa Tampereella.

Kassakoneen takana ollut nainen esitteli lounaspöydän -kassakoneen edessä. Olin yllättynyt siitä, että ruoat näyttivät olevan tavallisilla lautasilla (falafelit, kananliha, salaatit), lasivuoassa (paistettu riisi) tai kattiloissa (keitot ja kebabliha). Niitä siis ei ollut laitettu metallisiin säilytyslaatikoihin kuten buffeteissa yleensä. Salaatit, tai pikemminkin pavut ja niiden oheen laitetut muut ainekset oli laitettu lasihyllyille "buffetpöydän" viereen. Niitä oli pienillä lautasilla siinä.

Tuolla perityllä hinnalla olisin kuvitellut, että linssikeitto olisi ollut lämmintä. Se oli kuitenkin haalean ja kylmän välillä, mikä jo alkuun latisti tunnelmaa. Pakkasella olisi ollut mukava saada lämmintä keittoa. Kokeilin myös toista keittoa. Siinä oli jonkinlaisessa tomaattiliemessä vihreitä papuja sekä keitettyjä perunoita. Siinä ei ollut oikein muuta makua kuin tomaatti ja se oli kylmää kuten linssikeittokin.

Kokosin itselleni pavuista "salaattipöydässä" jonkinlaisen alkupalan, mutta niitä oli sen verran niukasti että en oikein saanut tyydyttävää tulosta aikaiseksi. Rasvaa pavuissa näytti olevan kasvisöljyn muodossa riittämiin.

Pieniä salaattilautasia ei ollut erikseen saatavilla, joten salaatti piti syödä joko valtavalta matalalta lautaselta tai keittokulhosta.

Siirtyessäni pääruokiin totesin, että falafelit olivat melko pieniä ja kuivia. Niihinkin oli pistetty lähinnä aterian rasvapitoisuutta kasvattamaan seesaminsiemeniä pintaan. Otin kaikki tuolla lautasella olevat 8 kpl falafelpyöryköitä. Minulla oli tullessani paikkaan ollut sudennälkä ja alkupalat ja keitto eivät olleet sitä juuri lievittäneet. Lappasin loput vähän riisin mitä oli jäljellä lautaselleni ja isoimman osan muista ruoista kylmiä keittoja lukuunottamatta.

Tarjolla oli myös naan-leipää. Eräänlainen versio kuitenkin. Naan oli pieninä paloina -muovissa. Kun söin leipää se maistuikin suunnilleen yhtä hyvältä kuin olisin syönyt muovia. Se venyikin vähän samaan tyyliin. Mautonta, kylmää ja mitäänsanomatonta, kuten muutkin ruoat näyttivät olevan.

Pääruokia ei tuotu lisää ja näytin olevan ainoa asiakas tuossa paikassa.

Lopputulemana, en voi suositella tätä paikkaa oikein kenellekään. Hinta lounasbuffetista, 16,90 euroa, antaa vaikutelman todella laadukkaasta tarjonnasta. Tämä oli kaikkea muuta. Ruoka oli kylmää, hyvin rasvaista ja sitä oli aivan liian vähän. Missä tahansa muussa tuntemassani kiinalaisessa, intialaisessa tms buffetissa Tampereella saa vähemmällä rahalla huomattavasti enemmän ja laadukkaampaa ruokaa. Tämän ravintola Manoushen ruoan taso kuitenkin oli hinta-laatusuhteeltaan niin pahasti pielessä, että miltä tahansa Tampereen grilliltä tai kebabpaikasta saisi samalla rahalla huomattavasti tyydyttävämpiä aterioita.

Ravintola sijaitsee talossa jossa on paljon kalliita asuntoja ja niissä asuvat ihmiset ehkä olisivat valmiit maksamaan huikeat hinnaat melko keskinkertaisesta tarjonnasta. Tosin sisustus oli aika pelkistetty ja istuin itse pöydän ääreen ja pistin merkille, että pöytä ja kaksi tuolia muistuttivat settiä joka taannoin oli ollut myynnissä Tokmannilla alle kymmenellä eurolla.

Miten ravintola aikoo tulla toimeen pitkällä aikavälillä, on mysteeri. Jos olisin tullut esim kolmen seuralaisen kanssa, tarjoiltavat ruoat olisivat loppuneet alkuunsa. Paikkojakin oli vain muutamalle seurueelle. Siten jos hinnan alentaisi laatua vastaavalle tasolle, siinä 5-8 euroon, niin paikalta saattaisi loppua tilat kesken. Voisin kuvitella, että kun viereen avataan iso kauppakeskus jossa ehkä kymmenisen uutta ravintolaa, niin tämä Manoushe kokee kenelle kellot todella soivat.

Siitä kun aloitin syömisen ja siihen kunnes parikymmentä minuuttia myöhemmin lopetin sen, paikkaan ei tullut ketään uutta asiakasta sisään. Aterian hintaan kuulemma olisi kuulunut kahvi, mutta jätin sen väliin.

7

2476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikiin

      Pitäisikö kiinnostaa?

    • Abdon

      Hyvä rouva.
      Kiitoksia käynnistä ja rakentavasta palautteista.

      Aloitetaan hinnasta:
      " Silti hieman yllätyin kun ravintolan ovessa oli mainittu, että lounasbuffet olisi 16,90 euroa"

      Kaikki meidän ruoka valmistamme itse nollasta. Siis ei valmiita- eikä säilöntäaineita. Kaikki käyttämämme aineet ovat tuoreita.
      Mm. ABC huoltoasemalla keskimääräinen aterian hinta on 16:90.
      Helsingissä, linssikeitto maksaa 11:00 euroa.
      Jos muuten etsit 10 Euron perinteistä suomalaista ruoka, sinunj ei kannattaa tulla meille!
      '
      Astioista:
      Taisit laskea väärin.
      Falafel oli tavallisessa lautasessa ok. Kananliha ja riisi oli lasivuossa, lämpötasolla. Shawarma kannellisessa paistinpannussa lämpötasolla. Salaatit (2 eri laji) kulhossa, vitriinissä kylmässä. Keitot (Linssikeitto) kattilassa ja kansi päälle lämpötasolla.

      Libanonilainen mezze taitaa olla sinulle vierasta: Olisit kysynyt niin kuin muut tekevät:
      MEZZET SYÖDÄÄN KYLMÄNÄ. (6 eri laji esim vihreitä papuja) vitriinissä tarjotaan pienissä astioissa. Isoissa astioissa syntyy kauhea sotku, joten pieni siisti astia, ja kun se on tyhjä, laitetaan toinen.


      "Rasvaa pavuissa näytti olevan kasvisöljyn muodossa riittämiin".

      Rasva on siis oliiviöljy. Jos mielestäsi tämä on huono asia, sinun kannatta syödä peruna!

      "Pieniä salaattilautasia ei ollut erikseen saatavilla, joten salaatti piti syödä joko valtavalta matalalta lautaselta "
      meillä kuten jokainen ravintola.

      "Siirtyessäni pääruokiin totesin, että falafelit olivat melko pieniä ja kuivia. Niihinkin oli pistetty lähinnä aterian rasvapitoisuutta kasvattamaan seesaminsiemeniä pintaan".

      Ehkä sinun kannattaa tutustua enemmän Falafeliin; sillä sitä PAISTETAAN RASVASSA!

      "Otin kaikki tuolla lautasella olevat 8 kpl falafelpyöryköitä."

      Falafel on sellainen aine joka kovettaa maha ja jollekin ihmisille tämä on tosi haitta! kohtuullinen määrä mielestämme olisi 3-4 palloa. Osaan kyllä kuvitella vessassa ponnistelevan vieraamme joka söi vain 8.

      "Minulla oli tullessani paikkaan ollut sudennälkä ja alkupalat ja keitto eivät olleet sitä juuri lievittäneet. Lappasin loput vähän riisin mitä oli jäljellä lautaselleni ja isoimman osan muista ruoista kylmiä keittoja lukuunottamatta"

      Ymmärsinko oikein, että mezze lajitelma, shawarma-liha, kana-riisi, 2 salaatti, 8m kpl falafel eivät tyydyttäneet sinun nälkä ?? Neuvon sinua käymään ensi kerralla täyttämään mahasi naapuri-kesoililla. se maksaa vain 9 Eur.

      Sinun tiedoksi:
      Asiakkaamme mielivät ravintolamme kotoiseksi, pieneksi, siistiksi, ystävälliseksi...ym.
      Olemme järkyttyneitä, että joku ihminen ei pysty kuitenkin kirjoittamaan mitään positiivista meistä.

    • Hyvää_oli

      Kävin ko. paikassa eilen, ja kokemukseni oli täysin päinvastainen! Ettei ketjun aloittaja vain työskentelisi kilpailevassa liikkeessä...

    • Von_Gunrell-paderhoff

      Tää on kyllä huippu paikka..
      Suorastaan voit maistaa jo rakkauden ja puhtauden raaka-aineista, hinta on mitä on, mutta jos peruna-McDonald's-hernekeitto-lehtipihvi makuelämyksesi on mitä on..........
      Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta tuollainen itkukirjoitus... ohhhohh...
      Mielensäpahoittaja kun olet... syö kotona, tai älä syö ollenkaan..

    • En_ole_tulossa

      Hyvä Abdon, teidän kannattaisi kehittää kritiikinsietokykyänne, maksavalle asiakkaalle ei todellakaan vastata tuohon sävyyn, mitä kirjoitit.

      Teidän mielestänne 8 falafeliä on liikaa, no eiköhän se ole (maksavan) asiakkaan oma asia, montako palloa ahtaa vatsaansa. Kenenkään asiakkaan vessa-asioita teidän tuskin kannattaa päässänne kuvitella.

      Muutenkin koko vastaus oli ylimielinen ja ilkeä. Oli harkinnassa tulla paikkaanne syömään, mutta jos asiakaspalvelu on tuota tasoa (eikä alkuperäinen palautekaan pistä houkuttelemaan), mielelläni suuntaan jonnekin ihan muualle.

    • Asiakaspalvelu onpas jotain agressiivisesti kehittynyt.
      Nyt kyllä ei kannattaa mennä sinne, kiitos.

      • entinenasiakas

        No hiukka asiakasta vastaan eikä oikein tunnu kritiikkiä sietävän - asiakas on aina väärässä - no ei hjuva.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe