Kaunis kroppa kesäksi

36vNainen

Hei, olen 36-vuotias nainen ja kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti. Lasten tulon jälkeen urheilu jäi vähemmälle. Viime kesästä asti käynyt taas säännöllisesti juoksemassa ja lisäksi kyykännyt ja kahvakuulien/”kuminauhojen” kanssa tehnyt lihaskuntotreeniä kotona. Haluaisin kovasti käydä myös salilla ja nyt olen sinne pari kertaa päässytkin. Mutta ainakin toistaiseksi mahdollisuus on käydä vain 1krt viikossa.
Olen hoikka 56kg/170cm eli painoa ei tarvitse pudottaa. Haluaisin vain saada takaisin kauniit lihakset ja kropan. En tavoittele mitään isoja lihaksia, ainoastaan kaunista, naisellista kiinteää kroppaa.
Olisiko siis tällaisessa mitään järkeä: juoksulenkki 8-10km 2-3krt viikossa. Kuntosali 1krt viikossa. Lisäksi yksi yläkroppa kotitreeni vkossa ja yksi jalka-pepputreeni kotona viikossa. Ja mitä harjoitteita kuntosalilla kannattaisi tehdä?
Kesän jälkeen tapahtui paljon muutoksia, mutta nyt olen huomannut, että pitäisi lisätä treeniä tai muuttaa jotain, jotta saisi lisää muutoksia. Tilanne jäänyt siis kropan kanssa junnaamaan syksyn jälkee paikallaan. Siksi kävinkin nyt kokeilemassa salia. Olisiko muita vinkkejä? Tai mitä pitäisi muuttaa?
Juoksusta nautin, joten siitä en haluaisi luopua.

5

1038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treenivelho

      Liian vähän lihastreeniä. Vaihda lenkkiä saliin ja jumpat oikeaksi kuntopiiriksi. Kestää jonkun aikaa karistaa kymmynwn vuotta ja kolme lasta vyötäröltä ja perseestä. Propsit yrittämisestä!!

    • valmentaja1234

      Lyhyesti ja ytimekkäästi, valmentajakokemuksella:

      - 3 x viikossa lihasvoimaharjoittelua
      - 2x juoksu, toinen leppoisa pk, kesto n 1h ja toinen tiukempi intervalli jossa vedot n 90 % asti, kesto n 30 min

      Salilla hyviä, riittävän raskaita perusliikkeitä:
      - kyykkäät joka kerta, toistot noin 5 eli riittävän raskas rauta, 3 sarjaa
      - maastavetoa 2x vko, ei perättäisinä päivinä, toistot noin 5, 3 sarjaa
      - yläkroppaa 2x vko, isoja hyviä perusliikkeitä (leuanveto tai ylätalja, kulmasoudut, penkkipunnerrus, pystypunnerrus seisten jne), punnerruksissa toistot 5-6, souduissa vähän enemmän (8-12), 3 sarjaa
      - joka treenissä 2-3 keskivartalojuttua (vatsa, selkä, kierto) kehonpainolla tai lisäpainoilla, myös staattisia pitoja

      Jos tekniikat tarvii neuvoja, palkkaa hyvä valmentaja hetkeksi. Panostus maksaa itsensä takaisin.

      Lihaksia ei tarvi pelätä, niitä ei niin vain tulekaan haitaksi asti. :) Salilla käytä riittävän raskaita vastuksia. Syö hyvin ja riittävästi, nuku ja lepää kun siltä tuntuu. Tsemiä!

    • Kjhjjhjjhv

      Juoksu lenkit kandee lyhentää 5km, tukee paremmin lihaksen kasvatusta. Salilla perus liikkeitä vapailla painoilla kyykky, mave, penkki... lisäksi apuliikkeitä joita voi vaihdella vaikka viikoittain. Sarjat 3-5 ja toistot 6-15 ja progressiivisen ohjelma.

    • 36vNainen

      Kiitos kaikille neuvoista ja tsempistä! Yritän nyt käydä kaksi kertaa viikkoon salilla yksi kuntopiiri kotona. Ja vähennän hieman lenkkeilyä. Eiköhän tuloksia jossain vaiheessa näy, kun treenaa ja maltti riittää. :)

      • valmentaja1234

        Tuosta juoksusta: jos sinulla on juoksutaustaa ja se on helppoa sinulle, se pari hyvää lenkkiä ei ole mikään huono asia. Yksi pitempi pk ja toinen tiukempi intervallityyppinen on ihan ok jos juoksutaustaa on. Salilla panosta enemmänkin siihen että käytät riittävän raskaita vastuksia (max 10 toistoa, mieluummin lähemmäs 5-8) niin saat ikäisellesi sopivan harjoitusvasteen (="oikeaa" voimaa ja hyvän hormonaalisen vasteen).

        2 salia viikossa on aika vähän, yritä mieluummin vähän kerralla mutta usein, miel 3-4/vko. Tuntikausia siellä ei tarvitse nyhjätä, napakka treeni ½-1 h ja pois: pari pääliikettä, pari apuliikettä ja loppuun keskivartalojumppa, se on siinä. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe