Politiikka

Miksi politiikasta puhuttaessa tulee aina niin paljon vihapuhetta, törkeää kielenkäyttöä ja Venäjää ja äärioikeistoa puolustavia trolleja? Jopa täällä filosofia- palstalla.

Meillehän pitäisi riittää sentyyppisten asioiden miettiminen kuin että mikä olisi paras ja oikeudenmukaisin hallintojärjestelmä ihmisten kannalta ja miten siihen päästäisiin.

Yksi ihanneyhteiskunta löytyy Mormonin kirjasta 4. Nefi, siellä kaikki yhteiskuntaluokat katosivat, kun kaikki noudattivat Jeesuksen opetuksia. Se tapahtui Meksikossa, missä se suuri pyramidi on, siinä ympäristössä n. 40- 200 jKr. Ehkä. Atsteekeilla on perimätieto tästä kansasta, että he olivat jumalia. Kadonnut kansa ja kulttuuri, että vaikea tutkia, ja Mormonin kirja on edelleen uskonvarainen ilmoitus. Sen alkuperää Jumalan ilmoituksena ei tietenkään voi tieteellisesti todistaa, muttei sitä huijaukseksikaan ole voitu todeta aukottomasti.

5

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • airfoiljokaeikirj

      Mielipide erojen takia. Toisen mielestä jokin on siunaus, toisen mielestä kauheus, muut siltä väliltä. Ja sitten korostaakseen omaa mielipidettä aletaan loan heittoon. jne. Ettei vaan hävittäisi tai olla alakynnessä, toiset osaa asian sivistuneemmin kuin toiset.

      • Filosofian harrastajilta odottaisi sivistyneempää käytöstä. Noin se kai silti on. Yksi syy on, että politiikka aina herättää kovia intohimoja ja kaikilla tahoilla on tarkoitus saada kannattajia ja jyrätä vastustajat, joskus keinolla millä hyvänsä.

        Mikä olisi ihanneyhteiskunta? Thomas Moore sitä hahmottelee utopiassaan, potatkin oli kultaa, ettei kultaa liikaa arvostettaisi. Reaalisosialismi meni historian romukoppaan.


    • Tiedejataide

      Politiikka on tiedettä ja taidetta. Taide eli subjektiiviset vaalilupaukset ja työsaavutukset saavat kritiikkiä erimielisiltä, mutta objektiiviset tieteelliset tutkimukset saavat arvostusta puoluekannasta riippumatta.

    • Kyllä se mormonin kirja on täysin aukottomasti todistettu huijaukseksi. Sinä olet vaan niin tyhmä että huh huh .

      • Ei ole aukottomasti todistettu kumpaankaan suuntaan ja mielipiteet tästäkin kovasti vaihtelevat. Tuo mielipide on vain vastustajien propagandaa. Sitähän on ja löytyy. Muut samanikäiset dokumentit, jotka ovat olleet huijauksia, on jo kyllä ilmeisesti pystytty osoittamaan huijaukseksi. Siis tarkoitan, että jos se olisi huijausta, se olisi pitänyt jo tähän mennessä pystyä osoittamaan. Melkein kaksisataa vuotta ja näin hieno moderni tiede asiaa tutkimassa.

        Voidaan jättää uskonvaraiseksi. Se yhteiskunta mistä kerrotaan, on kuitenkin mielenkiintoinen. Samoin mistä Thomas More sai innoituksensa. Sitten löydettiin Inka- yhteiskunta Perusta, jonka voi hyvin ajatella olevan jonkun vielä hienomman yhteiskunnan jäänne. Ja atsteekeilla on taru, että heitä ennen alueella asui jumalia suorastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe