Matkailunkasvuluvut pakkasella Kittilässä

Hyväsiskokset

Tammi-marraskuu, Pelkosenniemi 24,4 %, Pyhä vetää

Samoin Salla, 22,6 %.

Kittilässä aavistuksen pakkasella,

Hyvä siskokset!

28

1679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsiperheOlusta

      Teille on käynyt kuten entiselle tytölle: Kunnia meni, mutta maine kasvoi. En uskalla tulla noin sekaiseen ja agressiiviseen kuntaan

      • Idioottilapsiperheolusta

        Monta olusta otit... Pysy vaan siellä kotonasi ei sulla ole varaa matkustella kuitenkaan


    • Malla_

      Voivoi, pullahtaakohan Levi nyt täysin kiinalaisten ja venäläisten mestaksi ?

      • Notmee

        Juu pullahti, ei täällä Suamen kieltä kuule missään


    • Tilastofaktoja

      Täältähän näitä löytyy. Suomalaisten matkailu Leville pudonnut dramaattisesti, ulkomaisten nousu pitää kokonaisluvut plusmiinusnollassa samaan aikaan, kun muut keskukset näyttävät kasvua. Kittilä Suomen ainoa hiihtokeskus, joka näyttää koko vuoden osalta miinusta.
      Vai ovatko nämäkin tilastot väärin laskettu ja Kittilässä osataan paremmin?
      https://visiittori.fi/kittila

    • kapitalistit

      Laatu ja hinta ei Levillä vastaa toisiaan. Ylihintaista moskaa ei monikaan osta toista kertaa. Loppuu niinsanotusti uunotettavat turistit. Levi on nähty ja asiakkaat hakevat uusia elämyksiä toisaalta. Levi alkaa olla Out. Kermat on kuorittu ja nyt aletaan myymään kurria niille jotka ovat vähemmän maksukykyisiä. Näin se vain bisnekset menevät. Gooodbye Levi

    • levillekö

      Ylläs ja Ruka vie kotimaanmatkailijoita Leviltä jatkossa enemmän ja enemmän.Pyhän nousu myös luonnollista,luonto ja rinteet upeat!Levin matkailunkin markkinointi näyttää keskittyvän vain 3kk vuodessa,"sirkushuveista" kiinnostuneisiin ulkomaalaisiin.

    • Pyhanlapsi

      Jo alusta saakka Levi on halunnut luoda imagokseen pintaliitopaikan, nousevan juppikulttuurin kulta-aikana. Pyhällä, Äkäslompolossa sekä Aavasaksalla jo yli vuosisadan vanhaa matkailu- ja tieteellisen tutkimuksen perinteet. Vierailijat ja tunturien kävijät kyllä aistivat sen. Kallista on joka tunturissa, mutta härskeydellä ja ahneudellakin tulisi olla rajansa, vaikka köyhästä olisikin lähtöisin.

      • Tiedonjyvänen

        Mutta tiedätkö. Jupit ei mene Leville vaan Ylläkselle. Levi on se juntimpi paikka. Leville kerätään aikuisten hoploppia johon on kopioitu kaikenmaailman lasersotaa ja kaljarallia sun muuta joita PP kuvittelee kansan himoavan.


    • pertti.pelkosenniemi
      • Jepjeplaskussaon

        Jepjep. Mutta Kittilä ainoana tammi-marraskuussa pakkasella, ja kotimaisten
        turistien lasku Levillä brutaalia.


      • Että...silleen

        Monarch travel meni konkkaan josta johtuu pieni notkahdus Levillä. Matkailuyrittäjät ei ole kunnan sitkuissa mukana. Paitsi Palosaaret eli poikkeus vahvistaa säännön.


      • Kotimaanmatkailijat

        Ei taida Monarchilla matkustaa monikaan kotimainen matkailija?


    • IsoA1955

      Voi vetää johtopäätksiä. Kittilän käyttöaste ei ole nytkään ollut mitenkään korkea. Pahinta on se että kun muualla luvut paranee niin Kittilässä polkee paikalaan. Majoituskapasiteetiä on valtavasti käyttämättä ja kuluja syntyy eikä nousuun ole päästy mukaan. Nyt vielä tämä täydellinen maineenmenetys huonontaa tilanetta entisestään. Jos ei suunta käänny niin tulevaisuuden ennuste on huono.

      Ulkomaalta tuotu turisti lihottaa matkanjärjästäjiä, lentoyhtiöitä ja muita. He eivät vältämättä jätä rahaa paikkakunnalle kovinkaan paljon. Lisäksi mielenkiinon kohteet muutuvat kovin nopeasti. Ei Kittilässä mitään sellaista ole että raharikaan kannataisi sinne palata. Vastaavia ja parempia lomakohteita on maailma pullolaan.

      Kantasuomalaisena minä, eikä moni muukaanKittilään enää palaa. Rukalta, Pyhätä ja Ylläkseltä löytyy vastaavat palvelut ja tapahtumat.

      Esimerkiksi viime syksyn Ruskamaratonin aikoihin kylänraitti vaikutti sen verran hiljaiselta että näki ettei vetovoimaa enää ole. Myös lentokoneesta, joka pyörähti Inarin kautta, pystyi päätelemään ettei entisenlaista vetovoimaa Levillä enää ole. Matkustajia iso osa jäi Inariin ja nousi Inarista myös koneeseen. Joskus oli aika ettei tahtonut saada lentolippua Kittilään ollenkaan.

      Valitettavasti ihan itse töpeksitte. Suurta myötätuntoa tunnen normaalia Kittilän veronmaksajaa kohtaan joka selkänahastaan nämä töpeksinnät ja koijaukset maksaa.

    • näinsevainon

      Jos oikeasti pidät ”mutka mäestä” hiihdosta ja luonnosta ns. Ylläs on ykkönen. Mikäli pidät piletyksestä, irtosuhteista, sulloutumisesta ja ”korruptiosta” Levi voi olla valintasi. Ei kuitenkaan minun valintani…..varsinkaan tämän kunnallispoliittisen ”kusetus korruption takia” En todellakaan halua tuoda eurokaan levin näennäis- demokratiaan

    • panenvaan

      levillä hyvät panomestat.

    • Tilasto

      Miksi Sotkamossa ja Kuusamossa käy ennemän matkailijoita kuin Kittilässä?

    • Hesalaiset

      YRITTÄKÄÄ YMMÄRTÄÄ! TE OLETTE MOKANNEET MAINEENNE "KITTILÄN KÄYTÄNNÖLLÄ" , JA TEILLÄ ON ARVELUTTAVA MAINE. Mikä on Kitilän roistokoplan nimi? Sen täytyy viitata jotenkin Mafiaan. Ei näin kaukaa viitsi matkustaa tuollaiseen paskapaikkaan!

    • Mie-eppäilen

      En mie sitä virallista nimeä tiiä. Mutta perustajajäsenet ovat Köngäs nimiseltä paikkakunnalta. Etteivät vaan olisi jotain sukua Palosaarille. Taitanevat olla jopa rintaperillisiä em.sukuun.

      • Että...silleen

        Levillä todellakin kulkee entiseen verrattuna vähempi suomalaisia. Ulkomaalaisia käy kuitenkin enempi kuin ennen ja he jättävät paikkakunnalle euroja enempi kuin suomalaiset eli käyttävät palveluja esim. Porosafareita, moottorikelkkailua ym. ohjelmapalveluja ruokailuineen. Näistä palveluista vastaa yleensä paikkakuntalaiset pienyritykset jotka maksaa veronsa Kittilään. Kun Leville saadaan lisää hotelleja niin ulkomaalaisten määrä kasvaa samassa suhteessa. Valitettavasti mökkimajoitukset on hankalia ulkomaalaisille kun eivät tiedä miten pakkasella pitää mökeissä toimia.


    • Kullissitmurtuu

      Joo huomattu on, että mökkejä ei Levillä enään vuokralle saa, vielä kun Tromssaan aukeaa tuo uusi laskettelukeskus niin jää nuo Norjalaisetkin vuokraajat aika vähälle. Perhana, että harmittaa se kun Leviä lähdettiin 15v sitten kehittämään väärään suuntaan. Itselläni on kokemusta Levistä ensimmäisistä kelkkakunkuista asti ja voin sanoa, että siihen aikaan Levissä oli jotain erityistä joka sittemmin on kadonnut pois 100%.

    • Kuusamonviisas

      Omistan vuokramökin Rukalla ja nostin pikkuisen hintaa. Huomatkaa, että vain luottomiehet pärjäävät rosvoamalla KITTILÄSSÄKIN, eivätkä anna teille fyrkkaa!

      • Että...silleen

        Levin mökit kannattaa laittaa vuokralle esim. booking.com kautta tai lomarengas. Valitettavasti Levin matkailuun ei kannata laittaa. Ja mökkiin pitää olla hyvä huollitsija jollet ite pysty hoitaan.


      • mökkienmarkkinointi

        Kun katsoo tuota Levin Matkailun henkilöstöä:Hallituksen pj Jouni Palosaari...jne. Juolahtaa mieleen,että eipä heitä taida paljon kiinnostaa hotellikiinteistöjen markkinoinnin lisäksi muiden mökkien vuokraustoiminta kuin ehkä rahankeräysmielessä,välityspalkkiot poskettoman isot!
        Booking.com ja lomarengas lisäksi gofinland ja nettimökki ovat hyviä!Löytyy muitakin,pistäkää tietoa ja neuvoja!


    • eileville

      Ei olla koskaan käyty Levillä kun ei oikein kiinnosta sellainen hulabaloo kun Lappiin lähtee. Sitä on muuallakin. Turisteja riittää jonkun aikaa kun ne tulevat yleensäkin tällaiseen paikkaan vain kerran. Jossain vaiheessa netin kautta juttu hinta/laatu suhteesta kulkee ja turistit menee toisaalle.

      Pikemmin, kun kerran Lappiin lähtee, kaipaa lumista metsää, kaunista maisemaa, hyviä latuja, hyviä mäkiä, luontoa ja rauhaisaa oloa takkatulen ääressä. Pyhällä ja Luostolla on vietetty talvia vuodesta 2003 ja se on juuri sitä Lappia. totta kai Suomi neidon pää. Joulu oltiin taas Pyhällä ja vuodenvaihde Luostolla. Siellä voi hiihtää 5 km ladun Lampivaaraan niin ettei ketään tule vastaan. Pari kuukkelia.

      Mökkimajoitus on turistille eksotiikkaa, pari kertaa on autettu naapuria takan sytytyksessä.

    • Malla_

      Voivoi, tuleekohan nyt ahneille paskanenloppu, Levilläkin ?

    • Stepan

      Alkakaa teki vuokraamaan omia mökkejänne. Joku fiksuhan sitä varmaan tajuais laittaa useampaan kanavaan mökkinsä vuokralle jos miettii. matkailun kannalta. Gofinlandit sun muut toimii aika hyvinä kanavoina ainakin mulle.

    • ettäsilleeni

      valhe, epävale ja TILASTO. aikoinaan luki Kansan Tahdossa : neuvostoliiton talouskasvu kaksinumeroisissa luvuissa. USAn vain 5 %. l

      kuitenkin kansantuotteen reaaliarvon ero kasvoi koska lähtötaso oli Usassa moninkertainen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe