Kittilän Sanna, YLE:n Jyri ja julkisuuslaki

Pelastakaa_kuntalaiset

85

16353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töppöjentouhua

      Miks haluaa johtajaksi jos ei osaa?

      • esteellinenesteetönest

        No ekkö sie tiä että ko PR ja TK käski hakea ja itteläki oli sen verraan siihen pestiin "kiimaa". Kyllä nyt kohta alkaa sannalla olla sairasloman paikka, eihän tuommosta "karuselli" pyöritystä kenenkään pää kestä. Neuvojia on kohta enemmän ko hallituksessa jäseniä.


    • pitäsvastuunsakantaakin

      Palkka on reilut kuus tonnia. Lisäksi saapi ansioluetteloon kokemusta johtotehtävistä, kun on lähinnä ollut sosiaalityöntekijänä.

    • Headhunttaaja

      Vähän niin kuin Timppakin sai CV:tä kuntoon? Nyt kovaa huutoa johtajamarkkinoilla ? ;)

    • KittilänMafia

      Ylen jutusta pisti silmään toimittajaa koskeva paikkaansa pitämätön juoru.
      Juorun lähde pystyy selittämään maapallon litteäksi?

      ---
      Suomen Kuvalehdelle vahvistetun tiedon mukaan vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa kertoi kunnanhallitukselle 16. tammikuuta – liittyen Ylen joulukuisen uutisen oikaisuun – että uutistoimittaja Jyri Tynkkynen olisi Ylen ”eettisen toimikunnan” tutkinnassa ja että Yle Rovaniemen Kittilä-uutisointi olisi toimikunnan seurannassa.

      Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajan Riikka Venäläisen mukaan Ylellä ei ole minkäänlaista eettistä toimikuntaa tai lautakuntaa.

      ”Kaikki journalistiset ratkaisut tehdään osana toimitustyön arkea, ja päälliköt saavat tarvitessaan tukea ratkaisuihinsa Ylen etiikkapäälliköltä Timo Huoviselta.”

      Eikä uutistoimittaja Jyri Tynkkynen ole missään seurannassa.

      ”Jyri Tynkkynen ja Yle Rovaniemi tekevät hyvää uutistyötä toimituksen johdon tuella.”

      Tynkkynen sai vuodenvaihteessa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisäisen tunnustuspalkinnon nimenomaan Kittilä-uutisoinnistaan.

      Suomen Kuvalehti kysyi torstaina 18. tammikuuta Ylinampalta tämän Tynkkystä ja Yleä koskevista kommenteista.

      ”Minä en ole kyllä tämmöistä kommentoinut. Tämmöinen kommentti ei pidä paikkaansa”, Ylinampa totesi.

      ”Täältä valitettavasti lähtee tällä hetkellä tämmöisiä. Nehän on tämmöistä toisen käden tietoa”, hän jatkoi.

      • leevileviltä

        Nimim. oikeusvoittaa voisi siihenkin pystyä.

        "Ylen jutusta pisti silmään toimittajaa koskeva paikkaansa pitämätön juoru.
        Juorun lähde pystyy selittämään maapallon litteäksi?"


    • eettistävaiei

      Eettinen toimikunta tietysti tarkoittaa sen tietyn lahkon eettisen toimikunnan seurantaa ja tutkimusta. Kerrankos näitä lipasahduksia tulee. Eikös tämä eettinen toimikunta puhdasoppisuutta vartioi ettei pääse tv:tä katsomaan. Eikös tämän eettisen lahkon mukan kaikki tieto lisää tuskaa ja kortsuja ei saa käyttää vaan paljaalla vedellä. Eettisiä toimikuntia on monenlaisia. Otappa näistä nyt selvää.

      • Kortonkikauppias

        Ei kai sentään Kittilässä ole kortsupula päässyt yllättään ?


    • Tilanteenseuraaja

      Olen odottanut mielenkiinnolla mitä vääryyksiä ylen toimittaja saa paljastettua Kittilän edellisestä valtuustonkokouksesta.
      En vain ole vielä semmoista uutista löytänyt.
      Liekkö toimittaja talvilomalla.

      • kiinnostunutlukija

        Ehkäpä toimittaja Tynkkynen odottaa saavansa pyytämänsä asiakirjat ja tekee sitten isomman jutun tai juttusarjan, materiaalia nimittäin riittänee vaikka koko vuodeksi. Odota rauhassa...


    • Uskoatulevaan

      Palstalle kirjoittavat ovat nyt selkeästi vaihtaneet vainonsa kohteen. Havaittiin, että aiheeton jahti Palosaaria kohtaan ei johtanut minkäänlaiseen tulokseen oli loogista vaihtaa maalia. Sanna Ylinampa on juridiikan asiantuntija ja ehdottomasti pätevä virkaansa, mutta mielettömällä vimmalla perätön kirjoittelu saa osaavankin ihmisen tekemään muodollisesti virheellisiä päätöksiä. Mutta avoimella rehellisyydellä voidaan erheet korjata. Näinhän tässä kunnanjohtaja on menetellyt. Kunpa jaksaisimme aina muistaa vanhan toduuden :"errare humanum est" ja antaa toisillemme arvostusta ja anteeksi pienet lipsahdukset.

      • Kittiläntapa

        Eli mistään ei tarvitse kantaa omaa vastuuta?
        Se onkin hieno periaate.


      • houhouhoukka

        Trolli taas nostaa päätään. heh, heh


      • Leevileviltä

        Trollin mielestä muut ovat syyllisiä jos päättäjät hölmöilee. Tämä on vaarallisen lahkolaisen lapsellinen puolustuskeino. Mutta ei auta oikeudenkäynnissä. Ja kyllä siellä kukkulan kunkkujenkin törttöilyt käsitellään.


      • juristitkunniaan

        Uskoatulevaan kommentoi: "Palstalle kirjoittavat ovat nyt selkeästi vaihtaneet vainonsa kohteen. Havaittiin, että aiheeton jahti Palosaaria kohtaan ei johtanut minkäänlaiseen tulokseen oli loogista vaihtaa maalia." Vielä päälle Sanna Ylinampa juridiikan asiantuntija.

        Palosaaripaistos kypsyy rauhassa, ei pala eikä paistu, mutta valmista tulee. Luemma sitte Suomen Kuvalehdestä.

        Ylinampan esittäminen vainottuna juridiikan asiantuntijana on karkeaa pilaa ja halventamista oikeita juristeja kohtaan. Edelleenki ihmettelen, mistä Kittilän luottamushenkilöt onnistuvat aina löytämään näitä paskajuristeja, jotka ei pysty pitämään edes itseään kuivilla ja ottavat takkiin hallintojohtajalta mennen tullen. Khallitus palkkaa ulkopuolisia juristeja selvittämään selviä asioita ja saa neuvoja, joilla hävitään jatkuvasti. Halvemmaksi tulisi, vaikka maksaisivat hallintojohtajalle puoilitoistakertaista palkkaa erityisosaamisesta.


    • uskotkotulevaan

      No PR:hän sieltä Sannaa puolustelee kun on itte sen sinne valinnut.

    • IsoA1955

      Uskova tulevaan tarvitaan. Miten Kittilässä tehdään jatkuvasti "pieniä muodollisia virheitä". Jos Kittilän kunnan päättäjät olisi tehneet vain pieniä muodollisia virheitä VM:n selvitysryhmä olisi asian jo todennut. Olisi loppuraporttinsa tehnyt ja tiedottanut että asiat on kunnossa.

      Kyllä sieltä löytyy harkiten tehtyä rötöstelyä ja jatkettua rötösten peittely yritystä. Miksi muuten asioita pyritään salaamaan ja julkisia asiakirjoja ei anneta esim. YLEn käyttöön.

      Nykyinen vt kunnanjohtajanne on poikkeuksellisen epäpätevä. On myös pilannut maineensa, nuorena henkilönä, pitkäksi aikaa ellei lopuksi elämäänsä.

      • jopassattui

        Poikkeuksellisen epäpätevä ja onko vielä tyhmäkin? Tässähän maksetaan valtuuston valitsemalle vs. kunnanjohtajalle liki seitsemän tonnia kuukaudessa helevetinmoisesta vehtaamisesta. Pekka Rajala ylisti kehukirjeessään, että asian - ja Kittiläntuntemusta riittää. Ylinampa heiluu päätöksenteossa niin, ettei YLE ja Suomenkuvalehti perässä pysy.

        Kittilä maksaa myös ylimääräisistä kokouksista aiheutuvat kokouspalkkiot yms. juristiselvitykset.


      • Perässäpysyy

        No mutta kylläpä YLE ja Suomen Kuvalehti pysyvät perässä. Myös tätä viestiketjua kirjoitetaan koska Suomen Kuvalehti teki uutisen YLEn toimittajan saamasta kohtelusta. Ei Sanna tai Petrus medialle pärjää. Hyvä YLE ja Suomen Kuvalehti!


      • Kittilä-kittiläläisille
        Perässäpysyy kirjoitti:

        No mutta kylläpä YLE ja Suomen Kuvalehti pysyvät perässä. Myös tätä viestiketjua kirjoitetaan koska Suomen Kuvalehti teki uutisen YLEn toimittajan saamasta kohtelusta. Ei Sanna tai Petrus medialle pärjää. Hyvä YLE ja Suomen Kuvalehti!

        Mitään ette voi. Ylet ja SK:t ovat pelkkiä paperitiikereitä.


      • Leevileviltä

        Kukkulalta kajahti taas.Otappa pillerisi ja asetu aloillesi.


      • Kittilä-kittiläläisille

        Jos luulette, että joku suuri puhdistus on tulossa köykäisten syytteiden avulla, niin tulette pettymään. Johan te nyt näette, että asiat eivät enää kehity siihen suuntaan johon haluaisitte. Ei sellaista tapahdu Suomessa, että valtio tulisi ja ottaisi jonkun kunnan hallintaansa täysin ohi jkunnallisdemokraattisen päätännän.


      • Että...silleen

        Pitäisiköhän tämä kunta liittää Rovaniemeen ? Jos vain huolisivat meidät. Eihän nuo demokraattiset syytetyt muuten siirry syrjään.


      • leevileviltä
        Kittilä-kittiläläisille kirjoitti:

        Jos luulette, että joku suuri puhdistus on tulossa köykäisten syytteiden avulla, niin tulette pettymään. Johan te nyt näette, että asiat eivät enää kehity siihen suuntaan johon haluaisitte. Ei sellaista tapahdu Suomessa, että valtio tulisi ja ottaisi jonkun kunnan hallintaansa täysin ohi jkunnallisdemokraattisen päätännän.

        "SK 26.10.2016 07:30

        "Rajala on pyrkinyt vaikuttamaan myös Kittilän kuntarajojen ulkopuolella valtakunnallisiin päättäjiin, jotta Lex Kittilää ei säädettäisi.

        (mitä tapahtui? Lex Kittilä tuli)

        Lex Kittilä mahdollistaisi valtiolle puuttumiskeinoja tilanteessa, jossa kunta on ajautunut syvään kriisiin keskellä kunnan päätöksentekoa koskevaa rikostutkintaa.

        (erittäin syvä kriisi Kittilässä)

        Rajala oli mukana viisikossa, joka vieraili toukokuun 2016 alussa muun muassa eduskunnassa ja keskeisissä ministeriöissä lobbaamassa lakiesitystä vastaan.

        (kuka maksoi reissun? huijatut kuntalaiset tietysti)


      • rovaniemeläinen
        Että...silleen kirjoitti:

        Pitäisiköhän tämä kunta liittää Rovaniemeen ? Jos vain huolisivat meidät. Eihän nuo demokraattiset syytetyt muuten siirry syrjään.

        Pysykää siellä vain. Me tappelemme omassa porukassa.


    • SamaJatkuuYhä

      Valtuutetut eivät aja Kittilän kuntalaisten etua, vaan pienen sisäpiirin. Sisäpiiri on hyötynyt monta vuotta rahallisesti ja maksajina ovat olleet kuntalaiset.

    • Oikeusvoitaa

      Päivä päivältä asiat selkiytyvät ja näyttää todellakin siltä, että Kittilän kuntapäättjät ovat toiminet täysin kuntalainsäädännön puitteissa. Kunnan asukkaat ovat itse täysin tolkullisina ihmisinä valinneet edustajansa valtuustoon ja tämä edelleen kunnanhallituksen ja eri eri lautakunnat sekä muut toimielimet. Olisihan täysin käsittämätöntä, että näiden valtuutettujen ja muiden päättäjien toimiiin voisi valtio tai sen nimeämät "selvityhenkilöt" puuttua. Onkin realistista, että tämä työryhmä lähinnä toteaa. onko luottamushenkilöillä Kittilässä, tai muuallakin maassa, tarvetta lisäkoulutukseen. Mutta puutteellinen perehdyttäminen, ei voi olla yksittäisen päätöksentekijän kohdalla rikossyytteisiin johtava syy. On täysin väärä luulo, että selvitysryhmä antaisi ohjeita tai esityksiä yksittäisten henkilöiden erottamisesta luottmustehtävistään, vaan nimenmomaan sen tulee vahvistaa ja tukea oikeudenmukaista päätöksentekoa Kittilässä.

      • Luntatulee

        Niin, vahvistaa ja tukea oikeudenmukaista päätöksentekoa! Siinä sitä onkin
        hommaa! Täytyy vain muistaa että syytteet ovat vieläkin olemassa. Niitä ei
        pestä koulutuksella ja perehdyttämisellä. Jotenkin haiskahtaa puolustelulta
        tämä ”oikeus voittaa” kirjoitus?


      • jepulisjes

        Tykkään OIkeus voittaa-kommentoijan tolkun ihmisen mielpiteestä. Kansa on mässäilly ja keskustelupalstatrollit riehunu, mutta ei se tosiasioita muuta. Mitään "törkeitä" virkarikoksia ei oikeasti ole tehty.


      • joojoojoo

        Kun kun itse vastaa ja itse kommentoi niin ainakin tuntee olevansa oikeassa, vai mitä "oikeus voittaa" ?


      • Korvamatoko

        Onko sinulla ”jepulisjes” ymmärryksessä jotain pahasti pielessä? Monen vuoden aikana tehty päätöksiä virheellisesti lukematon määrä! Varoituksista ja huomautuksista huolimatta on jatkettu samaan malliin. Mikä on se syy, vai onko keskustavasemmistoperussuomalainen koalitio kertakaikkiaan niin tyhmä porukka ettei mene jakeluun? Leivättömän pöydän ääressä on varmasti mukava perustella toimintaansa, ”miten meni noin niin kuin omasta mielestä”! Jumatsuikka tuota revohkaa! Mistähän nuo syytteet ovat tulleet?
        Muotovirheistäkö kenties? Pässi!⛓


      • Eetu___

        Juntit linnaan, (että oppivat) !


    • houhouhoudiin

      Oikeusvoittaa kuuluu noihin

      "Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään, sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen: metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat."

    • muotopuolivirhe

      Tässä ei nyt ole mitään pikku muotovirheitä. Mäkelä lynkattiin edes kuulematta. Ei ne ole muotovirheitä vaan rikollista tahallaan tehtyä toimintaa. Laista ei ole välitetty pätkän vertaa kun on joukkohurmoksessa päättömyyksiä tehty. Mitä tämä porukka sanoisi jos oikeus Rovaniemellä lätkäisi porukan päiväksi putkaan ja tekisi päätöksen sinä aikana. Olisiko pikku muotovirhe. Tällä roskasakille pitää antaa selitysvuoro nyt oikeudessa mutta Mäkelälle ei edes annettu mahdollisuutta lausua. Oikeus noudattaa lakia mutta Kittilän päättäjät eivät ole noudattaneet lakia. Uskokaa jo että te siellä ole muotovihrheiden perusteella käräjillä vaan tahallisien rikosten. Siis tahallisten rikosten.

      • Kittilä-kittiläläisille

        Kyllähän mäkelää kerran kuultiin.


      • onpapöljä
        Kittilä-kittiläläisille kirjoitti:

        Kyllähän mäkelää kerran kuultiin.

        Ja kuinka monta kertaa p....kukkulan kuningatarta on kuultu. Vaikka hänellä ei ilmeisesti olekkaan vastuuta tekemisistään. Määräyksiä kyllä antaa. Peiliin katsomisen paikka monella.


    • huijarikoulutukseltaan

      Koulutettu liero, omanedun tavoittelija. Mitä ihmeellistä?

    • Kutuzov

      Jouni Palosaari sai päähänsä vuosia sitten ryhtyä kyseenalaisiin menettelyihin hissivalinnoissa. Hänen puutteellisen kielitaitonsa johdosta asiaa koskevat viestit tulivat julkisuuteen, jonka jälkeen Levi Ski Resortin hallitus ryhtyi tunnetuin seurauksin toimenpiteisiin asian korjaamiseksi.

      Tämän asian jälkimaininkeihin on uhrattu kymmeniä tuhansia työtunteja, mikä merkitsee samalla miljoonia euroja turhia kuluja. Eikä loppua riitelylle ole näköpiirissä.

      Vaikka muuta väitetään, niin Kittilän kunta on tällä hetkellä toiminnallisesti lähes kyvytön. Isoja asioita kuten sotea pitäisi jo täyttä päätä valmistella. Pahinta on, että tulevaisuudessa voi edessä olla asiaan osallistuneiden henkilöiden vuosia kestävä keskinäinen riitely.

      Valtakunnan ylimmän syyttäjäviranomaisen työssä jatkamisen osalta tehtiin ainoa oikea ratkaisu. Myös Kittilässä pitäisi lähteä liikkeelle puhtaalta pöydältä ja valita uudet henkilöt tämän sopan keittäjien korvaajiksi. Kittilä ja kittiläläiset eivät ansaitse maksettavikseen lisäkustannuksia tämän pelleilyn jatkumisesta.

    • Tuhkaaniskaan

      "Kittilä ja kittiläläiset eivät ansaitse maksettavikseen lisäkustannuksia tämän pelleilyn jatkumisesta."

      Kyllä ansaitsevat, Kittilän äänestäjät ovat nämä sinne valinneet, osan vieläpä tieten. Paremminkin muu Suomi ei olisi ansainnut tätä yhteistä laskua joka on vain kasvamassa edelleen.
      Jos joku kohtuus olisi niin valtionavustuksesta joutaisi vähentää muutaman millin yhteiskunnalle aiheutuneita kustannuksia. Se jo laittaisi äänestäjät miettimään kannattaako äänestää laittomuuden vai laillisuuden puolesta.
      Verot nousisi tappiin ja palvelut heikkenisivät, niin sen pitäisi olla. Sen pitäisi maksaa joka tilaa, tämän sotkun ovat kuntalaiset tilanneet. Ja miten meni Eilavaara laskun kanssa, muutama tilasi omin lupineen, ja kuntalaiset maksaa...kiitos kh.

      • oikeuskunniaan

        Mutta, mutta. Kuka on valitsemassa ehdokkaat vaaleissa? Ja mistä tulee määräykset? Laittomuuksien alkulähde täytyy ensin selvittää, ja poistaa päätöksentekokuvioista.


    • Kutuzov

      Laittomuuksiin syyllistyneet hyvin todennäköisesti joutuvat vastaamaan myös taloudellisesti tekojensa seurauksista. Tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi, joten olisi syytä keskittyä tulevien tappioiden minimointiin.

      Demokratiassa äänestäjillä on oikeus tehdä myös vääriä tai tyhmiä päätöksiä, eikä heitä saada siitä vastuuseen. Pitää toivoa, että jatkossa Kittilässä osataan toimia paremmin kuntaa ja kuntalaisia hyödyttävällä tavalla. Ehkä tästä kehityksestä sitten hyötyisivät kaikki suomalaiset, jotka tällä hetkellä, kuten Tuhkaaniskaan oikein toteaa, osallistuvat taloudellisesti näihin turhiin talkoisiin.

    • Tuhkaaniskaan

      Kuntademokratiassa on huonot puolensa, nyt ne tulevat raadollisesti ilmi. Ei ollut keinoa estää ehdokas asetteluun nimiä joiden jo arvattavasti tiedettiin joutuvan syytteisiin.

      Valtapuolueet ajoivat itse kunnan kriisiin, poislukien kok ja omk.

      Miksi näin tehtiin, mitä haluttiin päättää ennen Lex Kittilää?
      Mitä jos syy löytyy jostain muualta, hallituspaikoista, kaavoituksesta, rakennusluvista etc.

      Sopivat rakennusoikeudet sopiville paikoille on perinteinen piiri pyörii leikki.

      Kosto on tietenkin hyvä syy, nyt taisi aika loppua kesken ja eräs kepua lähellä oleva juristi ei saanut edes kunnan rahoilla soppaa tulille. Ja kuka olikaan silloin kj tittelillä? Sepä se, mikä miestä kuljetti?

      • hkkkkv

        Älä ny viitti, edellinen rakennuslautakunta yritti tehtailla laittomia päätöksiä, mutta kaikki meni nurin. Äläkää ny hyvät ihimiset yrittäkö rakennuslupia tähän vetää. Valtuustohan kaavat hyväksyy. Luvat myöntävä viranomainen toimii kaavamääräysten mukaan.


    • oululaisia

      En osaa sanoa Kittilän hullusta menosta kuin että hyvä, kun kiinni jäitte. Oululaisittain : KUTTI, KUTTI, KUTTI!!!

    • äölk0987

      Eikö Anna Mäkelällekin palkka juokse koko ajan kun on laittomasti irtisanottu?
      Tai ainakin jos palaa virkaansa, saa palkan kaikilta näiltä kuukausilta ja vuosilta, jotka on poissa ollut.

      • Kittilä-kittiläläisille

        Mitäs luulet, tuleeko takaisin? Taisi saada tarpeekseen.


      • Torvi4
        Kittilä-kittiläläisille kirjoitti:

        Mitäs luulet, tuleeko takaisin? Taisi saada tarpeekseen.

        Ei kannata leukailla trollien tuollaisia. Ite ootte soppanne keittäneet. Ja sen te syötte.


    • Jälk-iviisas

      Saattaapi vaan palkka juostakin. Kyllä oli Kittilälle kallis se ensimmäinen virhe, nimittäin Mäkelän valinta.

      • oululaisia

        MÄKELÄ OLI ENSIMMÄINEN LAINKUULIAINEN VIRKAMIES. Kittiäsä on roistous ollut "Kittilän tapa".


      • käräjätsyksyllä

        Ja Mäkelän jälkeen kaikki? Viransijaiset tavattaneen Rovaniemen syyskäräjillä?


    • Heiluukohäkki

      Mäkelän valinnan takana oli aikoinaan enemmistö kunnan päättäjistä. Samat henkilöt olivat Päivikin kuuluisan kirjeen jälkeen savustamassa itse valitsemaansa kunnanjohtajaa pois tehtävistään. Päivikin kirjekö heidän ajattelunsa muutti vai mikä muu oli syynä tuuliviirimäiseen päätöksentekoon?

      Lienee selvää, että Mäkelän episodissa kunnan päättäjät syyllistyivät lainvastaiseen menettelyyn. Jos on kunnan päätöksentekijäksi itse halunnut, niin on turha tulla jälkikäteen selittelemään tietämättömyyttään lainsäädännöstä tai muuta vastaavaa. Tämä oman kyvykkyyden harkinta olisi pitänyt tehdä ennen ehdokkaaksi asettumista. Lisäksi kunnan päättävissä elimissä oli koko ajan myös kokeneita kunnallispoliitikkoja ja kunnallislain tuntijoita kuten esimerkiksi Torsti Patakangas, jotka olisivat voineet vähemmän tietäviä neuvoa. Vai olivatko annetut neuvot vääriä?

      Sitä niittää mitä kylvää.

      • leevileviltä

        oikeuskunniaan

        Kirkoitti:
        1.2.2018 14:53
        "Mutta, mutta. Kuka on valitsemassa ehdokkaat vaaleissa? Ja mistä tulee määräykset? Laittomuuksien alkulähde täytyy ensin selvittää, ja poistaa päätöksentekokuvioista. "

        Ja nythän taisi ilmeisesti tulla se alkulähde mainittua.


      • valtion_virkamies

        Kittilä on ollut Keskustan vahvaa aluetta. Paikallisjärjestöhän tekee ehdokasasettelun eli pyytää sopivimmat henkilöt ehdolle. Jos sitä "syyllistä" haetaan, niin sormella voisi osoittaa Kurulaa, Jauhojärveä, Rajalaa ja kumppaneita. Meininki ei tule muuttumaan ennen kuin henkilövaihdokset ovat toteutuneet. No, korvaavana vaihtoehtona oleva YT Kivisaari ei tilannetta paranna, vai olenko väärässä?


      • Tietäjäsumuverhontakaa

        Todelliset oman tilin lihottajat Kittilässä löytyvät ihan muualta kuin täällä mainituista, kunhan löytyvät. Ja nyt ilmeisesti alkaa silmukka kiristymään kun huuto hiljenee nettifoorumeillakin. Jännä vaan seurata, että kuinka korkealle tässä päästään, vai pannaanko kaikki paikallistoimijoiden päähän.
        Ja koittakaa nyt te yksinkertaisimmatkin jo tajuta, Keskusta on hylännyt Kittilän kepulaiset. "Pääkonttori" saa jäsemaksuja paremmat rahat ajamalla toista näkökulmaa Levi-asiassa.


      • valoakotunnelinpääss
        Tietäjäsumuverhontakaa kirjoitti:

        Todelliset oman tilin lihottajat Kittilässä löytyvät ihan muualta kuin täällä mainituista, kunhan löytyvät. Ja nyt ilmeisesti alkaa silmukka kiristymään kun huuto hiljenee nettifoorumeillakin. Jännä vaan seurata, että kuinka korkealle tässä päästään, vai pannaanko kaikki paikallistoimijoiden päähän.
        Ja koittakaa nyt te yksinkertaisimmatkin jo tajuta, Keskusta on hylännyt Kittilän kepulaiset. "Pääkonttori" saa jäsemaksuja paremmat rahat ajamalla toista näkökulmaa Levi-asiassa.

        Tyyntä myrskyn edellä. Ja silleen.


    • Kotalaki

      Tietääkö kukaan ehtikö Palosaari saada vahinkoa aikaiseksi siinä hissihankinnassa. Syyte nimittäin on sellainen, että yritys ei ole rangaistava.

      • KantajaSyyllisille

        Ehtihän se...älä huoli. Syyttäjä kyllä ymmärtää syytteen ja sen että vain niistä rikoksisrta joista on näyttöa kannattaa hakea tuomiota. Olisi kyllä kuntapäättäjille noloa jos Pikkuveli ei saa tuomiota muttä muotovirheen hokijat maksavat vahingonkorvauksia kunnalle pienistä tuloistaan.


    • vihastuneet

      TÄMÄ KITTILÄN TILANNE ON OLLUT TÄSMÄLLEEN SAMANLAINEN KUIN SISILIAN OMERTAN VALTA. Täälläkin valtiaat ovat hiljentäneet kansan. Nyt olette pääsemässä rautoihin.

      Eihän teille muuta voi sanoa kuin KUTTI TUTTI! Niin menee kuin pitääkin!

      • oikeuskunniaan

        Niinistön puheesta pätkä.

        "– Kansanvalta tuppaa toimimaan niin, että viime kädessä terve järki voittaa, kansa ymmärtää argumentit, ei agitaatiota. Siis järjen äänen, ei yllytystä."

        Kittilän tautiin sopinee hyvin?


      • puolet_kunnista

        Puolet kunnista on "pikiku-kittilöitä" laittomia päätöksiä tulee laillisiksi


    • IsoA1955

      Kyllä. Oikeus tulee voittamaan ja mitään sille ei sutkit voi. Sutkeille jää muistoksi melkoinen lasku ja jotkut saatavat päästä ressilomalle. Biologian maikka jää ikuisesti nuorten, ja vähän vanhempien mieleen. Harvoin opetajalle tuomioita luetaan, joten sen varmaankin muistaa kaikki oppilaat.

      Siitä että lasku aikanaan lankeaa, kannataa Kittiläläisten veronmaksajien pitää huolta, Jollekin se mustapekka käteen jää, kun huolehditte että yhteisiä Euroja on luottamushenkilöiden käsiteltävä vastuulisesti.

      Kokonaan piilossa on se pimeä puoli eli nämä tosihujareiden tekemiät rötökset. Siinä tarinaa riitää vielä pitkäksi aikaa.

      Mutta ihailen viisautta, "oikeus voitaa eikä me sille mitään voida". Todella hyvin ennakoitu Kittilä slougan.

      • Että...silleen

        Kittilässä ei enään kunnanhallituksen tarvi pitää ilmeisesti kokouksia. Syynä joko hallituksen jäsenet saaneet syytteitä tai selvitysryhmä antanut ohjeet olla pitämättä kokouksia kun eivät osaa olla sössimättä


      • IsoA1955

        Arvaan että selvitysryhmä on todennut asian. Asia joka on normaali-ihmisille itsestään selvyys. Rikoksesta epäiltynä ei voi hoitaa virka- eikä luottamustehtäviä. Muutenkin tuntuu olevan puhti pois "oikeus voittaa eikä me sille mitään voida" porukalta.


    • aijaivoivoi

      Mistäköhän tuli pyyntö?

      Maijala vaatii toimia kiusantekovalitusten hillitsemiseksi
      07.02.2018
      Kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) peräänkuuluttaa toimia kiusantekomielessä tehtyjen valitusten ja tutkintapyyntöjen hillitsemiseksi. Eduskunnassa jättämässään kirjallisessa kysymyksessä Maijala kysyy, onko valtiovalta tietoinen niistä ongelmista, joita toistuvilla valituksilla ja tutkintapyynnöillä voidaan aiheuttaa kunnallishallinnolle ja onko tähän ongelmaan tarkoitus puuttua.

      – Kunnan päätöksenteosta, luottamuselinten tai yksittäisten viranhaltijoiden päätöksistä, voidaan samojen tahtojen toimesta tehdä peräkkäisiä tutkintapyyntöjä poliisille. Tällöin motiivina saattaa olla kunnallishallinnon toiminnan tarkoituksenmukainen hankaloittaminen. Kiusantekomielessä tehdyt valitukset voivat aiheuttaa monenlaisia kustannuksia ja hidastaa esim. aluekehitystä.

      – Tietysti ihmisillä tulee olla oikeus valittaa julkisyhteisön päätöksistä ja oikeus pyytää poliisia tutkimaan epäilemäänsä rikosta. Onhan valituksia usein tehty aiheestakin. Valitettavasti näitä oikeuksia on kuitenkin mahdollista käyttää myös väärin. Seurauksena kunnallishallinto on voinut joutua käyttämään kohtuuttoman suuren voimavaran valituksiin vastaamiseen. Tärkeitä päätöksiä on voitu hidastuttaa tarpeettomilla valituksilla ja tutkintapyynnöillä.

      • jopassattui

        Mikä on kiusantekomielessä tehty valitus? Tarkoittaakohan Maijala niitä Kittilän sutkivaltuutettujen tekemiä valituksia ja tutkintapyyntöjä, jotka ovat kaatuneet käsittelyissä. Vai tarkoittaako Maijala niitä oikeudenmukaisuutta perääviä valituksia, jotka ovat voittaneet eri oikeusasteissa, mutta ovat sutkipäättäjien mielestä kiusantekoa.
        Maijala on tomppeli ! Tunnen syvää myötähäpeää.


      • Korruptiota

        Eikös Maijala juuri saanut Kittilän kunnanhallituksen myöntämänä kymppitonnin tärkeisiin menoihinsa? Nyt niitä maksellaan takaisin.


      • Torvi4

        Eikös hän ilmoittanut syksyllä lukevansa muutakin kuin Suomen Kuvalehteä. Heh, heh


    • ivaava

      Kittiläläinen salaisuusperiaate on lainattu Neuvosto-Albanista: Albanialainen muusikka meni äänestämään. Hän sai suljetun kirjeen, mikä hänen piti tipauttaa uurnaan. Yksinkertainen kun oli, hän alkoi avata äänestyslapun sisältänyttä kirjettä tietääkseen, ketä oli äänestämässä. Silloin konepistoolimies tuli hätiin ja sanoi: "TOMPPELI, ETKÖ TIEDÄ, ETTÄ VAALIT OVAT SALAISET!
      Niin ovat Kittilässäkin!

    • niintietekki

      Tiättkö että eduskuntavaalit on tulossa ja Maijalan täytyy alkaa tienata uutta kymppitonnia.

    • kaivosmiehet

      Ehdotan, että perustetaan Maijalan kuluja varten uusi kertakäyttöinen satasen kunnallisvero!

      • leevileviltä

        Yhdistetty P R / kukkula - vero.


      • jopassattui

        Maijala aikoi käyttää Kittilästä saamansa kymppitonnin Kittilässä pidettävään metsäsaamelaistapahtumaan, elikkä lihottaa koko rahalla Kittilän elinkeinoelämää. Ei siitä kannata sen enempää lämmitellä, paremminkin kiitokset Maijalalle.
        Paljon nolompia on hänen eduskuntavaaleja petaavat "asiaa tuntevat lausunnot" Kittilän tilanteesta. Näillä lausunnoilla ei eduskuntaan mennä. Tunnen myötähäpeää.


      • VihainenVille

        SE AIKOI LIHOTTAA KOKO PORUKKAA MEIDÄN VERONMAKSAJIEN VERORAHOILLA!!!!!
        Ei käy!


    • ummessa

      Nyt on kyllä Maijala taas " lypsyllä" kattokaapa vain metsälappalasille menee kymppitonni että helähtää.

    • tullut.halvemmaksi

      Kekkosen olisi pitänyt antaa aikoinaan Lappi Neuvostoliitolle vastineeksi Viipurista. Viipuri oli vielä 70-luvulla jotenkin ehyt. Kittilä on hyvä esimerkki tyypillisestä lappalaisesta kyläpahasesta.

    • 1Etelänmies

      Inarinsaamelaiset, utsjoensaamelaiset ja metsäsaamelaiset ovat Lapin alkuperäisasukkaita. He ovat olleet Suomen Lapissa jääkauden loppumisesta lähtien. Heillä oli poroja vain ajo- ja lypsyeläiminä. Pääelinkeino oli metsästys ja kalastus.

      1700-luvulla tänne tuli maahanmuuttajia Norjasta. Nämä koreissa vaatteissa esiintyvät Enontekiön-Kautokeinon saamelaiset tulivat joskus 1700-luvulla ja syrjäyttivät alkuperäiset metsälappalaiset. Ja nämä Vuotson lappapaiset tulivat vasta 1700- tai 1800-luvulla. Silloin loppui metsälappalaisten kulttuuri.

      En ole itse saamelainen enkä muukaan lappalainen mutta minusta on kauhean väärin, että nämä itseään saamelaisiksi kutsuvat sortavat omia siskojaan ja veljiään. Joku saattaa asua Helsingissä eikä osaa pätkääkään saamea mutta kelpaa rekistereihin. On niin väärin, että täällä 10 000 vuotta asunut ei kelpaa, jos isoisä tai hänen isänsä on unohtanut koulussa saamen kielen. Minusta näillä metsäsaamelaisilla on yhtä hyvä ja ehkä parempikin puheoikeus saamelaisasioissa. Olen melko varma, että esim. Maijalan esi-isät nukkuvat ikiunta saamenpuku yllään.

    • Tarttuvahulluus

      Nukkukoot vaikka kalsarit jalassa, se ei muuta sitä että Maijalan ulostulot Kittilästä ovat vähintäänkin erikoisia.
      Viimeinen väläys tutkintapyynnöistä tai niiden rajoittamisesta oli juristin koulutuksen saaneelta melkoinen noteeraus.
      Aiemmat samaa rataa, Kittilässä kaikki hyvin....päätöksen teossa ei ole pulmia. Mitä tuosta voisi sanoa, ei nyt ainakaan sotketa saamelaisia tähän hulluuteen.

    • viisastietävä

      TOLLOT!!! ETTEKÖ TIEDÄ, ETTÄ KITTILÄN HALLITUKSEN JA VALTUUSTON PÄÄTÖKSET OVAT SALAISIA???????

    • vainbiologiaa

      Mitään ette voi kun me pp kanssa pompotetaan

    • Oikeusvoittaaa

      Kunnallinen päätöksenteko on Kittilässä palaamassa normaaleihin uomiinsa. Se ei enää poikkea muiden maamme kuntien hallinnosta. Todella hyvä merkki asioiden vakiintumisesta on viimeinen kunnanhallituksen kokous. Siellä suurin osa päätöksistä tehtiin yksimielisesti ja ilman eriäviä mielipiteitä. Hyvä merkki on myös "selvitysryhmän" taholla täysi hiljaisuus. Ilmeisesti se ei ole löytänyt mitään uutta vähäisten muotovirheiden lisäksi. Myös oikeusistuinkäsittelyt ovat kaatumassa,. Käräjäoikeuden eikä hallinto-oikeudenkaan taholta ei ole kuulunut mitään. Todennäköistä yleensä on, että kun päätöksiä ei tehdä heti, ei niitä tehdä myöhemminkään. Kaikki päätöksentekijämme voivat näin ollen suhtautua tulevaan hyvinkin luottavaisesti ja jatkaa kunnanhallinnollisissa tehtävissä luottavaisin mielin ja oikeudenmukaisesti kuten tähänkin asti. Toivottavasti vainotut ja ajojahtien kohteena olleet valtuutetut ja muut toimielinten jäsenet unohtavat ja antavat anteeksi heihin kohdistuneet herjat niin täällä somessa kuin suusannalliset kunnan raitillakin.

      • lyckatil

        Lycka till !!!!
        Uskotaan, uskotaan !!!!


      • IsoA1955

        Selvitysryhmä antaa raporttinsa ministerille. Tavoite raportin antamiselle olu helmikuun loppuun. Toki tarvittaessa selvitysaikaa jatketaan. Oikeuskäsitely alkaa syksyllä kuten tiedossa on.

        Laittomat päätökset eivät häviä mihinkään vaikka kuinka toivotte. Jos joku teee pankiryöstön ja palautaa rahat vuodenpäästä niin rikos on kuitenkin tehty ja tuomio tulee. Toki saaliin palauttaminen on lieventävä tekijä mutta ei tee tehtyä tekemättömäksi.

        Uskokaa vaan, Oikeus voittaa lopulta Kittilässäkin ja rosmot pääsee linnan rauhaan ja maksamaan korvauksia!!!


    • voiollanäinkin

      Näin siinä kävi yleinen syyttäjälaitos uskoi selvitysryhmän selonteon. Pyydettiin ehtoollisella anteeksi pahoja tekoja ja Sipilä armahti Jeesus kaikki hyvin halleluja... Muttei armahtanut kunnallisveron maksajia

      • voikoollamahd

        Voiko mafia hallita mielin määrin kunnassa?


    • viisamies

      Muistakaa Kramsun runo :Ken vaivojansa vaikertaa,on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit ei hanki.

      OMA VIKANNE, KITTILÄLÄISET! PÄÄSTITTE ASIAT NÄIN PITKÄLLE, JA MEIDÄN LANTALAISTEN PITI TULLA NE OIKAISEMAAN! HUOMATKAA, JÄRKEÄ OLI VAIN MEILLÄ!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe