januskohan se oli jolla...

joskustuntuuettä

Meinasin pudota tuolilta kun luin wilmasta että muutaman kullannupun takia tehdään erillisiä taksikuljetuksia isolla rahalla koska muuten nämä kullannuput joutuu odottamaan tunnin (kauheeta kerrassaan) niemessä koululla kun niemen oppilaat (muutama ketkä siinä kylällä asuukaan) pääsevät jo kotiinsa. Ei voi muuta kuin ihmetellä sitä kaksinaamaisuutta mitä nämä pyhän mammat harrastaa. Älkää enää sanaakaan puhuko että koulu siirrettävä säästöjen takia koska itse kehitätte väkisin kuluja kunnan kassaan.
Tuolla joku kirjoitti hallituksen harjoittamasta kaksinaamaisesta aluepolitiikasta, tässä pyhällä on sama maailma mikromuna koossa.. Marttyyrit puhuu että niemeläiset harrastaa aluepolitiikkaa mutta kyllä ne nämä nököhampaiset käpyjen jyrsijät mammojen masinoimana tekee sitä niemeläisiä kohtaan.

12

1125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • resitenttikampanja

      Toivottavasti valtio hoitaa , on kuulemma tutkittavana 98530 Postinumero alueen siirtäminen joko Kemijärven tai Sodankylän kuntaan. Silloinhan meillä niemiläisillä loppuu murheet . Voiskohan siitä siirrosta saada tietoa jostain, mitenhän se voidahan salata , tietääköhän Annika.

      • Rahatloppuu

        Silloin meillä niemeläisillä loppuvat myös rahat koska suurin osa kunnan veroista tulee juuri tuolta alueelta


      • verovirus

        Milloinka kyläläiset on kiittäneet sitä joka tuo verorahoja kuntaan. Hah hah haa! Kateellisiahan ne siittä ovat.


    • Tunturipullistelee

      Onkohan teillä jokin oma pienoiskunta - leikkipuisto, jossa harjoittelette tulevia kuntavaaleja varten, jotta pääsette ehdolle vai mistä revitte noita huvittavia juttujanne?

      Kunnan rahakirstu avataan kerran kuukaudessa valtiolta tulevaa rahalähetystä varten, joka koostuu kuntalaisista maksettavista valtiontuista yms. joka sisältää prosenttuaalisen osuuden yhteisöverotuloista eli yritysten tuloveroista. Pääosin maksumäärä perustuu kuntalaisten määrään ja laatuun.. Tunturialueella ei synny millään uusia työpaikkoja ja asuntoja kattamaan ihan perusmeininkiä ilman takapajulan Lassea ja Liisaa..

      Kunnan rahakirstua avataan aina kun kunnan alueella olevan kiinteistön omistaja maksaa veronsa ja näitä kiinteistöjä on ihan taatusti enemmän pitkin kunnan pitäjiä kuin mitä on tunturin juurella...

      Kunnan rahakirstua avataan aina myös silloin, kun kunnassa kirjoilla olevan palkansaajan ansiotuloista pidätetyistä veroista maksetaan kunnallisveron osuus. Ja kuinkahan moni hölösuu täällä höpöttää ja on itse kirjoilla jossain ihan muualla...?

      Tunturialueella olevat ravintelit, hotellit ja kauppiaat keräävät omaan kirstuunsa rahat matkailijoilta ja maksavat valtiolle arvonlisäverot ja mahdollisesta voitostaan tuloverot valtiolle ja omistajat nostavat itselleen pääomatuloja, joista myös verotulot valtiolle. Yritykset ja turistit eivät maksa kunnalle yhtään mitään...

      Millään muullakaan muotoa tunturialue ei maksa kunnan palveluiden kustannuksia tai mitään muutakaan kulua, jota kunnassa syntyy... ainoastaan tuottavat työpaikkoja tms...

      Tosiasiassa kiinteistöt, lapset ja vanhukset tuottavat eniten tuloja kunnan kassaan ja osa tulee tunturissa työskentelevien paikallisten kunnallisveroista eli pääosa kunnan tuloista kertyvät muualta kuin Pyhän alueelta.

      Pyhän alue ei tule koskaan yksinään tuottamaan sitä rahavirtaa kunnan kassaan kuin mitä sinne nyt virtaa, että ihan turha höpöttää puutaheinää ihan vaan oma älypään ajatuksen takia..

      Faktaa on, että mitä enemmän asukkaita saadaan kirkonkylälle ja peräkyliin, sitä paremmin menee myös koko paikkakunnalla.. Ja mitä nopeammin saadaan sinne uusi koulu ja tyhjät tontit ja kiinteistöt käyttöön, niin kunnan elinvoimaisuus lisääntyy...

      Ja voit ihan kysyä, että montako euroa rättiliike, huttu - ravintolat ja Pyhän hotelli ovat maksaneet kunnalle tuloistaan... tai kysyppäs, että miten käy, jos poltetaan kaikki tyhjillään olevat talot ja suljetaan kylät..

      • Merkillistä

        Missä teille siellä opetetaan talouden ymmärrystä? Yhteisövero määräytyy yritystoimintaerästä, metsäerästä ja väkiluvusta. Näistä yritystoimintaerä määräytyy yritysten kotipaikasta, työpaikoista ja yhteisöverosta, eli teidän kunnan tulot näillä perusteilla on suurimmalta osin peräisin matkailualueen yrityksistä. Muualla kunnassa yritystoiminta taitaa olla hyvin pienimuotoista ja suurimmat yhteisöveromaksajat näyttävät olevan matkailualalta. Yksityisen sektorin työpaikat sijoittuvat matkailualueelle ja kunnan työpaikkojen tuomat verotulot eivät kunnan taloutta kanna, vaan on tulonsiirtoa taskusta toiseen isolla miinusmerkillä varustettuna.

        Kiinteistöverotulot 5500 petipaikan osalta tulevat kunnalle matkailualueelta, jossa rakennuskanta on iältään uudempaa ja verotusarvoltaan suurempaa. En usko, että viime vuosina kovin montaa uutta lomarakennusta on rakennettu matkailualueen ulkopuolelle.

        Talouden perusasiat olisi hyvä opetella ennen, kuin aloittaa kirjoittaa vaihtoehtoisia totuuksia julkisesti ja rakentaa pilvilinnoja investointien vaikutuksista.


    • Roopenkassa

      Sitäpä hyvinkin... Ojalan talousopin mukaan tämän kunnan tällä hetkellä ainoat oikeat tulojen tuottajat ovat kiinteistöt sekä uudet että vanhat n. 1 750 000 ja kunnallisveronmaksajat
      n. 2 870 000 ja kuntalaisten väkiluvun mukaan maksettava valtionosuus n. 4 030 000 sekä yhteisöveron osuus n. 276 000 euroa...

      Sehän on ihan päivän selvää, että tunturialueen hotelli- investoinnit kiinteistöihin on tämän kunnan pelastus ja vieläkin enemmän mökki-investoinnit, muttei kunnan muut kiinteistöt ole mitenkään arvottomia ja merkityksettömiä tässä konkursissa..

      Mutta kyllä yhtenä merkittävimpänä tekijänä on myös uudet asukkaat (kunnallisveronmaksajat) ovatpa he sitten töissä Helsingissä tai Utsjoella, kunhan asuvat täällä ja lapset (valtionosuudet) ja tietenkin uudet paikalliset yritykset (yhteisöveronmaksajat). Mutta kaikki jotka eivät täällä majaansa pidä, maksavat kyllä veronsa ihan muualle..

      Mitä yhteisöverotuottoon tulee, niin kyllä taitavat Huoltokero ja Pyhänpahta olla suurimmat maksajat tässä pitäjässä, eivätkä varsinaisesti osallistu varsinaiseen matkailutoimeen muutakuin tarjoamalla merkittävän tärkeitä huolto- ja rakentamispalveluita.. Senkun näkisi, että miten paljon tämän alueen matkailutoimi maksaa pienistä yhteisöverotuloista.. Olisiko n. 150 000 euroa?

      Mitä valtionosuuksiin tulee, niin lapsista ja vanhuksista ja maahanmuuttajista varmaan tulee valtaosa valtionosuuksista vaikka kuluttavatkin eniten, mutta mitä enemmän niitä on niin sitä vähemmän per henkilö kustannusta..

      Jotta yhteisöveron osuutta voidaan nostaa, tarvitaan paikallista yritystoimintaa, joka tuottaa oikeasti voittoa joka tarkoittaa, että pitää olla merkittävän kannattavaa ja hyvää liiketoimintaa..

      Kunnallisveron nostaminen lähtee ihan puhtaasti kuntaan muuttavista uusista työssäkäyvistä aikuisista, mutta työttömät yms. pääasiassa vain kuluttavat.. Kunnan palkkalistoilla on n.60 henkilöä, jotka maksavat ihan yhtälailla tarpeellista kunnallisveroa, joka pitää ottaa huomioon, mutta ovatko he kaikki edes paikallisia? Paljonkos tunturissa on paikallisia palkallisia veronmaksajia?

      Jos puhtaasti ajatellaan pelkästään tunturialuetta ja sen tuottavia tekijöitä ja kunnalta odotettuja palveluita, niin ei se matkailutoimi yksistään mikään kunnan pystyssäpitäjä ole, kyllä tarvitaan paljon muutakin ja kuinka moni mökin omistaja vie mökkitulonsa ihan johkin muualle...

      Että tällaista talousoppia täällä...

    • Roopelta

      Ja vielä tarkoitatko, että kuntasektorin palkat, joiden verot maksetaan vaikka Kemijärvelle tai Rovaniemelle, ovat sielläkin miinusmerkkisiä? Ja mites jos muualta maksetaan tänne miinusmerkkisiä veroja? Taidat olla itsekin kunnan palkkalistoilla ja osoitteesi on Rovaniemellä eli syöt tämän kunnan elinvoimaisuutta ja vähäisiä varoja, sillä et taida muutenkaan perustaa kunnan rupusakista ja sen tarpeista... Kylläpäs tuntuu hölmöltä yleensäkään kirjoitella tänne niin kuin ei olisi muutakaan tekemistä...

    • Sodankyläotaminut

      Toisaalta sehän on meidän pyhäläisten kannalta parempi että meidät liitettäisiin sodankylään tai kemijärveen koska palkkojen ansiotulovero pienenee, rakennusten kiinteistövero pienenee huomattavasti sekä palvelut paranee 😊

      • Kiskurikunta

        Hyvä huomio. Toivottavasti joku lähtisi ajamaan tätä asiaa eteenpäin ja päästäisiin tästä rupukylästä eroon!


      • Kuntakuntana

        Mitä mahdat tarkoittaa palveluiden parantumisella sitäkö että terveyden huolto,hammashuolto,kirjasto,sekä muut palvelut joita vielä pystymme omassa kunnassamme hoitamaan siirtyisivät joko sodankylään tai kemijärvelle näin meni verotuksessa saavutettu hyöty suoraan matkoihin näiden palveluiden osalta


    • Herääjo

      Joo ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella, mutta jos sitä pääseekin syömään, niin eipä mene kauan kun huomaa, että oma ruoho olikin paljon vihreämpää ja lisäksi paremman makuista omalla puolella... Pääosin tässä tilanteessa ei ole helppoa palata takaisin omalle puolelle, jos yleensäkään pääsee takas...

      Miksei tässäkään asiassa voida olla huippuylpeitä oman kunnan olemassa olosta, mahtavan kansallispuiston aarteista tuntureineen ja yritettäisi tehdä näiden tosiasiallisten faktojen valossa yhdessä jotain järkevää?!

      Miksi päättäjinä ja muina vetureina yhdistyksissä yms. pitää aina olla joku juippi, jota ei kiinnosta pientäkään vertaa oikeasti koota porukkaa, motivoida ja kannustaa toimimaan yhteisten asioiden eteen?!

      Tässä kylässä on todella paljon mukavia ja osaavia yrittäjiä ja työläisiä, joita saisi aivan saletisti fiksuja ideoita ja jotka olisivat valmiita tekemään hyvän johtajan alaisuudessa vaikka mitä alueen ja kunnan hyväksi, mutta eipä taida näitä nykyisiä puheenjohtajia yms. saada putoamaan jakkaralta, kun ei kukaan muukaan siihen ryhdy...

      Jos liitytään naapurikuntiin, niin palvelut ovat ihan yhtä kaukana kuin nytkin, mutta silloin heikentyy nämäkin vähäiset mitä täällä nyt on..

      • Nutukasviesti

        Asiaa kirjoitat, ilmeisesti pitää mennä kauas, ennenkuin näkee lähelle!!!Tänne muuttaneena olen huomannut, kuinka hyvin perusasiat ovat täällä verrattuna entisiin asuinkuntiini!Uudessa Nutukas lehdessä sanoi tänne muuttanut Miia aivan oikein, että usein keskustelu aloitetaan, "no kun tämä nyt vaan on tämmöinen paikka" tai "täälläkö, ei täällä mitään ole", hänen mielestään meidän pitää olla ylpeitä kotiseudustamme ja arvostaa mitä täällä on! Muutenkin tässä Pelkosenniemen koulun omassa lehdessä on positiivistä luettavaa ja sen äänen ovat lapset ja nuoret antaneet!Nyt vain porukalla nostamaan Pelkosenniemen mainetta, on täällä paljon muutakin kuin Andy, kunnia siitäkin, kyllä kylämme hänestäkin on tullut tunnetuksi!!!Lauloivathan jo "Möttösetkin": "Pelkosenniemi itä- Lapin helmi........."!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe