Tornion teröästehtaan lakko vastuutonta toimintaa

valtajavastuu

Nyt meni Riku Aalto hallituksineen liian pitkälle, kun pysäyttää Tornion terästehtaan. Aktiivimalli on vain tekosyy SAK:n rettelöintiin, joka on ylimitoitettua. Mieltä saa osoittaa, mutta lakkoilu Eduskuntaa vastaan on lakkoilu kansanvaltaa vastaan. Häpeällistä. Onko ohjeet tulleet Venäjältä?

191

3701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskusta

      Hyvä ne juoruämmät ja lampaat sille Riku plösöle siunaavat korotuksia ja ämmänä lakkoaavat. Demarien pelastustyössä.

    • Oajdasjis

      Riku ei välitä sillä on lompsa täynnä jäsenmaksuja .

    • TyvestäPuuhun

      Tässähän katsotaan kohta ihan uudella silmällä Kummulla työskenteleviä, jos lakkoon herkeävät. Tekevät lakkoillessaan vahinkoa koko seutukunnalle.

    • RikunLompsa

      "Häpeällistä"

      Juuri näin. Ensin paikkakunnan vaikuttajat vuosikausia touhusivat, että Tornioon saadaan teollisuuden työpaikkoja. Tämähän ei ihan helppia ollut, ei ollut teollista kulttuuria, osaamista, pääomia, .. Ja kun sitten kuitenkin onnistuttiin tässä terästehdas-asiassa, niin sitten nämä paikalliset (suurimman edun saajat) alistuvat pääkaupungin ay-pomojen pelinappuloiksi.

      Näitä omiin housuihin kuskelijoita näyttää riittävän.
      Nyt olisi ollut hieno paikka näyttää, ettäTorniossa hommat toimii, tänne kannattaa satsata vastaisuudessa. Nyt vanhat metalliteollisuuspaikkakunnat säästelivät itseään ja pistivät Tornion tehtaan kiinni. Torniolaiset alistuivat tyhmyyttään ay-kähinässä työrukkasiksi.

    • viherituhippikomu

      Tuo lakkohan johtuu siitä että kepulestasipilä lupasi taannoin kuin palkat jäädytettiin ja kesälomarahat vietiin, että heikennyksiä ei tehdä lisää. No, sehän oli sipilälämäiseen tapaan emävalhe ja sitten tuli aktiivimalli ja ties mitä nyt on suunnitteilla sipilän kieroutuneessa mielessä. Se oli sitä aikaa kun niitä persusiniä kuskattiin peräkontissa sipilälle yökylään.Siinä oli pähkinänkuoressa syy miksi ihmeessä, miksi kansa ei pidä haahuilevasta, valehtelevasta vatulisipilästä. Ensi vaalien jälkeen onneksi sipilä saa potkut isoon ahteriinsa ja lentään opposiiittiooon.

      • SipiläOnSiisti

        " Ensi vaalien jälkeen onneksi ..."

        Jos tähän luotetaan, niin miksi ihmeessä pelleillään perjantai? Taitaa vaan olla niin, että vallattomuutta ja ay-pomojen pönkittämistä koko juttu.

        Ennustus: Sipilästä tulee Saulin kakkoskauden pääministeri - koko kauden.


      • vaalitvaalit

        Herää siekin reppana jo todellisuuteen tämähän on vain AY pösöjen ja rinteen järjestämä näytös eli seuraaviin vaaliin tarkoitettu avaus. Rinne sai potkun ahteriin ja näillä kömpelöillä esityksillä siellä pysyykin. Sitä ei äänestä kuin sinunkaltaiset jotka uskoo vielä joulupukkiin ja satukirjoihin. Mikset ole lähtenyt teatteri esitykseen olisihan siellä kaljoissa ollut mahtava uhota. Taitaa kaljottelu olla jo siinä vaiheessa että pelkää jo omaa varjoaan ettei uskalla lähteä ihmistensekaan


      • viherituhippikomu

        Sipilä ja kepu on pian ehtoopuolue, siihen uskoo enää joku pönteri jolla on turvetta aivojen tilalla.Joulupukki ja sipilä on satusetiä, sipilän korvat vaan liikkuu kun ladan tuulilasin pyyhkijät kun puhuvat täyttä soopaa.Sehän pösilö meinasi viedä länskänkin ja siirtää tervespalvelut roihin.Tässäkin asiassa sipilä jää nuolemaan pallejaan😂😂😂😂😂


    • kokoomus2

      Eikö se Orpo ollut viimeisimmän gallupin mukaan suosituin pääministeri seuraavaan hallitukseen.

    • Kummun.Omistaja

      Katselen tv:stä tapahtumaa Senaatintorilta. Hulinalta näyttää, asiallista perustetta menolle en porinoista kuule, aika kovassa kännissä jotkut siellä mölisee.

      Ovat pyytäneet sinne kansanedustajan keskustelemaan. Lopputulema on, että pilkkamölinän seasta ei asiaa kuulu. Oi aikoja, oi tapoja.

      • tuurijuopot

        Eihän sinne kukaan selvästi ajatteleva viitsi mennäkkään alkoholistien näytökseen. Rinteen kannattajathan on yli 60 vuotiaita runsaasti alkoholia käyttäviä miehiä


      • onsesakkia

        Hyvinhän se on holisteille Liitot jakaneet oksennus ämpäreitä. Sairalloista puuhaa


      • latelapist

        Oksennelkaa vaan kepupönterit niihin vanhasen ämpäreihin. Eikö teillä maajusseilla ole töitä, kun aina netissä räksytätte.


      • kusetuskos

        Mitä shamssa kätjäkö se johannan lisäksi torkkupeiton alla juo ja nai......


    • iiuuuooopp

      Vasemmiston avaus eduskuntavaaleja silmälläpitäen. Kampanjan kustannukset yhteiskunnan maksettavaksi. Kuvastaa vasemmiston surkeaa tilaa. Jotain on kai pakko yrittää.

      • viherituhippikomu

        no eipä kepulla mene paremmin.tulee mahalasku ensi vaaleissa.kepulaiset saa sitten makailla rauhassa pankonpäällä.opposiiittio vaellus tulossa.


      • kille3

        Punaiset työntävät perinteisesti kädet "toisten taskuihin".


      • viherituhippikomu

        no eipä siellä taskunpohjalla mitään ole kun kieroonkasvaneet kepuvössykät on kupanneet kaiken.


    • spkfpsok

      Minusta hävytöntä että hallitus vaatii työttömiä töihin.

      • viherituhippikomu

        ei niitä työpaikkoja löydy kuin kepulaisille hillotolppa perskärpäsille.


    • lantalais-late

      Kannattaa muistaa, että kepusipilän ja gylmyynin pönteri porukka meinasi sulkea länskän ja tuoda alueelle tuhat työtöntä lisää ja viedä tervespalvelut roihin. Voi vain ihmetellä missä on kepupönterien järki.

      • älykääpiöt

        Eipä näitä kahta pönteriä viherhönttäkomua paskalatea tarvinnut kauvaa ärsyttää ne on senverran tyhmiä etteivät tajua että heitä vasiten ärsytetään. Ei niillä reppanoilla ole mitään järjellistä sanottavaa samaa on jauhaneet koko talven. Eihän sitä ole paljon mitään kokenut jos on tynnyrissä kasvanut ja runtinreijästä syötetty. On se niin mukava nauraa teidän viisauksille


      • latelapist

        kerropas kepu- uuvatti mikä siinä on hauskaa jos olisi menetetty länskän palvelut ja paljon työpaikkoja? Tule sinä jo pois sieltä kepukuplasta ja yritä edes käyttää järkeä vaikka se on tietty kepupönteriltä paljon vaadittu johan se vanha sananlasku sanoo että ei voi lapiolla ammentaa jos on annettu lusikallinen järkeä kepupönterille.


    • Ilovestainless

      Mediassa näkyi näitä banderolleja mielenosoituksesta. Eräässä luki, että "Lähtölaskenta Vallankumoukseen". Ihmettelen, että onko Outokummun työntekijöiden joukossa näin paljoin samoja ajatuksia kun kerran lakkoon piti mennä . Kysehän on siitä, että halutaan kumota Suomen perustuslaillinen järjestys. Kumouksellinen toiminta ei ole isänmaallista, päinvastoin. Sille löytyy rikoslaista sanktiot. Tunnen kyllä paljon Outokummulla työskenteleviä duunareita. Olen todella ihmeissäni. Valtiovalta on ollut monessa käänteessä tehtaan tukena, myös silloin kun on mennyt huonosti. Kiittämättömältä vaikuttaa, varsinkin kun tämänpäivän lakossa ei ole kyse mistään työnantajan toimesta.

      • EPPÄILIJÄ

        Mikä se pierustulaakki on. Sehän nakattiin jo 30 vuotta sitten Laatokkaan. Ei Suomessa ole enää mitään lakeja, voittaja on, joka nopeiten vetää.


      • TrinNapitAjalla

        " voittaja on, joka nopeiten vetää."

        Voittaja olet,
        kun vedät naaman ne rohdot ajallaan,
        jotka sinulle on määrrätty.

        Nyt on tainnut jäädä joku kerta väliin?


    • RikuAal

      SDP taustaset teollisuusliiton vaikuttajat nuijivat Aallolle 60% palkankorotuksen ja samalla tuplasivat omat kokouspalkkiot ja päättivät vielä palkita itsessä loma reissulla mm asiaan. Ja kakki tämä meän liiton maksuja maksavien jäsenten rahoilla. Aalto lupas tukea SDP kannatuksen Nosto kiitoksena hulppeasta palkan korotuksesta ja ajoi teollisuusliiton lakkoon kaikkien aikojen lehmän kauppa. SDP pitää laittaa vastuuseen lakosta. ennen kun se kerkeää tuhota hyvän talouskasvun onhan se varmaan tuskallista kun tämän hallituksen aikana työllisyys nousee edellisen hallituksen 67% tilanteesta 72%. Ja työpaikkoja syntyy koko ajan. Kyllä ihmiset kohta ymmärtää kumpi politiikka nostaa suomen suosta.

      • syystä.että

        "...tämän hallituksen aikana työllisyys nousee..."

        Välillä työllisyys nousee ja välillä se laskee, tämä siis noin 10 vuoden sykleissä seuraten maailman talouden nousu- ja laskusuhdannetta.
        Suomen suhdannevaihtelut tulevat tapahtumaan myös tulevaisuudessa seuraten ensisijaisesti Yhdysvaltojen ja Kiinan talouden heilahteluja, ei Suomen hallitusta.
        Näihin suhdannevaihteluihin ei vaikuta millään tavalla että mikä puolue täällä Suomen hallituksessa häärää, vaan että mitä tapahtuu ensisijaisesti yhdysvaltojen ja Kiinan taloudessa.

        Edellisestä pörssiromahduksesta alkaa jo olemaan 10-vuotta, ja yhdysvalloissa on jo nähtävissä taloudenylikuumenenista joten ei mene kauaa enää seuraavaan taantumaan.
        Kun tämä taantuma saavuttaa hyvin nopeaa myös Suomen ja työttömyys lähtee taas nousuun niin mitäs sitten sanotaan? Sanotaanko että tämä taantuma on työttömien syytä kun eivät hyväksyneet aktiivimallia, vai sanotaanko että joo se johtuu siitä eivät hyväksyneet kaikkea sitä paskaa mitä yrittivät siinä KIKY:ssä?


      • TyhmiäHuijataan

        "Välillä työllisyys nousee ja välillä se laskee, tämä siis noin 10 vuoden sykleissä"

        Joku noista sykleistä väittelikin - olisko ollut Antti Tanskanen - taitaa syklit muodostua useammasta eri frekvenssistä olevasta.

        Mutta niin tai näin. Oleellista on, että Suomen kansantalous, ennen muuta maamme teollisuus jäi koko maanosamme viime nousukaudesta tyysti sivuun, osattomaksi. Ja tästä saa syyn ottaa s.tanan tunarit. Minkä seurauksena meillä on nyt vallinnut vuosikausia massatyöttömyys ja nyt se on jo muuttunut rakenteelliseksi.

        Tilanteesta on tosi paha toipua. Hallitus tekee parhaansa lisätäkseen joustavuutta työmarkkinoilla - joka lienee ainut keino tyttömyyden vähentämiseksi. Palkat kun tunnetusti eivät alespäin jousta.

        Kun sivusta, eläkelläisenä tilannetta seuraa, niin huonolta näyttää. Ay-pomot ovat menettäneet uskalluksensa sanoa kuinka asiat ovat (vaikka heillä taatusti on tietoa), vaan kalastelevat suosiota huutelemalla toreilla sitä, mitä halutaan kuulla. Joku väittää, että puolueiden käskystä, mielessä seuraavat vaalit. Voi ollakin?


    • ävtoimintaa

      Siinähän vielä käy hullusti kun jonkinaikaa saikkaavat niinhän ne paperimiehetkin yritti leikkiä vallankaappausta jokunen vuosi sitten. Tulipa hiljaista porukkaa kun suljettiin tehtaita. Tämäkin on Rinteen ja hänen AY tappelukaverien älyvapaita väläyksiä. Ei siellä mietitä minkäverran tulee vahinkoa ja montako työpaikkaa menee. Hyvin narsistista touhua kun vain saadaan omat mielihalut tyydyttää ne ei paskan vertaa välitä työntekijöistä

      • idforidg

        "Tulipa hiljaista porukkaa kun suljettiin tehtaita"

        No ei siinä mitään hiljaista porukkaa tullut vaan joku huoleton toimitusjohtaja taisi saada monoa. Karvinenhan siinä oli pääarkkitehtinä kannattavien tehtaiden sulkemisessa, ja myönsikin pian sen jälkeen tehneensä virheen näiden tehtaiden sulkemisessa, nythän tänne rynnii kiinalaisia avaamaan niitä tehtaita uudestaan kun jopa hekin tajuavat että tehtaat kannattaa.


      • kerrokerro

        "...nythän tänne rynnii kiinalaisia avaamaan niitä tehtaita uudestaan .."

        kerro lisää.


      • Ei-Porvari

        Kuinka pitkään luulet saavasi pitää nykyisen palkkasi, jos hallituksen mielihalut pääsevät valloilleen. Niitä 9€ päiväpalkoilla tulijoita portintakana jonossa taitais olla sinunkin paikka vaarassa, vai suostutko pudottamaan palkkaasi 9€ roon päivässä.Kannattais vähän ajatella ei täällä elä 9€ päiväpalkalla.Kyllä niitä töitä on maksajista pula. Nykyhallitus vaan ajaa yrittäjien ja osakkeenomistajien etua on unohtunut että työntekijät ovat hallituksen suojelussa.Nyt on yrittäjätja osakkeenomistajat


      • Kaskass
        idforidg kirjoitti:

        "Tulipa hiljaista porukkaa kun suljettiin tehtaita"

        No ei siinä mitään hiljaista porukkaa tullut vaan joku huoleton toimitusjohtaja taisi saada monoa. Karvinenhan siinä oli pääarkkitehtinä kannattavien tehtaiden sulkemisessa, ja myönsikin pian sen jälkeen tehneensä virheen näiden tehtaiden sulkemisessa, nythän tänne rynnii kiinalaisia avaamaan niitä tehtaita uudestaan kun jopa hekin tajuavat että tehtaat kannattaa.

        Karvinen nimenomaan myönsi tehneensä virheitä kun ei toiminut ajoissa.
        Nyt sama tuotanto ajetaan 1/3 porukalla. Ei enää ehdi politikoimaan ja lakkoilemaan.


      • kaskassanoikasvain
        Kaskass kirjoitti:

        Karvinen nimenomaan myönsi tehneensä virheitä kun ei toiminut ajoissa.
        Nyt sama tuotanto ajetaan 1/3 porukalla. Ei enää ehdi politikoimaan ja lakkoilemaan.

        Tuskimpa sitä samaa tuotantoa voidaan enää ajaa kun lopullisesti lopetti tehtaita, ja esim Kemijärven osalta virheensä myönsi kannattavan tehtaan lopettamisesta. Nythän sinne kiinalaiset puuhaavat uutta tehdasta kun jopa hekin tajuavat jotain mitä Karvinen ei.


    • isopersetäti

      Gatryn perse leviää ja kansa köyhtyy, ei ihme että kansa nousee parrigaatteille.

      • korvaraiskaus

        Olivatpa kyllä harvinaisen tyhmän kälättäjä tytön päästäneet sinne lavalle turmelemaan kanssaihmisten tärykalvoja.
        Ei osaa keskustella mistään asiallisesti itseään vanhempien ihmisten kans. Soittaa vaan suuta ja kälättää kuin alaluokan koulutyttö.


    • Vähemmistöläinen

      Toivon olevani väärässä, mutta pidän ennusmerkkinä tätä ay-touhotusta. Ote on töissä irronnut tosiasioista, pian rytisee - tulee talouteen talvi ja massatyöttömyys. Näin on käynyt aiemminkin. Saa outokumpulaisetkin sitten kävellä ja mieltään ilmaista pitempäänkin - jotkut loppu ikänsä.

      Tuli mitä tuli, niin todettava, että vastuutonta leikkiä ay-väellä vakavien asioiden kanssa. Moni on lainottanut taloutensa niin, että joukkoirtisanomiset ja asuntojen hintaromahdukset ovat tappava yhdistelmä.

      • TerästäTarvitaanAina

        "...tulee talouteen talvi ja massatyöttömyys. Näin on käynyt aiemminkin. Saa outokumpulaisetkin sitten kävellä ja mieltään ilmaista..."

        Aika omituista aivopierua pukkaa... monenko taantuman ja laman olet elänyt? Ja kuinka kovasti nämä ovat vaikuttaneet Outokummun työllisyyteen? Lähimuistissa ei ole kuin yksi suurempi lomautus viimeisen taantuman syvimmässä notkahduksessa. Eikä sekään johtunut tästä sinun parjaamasta AY:stä, vaan sekin niin kuin kaikki muukin taluden alamäki johtui maailmantalouden yleisestä suhdannevaihtelusta.

        "Moni on lainottanut taloutensa niin, että joukkoirtisanomiset ja asuntojen hintaromahdukset ovat tappava yhdistelmä"

        Aika kaukaa tykkäät hakea uhkakuvia, olisiko lähempi uhkakuva kenties seuraanlainen: Moni on lainottanut taloutensa niin, että kun euroopan keskuspankki nostaa pian ohjauskorkoaan ja euriborit alkavat nousta, niin korkomenojen kasvu ja matalapalkkaisuus ovat tappava yhdistelmä.


      • hojo.hojo

        "Aika kaukaa tykkäät hakea uhkakuvia"

        höpö höpö, ei mitään uhkakuvia vaan tätä päivää monella paikkakunnalla, missä pelit on pelattu huonosti. työt siirretty ulkomaille, kun täällä homma ei sujunut.


      • KummunOmistaja
        TerästäTarvitaanAina kirjoitti:

        "...tulee talouteen talvi ja massatyöttömyys. Näin on käynyt aiemminkin. Saa outokumpulaisetkin sitten kävellä ja mieltään ilmaista..."

        Aika omituista aivopierua pukkaa... monenko taantuman ja laman olet elänyt? Ja kuinka kovasti nämä ovat vaikuttaneet Outokummun työllisyyteen? Lähimuistissa ei ole kuin yksi suurempi lomautus viimeisen taantuman syvimmässä notkahduksessa. Eikä sekään johtunut tästä sinun parjaamasta AY:stä, vaan sekin niin kuin kaikki muukin taluden alamäki johtui maailmantalouden yleisestä suhdannevaihtelusta.

        "Moni on lainottanut taloutensa niin, että joukkoirtisanomiset ja asuntojen hintaromahdukset ovat tappava yhdistelmä"

        Aika kaukaa tykkäät hakea uhkakuvia, olisiko lähempi uhkakuva kenties seuraanlainen: Moni on lainottanut taloutensa niin, että kun euroopan keskuspankki nostaa pian ohjauskorkoaan ja euriborit alkavat nousta, niin korkomenojen kasvu ja matalapalkkaisuus ovat tappava yhdistelmä.

        "Ja kuinka kovasti nämä ovat vaikuttaneet Outokummun työllisyyteen?"

        Tämä on näiden juttuja, joilla korvantaukset vielä märät. Eihän Torniossa ole teollisuutta ollut vasta kuin joku vuosi. Täällä on paljon sellaista opittavaa, joka meidän vanhimmilla.teollisuuspaikkakunnilla jo hyvin osataan. Nyt torniolaiset alistuvat muiden työrukkasiksi, pistivät tehtaan kiinni ja tulevat kärsimään seuraukset.

        Ans kattoo.


    • hävetkääay

      Kaikenlaista pölinää. Mielenosoitukseen osallistui noin 8000 henkeä. Senkin SAK yrittää selittää yläkanttiin, Ehkä SAK:n laskijat näkivät henkilöitä kahtena. Mielenosoitukset ok, mutta Tornion tehtaan sulkeminen oli viimeinen kuppi minulle, Meni yli äyräitten. Nähtäväksi jää panostaako Outokumpu seuraavat investoinnit ulkomaille. En ihmettelisi yhtään. Teollisuusliitto on aivan alle arvostelujen, samoin AKT. Niiden johtoon ei voi luottaa. Perkele, laittalaa liiton miehet omanne ojennukseen. Aalto ja Piirainen saavat minun puolesta lähteä Moskovaan.

      • viherituhippikomu

        joskus kepupönterien on syytäkin laittaa kuppi nurin ja lopettaa ryyppääminen. voit mennä sitten paremmin selvin töihin ja lopettaa nettiräksytyksen.


      • ayplösöt
        viherituhippikomu kirjoitti:

        joskus kepupönterien on syytäkin laittaa kuppi nurin ja lopettaa ryyppääminen. voit mennä sitten paremmin selvin töihin ja lopettaa nettiräksytyksen.

        Ei siihen tarvitse olla mikään kepupönteri jos on asioista erimieltä. Näyttää ettei sullakaan ole huneri tallella itse olet oikea netti räkyttäjän perikuva. Näytät olevan heikon itsetunnon omistava rassukka jolla ei ole minkäänlaista sivistystä päivästä toiseen vain jankutat nuita samoja lauseita. Kirjoituksista paistaa NARSISMI koska toisten mielipiteet saa sinut raivon valtaan. Itselläsi taitaa olla syntymähumala ja sairalloinen katkeruus. Huono kun siihen ei ole vielä keksitty lääkettä


      • viherituhippikomu

        Jaa, sitä on herätty perjantaipullon jälkeen rähisemään uuteen päivään kohmelosta.Minä tulin aamuvuorosta kummulta, kun sinä makasit kännissä kotonasi. Kerropa niillä sumentuneilla krapulaisilla aivoilla, miksi kepuvaltaisilla alueilla menee huonosti ja ay. liikkeen työvoimavaltaisilla alueilla hyvin.Etteko te kepulaiset tee työtä tarpeeksi ja mikä teillä mättää.Mitä kepulaisempi alue, sen huononmin menee vrt.etelän kokoonmusvihervassari kylissä.


      • tuurijuopot
        viherituhippikomu kirjoitti:

        Jaa, sitä on herätty perjantaipullon jälkeen rähisemään uuteen päivään kohmelosta.Minä tulin aamuvuorosta kummulta, kun sinä makasit kännissä kotonasi. Kerropa niillä sumentuneilla krapulaisilla aivoilla, miksi kepuvaltaisilla alueilla menee huonosti ja ay. liikkeen työvoimavaltaisilla alueilla hyvin.Etteko te kepulaiset tee työtä tarpeeksi ja mikä teillä mättää.Mitä kepulaisempi alue, sen huononmin menee vrt.etelän kokoonmusvihervassari kylissä.

        Pehmeässä tuolissa oli varmaan hyvä nukkua. Monenko mäyräkoiran vapaat alkoi. Niinhän sitä sanotaan että isä on kummulla töissä eikä se poikakaan mitään tee


    • näiteemme

      Tämä oli vasta alkua. Seuraavaksi yleislakko,ja paljon pitempi. Kestää niin kauan,kunnes vartiainen,sipilä,ja muut kansan kiusaaja pyytävät anteeksi pahoja tekojaan.

      • Kaskass

        Taitaa tulla vasemman laidan puolustajille nälkä siinnä hommassa. Tietenkin saatte nauttia hyvistä eduista valitsemienne edustajien välityksellä niin kuin nytkin.


      • latelapist

        Eikös prismasta saa halvalla sitä halpuutettua ruokaa joka on hintaa on dumpattu alas reiluilla maataloustukiausilla.


      • PaloKunta

        "Seuraavaksi yleislakko,"

        Edellisen yleislakon opetus oli, ettei pidä leikkiä vakavilla asioilla. Uskoisin, että perehtyminen historiaan (vaikka Kemin veritorstain tapatumiin) toisi tolkkua ajatteluun ja puheisiin/kirjoituksiin.


      • kuningaita

        lauantain kunniaksi aletaan ryyppään


    • eisuomenedunmukaista

      Akava ottaa etäisyyttä SAK:n vastuuttomaan toimintaan. SAK:n poliittinen lakko oli hyökkäys Eduskuntaa vastaan. mikä on perustuslain vastainen toimi. Kun tiesi Aallon ja Piiraisen järjestämät vastuuttomat lakot, kuunteli Paanasen ja Elorannan puheita täynnä syytöksiä ja katseli banderolia, jossa luki "lähtölaskenta vallankumoukseen", niin ei voinut muuta kuin todeta; SAK terrorisoi Suomea. Kiristäminen ja uhkailu ei ole oikein. Sitä tapahtui puheissa, Sitä tapahtui työpaikoilla lakkovahtien ja ammattiyhdistystoimijoiden toimesta. Tehtaiden, satamien ja joukkoliikenteen pysäyttäminen osoittaa valtaa ilman vastuuntuntoa. Siitä on jokaisen viisasta ottaa etäisyyttä. Niin viisaat tekevät.

    • rehellinenteko

      Eiköhän jouduta korottamaan jäsenmaksuprosenttia hyviä lakkoja varten verovapaasti sitten mellakoidaan ja saadaan pösilöt työttömät kiljumaan järki Vartiaiselle . Missä oli vastuuministeri. Valtivarainministeri ex oli muka syytön tapahtumaan se Rinne .

    • Smirn.off

      SDP:n poliitikot sen verran kyvyttömiä, että pelasivat itsensä oppositioon viime vaalien jälkeen. Nyt tilanne ahdistaa. Eiköhän näitä toimintapäivä tässä nähdä vielä lisääkin. Ja mölisiöitä riittää, maamme toppelimmat kerätään torille.

      • Samaa_mieltä

        Hmm...näinhän se taitaa olla. Samaa mieltä, vaikka sitä ei näemmä saa sanoakaan ääneen.


    • demokratianpuolesta

      Pakkolakko oli demokratian vastainen ylimitoitettu työtaistelu. SAK:n, Teollisuusliiton, Rakennusliiton ja AKT:n on pyydettävä anteeksi. Se on vähintä, mitä voi tehdä.

    • sipilän-politrukki

      Tyytymättömiä riittää mm.Tehyläiset ja kuntatyöntekijät, joilta vatulisipilä ja gylmyyni leikkasi lomarat "väliaikaisesti" .https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201802042200719177_u0.shtml
      Siinäkin sippilän ja gylmyynin leikkuri vei rahaa vähiten tienaavilta naisilta...

      Tästä keväästä tulee vaikea työmarkkinaneuvottelujen kevät kiitos sippilån leikkausten ja katteettomien lupauksien vuoksi.Valheilla on lyhyet jäljet ja tuskin kukaan tykkää kun palkaa leikataan ja gylmyynin perä leviää hillotolpalla.

    • NavetanLämpöön

      Näillä Tornion teräskourilla niin vahva maatalous tausta, maatalon poikia, että jos vain jokukin syy löytyy ettei tehtaalle tarvi mennä, niin heti käsilypsylle navettaan. Sillä nuo etelän ay-pomot saivat nämä tämänperän väet lakkoileen.

      Etelän teräskouriin, joilla metallihommat tuttuja jo sukupolvien ajan, tuollaiset houkutukset eivät tepsi. Riittää kun perjantaina töiden jälkeen kylpövät ja saunapullon jälkeen vähän emäntää nuhtelevat.

      • JunttiMikäJuntti

        "gylmyynin perä leviää hillotolpalla"

        Katrista tullut Arpelan metallimiesten märkien unien kohde. Eihän tuosta tankkauksesta ja toistosta muuhun lopputulemaan voi päätyä.


      • junttikeguli

        Se teidän märkä unien kohde oli ajamassa länskää alas ja siirtämässä palveluita ja tuhatta työpaikkaa rovaniemelle. Piti puolustaa paikallisten asiaa, mutta teki mitä setät käski, että pääsee paremmille hillotolpillle, eli perä leviää ja lupaukset unohtuu.


    • JuntitJunkkalassa

      "miksi kepuvaltaisilla alueilla menee huonosti ja ay. liikkeen työvoimavaltaisilla alueilla hyvin."

      Tämä on hyvä ja jossain määrin perusteltukin kysymys. Viime touhupäivänä torniolaiset - maamme kepu-valtaisin kunta - olivat täällä Kummulla lakossa, muualla Suomessa ei oltu. Onko tähän sama syy?

      Metalli kusettaa näitä kepu-jäseniään ja järjestää heidän kauttaa monen moista jäynää. Näin vanhat metalliteollisuus paikkakunnat säästyvät murheilta. Torniolaiset toimivat rukkasina. Näin on asia, veikkaan.

    • IhanUlalla

      "Tästä keväästä tulee vaikea työmarkkinaneuvottelujen"

      Näin ovat isot pojat etelän kirkolla kertoneet. Varaudutaan me nyt täällä näihin mielenosoitus, yms touhupäiviin. Eiks niin? Antaa noiden etelän tehtaiden pyöriä, meillä täällä pohjan perillä hyvä heittäytyä hankalaksi, ei see niin haittaa.

      • jyvänjemmaaja

        Juu, ne opettajat, metallimiehet, hoitsut jne. tyytyvät taatusti puimaan nyrkkiä taskussaan kun sipilä ja gepulit vei lomarahat jne. Miltäs maajussista tuntuisi, jos tukiaisia nipistettäisiin. Varmaan tulisi taas kuuluisia raktorimarssi helsinkiin.Vai sallitaanko mielenilmaukset vai sippilän poruille.?


      • komuköpöt
        jyvänjemmaaja kirjoitti:

        Juu, ne opettajat, metallimiehet, hoitsut jne. tyytyvät taatusti puimaan nyrkkiä taskussaan kun sipilä ja gepulit vei lomarahat jne. Miltäs maajussista tuntuisi, jos tukiaisia nipistettäisiin. Varmaan tulisi taas kuuluisia raktorimarssi helsinkiin.Vai sallitaanko mielenilmaukset vai sippilän poruille.?

        Kävihän se kummustakin apinalauma vasta Helsingissä mölyämässä ja mäyräkoiria taluttamassa. Eikä mitään hyötyä AY plösöt vain höynäsi näitä joulupukkiinkin uskovia käyttivät vain hyväkseen omien etujen tavoittelussa näitä penaalin tylsimpiä kyniä


    • kuismi23

      Työllisyysaste parani tammikuussa, hallituksen tavoite lähellä. Eiköhän lähetä taas torille mölyämään.

    • punapersepaviaanit

      Ämmätehtaalaiset maksaa läskiplösöjen ylisuuret palkankorotuksilla ja ne otetaan verottomista rahoista.

      • punapersepaviaanii

        Ime munnoo turvenuija.


    • Ei.Hyvältä.Näytä

      Kun noita lukuja Outokummun toiminnasta tutkailee, niin taitaisivat omistajat saada paremmin rahaa sijoituksistaan, jos pellin teko Torniossa tyystin lopetettaisiin. Kromi myytäisiin markkinahintaan maailman markkinoille.
      Tyhjiä teollisuushalleja voisi vuokrata vaikka pienveneiden talvisäilytyspaikaksi, niilä ei siis merkitystä.

      Torniolaisten taito pellintekijänä jäi harrastelija-asteelle, mutta kromimalmio vieressä tekee tehtaalla toikkaroinnin mahdolliseksi. Kromi kuluu, ja eväitä syödään.

      Entinen emäntä sanoi tämmöistä tuherrusta seuratessaan, että "ei tuu lasta, ei paskaa.".

      • JAHVETTIII

        NUIN SANOO KEPULAINEN MAAJUSSI JOKA ON NAUTTINUT KOKO ELÄMÄNSÄ KATTEETTOMIA MAATALOUTUKIA.KUMPU SENTÄÄN TUO RAHAA EIKÄ SYÖ KUORMASTA RAHAA KUTEN KEPULAINEN MAATALOUS.


      • johtajattöihin

        Sun ois pitänyt aikanaan lukea niin vosit olla nyt johtamassa Outokumpua kannattavaksi :D


      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "KUMPU SENTÄÄN TUO RAHAA EIKÄ SYÖ KUORMASTA RAHAA"

        Asiahan on juuri toisin. Kumpu on tehnyt vuositolkulla persnettoa. Toimintaan on tarvittu omistajien varoja ja rahoituslaitoksilta saatuja velkoja - vois sanoa vaikka kuormsta syömiseksi


      • JAHVETTIII

        ELÄ PUHU LANNANLEVITTÄJÄ SONTAA KUMPU TAHKOAA RAHAA.TE LANNANLEVITTÄJÄ KEPULAISET SYÖTTE ENEMMÄN KUIN TUOTATTE.


      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "KUMPU TAHKOAA RAHAA."

        Toivotaan niin, mutta esim. vuonna 2013 poltettiin osakkeenomistajien rahoja yli 1000 Milj. euroa, vuonna 2014:kin paloi yli 400 milj. euroa. Saa mennä vielä monta vuotta ennen kuin nuokin persnettovuodet on nollattu - jos koskaan.


      • TaloillaKysyntää

        "vuonna 2013 poltettiin osakkeenomistajien rahoja yli 1000 Milj. euroa"

        Jahvetille tiedoksi, että se on iso raha. Jos hyvä omakotitalo maksais vaikka 200 000 euroa, niin tuolla tapiolla olisi tehnyt 5 000 omakotitaloa. Olis siinä ollut mökkejä, torniolaisia olisi riittänyt neljä (4) aina taloa kohden. Eli pelkästään vuoden 2013 tappioilla olis hankittu (suunnilleen) kaikille torniolaisille uunituoreet kodit omakotitaloissa.

        Ja sitten 2014:n tappioilla vielä 2 000 taloa lisää. Olis siinä mamuillekin tilaa jo asettua?


      • Joh.taja
        johtajattöihin kirjoitti:

        Sun ois pitänyt aikanaan lukea niin vosit olla nyt johtamassa Outokumpua kannattavaksi :D

        Mun mielestä siellä nyt hommissa olevien pitäis painaa hommia eikä hillua toreilla työaikaan.
        Käviskös tää neuvo vaikka johtamisesta?


      • TikO.tiKo
        JAHVETTIII kirjoitti:

        ELÄ PUHU LANNANLEVITTÄJÄ SONTAA KUMPU TAHKOAA RAHAA.TE LANNANLEVITTÄJÄ KEPULAISET SYÖTTE ENEMMÄN KUIN TUOTATTE.

        "SYÖTTE ENEMMÄN KUIN TUOTATTE"

        Jos tämä tuottavuus-kriteeri olisi kaikille voimassa, niin ohkosilla - ettei vallan olemattomilla - eväillä mentäis Kummulla.

        Toisaalta, ehkä jäis aikaa enemmän silmänruoalle ( blondi noin 24v nainen ruokalan jonossa ) ?


      • JAHVETTIII
        TikO.tiKo kirjoitti:

        "SYÖTTE ENEMMÄN KUIN TUOTATTE"

        Jos tämä tuottavuus-kriteeri olisi kaikille voimassa, niin ohkosilla - ettei vallan olemattomilla - eväillä mentäis Kummulla.

        Toisaalta, ehkä jäis aikaa enemmän silmänruoalle ( blondi noin 24v nainen ruokalan jonossa ) ?

        ILMAN KUMPUA TÄLLÄ KYLÄLLÄ EI ASUISI KUIN MUUTAMA PONKALA JA KULMUUNI SEKÄ JOKU MUU HIKINEN KEPULAINEN JYVÄJEMMARI KUPPAISTEN PELTOJEN KESKELLÄ LAHOAVISSA PERINNE PUUTÖNÖISSÄÄN.NYT ON KUMPU NOUSUSSA KUN SEITOVAARA SAI MONOA JA TILALLE TULI UUSI OSAAVA TOIMITUSJOHTAJA.


      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "ILMAN KUMPUA"

        Mitä tulee väkimäärään, niin varmasti pienempi - siis samaa mieltä. Mutta onkos näistä pääkaupungissa asti mölyävistä sitten iloa. Vai olisiko pienempi, puhtaampi, luontoarvoja täynnä oleva Tornio somempi? Ei tämkään, että tappiota hakataan vuodet peräänsä, ollaan etelän ay-läskien johdatettavina lakkolaisia ja keskitytään muiden yritysten työntekijöiden ja muiden kuntalaisten mollaamiseen, niin ei tämäkään niin hääviltä näytä.


      • märkäkorvat
        Ei.Hyvältä.Näytä kirjoitti:

        "ILMAN KUMPUA"

        Mitä tulee väkimäärään, niin varmasti pienempi - siis samaa mieltä. Mutta onkos näistä pääkaupungissa asti mölyävistä sitten iloa. Vai olisiko pienempi, puhtaampi, luontoarvoja täynnä oleva Tornio somempi? Ei tämkään, että tappiota hakataan vuodet peräänsä, ollaan etelän ay-läskien johdatettavina lakkolaisia ja keskitytään muiden yritysten työntekijöiden ja muiden kuntalaisten mollaamiseen, niin ei tämäkään niin hääviltä näytä.

        Kyllä se kummussakin saattaa tulla tosipaikka näille räkyttäville märkäkorva räkänokille. Aikansa ne uhosivat paperimiehetkin luulivat olevan korvaamattomia sieltäkin kun karsittiin pahimmat kusipäät kilometri tehtaalle tuli täysi hiljaisuus. Todellakin mielenvikaista touhua haukkua työnantajaa seläntakana kummussakin näyttää pieni räkänokkien politrukki porukka uhoavan. Jahvetinkin kirjoitukset paljastaa ettei siellä tarvitse olla penaalin terävin kynä. Kolutus jos on apukoulu tai ammattikoulusta rimaa hipoen selvitty eikä alan töihin ole päässyt. Täällä sitä rehvastellaan niin rautaista ammattilaista sivusta kun on seurannut näiden koheltamista ei voi kun nauraa. Paljon kertoo näiden älykääpiöiden moraalista työajalla kirjoitellaan työnantajan koneilta törkyviestejä. Ei se tehdas pysähdy vaikka nämä pikku napoleoonit kenkää saisivatkin eihän ne nytkään tee firmalle kuin vahinkoa


      • JAHVETTIII

        MET RAUTAKOURAT TEHÄÄN RAHAA JOILLA MAKSETAAN TEÄN JYVÄNJEMMAAJIEN TUKIAISET JOTEN ELKÄÄ AINA KEPULIT LÄNKYTTÄKÖ.


      • onseköpö
        JAHVETTIII kirjoitti:

        MET RAUTAKOURAT TEHÄÄN RAHAA JOILLA MAKSETAAN TEÄN JYVÄNJEMMAAJIEN TUKIAISET JOTEN ELKÄÄ AINA KEPULIT LÄNKYTTÄKÖ.

        Näyttää tämäkin Jahvetti rassukka olevan niitä kovia teräsmiehiä jolla on mäyräkoira kummassakin kädessä ja paidanhelma ruosteessa. Tyypillistä vasujen samaa jankutusta ja paskanjauhantaa. Yksityinen firma ei pitäisi päivääkään tuollaista höpisijää. Näkyy ettei ole muualla käynyt kuin kummussa


      • JAHVETTIII

        MENKHÄÄ KEPULAISET TÖIHIN NIIN EI TARVITSE OLLA KATEELLINEN MEILLE TERÄSKOURILLE.


      • ononneton
        JAHVETTIII kirjoitti:

        MENKHÄÄ KEPULAISET TÖIHIN NIIN EI TARVITSE OLLA KATEELLINEN MEILLE TERÄSKOURILLE.

        Kannattas sinunkin ensin muutama kymmenenvuotta kulkea loisimassa ennen kuin alat puhua töistä. Ei rassukka sinustakaan kukaan ole kateellinen näyttää että hissi ei kulje yläkertaan kun et tajua että sinua kaikki vedättää . Melko yksinkertaista samaa jankutusta päivästä toiseen tuollaisia on liiton politrukeilla helppo manipoloida


      • JAHVETTIII

        AJA SINÄ KATHEELLINEN RÄKYTTÄJÄ NIILLÄ VANHOILLA ROMUAUTOILLA KUMMUN MIES AJAA UUDEN KARHEALLA MB.LLÄ JA MIETI MITEN MET RAUTAKOURAT TIENATAAN ENEMMÄN KUIN SINÄ KIRJANOPPINUT KEPUTOOPE.


      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "MIETI MITEN MET RAUTAKOURAT TIENATAAN ENEMMÄN "

        Ei se, että teille maksetaan käsittämättömän paljon, tarkoita sitä, että olisitte sen ansainneet. Minusta tappiota tekeville on nyt maksettu liian kanssa.


      • nokatohei
        Ei.Hyvältä.Näytä kirjoitti:

        "MIETI MITEN MET RAUTAKOURAT TIENATAAN ENEMMÄN "

        Ei se, että teille maksetaan käsittämättömän paljon, tarkoita sitä, että olisitte sen ansainneet. Minusta tappiota tekeville on nyt maksettu liian kanssa.

        aivan liian vähän. surkea palkka


    • Kumpuvieras

      Kummussa on oikein nättejä naisia töissä, eilen jäi mieleen eräs blondi noin 24v nainen ruokalan jonossa :)

    • pääkusi

      Punapersepaviaanit vastuuseen ja lakkosakkoja niskaan. Juoruämmäpoikasia talo täynnä ja entä niiden viisaat puheet ja hirnumiset saakelin Arpelalaisia.

      • hämikset

        Onkos ne päivävuorolaisia koiran ulkoiluttajia pimeissä hommissa


    • Ei.Hyvältä.Näytä

      Näyttäis siltä, ettei kumpulaisia lainkaan häiritse vaikka tehdas hakkaa persnettoa. Uskotaan vaan, että iso tehdas ja koneet pulteilla kiinni - ei se mihinkään siitä lähde.

      Mutta kun kinkit tulee ostoksille, niin nehän ei niinkään kiinostuneet tehtaasta kuin markkinaosuudesta, ostavat tuotemerkit ja markkinaosuuta - tuotteet tehdään sitten siellä missä kannattaa. Ratahan tulee Kiinasta asti Kummun portille, Jukkalanniemestä kinkkien Euroopan varasto?

      Koittakaa nyt jotain siellä Kummulla tehdä, että nokka olisi vesirajan yläpuolella. Jos eväiden syönti on vuoron tärkein homma, niin toivo on mennyt.

      • HyvältähänTuoNäyttää

        Täällä taas räkytät päivät pääksytysten vaikka et ole koskaan päässyt edes käymään porttien sisäpuolella :D
        Kun kerta mielestäsi oot noinkin hyvä työmies niin mee nyt ihmeessä näyttämään esimerkkiä, oikein kovasti kun yrität niin tiedä vaikka saisit joltain kehaisun ja sulan hattuun, jos ei sitä ennen nouse kusi hattuun...


      • teräsmiesarpelasta

        Miksi pitäisi edes kiinnostaa joku persnetto? Ketä se hyödyttää vatvoa asioita johon ei pysty vaikuttamaan. Varmaan yöunensa voi menettää muillakin tavoin, kun firman asioita miettiessä.

        Persnetot tai Kiinalaisten rahat on osakkeenomistajan ja johtoportaan huoli. Työntekijällä ei ole mitään osaa eikä arpaa noihin asioihin.

        Eväiden syönti on muuten tärkein homma. Ilman eväitä ei jaksa töitäkään tehdä.


      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "Työntekijällä ei ole mitään osaa eikä arpaa noihin asioihin."
        Eikun tehdas seis ja torille mölyään.


        "Varmaan yöunensa voi menettää muillakin tavoin, kun firman asioita miettiessä."
        Yks keino on että keskittyy valtakunnan asioihin - vaikka lainsäädäntöön. Ja sitten torille kertomaan kuinka laki olisi pitänyt laatia.


      • teräsmiesarpelasta
        Ei.Hyvältä.Näytä kirjoitti:

        "Työntekijällä ei ole mitään osaa eikä arpaa noihin asioihin."
        Eikun tehdas seis ja torille mölyään.


        "Varmaan yöunensa voi menettää muillakin tavoin, kun firman asioita miettiessä."
        Yks keino on että keskittyy valtakunnan asioihin - vaikka lainsäädäntöön. Ja sitten torille kertomaan kuinka laki olisi pitänyt laatia.

        Juuri näin. Valtakunnan asiat ovat yhteisiä. Huonoja lakija vastaan tulee protestoida.

        Olet asian ytimessä. Paljon suurempiakin asioita on miettittävänä, kuin yhden teräspuljun persnetot.


      • Ei.Hyvältä.Näytä

        "Huonoja lakija vastaan tulee protestoida."
        Aika kova juttu pistää oma työpaikka kiinni ja mennä torille mölyään ja munaamaan itsenä.

        "suurempiakin asioita on miettittävänä"
        :-)


      • teräsmiesarpelasta
        Ei.Hyvältä.Näytä kirjoitti:

        "Huonoja lakija vastaan tulee protestoida."
        Aika kova juttu pistää oma työpaikka kiinni ja mennä torille mölyään ja munaamaan itsenä.

        "suurempiakin asioita on miettittävänä"
        :-)

        On se joillekki kova pala tuollanen yhden päivän lakko :D Mutta voi voi... näillä mennään

        Toki välillä pitäis myös lakkoilla parempian palkkojen ja työehtojen vuoksi. Nyt yritykset vie ja liitot vaan vikisee. Mutta hyvä että vähän edes vastaan laitetaan heikompien puolesta.


      • TyvestäPuuhun

        *..laitetaan heikompien puolesta."

        Et kai itsekään tuollaista usko. Kyllä tehdasta seisotettiin ja torilla mölyttiin ay-paksukaisten ja vasemmistopuolueiden käskystä , heidän edukseen. Kumpulaiset oli heidän asiapoikia ja -tyttöjä. Mielessä varmaan seuraavat vaalit.


      • teräsmiesarpelasta
        TyvestäPuuhun kirjoitti:

        *..laitetaan heikompien puolesta."

        Et kai itsekään tuollaista usko. Kyllä tehdasta seisotettiin ja torilla mölyttiin ay-paksukaisten ja vasemmistopuolueiden käskystä , heidän edukseen. Kumpulaiset oli heidän asiapoikia ja -tyttöjä. Mielessä varmaan seuraavat vaalit.

        No se on sinun tulkintasi asiasta. Siihen sinulla on oikeus.

        Vaaleja tulee ja menee.


      • Mooses.Pessi
        Ei.Hyvältä.Näytä kirjoitti:

        "Huonoja lakija vastaan tulee protestoida."
        Aika kova juttu pistää oma työpaikka kiinni ja mennä torille mölyään ja munaamaan itsenä.

        "suurempiakin asioita on miettittävänä"
        :-)

        "suurempiakin asioita on miettittävänä"

        Tää on niitä Havukka-Ahon miehiä. Molemmat jalat tukevasti ilmassa.


      • Apuva.Apuva

        " Kiinalaisten rahat on osakkeenomistajan ja johtoportaan huoli. Työntekijällä ei ole mitään osaa eikä arpaa noihin asioihin."

        Ans kattoo sitten, kun noita villkkaita mustatukkia alkaa viliseen junkkalanniemessä - veikkaan, että huudetaan Apuva, Apuva.

        Olin nuorena kalatehtaalla töissä. Kiinalaiset ostivat sen, kuukauden sisällä vaihtui työntekijöistä n. 80%. Kaikki uudet tekijät tulivat Kiinasta.


      • teräsmiesarpelasta
        Apuva.Apuva kirjoitti:

        " Kiinalaisten rahat on osakkeenomistajan ja johtoportaan huoli. Työntekijällä ei ole mitään osaa eikä arpaa noihin asioihin."

        Ans kattoo sitten, kun noita villkkaita mustatukkia alkaa viliseen junkkalanniemessä - veikkaan, että huudetaan Apuva, Apuva.

        Olin nuorena kalatehtaalla töissä. Kiinalaiset ostivat sen, kuukauden sisällä vaihtui työntekijöistä n. 80%. Kaikki uudet tekijät tulivat Kiinasta.

        Vai että oikein "nuorena kalatehtaalla" :D

        On teillä jankuttajilla melkoiset skenaariot.


      • SeOliSilloinSe

        "...että oikein "nuorena kalatehtaalla" .."

        Kyllä, kyllä. Rahhaa piti silloinkin saada, ja siellä tienasi bruttona n. 3 kertaa sen minkä sekari Suomessa rakennuksilla. Kevyemmän verotuksen kautta nettoissa ero vielä suurempi.
        Silloin ei natistu ja täristy toreilla. Oltiin liikkuvaa työvoimaa. Nykyisin näyttää olevan liikkumattomia työttömiä, joiden liikkumattomuutta "tukevat" töitä saaneet heittämällä työt pois ja mellastamalla torilla.


      • teräsmiesarpelasta
        SeOliSilloinSe kirjoitti:

        "...että oikein "nuorena kalatehtaalla" .."

        Kyllä, kyllä. Rahhaa piti silloinkin saada, ja siellä tienasi bruttona n. 3 kertaa sen minkä sekari Suomessa rakennuksilla. Kevyemmän verotuksen kautta nettoissa ero vielä suurempi.
        Silloin ei natistu ja täristy toreilla. Oltiin liikkuvaa työvoimaa. Nykyisin näyttää olevan liikkumattomia työttömiä, joiden liikkumattomuutta "tukevat" töitä saaneet heittämällä työt pois ja mellastamalla torilla.

        Taitaa se aika kullata vanhuksen muistot. Varsinkin 70-luvulla oli poliittisia lakkoja moninkertainen määrä nykyiseen. 50-luvulla taisi olla jopa poliittinen yleislakko.

        En tiedä sitten miten siellä "kalatehtaalla". Ei ilmeisesti kovin hyvin mennä, kun Kiinalaiset sen osti ja antoivat sinulle kenkää. :D


      • SeOliSilloinSe

        " 70-luvulla oli poliittisia lakkoja moninkertainen määrä nykyiseen. "

        Mistäs sen tiedät? Muistaakseni työtaisteluiden tilastoinnissa on vain jaottelu lailliset/laittomat työtaistelut ja niissä menetyt työpäivät. Nämä laittoimat - mistä nyt puhe - olivat tuolloin luonteeltaan pieniä, spontaanisti syntyneitä seisahduksia, "persettäpenkkiin". Liittojen organisoimat noudattivat yleensä säädettyä kaavaa ja olivat siten ns. laillisia työtaisteluita. Liitot varoivat lakkosakkoja (säästivät jäsenistön maksamia varoja). Laittomuuksista haastettiin tuolloin ehdoitta oikeuteen - ajat olivat silloin toiset. Jos kohta suunta tuohon kovempaan menettelyyn taitaa olla nyt taas menossa?

        "kenkää"
        No, näin ei käynyt. Kävin tuolla tehtaalla vielä toissakesänä menneitä muistelemassa, vielä oli norjalaisomistuksessa. Kiinalaisten ostama oli lakannut olemasta - Kummun tulevaisuus? Kummun kromilla paljon suurempi merkitys kinkeille, kuin Junkkalanniemen koneilla ja rähinöintiherkällä työväellä.
        Käsitykseni on, että kiinalaisetkin ostivat vain osaamista hankkimalla tehtaan. Kun se osaaminen oli hankittu, nii pillit pussiin ja toiminta Kiinaan (kuulema Malesiaan, sanoivat norjalaiset).


    • Karnevaalikauko

      Täällä on hyvä länkyttää näitä samoja juttuja kepulaisista,, maajusseista, arpelan lannanlevittäjistä, sipilöistä ja väyrysista ja miten kaikki menee päin peetä, kun nämä ovat vallassa. Länkyttämisen sijasta käykää äänestämässä jotkut muut päättämään asioista, ei ne asiat muutu täällä suomi24-sivuilla itkemällä. Iteppä olette valinneet. Ja ei, en ole kepulainen.

    • KinkkejäKiinnostaa

      "Toki välillä pitäis myös lakkoilla parempian palkkojen ja työehtojen vuoksi. "

      Hyvä olisi, kun nykyisilläkin ehdoilla sen verta touhuttas, että toiminta olis edes kannattavaa. Jos tulosta ei saada plussalle, tulee väkisten järjestelyitä.

      Ja nämä toripäivät yms touhuamiset ovat keinoja, joilla vaan hoputetaan esim. omistus-, yms järjestelyjä.

      • Ans.Kattoo.Nyt

        "Huonoja lakija vastaan tulee protestoida."

        Sitenkös se sitten tehdään, että pysäytetään tehdas? Mieletöntä, itsensä viiltelijän ratkaisu.
        Tai sitten pääkaupunkin ay-väki tiesi, että kun tappiota tekevä tehdas vielä pysäytetään, niin se on kuin puukkoa haavassa pyöräyttäis.
        Paikkakunnaksikin kuin sattumalta maailman keskustalaisin kaupunki, keskusta myös pääministerin puolue. Vasureiden voimannäyttö - ja Tornion terästehtaan väki asettu noin vain lyömäaseeksi poliittisessa riidassa, joka ei heitä oikeestaan lainkaan koske.
        Ei nämä Outokummun teräskourat taida niitä terävimpiä olla, mutta hyvä, että uni ja eväät maistuu. Hyvä on huolettoman olla.


      • TyvestäPuuhun

        "esim. omistus-, yms järjestelyjä"

        Itse veikkaan, että venäläiset osoittavat vielä kiinnostuksensa Kumpuun. Niillä on öljymiljardeja, mutta kotomaassaan huonosti (monestakin syystä) mihin sijoittaa.
        Ei se välttämättä olisi huono ratkaisu Kummullekaan. Jotainhan tässä kuitenkin tulee tapahtumaan? Kumpulaisen on kyllä viisasta tässä tilanteessa maksella asuntolainat hätäiseen pois, ettei tossut kastu.


      • TyvestäPuuhun
        TyvestäPuuhun kirjoitti:

        "esim. omistus-, yms järjestelyjä"

        Itse veikkaan, että venäläiset osoittavat vielä kiinnostuksensa Kumpuun. Niillä on öljymiljardeja, mutta kotomaassaan huonosti (monestakin syystä) mihin sijoittaa.
        Ei se välttämättä olisi huono ratkaisu Kummullekaan. Jotainhan tässä kuitenkin tulee tapahtumaan? Kumpulaisen on kyllä viisasta tässä tilanteessa maksella asuntolainat hätäiseen pois, ettei tossut kastu.

        Kemijärvi Kantalahti radan kautta olisi helppo tehdä kesät talvet ilman murtajia auki oleva satama. Tulisi samalla tämä yhteys Jäämerelle ratkaistua maame osalta.


      • teräsmiesarpelasta
        Ans.Kattoo.Nyt kirjoitti:

        "Huonoja lakija vastaan tulee protestoida."

        Sitenkös se sitten tehdään, että pysäytetään tehdas? Mieletöntä, itsensä viiltelijän ratkaisu.
        Tai sitten pääkaupunkin ay-väki tiesi, että kun tappiota tekevä tehdas vielä pysäytetään, niin se on kuin puukkoa haavassa pyöräyttäis.
        Paikkakunnaksikin kuin sattumalta maailman keskustalaisin kaupunki, keskusta myös pääministerin puolue. Vasureiden voimannäyttö - ja Tornion terästehtaan väki asettu noin vain lyömäaseeksi poliittisessa riidassa, joka ei heitä oikeestaan lainkaan koske.
        Ei nämä Outokummun teräskourat taida niitä terävimpiä olla, mutta hyvä, että uni ja eväät maistuu. Hyvä on huolettoman olla.

        "Hyvä on huolettoman olla. "

        Juuri näin, suosittelen kokeilemaan. Huomattavasti mukavampi vaihtoehto, kuin turhanpäiväisten asioiden vatvominen .


      • TyvestäPuuhun

        "turhanpäiväisten asioiden vatvominen ."

        Jollekin 1000 milj.euroa vuodessa on turhanpäiväistä? Minusta turhanpäiväistä, jopa vahingollista oli hilluminen ja kännissä öriseminen työaikaan Helsingin keskustassa. Ja asiana oli, että vastustetaan Eduskuntaa. Siinä oli kerralla kuvaruudussa pöljimmät torniolaiset.


      • teräsmiesarpelasta
        TyvestäPuuhun kirjoitti:

        "turhanpäiväisten asioiden vatvominen ."

        Jollekin 1000 milj.euroa vuodessa on turhanpäiväistä? Minusta turhanpäiväistä, jopa vahingollista oli hilluminen ja kännissä öriseminen työaikaan Helsingin keskustassa. Ja asiana oli, että vastustetaan Eduskuntaa. Siinä oli kerralla kuvaruudussa pöljimmät torniolaiset.

        Ahdistaako? Etkö pääse yli tuosta yhden päivän mielenilmauksesta?

        Sehän on jokaisen oma asia missä vapaa-aikaansa viettää ja onko kännissä vai ei.

        Eikö tuo käy jo raskaaksi vatvoa asioita jotka ei varsinaisesti edes sinulle kuulu? Keskittyisit elämään ja onnelisuuteen, perheeseen ja ystäviin. Se voisi helpottaa tuskaasi.


      • TerapiaaTerästehtaalla

        "Ahdistaako? Etkö pääse yli ..
        Eikö tuo käy jo raskaaksi...Keskittyisit elämään ja onnelisuuteen, perheeseen ja ystäviin. Se voisi helpottaa tuskaasi."

        Voin vain kuvitella ne olosuhteet Arpelassa, joissa tämä asiantuntemus teräsmiesarpelasta-nimimerkille on syntynyt.


      • teräsmiesarpelasta
        TerapiaaTerästehtaalla kirjoitti:

        "Ahdistaako? Etkö pääse yli ..
        Eikö tuo käy jo raskaaksi...Keskittyisit elämään ja onnelisuuteen, perheeseen ja ystäviin. Se voisi helpottaa tuskaasi."

        Voin vain kuvitella ne olosuhteet Arpelassa, joissa tämä asiantuntemus teräsmiesarpelasta-nimimerkille on syntynyt.

        "Voin vain kuvitella ne olosuhteet Arpelassa"

        No onhan se hyvä, että edes mielikuvitusta löytyy. Se helpottaa usein yksinäistä ja synkkää mieltä, kunhan vaan suuntautuu positiivisiin asioihin.


    • punapersepaviaanit

      Punapersepaviaanit vastuuseen lakkoilusta ja heti palkattomalle lomalle siksi aikaa matuja tuuraamaan.

      • TyvestäPuuhun

        Tämä työtaistelu oli vain AY pösöjen ja Rinteen järjestämä näytös eli seuraaviin vaaliin tarkoitettu avaus.

        Ja torniolaiset teräskourat (syistä joita voi vain arvailla) lähtivät mölisten mukaan. Ehkäpä työpaikkansakin uhalle alttiiksi laittaen.

        Taitaa niiden veteraanien, jotka painoivat aikoinaan pitkää päivää Outokummun Tornion tehtaan eteen, haudoilla lumi pölistä, kun he ihmeissään haudoissaan pyörivät nykyistä menoa seuratessaan. Yksi näistä oli Hanhirovan Veikko, olisko koko peltitehdasta ilman hänen vaikutustaan.


      • teräsmiesarpelasta
        TyvestäPuuhun kirjoitti:

        Tämä työtaistelu oli vain AY pösöjen ja Rinteen järjestämä näytös eli seuraaviin vaaliin tarkoitettu avaus.

        Ja torniolaiset teräskourat (syistä joita voi vain arvailla) lähtivät mölisten mukaan. Ehkäpä työpaikkansakin uhalle alttiiksi laittaen.

        Taitaa niiden veteraanien, jotka painoivat aikoinaan pitkää päivää Outokummun Tornion tehtaan eteen, haudoilla lumi pölistä, kun he ihmeissään haudoissaan pyörivät nykyistä menoa seuratessaan. Yksi näistä oli Hanhirovan Veikko, olisko koko peltitehdasta ilman hänen vaikutustaan.

        Mietimpä vaan, että jos yhden päivän mielenilmaus saa ihmisen jatkamaan samaa paskajankutusta viikkokausia, niin mitkä ovat tällaisen ihmisen mahdollisuudet selvitä normaalista arjesta tai elämää kohtaavasta isommasta tragediasta?

        Toki voihan olla, että nimimerkin "TyvestäPuuhun" IP-osoite johtaa Keroputaalle, mikä olisikin lohdullista, sillä se ainakin osoittaisi henkilön hakeneen apua ongelmiin ja hän olisi hyvässä hoidossa.

        Mutta näkyy vieläkin sama levy pyörivän, oikein 70-luvun henkeä muistellen :DD


      • TyvestäPuuhun

        "Keroputaalle, mikä olisikin lohdullista, sillä se ainakin osoittaisi henkilön hakeneen apua ongelmiin "

        Sen verran tiukka paikka nämä hölmöilyt lakkopäivänä näyttävät sinulle, teräsmiesarpelasta, olevan, että yrität henkilökohtaisuuksilla saada keskustelun sivuun aiheestaan - joka on "Tornion terästehtaan lakko vastuutonta toimintaa" (typo korjattu).
        Jos olet omakohtaisesti tätä onnetonta lakkopäivää ollut järjestämässä, niin jotenkin paniikkisi ymmärrän. Muuten tulkitsen sen vain arpelalaisuuden yhdeksi ilmenemismuodoksi.


      • teräsmiesarpelasta
        TyvestäPuuhun kirjoitti:

        "Keroputaalle, mikä olisikin lohdullista, sillä se ainakin osoittaisi henkilön hakeneen apua ongelmiin "

        Sen verran tiukka paikka nämä hölmöilyt lakkopäivänä näyttävät sinulle, teräsmiesarpelasta, olevan, että yrität henkilökohtaisuuksilla saada keskustelun sivuun aiheestaan - joka on "Tornion terästehtaan lakko vastuutonta toimintaa" (typo korjattu).
        Jos olet omakohtaisesti tätä onnetonta lakkopäivää ollut järjestämässä, niin jotenkin paniikkisi ymmärrän. Muuten tulkitsen sen vain arpelalaisuuden yhdeksi ilmenemismuodoksi.

        Kova olet olettamaan ja spekuloimaan kaikenlaista. Vai että oikein paniikki :D

        Voi hyvät hyssykät. Näyttää jollain muulla ketjun paskajankuttajalla se paniikki olevan. Sama levy pyörii päivästä ja viikosta toiseen.


      • narupässi

        Kepuvajakki on vain kateellinen.Menisi töihin niin ei tarvitse pillittää kuin räksyttävät akat.


    • Ole.Valmis

      Työllisyysaste paranee nopeasti, hallituksen tavoite lähellä. Eiköhän taas kohta tule etelänkirkolta kutsu mölypäivään. Tornion tehtaan pysäyttäminen puraisee niin somasti keskustavaltaisessa kaupungissa.

      • Si.Pi.Lä.Go.Go

        "Työllisyysaste paranee nopeasti, hallituksen tavoite lähellä. "

        Tämä se perimmäinen syy vasureiden levottomuuteen. Jos ja kun Sipilä hallituksineen onnistuu tavoitteissaan, jää oppositiolle luu käteen - pitkä ellei vallan lopullinen (yksittäisen poliitikon näkökulmasta) sivussa olo.
        Nyt kehitetään rähinää ja kohinaa, luodaan kuvaa, jotta oppositio on kovasti touhuamassa (vaikka silmin havaittavasti vaan turpoavat munkkeja syödessään).

        Sipilän hallitus tekee kovaa työtä, rupiseksi lainoitettua valtion taloutta pistetään kuntoon samalla kun toteutetaan päätavoitetta, työllisyyden nostoa tavoitteiden tasolle. Nuo tavoitteet olivat asetettaessa niin kunnianhimoiset, että niitä yleisesti pidettiin vain toiveajatteluna.


    • latela__lapista1

      Kummussahan tehdään jo töitä kuten muillakin työpaikoilla, lukuun ottamatta kepujen hillotuolppatyöpaikkoja.Menkää sinne räksyttämään tai tulkaa joskun kumpuun katsomaan työntekoa, kun se tuntuu olevan teille kepulaisille vierasta. Ja menkää te sinne Kempelee kirkolle räkyttämään ja pyllistelemään teidän messiassippilälle.

      • KummunOmistaja

        "Kummussahan tehdään jo töitä kuten muillakin työpaikoilla, ..."

        paitsi silloin, kun mennään torille hilluun.
        ainut metallipaja, joka pysäytettiin tuolloin.

        latela voi rauhassa jatkaa pyllistelyjään, ei kiinnosta. siitä on niin lyhyt aika, kun late muutti Ruotsista takaisin, että luulee asian tälläkin puolen rajaa kiinnostavan.


    • KepuliJussitTorilla

      Kovin on lyhyt tuo ihmismuisti, sillä eihän tästä ole edes kahta vuotta, kun tämä roskajoukko ajeli kännissä traktoreilla ja mölysi Helsingin keskustassa. Mutta mikäpä se on Kepu-maajussien ajellessa ja mölytessä, kun on valtion maksamat traktorit, lomittajat ja tukiaisrahat juoksee ja lisää ollaan vaatimassa.

      http://www.kaleva.fi/videot/maanviljelijat-osoittavat-mieltaan-helsingin-senaatintorilla/3985/

      http://tstv.fi/video/20659

      Ja keväällä oltiin sitten Vaasan satamassa taas kännissä mölisemässä.

      https://yle.fi/uutiset/3-9923364

      • Ole.Valmis

        "Mutta mikäpä se on Kepu-maajussien ajellessa ja mölytessä, kun on valtion maksamat traktorit, lomittajat ja tukiaisrahat "

        Todennäköisesti yhtä tuloksetonta hauskanpitoa ja mölyämistä kuin kumpulaisilla. Jos kohta näille maaseudun ahertajille kyllä jotenkin suo jonkun päivä, että tapaavat muitakin ihmisiä kuin lähipiirin.
        Meillä on laaja yhteinen näkemys huoltovarmuudesta - paljonko elintarvikkeita on pystyttävä maassa tuottamaan, jos maailman kauppa ruoalla ja rehulla on seis. Huoltovarmuus on se, joka sanelee maataloustuen määrän. Jos tuotanto kasvaa yli, tuet tippuu - ja toisinpäin kanssa.

        Maataloudessa heikkous on tuotannon joustamattomuudessa.
        On vaikea alkaa maajussiksi, vaikka se houkuttelevaltta näyttäisi.
        Toisaalta nykyiset viljelijät tuntevat/luulevat omistavansa oikeuden tuottaa jonkun määrän elintarvikkeita, ja kyse olisi vaan hinnasta ja tukien määrästä.
        Tulo maatalouden tuottajaksi (ja siitä luopuminen) pitäisi tulla joustavammaksi, silloin se vastaisi sitä joustavuutta, mitä palkkatyötä tekeviltä edellytetään esim. aktiivimallissa. Maatalous pitää saattaa kotimaisen kilpailun alaiseksi, sen rooli suojatyöpaikkana saa mennä.


      • KepuliJussitTorilla
        Ole.Valmis kirjoitti:

        "Mutta mikäpä se on Kepu-maajussien ajellessa ja mölytessä, kun on valtion maksamat traktorit, lomittajat ja tukiaisrahat "

        Todennäköisesti yhtä tuloksetonta hauskanpitoa ja mölyämistä kuin kumpulaisilla. Jos kohta näille maaseudun ahertajille kyllä jotenkin suo jonkun päivä, että tapaavat muitakin ihmisiä kuin lähipiirin.
        Meillä on laaja yhteinen näkemys huoltovarmuudesta - paljonko elintarvikkeita on pystyttävä maassa tuottamaan, jos maailman kauppa ruoalla ja rehulla on seis. Huoltovarmuus on se, joka sanelee maataloustuen määrän. Jos tuotanto kasvaa yli, tuet tippuu - ja toisinpäin kanssa.

        Maataloudessa heikkous on tuotannon joustamattomuudessa.
        On vaikea alkaa maajussiksi, vaikka se houkuttelevaltta näyttäisi.
        Toisaalta nykyiset viljelijät tuntevat/luulevat omistavansa oikeuden tuottaa jonkun määrän elintarvikkeita, ja kyse olisi vaan hinnasta ja tukien määrästä.
        Tulo maatalouden tuottajaksi (ja siitä luopuminen) pitäisi tulla joustavammaksi, silloin se vastaisi sitä joustavuutta, mitä palkkatyötä tekeviltä edellytetään esim. aktiivimallissa. Maatalous pitää saattaa kotimaisen kilpailun alaiseksi, sen rooli suojatyöpaikkana saa mennä.

        Hah. Tuo huoltovarmuus on täyttä Kepu-huttua jolla saadaan kiristettyä tukiaisia valtiolta. Niin kauan, kun emme ole omavaraisia energian suhteen on aivan turha puhua mistään omavaraisesta elintarviketuotannosta. Suurin osa kauppojen hyllyillä olevista elintarvikkeista on ulkomaista alkuperää, joten huoltovarmuuspuheet voi jättää Kepu-jussien horinoiksi.

        Mutta toki hyviä syitä pitää aina löytää kannattamattoman elinkeinon ylläpitämiseen ja Helsingin kaduilla kännissä traktoreilla rälläämiseen. Maanviiljelijöiden kännissä rällääminen ja mölyäminen varmaan on sitä huoltovarmutta ja omavaraisuutta, kun sen valtio kustantaa.

        Kuinkahan kauan kaupunkilaiset jaksavat elättää kannattamatontya maatalouta? Tuskin enään kovin kauan.


      • Suojelu

        "huoltovarmuus on täyttä Kepu-huttua"

        Kepu tai ei, yhteinen näkemys tähän asti ainakin. Eikä koske vain elintarvikkeita, koskee esim. energiaa (perehdys asiaan, uskon että tietoakin saatavilla), rakka-aineita, vaatteita, ... Onpa vanhalla (energiapihillä) tekniikalla toimivia kokonaisia tuotantolaitoksiakin mukana tässä varmuudessa.
        Mutta tuo huoltovarmuusonhuttua- tokaisu on luonteeltaan sellainen, että vaikuttaa niiltä kuuluisilta viimeisiltä sanonnoilta ennen katastrofia - toivottavasti ei.


      • Kop.Kop.Kop
        KepuliJussitTorilla kirjoitti:

        Hah. Tuo huoltovarmuus on täyttä Kepu-huttua jolla saadaan kiristettyä tukiaisia valtiolta. Niin kauan, kun emme ole omavaraisia energian suhteen on aivan turha puhua mistään omavaraisesta elintarviketuotannosta. Suurin osa kauppojen hyllyillä olevista elintarvikkeista on ulkomaista alkuperää, joten huoltovarmuuspuheet voi jättää Kepu-jussien horinoiksi.

        Mutta toki hyviä syitä pitää aina löytää kannattamattoman elinkeinon ylläpitämiseen ja Helsingin kaduilla kännissä traktoreilla rälläämiseen. Maanviiljelijöiden kännissä rällääminen ja mölyäminen varmaan on sitä huoltovarmutta ja omavaraisuutta, kun sen valtio kustantaa.

        Kuinkahan kauan kaupunkilaiset jaksavat elättää kannattamatontya maatalouta? Tuskin enään kovin kauan.

        "Helsingin kaduilla kännissä traktoreilla rälläämiseen"

        Väkevä syyte rattijuoppoudesta, sinulla lienee kysyttäessä esittää todisteet? Voi olla tarpeen, että löytyy.


      • KepuliJussitTorilla
        Kop.Kop.Kop kirjoitti:

        "Helsingin kaduilla kännissä traktoreilla rälläämiseen"

        Väkevä syyte rattijuoppoudesta, sinulla lienee kysyttäessä esittää todisteet? Voi olla tarpeen, että löytyy.

        Näkeehän noista jo kauas, että ympäri kännissä suurin osa mölyää ja örveltää. Mutta hyvähän se on tukiaisilla juopotella ja ajella. Ei työt paina.


    • Oi.vOi

      "Kuinkahan kauan kaupunkilaiset jaksavat elättää kannattamatontya maatalouta?"

      Jotenkin vielä tuon maatalouden hahmottaa tarpeelliseksi. Ruoka on tarpeen meille jokaiselle ja joka päivä.

      Mutta miksi ihmeessä tuhoamme malmivarojamme, pilaamme merenrantojamme, luontoamme johonkin peltitehtaaseen, joka hakkaa käsittämättömiä tappiolukuja vuosi vuoden perään?

      • KepuliJussitTorilla

        Eihän kyse ole maatalouden tarpeellisuudesta vaan kannattavuudesta. Maataloutta tuetaan Suomessa vuodessa yli 4 miljardilla Eurolla, joista 2 miljardia on suoraa rahallista tukea. Maataloustuotannon arvo on 4,3 miljardia

        Joku Kepu-jussi voisi selittää, että mitä järkeä tässä on? Joo se huoltovarmuus-selitys ei oikein enään kanna, kun Suomi ei ole elintarvikkeiden, eikä oikein minkään muunkaan suhteen omavarainen.

        Terästehdas ja sen pyörittäminen tappiolla on yksinomaan sen omistajien asia. Niin kauan, kuin omistajilla on rahaa toimintaa pyörittää, niin tehdas pyörii.

        Kyllä maanviljelijälläkin on oikeus pyörittää tappiollista toimintaa, kunhan tekee sen omilla rahoilla, eikä kaupunkilaisten veronmaksajien rahoilla.

        Mutta toki Kepun masinoima känniajelu traktorilla ja mölyäminen Helsingin keskustassa varmasti tukiviljelijän tuskaa helpottaa. Tukiviljelyn maksajat ei vaan kovin hyvällä tuollaista häiriköintiä katso. Eikö maajuseille riitä, että he kuppaavat kaupunkilaisten rahat, mutta pitääkö vielä kännissä ajella ja mölytä keskellä kaupunkia häiriten kunnollisten veronmaksajien elämää?


      • SiisEiNäin

        Esim vuonna 2013 maatalouden tuet kokonaisuudessaan olivat noin 1,5 kertaa Outokummun tekemän tappion suuruiset. Ja maataloudesta sai ansionsa - eli niillä tuilla työllistettiin n. 140 000 ihmistä. Työpaikkojen lisäksi saatiin omavaraisuutta ja kauppaan suomalaista evästä, jonka tuotantoon käytettyt panokset jäivät pitkälti pyörimään kansantaloudessamme - esim. Valmettien (Valtra) ostot (joista tuolla yllä mainittiin).

        V. 2013 Outokumpu teki 1000 milj. euroa tappiota (joka piti kattaa muista varoista) ja Outokumpu työllisti lähemmäksi 10000 ihmistä. Tappioista hyötyvät ennen muuta pelin ostajat, jotka pääasiassa ulkolaisia. Saavat peltinsä tuotantokustannuksia halvemmalla. Nuo miljoona valuvat siis hyödyttämään muita kuin suomalaisia.


      • KepuliJussitTorilla

        "Mutta miksi ihmeessä tuhoamme malmivarojamme, pilaamme merenrantojamme, luontoamme johonkin peltitehtaaseen, joka hakkaa käsittämättömiä tappiolukuja vuosi vuoden perään? "

        Tähän voisi vielä kommentoida, että Outokumpu Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 6,3 miljardia euroa ja tilikauden tulos 392 miljoonaa.

        Saattaisihan se hieman närää herättää, jos valtio maksaisi Outokummulle suoraa rahallista tukea puolet liikevaihdosta. Mutta maanviljelijöillä on oikeus harjoittaa tappiollista liiketointaa veronmaksajien rahoilla ja se on ihan ok vai?

        Sitten kun ei saada tarpeeksi tukea, niin Kepu masinoi känni-möly-ajelu-mielenosoituksen Helsinkiin.


      • Teräskourat
        KepuliJussitTorilla kirjoitti:

        Eihän kyse ole maatalouden tarpeellisuudesta vaan kannattavuudesta. Maataloutta tuetaan Suomessa vuodessa yli 4 miljardilla Eurolla, joista 2 miljardia on suoraa rahallista tukea. Maataloustuotannon arvo on 4,3 miljardia

        Joku Kepu-jussi voisi selittää, että mitä järkeä tässä on? Joo se huoltovarmuus-selitys ei oikein enään kanna, kun Suomi ei ole elintarvikkeiden, eikä oikein minkään muunkaan suhteen omavarainen.

        Terästehdas ja sen pyörittäminen tappiolla on yksinomaan sen omistajien asia. Niin kauan, kuin omistajilla on rahaa toimintaa pyörittää, niin tehdas pyörii.

        Kyllä maanviljelijälläkin on oikeus pyörittää tappiollista toimintaa, kunhan tekee sen omilla rahoilla, eikä kaupunkilaisten veronmaksajien rahoilla.

        Mutta toki Kepun masinoima känniajelu traktorilla ja mölyäminen Helsingin keskustassa varmasti tukiviljelijän tuskaa helpottaa. Tukiviljelyn maksajat ei vaan kovin hyvällä tuollaista häiriköintiä katso. Eikö maajuseille riitä, että he kuppaavat kaupunkilaisten rahat, mutta pitääkö vielä kännissä ajella ja mölytä keskellä kaupunkia häiriten kunnollisten veronmaksajien elämää?

        "Maataloutta tuetaan Suomessa ..."

        Pitää paikaansa. Ja tästä tuesta päättää - asioihin perehdyttyään - Eduskunta.
        Näin toimitaan demokratiassa.

        On toki Outokummun omistajien asia, kauanko tappiopesää ruokitaan ja toivotaan parempaa huomista. Maataloudessakin aina joskus pistetään "lihoiksi", näin voivat Kummun omistajatkin kyllästyttyään tehdä.

        Mutta vertailussa suurusluokat tulevat esiin - outokumpulainen metallimies tarvitsi v. 2013 noi 10 kertaisen tuen työpaikkansa olemassaoloon kuin Arpelan karjankasvattaja.

        Ymmärrystä tähän Outokummun tukemiseen ei lisää yhtään Helsingin torilla mellastus työaikana.


      • KepuliJussitTorilla
        SiisEiNäin kirjoitti:

        Esim vuonna 2013 maatalouden tuet kokonaisuudessaan olivat noin 1,5 kertaa Outokummun tekemän tappion suuruiset. Ja maataloudesta sai ansionsa - eli niillä tuilla työllistettiin n. 140 000 ihmistä. Työpaikkojen lisäksi saatiin omavaraisuutta ja kauppaan suomalaista evästä, jonka tuotantoon käytettyt panokset jäivät pitkälti pyörimään kansantaloudessamme - esim. Valmettien (Valtra) ostot (joista tuolla yllä mainittiin).

        V. 2013 Outokumpu teki 1000 milj. euroa tappiota (joka piti kattaa muista varoista) ja Outokumpu työllisti lähemmäksi 10000 ihmistä. Tappioista hyötyvät ennen muuta pelin ostajat, jotka pääasiassa ulkolaisia. Saavat peltinsä tuotantokustannuksia halvemmalla. Nuo miljoona valuvat siis hyödyttämään muita kuin suomalaisia.

        Maatlous työllistää 65000 ihmistä. Tuo sun 140000 taisi olla 80-luvulla.

        4 miljardia suoraa ja välillistä tukea / 65000 maanviljelijää 61539€ No eipä ihme, että on aikaa ja rahaa ajella uusilla traktoreilla ja mölytä keskellä työpäivää Helsingissä kerjäämässä vielä lisää rahaa kannaattamattomaan yritystoimintaan.

        Tässäpä muuten aktiivimallin puolestapuhujan Juhana Vartiaisen hyvä artikkeli maataloudesta.

        http://www.maaseutumedia.fi/juhana-vartiaisen-kolumni-kullankallis-maataloutemme/

        Mihin perustuu maanviljelijöiden oikeus harjoittaa tappiollista liiketointaa verorahoilla? Suomessa on huutava työvoimapula, joten nuo 65000 maanviljelijää varmasti löytäisivät työpaikkoja, jossa tuotavuus on kuluja korkeampi.

        Maanviljelijöillekkin pitäisi tehdä aktiivimalli.


      • KepuliJussitTorilla
        Teräskourat kirjoitti:

        "Maataloutta tuetaan Suomessa ..."

        Pitää paikaansa. Ja tästä tuesta päättää - asioihin perehdyttyään - Eduskunta.
        Näin toimitaan demokratiassa.

        On toki Outokummun omistajien asia, kauanko tappiopesää ruokitaan ja toivotaan parempaa huomista. Maataloudessakin aina joskus pistetään "lihoiksi", näin voivat Kummun omistajatkin kyllästyttyään tehdä.

        Mutta vertailussa suurusluokat tulevat esiin - outokumpulainen metallimies tarvitsi v. 2013 noi 10 kertaisen tuen työpaikkansa olemassaoloon kuin Arpelan karjankasvattaja.

        Ymmärrystä tähän Outokummun tukemiseen ei lisää yhtään Helsingin torilla mellastus työaikana.

        Edelleenkin Outokumpu on yksityinen pörssiyrtys ja sen omistajat päättävät mitä rahoillaan tekevät.

        Nyt vain jumituit tuohon vuoteen 2013 koska se oli Outokummun historian huonoin. Ja mitä niihin tappiolukuihin tulee, niin tuo miljardin tappio vuonna 2013 koostuu suurelta osin yrityskauppojen myötä tulleista alaskirjauksista. Liiketappio oli hiomattavasti pienempi tuona vuonna. Mutta edelleenkin nämä ovat vain ja ainoastaan Outokummun omistajien asioita.

        Asia olisi hieman eri, jos valtio maksaisi Outokummulle suoraa ja välillistä tukea joka vuosi liikevaihdon verran. Mutta sehän ei ole mahdollista, kuin maataloudessa.

        Maatalous on ollut tappiollista viimeiset 100 vuotta ja tahti vaan kiihtyy. Toivottavasti seuraava hallitus laittaa stopin tälle hulluudelle. Jos hallituspohja olisi Kokoomus, SDP ja Vihreät, niin maajusseilla alahuuli väpättäisi.

        Toki ainahan Kepu voisi masinoida känni-möly-traktoriajeluja.


      • OutoTuettunaPystyssä

        "Maatalous työllistää arviolta noin 58 000 yrittäjää, jotka ovat viljelijöitä ja yhtymien osakkaita. Palkansaajia on noin 17 000. Vakituisesti palkattujen työntekijöiden lisäksi tiloilla työskentelee runsaasti lyhytaikaista työvoimaa. Lähes 90 prosenttia tiloista on perheviljelmiä, jotka työllistävät lähinnä viljelijät ja heidän perheenjäsenensä. Maatalous työllistää välillisesti esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, kaupan alalla ja kuljetusalalla."

        Päädytään tänä vuonnakin pitkälti päälle 120 000, jotka toimeentuloa maanviljelystä saavat.



        "Maataloustuet ovat Suomessa 4 miljardia euroa vuodessa, kun välilliset tuet kuten tullimuurilla korotettu hintataso huomioidaan. Pelkät suorat tuet EU:lta ja veronmaksajilta maanviljelylle olivat 1,9 miljardilla euroa. "

        Esim. tullimuurirahoja ei taida viljelijän tilillä näkyä? Myös muut välilliset tuet, joita yli puolet, ei tue viljelijää, vaan laskee kuluttajan maksamaa hintaa.
        Jos laskuharjoituksia haluaa tehdä, niin max 1,9 Mrd viivan yläpuolella.
        Silloin päädytäänkin noin 15 t€/nuppi lukuihin. Ja tämäkin alle voi hyvillä perustein laskuja tehdä.



        "Maanviljelijöillekkin pitäisi tehdä aktiivimalli."

        Tässä täysin samaa mieltä. Tuottajaksi (maanviljelijäksi) pitäisi kaikilla olla helpompi siirtyä, samoin kuin maanviljelyn lopettaminen. Tuotantovälineiden markkinat maataloudessa (lähinnä maatilat) kehittymättömät.
        Tietenkään tässä joustavuuden lisäämisessä ei pidä ampua yli, ruoalla ei pidä leikkiä. Mutta kyllä nykyinen kankeus on haitaksi kaikille, niin viljelijöille kuin kuluttajille. Ennen muuta kansantaloudellemme.


      • KepuliJussitTorilla
        OutoTuettunaPystyssä kirjoitti:

        "Maatalous työllistää arviolta noin 58 000 yrittäjää, jotka ovat viljelijöitä ja yhtymien osakkaita. Palkansaajia on noin 17 000. Vakituisesti palkattujen työntekijöiden lisäksi tiloilla työskentelee runsaasti lyhytaikaista työvoimaa. Lähes 90 prosenttia tiloista on perheviljelmiä, jotka työllistävät lähinnä viljelijät ja heidän perheenjäsenensä. Maatalous työllistää välillisesti esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, kaupan alalla ja kuljetusalalla."

        Päädytään tänä vuonnakin pitkälti päälle 120 000, jotka toimeentuloa maanviljelystä saavat.



        "Maataloustuet ovat Suomessa 4 miljardia euroa vuodessa, kun välilliset tuet kuten tullimuurilla korotettu hintataso huomioidaan. Pelkät suorat tuet EU:lta ja veronmaksajilta maanviljelylle olivat 1,9 miljardilla euroa. "

        Esim. tullimuurirahoja ei taida viljelijän tilillä näkyä? Myös muut välilliset tuet, joita yli puolet, ei tue viljelijää, vaan laskee kuluttajan maksamaa hintaa.
        Jos laskuharjoituksia haluaa tehdä, niin max 1,9 Mrd viivan yläpuolella.
        Silloin päädytäänkin noin 15 t€/nuppi lukuihin. Ja tämäkin alle voi hyvillä perustein laskuja tehdä.



        "Maanviljelijöillekkin pitäisi tehdä aktiivimalli."

        Tässä täysin samaa mieltä. Tuottajaksi (maanviljelijäksi) pitäisi kaikilla olla helpompi siirtyä, samoin kuin maanviljelyn lopettaminen. Tuotantovälineiden markkinat maataloudessa (lähinnä maatilat) kehittymättömät.
        Tietenkään tässä joustavuuden lisäämisessä ei pidä ampua yli, ruoalla ei pidä leikkiä. Mutta kyllä nykyinen kankeus on haitaksi kaikille, niin viljelijöille kuin kuluttajille. Ennen muuta kansantaloudellemme.

        "Päädytään tänä vuonnakin pitkälti päälle 120 000, jotka toimeentuloa maanviljelystä saavat."

        Kaikki tämä maksaa veronmaksajalle 33333€/ työpaikka. Aika kallista työllistämistä, kun hyöty tästä on puhdas nolla.

        Juhana Vartiasita lainatakseni "kielletään traktorit" niin saadaan maatalouteen heti 200000 työpaikka lisää.

        Maanviljelyn aktiivimallin tulisi tarkoittaa vain ja ainoastaan kannattavaa tuotantoa ilman tukiaisia. Olisi kai se maanviljelijällekkin ylpeys olla kannattavan maataloustoiminnan harjoittaja, kuin jatkuvassa tukiautomaatissa roikkuminen ja traktorimarsseilla mölyäminen ja kännääminen.

        Ne ne jotka maanviljelystä luopuvat, löytävät varmasti työpaikan. On työvoimapula sen verran kova tällä hetkellä. Nyt vain on kohdanto ja kannustinloukku ongelma Mielummin nostetaan ruhtinaalisia maataloustukiaisia, kuin että lähdettäisiin kannattavaan työhön.


      • KuisLasketaan
        KepuliJussitTorilla kirjoitti:

        Edelleenkin Outokumpu on yksityinen pörssiyrtys ja sen omistajat päättävät mitä rahoillaan tekevät.

        Nyt vain jumituit tuohon vuoteen 2013 koska se oli Outokummun historian huonoin. Ja mitä niihin tappiolukuihin tulee, niin tuo miljardin tappio vuonna 2013 koostuu suurelta osin yrityskauppojen myötä tulleista alaskirjauksista. Liiketappio oli hiomattavasti pienempi tuona vuonna. Mutta edelleenkin nämä ovat vain ja ainoastaan Outokummun omistajien asioita.

        Asia olisi hieman eri, jos valtio maksaisi Outokummulle suoraa ja välillistä tukea joka vuosi liikevaihdon verran. Mutta sehän ei ole mahdollista, kuin maataloudessa.

        Maatalous on ollut tappiollista viimeiset 100 vuotta ja tahti vaan kiihtyy. Toivottavasti seuraava hallitus laittaa stopin tälle hulluudelle. Jos hallituspohja olisi Kokoomus, SDP ja Vihreät, niin maajusseilla alahuuli väpättäisi.

        Toki ainahan Kepu voisi masinoida känni-möly-traktoriajeluja.

        " kannattavaa tuotantoa ilman tukiaisia"

        Nämä ovat vähän sellaisia asioita, että kuinka niitä lasketaan.
        Jos ja kun ruoasta maksetaan 14% alv:a, niin sen kertymä riittää yllin kyllin tukiaisiin. Mutta ymmärrän kyllä, että tämäkin voi nähdä toisin.
        Maksat siis tukiaiset silloin, kun E-liikkeen kassalla maksat jauhelihasi tai essonbaarissa puraset munkin - niin se menee.

        Ja osa alv:n kertymästä jää vielä valtion muihin kuluihin kuin maatalouden tukiaisiin - vaikka Outokummun osakeannin lunastamiseen.

        "Tavaroiden ja palveluiden verokannat 14 %: elintarvikkeet, rehu, ravintola- ja ateriapalvelut"


    • KenelleEnitenTukea

      "Mihin perustuu maanviljelijöiden oikeus harjoittaa tappiollista liiketointaa verorahoilla? "

      Eihän sellaista "oikeutta" ole. Kyse on ruoan tuotannosta ja ruoantuotantoon kohdistunut tuki viimekädessä tulee kuluttajille. Näistä asioista meillä päätetään Eduskunnassa, sieltä ne säännöt ja rajat nykyiselle menolle. Jos on eri mieltä, voi asettua seuraaviin vaaleihin ehdolle - siitä se lähtee.

      Tuki kyllä aiheuttaa tehottomuutta tuotantoon - mutta kukapa meistä niin kovasti hinkuisi tehomaatalouden tuotteita. Meillä voi kaupan kyljyksestä tarvittaessa jäljittää karsinan, sian ja eläimen kasvattajan, mistä liha on lähtöisin. Tästäkin jotkut ovat valmiit maksamaan. Ainakin lääkintäviranomaiset ( niin eläin- kuin ihmislääkärit) pitävät siitä.
      Olin nuorena Tukholmassa ravintolan keittiössä apukokkina - perkasin kaloja ja käsittelin lihoja. Kaikki liha tuohon ravintolaan tuli Etelä-Amerikasta. En syönyt ko. ravintolassa naudan-
      tai hevosenliharuokia vaikka ne olisivat palkkaetuihin kuulunut.

      Toki luonnonolotkin meillä sellaiset, ettei oikein millään kyetä tasavertaiseen kilpailuun suotuisempien kasvuolosuhteiden maiden kanssa.



      Mutta on se kumma, kun vieressä kromikaivo, Isohaara pukkaa edullista sähköä, ydinvoimala värkätty jonkin matkan päähän - yhteiskunta on kaikki olosuhteet otollisiksi järjestänyt. Niin sitten tehdään vuositolkulla satoja miljoonia tappiota. Lopuksi hypätään Helsingin torille mölyämään ja kansanedustaja Juhana Vartiaista pilkkahuudoin pois puheenpidosta kyöräämään.

      Olkoon maataloudesta mitä mieltä hyvänsä, niin kyllä Kumpulaisten käytös ja realiteettien taju tuona lakkopäivänä oli heikko.

      • KepuliJussitTorilla

        Tässäpä niitä Juhana ajatuksia lisää.

        http://www.maaseutumedia.fi/juhana-vartiaisen-kolumni-kullankallis-maataloutemme/

        Sitten maajussien känniörveltämistä ja traktorin väärinpysäköintiä, ja turhaa tyhjäkäyntiä, meluamista, saastuttamista. Siis laittomuuksia. Puhumattakaan kännissäajelusta.

        http://www.kaleva.fi/videot/maanviljelijat-osoittavat-mieltaan-helsingin-senaatintorilla/3985/

        http://tstv.fi/video/20659

        Maajusseillehan tuo muuten ei ollut edes lakkopäivä. Tukiaiset juoksivat tilille vaikka työhommista ei ollut tietoakaan vaan työaikana örvellittiin ja mölyttiin kännissä kaukana pelloilta, keskellä Helsinkiä. Kaikki tämä Kepun siunauksella ja lisätukiaisten kanssa. Kaupunkilaisten veronmaksajien piikki on auki.


      • alavaikkaAsta

        "Maajusseillehan tuo muuten ei ollut edes lakkopäivä. "

        Perehdy yrittämisen alkeisiin, niin et puhu hölmöjä.


      • HooHoi

        "traktorin väärinpysäköintiä, ja turhaa tyhjäkäyntiä"

        :-)
        tais joku siellä jonossa pierastakkin. kovaa menoa pohjolassa.


      • KepuliJussitTorilla
        alavaikkaAsta kirjoitti:

        "Maajusseillehan tuo muuten ei ollut edes lakkopäivä. "

        Perehdy yrittämisen alkeisiin, niin et puhu hölmöjä.

        Ai että oikein "yrittämisen" alkeisiin. Maaviljelyhän se on todellista yrittämistä, ilman riskin häivää, kun valtio maksaa kaiken.

        Maatalouden tuotannon arvo on 4,3 miljardia vuodessa ja maataloustuet yli 4 miljardia vuodessa. Siinäpä sitä todellista yrittämistä, kun rahaa maksetaan vastikkeetomasti silloinkin, kun mölytään ja rällätään kännissä uudenkarheilla traktoreilla Helsingin toreilla parhaaseen työaikaan.

        Kysymys,johon kukaan ei vielä ole osannut vastata kuuluu: Miksi maanviljelijöillä on oikeus harjoittaa raskaasti tappiollista yritystoimintaa veronmaksajien rahoilla?


      • DeMo.Kraatti

        "Miksi maanviljelijöillä on oikeus harjoittaa ..."

        Koska Eduskunta on säätänyt lain, joka sen mahdollistaa.

        Toivottavasti tämä antaa sinua askarruttavaan vastauksen.


      • KepuliJussitTorilla
        DeMo.Kraatti kirjoitti:

        "Miksi maanviljelijöillä on oikeus harjoittaa ..."

        Koska Eduskunta on säätänyt lain, joka sen mahdollistaa.

        Toivottavasti tämä antaa sinua askarruttavaan vastauksen.

        Aika tyhjentävä vastaus ja kuvaa hyvin Kepulaisten ajatusmaailmaa.

        Tappiollinen tuotanto on lailla sallittua niille ryhmille, jotka Kepua kannattavat.

        Tappio on Kepulaisille kovin tuttua, varsinkin kun se tehdään verorahoilla. Maanviljely, Terrafame, tuulivoima ym "risupaketit" on näistä hyviä esimerkkejä. Pelkästään näihin Kepu on tuhlannut verorahoja tällä vaalikaudella 15 miljardia euroa.

        Toki itseäni hävttäisi olla verovaroilla elävä loinen, kuten maanviljelijät.


    • Ka.las.ta.ja

      "Outokumpu Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 6,3 miljardia euroa"

      Tosta kun laskee yhden päivän hinnan, niin selviää näiden metallikourien hulinan hinta.
      Kuinka ne kehtaa?

      • Ei.Hyvältä.Näytä

        Ja yhteenvetona keskustelusta:

        "känniörveltämistä ja traktorin väärinpysäköintiä, ja turhaa tyhjäkäyntiä, meluamista, saastuttamista."

        Outokumpulaiset - ainakin muutama puuhamies oli nähnyt (osallistunutkin?) maataloustuottajien traktorimarssin. Asia oli jotenkin viehättänyt, jotain samaa alkukantaisuutta kuin arpelassa. Tiedostetusti tai tiedostamatta alettiin touhuta porukalla tehtävää reissua pääkaupunkiin.
        Ja lopun me kaikki jo tiedämme. Hinta-arvioksi tälle tuli, että Kumpu menettää tuloja n. 20 milj.euroa.
        Asiasta jää kivi kenkään, luottamus on mennyt. Tehdas on paskana pitkään.

        Kova päivä Tornion tehtaalle.
        Kumpulaisten kuva seudun muiden asujien silmissä on muuttunut narisijoiksi, jotka eivät tahdo tehdastaan pyörimään - niinkuin noissa maanviljelijöissä (maanviljelyä napapiirin vieressä) ei jo olisi ollut kylliksi


      • keppulipeppuli
        Ei.Hyvältä.Näytä kirjoitti:

        Ja yhteenvetona keskustelusta:

        "känniörveltämistä ja traktorin väärinpysäköintiä, ja turhaa tyhjäkäyntiä, meluamista, saastuttamista."

        Outokumpulaiset - ainakin muutama puuhamies oli nähnyt (osallistunutkin?) maataloustuottajien traktorimarssin. Asia oli jotenkin viehättänyt, jotain samaa alkukantaisuutta kuin arpelassa. Tiedostetusti tai tiedostamatta alettiin touhuta porukalla tehtävää reissua pääkaupunkiin.
        Ja lopun me kaikki jo tiedämme. Hinta-arvioksi tälle tuli, että Kumpu menettää tuloja n. 20 milj.euroa.
        Asiasta jää kivi kenkään, luottamus on mennyt. Tehdas on paskana pitkään.

        Kova päivä Tornion tehtaalle.
        Kumpulaisten kuva seudun muiden asujien silmissä on muuttunut narisijoiksi, jotka eivät tahdo tehdastaan pyörimään - niinkuin noissa maanviljelijöissä (maanviljelyä napapiirin vieressä) ei jo olisi ollut kylliksi

        "Hinta-arvioksi tälle tuli, että Kumpu menettää tuloja n. 20 milj.euroa"

        Heh. Ota nolla pois perästä ja siirrä se eteen. Numeroiden väliin pilkku niin ollaan vähän lähempänä totuutta.

        Mutta tosiasia on, että hallituksen nöyryytystoimia olisi pitänyt vastustaa paljon aiemmin ja paljon voimakkaammin. Mutta hyvä, että edes nyt herättiin.

        Onhan sieltä kansalaisaloitekkin vielä tulossa käsittelyyn asian tiimoilta.

        Toki Suomalainen "demokratia" ryhmäkureineen estää järkevät ja oikeudenmukaiset päätökset, koska kansanedustajien on pakko äänestää, niin kuin puolue-eliitti käskee. Omilla aivoillaan ajatteleva ja ryhmäkurista poikkeava kansanedustaja joutuu rangaistustoimenpiteiden kohteeksi ja pahimmassa tapauksessa koko poliittinen ura tuhotaan, vain eriävän mielipiteen vuoksi. Käytännössä kaikki valta on kolmen hallituspuolueen puheenjohtajilla eli puolueiden joiden kannattus on alle 40%

        Että se siitä Suomalaisesta "kansanvallasta". hyvin on mallia otettu Itänaapurista.

        Tornion teräsksentekijät tekivät sen mitä muut velliperseet eivät uskaltaneet. Kunnia heille siitä.


      • NäinSe.On

        "Toki Suomalainen "demokratia" ryhmäkureineen estää järkevät ja oikeudenmukaiset päätökset, koska kansanedustajien on pakko äänestää, niin kuin puolue-eliitti käskee. "

        Suomalainen "demokratia" työpaikoilla estää järkevät päätökset, koska työntekijän on pakko painostuksen alla äänestää ja toimia niin kuin ay-juntat käskee.


      • SoliSoli

        Omilla aivoillaan ajatteleva ja ay-patujen linjasta poikkeava työntekijä joutuu rangaistustoimenpiteiden kohteeksi ja pahimmassa tapauksessa joutuu lähtemään koko työpaikasta.


      • HehHeh

        "Heh. Ota nolla pois perästä..."

        Kyllähän tämmöisiä hehetyksiä voi heitellä, mutta ei niillä ole mitään perustetta - se kun vain jotain hölisee.


        "Outokumpu Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 6,3 miljardia euroa"

        Tuon liikevaihdon kun jakaa työpäivien määrällä vuodessa, niin pääsee lähelle totuutta. Iso summa, pitäis ajatella ensin.


      • KepuliJussitTorilla
        HehHeh kirjoitti:

        "Heh. Ota nolla pois perästä..."

        Kyllähän tämmöisiä hehetyksiä voi heitellä, mutta ei niillä ole mitään perustetta - se kun vain jotain hölisee.


        "Outokumpu Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 6,3 miljardia euroa"

        Tuon liikevaihdon kun jakaa työpäivien määrällä vuodessa, niin pääsee lähelle totuutta. Iso summa, pitäis ajatella ensin.

        "Tuon liikevaihdon kun jakaa työpäivien määrällä vuodessa, niin pääsee lähelle totuutta. Iso summa, pitäis ajatella ensin. "

        No kerroppas mihin lukuun pääsit? Odotoan mielenkiinnolla :D


      • KallistaLystiä

        6 300 000 000 / 350 = ?
        siinä se ~ paljonko hilluminen puras.


      • KepuliJussitTorilla
        KallistaLystiä kirjoitti:

        6 300 000 000 / 350 = ?
        siinä se ~ paljonko hilluminen puras.

        Ai nekö oli oli kaikki Outokummun 11000 työntekijää lakossa Ruotsia, Iso-Britaniaa, Hollantia ja USA:ta myöten? En tiennytkään.

        Miksi täällä sitten vain Torniolaisia teräksentekijöitä syytetään? Toki mukava kuulla, että aktiivimallia on vastustettu myös ulkomailla. Tästäpä ei media ole kertonut. Miksiköhän?

        PS. Laske uudelleen.


    • sammoomieltä

      "Olkoon maataloudesta mitä mieltä hyvänsä, niin kyllä Kumpulaisten käytös ja realiteettien taju tuona lakkopäivänä oli heikko."

      1

    • sammoomieltä

      "Tornion teräsksentekijät tekivät sen mitä muut velliperseet eivät uskaltaneet. Kunnia heille siitä."

      1

      • Valimo

        "Tornion teräsksentekijät tekivät sen mitä muut velliperseet eivät uskaltaneet. "

        En menis kaikkia muita metallin työpaikkoja velliperseiksi nimitteleen.

        Tunnen mielialat maamme suurimmissa ja vanhimmissa metallipajoissa. Pelko ei siellä tunteena kun asioita käsitellään, analyyttinen, ajatteleva ote pinnassa. Näin vanhoilla teollisuuspaikkakunnilla, Torniossa koko teollisuus kovin tuoretta ja siksikin mennä helposti akitaattoreiden ansaan.
        Sanonta on, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Eihän nämä riekkumiset, töistä poissaolot ja vellipersenimittelyt seurauksitta mene.


      • KepuliJussitTorilla
        Valimo kirjoitti:

        "Tornion teräsksentekijät tekivät sen mitä muut velliperseet eivät uskaltaneet. "

        En menis kaikkia muita metallin työpaikkoja velliperseiksi nimitteleen.

        Tunnen mielialat maamme suurimmissa ja vanhimmissa metallipajoissa. Pelko ei siellä tunteena kun asioita käsitellään, analyyttinen, ajatteleva ote pinnassa. Näin vanhoilla teollisuuspaikkakunnilla, Torniossa koko teollisuus kovin tuoretta ja siksikin mennä helposti akitaattoreiden ansaan.
        Sanonta on, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Eihän nämä riekkumiset, töistä poissaolot ja vellipersenimittelyt seurauksitta mene.

        "Eihän nämä riekkumiset, töistä poissaolot ja vellipersenimittelyt seurauksitta mene. "

        Tuo sinun pitäisi kertoa toreilla ja satamissa jatkuvasti kännissä riekkuville lois-maajusseille. :D Voi tukiaisrahat loppua, jos kunnioitusta veronmaksajia kohtaan ei löydy.


      • HankalaPaikka

        "kännissä riekkuville lois-maajusseille."

        Koville ottaa, kun tähän Outokummun työntekijöiden käyttäytymistä koskevaan keskusteluun jatkuvasti sekotetaan näitä maajussi-juttuja.

        Ilmeisesti asiat painavat kumpulaisten mieltä, ja oloa koetetaan helpottaa toistelemalla, että kyllä ne toisetkin. Kun outokumpulaisten monellakin tapaa arvelluttavasta käytöksestä muistuttelevia epäillään keskustalaisiksi, niin kepu sitten tässä "kyllä sääkin"-,kohteena.

        Ei ne asiat siellä Outokummussa yhtään helpommin selviä, vaikka paikallinen maamieskuoro päivittäin tunnustaisi, että tukia otetaan ja sikailtukin ollaan.

        Kummulla profiloiduttiin lakkoherkiksi - ja voi hyvänen aika mistä syystä. Täysin käsittämätöntä ottaa tuollainen viitta kannettavaksi tilanteessa, missä tehdas taistelee olemassaolostaan.

        Meno ollut semmoista, että tj sai jo mennä. Ellei ala oikeen vieläkään, niin taitaa olla rakenteelliset järjestelyt edessä.


    • AYONvoimaa

      Kyllähän se on niin että suurilla työpaikoilla näytetään,mitä ollaan mieltä hallituksen poliitiikasta. Ei hyväksytä EK: tai porvarihallituksen sanelua,Kyllä se vielä on kansalla valta ja jos kansa lyö perseet kenttään, niin Porvari nöyrtyy, niin se on joutunut tekemään ennenkin, ja joutuu nöyrtymään vieläkin, se on vaan ajan kysymys.Ei palata torppari aikaan,vaikka EK sitä haluais.
      Toivottavasti meidän nuoriso käsittäis ettei kokoomus aja vähävaraisen asiaa vaan rahaa rikkaille.

      • TampereenHangilla

        "Ei hyväksytä EK: tai porvarihallituksen sanelua,Kyllä se vielä on kansalla valta "

        Kansaa edustaa Eduskunta. Eduskunta oli säätänyt ne lait, joita outokumpulaiset hillumisellaan Helsingin torilla vastustivat. Outokumpulaiset vastustivat siis Eduskunnan päätöstä, olivat kansan tahtoa vastaan.


        "Porvari nöyrtyy"

        Vietetään sitten vaikka tuon uhon 100 vuotispäivää?


      • Ans.Kattoo.Nyt

        "suurilla työpaikoilla näytetään"

        Tässä on nyt joku väärinkäsitys, kyllä se oli vaan tornionturskataunot ainut metallipaja, joka löi pillit pussiin ja lähti torille mölyämään. Turha puhua monikossa.
        Torniolaisia teräskouria höynäytettiin. Höynälänmaa on lähellä Arpelaa - sammoo porukkaa.


      • Ans.Kattoo.Nyt

        ".Ei palata torppari aikaan,"

        Mikäs vika torppariajassa oli? Eikös se ole niin, että juuri sosialistit näin jälkikäteen ovat pitäneet LexKalliota suurena virheenä. Teollistumisen juuri alkaessa suuri osa parasta työvoimaame touhusi maataloudessa lunastaakseen kohta elinkelvottomaksi osoittautuvia peltotilkkuja. Rakennemuutos vaikeutui ja osa näistä torppansa lunastaneista tunsivat suorastaan tulleensa huijatuiksi.

        Somemmin olisi mennyt, kun teollisuus kasvaessaan olisi imenyt työvoiman maaseudulta ja samalla maatiloista olisi muodostunut suurempia, jatkossa elinkelpoisia tuotantoyksiköitä.


        "Toivottavasti meidän nuoriso käsittäis "
        Olen ollut nuorten kanssa paljon tekemisissä ja tiedän, että nuoret käsittää, kuinka asiat oikeasti ovat. Ongelma on sinun - AYONvoimaa - kaltaiset vanhat pierut, jotka eivät käsitä. Elätte maailmassa, jota ei enää ole.


      • extdemari

        kyllä kokoomus on nykyään enemmän työntekijän puolta ko demarit,onneksi nuoret on fiksuja
        ja seuraavat asioita.


    • eivoikuinihmetellä

      SDP:n vaalikampanja, jossa SAK:n avulla kyykytettiin yrityksiä pakkolakoilla ja järjestettiin meluavan humaltuneen joukkion mielenosoitus Senaatintorilla tammikuussa vetoaa äänestäjiin. SDP:n kannatus on noussut viimeisen gallupin mukaan. Tällainen ääriryhmien masinoima kampanja ja sen tulos on pelottavaa, Kuinka ihmisiä voi näin helposti johtaa harhaan? Tai voi. Hitlerin suosion perusteet tai Putinin suosion perusteet ovat käsitystä vailla oleva historia.

      Demreiden kansankiihkottaminen sata vuotta sitten ja nyt 2018 on osoittanut tuloksellisuutensa. Onko siitä kansalle hyötyä? Ei. Jos vasemmistogoalitio pääsee hallitukseen, on edessä veronkorotuksia, mikä johtaa Suomen kansantalouden syöksyyn ja työttömyyden räjähdyksenomaiseen kasvuun. Syrjäytyminen ja leipäjonot kasvavat. Se on lopputulema, jos populismin saastuttamat äänestäjät loppuviimeeksi äänestävät vasemmistopuolueita. Sitä saa mitä tilaa.

      Lopuksi, kannattaisi lukea muutakin kuin Demari-lehtiä, joissa on samanlaisia piirteitä kuin Putinin lehdistössä: asiat kuvataan omalla tavalla, vaikka se ei olisikaan totta. Kansantalouden peruslait, joihin työllisyys kuuluu, eivät ole mielipide- tai puoluesidonnaisia. Vain koulutetut ja ymmärtävät osaavat nämä asiat, eikä ne suunsoitolla muutu.

    • KummunOmistaja

      "Herää siekin reppana jo todellisuuteen tämähän on vain AY pösöjen ja rinteen järjestämä näytös eli seuraaviin vaaliin tarkoitettu avaus. "

      No näinhän se on/oli. Ja taas kannatusmittaus osoittaa, että vaikutti se. Ilmeisesti on niin, että kun vain kylliksi mellastetaan, että "meitä sorretaan", niin osaan meistä se vaikuttaa refleksin tavoin. Ei ehditä edes ajatteleen.

      Nyt huuto kohdistuis muka aktiivimalliin. Hallituksen esityksestä Eduskunta päätti toimista, joilla pyritään työttömät aktivoitumaan työnhaussa nyt kun työpaikkoja on avoinna. Tämä keksittiin vastustettavaksi asiaksi - miksi, ihmettelen.
      Outokummulle aika ikävä päivä, n. 20 miljoonaa euroa putosi tilistä.

      Nyt Trumppi kehittelee tulleja, taitavat purraa Kumpuunkin, jos ei muuten niin edullisemmalla hinnalla pitää syrjäyttää kinkkiterästä Euroopan markkinoilta. Jotta terästonnit yleensä saadan kaupaksi. Vaikeuksia taitaa olla edessä, sopeutumista ja yt-neuvonpitoja. Saattaa olla, että kohta useammalla aikaa käydä Helsingin toreilla ja olla vaikka vähän pitempääkin.

      • naurettavaasakkia

        Sehän on sossuilla ja vassuilla pelko perseessä että nämä pitkään päivärahoilla lorvineet joutuvat työhön nousee itsetunto eikä aivopesu enää tehoakkaan. Sossuillakin on niin kaksinaamaiseet puheet aktiivimallista entinen nais työministeri kehui kovasti tätä mallia. Vasujen höpinäthän on aivan sama kuin koni vetheen paskantaisi kuuluu vain klopsaus. Olen kans samaa mieltä kyllä näillä kummun pikku napoleooneilla ilo muuttuu vielä itkuksi ovat ensimmäisenä lähtölistalla. Niin se kävi tuolla rakennusalallakin aikansa uhkailivat työkavereita ja mestareita mutta se loppui . Pahimpia diktaattoreita ei ota kukaan töihin ja loput heidän nuolijoitaan ei uskalla enää politikoida ollenkaan


      • KepuliJussitTorilla

        Ymmärtäähän sen, että Kepulia harmittaa. Viimeinen oljenkorsi sementoida mureneva Kepuli-valta, eli maakuntamalli on kaatumassa ja hallituskumppaneilta tulee puukkoa selkään.

        Millähän lievittäisi Kepulaisen tuskaa? No ainahan voi keksiä kaikenlaisia salaliittoja ym hömppää ja ylistää diktaattori-valehtelija-vatuloija Don-Sipilää.

        Keskustalle tuo Itäisen naapurimaan nuoleminen on ollut suuri kunnia viimeiset 70-vuotta. Kekkosen hengessä ja Suomenmaata lukiessa on hyvä muistella Maalaisliittoa :D


      • KummunOmistaja

        "maakuntamalli on kaatumassa "
        ....
        "Keskustalle tuo Itäisen naapurimaan nuoleminen"

        Tämä se on linja ollut. Kun puhutaan Outokummun hankalasta tilanteesta ja kuinka vastuuttomasti kummuntyöntekijät asiaan suhtautuvat, niin harhautusta koetetaan milloin milläkin.

        Kummun työntekijöiden lakko ja näyttävä mellastus torilla oli suurta typeryyttä. Siitähän ei mihinkään pääse.

        Jos nämä Trumpin kaupanrajoitus kaavaillut kuvatunlaisina toteutuvat, niin aika moni kumpulainen taitaa liittyä pysyvästi torikansaan. Veikkaan, että ennen on kumpulainen työttömänä kuin että kinkki alkaa ajaa teollisuuttaan alas.

        Edullista peltiä on kohta reilusti markkinoilla - tavalla tai toisella. Kummun talous siinä pisteessä (juuri vasta ensimmäiset toivon pilkahdukset näkyvissä), että semmoista kisaa ei Torniossa kestetä.

        Mutta onhan se helpompi toki tehdä ratkaisuja, kun porukka on tätä 20 milj.€:n toripäivän viettäjää.


      • KepuliPelletTorilla
        KummunOmistaja kirjoitti:

        "maakuntamalli on kaatumassa "
        ....
        "Keskustalle tuo Itäisen naapurimaan nuoleminen"

        Tämä se on linja ollut. Kun puhutaan Outokummun hankalasta tilanteesta ja kuinka vastuuttomasti kummuntyöntekijät asiaan suhtautuvat, niin harhautusta koetetaan milloin milläkin.

        Kummun työntekijöiden lakko ja näyttävä mellastus torilla oli suurta typeryyttä. Siitähän ei mihinkään pääse.

        Jos nämä Trumpin kaupanrajoitus kaavaillut kuvatunlaisina toteutuvat, niin aika moni kumpulainen taitaa liittyä pysyvästi torikansaan. Veikkaan, että ennen on kumpulainen työttömänä kuin että kinkki alkaa ajaa teollisuuttaan alas.

        Edullista peltiä on kohta reilusti markkinoilla - tavalla tai toisella. Kummun talous siinä pisteessä (juuri vasta ensimmäiset toivon pilkahdukset näkyvissä), että semmoista kisaa ei Torniossa kestetä.

        Mutta onhan se helpompi toki tehdä ratkaisuja, kun porukka on tätä 20 milj.€:n toripäivän viettäjää.

        Outokumpu on yksityinen yritys ja se tekee päätökset omistajien tahdon mukaan.

        Mutta Suomessa on onneksi kansalaisvapauksia kuten oikeus mielenilmaukseen ja lakkooon. Sitä ei paatuneinkaan Kepu-pelle pysty kumoamaan, vaikka kuinka tahtoisi.

        Onneksi näin :D


      • EdesVähänTolkkua

        "kansalaisvapauksia kuten oikeus mielenilmaukseen ja lakkooon. ..."

        Saahan täällä vaikka housuihinsa pakkoa. Eihän tässä nyt siitä kyse mitä saa, mitä ei. Kyse on siitä, mitä on järkevä tehdä ja mitä ei. Ei ole järkevää housuihinsa paskoa, eikä ole järkevää hulinoida torilla työaikaan Eduskunnan säätämää lakia vastaan. Ei varsinkaan ainoana metallipajana osallistua mellastukseen.
        Toinen asia sitten se, että työtaistelujen muodoista on säädetty laissa. Joten ne ovat laillisia tai sitten ei.


      • KepuliJussitTorilla
        EdesVähänTolkkua kirjoitti:

        "kansalaisvapauksia kuten oikeus mielenilmaukseen ja lakkooon. ..."

        Saahan täällä vaikka housuihinsa pakkoa. Eihän tässä nyt siitä kyse mitä saa, mitä ei. Kyse on siitä, mitä on järkevä tehdä ja mitä ei. Ei ole järkevää housuihinsa paskoa, eikä ole järkevää hulinoida torilla työaikaan Eduskunnan säätämää lakia vastaan. Ei varsinkaan ainoana metallipajana osallistua mellastukseen.
        Toinen asia sitten se, että työtaistelujen muodoista on säädetty laissa. Joten ne ovat laillisia tai sitten ei.

        Eduskunnankin säätämää lakia vastaan saa ilmaista mielensä.

        Mikä muuten on nykyinen eduskunta? Hallituspuolueiden kannatus on 38%. Hallituksessa on 6 ministeriä puolueesta, jota kukaan ei ole äänestänyt ja puolueen gallubkannatus on 1,5%.

        Kansanedustajia sitoo ryhmäkuri ja Kepuli-päämisteri uhkaa joka käänteessä hajottaa hallituksen, jos ryhmäkuri ei pidä. Demokratian irvikuva sanoisin.

        Milloin maajussit muuten maksavat laittoman lakon aiheuttamat menetykset takaisin? Heillähän tukirahat juoksivat vaikka rällättiin kännissä traktoreilla? Eikö sinua veronmaksajana huoleta tällainen verorahoilla rälläily?


      • Alkeellista

        "Milloin maajussit muuten maksavat ..."

        Maksetaan lain tai sopimuksen (sopimissako) perustella. Kerro lisää tulkinnastasi, minkä perustella sakot pitäisi maksaa?
        Vai hauskanko vuoksi vaan juttelee?


      • wekfpwke
        Alkeellista kirjoitti:

        "Milloin maajussit muuten maksavat ..."

        Maksetaan lain tai sopimuksen (sopimissako) perustella. Kerro lisää tulkinnastasi, minkä perustella sakot pitäisi maksaa?
        Vai hauskanko vuoksi vaan juttelee?

        Maajussit paskottaa kaikki vesistöt


      • vasuköpöt
        wekfpwke kirjoitti:

        Maajussit paskottaa kaikki vesistöt

        Sairasta höpinää kommunismihan on sairaus


      • KepuliJussitTorilla
        Alkeellista kirjoitti:

        "Milloin maajussit muuten maksavat ..."

        Maksetaan lain tai sopimuksen (sopimissako) perustella. Kerro lisää tulkinnastasi, minkä perustella sakot pitäisi maksaa?
        Vai hauskanko vuoksi vaan juttelee?

        Maataloustuet ovat vuodessa 4 miljardia ja maanviljelijöitä 65000. Tuolla kaavalla se on helppo laskea eli 4 miljardia/65000/365.

        )365 sen vuoksi, että maajussit kehuvat olevansa aina töissä. Pakkohan sitä on rehellistä "yrittäjää" uskoa :D)

        Eli 170€ sakko jokaiselle torirähinään osallistuneelle maajussille. Peruste, tukien väärinkäyttö. Maataloustukia ei makseta sen vuoksi, että tukirahoilla rähinöidään ja mölytään kännissä parhaaseen työaikaan.


      • KepiliJussitTorilla
        vasuköpöt kirjoitti:

        Sairasta höpinää kommunismihan on sairaus

        Eikös maanviljelys ole kommunismia parhaimmillaan. Täysin yhteiskunnan varoilla pyöritettävä bisnes.

        Suomalaiset maatilat ovat käytännössä kolhooseja, joiden toiminnan valtio maksaa.

        Toki Neuvostoliitossa ei maajussit rähinöineet toreilla ja satamissa, mutta kännissä he toki olivat jatkuvasti :D


    • EiArmoo

      Ei hyvältä näytä

      https://yle.fi/uutiset/3-10099411

      ja tähän vielä tilanne, missä kummun työntekijöiden ja johdon välit tulehtuneet. Koko maankin tasolla kumpulaiset tunnetaan lakkoherkkyydestä.
      Saas nähdä kuin tässä meitin käy?

    • KummunOmistaja

      "Yhdysvaltojen ruostumattoman teräksen kulutuksesta noin 20 prosenttia nojaa tuontiin. Tuonnista suurin osa on peräisin Aasiasta. Aasian markkinoille nämä terästonnit eivät mahdu, joten se kaikki tulee Eurooppaan, Baan pohjustaa."

      Ilmeisesti vielä ei tiedetä näiden tullien tarkkaa sisältöä? Nimittäin monessa uutisessa toitotetaan, että Kiinan tuonti USA:n vain pieni osa, mutta Baanin puheiden mukaan kun puhutaan ilmeisesti koko Aasiasta, niin asialla alkaa olla jo merkitystä. Luulisi kaiken järjen mukaan, että tullit tulisivat erityisesti koko Aasian "dumppausta" vastaan eikä vain Kiinan.

      Toivon todella, että jos tämä on USA:n linja, niin EU on edes sen verran hereillä, että omilla vastavedoillaan estävät tuon Baan pelkäämän dumppaamisen Eurooppaan...


      ...... ja paskat. Torilla tavataan! Rähinää vaan, 20 milj.€/vrk.
      Eiks niin?

    • roirohki

      Kehtasitte komut lakkoilla Trumppi nyt ajaa teräsmarkkinat eurooppaan ja Kiina vaikeuttaa Outokummun toimintaakin. Edesvastuutonta olla läskijohtajien yllyttäminä kommunistilaumoina ja kännissä vielä.

      • ViinaaJaRähinää

        "Edesvastuutonta olla läskijohtajien yllyttäminä kommunistilaumoina ja kännissä vielä."

        Kaikki merkit viittaa siihen, että juuri kun Outokumpu on saamassa toimintansa kuntoon, tulee ulkoisia tekijöitä, jotka pistävät kaiken uusiksi metallimarkkinoilla. Eli pohjalle pudotaan ja taas alkaa pohtiminen/tekeminen miten sieltä pinnalle.

        Kaikki on auki. Kun tilanne vähänkään selkeytyy, niin silloin on omistajien aika päättää. Tätä omistajien päättämistä tai asioihin puuttumista täällä on jo aiemmin kuulutettu. Nyt sen aika taitaa olla tulossa?

        Mitä tulee näihin "ay-läskijohtajiin", niin nehän ovat ulkona näistä todellisista asioista tyystin. Kansainvälistä saatetaan laulaa, mutta kansainvälisistä vuorovaikutuksista eivät tiedä - eivät mitään. Harhaanjohtajia - istuvat torniolaisen metallimiehen persuuksilla ties mihin, ainakaan istuessaan (lakkoa järjestäessään) eivät tiedä osuuko perse pallille vai kusiaspesää. Nyt osui jälkimmäiseen.


      • Aamulääkkeet

        "Kaikki merkit viittaa siihen..."
        Kaikki merkit viittaavat siihen että sinun pitäisi jo nostaa neulaa siitä krammarista, jos ei oma-aloitteisesti onnistu niin kyllä ne siellä keroputtaalla auttaa. Saattavat jopa hankkia sinulle sellaisen päiväkirjan johon saat kirjoitella jorinoitas ja vastailla omiiin kysymyksiis niin ei tarvi sentään omaa sairauskertomustaan tänne kaiken kansan luettavaksi kirjoitella.


      • komuköpöt
        Aamulääkkeet kirjoitti:

        "Kaikki merkit viittaa siihen..."
        Kaikki merkit viittaavat siihen että sinun pitäisi jo nostaa neulaa siitä krammarista, jos ei oma-aloitteisesti onnistu niin kyllä ne siellä keroputtaalla auttaa. Saattavat jopa hankkia sinulle sellaisen päiväkirjan johon saat kirjoitella jorinoitas ja vastailla omiiin kysymyksiis niin ei tarvi sentään omaa sairauskertomustaan tänne kaiken kansan luettavaksi kirjoitella.

        Näyttää komua totuus kirpaisevan


    • ratisti

      Tehän laumapösilöt luulette,että tekemällä liika ison talon Arpelaan voitte siinä asua työttöminäkin se kun ei käy kaupaksikaan, Sipiläläisiä äänestätte ja possujen lakkoihin osallistutte. Te vasta komukoita olette.

      • AnsKattooNyt

        Saattaa olla niinkin, että se turhan iso talo onkin tehty Junkkalanniemeen?


    • Anonyymi

      Kaipola suljetaan. Kohta lisää tulossa.

      Kiittäkää paperiliiton pomoja. Tammikuun lakkoilu oli viimeinen pisara. Kiristäminen, uhkailu, turpiin antaminen lakkoilemalla ei ehkä sittenkään ollut hyvä strategia, Vai?

      Li Andersson, Skinnari, Haatainen, Rinne, Marin, Lindtman ja ay-pomot selittelevät syitä omaan pussiin. Seli seli. He eivät kuitenkaan päättäneet tehtaan sulkemisesta.

      Jos haluaa tietää syyt, niin olisi kuunneltava yrityksen päätöksentekijöitä ja luettava vielä rivien välistäkin. He päättävät. Vain sillä on merkitystä. Yritys päättää näistä asioista yksin.

      Yritykset luovat työpaikkoja. Vain yritykset. Yritykset päättävät kuinka monta työpaikkaa on ja missä maassa. Vain yrityksissä olevat ihmiset päättävät. Ei kukaan muu. Kannattaisi ajatella omilla aivoilla, mitä tekee.

      • Anonyymi

        Kuule se on AY liike joka työpaikkoja luo. He taistelevat työläisen puolesta aina ja ikuisesti pienellä palkalla, aivan sääliksi käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuule se on AY liike joka työpaikkoja luo. He taistelevat työläisen puolesta aina ja ikuisesti pienellä palkalla, aivan sääliksi käy.

        Näin on.


    • Anonyymi

      Kommentoin tuota "vain kaveria", ei ole noin musta valkoista tuota yritys strategia ..
      Sumessa hirveästi yrityksiä, jotka eivät pärjää päivääkään omillaan... ollaan huutamassa koko ajan apuja yhteiskunnalta. ihan lähimenneisyydessä miljarditolkulla rahaa on jaettu... Rovaniemellä taidekehystämö sai vasta 100 000 euroa ilmaista rahaa.. että vain yritykset ??? höpö höpö .ajatelkaa tämmöisenä aikan taulukehystämö , on siinä meillä rahan jakajat jotka tämänkin takana on...

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe