Koulu kiusaus

Järkyttävää luettavaa,Muonio 2 koulukiusauksessa lapin kunnista.Puuttukaa vanhemmat ja opettajat asiaan ajoissa.Uhrit kärsivät ja seuraukset jättävät jälkensä lapsen mieleen.Vakavasti otettava ongelma,puuttukaa asiaan välittömästi,jottei tapahdu jotain kamalaa.
Ilmoita

yritettyhän koulussa on....yrittäjälle vaan kävi köpelösti
2
Ilmoita
Rehtori saanut hommaa vähän aisoihin, niin johan tuli potkut...tais olla kiusaajien vanhemmat näissä lautakunnissa, jotka pistivät reksin pihalle?
2 VASTAUSTA:
rehtori ei tehnyt mitään kiusaamisen estämiseksi, ja on aika naurettavaa väittää että hän sen takia sai potkut. suurin osa muoniolaisista on niin kiimaisena ottamassa kantaa asioihin joista eivät tiedä puoliakaan.
Kukahan sen tietää? Joku oli kiimassa syyttämässä tavallisia ihmisiä porojen taposta. Tämäkin väite oli otsikoitu oikein ylen sivuilla,Naurettavia juoruja levitetään eikä kukaan niitä korjaa.
+Lisää kommentti
Tarkoittaako tuo toiseksi pahin kunta vai mitä? Kaikkihan me tiedetään kiusaaminen on totta,mutta siihen ei voi puuttua, koska joutuu itse kiusatuksi. Varmasti kaikki tietää, mutta vaietaan.
3 VASTAUSTA:
Siis mitä helvettiä sinä selität,laittakaa kuriin lapsenne ja näyttäkää esimerkkiä miten toista ihmistä pitää kohdella.Onko se niin vaikeaa.Tälläisestä asiasta ei saa enää vaieta,kiusatuksi joutuneet lapset kärsivät ja te aikuiset vaan sanotte ettei siihen voi puuttua.Ilmoitan asiasta sosiaali viranomaisille että tälläistä tapahtuu koululla ja lasten vanhemmat väittävät ettei voi puuttua asiaan.Kouluhallintoon teen myös kantelun että tälläistä on MUONIOSSA salattu.Huostaan pitäisi kiusaajat ottaa kun vanhemmat ei pysty kasvattamaan.Nyt tahti muuttuu salailu loppuu ,koulu ja vanhemmat vastuuseen.Uhrit joutuneet kärsimään jo tarpeeksi,ajatelkaa ne on lapsia niinkuin sinunkin lapsi.
Miettikää ketä kiusaajat ovat. Ei tehdä mitään lehtijuttuja ja haastatteluja.
No ketä ne ovat,parempi että olis julkisesti tiedossa.Kyllähän ne selviää tän viikonlopun aikana olen varma asiasta.
+Lisää kommentti
Onnellinen kuntahan tämän piti olla.
1 VASTAUS:
Läpimätä kunta tämä on jos tälläinen asia on tapahtunut.Kakarat kurii.
+Lisää kommentti
nyt oli oikeaa yritystä päästä eroon tälläisesta kulttuurista,,, harmi kun ero tuli sille joka aidosti yritti ja laaja-alaisesti haki uutta ja oikeaa kulttuuria meän kouhluun.
Ilmoita
Muoniossa koulukiusaus on rehottanut aina. Nim. kokemusta on.
Onneksi sieltä pääsi pois kasvattamaan lapset terveessä ympäristössä.
3 VASTAUSTA:
Muonion koulukiusaamisasia on sen verran laaja ja syvääluotaava että usea lukijoista ja asiaa mietiskelevistä on käynyt koulunsa Muoniossa mutta kasvattanut ja kouluttanut lapsensa, "kakaransa", terveessä ympäristössä jossakin muualla Suomessa.
mailalta.terveisiä kirjoitti:
Muonion koulukiusaamisasia on sen verran laaja ja syvääluotaava että usea lukijoista ja asiaa mietiskelevistä on käynyt koulunsa Muoniossa mutta kasvattanut ja kouluttanut lapsensa, "kakaransa", terveessä ympäristössä jossakin muualla Suomessa.
Niimpä, muidtan hyvin yhden
”niinsanotun” uskovaisen opettajanki joka täypäiväisesti kiusasi oppilaita. Kukaan ei puuttunut asiaan.
Olen hyvin kouluttanu lapseni kaukana Muoniosta.
Kummameinikimuoniossa kirjoitti:
Niimpä, muidtan hyvin yhden
”niinsanotun” uskovaisen opettajanki joka täypäiväisesti kiusasi oppilaita. Kukaan ei puuttunut asiaan.
Olen hyvin kouluttanu lapseni kaukana Muoniosta.
Noo, ei ole tarkoitus itselle alkaa ruusuja tai risuja jakamaan. Asia on tärkeämpi ja painavampi kuin että eläkeläiset alkaa omia ratkaisujaan kehumaan.
Eli palataan asiaan. Nykyisten koululaisien vanhemmat, tämä on teidän foorimi, omakehut eivät mihinkään kanna.
+Lisää kommentti
Ei näitä kiusaajat lue. Syyllisiä ovat vaikenijat jotka tietävät ongelman mutteivät puutu siihen.
3 VASTAUSTA:
Niinpä ne aikuiset jotka ovat tietoisia asiasta syyllistyvät vakavaan rikokseen.Tiedän tapauksen joka johti järkyttävään lopputulokseen kiusatun lapsen kohdalta.Ei vaan jaksanut enää kun kukaan ei puuttunut asiaan.Hyvät aikuiset puuttukaa ajoissa asiaan.Haluatteko omalletunnollenne jotain vakavaa kun lapsi ei jaksa enää.
Niin muistakaa seuraava uhri voi olla sinun oma lapsesi! Suojeletko sitten kiusaajaa?
Hyvä kannanotto asiaan,miettikää vanhemmat suojeletko kiusaajaa vaikka se olisi oma lapsi.Puhumalla ja opastamalla lasta tästäkin selvitään.Koulu pitäisi keskustella avoimesti kiusauksesta ja kutsua asiantuntijoita keskustelemaan vanhempien ja lasten kanssa asiasta.Ei lapset ole tyhmiä.
+Lisää kommentti
Jutelkaa lastenne kanssa. Kysykää. Olkaa tukena. Silmäni avautuivat kun keskustelin oman lapseni kanssa. Meillä on ongelma. Siitä selvitään vain avoimuudella ja luottamuksen palauttamisella.
Ilmoita
Läpimätä kunta jos yhteisö ei porukalla puutu asiaan!!!!! Kumarratteko te kaikki sitä kiusaajaa ja sen vanhempia? Aikuiset ihmiset annatte joukkoväkivallan jatkua! Muualla Suomessa kuritta kasvaneille kiusaajille sanotaan, että se olet sinä joka vaihdat koulua, eikä ne joita sinä kiusaat. Ja jos kiusaaja kiusaa siksi, kun sillä on ongelmia kotonaan ja oireilee kotiolojen takia, niin ei siinä päätä silitetä että jatka vain kiusaamista, vaan autetaan siinä ongelmassa (otetaan yhteys lastensuojeluun) ja pidetään huoli samalla, ettei kiusaaminen jatku.
Ilmoita
Kiusaajat hoitoon tai terapiaan ,ja vanhemmat vastuuseen lapsensa tekemistä kiusauksista oikeuden kautta ja opettajat vastuuseen koulu alueella tapahtuneesta kiusaus pahoin pitelystä johon sisältyy koulumatkatki .
Ilmoita
kuka nyt on rehtori kun edellinen sai potkut ? oli kuka tahansa hän on nyt todella ratkaisevassa asemassa - tärkein työnsä on puuttua tähän kiusaamiseen.

edellisen irtisanominen saa nyt oudot kehykset, puuttuiko hän johonkin vallitsevaan tilaan.
johonkin joka on hiljaisesti hyväksyttyä. jos näin todella on niin Muonion koulun tilanne on
todella ikävä.
2 VASTAUSTA:
Huhuhan kertoo juuri sitä,on se kummallista että heti potkut jos puuttuu koulun epäkohtiin.
Jopas MUONIO MENI HILJAISEKSI.
+Lisää kommentti
Koulukiusaamista on ollut iät ja ajat. Sitä on tapahtunut moneen suuntaan, oppilaalta oppilaalle, opettajalta oppilaalle ja oppilaalta opettajalle. Oppilasta on vain niin vaikea erottaa koulusta, että sitä on vaikea hoitaa. Opettajan on helpompi erottaa. Poliittiset päättäjät lisäksi politisoivat eli sotkevat koko ajan asioita, jos joku ammatti-ihminen yrittää panna asioita järjestykseen.
5 VASTAUSTA:
Mutta ei asioiden noin pidä mennä. Uuden ajan lääkkeet kuuluu myös Muonioon päivitää.
Kiusaamisongelmaan kuuluu vanhempien ja nimenomaan poliittisesti aktiivisten vanhempien tarttua kiinni ja selvittää, saivartelematta turhista esteistä.
Niinpä,miten Muoniossa vähätellään tätä kiusaamis asiaa.Onkohan takana joku vakavampi ongelma.Laittaa kyllä miettimään miksi asia halutaan pois julkisuudesta.MUTTA EI VARMASTI ONNISTUTA.
Kaivetaan Muonion asiat juurta jaksaen julkisuuteen,luurankoja on kuulemma paljon kaapissa.Eräät johtavat kuntaa ja silloin lasten asiat jää taka alalle koska lapset ei kaikille ole tärkeitä.Kusipää sakkia sanon minä .
Sopupeli16.8.16 kirjoitti:
Mutta ei asioiden noin pidä mennä. Uuden ajan lääkkeet kuuluu myös Muonioon päivitää.
Kiusaamisongelmaan kuuluu vanhempien ja nimenomaan poliittisesti aktiivisten vanhempien tarttua kiinni ja selvittää, saivartelematta turhista esteistä.
Torniolaiselle koulukiusaajalle karma maksoi teot aikanaan. Potan kantaminen opetti tavoille.
Ainahan sitä koulukiusaamista on ollu. Met kiusasimma opettajia, että vieläki hävettää. Mannea erityisesti, joka oli jo vanha ja väsynyt.
+Lisää kommentti
Ainahan Muoniossa on ollu kiusaamista, eikä siihen koskaan ole kukaan puuttunut. itse yritin itsemurhaa kahdesti ylä-aste ikäisenä kuusaajien takia ja kukaan ei koskaan asiaan puuttunut.
Hauska huomata että nyt 20-vuotta myöhemmin ihmiset alkaa kiinnittämn huomiota, vaikka ennen erään historianopettajan mielestä tämä oli täysin normaalia toimintaa ja hän itse tuli pullistelemaan lapsille, kun jokin pieni tappelu oli menossa, toivottavasti tämä ei ole kuitenkaan nykyinen toimintamalli

Onneksi tajusin ajoissa muuttaa isommille kylille jossa tiedän että jälkikasvu ei tule kokemaan samanlaista kohtaloa, kun mitä ite jouduin kokemaan Muoniossa.
0 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Muonion kunta on läpi mätä,kun on sallinut koulukiusamiista vuosi tolkulla.Nyt ei katsota enää läpi sormien muutamien oppilaiden terrorisointia koululla,pidän huolen että asia pysyy ajankohtaisena niin kauan kuin asian eteen tehdään jotain.Julkisesti otan kantaa asiaan joka käänteessä,lapsille pitää antaa koulu rauha.Kenenkään ei tarvitse pelätä kouluun menemistä.Muutamille oppilaille on annettu valta piinata toisia lapsia ja pilkkaavat toisia.ASIA ON FAKTAA.ASIA PYSYY JULKISENA .
1 VASTAUS:
Kannatetaan,autan sinua asian esillä pitämisessä.
+Lisää kommentti
Kuvitteletta että lapset ossais olla kiusaamatta ko aikusetki sitä harrastaa, varsinki semmosia kohtaan jokka on vähänki muualta tulheet tänne eikä ole perus pottuja aikuisiltahan ne mukelotki kattoo miten käyttäytyä kanssa ihmisiä kohtaan kiusaaminen on väärin oli se sitte lapsi tai aikunen
1 VASTAUS:
Mitä siellä Muoniossa tapahtui Halloween juhlien aikaan ?
+Lisää kommentti
Siellä tapahtui sellaista mitä ei voi julkisesti ilmaista.
Ilmoita
Eikö asiat mene lastensuojeluun automaattisesti, jos lapsi joutuu hoitoon? . Kyllä ne nimet lasten suusta tulee ennemmin tai myöhemmin.
Ilmoita
Koulu kiusaaminen ei ollenkaan uutta Muoniossa sitä on tapahtunut iät ajat jo 60:un alusta esim Särkijärven kk jossa kävin alakoulua,sitä tekivät niin sanotut rajan lapset ja "opettajat" jotka ei koskaan muka tehneet mitään väärää. Kylän muun väen "kakarat" ne aina syyllisiä kaikkeen kun ovat alempaan luokkaan kuuluvien vanhempien kakaroita,etu sijalla aina rajavartioston "ns lapset" opetuksen ja kaiken muun huomion kannalta !
4 VASTAUSTA:
Kyllähän se valitettavasti näkyi vielä 1960-luvulla mm. yhteiskoulussa tuo sotilaallinen, rajavartioston hierarkia. Ei se meitä kirkonkyläläisiä enempää häirinnyt, mutta sen todella huomasi. Ikävintä se varmasti oli heille itselleen, mutta toisaalta he olivat tottuneet siihen.

Saattoi olla, että se hierarkia lisäsi kiusaamista ja nöyristelyä. Olivathan isät jo riippuvaisia tuollaisesta järjestelmästä ja sitten se vielä näkyi lasten ja nuorten kohdalla.

Toisaalta, kun olen lukenut monen rajan alueella asuneen lapsen ja muuallakin kasaramialueella asuneiden lasten muisteluita ja tarinoita, he ovat olleet aika yhtenäinen porukka ja on korostunut onnellinen lapsuus siinä ympäristössä. Olivathan he siihen aikaan ainakin hyvin taloudellisesti toimeen tulevia perheitä ja olivat enemmän liikkuneita isiensä muuttojen vuoksi. He tunsivat kotimaata laajemmin kuin me paikalliset. Sekin oli rikkautta.

Tässä niin kuin kaikissa asioissa on monta puolta.
Nyt on kysymys tämän hetkinen tilanne koulussa eikä ennen vanhaan.kiusaajat kuriin Muonion koulussa heti.
Valvontaa kirjoitti:
Nyt on kysymys tämän hetkinen tilanne koulussa eikä ennen vanhaan.kiusaajat kuriin Muonion koulussa heti.
Niinhän se on.

Siitä huolimatta se ei ole mitään uutta. Aikaisemmin sitä ei vain tunnistettu ja oletettiin kiusaamisen olevan ihan normaalia lasten ja nuorten keskuudessa ja loppuvan ajallaan.

Hyvä, että nyykyään yritetään puuttua siihen. Tosin opettajat ja vanhemmat voisivat tehdä enemmän kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Itse jouduin lapsena ja nuorena koulukiusatuksi samoin lapsemme. Minun aikana siihen ei puututtu juuri mitenkään ja lapsemme ollessa koulussa jopa opettaja suosi sitä. Vanhempana jouduin puuttumaan siihen melko kovin ottein. Väheni se ainakin, mutta tiukka piti olla.
Olisiko syy se, että itse vanhempana ja politikon pelkää itse. Parempi miellyttää äänekkäitä niin välttyy itse ja omat lapset. Julkisesti en ole kuullut, mutta kuppikunnissa erittäin puhuttu aihe. Kuka uskaltaa avata suunsa?
+Lisää kommentti
edelleenkään muoniossa ei kiusata enempää ku muuallakaan .tutkimus valehtelee vai onko ihonvärin perusteella tapahtuva kiusaaminen mahdollista muoniossa?
3 VASTAUSTA:
Turha vähätellä asiaa,Muoniossa kiusataan ja sillä siisti.Oletko rasisti kun kirjoittelet ihonväristä.
Valvontaa kirjoitti:
Turha vähätellä asiaa,Muoniossa kiusataan ja sillä siisti.Oletko rasisti kun kirjoittelet ihonväristä.
eipäs ole tapahtunut mitään asian korjaamiseksi koululla.
Nyt jumalauta. Tuo on koululaiskyselyn tulos ja ei ole mitään syytä epäilä etteikö se pitäisi paikkansa.
Vai onko sinulla jotain tietoa jonka valossa voimme epäillä kyselyn tuloksia?
+Lisää kommentti
Kun naapurissa kiusataan niin voi sitä meilläkin. Ainakin saman verran.

Toivon ja uskon että edellisen kirjoittajalta pääsi harkitsematon lipsahdus.

Kaikelle kiusaamiselle ehdoton nolla.
7 VASTAUSTA:
Joko Muoniossa on asiat kunnossa,nimittäin tämä kiusaamis juttu.
on kunnossa eikä enää kiusata.
Eikö tuossa edellä yksi kertonut vakavan jutun itsestään. Kukaan ei huomaa kiusaamista, sitten ihmetellään kun tapahtuu kauheita! Kukaan ei huomaa susilauma. Minäkin muistan kun eräs kiusattu alkoi juomaan ja nyt edesmennyt vain kiusaajat elää. En vähättelisi ollenkaan.
Joku vaan haluaa että asiasta ei enää keskusteltais.Varmaan oma lapsi kuuluu näihin kiusaajiin,on kuulemma useita.Poliisit tutkimaan asiaa jos koulupuolen henkilöstö ei saa kuria aikaiseksi.Jos ette tiedä niin koulukiusauksesta voi tehdä rikos ilmoituksen .
rikosilmoitus tietenki jos kiusataan,mutta ei ole vielä ainakaan kuulunu sellaisesta,että kysyn vaan kiusataanko oikeasti vai onko aihe vain sellainen josta mukava kirjoittaa tänne.
"mukava kirjoitella tänne", . Oletko se juuri sinä, sukusi turvin tuhoat heikkoja ihmisiä? Et varmasti tunne yhtään itkevää kiusattua.
epäuskoinen kirjoitti:
rikosilmoitus tietenki jos kiusataan,mutta ei ole vielä ainakaan kuulunu sellaisesta,että kysyn vaan kiusataanko oikeasti vai onko aihe vain sellainen josta mukava kirjoittaa tänne.
Mistä tiedät ettei ole kuulunut vielä,hyvin paljastit itsesi.Olet kiusaajan vanhempi ja viitsit vielä kommentoida että aihe on vaan sellainen josta mukava kirjoidella.Olet todella tyhmä ja lasten hyvin voinnin polkija.Minun lasta ei joku kusipää kiusaa siitä olen varma jos sellaista tapahtuu, leivättömän pöydän ääreen lähtee kiusaaja.,Kyllähän lasten suojelu on velvollinen ottamaan huostaan jos vanhemmat ei saa kuriin lasta.
+Lisää kommentti
Epäilen, että taitaa olla politiikkojien omia lapsia jotka kiusaavat? Vai olisiko parempaa vaihtoehtoa? Normaalistihan sellainen olisi lapin radiossa. Viimeksi lapin radio toitotti kahden poron kuolemasta(kuolivat vanhuuteen). Nythän on sentään kyse lasten elämästä ja siitä ei hiiskuta mitään.
Ilmoita
Aina joku on kiusannut jotakin niin Muoniossa kuin muuallakin. Kiusaamisen syitä on ollut mitä erilaisempia.

Hyvä, että nykyään puututaan siihen. Yleisimpiä kiusaamismuotoja ovat koulukiusaaminen ja työpaikkakiusaaminen. Paljon muutakin kiusaamista on, mutta nuo tulevat useimmin esille.

Valitettavasti näin on.
2 VASTAUSTA:
Joku sanoi, että narsistit ovat kiusaajia? Olen luullut kukaksi kuten horsma.
Petuuni kirjoitti:
Joku sanoi, että narsistit ovat kiusaajia? Olen luullut kukaksi kuten horsma.
Narsisti on kiusaaja, narsissi on kukka.
+Lisää kommentti
Hui kauheaa joka narsun kynsiin joutuu! Järkyttävää kun hiljaisena seurannut. Kaikki pelkää.
3 VASTAUSTA:
Oletpa typerä.Joko kiusaaja on saatu kuriin..Hyvä kun tuli julkisuuteen tämä salattu koulukiusaus asia,vanhemmat katsokaa lapsienne touhuja ja puuttukaa heti asiaan.Enää ei kannatte sanoa ettei MINUN LAPSI KIUSAA KETÄÄN.
Sama touhu jatkuu koulussa,on se ihme ettei kuria saa opettajat ja vanhemmat kiusaajiin.Laittakaa muualle ne toisten lasten kiusaajat.
Outoa on? Olisiko kiusaajat politikoiden lapsia ja opettajat pelkää työpaikan puolesta? Julkaskaa nimet niin siitähän se selviää. Tänne on turhaa kirjoitella.
+Lisää kommentti
Eiköhän tämä kiusaaminen ole paljon laajempaa kuin kouluun rajoittuvaa? Jos et lähde porukkaan mukaan niin olet kohta syrjitty, pitääkö paikkansa?
Ilmoita
Niin jäljen jättää kiusaaminen en tule ikinä unohtamaan joka sitä teki minuakin kohtaan,taatusti muistutan kun henkilön kohtaan tänään naamatusten eli tuupas nyt kiusaan katsotaan miten käy hän oli sitä Muonion eliitti sukua kai vieläkin !
Ilmoita
Eilisen Iltasanomien listan mukaan Muonio on kärkisijoilla koulukiusaamisessa.
Siinä olisi tärkeämpää pohdiskeltavaa kuin ”poromiehiä” ahdistavat hiitoladut metsissä!
Jos osaatte hoitaa!
2 VASTAUSTA:
höpö höpö,vanha juttu,olisit lukenu lehtes tarkemmin,tästä samasta tutkimuksesta kirjoteltu tänne jo vuosi aikaa
vanhaatietoa kirjoitti:
höpö höpö,vanha juttu,olisit lukenu lehtes tarkemmin,tästä samasta tutkimuksesta kirjoteltu tänne jo vuosi aikaa
Älä yritä selittää!
Muut naapurikunnat hoitaneet koulukiusaamisen paljon paremmin kuin Muonio. Muonion lukemat olivat korkeita yläasteella ja korkeat myös ala-asteella.
Sama kirjoitus ja tilastot kunnittain koko Suomesta useammassa paikassa luettavana eilen.
Lukisit sieki jotaki vai etkö osaa lukea?
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Koulu kiusaus

Järkyttävää luettavaa,Muonio 2 koulukiusauksessa lapin kunnista.Puuttukaa vanhemmat ja opettajat asiaan ajoissa.Uhrit kärsivät ja seuraukset jättävät jälkensä lapsen mieleen.Vakavasti otettava ongelma,puuttukaa asiaan välittömästi,jottei tapahdu jotain kamalaa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta