Mielikuvitus muuttuu todeksi

aavistelija

Minulla on tuttava, joka valehtelee niin uskottavasti, että uskoo sen itsekin. Tämä ei ole huuli vaan ihan totisinta totta. Hän muistaa olleensa mukana paikassa, missä ei ole varmasti ollut. Hän kertoo minun puhuneen asioita, joita en ole sanonut. Tämä ei ole mitään väittelyä, eipäs -juupas. Hän ihan oikeasti uskoo asioiden olevan siten, kuin hän ne kuvittelee. Onko tällaiselle ilmiölle selitystä?

2

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjkjkjkkkkk
    • ToivonsaMenettänyt

      Poliitikkoainesta?

      Itsellä oli nuoruudessa vastaava "kaveri" ja nyttemmin yrittäjänä olen kohdannut useitakin vastaavia tyyppejä, joilla valheen ja totuuden raja on todella hämärtynyt.

      Kaikkihan valehtelee joskus mutta yleensä se on harmitonta esim. tekosyiden keksimistä jne. Saattaa olla jopa kanssakäymisen jatkuvuuden kannalta fiksumpaa keksiä joskus tekosyy kuin sanoa suoraan.

      Nuoruudenkaverini tai oikeammin tuttava oli täysin epäluotettava ja puhui enemmän 'p...aa' kuin totta ja usein tuntui, että se uskoi vakaasti tarinoihinsa tai ainakin osaan niistä. Alkuunsa ne lennokkaat jutut tuntuivat hauskoilta, mutta tietysti kun tuttavuus syveni ja tuli niitä yhteisiäkin juttuja mm. ja niin sanotusti velat alkoivat muuttua saataviksi, lupaukset vesittyivät säännönmukaisesti mutta olivat herran mukaan toteutuneet sovitusti ja ainaista läpinäkyvää kieronpeliä. Tähän kaveriin ei voinut lopulta luottaa ollenkaan ja ikävää siinä oli tosiaan se, että kun näistä yritti puhua herra muisti asiat taas omalla tavallaan. Tällainen kaveruushan ei onneksi kovin pitkälle jatkunut.

      Bisnespuolella olen joutunut jokusen kerran tekemisiin vastaavanlaisten tyyppien kanssa.

      Kokemuksista on ollut kuitenkin voittopuolisesti hyötyä koska mitään aineellisia tappioita ei ole päässyt syntymään. Tunnistan kyseisen ihmistyypin nykyään varsin hyvin ja reagoin jopa fyysisesti. Kun tapaan tällaisen tyypin, saan vilunväreitä ja niskakarvat nousevat pystyyn ja reaktio tapahtuu aika nopeasti ja se toimii myös mm. tv:n välityksellä. Aika usein joudun vaihtamaan kanavan, kun ruutuun ilmestyy poliitikkoja puhumaan. Tähän ryhmään kuuluvilla on parilla puolueen muita selvästi isompi edustus.

      Itse uskon että altistava tekijä on synnynnäinen. Joku fyysinen rakenne aivoissa tai geeneissä jne.

      Kaikista ei tule suuria huijareita mutta peruskuvio on sama. Lievimmillään saatat tuntea jonkun näennäisen normaalin, normaalia kansalaisluottamusta nauttivan tyypin, jonka perusolemukseen kuuluu ikään kuin luontaisena osana (usein tarpeeton) valehtelu ja vilpillisyys ihmissuhteissa.

      Ääripäänä on valtion ja isojen yritysten ylimmät päättäjät ja poliittiset johtajat ja omien havaintojen mukaan tässä porukassa kasvua on tapahtunut 90-luvun laman jälkeen rutkasti, sekä vilpillisten henkilöiden että valheiden määrässä. Samalla myös suhtautuminen valehteluun on lieventynyt. Vain räikeimmistä tapauksista saadaan lukea päivälehdistä (niistäkin aika usein) ja niistä räikeimmät johtaa toimenpiteisiin, joskin usein kuitenkin aika lieviin ja lähinnä tavoite on kansalaisten lepyttely.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe