Rivimiehen populismia

sanallasanaa

Sakari Silen kirjoittaa LK.mielipideosastolla 13.2.18 huolensa ja mielipiteensä Jäämeren rautatien linjausvaihtoehdoista. Tämä Venäjä fobioita lietsova kirjoitus oli,lievästi sanottuna yllättävä.Rinnastaisin sisällön nettifiittaaja Mikko Kärnän huoleen Katalonian tilanteesta. Silen toimi edellisen kauden Muonion kh.puh.johtajana. En nähnyt yhtään ulostuloa,mielipidekirjoitusta,lehtijuttua joissa hän olisi kantanut huolta mm. oman työpaikkansa Muonion tk hometilanteesta. Mikä poliittinen luottamustoimi aukeaa kirjoittamalla loppuunkalutusta Jäämeren rautatiestä

25

1338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksinytenääkirjottaa

      Vois jäähä jo eläkkeelle.
      Tai pysyä VAIN röntgenhoitajana sielä hometerveyskeskuksessa.
      Ei mihinkään luottamustoimeen.
      Eihän SDP:llä ole enää jäseniä Muoniossa.

      • Kiskobussilla

        Tarviihan muutki ko demarit kiskoja, vaikka tuleva puoluesihteeri Kärnä, kun matkustaa kuntavierailulle ja eipä häntä täällä ole vaalien jälkeen näkynytkään.


      • puri

        Silenin kirjoitus täyttä asiaa.Ei mitään fobiaa,vaan asiallista totuutta.


    • melkko

      poliitikkojen tehtävä on kommentoida tuollaisia isoja asioita....plussat siitä Sakarille

    • Merensinisyydestä

      Hyvä Sakari Silen hyvä, että kirjoittelen julkisuudessa Muonion huolista, vaikka en ole lukenut kirjoitustasi Lapin Kansasta. Minulla on oikeus väestönsuojelupäällikkönä ohi upseerien ottaa kantaa, koska olen ollut kytkeytynyt työni ohessa myös sotilaalliseen toimintaan. Eli jos rakennettaisiin rautatie Kolarista- Kilpisjärvelle, mutta jos eteenpäin Norjan jäämerelle . Venäläiset olisivat varmasti kiinnostuneita rautatien rakentamisessa. Rautatiestä hyödyt, kuljetuksina. Rahti tavarat, henkilöliikenne. Myös sotilaallinen hyöty, ei tarkennus mainintaa. Mahdollisessa evakuointi toiminnassa rautatie voi tulla erittäin tärkeäksi. Poro hoidossakin voi tulla tarvetta käyttöön. Jutun avaaja unohda sivistyssanta lauseissasi.

      • Sopupeli16.8.16

        En alottanut tätä ketjua mutta yritän kuitenkin unohtaa sivistyssannan, mitä se sitten onkin.
        Menikö sinulla sekaisin yksikön ensimmäinen ja toinen persoona kun hyvittelet Sakari Sileniä omista Muoniohuolikirjoituksistasi?
        Muoniossa on mukavasti vaihtunut valtuustoonkin nuorempiakin poliitikkoja jotka osaavat ja ymmärtävät nykymaailman menoa paljon paremmin kuin homekorvaiset vanhat pierut.


    • Käynytmuuallakin

      Silen on asiallinen ja hyväkäytöksinen politiikko. Kaikkien käyttäytymisestä ei voi samaa sanoa.

    • Merensinisyydetä

      Hyvä Sopuli. Muoniossa hyvä, että valtuusto on nuorentunut. Tärkeätä on, että valtuustosta löytyy eri alojen opiskelleita ammattihenkilöitä. Miksei etevä maallikkokin. Muoniossa tulisi pätevää äänestää unohtaen tuo politiikka painajainen, sekä usein myös äänestyksessä jopa ohittaa sukulainen. Tulee mieleen, että valtuusto ehdokkaista tulisi ensin iäkkäiden suostua muistitestiin ja edukkuus voitaisiin huonon muistin osalta etukäteen hylätä. Myönnän, että itse käyn aika usein ilmaisessa muistitestissä ja mitä voivat olla työtätekevän riskit, ellei täytä pätevyyttä alkaessaan lähestyä 80 vuotta. Iäkkään tulee edukkuudessa siirtyä ajoissa sivuun, ellei omaa erinomaista pätevyyttä.

    • kopsupää

      Tarkottaako alottaja sitä LK juttua rautatiestä, sitä juttua minkä Tornionlaaksonneuvosto on esittänyt jo 20 vuotta? Jos sitä niin kopioitu materiaali se on. Kumma juttu että yksi rivimies kirjottaa päälehteen vaikka tiedottaminen kuuluu vain toiminnanjohtajalle.Varajärvi nukkuu asiassa?

      • Mantelitumake.rön

        Toiminnanjohtaja Varajärvi voisi jo ottaa kantaa kun vanha erkkikin on jo ihmeissään , sormi suussa että mitäs nyt.
        Muonioon rautatie on juuri yhtä epärealistinen hanke kuin kaarnalaivat Porin Mäntyluodossa.
        Torniojokilaaksoneuvosto on vastannut vuosituhannenvaihteen ongelmista, saakohan se edelleen nukkua yhdessä toiminnanjohtaja Varajärven kanssa?
        Mutta ei muoniolaisia voi syyttää siitä että kokoomuspuolueen edustajia yritti avata uuden tuottoisan kauppareitin Ugandan kautta. Sekin meni puihin, kohtalo oli kova.


    • Merensinisyys

      Valtion rautatiet on rakennuttanut Suomen Valtio ja ylläpitänyt omaisuutensa. Ehdotuksia rautatien rakentamisesta voi tehdä hyvinkin monet yhteisöt ehdotuksia, vaikka esimerkiksi Muonion ja Enontekiön kunnanhallitukset, sekä vaikka läänikohtaisesti. Kannanottoja kirjoitusten alalta ei suinkaan ole kiellettyä, ainakin aikaansaamattomuutta on hyvinkin helppo moittia. Nyt tämänhetkisesti on vähän keikkunut, että voiko Valtion rautateille tulla Valtion kylkeen ulkopuolisia yrityksiä. Haluaanko Suomen Valtio jatkaa uusien rautateiden rakentamisia?

      • Sopupeli16.8.16

        On parempi kysyä ihan henkilökohtaisesti toiminnanjohtaja Varajärveltä.
        KIRUNA -NARVIK -radalla on iso ongelma kun porojen muuttoreitit ylittävät radan ja kymmenittäin poroja kuolee joka vuosi junan kanssa törmäilyyn.


    • Pitäähuolta

      Kuoleehan poroja kymmenittäin jopa sadoittain autojen yliajamana,kun tällä palstalla viitataan junaradalla tapahtumiin onnettomuuksiin, voikin kysyä,että missä paimenet ovat eikö heidän toimenkuvaan kuulu porojen paimennus ja pitää huoli siitä etteiät porot pääse junaradalle ja sitäkautta surmansuuhun

    • Merensinisyys

      Suomen ja Ruotsin valtakunnan raja. Tämä tarkoittaa, että luvaton valtakunnan raja on kielletty.
      Myös poroja tulee hoitaa niin, etteivät ylitä valtakunnan rajaa. Poroja tulee hoitaa myös, että ne eivät pääsisi vilkkaasti auto liikennöidylle tielle, vahinkojen estämiseksi. Poro ja hirvi vahinkojen estämiseksi on Suomessa melko paljon rakennettu aitoja teiden laidoille eläin vahinkojen estämiseksi. Esitän keskustelun, että rautatien varrelle voidaan myös rakentaa suoja- aita vahinkojen estämiseksi. Useissa maissa Valtakuntien välittömissä läheisyydessä voi olla suoja aitaus luvatonta rajan ylitystä varten. Olisi vaikka maantien ja rautatien sisämaan puolella.
      Missä määrin mitataan vahinkojen eläin korvaus määriä ja verrataan, mitä säästyisi jos aita olisi suojana estämässä vahinkoja. Laskenta vertailu usean vuoden säästöistä kustannusten osalta.

    • rautatiemuonio

      Kirjottaja halvaa vain tulla esile?
      Yhtään ei ole saanu aikaseksi muuta ko menoja.
      Jos joku vain kysyis tietämystä asioista niin hämmästyis.
      Outoa politiikkaa,luulee olevansa Esko J:n saappaissa?

      • halvaasaappaassa

        Mitä v--tun halvaa? Halvaa? Arabien herkkua?


    • Sähkömiehestäkasvaahyvä

      Vaikken olen puolueen kannattajat, hän kuitenkin kuuntelee tavallista ihmistä ja käyttäytyy hyvin ja on ainoa politiikko joka pystyy esiintymään edustavasti. Keskustan edustajat ovat pilanneet puolueen ja rohkenen veikata muille puolueille menestystä.

      • sitoutumatonäänestäjä

        Muonion demarien paikkamäärä viime vaaleissa putosi kuudesta kahteen ja sinä se edustamisesta et taida tietää ollenkaan,etkä mistään muustakaan.Kyllä se on niin että ilman äsken kunniajäsenen palkinnon saajaa,minkä Antti Rinne palkitsi näyttävästi,ei paikallisista demareista ole mihinkään.Keskustan edustajat on aina edustaneet hyvin.Samoin kok vas.


      • Konsennnsuss

        Missä ovat edustaneet hyvin? En käsitä, kunnan talous on ajettu pakkaselle. Mihin on panostettu tulevaisuutta ajatellen, tyhjänpäiväisiä avustajia ja sihteereitä kunta täynnä. Pätevät johtajat syödään ulos. Riidellään keskenään tyhjästä. Ennen ajettiin kunnan etua yli puoluerajojen, entä nyt? .


      • puoli

        Kepun edustajat täysiä pellejä,naurun alaista sakkia.


    • 3122

      Lukekaapa raamatusta miksi Sakkeus meni puihin

      • vanhakirja

        Mitä tästä opittiin,juoni pysyy samana tuhansia vuosia. Luojalle kiitos,pääsi puusta pois. Käskyttämällä kylläkin.


    • Merensinisyydestä

      Muonion kunta. Hyvänen aika, älkää ihmeessä pilkkailko toisianne, puoluejäsen nimityksinä. Muonion kunta on väestömäärältään niin pieni, että edessä todennäköisesti hyvin äkkinäisesti kuntaliitokset. Esiin siellä väläytellään eri tavoin, että kunta ei toiminallisesti kykene kuntavastuuna pitämään kuntatoimintoja riittävässä kunnossa, joissa kuntapalvelut on tarjottava.
      Väestömäärältään voi pienikin kunta olla toimintakykyinen pitkäänkin yksin. Korostan sitä, että jos kuntapalvelut toimivat hyvin ja kuntalaisista pidetään hyvin riittävätasoisesti huolta. Aika usein voi tulla SOTE palvelujen heikko tarjonta ja ellei ne toimi riittävän hyvin. Tällöin voi juuri tapahtua, että kuntalaisenne pakkaa reppunsa ja katoaa. Yhäkseen eri tavoin väläytetään, että Terveyskeskuksessa on home ongelmat. Usein vesi vuoto ja homevahingot voidaan korjata, sekä tehdä samalla nykyaikaistaminen peruskorjaus. En ole todella nähnyt uutta terveyskeskusta rakennettavan. Muoniosta on eräiden palveluongelmien johdosta kadonnut tyytymättömiä hyvätuloisia eläkeläisiä, usein pelkona juuri terveydenhoitopalvelujen ja vanhuuden hoitopaikkojen vähäisyys täyspalvelusta. Muoniosta on paljon ympäri Suomea muuttanut työhön hyvinkin korkeasti palkattuja. Eläkkeelle päästyään useat haluaisivat muuttamaan eläkepäiviään viettämään Muonioon. Osaatteko toimia niin, että Muonion suuntaan olisi kiinnostavaa palata takaisin. Tämä on varmasti kiinnostavaa aina palata kotiseuruille.

    • Rgjihg

      Kthj fduk gyjjfyh uofsgc eyhuhh. Ujfgjk hyg hikkj fyjn

      • Mantelitumake.rön

        Toiminnanjohtaja Varajärvi yrittää selittää saameksi jotakin? Täytyy yrittää löytää tulkki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe