220 lumetonta talvea peräjälkeen

220

Turun yliopiston teettämä sedimenttitutkimus paljastaa että Suomessa,tarkemmin Pohjois-Karjalassa oli ajanjaksolla vuosina 1060-1280 lumettomat talvet.
Tuona ajanjaksona Lehmilammen pohjasedimenttiin ei kerrostunut yhtään lumien sulamisvesien aiheuttamaa sedimenttilustoa.Ennen ja jälkeen tuon ajanjakson niitä taas löytyy.

Jostain syystä aiemmat aloitukset tästä aiheesta on järjestään poistettu.

70

1769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäätävääkeliä

      Ilmeisesti ihmiset vajaat tuhat vuotta sitten olivat kovia päästelemään hiilidioksidia. Vai minkä selityksen antaa ilmastosäikähtänyt jönssi.

    • Deny

      Jönssi vastaa että Turun Yliopisto on akuankkalaitos ja esittää kolmen faktan mantransa.

    • HysHys

      Kyllä tämä viestiketju pitäisi poistaa. Tällaisesta ei ole soveliasta puhua. Kun on tämä ilmastonmuutos.

    • Ihphb

      Ilmadtotiede on nk parempaa tiedettä. Jos ilmastonmuutos ja geologia ovat ristiriidassa niin geologiaa pitää ja erityisesti sedimenttikäsitettä pitää tarkentqa.

      • reere

        Siellä ovat polttaneet niin paljon nuotioita, että ovat tuottaneet ihmisen aiheuttaman paikallisen ilmastonmuutoksen. Siitä on nyt seurauksena se, että pohjoiskarjalsille mätkäistään jälkikäteen energiavero, joka korkoineen on niin suuri, että laskimessa ei riitä enää numerot. Rahat ohjataan Suomen valtion kautta investointipankkiireille ja Niinistö odottaa kuulevansa pohjoiskarjalaisilta aktiivista katumista.


    • TuskinHarmitti

      Vaikka silloin ei lapset nähneet lunta moniin sukupolviin. Olikohan peräti etelä-Saksan kelit?

      • ilmasto.muuttui.taas

        Varmasti harmitti kun sukset lahosi liiterissä eikä päässyt salpausselälle douppaamaan. Joutui ihan kotona ryystämään sahtia ja heittelemään kiviä ja leppäkeihäitä. Pilkkiminenkin piti suorittaa ihan tuvassa tai kannon nokassa.


      • Selvät.Pelit

        Mutta mikä tärkeintä. Suurta pakolaisvirtaa ei silti aiheutunut etelästä.

        Mutta kyllähän tämän kaikki itse ajattelevat älyävät muutenkin.


    • näin.se.on
    • nbnbnm

      Kyllä nyt täytyy kaikki maailman tiedevarat osoittaa sen tutkimiseen, että mikäs ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos tuon teki. Lopputulos on siis tiedossa (ihmisen aiheuttama), pitää vaan selvittää, miten se oikein tapahtui. Ja tietysti energiaveroja pitää nostaa, jotta tämä tutkimus saadaan tehtyä.

    • 220

      Tuona kyseisenä aikana CO2 pitoisuus jääkairauksien mukaan on ollut 277 ppm eli 100 ppm nykyistä vähemmän.

    • ennäötys.lämmintä.kylmää
    • dedededededesw

      Hyvä kun paljastit ja selvensit asiaa joka on ollut jo ainakin ennen peruskoululaistenkin tiedossa ilmastonmuutoksien suhteen.

    • Eelis_Perma___nen

      On se lenseää pidellyt! Järkyttävästi! Ei voi muuta sanoa....

    • ilmoja-pitelee

      Keskiajan lämpökausi on nykyään täysin "unohdettu" olisi tieteen uskottavuuden vuoksi tärkeä selvittää ajan lämpötilat tarkalleen samoin sen alueellinen kattavuus ja ennen kaikkea MIKSI tuolloin oli monta sataa vuotta kestävä lämmin ilmastojakso.
      Uskottavuus on tieteelle ensiarvoisen tärkeää, valveutunut ihminen ei kaipaa lööpeillä levitettyä arvailutiedettä.

      • retrewt

        "olisi tieteen uskottavuuden vuoksi tärkeä selvittää"

        Jos tarkoitat edellä ilmastotiedettä, niin ei sen tarvitse olla uskottavaa, se on nk. "parempaa tiedettä".


      • rffrfrrfrdeede

        Silloin ei ollut lämpömittareita ja vasta n 150 vuotta ollaan pidetty lämpötilapäiväyksiä eri alueilla ja vain pientä muutosta on ollut puoleen tai toiseen.
        Pidän jotenkin vajaana ihmistä joka ei usko eri ilmastovaiheisiin eli siihen ,että ilmasto muuttuu sykleittäin aina ja koko ajan.


    • Mielenkiintoista. Saanko linkin kyseiseen tutkimukseen?

      • ilmoja-pitelee

        Miksi haluat linkin?
        Eikö sinulle kaikki ilmastonmuutosta kyseenalaistavat linkit ole "Aku ankka linkkejä".


    • uutta.tietoa.odotetaan

      https://www.google.fi/search?q=keskiajan lämmin kausi

      Aika huonosti tuo on pimitetty jos siis salaliittoteoriasta olisi ollut kysymys. Hakusanoilla KESKIAJAN LÄMMIN KAUSI löytyy asiasta runsaasti tietoa ja jopa wikipediasivu. Ylläoleva linkki menee huonon palstasoftan vuoksi rikki ä-kirjaimen kohdalta eli suoraan klikattuna se ei toimi. Kun pääsette tuolle asiaa käsittelevälle wikipediasivulle niin vaihtakaa kieli englanniksi. Suomenkielinen sivu on toistaiseksi pelkkä tynkä. Englanninkielisellä sivulla löytyy lähdeviitteitä alkuperäisiin artikkeleihin.

      Aiheeseen liittyvä tutkimus on pahasti kesken, kun tuosta ajasta ei tietoa saa kuin välillisesti arkeologian, hyvin vanhojen puiden vuosirenkaiden ja jäätutkimuksen kautta. Odotettavissa on siis ilmiön maantieteellisestä laajuudesta, keskosta ja syistä uutta tietoa lähivuosien ja -vuosikymmenien kuluessa. Asia on mainittu IPCC:n raporteissa.

      • lusto-ja-lusto

        Pitäisiköhän tutkia myös sedimenttilustoja. Nehän ovat taltioineet keskiajan ilmastoa kaikkialla.


    • Speedy1957

      Väitetään jopa. että Grönlannin ns. ikijää ei ole lainkaan ikijäätä porauksien mukaan. 800-1000-luvulla jää paljon pohjoisempana ja arkeologien mukaan(heitä metereologien kannattaisi joskus kuunnella) ilmasto etenkin Euroopassa mutta muuallakin silloin 3-5 astetta korkeampi kuin nyt. Ilman CO2-lisäystä. On se kumma, että auringon vaikutusta ei oteta huomioon lainkaan ns. ilmastonmuutosennusteissa. Voiko tämä olla mahdollista? Eihän niillä silloin tee yhtään mitään.
      Jos aurinko sammuu niin eipä ilmasto ainakaan lämpene. Löysin linkin, jossa 33 000 tiedemiestä ympäri maailman irtisanoutuu tästä ilmaston lämpenemistouhusta. Ainakaan siihen osaan koskien ihmisen toimintaa sen edistämiseksi. Heistä asiaa ei ole tutkittu vielä riittävän kauan (vain noin 120 vuotta). Lämpövaihteluja, ja suuriakin sellaisia on aina ollut ihmisestä riippumatta.On se kummaa, että muka tiedetään miten lämmin maapallo on 100 vuoden päästä mutta ei osata ennustaa säätä tarkasti kauemmas kuin noin 3-5 päivän päähän. Eipä paljon ole viime päivinäkään ilmasto kauhean lämmin ollut ja kaksi viimeistä kesää ilman ainuttakaan hellepäivää täällä Kemiönsaarella. Viime huhtikuu kylmin 50 vuoteen!!!! Jääkausi tulee?

      • tatteri

        "muka tiedetään miten lämmin maapallo on 100 vuoden päästä mutta ei osata ennustaa säätä tarkasti kauemmas kuin noin 3-5 päivän päähän"

        Hyvä pointti,joku petteri tuodaan kuitenkin toistuvasti mediaan paasaamaan että kuulkaas meillä on vuonna 2075 Unkarin ilmasto täällä.


      • pötytatteri
        tatteri kirjoitti:

        "muka tiedetään miten lämmin maapallo on 100 vuoden päästä mutta ei osata ennustaa säätä tarkasti kauemmas kuin noin 3-5 päivän päähän"

        Hyvä pointti,joku petteri tuodaan kuitenkin toistuvasti mediaan paasaamaan että kuulkaas meillä on vuonna 2075 Unkarin ilmasto täällä.

        Saisko linkkiä, jossa petteri noin paasaa. Älkää siis viitsikö valehdella...

        Viimeksi nähdyt ennustuksissa on sanottu jotakin tilanteesta vuosisadan lopussa. Toki vuonna 2075 pitää jo lämpenemisen merkkien olla näkyvissä.


      • kjföjkj

        "Grönlannin ns. ikijää ei ole lainkaan ikijäätä porauksien mukaan."

        Termi "ikijää" sopii paremmin nykyiseen teologiaan. Hieman samaan tapaan kuin "ikuinen elämä", tai "Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole" . Teksti on myyvempää, myy paremmin. Ja sen huomaa, me kaikki maksamme energiaveroja.


    • Saamme varmaan pian aloittajalta sen linkin ihmeteltäväksemme.

      • 220

        Laitoin kyseisen linkin tänne jo kaksi kertaa kahteen eri aloitukseen mutta molemmat aloitukset poistettiin.


      • näin-olettaisin
        220 kirjoitti:

        Laitoin kyseisen linkin tänne jo kaksi kertaa kahteen eri aloitukseen mutta molemmat aloitukset poistettiin.

        Ehdin lukemaan yhdestä aloituksesta ko. linkin.
        60-luvulta sedimentti-lustotutkimus. Nykyisin nämä sedimentti-lustotutkimukset eivät taida olla muodissa, voi tutkijan ura kärsiä jos lustot antavat "väärää" tietoa muinaisista ilmastoista.



      • sää.ja.ilmasto.eri.asia4

    • 220

      utu.fi mediatiodotteet

      Järvimuta arkistoi luonnon muutoksetVäitös: FM Haltia-Hovi Väitöstiedote 2.6.2010

      scrollaa tidotesivuille 781-810

    • Lämmintä.oli

      Näinhän tuossa tutkimuksessa sanotaan:

      "Lustot menneiden ilmastonmuutosten tallentajina

      Lehmilammen lustoja analysoimalla saatiin tietoa menneistä ilmastonvaihteluista Pohjois-Karjalassa. Tutkimukseen valitun, nykyhetkestä ajanlaskun alkuun ulottuvan lustosarjan kiinnostavin piirre sijoittuu keskiajalle vuosien 1060 ja 1280 välille. Tällöin kerrostuneista lustoista lähes puuttuu kevättulvan aikaansaama vaalea kerros ja lustot ovat lähes täysin orgaanisia. Tämä tarkoittaa sitä, että talvet olivat tuolloin leutoja ja lähes lumettomia Pohjois-Karjalassa.

      Keskiajan lämpimän jakson jälkeen ilmasto jälleen viileni askel askeleelta, mikä näkyy lustoissa selkeinä kevättulvakerroksina. Tämä aika tunnetaan pienenä jääkautena. Tämä antaa tietoa ilmastossa tapahtuneista muutoksista ja niiden nopeudesta, mitä taustaa vasten voidaan peilata maapallon ilmastossa nyt tapahtuvia muutoksia."

      Ja eiköhän ilmastosäikähtäneet tämänkin pikapakaa poistata eli pistävät päänsä piiloon.

    • Säälittävää.sakkia

      No niin, noinhan se poistattelu taas alkoi. Ei kestä imastosäikähtäneet totuutta. Ei kestä. Voi, voi. Säälittävää sakkia.

    • kusetuskos

      Ilamstokusetus, muuten mikä sen jääkaudea aiheutti kun maapallo.....

    • Herää.jöns

      Juu. Ei tarvittu huopasaappaita tuolloin, eikä raappahousuja.

      Mutta eiköhän jönsseli poistata taas koko ketjun. Mikä maksaa Jöns? Miksi kestää?

    • Eiku.uudestaan

      Pistetäänpä tähän vielä uudestaan niin on ilmastosäikähtäneillä enemmän askaretta.

      Näinhän tuossa tutkimuksessa sanotaan:

      "Lustot menneiden ilmastonmuutosten tallentajina

      Lehmilammen lustoja analysoimalla saatiin tietoa menneistä ilmastonvaihteluista Pohjois-Karjalassa. Tutkimukseen valitun, nykyhetkestä ajanlaskun alkuun ulottuvan lustosarjan kiinnostavin piirre sijoittuu keskiajalle vuosien 1060 ja 1280 välille. Tällöin kerrostuneista lustoista lähes puuttuu kevättulvan aikaansaama vaalea kerros ja lustot ovat lähes täysin orgaanisia. Tämä tarkoittaa sitä, että talvet olivat tuolloin leutoja ja lähes lumettomia Pohjois-Karjalassa.

      Keskiajan lämpimän jakson jälkeen ilmasto jälleen viileni askel askeleelta, mikä näkyy lustoissa selkeinä kevättulvakerroksina. Tämä aika tunnetaan pienenä jääkautena. Tämä antaa tietoa ilmastossa tapahtuneista muutoksista ja niiden nopeudesta, mitä taustaa vasten voidaan peilata maapallon ilmastossa nyt tapahtuvia muutoksia."

      Ja eiköhän ilmastosäikähtäneet tämänkin pikapakaa poistata eli pistävät päänsä piiloon.

    • tuolta.löytyy
    • Ovatpas denialistit nyt tohkeissaan ja vetoavat tieteeseen, siis yhteen väitöskirjaan. AGW:sta on tehty satoja väitöskirjoja ja tuhansia vertaisarvioituja tutkimuksia.

      Keskiajan lämpökaudessa ei ole mitään uutta. Sen syytä vaan ei tiedetä.

      Nykyisen lämpökauden syy tiedetään.

      • jäätävääkeliä

        On todistettu, että maapallon historiassa on ollut kylmiä ja lämpimiä kausia kuten esimerkiksi holoseenin lämpöhuippu, rooman lämpökausi ja keskiajan lämpökausi. Nyt sitten jönssin kaltaiset ilmastosäikähtäneet väittävät, että tämä luonnollinen vaihtelu on loppunut ja ainoastaan ihminen lämmittää maapalloa.


      • sedimentti

        Se tiedetään että MWP ei johtunut CO2 :sta,sekin tiedetään että CO2 pitoisuus on noussut tasaisesti viimeiset 7000 vuotta riippumatta tähän ajanjaksoon osuneista lämpenemis- tai viilenemiskausista.
        Se että AGW:sta on tehty satoja tutkimuksia ei todista muuta kuin että asiaa on tutkittu yhdestä lähtökohdasta,väitöskirjojen ja tutkimusten määrä ei ole sama asia kuin tiede.


      • algoreritmi

      • Ei.kun.levitykseen.jöns

        No niin. Hienoa Jöns. Sinä siis tiedät ja tiesit keskiajan globaalista lämpökaudesta. Loistavaa. Ehkä nyt voisit kertoa tuosta kaudesta muille ilmastosäikähtäneille ystävillesi kuten Ilmastopastori Gorelle, lätkämailatehtailijoille, NOAA:n vesiväritaiteilijoille ja vielä omalle Petterillemme? Näiden papereista ja muistista kun tuo kausi on pyyhkiytynyt tyystin. Olisiko epämiellyttävä totuus syynä? No ei suinkaan, eihän?


      • Huutomerkeistä päätellen taitaa olla ilmiantajalla suora yhteys palstan sheriffin toimistolle.


      • Jään.määrä
        Ei.kun.levitykseen.jöns kirjoitti:

        No niin. Hienoa Jöns. Sinä siis tiedät ja tiesit keskiajan globaalista lämpökaudesta. Loistavaa. Ehkä nyt voisit kertoa tuosta kaudesta muille ilmastosäikähtäneille ystävillesi kuten Ilmastopastori Gorelle, lätkämailatehtailijoille, NOAA:n vesiväritaiteilijoille ja vielä omalle Petterillemme? Näiden papereista ja muistista kun tuo kausi on pyyhkiytynyt tyystin. Olisiko epämiellyttävä totuus syynä? No ei suinkaan, eihän?

        Tässä sinulle Jöns hiukan arktisen jään määrästä viimeisen kymmenen tuhannen vuoden ajalta.

        Onko lisääntynyt vai vähentynyt?

        http://notrickszone.com/2017/03/02/new-paper-indicates-there-is-more-arctic-sea-ice-now-than-for-nearly-all-of-the-last-10000-years/#sthash.amG80Lpc.dpbs


      • hummallaajaja

        Kun Jöns tuossa edellä on niin tohkeissaan yhdestä väitöskirjasta, niin muistutetaan nyt vielä, että keskiajan lämpökaudesta on myös tehty satoja tutkimuksia, joista linkki alla esittelee 1126 kpl ja näyttää paikat, mitä aluetta tutkimus koskee. Myös kauden syy tiedetään. Se on aurinko! Tuota ei yksi Mannin lätkämaila muuksi muuta.
        https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1akI_yGSUlO_qEvrmrIYv9kHknq4


      • rfrfrfeddddee

        Nykyistä lämpökautta ei ole vielä edes ilmestynyt vaan odotellaan sitä ihmetellen ja veroja maksaen. Satoja tutkimuksia ja aikalaisarvoita kasvien levinneisyydestä ihmisten onnentilasta ilman nälänhätää ja kylmää.
        Oikeasti nykyajan ihmisiä kiinnostaisi enemmän pieni jääkausi koska sen loppumisen vuoksi meidän ilmastomme lämpiää hieman kohden normaalia.
        Onko normaalia ilmastoa olemassakaan?


    • Aitko siis noiden tutkimusten perusteella kumota sen fysiikan lain, että hiilidioksidi absorboi lämpösäteilyä?

      Onko fysiikan Nobel tulossa Suomeen hevosmies.evp:lle?


      • tgtgtggtgttrfr

        Voi se vähäisessä määrin jopa heijastaa lämpöäkin takaisin mutta kun sitä on niin vähän ja merkityksetön määrä.


    • Tosipaljo

      Milloin jönssi kumoaa sen fysikaalisen tosiasian, että peltikatto absoboi lämpösäteilyä?

      Olisi noobelia tiedossa.

    • Tosipaljolle vastauksena, että varmasti peltikatto absorboi lämpösäteilyä, jos se sitä saa osakseen.
      Siis sitä, mitä hiilidioksidi takaisinsäteilee ylhäältäpäin.

      Yleensä kuitenkin peltikatto ottaa vastaan Auringon valoa huonosti ja heijastaa siitä suuren osuuden takaisin avaruuteen. Ns insolaation osalta on peltikatto on huono lämmön talteenottaja.

      Toivottavasti Tosipaljo etenee nyt oppimisessaan seuraavaan kysymykseen.


      • Tosipaljo

        Juuri niin kuin hm.evp tuossa sanoi, ei taida fysiikka olla jörtöngin vahvoja puolia.
        Ja jönssille vielä tämä kirjoitus muistutuksena hiilidioksidin säteilystä, joka tapahtuu vasta n. 10 kilometrin korkeudella, jossa on n. 50 astetta pakkasta.

        " Ilmakehän valtakaasut typpi, happi ja argon eivät johdata lämpöä ulos ilmakehästä. Ne sitovat kylläkin kineettistä energiaa eli lämpöä ja toimivat näin lämmön varaajina, mutta eivät absorboi eivätkä emittoi. Ellei absorptio- ja emissiokykyisiä kaasuja olisi, niin ilmakehä olisi merkittävästi nykyistä kuumempi. Näin päädytään paradoksiin: Hiilidioksidi on keskeinen ilmakehän (osa)jäähdyttäjä."

        https://karvola.wordpress.com/2014/01/23/lampofysiikan-perusteita/


      • gtgttgttggtgttr

        Jos ja kun hiilidioksidi säteilee takaisintulevaa lämpöä niin se myöskin säteilee takaisin avaruudesta tulevaa lämpöä joten tulos on -0. Sama asia myös pilvien kohdalla lämpökarkailua on molempiin suuntiin. Ei kai tarvitse enempää selittää?


    • vanhadenso

      Jöns-teorian mukaan jos vanha denso absorboi sorbusta -30 asteen pakkasessa,niin aamulla kun denso löydetään hangesta,pitäisi hanki olla denson yäpäriltä sulanut 2 metrin säteeltä ja sinivuokkojen kukkia ympärillä ;D

    • Väittääkö täällä joku denialisti, että kiiltävä peltikatto lämpenee enemmän kuin tummaksi maalattu?

      Vai mitä tuo jänkkäys taas on?

      • Tosipaljo

        Missä tuollainen väite on esitetty?
        Meinaatko voittaa noobelin tuolla väitteellä?


      • Mitäs maalia se Jönssi omalla katollaan käyttää, jos se niin kiiltävää on, ettei yhtään lämpene?


      • hevosmies.evp kirjoitti:

        Mitäs maalia se Jönssi omalla katollaan käyttää, jos se niin kiiltävää on, ettei yhtään lämpene?

        Ja tiedoksi vielä Jönssille. Maalaamaton peltikatto ei ole kiiltävä.


    • Jösses tätä keskustelun tasoa!

      • Tosipaljo

        Niinpä, parempi olisi, jos pysyisit poissa.
        Taso nousisi huimasti.


      • robotinorjat

        Ovatko nuo eri viestejä vai oletko lähettänyt samaa jo poistettua viestiä useampaan kertaan uudelleen? Kertaalleen poistetut viestit minun kokemukseni mukaan häviävät robomoderaattorin toimesta ilman ilmiantojakin. SIivous tapahtuu yleensä noin 10...15 minuuttia tasatunnin jälkeen.


      • robotinorjat kirjoitti:

        Ovatko nuo eri viestejä vai oletko lähettänyt samaa jo poistettua viestiä useampaan kertaan uudelleen? Kertaalleen poistetut viestit minun kokemukseni mukaan häviävät robomoderaattorin toimesta ilman ilmiantojakin. SIivous tapahtuu yleensä noin 10...15 minuuttia tasatunnin jälkeen.

        Pientä variointia on ollut mutta oleellinen sisältö on kyllä ollut sama. Olen myös tiedustellut ylläpidolta mikä niissä on sääntöjen vastaista ollut mutta vastausta en ole saanut. Osaatko itse kertoa, miksi viestit olisi poistettu muun kuin ilmiannon perusteella?
        Vaan väliäpä tuolla, jaksan kyllä tälläkin tavoin kunnes ylläpito reagoi ja kertoo syyn.


      • robotinorjat
        hevosmies.evp kirjoitti:

        Pientä variointia on ollut mutta oleellinen sisältö on kyllä ollut sama. Olen myös tiedustellut ylläpidolta mikä niissä on sääntöjen vastaista ollut mutta vastausta en ole saanut. Osaatko itse kertoa, miksi viestit olisi poistettu muun kuin ilmiannon perusteella?
        Vaan väliäpä tuolla, jaksan kyllä tälläkin tavoin kunnes ylläpito reagoi ja kertoo syyn.

        Olen kysellyt tuota samaa kun omat rekatulla tunnuksella kirjoitetut viestini ovat joutuneet poistojen kohteeksi klo 03:00 maissa yöllä. Sain kerran muutama kuukausi sitten vastauksena tiedon, että "syitä on monenlaisia..." ja että he palauttaisivat viestini. Näin myös tapahtui. Sen jälkeen olen useampaan kertaan pyytänyt palauttamaan ilkivaltaisen näköisesti poistuneita viestejä mutta mitään vastausta ei enää ole tullut. Näet siis turhaa vaivaa.

        Suomi24 on siirtymässä vapaaseen pudotukseen ja tuo on vain yksi merkki siitä. Pidemmät viestit kannattaa kirjoittaa jonnekin muualle webbisivulle ja antaa tänne vain linkki. Vaikkapa google sivusto sites.google.fi toimii hyvin kirjoitusalustana.


      • robotinorjaat
        hevosmies.evp kirjoitti:

        Pientä variointia on ollut mutta oleellinen sisältö on kyllä ollut sama. Olen myös tiedustellut ylläpidolta mikä niissä on sääntöjen vastaista ollut mutta vastausta en ole saanut. Osaatko itse kertoa, miksi viestit olisi poistettu muun kuin ilmiannon perusteella?
        Vaan väliäpä tuolla, jaksan kyllä tälläkin tavoin kunnes ylläpito reagoi ja kertoo syyn.

        Itseltäni on lähtenyt useita asiallisia viestejä. Pari kuukautta sitten valitin asiasta palautesivulla ja sain yhden poistetun viestin takaisin. Kun yritin samaa uudelleen en enää saanut vastauksia useammasta asiallisen viestin poiston palautusyrityksestä huolimatta. Palsta on nykyään vapaassa pudotuksessa.

        Turha vaiva siis. Laita pidemmät viestit palstan ulkopuolelle webbisivuille vaikkapa s i t e s piste g o o g l e piste c o m palveluun jota siis voi käyttää suoraan googlen tunnuksilla. Linkkiä sitten tänne.


      • robotinorjaat kirjoitti:

        Itseltäni on lähtenyt useita asiallisia viestejä. Pari kuukautta sitten valitin asiasta palautesivulla ja sain yhden poistetun viestin takaisin. Kun yritin samaa uudelleen en enää saanut vastauksia useammasta asiallisen viestin poiston palautusyrityksestä huolimatta. Palsta on nykyään vapaassa pudotuksessa.

        Turha vaiva siis. Laita pidemmät viestit palstan ulkopuolelle webbisivuille vaikkapa s i t e s piste g o o g l e piste c o m palveluun jota siis voi käyttää suoraan googlen tunnuksilla. Linkkiä sitten tänne.

        Itse asiassa minulle tuo viestin palstalla pysyminen ei ole kovinkaan tärkeä. Tärkeää olisi saada palstan ylläpitäjä kiinnostumaan, millä tavoin joku mielipuoli saa nuo asiattomat ilmiantonsa toistuvasti läpi. Bänniä tuollainen ansaitsisi saada ja se on myös tämän uusimman operaationi tarkoitus.


    • 220

      Hieman ikäväntuntuista seurata nyt aloitustaan jonka alkuperäinen tarkoitus oli kiinnittää huomio ilmastohistorian kulkuun ja miten se on aikanaan vaikuttanut ilmastoon täällä Suomen alueella.Olisin odottanut asiapitoista pohdintaa tuosta 220 vuoden jaksosta jota voitaneen pitää ilmaston muutoksena pitkän yhtenäisen ajanjakson perusteella verrattuna nykyiseen yleisenä pidettyyn 30 vuoden muutos/havaintojaksoon jolla vahvistetaan ko muutos.
      Toinen mielenkiintoinen pohdinta liittyy tuon lämpimän ajanjakson päättymiseen ja suhteellisen nopeasti tapahtuneeseen ilmaston viilenemiseen.
      Nyt näyttää kuitenkin että aloitus ei enää kanna alkuperäistä tarkoitustaan.

      • hummanajaja.evp

        Tuo on tosiaan vahinko. Tuosta ao. linkista, jota palstan sensori ei halua nähdä, voi zoomata myös Suomen alueelle ja kun klikkaa siellä Nurmeksen kohdalla näkyvää merkkiä, pääsee käsiksi palstalla ja aloituksessa puheena olleeseen Turun yliopistossa suoritettuun tutkimukseen. Muita maamme alueelta löytyviä tutkimuksia on kartalla lisäksi 18 kpl. Niihin paneutuminen tällä palstalla on kuitenkin hukkaan heitettyä aikaa, koska tämäkin viesti todennäköisesti tulee poistetuksi jo aivan lähituntien aikana.

        https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1akI_yGSUlO_qEvrmrIYv9kHknq4


      • 220

        Lisäsin sivun omaan kirjanmerkki kansiooni,pitää tutustua ko tutkimuksiin.


      • tiede.kumoon.oitis

        "Olisin odottanut asiapitoista pohdintaa "

        Sellainen on vaikeaa, kun keskusteluun osallistuvat puolin ja toisin tarkoituksellisesti poistattavat kanssaan eri mieltä olevien kirjoituksia. Sitten on lisäksi se porukka, joka poistattaa molempia viestejä ihan vain siksi, että sillä tavalla saa ärsytettyä keskusteluita. Kaikien päällä päsmää robottimoderointi.


    Ketjusta on poistettu 38 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe