Paliskuntien yhdistyksen tutkimus höpöä

Määtänsukukunta

Ei täytä mitään tutkimuksellisia kriteerejä paliskunnan tekemä niin sanottu syvä tutkimus. On täyttä puolueellista propagandaa.

5

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porotuhotontotta

      Paliskuntien yhdistyksen asiamies on viime päivinä jakanut paikallislehtiin tiedotetta jossa kerrotaan paliskunnan tehneen "syväkyselyn" 26:lle paliskunnan valitsemalle henkilölle.

      Henkilöiden ilmoitetaan olevan päätoimisia viljelijöitä ja heitä käyttäen tämän paliskunnan tiedotteen on tarkoitus kumota julkisuudessa voimakkaana esiin nousseet poronhoitolakiin liittyvät laajat perustuslain vastaiset epäkohdat, viljelijöille aiheutunut tuho ja haitta sekä lakaista maton alle eettiset kysymykset sekä satojen yksityisten ihmisten yhteydenotot poronhoitolakiin liittyvistä epäkohdista, MTK:n ulos tulo vaatiman lain muutosta toimimattomaan poronhoitolakiin sekä 3300 ihmisen ja järjestön MMM:lle jättämät vaatimukset poronhoitolain uudistamiseksi perustuslain mukaiseksi.

      Jokainen ymmärtää mistä paliskunnan "syväkyselyssä" on kyse. Ei tarvitse olla tutkija ymmärtääkseen että kun otokseen valitaan tietyt ihmiset, kyse ei ole tutkimuksesta.
      Jokainen ymmärtää ettei Paliskuntain yhdistys voi tehdä tutkimusta asiassa, jossa se itse on etujärjestön roolissa peittelemässä toimintansa yhteiskunnalle ja yksityisille ihmisille aiheuttamia haittoja ja kustannuksia sekä häiriötä.
      Osa kuulemiseen valituista viljelijöistä on poronhoitoa harrastavia, eli tavoite heillä osallistua kuulemiseen on sama kuin paliskunnalla. Peitellä ja mitätöidä muualla esiin tulleita epäkohtia ja poronhoidon muille aiheuttamia haittoja.
      Niiden viljelijöiden taas jotka eivät poroja omista, ei voi odottaa millään tavalla kokevan kuulemista tilanteena jossa he uskaltavat kertoa porotuhoista. Tilanne jossa paliskunnan edustajat tulevat heidän kotiinsa nauhurin kanssa asiassa. jossa paliskunta on kiistan virallinen osapuoli ja oman edun lobbaaja, on täysin kohtuuton ja epäoikeudenmukainen paliskunnan kuultavaksi joutuneelle viljelijälle. Mitä uskaltaa yksittäinen viljelijä sanoa paliskunnalle joka tulee viljelijän kotiin mitätöimään porotuhot ja hyväksyy vain oikeanlaiset, paliskunnan etua ajavat "vastaukset"? Puheen nauhoittaminen toimii jo sellaisena pelotteena ettei viljelijän voida katsoa voineet missään tapauksessa puhua luottamuksellisesti porotuhoista kiistan vastapuolen ammattitoimijalle.
      Kaikki tutkimustoimintaa edellyttää ehdotonta luottamusta tutkijan ja haastateltavien välillä. Tutkinus edellyttää myös tukijan ehdotonta puolueettomuutta.
      Nythän niin todellakaan ei ole, joten kyse on jostakin ihan muusta toiminnasta kuin tutkimuksen tekemisestä.

    • Pohojammaalta

      Kyllähän sen täältä pohojammaaltaki asti näkkee, että porotallous on ihan tukien ja korvausten varassa olemista. Turistina ku ollaa Koillismaala käyty, ni eihä sitä jäkälää näy missää, toisin se on täälä päin. Porokeskustelua seuranneena, ni ei voi toivoa ku sen, että päättäjät herräis kunnolla, eikä kuuntelis Maijalan ruikutuksia euskunnassa.

      • ÄllivaiTälli

        Eipä se pohojammaan ukko näy tietävän mittään. Porotalous ei saa käytännössä mitään tukia maatalouteen verraten. Maatalouteenhan niitä sysätään 3 000 000 000 €/vuosi!

        Kummaa ruikutusta jaksamon suunnalta kun porothan pelastaa monet pellot lumihomeeltakin kaivellessaan.


      • Tieto.on.tietoa
        ÄllivaiTälli kirjoitti:

        Eipä se pohojammaan ukko näy tietävän mittään. Porotalous ei saa käytännössä mitään tukia maatalouteen verraten. Maatalouteenhan niitä sysätään 3 000 000 000 €/vuosi!

        Kummaa ruikutusta jaksamon suunnalta kun porothan pelastaa monet pellot lumihomeeltakin kaivellessaan.

        Mitä sinä selität? Porolliset nostaa peltotukia ihan samoin kuin maanviljelijät. Petokorvauksia nostetaan järkyttävät määrät. Myös eläinkohtaisia tukia. Porotalouden ja luontaiselinkeinojen rakennetukia. Investoini- ja aloitustukia. Kelkka- ja mönkkäriavustuksia. Kelkan voi vaihtaa kolmen vuoden välein avustuksen avulla. Mönkijän neljän vuoden välein. Valtion takausta investointeihin. Aika hitonmoinen liuta eri tukia!!! Jos et itse tiedä, niin nämä tiedot ovat julkisia ja ovat helposti löydettävissä.

        Lumihomeesta voidaan kuule olla montaa eri mieltä. Riippuu syksystä ja ilmoista.

        Ymmärrät myös varmaan että koko maassa harjoitetaan maanviljelystä, joten maanviljelijöitä on paljon enenmmän kuin porollisia, jotka rajoittuvat pohjoiseen Suomeen (ja ennen pitkää vain saamelaisalueelle). Siten vertauksesi maanviljelyyn on ontuva.


    • mökkiläisukko

      Kylläpä enerkiaa löytyy hömppähommiin muttei porokarjan paimentamiseen. Tuommosella tutkinnalla nyt voi pyyhkästä persausta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe