MOI!
jätinpä aamupäivällä espanjalaisen kukkakaalin kauppaan, vaikka mielteki..
Olen ihmetellyt miksi niihin jätetään vihreitä "suojalehtiä" niin paljon varmaan 1/3 painosta.
Llinkissä olevan jutun mukaan ne suojalehdetkin voi häyrystää.
hyörystääkö joku palstan lukijoistakin?
Ajateelin kysäistä ennen kuin kokeilen,
http://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201803012200781177_rh.shtml
onko ne suojalehdet käyttökelpoisia vai roskiin?
Kukkakaali ... vihannestiskeillä?
5
494
Vastaukset
- DF123
Itse revin ne lehdet siinä vihannestiskillä pois. Joku sanoo että ei niin saa tehdä mutta en ole ainakaan itse parinkymmenen vuoden aikana törmännyt kauppiaaseen joka kieltäisi
- ainiitäaikoja
Olin joskus kesätöissä ruokakaupassa vuonna risti ja puu ja silloinen kauppias käski riipiä niitä enimpiä suojalehtiä pois, kun ihmiset kuitenkin tekee niin ja ne saa siistimmin, nätimmin ja houkuttelevammin pinottuakin tällä tavoin, ei kuitenkaan kaikkia koska ne myös suojaavat sitä kaalia esim. kuljetuksen aikana. Tosin aikakausi oli silloin 80-luku ja kauppatavat erilaiset ehkä kuin nykyliideleissä? Ne suojalehdet oli ns. poisheitettävää roskaa ja kelpasivat kyllä meidän kaninomistajatyöntekijöille kotiin viemiseksi pupuille :)
- cabbagegarbage
Jos ne lehdet ovat vihreitä ja siistin näköisiä niin aivan hyvin voi valmistaa ruoaksi - itseasiassa kukkakaali on yksi niistä harvoista kasviksista, jotka voi valmistaa kokonaan ruoaksi - myös varsi kelpaa hyvin ravinnoksi eli varsi kuoritaan ja pilkotaan, siistit lehdet kokonaisina, kukinnot paloitellaan ja keitetään/höyrystetään kypsiksi, mutta napakoiksi.
Lehtikaali on kaaleista ainoa, josta en ole onnistunut tekemään koskaan mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta eihän se kelpaa edes etanoille, jotka syövät muut kaalit hyvinkin liian mieluusti.- montatapaa
Kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali ovat ainoat kaalit joita voi syödä kypsennettynä.
Lehtikaali on helpoin, keskiruoti pois ja leikataan silpuksi, pannulle hieman öljyä ja suolaa, nopeasti kuumalla pannulla paisto ja valmista tuli.
Kukkakaalin peitinlehtiä en syö.
Moit!
Kiitti! minäkun olen aina riitpiny suojalehdet roskiin... täytyy vaihtaa tapaa.. espanjalaisissa niiitä sitten onkin..
Lehtikaalista sen verta, jotta i kokki Kolmonen, jossain Yle areenan syövereistä löytyi pari-kolme vuotta sitten, jotta hänellä on ollut kiinasta vieras tekemässä "kiinalaista kanakeittoa" siihen suikaloitiin lehtikaalia purjoo, paprikaa, porkkanaa, sieniä ja tieten kanaa, muut lisukkeet on balsami viinietikka, seesamiöljyä... , tulee syötävää.. https://areena.yle.fi/1-3540175
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä841686Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2711584Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2851343Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1691282- 57905
- 66874
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em66863- 46861
Miksi mies tuntee näin?
Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui40841Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤48818