MOI!
jätinpä aamupäivällä espanjalaisen kukkakaalin kauppaan, vaikka mielteki..
Olen ihmetellyt miksi niihin jätetään vihreitä "suojalehtiä" niin paljon varmaan 1/3 painosta.
Llinkissä olevan jutun mukaan ne suojalehdetkin voi häyrystää.
hyörystääkö joku palstan lukijoistakin?
Ajateelin kysäistä ennen kuin kokeilen,
http://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201803012200781177_rh.shtml
onko ne suojalehdet käyttökelpoisia vai roskiin?
Kukkakaali ... vihannestiskeillä?
5
475
Vastaukset
- DF123
Itse revin ne lehdet siinä vihannestiskillä pois. Joku sanoo että ei niin saa tehdä mutta en ole ainakaan itse parinkymmenen vuoden aikana törmännyt kauppiaaseen joka kieltäisi
- ainiitäaikoja
Olin joskus kesätöissä ruokakaupassa vuonna risti ja puu ja silloinen kauppias käski riipiä niitä enimpiä suojalehtiä pois, kun ihmiset kuitenkin tekee niin ja ne saa siistimmin, nätimmin ja houkuttelevammin pinottuakin tällä tavoin, ei kuitenkaan kaikkia koska ne myös suojaavat sitä kaalia esim. kuljetuksen aikana. Tosin aikakausi oli silloin 80-luku ja kauppatavat erilaiset ehkä kuin nykyliideleissä? Ne suojalehdet oli ns. poisheitettävää roskaa ja kelpasivat kyllä meidän kaninomistajatyöntekijöille kotiin viemiseksi pupuille :)
- cabbagegarbage
Jos ne lehdet ovat vihreitä ja siistin näköisiä niin aivan hyvin voi valmistaa ruoaksi - itseasiassa kukkakaali on yksi niistä harvoista kasviksista, jotka voi valmistaa kokonaan ruoaksi - myös varsi kelpaa hyvin ravinnoksi eli varsi kuoritaan ja pilkotaan, siistit lehdet kokonaisina, kukinnot paloitellaan ja keitetään/höyrystetään kypsiksi, mutta napakoiksi.
Lehtikaali on kaaleista ainoa, josta en ole onnistunut tekemään koskaan mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta eihän se kelpaa edes etanoille, jotka syövät muut kaalit hyvinkin liian mieluusti.- montatapaa
Kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali ovat ainoat kaalit joita voi syödä kypsennettynä.
Lehtikaali on helpoin, keskiruoti pois ja leikataan silpuksi, pannulle hieman öljyä ja suolaa, nopeasti kuumalla pannulla paisto ja valmista tuli.
Kukkakaalin peitinlehtiä en syö.
Moit!
Kiitti! minäkun olen aina riitpiny suojalehdet roskiin... täytyy vaihtaa tapaa.. espanjalaisissa niiitä sitten onkin..
Lehtikaalista sen verta, jotta i kokki Kolmonen, jossain Yle areenan syövereistä löytyi pari-kolme vuotta sitten, jotta hänellä on ollut kiinasta vieras tekemässä "kiinalaista kanakeittoa" siihen suikaloitiin lehtikaalia purjoo, paprikaa, porkkanaa, sieniä ja tieten kanaa, muut lisukkeet on balsami viinietikka, seesamiöljyä... , tulee syötävää.. https://areena.yle.fi/1-3540175
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1482533
- 1801798
- 691623
- 921618
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91221- 80978
- 94965
- 71955
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes188884- 65877