MOI!
jätinpä aamupäivällä espanjalaisen kukkakaalin kauppaan, vaikka mielteki..
Olen ihmetellyt miksi niihin jätetään vihreitä "suojalehtiä" niin paljon varmaan 1/3 painosta.
Llinkissä olevan jutun mukaan ne suojalehdetkin voi häyrystää.
hyörystääkö joku palstan lukijoistakin?
Ajateelin kysäistä ennen kuin kokeilen,
http://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201803012200781177_rh.shtml
onko ne suojalehdet käyttökelpoisia vai roskiin?
Kukkakaali ... vihannestiskeillä?
5
518
Vastaukset
- DF123
Itse revin ne lehdet siinä vihannestiskillä pois. Joku sanoo että ei niin saa tehdä mutta en ole ainakaan itse parinkymmenen vuoden aikana törmännyt kauppiaaseen joka kieltäisi
- ainiitäaikoja
Olin joskus kesätöissä ruokakaupassa vuonna risti ja puu ja silloinen kauppias käski riipiä niitä enimpiä suojalehtiä pois, kun ihmiset kuitenkin tekee niin ja ne saa siistimmin, nätimmin ja houkuttelevammin pinottuakin tällä tavoin, ei kuitenkaan kaikkia koska ne myös suojaavat sitä kaalia esim. kuljetuksen aikana. Tosin aikakausi oli silloin 80-luku ja kauppatavat erilaiset ehkä kuin nykyliideleissä? Ne suojalehdet oli ns. poisheitettävää roskaa ja kelpasivat kyllä meidän kaninomistajatyöntekijöille kotiin viemiseksi pupuille :)
- cabbagegarbage
Jos ne lehdet ovat vihreitä ja siistin näköisiä niin aivan hyvin voi valmistaa ruoaksi - itseasiassa kukkakaali on yksi niistä harvoista kasviksista, jotka voi valmistaa kokonaan ruoaksi - myös varsi kelpaa hyvin ravinnoksi eli varsi kuoritaan ja pilkotaan, siistit lehdet kokonaisina, kukinnot paloitellaan ja keitetään/höyrystetään kypsiksi, mutta napakoiksi.
Lehtikaali on kaaleista ainoa, josta en ole onnistunut tekemään koskaan mitään syötäväksi kelpaavaa, mutta eihän se kelpaa edes etanoille, jotka syövät muut kaalit hyvinkin liian mieluusti.- montatapaa
Kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali ovat ainoat kaalit joita voi syödä kypsennettynä.
Lehtikaali on helpoin, keskiruoti pois ja leikataan silpuksi, pannulle hieman öljyä ja suolaa, nopeasti kuumalla pannulla paisto ja valmista tuli.
Kukkakaalin peitinlehtiä en syö.
Moit!
Kiitti! minäkun olen aina riitpiny suojalehdet roskiin... täytyy vaihtaa tapaa.. espanjalaisissa niiitä sitten onkin..
Lehtikaalista sen verta, jotta i kokki Kolmonen, jossain Yle areenan syövereistä löytyi pari-kolme vuotta sitten, jotta hänellä on ollut kiinasta vieras tekemässä "kiinalaista kanakeittoa" siihen suikaloitiin lehtikaalia purjoo, paprikaa, porkkanaa, sieniä ja tieten kanaa, muut lisukkeet on balsami viinietikka, seesamiöljyä... , tulee syötävää.. https://areena.yle.fi/1-3540175
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kokoomus haluaa leikata vielä lisää sosiaaliturvasta
Kokoomuksen Sanni-Granhn Laasonen pyytänyt KELA:aa selvittämään mistä leikataan vähäosaisilta vielä lisää sosiaaliturvas2101386- 961256
Ikävöin sua
Sä vaan pyörit mun mielessä, en saa sua unohdettua. Tilanteesta tekee vaikean sen kun molemmat ollaan varattuja ja tilan2950Neljä kuukautta vankeutta, kenelle?
Kuka tuomittiin ehdottomaan neljän kuukauden vankeustuomioon ja korvauksiin?9908Minä täällä vaan
Ukko jota oot joutunu joskus sietämään työnpuolesta. Toivottelen kauniita unia💛85862Oletko pitkävihainen ja onko sinulla " huono muisti muisti "?
Mitä asioita et unohda tai anna anteeksi ? Mitä asioita voit " unohtaa" tai unohtaa? Vastaa koskien kaivattuasi tai yle14812- 32800
Jos haluat jatkaa tutustumista
Pyydä mut suoraan kunnon treffeille. En lähde mihinkään epämääräiseen viestittelyyn enää.57786T, miten mun pitäis toimia
Olen niin toivottoman ihastunut suhun...ollut jo liian,monta,vuotta. Lähestynkö viestillä? Miten? Sun katse...mä en kest37738Oho! Esko Eerikäinen joutuu palaamaan "kalakukkokaupunkiin" - Tämä syy ei jätä kylmäksi!
Esko Eerikäinen on kyllä monessa mukana ja uskaltaa heittäytyä. Hatun nosto siitä! Eerikäinen palasi “kalakukkokaupunkii44724