Seppo Räty kysyy mihin rahat hukkuu

7ui5eted

https://www.mtv.fi/sport/yleisurheilu/uutinen/artikkeli/seppo-raty-jyrahtaa-miksi-rahaa-ei-saada-kentalle-mihin-se-jaa/6821556#gs.6P84Jmg

Seppo Rädyn mukaan huippu-urheilumenestyksen luomiseen on yksinkertainen resepti: rahat urheilijoille ja valmentajille. Keihäslegenda alleviivaa, että tämä ei kuitenkaan Suomessa toteudu.

– Olen puhunut tästä jo kymmeniä vuosia ja puhun yhä samasta asiasta. Miksi meillä ei tueta urheilijoita ja valmentajia kunnolla, vaan raha jää organisaatioihin? Räty kirjoittaa Facebookissa.

Räty ärähtää, että on "ihan sama", kuka valitaan Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi Mika Kojonkosken tilalle, jos rahanjakoon ei saada muutosta aikaan.

– Olympiakomiteassa on ihan turha luulla, että menestystä voi tulla ilman satsauksia urheilijoihin. Vain urheilijoiden ja valmentajien kautta se menestys tulee. En ymmärrä, miksi sitä urheilijoille kuuluvaa rahaa ei saada kentälle saakka, mihin ihmeeseen se oikein jää?

– Kun meillä on paljon arvokisoihin valittuja urheilijoita, jotka ovat saaneet liitoltaan tukea muutaman tuhatlappusen vuodessa, niin jokainen ymmärtää, ettei se riitä mihinkään. Ja silti nämä urheilijat ovat jo arvokisaurheilijoita, mitä he olisivatkaan, jos voisivat harjoitella kunnolla, ilman taloudellisia huolia!

Räty sanoo vastineeksi, että urheilujärjestöille jaettiin olympialaisten aikaankin yli 40
miljoonaa euroa avustuksia.

– Pitää oikein pysähtyä miettimään tuota rahamäärää ja sitä, mihin kummaan se oikein menee, kun kentällä siitä ei näy kuin murto-osa. Onkohan kukaan tosissaan miettinyt sitä, kuinka monta arvokisamitalia Suomeen tuotaisiin, jos tuo rahamäärä todella menisi urheiluun, siis oikeasti urheilijoille ja valmentajille.

– Mutta kun ei mene. Suurin osa rahoista jää sinne järjestöjen organisaatioihin, siellä on palkollisia työntekijöitä vaikka kuinka paljon. Kysyn taas, onko kukaan miettinyt mihin niitä kaikkia työntekijöitä tarvitaan.

Rädyn mukaan nykyisellä tyylillä olympialaisista ei voiteta jatkossakaan enempään mitaleita kuin nyt. Ahtaimmalle joutuvat hänen mukaansa yksilölajit.

2

305

  Vastaukset

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   196
   7828
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5293
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4216
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3145