Seppo Räty kysyy mihin rahat hukkuu

7ui5eted

https://www.mtv.fi/sport/yleisurheilu/uutinen/artikkeli/seppo-raty-jyrahtaa-miksi-rahaa-ei-saada-kentalle-mihin-se-jaa/6821556#gs.6P84Jmg

Seppo Rädyn mukaan huippu-urheilumenestyksen luomiseen on yksinkertainen resepti: rahat urheilijoille ja valmentajille. Keihäslegenda alleviivaa, että tämä ei kuitenkaan Suomessa toteudu.

– Olen puhunut tästä jo kymmeniä vuosia ja puhun yhä samasta asiasta. Miksi meillä ei tueta urheilijoita ja valmentajia kunnolla, vaan raha jää organisaatioihin? Räty kirjoittaa Facebookissa.

Räty ärähtää, että on "ihan sama", kuka valitaan Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi Mika Kojonkosken tilalle, jos rahanjakoon ei saada muutosta aikaan.

– Olympiakomiteassa on ihan turha luulla, että menestystä voi tulla ilman satsauksia urheilijoihin. Vain urheilijoiden ja valmentajien kautta se menestys tulee. En ymmärrä, miksi sitä urheilijoille kuuluvaa rahaa ei saada kentälle saakka, mihin ihmeeseen se oikein jää?

– Kun meillä on paljon arvokisoihin valittuja urheilijoita, jotka ovat saaneet liitoltaan tukea muutaman tuhatlappusen vuodessa, niin jokainen ymmärtää, ettei se riitä mihinkään. Ja silti nämä urheilijat ovat jo arvokisaurheilijoita, mitä he olisivatkaan, jos voisivat harjoitella kunnolla, ilman taloudellisia huolia!

Räty sanoo vastineeksi, että urheilujärjestöille jaettiin olympialaisten aikaankin yli 40
miljoonaa euroa avustuksia.

– Pitää oikein pysähtyä miettimään tuota rahamäärää ja sitä, mihin kummaan se oikein menee, kun kentällä siitä ei näy kuin murto-osa. Onkohan kukaan tosissaan miettinyt sitä, kuinka monta arvokisamitalia Suomeen tuotaisiin, jos tuo rahamäärä todella menisi urheiluun, siis oikeasti urheilijoille ja valmentajille.

– Mutta kun ei mene. Suurin osa rahoista jää sinne järjestöjen organisaatioihin, siellä on palkollisia työntekijöitä vaikka kuinka paljon. Kysyn taas, onko kukaan miettinyt mihin niitä kaikkia työntekijöitä tarvitaan.

Rädyn mukaan nykyisellä tyylillä olympialaisista ei voiteta jatkossakaan enempään mitaleita kuin nyt. Ahtaimmalle joutuvat hänen mukaansa yksilölajit.

2

298

Vastaukset

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.