Hesarin analyysi Case Kittilästä

IsoA1955

Alla oleva teksti on suora lainaus Helsingin Sanomien tämän aamuisesta Kittilä analyysistä. Hyvä analyysi, kannattaa tutustua.
____________________________________________________
Kittilän kuntahallinnon sekasotku ei purkaudu kivuttomasti, vaikka valtion selvitysryhmä antoi kolme viikkoa sitten kunnalle selkeät toimintaohjeet.

Rikossyytteitä saaneiden kuntapäättäjien piti ohjeen mukaan jättää tehtävänsä välittömästi, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Päinvastoin, kunnanhallitukselta lähtee nyt ensi maanantain valtuuston kokoukseen esitys, jonka mukaan syytetyt saavat pysyä luottamustoimissaan, kuten tähänkin asti.

Vaikka esitys menisi kunnanvaltuustossa läpi, loppunäytös on kaikkien tiedossa.

”Ensin kunta kantaa vastuuta lainmukaisista velvoitteistaan, mutta jos niin ei tapahdu, ministeriöllä syntyy toimivalta selvitysryhmän ehdotuksen perusteella”, valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston hallitusneuvos Auli Valli-Lintu sanoo.

Toisin sanoen valtiovalta pidättää tarvittaessa henkilöt toimistaan.

Selvitysryhmän puheenjohtaja Antti Rantakokkokokko arvioi niin käyvän juhannukseen mennessä. Sinänsä hän ei ole yllättynyt syytettyjen sitkeydestä.

”Meneillään on yhä vaihe, jossa syytetään kaikkia muita paitsi itseä.”

Kittilän kunnanvaltuustossa syytettyjen pidättämisestä luottamustoimistaan on äänestetty viimeksi lokakuussa sen jälkeen, kun rikossyytteet julkistettiin.

Äänestys päättyi tasatulokseen, joten valtuuston puheenjohtajan Aki Nevalaisen ääni ratkaisi. Nevalaisen päätöksellä syytetyt saivat jatkaa.

Kunnanhallituksen kokouksessa kuultiin nyt kovaa kritiikkiä valtiovarainministeriötä ja selvitysryhmää kohtaan, ja osansa sai myös oikeuslaitos.

Viime viikolla Lapin käräjäoikeudessa Rovaniemellä pidetty valmisteleva istunto oli herättänyt epäilyksiä siitä, että syyttäjien taustalla olisi häärinyt valtionvarainministeriö.

”Liittyykö asiaan valtiovarainministeriön ohjeistusta ankarammista syytteistä, jotta Kittilä-lain mukaiseen ”hyllyttämiseen” voitaisiin ryhtyä?”, kysyttiin kritiikissä.

Kunnanhallituksen enemmistö oli vahvasti sitä mieltä, että Kittilän kunnan päätöksenteon uskottavuuden ja luotettavuuden arvioi parhaiten sen oma kunnanvaltuusto.

Syytettyjen itsensä tilalla asiasta olivat toki päättämässä heidän varahenkilönsä, mutta lojaalius kaveria kohtaan on Kittilässä ollut koko ajan vahva.

”On surullinen asia, että nämä päättäjät, jotka varsinaisesti eivät ole prosessissa mukana, joutuvat henkilökohtaisesti vastuuseen tästäkin päätöksestä”, Rantakokko muistuttaa.

Rantakokon mukaan epäilyt selvitysryhmän ja syyttäjälaitoksen ohjailtavuudesta ovat ”täysin omia tulkintoja”.

”Ei Suomessa oikeuslaitos toimi niin, että sille annetaan käskyjä, emmekä mekään selvitysryhmänä ole olleet missään keskusteluissa syyttäjän kanssa. Ministeriö ei myöskään ole pyrkinyt vaikuttamaan meidän työmme sisältöön”, Rantakokko sanoo.

Myös Valli-Lintu tyrmää epäilyt ja väitteet.

”Sellaista tilannetta ei ole, että olisimme jollain tavalla sekaantuneet ennen tai jälkeen syytteiden nostamisen tähän prosessiin millään tavalla.”

Painostuksen Rantakokko arvelee olevan jossain muualla. Ryhmäpäätökset ohjaavat nyt sekä valtuuttuja että heidän varahenkilöitään.

”He haluavat myös, että joku muu tekee ratkaisun, eivät he itse”, Rantakokko lisää.

Vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa jätti kunnanhallituksen päätökseen eriävän mielipiteensä. Ylinamman mukaan kunnan johtoryhmä on lukenut selvitysryhmän toimintaohjeet ja marssii nyt niiden mukaan.

Selvitysryhmä kehotti korvaamaan nykyisen kunnanhallituksen tilapäisellä valiokunnalla, ja asiassa onkin tehty Ylinamman mukaan valmisteluja.

”Ensin pitäisi vain saada päätös luottamustoimista pidättämisestä.”

Hallintoa uudistetaan Kittilässä pikku hiljaa. Töistä poissaolot ovat suuret ja tilannetta yritetään korjata kehittämishankkeessa.

On vaikeaa arvioida, kuinka nopeasti ilmapiiri muuttuu tai muuttuuko lainkaan. Syytteen saaneita nykyisiä ja entisiä valtuutettuja on niin paljon, että vaalilistoja joudutaan avaamaan, kun etsitään uusia kittiläläisiä luottamustehtäviin.

Vahvoihin asemiin kunnassa päässeet poliitikot vaikuttavat taustalla varmasti pitkään, olivat he hyllytettyinä tai eivät.

Rikosnimikkeitä Kittilässä ovat törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, virka-aseman väärinkäyttäminen, työturvallisuusrikos ja työsyrjintä.

Törkeät virkarikossyytteet koskevat kunnanjohtaja Anna Mäkelänhttps://www.hs.fi/haku/?query=anna makelan irtisanomiseen vuonna 2014 liittyvää valmistelua, päätöksentekoa ja täytäntöönpanoa.

Työturvallisuusrikokset ja työsyrjintä liittyvät Mäkelän epäasialliseen kohteluun ja virkatehtävien vaikeuttamiseen.

Viime vuodet ovat olleet Kittilän kuntahallinnossa tuskallisia. Moni on varmasti huokaissut syvään ja kysynyt, miksemme osanneet irtisanoa kunnanjohtajaa oikein.

Nykyään irtisanomistilanteiden riitelyltä vältytään onneksi paremmin. Kuntalain mukaan jokaisessa kunnassa on oltava johtajasopimus, josta löytyy erokorvaus silloin, kun potku

40

2482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leevileviltä

      Marssijärjestys on ollut alusta asti ihan selvä. Jokuset jukuripäät vain jatkavat viivytystaistelua. Vastarinta tulee nousemaan yllä olevan totuuden myötä. Ja selityksiä riittää. Vaikka oikeus voittaakin.

    • Torvi4

      ”Meneillään on yhä vaihe, jossa syytetään kaikkia muita paitsi itseä.”

      Koskee ilmeisesti muitakin kuin kunnan päättäjiä. Pääpukarit mukaan lukien?

    • oikeusKunniaan

      En voi muuta kuin sanoa, että te kittiläläiset olette kaikki rikollisia, koska olette valinneet tällaiset edustajat itsellenne. Joudutte ja JOUDATTE rahalliseen YHTEISVASTUUSEEN. Buaaahhhhahhahhaa!

    • oikeuskunniaan

      Vaikuttaa siltä että könkään isokenkäiset yrittävät vaikuttaa ministeriön kautta päätöksiin. Kepu on puun ja kuoren välissä. Virkamiehet hoitaa laillisuuden. Ja taas oikeus voittaa.

    • karu60

      Oivallinen kirjoitus hesarissa . Tänään lisäksi aamu-uutisissa ministeri Vehviläinen korosti valtuuston roolia ensiviikon kokouksessaan tehdä asiassa selvitysryhmän esittämät päätökset . Kiemurtelu ja ajanpeluu ei yksinkertaisesti enää auta mitään. Valtuustolla on vielä mahdollisuus , oikeilla päätöksillään , säästää Kittilän päättäjien vielä jäljellä oleva vähäinen maine ja äänestäjiensä kunnioitus.

    • piitkä-odotus

      Karu60...Äänestäjien kunnioituksesta , sitä ei taida enään olla kuin OMK n porukalla.

      Nyt käsitellään asiaa joka on laissa määrätty. Syytetyt on pidätettävä, jo yhä suurempien vahinkojen estämiseksi, ja kaikki valtuutetut tietävät lain sisällön.
      Kieltäytvätkö he sen noudattamisesta?

      Kunnanhallitus ei asiaa saatellut joten oletettavasti tullaan tekemään ehdotus jonka pohjalta äänestetään. Jos sattuisi niin että tulos olisi pidättäminen, ei sekään taida heti onnistua.
      Kunnanhallituksella on kyky olla käsittelemättä asioita joten pidättämisen vahvistaminenkin jäisi roikkumaan. Puitesopimuksien nojalla voidaan tilata hieman asiantuntija-apuja jolloin asiaa valmistellaan....seuraaviin vaaleihin.

      Tahtoa asian ratkaisemiseksi ei ole, VM siis odottaa valtuustoa? Odottaako se sitten kunnanhallitusta? Jos, niin pitkään saa odottaa ja kunnan ketkut vain hihittää.

    • valtion_virkamies

      Tästä on ehkä jo muutamaan otteeseen eri keskusteluissa mainittukin, mutta kerta kiellon päälle...
      Kun syytteessä olevat luottamushenkilöt (aikanaan) siirretään syrjään niin valtuuston ja hallituksen paikoilta, niin eikös heidän pidä samalla luopua kaikista muistakin kunnan mandaatilla olevista tehtävistä. Näitähän on mm. sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto, Levi Ski Resort, jne.

      • Kaulustyöläinen

        Hmm. Tuskin lakia voidaan ulottaa osakeyhtiön hallitukseen, mutta nyt tosin on kyseessä poikkeuksellinen hallitus.
        Kuntasotku alkoi tämän yhtiön toimista ja myös tutkintapyyntö tehtiin hallituksen toimesta. Hallituksen valitsee omistajat yhtiökokouksessa, ja kunnan ollessa kyseessä edustaja tulee valtuuston valitsemana.
        Nyt tämäkin meni pieleen, nyt taitaa tulla mahdollisuus valita uudet edustajat hallitukseen.
        Mutta, kuka sanoo että kunnan edustajan täytyy olla politiikko, ei kukaan! Poliittinen tomppeli on hallitustyöskentelyn rasite eikä tuo lisäarvoa yhtiön toimintaan.

        Vähintäänkin olisi imagon kannalta terveempää ettei strateginen johto olisi syytteessä raskaista rikoksista.


      • leevileviltä

        Kun nämä poliittiset "tomppelit" valitsevat vain toisiaan noihin päättäviin elimiin, saavat he piirin pienemmäksi ja hallittavammaksi. Siinä selitys. Ja käskyt tulee edelleen jostain ylempää. P P?


      • valtion_virkamies

        Eikös Ski Resortin hallituksen jäsenet ole kunnanvaltuutettuja ja kunnan mandaatilla istu siellä?
        Kunta enemmistöomistajana voi vaihtaa hallituksen vai olenko ihan väärässä?


      • sutkitlinnaan

        Kyllähän nämä sutkit lähtee kaikista kunnan luottamuspaikoista, myös hissiyhtiön hallituksesta.
        Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Mie eppäilen, ettei ensi maanantain valtuustoa saada lainvoimaiseksi. Sutkit on jäävejä osallistumaan pidättämisasiaan ja sijaiset ei uskalla tulla paikalle. Vajaalla "miehityksellä on valtuuston mahdotonta päättää mitään.


    • IsoA1955

      Lakia raskaasti ja toistuvasti rikkoneiden ei pitäisi osallistua mihinkään luottamus- virka tai vastaaviin tehtäviin. Jos on rikoksiin taipuvainen mieli niin kyllä se sitä on. Jos on kerran hairahtanut ja toimintatapansa korjannut niin se on eri asia. Mutta Kittilän päättäjät on raskaansarjan taparikollisia. Eivätkä osoita minkään asteista katumusta tai ymmärtämystä, että heidän toimintansa on moitittavaa ja moraalitonta.

      • voikoollamahd

        Kiristys, uhkailu ja pelottelu aseinaan. Niillä "joku" ylin ohjailee näitä änkyräpäättäjiä. Kun sen saa "pelistä" pois, kaikki toimii.


    • kukkarot..kevenevätvät

      Ratkaisemalla äänestyksen on Aki nousemassa "päätekijäksi" Kittilän revohkassa,
      nyt kun entiset pitävt matalaa profiilia, jääväävällä itsensä !!
      Hyvä näin, uusia maksumiehia juuri nyt tarvitaankin, kun lusmut huutelevat jo puun
      takaa piilosta !

    • Kittilä-kittiläläisille

      Vallankumousta yritetään väkisin. Sehän ei tule onnistumaan. Mitään ette voi. Henkilöiden vaihtamisella ei saavuteta mitään. Uskollisuus säilyy, ei ole henkilökysymys.

      • burkenlaki

        Niinpä tuo näyttää menevän.....Onnea ja menestystä kaikille Teille valitsemallanne tiellä - jatkakaa samaan malliin. Tämä on parempaa reality-viihdettä kuin mikään nykyinen tv-ohjelma. Teidän näyttelijänne siellä Kittilässä alkavat olla kohta maankuuluja persoonia. Älkää missään tapauksessa käyttäytykö järkevästi - siis luovuttako. Antakaa mieluimmin vaikka poliisien kantaa teidät ulos valtuustosalista niin saadaan taas uutta potkua draamaan jossa kunnanisät ja -äidit antavat kaikkensa Levin matkailukeskuksen toimitusjohtajan puolesta.
        Uskollisuus ja lojaalius on hieno ja arvostettava asenne, toivottovasti tuo tj. osaa arvostaa Teidän monivuotisia ponnistelujanne tämän asian puolesta.
        Näin ulkopuolisen silmin tuo ei näytä kovin viisaalta touhulta, mutta kieltämättä tietynlainen ihailu kumpuaa tuota amok-juoksua seuratessa.


      • leevileviltä

        Käy tutkituttamassa pääsi perusteellisesti, niin näemme oletko yhteiskuntakelpoinen henkilö. Vai laitammeko sinut suljetulle.


      • Perspektiiviä
        leevileviltä kirjoitti:

        Käy tutkituttamassa pääsi perusteellisesti, niin näemme oletko yhteiskuntakelpoinen henkilö. Vai laitammeko sinut suljetulle.

        Kittilä ei ole yhteiskuntakelpoinen. Tämä on se ongelma.

        Parasta olisi että Kittilä liittyisi Venäjään.


    • IsoA55

      Kun kaikki on ohi niin osa sutkeista kokee yhtä surkean kohtalon kun kettu tyttö aikoinaan. Kaikki meni, mitään ei voi omistaa ja kaveritkin on jättäneet. Älykkäät sutkit ei menetä mitään. Ne porhaltaa jo rinta rottingilla jossain muualla. Tosin Kittilässä niitä alysutkeja ei kyllä ole. Pelimerkit hupenee näpeistä ja muuta ei jää kun muistoja. Nekin surkeita.

      Ja mitään ei enää voi, oikeus voittaa ja kaikki menee.

    • Perustakaa

      autonominen alue,ja ottakaa vielä markat käythön,oma perustuslaki ja silleen

      • kkittilänviisaat

        Totta, nämä kitiläläiset kuvittelevat olevansa autonominen alue, jolla ovat omat Kittilän lakinsa, oma valuuttansa ja oma oikeustajunsa. KYLLÄ TEIDÄT PANNAAN KURIIN JA PERUSTEELLISESTI - HALUSITTEPA SITTEN TAI ETTE!


    • Könkhään_poro

      eikös olisi helpompaa kun isot pomot pistettäs kaltereiden taakse, ei mitään ehdollista. Tällöin ainakin jonkinlainen luottamus palautuisi myös ryhmien toimintaan. Mitä näitä lehtiä on lukenut, seuraavat nimet ovat raskaimmin esillä: Kurula, Salonen, Maunula, Mäkitalo, Erkkilä ja Paksu. Eli nämä kuusi voidaan heittää vaikka kaivoon ja hukata avain, pääsisivät uudet tuulet puhaltamaan.

      Se on se oma vallanhimo joka ilmeisesti on päässyt herrat sokaisemaan. Minä en luota yhteen tietolähteeseen, luen seiskaa, kuvalehteä, lapinkansaa ja helsinginsanomia. Niin ja Palosaaren toimet hissiyhtiössä on tutkittava kunnolla. Toki yritysjohtaja tekee kuten yrityksen kannalta on parhaaksi, ei siinä moraalia kysellä, mutta onko tarjouspyyntövaiheessa tapahtunut rikos, se on tutkittava eikä annettava jaarittelijoiden ja painostajien vaikuttaa asiaan.

    • Kittilä-kittiläläisille

      Nyt on niin, että Suomi on oikeusvaltio ja jos ei ole mistä syyttää niin se on voi, voi. Voisiko joku valaista mitä nämä "raskaat rikokset" konkreettisesti ovat? En tarkoita nimekkeitä vaan sisältöjä. Vai onko tässä kyse noitavainosta?

      • Linnassanähdään

        Miksi kysyt internetistä? Etkö voi vain lukea alkuperäislähteitä ? Koko roskasta kyse siitä, että tavanomaista tyhmemmät ihmiset eivät osaa lukea, uskoa asiantuntijoita, tai luottaa viranomaisiin. Sen sijaan hölmöilevät keskenään kylän raitilla, kuuntelevat fiilispohjalta höperöiviä naapureita ja uskovat kaiken mitä lähin lukutaitoinen heille kertoo.

        Edelliset viisi vuotta asiaa puitu ja luulisi jo tyhmemmänkin tietävän mistä kyse. Linnareissu odottaa, siitä kyse.


      • leevileviltä

        Voi, voi kuule, nyt on taas ne pillerit jääneet ottamatta.


      • Kittilä-kittiläläisille
        Linnassanähdään kirjoitti:

        Miksi kysyt internetistä? Etkö voi vain lukea alkuperäislähteitä ? Koko roskasta kyse siitä, että tavanomaista tyhmemmät ihmiset eivät osaa lukea, uskoa asiantuntijoita, tai luottaa viranomaisiin. Sen sijaan hölmöilevät keskenään kylän raitilla, kuuntelevat fiilispohjalta höperöiviä naapureita ja uskovat kaiken mitä lähin lukutaitoinen heille kertoo.

        Edelliset viisi vuotta asiaa puitu ja luulisi jo tyhmemmänkin tietävän mistä kyse. Linnareissu odottaa, siitä kyse.

        Niin, että ehdotonta vankeutta, koska on äänestänyt kunnanjohtajan erottamisen puolesta?


      • Torvi4
        Kittilä-kittiläläisille kirjoitti:

        Niin, että ehdotonta vankeutta, koska on äänestänyt kunnanjohtajan erottamisen puolesta?

        Älä vääristele asioita. Siellä on sen verran raskaat syytteet tulossa että voi, voi. Otappa se lääkkeesi nyt vaan.


      • leevileviltä
        Kittilä-kittiläläisille kirjoitti:

        Niin, että ehdotonta vankeutta, koska on äänestänyt kunnanjohtajan erottamisen puolesta?

        IsoA1955

        22.3.2018 2:45

        ”Meneillään on yhä vaihe, jossa syytetään kaikkia muita paitsi itseä.”

        "”Ensin kunta kantaa vastuuta lainmukaisista velvoitteistaan, mutta jos niin ei tapahdu, ministeriöllä syntyy toimivalta selvitysryhmän ehdotuksen perusteella”, valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston hallitusneuvos Auli Valli-Lintu sanoo. Toisin sanoen valtiovalta pidättää tarvittaessa henkilöt toimistaan. Selvitysryhmän puheenjohtaja Antti Rantakokko arvioi niin käyvän juhannukseen mennessä. Sinänsä hän ei ole yllättynyt syytettyjen sitkeydestä. ”Meneillään on yhä vaihe, jossa syytetään kaikkia muita paitsi itseä.”
        ____________________________________________________________________________________________

        Tämä PP:n nimen mainitseminenkin saa hymyn huulille. Suorastaan naurattaa. Miten pölvästisti on pitänytkään toimia että pääsee valtakunnan tahattomimpien koomikkojen kärkeen. Alkaa olla legendaarisen Volvo Markasen kanssa samassa tasossa. Sillä erotuksella että Volvoon kaikki suhtautui positiivisesti. Tähän PPn näytetään suhtauduttavan erittäin ivallisesti.

        Oikeuden myllynkivet jauhaa vielä pitkään mutta lopulta oikeus voitaa, mitään sille ette voi. Tuomiot tulee ja maine meni!!!


    • Tötterman

      Tenavatokka/nykyään. Lasten maa mikä oli hinta ja kenelle?

    • Entinenheinäk_nyk00140

      Alkuperäiset syyt näyttävät olevan monelta hukassa!

      Kittiläiset hölmöt valitsivat 100%:sti sopimattoman kunnajohtajan, jolla mopo keuli pahasti. Toinen moka oli antaa kenkää aiheesta liian myöhään ja väärällä tavalla.
      (Kuntaliiton juristit olisivat kyllä neuvoneet, jos olisi kysytty.)

      Kunnanjohtajasta on todellakin yhtä vaikea päästä eroon kuin syylästä /c:ssä.

      Menestyvää Kittilän kunnajohtajaa ei jatkossakaan valita täällä Helsingissä, emmehän osanneet valita omaa pormestaria ja vielä vähemmän apulaispormestareita.

      Kittilän asiat eivät siis ole juurikaan huonommin kuin täällä eteläisessä entisessä kalastajakylässä.

      • etteitotuusunohtuisi

        Laitanpa vielä kerran tämän tekstin muistin virkistämiseksi alkuperäisiä syitä muisteleville. Näillä palstoilla on laajasti syytelty Mäkelää koko Kittilä sotkun käynnistämisestä. Vihervassari, telaketjufeministi, huonot johtamistaidot, jne.... erotetaan!

        No sitten päästiinkin valitsemaan oikean värisiä, kokeneita kunnanjohtajia;
        1. Tohtori Tornberg --> sekoili pöytäkirjojen mukaan asiassa jos toisessa, syytteessä asiakirjojen salaamisesta.
        2. Maisteri Kurula --> sekoili pöytäkirjojen mukaan asiassa jos toisessa, syytteessä petoksen yrityksestä jne....
        3. Varatuomari Ylinampa --> sekoilee pöytäkirjojen mukaan tasaisesti asiassa jos toisessa, poliisitutkinnassa, saanee syytteet aikanaan.

        Pitäisikö Kittilän valtuutettujen hieman skarpata kunnanjohtajan valintakriteerejä, ettei jatkuvasti mene ns. reisille.

        ps. Mäkelä ei ole saanut minkäänlaisia virallisia syytteitä Kittilän kunnanjohtajana toimimisestaan, ainoastaan ns. Kittilän sutkivaltuutetut ja heidän kannattajansa ovat tyytymättömiä hänen aikaansaannoksiin.


    • ihmettelentouhua

      Muistammekohan enää. Anna Mäkelä oli Kittilän PR nainen viimeisen päälle. Häntä lennätettiin milloin milloinkin TV:n toimesta kertomaan Lapin ja Kittilän puolesta, hän oli otsikoissa lehdissä, TV:ssä ja kun Lapin Matkailusta jotain haluttiin Anna oli nostamassa lippua Kapin ja Kittilän puolesta. Katsokaa hyvät ihmiset dokumentteja. No miksi näin? Anna ei hyväksynyt ettei kaikkea hoideta nyt ihan "suoraselkäisesti" niin kuin pitää

      No nyt sitten Levin hissihankinnat.
      Levi oli kehittynyt siihen mittasuhteisiin että sen hankinnatkin kiinostaa kaikia alan yrittäjiä. no tässähän se vaara piileekin. Hankinnoista jotka päättävät (vaikkakin ja toivottavasti rajoitetusti) saavat "voitelua" ja suuntautuvat jonnekin jne.... Ehkä käyttävät asemaansa suuntatuvasti (antamalla tietoja kilpailusta) tai siis jopa väärin.
      Niin oikeasti tässä on toimitusjohtajan vastuu.
      Uskon että tästä on kyse. Saatan olla väärässä, mutta oikeus sen harkitsee aikanaan).
      No tapauksesta kysyn - oliko toimitusjohtaja edennyt oikeassa järjestyksessä - vaan tilaillut vehkeet.

      Oikeasti nyt tuntuu että "paskat on jo housuissa" mehän kaikki tiedämme, että niiden korjaaminen ei ole mukavaa hommaa, mutta ne vain täytyy korjata.

      • leevileviltä

        Mäkelä sai liikaa näkyvyyttä kun taas kukkulan kuningatar jäi vähemmälle huomiolle. Täytyihän tuommoinen vääristynyt tilanne oikaista. Eivät silloin arvanneet mitä tuleman pitää. Sairasta touhua.


      • mäkeläinen

        Pitihän se Mäkelän ruveta rietastelemhan ku ei ukko päässy töihin hisseille,vaikka nukeilla leikkivä hotellinjohtaja ja änkyttäjäsosialisti sitä kovasti yritti. Onhan se kova paikka ku ei päivää sanota vaikka hän on muka ylempiarvonen ja hänellä vain muka kaikki tietotaito kunnan johtamisessa vaikka ei edes osannu asoita valmistella ajoissa kokouksiin.Ei hän se kyllä osannu edes kävellä ja purra purkkaa yhtäaikaa.


      • erotukset-tulossa

        Niinköhän ? Mutta ei silti ole syytteessä, niinkuin eräät " tietomiehet ".:)))
        "Rietastelu" taisi alkaa siitä että Jouni pöljyyttään levitteli salassapidettäviä
        sähköpostejaan ympäriinsä, tutuille ja tuntemattomille, jolloin asia tuli ilmi,
        loppu onkin jo sitten historiaa.


    • isone

      Miksi Rinteen osuuutta ei tutkita? Siitähän kaikki alkoi,

      • Syytönmies

        Koska Rinne ei ole tehnyt rikosta.


      • Sutkipulkkinen

        ..on vain valtiovallan suojeluksessa.!


    • jänkäjoppe

      No kertokaas nyt joku kunolette tietävinänne, että mitä se Rinne olisi/on tehnyt....? Paskapuhetta piisaa mutta faktoja ei nimeksikään

      • Kittilä-kittiläläisille

        Ei kai se muuta ole tehnyt, ainakaan täällä Kittilässä, kun yritti saada pelastettua Ski Record:n tuottamaan voittoa kuntalaisten hyväksi (palosaarten sijaan) erottamalla tj. J Palosaaren, k.o firmasta. No nyt mennään sitten pitemmän kaavan kautta, samaan lopputulokseen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe