RNA-lämpömittari kumoaa evoluutioteorian

evoluutio_on_harhaoppi

Yksi hyvä esimerkki siitä, miten solu hyödyntää DNA:ta RNA-tuotteiden rakentamiseksi on RNA-lämpömittari. Solu kykenee rakentamaan RNA-polymeraasia hyödyntämällä lämpötila-anturin, jota käyttävät mm. bakteerit sekä useimmat kasvit. Kyseinen RNA-molekyyli on lyhyehkö koodaamaton RNA-molekyyli, jonka avulla solu saa informaatiota ympäröivästä maailmasta geenisäätelyään varten.

Havaintoja:

1. RNA-lämpömittarin rakentamisessa solu käyttää yleensä vaihtoehtoista silmukointimekanismia, eli yhdestä ja samasta DNA-jaksosta (tai useasta luetusta) solu kykenee rakentamaan erityyppisiä RNA-molekyylejä eri tarkoituksiin. RNA-lämpömittareitakin tunnetaan useita erityyppisiä. Yhdellä RNA-lämpömittarilla voi olla useita kohteita, joita sen sisältämä informaatio säätelee. Tyypillisimpiä ovat ns. heat-shock -proteiinien tuotanto, joita tarvitaan lämmönsäätelyyn.

2. RNA-lämpömittarin toiminta perustuu molekyylin 3D-muotoon; ns. ribokytkin muuttaa molekyylin muotoa, mikä vaikuttaa puolestaan ribosomin sidoskohtaan. Tämä tila vaikuttaa kohdegeenin transkriptioon. Nerokasta.

3. RNA-lämpömittarin oikea toiminta vaatii valtavasti informaatiota:

a. Koodaava puoli: Solu tarvitsee erittäin spesifiä informaatiota kyetäkseen rakentamaan toimivan lämpömittarin.
b. Lämpötilan mittaus. Minne RNA-molekyyli asettuu kyetäkseen tekemään hallitun mittauksen?
c. Mittaustiedon siirto. Miten mittaustieto luetaan? Mikä on informaation kulkusuunta? Signaalireitti tulee olla tarkasti suunniteltu.
d. Lukeva puoli. Mihin kaikkiin informaatiokerroksiin mittaustieto vaikuttaa? Informaatio on epigeneettisissä informaatiokerroksissa.

Olisi järjetöntä väittää, että RNA-lämpömittari olisi ohjaamattomasti kehittynyt vaihe vaiheelta. Koko järjestelmän tulee olla kerralla valmis. Jos joku kuvittelee, että satunnaiset mutaatiot ja valinta olisi ensin kehittänyt vahingossa lämpömittarin, olisivat signaalireititys ja lukeva puoli puuttuneet ja solussa olisi näin ollen ihan turhaa materiaalia. Ja tiedämme, että solu on maailman energiatehokkain yksikkö, mikä ei pidä sisällään mitään turhaa.

RNA-lämpömittari osoittaa samalla informaation kulkusuunnan: ympäristöstä genomiin päin. Ei siis evolutionistien mantran mukaan genomista ympäristöön päin. Geenit eivät ohjaa elämää vaan elämä(ntapa) ohjaa geenejä.

Eliöissä on valtavasti erilaisia reseptoreita, jotka perustuvat monimutkaiseen signaalinkäsittelyyn. Niissä tyypillisesti tarvitaan RNA-molekyylejä, jotta tieto saadaan liikkumaan solujen välillä. Eliöissä tapahtuvat muutokset perustuvat mekanismeihin, eivät satunnaisiin mutaatioihin ja valintaan. Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi.

10

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lamarckismiävajakeille

      Nesteen lämpölaajeneminen putkessa toimii minun lämpömittarina, varsinkin jos
      siihen lisää asteikon.

    • HäpesitköNikkiäsi

      Rotin uusin aivopieru ammuttiin jo kreationismipalstalla alas.

      Nuoren maan kreationismi on aikamme naurettavin kristillinen suuntaus.

    • RaamattuOnSatua

      Idiootti, nyt et voi poistaa aloitustasi, koska et käyttänyt sitä mätää nimimerkkiäsi! ;D

    • TaasKaatuiEvoluutioVai

      Mistä olet tällä kertaa palgioinut aloituksesi? Kohliltako?

      Johtopäätökset taisivat taas olla omiasi. Sen verran hölmöjä väitteitä esitit.

      "RNA-lämpömittari osoittaa samalla informaation kulkusuunnan: ympäristöstä genomiin päin. Ei siis evolutionistien mantran mukaan genomista ympäristöön päin."

      Kulkeeko esimerkiksi näköaistimuksen välittämä informaatio evolutionistisen mantran mukaan genomista ympäristöön päin? Kuinka joku voi olla noin pässi?

    • NoloROT

      Kreationismisivustolla kirjoittava alan ammattilainen Solon1 pyyhki taas kerran lattioita ROT:n väitteellä. Ero Solonin ja ROT:n tietämyksessä on huima. Laitan tähän Solonin pitkän selostuksen peräkaneetin:

      "Onko uusi taktiikkasi kiikuttaa palstalle kaikki muinaiset RNA-molekyylit, ja pohjata argumentaatiosi siihen ettet niistä mitään ymmärrä, joten niiden täytyy olla suunniteltuja? "

    • Evolutionistien tilaama ENCODE -projekti aloitti lähtölaskennan evoluutioteorian lopulle. Se nimittäin paljasti niin monta evoluutioteorian perusprinsiippiä höpöhöpöksi (esim. roska-dna-teoria). Surkuhupaisaa vaan on, että ihmiset eivät vieläkään ymmärrä, mikä on DNA:n merkitys solussa. Tässä tärkeimmät havainnot:

      - Yhdestä jaksosta DNA:ta solu voi valmistaa sekä proteiinien valmistamiseen käytettäviä mRNA-transkriptioita että koodaamattomia RNA-molekyylejä.
      - Koodaamattoman RNA-molekyylin transkription lukeminen voi alkaa eri kohdasta kuin proteiinia varten rakennettavan pre-mRNA:n lukeminen, mutta NÄMÄ VOIVAT LIMITTYÄ KESKENÄÄN.
      - Solu voi käyttää samaa DNA-jaksoa moniin eri toiminnallisiin tarkoituksiin, eli erityyppisten RNA-tuotteiden valmistukseen.
      - Solu voi rakentaa RNA-molekyylejä vastakkaisista DNA-juosteista (sekä 3' että 5'). Nämä voivat limittyä, olla sisäkkäin tai solu voi lukea niitä eri paikoista genomia, jopa ERI KROMOSOMEISTA.
      - 90% proteiinien koodaamiseen käytettävästä DNA:sta on sellaista, jota solu ei lue pelkästään yhdestä DNA-jaksosta, vaan useasta eri paikasta.

      Tutkijat siis ymmärtävät, että DNA on passiivista informaatiovarastoa solulle ja tarkoitettu RNA-tuotteiden rakentamiseen. Siksi tutkijat toteavat, että 'Geeni on kuollut' - 'Kauan eläköön RNA'. Ja siksi tutkijat haluavat vaihtaa koko geeni-käsitteen RNA:n puolelle. Tätähän on harrastanut palstan eksyttäjä solon, joka on esitellyt RNA-molekyylejä geeneinä, mutta samalla pitänyt yllä valheellista harhaoppia, että DNA kontrolloisi solun tapahtumia. Nyt pyydänkin solonilta rehellisyyttä tässä asiassa. Olisiko aika myöntää tieteelliset faktat?

      Todennäköisesti hän ei sitä tule koskaan tekemään, koska tosiasioiden myöntäminen johtaisi seuraavien tieteellisten faktojen ymmärrykseen:

      - DNA ei ole kohtalosi.
      - DNA ei sanele eliön ominaisuuksia.
      - Geneettinen determinismi on harhaoppi.
      - DNA ei kontrolloi solun tapahtumia.
      - Mutaatiot eivät koskaan johda evoluutioon, koska solu kykenee valitsemaan toimivat DNA-jaksot.
      - DNA-testin ostaminen on rahan tuhlausta. Geneettiset eroavaisuudet johtuvat epigeneettisten mekanismien jättämistä markkereista tai jäänteistä sekä geneettisistä virheistä.
      - Evoluutiolle ei ole mekanismia, koska kaikki eliöissä tapahtuvat muutokset johtuvat olemassaolevan biologisen informaation epigeneettisestä säätelystä TAI informaation vähittäisestä mutta väistämättömästä korruptoitumisesta.

      Tutkimus on evoluutiobiologien tekemä ja sisältää mainintoja evoluutiosta. Nämä viittaavat etupäässä koodaamattomien RNA-molekyylien kuviteltuun nopeaan evoluutioon. Mutta kuten tiedämme, tälle olettamukselle ei löydy ainuttakaan todistetta.

      http://physics.scsu.edu/~dscott/gen/Genome2.0.htm
      http://sciencerefutesevolution.blogspot.fi/2018/03/the-dna-gene-is-dead.html

      • HarhaoppistaKarta

        Miksi massapostaat. Oletko uskovaisena palstan sääntöjen yläpuolella?
        Siltä varalta, ettei ylläpito poista massapostauksiasi, pyyhin varmuuden vuoksi väitteilläsi pöytää. Nythän et lainannut Kohlilta, vaan kirjoittelit ihan omia aivopierujasi. Tasoero on huutava.

        "- DNA ei ole kohtalosi.
        - DNA ei sanele eliön ominaisuuksia.
        - Geneettinen determinismi on harhaoppi.
        - DNA ei kontrolloi solun tapahtumia."

        Aivan kuin evoluution oppikirjasta, kun jättää uskonnollisen "harhaoppi" sanan pois.
        Kukaan evoluutiobiologi ei kiistä eikä kai ole ikinä kiistänyt ympäristön vaikutusta genomin ohessa.

        "Mutaatiot eivät koskaan johda evoluutioon, koska solu kykenee valitsemaan toimivat DNA-jaksot."

        Aivan päin vastoin. Juuri se on yksi avain evoluutioon. Useat geeneistä ovat duplikaatteja. Kun duplikaatin toinen puoli mutatoituu, muutos ei vaikuta alkuperäisen geenin funktioon. Ajatteletko lainkaan, mitä kirjoitat?

        "DNA-testin ostaminen on rahan tuhlausta. Geneettiset eroavaisuudet johtuvat epigeneettisten mekanismien jättämistä markkereista tai jäänteistä sekä geneettisistä virheistä."

        Roskaa. Kun geenisekvenssi luetaan, luetaan nimen omaan DNA. Epigeneesi vaikuttaa vain geenien ilmaantumiseen. Genomi on se, joka määrittää ne rajat, jolla epigenetiikka voi ohjata eliön fenotyyppiä. Epigenetiikka mahdollistaa nopean adaptaation valintapaineen muuttuessa ja tukee näin evoluutiota. Varsinainen evoluutio (jolle on tieteellisesti todennetu mekanismi) perustuu geenien muuntumiseen.

        Kun sinulla ei näytä olevan perusteetkaan hallussa, niin miksi ihmeessä saarnaat tiedepalstalla? Uskosi Nooan tulvaan ja siinä syntyneeseen fossiiliaineistoon, Maan luomiseen 6000 vuotta sitten ja Bileamin puhuvaan aasiin on kyllä abusrdiudessaan mielenkiintoinen. Jos ja kun se kuitenkin saa sinut hylkäämään tieteen tulokset, on se pelkkä säälittävä "harhaoppi"

        https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjClcn-soTaAhWDDSwKHTcVCjEQjRx6BAgAEAU&url=http://knowyourmeme.com/photos/1099075&psig=AOvVaw2ZErfe__1tefVKaNShurAs&ust=1521961612039995


      • Kantasolu, jossa DNA on täydellisenä ei tee yhtikäs mitään. Siltä puuttuu identiteetti. Se tulee ohjelmoida. Vasta kun sillä on epigeneettinen ohjelma, alkaa se suorittaa omaa tehtäväänsä.

        Solu kykenee valitsemaan DNA:sta jaksot, joita se RNA-tuotteiden valmistamiseen tarvitsee. Niinpä voit heittää DNA:han kuinka paljon duplikaatteja tahansa, eikä se saa aikaan evoluutiota. Äly, jonka perusteella solu valintansa tekee, on peräisin lisääntymisen fysiologiasta. Äly ei tupsahda itsestään, vaan on peräisin luoduista eliöistä. Elämää syntyy vain elävästä. Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja ELÄMÄ.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kantasolu, jossa DNA on täydellisenä ei tee yhtikäs mitään. Siltä puuttuu identiteetti. Se tulee ohjelmoida. Vasta kun sillä on epigeneettinen ohjelma, alkaa se suorittaa omaa tehtäväänsä.

        Solu kykenee valitsemaan DNA:sta jaksot, joita se RNA-tuotteiden valmistamiseen tarvitsee. Niinpä voit heittää DNA:han kuinka paljon duplikaatteja tahansa, eikä se saa aikaan evoluutiota. Äly, jonka perusteella solu valintansa tekee, on peräisin lisääntymisen fysiologiasta. Äly ei tupsahda itsestään, vaan on peräisin luoduista eliöistä. Elämää syntyy vain elävästä. Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja ELÄMÄ.

        Rot taasen on ihmessään kun pirttiin ei tule lämmintä vaikka kuinka säätää patteri termostaattia. Sillä eihän pannussa valakiaa tartte pitää, termostaatti sen huonelämmön säätää. Tällä samalla logiikalla koitat perustella dna.n merkityksettömyyttä ja säätelyn merkitystä? Eli säätely on ainut millä on merkitystä, sillä mitä säädellään, ei ole merkitystä. Hyvä suoritus opettajalta...


      • EiRekAgno
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kantasolu, jossa DNA on täydellisenä ei tee yhtikäs mitään. Siltä puuttuu identiteetti. Se tulee ohjelmoida. Vasta kun sillä on epigeneettinen ohjelma, alkaa se suorittaa omaa tehtäväänsä.

        Solu kykenee valitsemaan DNA:sta jaksot, joita se RNA-tuotteiden valmistamiseen tarvitsee. Niinpä voit heittää DNA:han kuinka paljon duplikaatteja tahansa, eikä se saa aikaan evoluutiota. Äly, jonka perusteella solu valintansa tekee, on peräisin lisääntymisen fysiologiasta. Äly ei tupsahda itsestään, vaan on peräisin luoduista eliöistä. Elämää syntyy vain elävästä. Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja ELÄMÄ.

        "Solu kykenee valitsemaan DNA:sta jaksot, joita se RNA-tuotteiden valmistamiseen tarvitsee. Niinpä voit heittää DNA:han kuinka paljon duplikaatteja tahansa, eikä se saa aikaan evoluutiota."

        Ja juuri se mahdollistaa evoluution. Jos duplikaatin toinen puoli mutantoituu, toinen puoli toteuttaa saman funktion, eikä informaatiota tuhoudu; päin vastoin lisääntyy. Ihmettelen, jos et tiennyt tuota.

        "Äly, jonka perusteella solu valintansa tekee..."

        Solullako äly? Eikö tuo ole melkoisen huima väite?

        " Äly ei tupsahda itsestään, vaan on peräisin luoduista eliöistä."

        Äly on evoluution tuotosta ja sitä tavataan eri tasoisena useilla kehittyneemmillä eläimillä, ei kuitenkaan soluilla.

        " Jeesus Kristus on Tie, Totuus ja ELÄMÄ. "

        Uskonnollinen julistus tiedepalstalla on melko kornia. Vaikutus taitaa olla aivan päinvastainen kuin mihin pyrit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe