VAROITUS käytetyn auton ostajalle Rovaniemellä

5000-euroa-roskiin

Rovaniemellä liike myy käytettyjä autoja kunnossa olevina siten, että kun myyjä tietää esim. moottorin hajoavan varmuudella tietämänsä vian vuoksi yhtä koska, myy hän auton vakuuttaen sen olevan täysin kunnossa.

Tässä esimerkki. Ostaja kysyi myyjältä, voiko moottorissa olla vikaa kun paisuntasäiliön sisällä näkyi mustaa ainesta, kuin nokea? Myyjä katsoi säiliöön ja vakuutti auton olevan täysin kunnossa.

Reilut 2000 km:n ajon jälkeen moottori melkein keitti, ja nestettä oli lisättävä runsaasti. Tämän jälkeen nesteen lisäystarve kiihtyi vauhdilla ja selvisi että moottori oli vaihdettava. Liike ei suostunut korjaamaan autoa, vaan väitti vian tulleen kaupanteon jälkeen.

Puoli vuotta myöhemmin sama myyjä kehui pätevyyttään. Hän kertoi miten Avensiksen D4D moottorin yleisessä tyypiviassa tiivisteet pettävät ja pakokaasuja pääsee nesteeseen, jolloin alussa vain vähäinen nesteen kulutus kasvaa siten, että moottori on vaihdettava. Tyyppivian voi tunnistaa mm. siitä, että paisuntasäiliöön muodostuu tummaa noen sekaista ainesta.

JA voitte olla varmoja, että jos rahaa ei ole oikeudenkäynteihin, ei rikosilmoituksen tekemisellä ole merkitystä. On ihan sama mitä voitte todistaa, ja onko todistajia useita, ei kuluttajansuojaa ole sen jälkeen kun auto poistuu likkeen pihalta. Tämä on asian josta haluan varoittaa, koska kuvattu asia on liikkeen tapa toimia, ja minusta se on aivan helvetin kieroa.

Se tieto mikä nyt on, takaa sen että kyseisestä liikkeestä en ostaisi edes sytkäriä.

20

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooveri

      Pistäppä liikkeen nimi niin tietää varoa.

      • Kannattaa-varoa

        Niemelän Auto.


    • kivetkannotaitoinaan

      Niinpä.Siis Kittilästä...eli Shittilästä,kuten kaikki muutkin lierot.

    • Epärehellisyys-kannattaa

      Ihmiset eivät tajua kuinka paljon huijataan kuvatun kaltaisten sutkien autokauppiaiden toimesta.

      Asiakaat jotka eivät tunnistaa tyypivikoja tai vähän piilossa olevia lainkaan, maksavat kunnossa olevan hinnan kun myyjä kehuu että vikoja ei ole. Se on selvää että kun menee vaihtamaan uudempaan, luettelee myyjä pitkän listan vikoja jotka laskevat hintaa kun ne pitää korjata ennen jälleenmyyntiä. Eikä vaihdolista saa juuri mitään. Eikä niitä vikoja korjata, vaan autot myydään köyhille kunnossa olevina.

    • toiotat

      Noin se useasti on. Onko rehellisiä autokauppiaita olemassakaan?

      • SyyttäjäHuijarinPuolella

        Kaiken huippu on että virnomainen joka saa suurta palkkaa valvoakseen lain noudattamista, asettuu huijariliikkeen puolelle. Siksi on tärkeä tietää että vaikka ottaisit mukaan todistajia, ja voisit huijauksen todistaa, jättää syyttäjä tutkinnassa kokonaan huomiotta huijauksen todistavat todistajalausunnot, eikä rikosilmoituksella ole mitään merkitystä. Näin juuri kävi.

        Ainoastaan jos on rahaa palkata lakimies, voi todistajien avulla nostaa syytteen.


    • on.kokemusta

      Vian voi korjata ( ennen kuin jäähdytysneste on sekaantunut öljyyn ) kannen oikaisulla
      (höyläämisellä) ja tiivisteen vaihdolla, joka tulee paljonkin halvemmaksi moottorinvaihtoa.

      • Järjetön-keissi

        Kun myyjä paljasti tienneensä tyyppivian, sanoi että pultit korkkaavat eikä metalli moottorissa kestä auki käyttöä. Kehuttu autokorjaamo suositteli myös moottorin vaihtoa, koska vain tuurilla voisi remontti onnistua.

        Koska huijaus oli selviö, minkä myyjä itse todisti, tehtiin rikosilmoitus. Syyttäjä vain jätti huomiotta juuri ne kaksi asiaa, joille oli todistajien allekirjoitukset. Eli, kun myyjä kieltäytyi vastaamasta kysymykseen paisuntasäiliöstä, ja kun tämä myöhemmin kehui tienneensä havainnon tarkoittaneen moottorin tyyppivikaa.

        Kun liikkeessä tajuttiin myyjän jääneen kiinni moottorivian pimittämisestä, ryhtyivät hän ja toimitusjohtaja väittämään, että moottoriremontti oli tehty jonkun aiemman omistajan toimesta. Heillä ei ollut tietoa kuka ja koska sen oli tehnyt, ei todisteita, ei kuitteja, mutta he sanoivat että paisuntasäiliö oli vain jäänyt puhdistamatta. Heidän mukaansa oli ostajan asia todistaa, ettei remonttia oltu tehty. Toimitusjohtajan käytös osoitti että huijaus ei ollut yksittäinen myyjän teko, vaan että liikkeen toimintakulttuurissa pimitetään vikoja ja huijataan aina kun mahdollista.

        Farssissa hauskinta on se, että syyttäjä asettui päätöksessä tukemaan liikettä, kun nämä väittivät moottoriremontin tehdyksi. Syyttjäjän mukaan tehty havainto paisuntasäiliössä ei todistanut moottorin vikaa, koska vika oli korjattu.


    • Voihelesinki

      Olisit ostanu uuen mesen nii ei tarvis palstalla itkeä kun parin tonnin riisikippo ei pelaakaan kuin uusi ! Ei prkl se myyjä tiedä varmuudella koko auton historiaa ja kuka myyjä alkaa haukkumaan myymäänsä tuotetta ostaja polosille ?kaikkoaa variksetki pihalta . Ottakaa nyt järki käteen ennen kuin alatte täällä palstalla itkemään ja kertomaan henkilötietoja / liikkeiden nimiä . Älkää ostako vanhoja auton romuja liikkeestä vaan ostakaa reiluilta yksityisiltä jotka ei ihan varmasti kuse teitä silmään xD

      • aattelejosolisitköyhä

        Olet aika epeli kun haluat etteivät ihmiset saa tietää missä huijataan ja härskisti. 5 000 euroa on iso raha köyhälle, jolla työt on sen varassa että on oma auto. Silloin kun rikkaat huijaavat köyhän viimeiset autorahat eikä tämä voi kulkea töissä, on noita huijareita jo velvollisuuskin haukkua oikein kunnolla.


    • Mitäköyhä

      Ei se siltikään ole sen myyjän vika jos auto onkin susi! Kyllä he uusista autoista tietävät lähes kaiken mutta käytetyn auton myynti on aina vähän arpapeliä . Uudessa uuden takuu käytetyssä perävalotakuu sen varmaan tiesittekin? Jos ei autossa myyntihetkellä ole havaittavissa sen suurempia vikoja niin ei se autoliike ole velvollinen sitä myöskään korvaamaan toki jos auto sippaa heti oven kynnykselle mutta tässä tapauksessa 2000 km jälkeen on asia eri jos jotain olisitte rustannut kauppakirjaan niin toki liike sen korvaa . olet itse ostanut sikaa säkissä ja vielä ihmetellyt paisarissa olevaa mustaa mönjää ?!

      • Pysytäänpä-faktoissa

        Onko lukemisen ymmärtämisessä vaikeuksia? Vai, oletko liikkeen edustaja joka tuli tahallaan väristelemään asioita?

        Myyjä tiesi moottorin olevan rikki, ja myi auton kunnossa olevana.

        Onko mielestäsi oikein, että autoliike saa myydä romuja kunnossa olevina vaikka tietää niissä olevista vakavista vioista?

        En ole väittänyt että liikkeen pitäisi varmistaa käytetyistä auoista ettei vikoja ole. Kyse on siitä, että kun myyjä tietää vakavan vian, tulisi siitä kertoa viimeistään silloin kun ostaja kysyy havainnosta joka ilmentää myyjän tarkoin tietämää esim. tyyppivikaa.


    • Aatu_

      Itse olisin avannut jäähdyttäjän / paisuntasäiliön korkin, ja osoittanut siinä olevaa
      harmaata limaa, ja sanonut, "tässä vuotaa kannentiiviste" !

      Terveessä autossa on limaton korkki !

      • Kuluttajansuojaa-ei-ole

        Ostaja kysyi tummasta aineksesta säiliössä, koska ei ollut muuta käsitystä kuin ettei sellaista pitäisi olla. Myyjän rehellisyyteen luotettiin, että tämä kertoo jos tietää havainnon tarkoittavan mitä tahansa vikaa. Näin ei tapahtunut, vaan myyjä kehui auton olevan kunnnossa.

        Keskustelun aloittajana olen tapausta läheltä seurannut todistaja, en auton ostanut. Olin paikalla kun myyjä esitteli asiantuntemustaan ja huomaamatta paljasti tienneensä havainnon tarkoittaneen moottorin tyyppivikaa, jonka tunnistamisessa oli erityisen pätevä asiantuntija.

        Kun myyjältä kysyttiin, miksi myit auton kunnossa olevana vaikka juuri todistit tienneesi moottorin olleen rikki, vastasi tämä, ettei saisi autoja myytyä jos kertoisi niissä olevista vioista. Myyjän kertoman ja yleisen toiminnan perusteella tuli selkeä kuva, että kyse on liikkeen toimintaperiaatteesta, eikä vain yhdestä tapauksesta. Tässä syy miksi haluan varoittaa muita jotka ostavat käytettyjä autoja eivätkä ole asiantuntijoita vikojen tunnistamisessa.


    • Kylläpäkyllä

      En kyllä käsitä miksi pitää ostaa auto jossa voi olla jotain vikaa jos paisuntasäiliö on ollut mustaa mönjää täynnä pitäisi hälytyskellojen soida tai jos ei sillä hetkellä soi niin ottaa asiasta selvää eikä ole kuin pässi narun päässä ja usko kaikkea mitä myyjä kertoo ! Itse olet vastuussa vanhasta riisikipostasi ja tällä palstalla ketjun aloittajaa puolustelevat mistä tiedätte varmuudella sanoa että keskustelu on mennyt tällä tavalla ?? Edelleenkin sanon tämän että myyjän tehtävä on myydä eikä haukkua myymäänsä tuotetta .

      • OletkoEhkäHuijari

        Siinä tapuksessa pidät petosta oikeutettuna. Lain mukaan autoliikkeen myyjä ei saa valehdella auton olevan kunnossa silloin kun tietää sen moottorin vialliseksi, ja että se on vaihdettava uuteen.

        Ehkä olet niitä jotka myyvät viallisia tavaroita kunnossa olevina ja nauttivat siitä kun huijaaminen onnistuu?


      • MiksiVääristeletAsiaa

        Miksi vääristelet kertomusta?

        Ei paisuntasäiliö ollut mustaa mönjää täynnä. Sen sisällä oli juuri sellaiset tunnistettavat merkit jäähdytysnesteen mukana säiliöön kulkeutuneista pakokaasujen nokihiukkasista, mitkä osoittivat että kyse täytyi olla siitä tiivisteviasta minkä myyjä tiesi tyyppiviaksi. Kyse oli ilmiöstä jonka kyseisen vian asiantuntija pystyy heti tunnistamaan tyyppiviaksi, mutta asiaan perehtymätön ei osaa muuta kuin kysyä, että mitä ilmiö voisi tarkoittaa.


      • Oletko-kyseinen-myyjä

        Ovatko nimikrjaimesi JV, kun tyyli ja asioiden esittämien näyttää olevan yhtä kieroa?


    • Tämäkö-on-taktiikka

      Automyyjät osaavat etsiä ja tunnistaa eri automallien lukuisat tyyppiviat erityisen hyvin, mitä moni tavis ei hallitse. Kuinkahan monesti liikkeen myyjä on väittänyt vaihdokissa olleen vakavia tyyppivivikoja, vaikka niitä ei olisi ollutkaan, jotta autosta ei ole tarvinnut hyvittää käytännössä mitään. Ja, paljonko on vialliseksi tiedettyjä käytettyjä autoja myyty väittämällä niiden olevan täysin kunnossa?

      Hyöty on helposti 2000- 3000 € / auto. Yksi huijaus viikossa tietää vuodessa 100 000 - 150 000 € lisätienestiä. Hyvä bonus siitä kun huijaa ihmisltä rahaa tavalla josta ei voi jäädä kiinni, jos ei itse puhu sivu suun.

      • Kokemuksiaon

        Kaikki merkit viittaavat siihen että Niemelän Auto tekee rahaa juuri tuolla tavalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe