Skeptikot nuolevat tieteen persettä

Metaskeptikko

Skeptikot palvovat länsimaista tiedettä kuin intialaiset pyhää lehmäänsä poissulkien täten kaikki muut yhtä arvokkaat maailmakuvat. Skeptikoiden pitäisi suhtautua skeptisesti myös skeptisyyteen.

17

278

  Vastaukset

  • Aloittajan pitäisi tutustua edes vähän siihen, että mitä skeptisyydellä tarkoitetaan.

   • On olemassa ainakin kahdenlaista skeptisyyttä: 1) Skeptisyyttä ja 2) Tieteellistä skeptisyyttä. Jälkimmäisiä lähinnä arvostelin. Ensimmäiset katsovat, että ihminen ei voi saavuttaa varmaa tietoa, kun taas jälkimmäiset ovat sellaisia, että he "palvovat" tiedettä liiaksi.


   • Metaskeptikko kirjoitti:

    On olemassa ainakin kahdenlaista skeptisyyttä: 1) Skeptisyyttä ja 2) Tieteellistä skeptisyyttä. Jälkimmäisiä lähinnä arvostelin. Ensimmäiset katsovat, että ihminen ei voi saavuttaa varmaa tietoa, kun taas jälkimmäiset ovat sellaisia, että he "palvovat" tiedettä liiaksi.

    Wiki; "Tieteellinen skeptismi (tunnetaan myös nimellä rationaalinen skeptismi) on tietoteoreettinen kanta, jossa kyseenalaistetaan väitteiden totuudenmukaisuus, kunnes ne voidaan testata käyttäen tieteellistä metodia. Käytännössä tieteelliset skeptikot keskittyvät kumoamaan julkisesti teorioita, jotka ovat heidän mielestään näennäistieteellisiä, sekä opettamaan kriittistä ajattelua ja tekemään tieteellistä tutkimusta paranormaaleista ilmiöistä. Tärkeä osa tieteellista skeptismiä on argumentointivirheiden ja virhepäätelmien tunnistaminen. Tärkeää on myös ymmärtää ihmisen havainnoinnin ja tiedonkäsittelyn (muistin) rajoitteet ja ongelmat. ..."

    Kannatan juurikin tieteellistä skeptismiä, en antikin Kreikan filosofista skeptismiä. Olen nimimerkki www.h:n kanssa saaa ieltä, että aloittajan pitäisi tutustua siihen, mitä skeptismillä tarkoitetaan. Nyt on homma aika pahasti hakusessa.


  • Aloittaja voi alkaa elämään kuten saarnaa ja heittää länsimaisen tieteen mädät hedelmät menemään.

   Lopeta ensinnäkin sähkön ja kaiken sähköön perustuvan teknologian käyttö.

   Myöskin voit hylätä kaikki kemianteollisuuden hapatukset, mm. keinokuidut. Voisit vetäytyä salomaille savupirttiin viljelemään lanttua ja kehrätä nokkosista lankaa vaatteisiisi.

   Ilman tieteellistä metodia, joka syntyi länsimaissa, ei päästy keskiajan tasoa korkeammalle.

   • Ajatusharhaa. Ihmiskunta meni kokoajan eteenpäin ilman mitään metodejakin ja olisi myös kehittynyt aina eteenpäin.

    Olen hyvin skeptinen sen suhteen, että yksi ja ainoa metodi on kaiken tietomme alkuperä.


   • Niin, mutta miten pitkälle olisimme päässeet pelkästään uskontoon ja uskomuksiin perustuvalla ajattelulla? Ehkä olisimme jo 1800-luvun tasolla? No, ehkäpä liikakansoitusta ei olisi kun maanviljelys ja terveydenhuolto perustuisi rukouksiin ja loitsuihin...


  • Tämä "metaskeptismi" mitä aloittaja nyt yrittää esitellä, on samanlaista tyhjänpäiväistä trollausta kuten on sellainenkin, että rasistit väittävät suvaitsevaisuuden olevan suvaitsemattomuutta, koska suvaitsevaiset eivät suvaitse suvaitsemattomuutta. Tuollainen on typerää ja lapsellista saivartelun yritystä, millä lähinnä kustaan omille kintuille, koska ei ymmärretä mitä ne käsitteet tarkoittavat.

   Aivan samoin kuin suvaitsevaisuuden määritelmä jo itsessään sisältää sen, ettei kenenkään pidä sietää sitä, että joku toinen tuputtaa arvojaan tai näkemyksiään muille, niin skeptismissä tiedostetaan se, ettei tiede ole mikään absoluuttisten totuuksien automaatti, jonka toiminnassa ei koskaan olisi mitään kyseenalaistamisen varaa. Jotkut idiootit ja muut kusipäät vain yrittävät vastoin kaikkea järkeä vääntää noita käsitteitä omiin typeriin tarkoituksiinsa.

   • Ei semmoista palstaa etteikö suvakki olisi siellä propagandaansa levittämässä.
    Suvaitsevaisto aka suvakit ovat maailman suvaitsemattominta porukkaa.
    Realistit haluavat antaa kaikille sananvapauden mutta suvakit haluavat sananvapauden pois kansalta. Katsokaa uutisotsikot. Siltä ja siltä tilit pois suurimmista somealustoista. Siinä on suvakkien unelma. Orwellilainen yhteiskunta.

    "Aivan samoin kuin suvaitsevaisuuden määritelmä jo itsessään sisältää sen, ettei kenenkään pidä sietää sitä, että joku toinen tuputtaa arvojaan tai näkemyksiään muille, "

    HÄH HÄH HÄH HÄÄ. SUVAKKIAGENDAA SKEPTISMIPALSTALLA HÄH HÄH HÄH HÄÄ
    Alan suhtautumaan suomalaisten älyyn varsin skeptisesti..


   • Repe-Realisti kirjoitti:

    Ei semmoista palstaa etteikö suvakki olisi siellä propagandaansa levittämässä.
    Suvaitsevaisto aka suvakit ovat maailman suvaitsemattominta porukkaa.
    Realistit haluavat antaa kaikille sananvapauden mutta suvakit haluavat sananvapauden pois kansalta. Katsokaa uutisotsikot. Siltä ja siltä tilit pois suurimmista somealustoista. Siinä on suvakkien unelma. Orwellilainen yhteiskunta.

    "Aivan samoin kuin suvaitsevaisuuden määritelmä jo itsessään sisältää sen, ettei kenenkään pidä sietää sitä, että joku toinen tuputtaa arvojaan tai näkemyksiään muille, "

    HÄH HÄH HÄH HÄÄ. SUVAKKIAGENDAA SKEPTISMIPALSTALLA HÄH HÄH HÄH HÄÄ
    Alan suhtautumaan suomalaisten älyyn varsin skeptisesti..

    Ja sinä riemuidiootti et tietenkään tiennyt, että "Orwell", joka kyseisellä kirjailijanimellään "orwellilaistesta yhteiskunnasta" visioi, oli vasemmistolainen eli logiikkasi mukaan varmasti SUVAKKI. Eli imehän aivopierunhajuinen röhinäsi takaisin peräaukkoosi minkä kautta ne palstalle purskautit ja hyväksy tappiosi, pelle. Nimittäin noin sivistymätön taliaivo ei ole mikään puhumaan kenellekään skeptisyydestä. Et siis tiedä siitä mitään. Mene takaisin navettaasi kasvamaan äläkä näytä virtuaalilärviäsi täällä enää ellet halua vielä lisääkin hävettävää.

    PS. Sinä saatanan typerä idiootti et tietenkään tajunnut, että suvaitsevaisuudesta kirjoittaminen ei tarkoita suvaitsevaisuuden allekirjoittamista. Hä? Soivatko kellot jo? Minä en ole suvaitsevainen. On valtavasti asioita, mitä mitä en suvaitse. Se, että en suvaitse suvaitsevaisia väärin perustein "kritisoivia" persaivoja ei tarkoita sitä, että olisin itse suvaitsevainen. Muta sitähän sinä vitun persjärveläinen kääpä et voi tajuta.


   • "rasistit väittävät suvaitsevaisuuden olevan suvaitsemattomuutta, koska suvaitsevaiset eivät suvaitse suvaitsemattomuutta"

    Kutsutkohan itse rasisteiksi ihmisiä jotka eivät sitä ole, vain siksi että he ovat joistain poliittisista kysymyksistä kuten maahanmuutosta eri mieltä kanssasi?


  • Skeptikon on helppo elää maailmassa jossa tiede ja uskomukset ovat selkeästi erillään.
   Tiede ei sorru uskomuksiin ennen kuin on riittävästi todisteita se on selvää. Kokemus on osoittanut että yhtä helppo on uskoa että sukka on kalsarit ja että plutossa on elämää. Tosin plutosta saadaan nopeasti maapallo kun se julistetaan kouluissa ja yliopistoissa. Erohan on lopulta hyvin vähäinen ja happeakin riittävästi. Jos ei auta muu niin pumpataan lisää.

  • Olen aika skeptinen sen suhteen, että skeptisyydellä on mitään tekemistä aloituksen kanssa.

  • Kun ihminen menee ostamaan käytettyä autoa on jokainen skeptinen ja siihen mitään tarvetta olla uskontoon yhteydessä ja varsinkaan nuolla jotain tiedettä!
   Aloituksen tekijä ei ilmeisemmin tajua mitä on olla skeptinen!

   Muslimit palvovat plaa plaa plaa....

  • Metaskeptikon pitäisi esittää todistusaineistoa tällaisesta väittämästään palvonnasta, jota skeptikot harrastaisivat. Muutoinhan tuo ei ole skeptistä vaan suun soittoa!

  • Todellisuudessa tietenkään kaikki "mielipiteet" ei ole yhtä arvokkaita, vaan ovat toiset perustellumpia kuin toiset.

  • Olen skeptikko DNA-testin suhteen. Ei voi saada kenenkään DNA:tai näkyviin. Ei niin pientä voi nähdä.

  • Skeptinen asenne on tervettä ja sen itsekkin tajuat kun ostat esim. käytetyn auton tai hyödykkeen saati ihan uuden!
   Kanssaihmiset jopa lisäävät skeptisyyttä aivan turhaan esim. sillä että pitää olla ihan uusi auto eikä paljon ajettu ja ikääntynyt, täten toimii vedätys jolle skeptisyys on oiva vastine ja tasoittaja todellisuuden välillä.

   Skeptinen ei pois sulje uutta tietoa vaan epäilee nykyistä hetkeä eli se "nuoleminen" on mautonta ja tarpeetonta mielikuvaa joka mielestäni vain provoilua. Kuinkas muuten joillain aikaa nyhrätä ainoassa elämässään kuin elämä on sitä mitä se on!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   92
   5266
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   89
   922
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   867