Kylmää kylmää, ei näytä säämuutos

Chu.Baa

tänäkään vuonna vaikuttavan :)

6

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkisitte_vähän_asioita

      Mikä helvatan säämuutos? Mihis sen pitäis vaikuttaa? Jos tarkoititte ilmastonmuutosta, niin tällaistahan se juuri aiheuttaa näillä leveyksillä. Maailmassa kun on muutakin kuin vain tämä rupinen Suomi.

      • globaali.muutosvalmius

        On tutkittu. Lontoossa on tänä vuonna satanut lunta paljon, halla uhkaa viiniviljelmiä ja Floridassa saakka ollut viime vuosina pakkasia.

        Ongelma tässä onkin se "ilmastonmuutos", joka pakenee määrittelyitä ja ennusteita kuin paraskin kameleontti. Siellä jossain se toki piilee, rivien välissä, kun tarpeeksi tilastoja ja termejä kieputtaa.

        Ennen sitä kutsuttiin kasvihuoneilmiöksi. Helsingissäkin väitetään, ettei tulevaisuudessa ole enää lumisia talvia, mutta nyt on pakko muuttaa nimikkeitä. Ensi vuosikymmenellä tämä kameleontti vaihtaa taas väriä ja saa uusia nimikkeitä ja eiköhän pidetä se 30. ilmastokonfferenssi.

        Ilmastonmuutoksessa on kyse politiikasta eikä luonnontieteistä. Entisaikaan tunnettiin jumaluudet ja heidän lapsensa. Asplesiosta pidettiin lääketieteen jumaluutena ja yksi hänen tyttäristään oli Hygieneia, mistä juontaa nimi hygienia. Edellistä analogiaa käyttäen voidaan sanoa, että ilmastonmuutosta voi pitää globalisaation yhtenä "tyttärenä", ja näillä on kaikilla sama päämäärä, siis poliittinen sellainen.


      • lämpöviilentää

        Tämähän on tunnettu ja koettu fakta, että ilmaston lämpeneminen aiheuttaa ilmaston viilemenistä.


      • Chubacabra

        On, on, muualla on lämmintä, ei täällä, ei Pariisissa, ei Brasiliassa, ei missään muussakaan sivistysvaltiossa, mutta helvetissä on suorastaan kuumaa :)


      • ilmastonsekoaminen

        Ette vaan halua ymmärtää miten monimutkaisesta ja arvaamattomasta ilmastonsekoamisprosessista on kyse. Ei tätä olla osattu ennustaa 25 vuotta sitten, eikä tulla osaamaan edelleenkään. Ei tiedetä mitkä vaikutukset pohjoisnavan jäiden sulamisella on Euroopan ilmastoon, mutta jotain viitteitä siitä on nähtävissä nyt. Kesällä taas sataa vattä pirusti ja on keskimääräistä viileämpää. Toivottavasti olen väärässä.


      • Chubacabra

        Eihän semmoista mitä ei tapahdu voikaan ennustaa. Kelit eivät ole muuttuneet yhtään mihinkään. Ainoastaan meuhkausta on, mutta ei faktoja, että kelit olisivat muuttuneet.

        Tällä hetkellä kevät on n. viikon - kaksi jäljessä siitä kun minä pääsin nuorena poikana armeijasta. Tyttöjä lähdettiin terassille vikittelemään 25.03 ja aurinko paistoi, tiet olivat aivan sulat. Toisin kuin nyt ne ovat vasta sulamassa.

        Toivotaan, että tulee lämmin kevät ja se vähän paikkaisi tätä myöhästymistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe