Kemijärven yrityksien lisääminen

Tuleva-yrittäjä

Kemijärvelle päättäjät pitäs alkaa päättää että kemijärvelle uusia yrityksiä biosellu tehtaan lisäksi ja alkaa rakentaa uusia kerrostaloja omakotitalo tontteja. Metsää nurin . Ja estää yritysten lopettaminen kuin KENKÄ 2000, STEMMA, (SÄRKIKANKAAN KIOSKI/ kauppa , parturi, tai alkaa purkaa ja rakenttaa uutta rakennusta tilalle kerrostaloa tai isoa liikettä tilaa ois tökärin suuntaan puita nurin vain.)

9

1598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulevakonkka

      Olipas siinä yltiöpositiivinen yrittäjä.
      Kuinka monta lasta syntyi viime vuonna?
      Mikä oli nettolisäys asukasluvussa?
      Kemijärvi on tuhoon tuomittu Halosen Kaalepin ja Reinon jälkeiset voi hakea parempia asuinympäristöjä ittellensä.
      Täällä menestyy aptekki ja joku kalikkasahuri.
      Totuusi on tässä.

    • Tehdas-OK

      Kun biotehdas tulee, niin tarvitaan lisää infraa liiketiloja, asuntoja, kulttuuritoimintatiloja ja erikoistavarakauppoja. Nyt jos ostaa, tekee hyvät kaupat. Miettikää miten paljon tuhat työpaikkaa tuo verotuloja, uusia asukkaita ja rahaa. Suomun toimintakeskus myös helppo rakentaa, kun on rahaa ja sosiaalitiloja. Kaupunki myös valitaan toimimaan.

      • Realisti

        Jos biotehdas tulee, on Kemijärvellä jo monia tyhjiä liiketiloja vailla yrittäjiä. Tyhjiä asuntoja on nyt jo useita, vaikkakin osa isojen remonttien tarpeessa. Millä estät yrityksiä lopettamasta, jos ne eivät pärjää, eivät ne voi jäädä kituen odottamaan päivää parempaa.
        Tuo tuhat työpaikkaa on ylimitoittettu lukema. Tehtaan rakennusvaiheen aikana rakennusmiehet majoitetaan pääsääntöisesti kimppakämppiin tai rakennustyömaan yhteyteen tulevaan parakkikylään. Rakentajista hyvin harva jää pysyväksi asukkaaksi tänne Kemijärvelle, iso osa tekee keikkahommaa muualta käsin, monet tulevat sitäpaitsi ulkomailta; Virosta, Valko-Venäjältä, Puolasta jne. Rakentajista monet ovat täällä vain sen hetken aikaa, kun ovat oman rakennusosaamisensa hommat tehneet eli vaihtuvuutta tulee. Harva heistä erikoiskauppojen asiakkaiksi päätyy.
        Varsinaisen tehtaan työntekijöiksi jää toista sataa, osa saadaan jo olemassa olevista asukkaista kouluttamalla, ehkä puolet tulisi töihin muualta. Nämä uudet asukkaat tulisivat keskimäärin 1-4 hengen perheinä, joten ei niitä asuntojakaan hirveitä määriä tarvita. Hyvällä paikalla olevat omakotitalotontit saattaisivat olla halukkaille uusille perheille mieluisia, nykyisen asuntokannan ollessa vanhaa ja isompien talojen sijaitessa kauempana keskustasta.
        Mitä tulee tehtaan muihin työllisyysvaikutuksiin, niin eivät nekään asukaslukua monella sadalla nosta. Puukuormia kuljettavat rekkakuskit tekevät pitkiä työrupeamia yleensä asuen aivan eri paikkakunnalla kuin missä varsinainen työnantaja on. Metsien hakkauskin sujuu nykyisillä koneilla muutaman metsurin kera, joten ei työpaikkoja mahdottomia määriä synny. Pääsääntöisesti vaikutus näkyisi ruokakaupoissa, ravintoloissa, baareissa sekä mahdollisten asuntojen remontointien myötä rautakaupoissa. Näihin saattaa muodostua muutamia lisätyöpaikkoja. Nykyisen asukasluvun laskun myötä pääsisimmekö asukasluvussa edes 2010- luvun alkupuolen asukasmääriin, ja pärjättiinkö täällä silloin kovin paljon paremmin kuin nyt?
        Hotellin rakentamisenkin uumoiltiin alkavan heti kun tehdaspäätös tulee. Ihmetyttää näiden kahden yhteys, tulevatko turistit seuraamaan tehtaan rakentamista tai sen valmistuttua puukuormien laillisuutta? Kyllä ne turistit tänne tulisivat puhtaan luonnon, tapahtumien, ja matkailun perässä. Tätä puolta Kemijärvestä saisi korostaa ja siihen panostaa. Tällä hetkellä täällä on vain muutama yksittäinen alan toimija ja harva kotimaankaan matkailija niitä tietää tai löytää saati ulkomailta tuleva turisti. Kaikki paikkakunnan yritykset pitäisi saada kartalle, matkailijoita varten, eivät vain pelkästään majoitusta, retkiä tai ruokailua tarjoavat yritykset. Monet junalla tulleet haluaisivat varmasti vuokrata itselleen auton tai polkupyörän liikkumavälineeksi. Entä jos tulee tarve puhelimen korjaukselle, uusien vaatteiden ostamiseen tai lääkäripalveluille. Turisti-infokin on auki vain päivällä, eikä sinne ole kunnon opastusta keskustan kadunvarsikylteissä, juna-asemallekin voisi laittaa ison info-taulun ohjeistuksineen. Turismi saattaisi luoda täten muutamia kaivattuja työpaikkoja . Hotellihankkeessakin maltti olisi valttia, kannattaisiko miettiä ensialkuun puolet pienempää ja pitää mahdollisuus lajentamiseen, silloin kaikki munat eivät olisi yhdessä korissa.


    • Näinon32

      Kemijärven päättäjien kerma, on vuosikymmeniä vain lyönyt yritysten rattaisiin kapuloita jollei ole kepun julki kannattaja. Näin on ollut ja näin on oleva.

    • järkipäässäollapitää

      "kun biotehdas tulee" Ensinnäkin tuo mainostettu "bio" on siinä täysin turhaa, koska kyseessä olisi vain tavallinen sellutehdas, ei sitä saa puhtaaksi tuolla bio-etuliitteellä.
      Toiseksi siitä on puhuttu nyt niin kauan, että ei mahda tulla tämän sukupolven aikana, jos koskaan.
      Kämppiä mahdoton saada myytyä nytkään, hölmöä olisi uutta rakentaa, kun kyseessä kuitenkin muuttotappio kunta.
      Mikäli sellainen ihme tapahtuisi, että sellukeittämö tulisi, niin siinä vaiheessa kun alkaa pytinki olemaan pystyssä, voi jo miettiä, tarvitaanko uutta asuntokapasiteettia, vai ei.

    • PaikkakunnanUrpot

      Bordelli pitäisi saada. Nuorta ja hyvin ruskettunutta piparia paikkakunnan urhoille!

      • valtustt

        Eikö sarvikuono vältä?


      • Suomu-tulekeskus

        Suomulle pitäisi saada ne keskukset, kun niistä puhutaan niin paljon ja ihmisethän niitä haluaa. Ranualla on eläinpuisto, niin jos Suomulla Kemijärvellä olisi keskus, niin olishan se mukavaa.


    • JosNousuunHalutaan

      Kannatan bordellia ja laitonta Casinoa! Anna-Liisankadulle siihen säästöpankin taloon. Neonvalot vaan välkkyisivät ja porukkaa lappasi kauempaakin. Tuntisivat kaupungin kutsuhuudon. Heinää voisi ostaa kuin Köpiksen Christianissa, mutta tyylikkäämmin ja helvetin kalliilla. Maksuliikenne bitcoineissa. Saataisiin sitten isompaakin esiintyjää kesäfestareille.

      Vikajärven mutkaan tulli. Rajojen ympärille muuri. Vain vanhemmat päästetään sisään ja kakarat jäävät rajalle.

      Pv vittuun Rovajärven ampumaradoilta! Tilalle Ketolan lentokentälle lennokkipojat, jotka tekevät ja treenaavat dronepommittajia. Lisäksi terminaattorien rakennus- ja testauskeskus Sarrioon. Myydään sit vehkeet kaikille, jotka ostaa. Alueita voisi myös vuokrata ulkovalloille ja vähän muillekin ryhmille harjoittelu- ja testikäyttöön.

      Näin toimitaan suuressa maailmassa ja Kittilässä. Kemijärvellä sen sijaan ollaan niin vanhoillisia, ettei hyväksytä naispappeutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe