SUURI VÄÄRYYS hallitukselta!!

työttömiä_kohtaan

Nyt tämä aktiivimalli jo näyttää sen, että kaikki eivät pysty toteuttamaan tuota pakollista tuntimäärää tai toimintaa ilman, että tuki pienenee!

Varsinkin kun kyse on pitkäaikaistyöttömistä! Heille se on erityisen vaikeaa ja on suuri vääryys, että ne työttömät jotka yrittävät tulla toimeen pelkän työmarkkinatuen avulla, niin heitä rangaistaan pahiten! Tällaisia ihmisiä on paljon jotka eivät saa mitään muuta kuin sen n.500 euroa kuussa elämiseen, koska jos sattuvat omistamaan esim. jonkun vanhan omakotitalon et saa muuta tukea! Jos siis omistat yhtään mitään joudut myymään kaiken ja se taas pahentaa asioita, sillä silloinhan ihmisen on pakko hakea toimeentulotukea, koska vuokrat ja muut maksavat enemmän kuin sen vanhan talon omistaminen. Vanhassa talossakin on suuret menot joihin ihminen tosiasiassa tarvitsisi tukea yhtä hyvin kuin vuokraan! Pitkäaikaistyöttömät on pahimmassa jamassa ja heitä rangaistaan eniten. He ovat pudonneet liiton päiviltä ajat sitten ja tilanne ei voi kun paheta varsinkin jos aktiivimalli ei heillä toteudu. Ymmärrän jos niiltä työttömiltä jotka liiton kautta saavat hyvää korvausta, että heiltä voidaan vähentää tuo 4,65% mutta jos putoat työmarkkinatuelle ja et saa mitään muuta tukea on siinä suuri vääryys hallitukselta! Miettikää aikuisen oikeasti miten paha asia tämä on pitkäaikaistyöttömille, joille jokainen euro on todella tärkeä. Heitä ei voi rokottaa tällä aktiivimallilla!!!!!

36

769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faktat_esiin

      Aivan kahelia touhua leikata pienimmistä tuista, siitähän on kyse åuhtaasti eli lisätä kurjuutta jo huonommassa asemassa oleville erilaisin aktiivisuus verukkein ja syyllistämällä jatkuvasti.

      Yli 90% työtömistä lähtisi heti palkkatöihin jos niitä normiduuneja vain löytyisi. Jos joku kuvittelee että on työmarkkinatuella kiva vain oleilla niin voi ihan itse kokeilla, minä voin vaihtaa kitisevän ja valittavan duunarin kanssa paikkaa vaikka jo heti tänään.

    • tahattomasti_työtön

      Minä omistan vanhan talon jonka työlläni olen maksanut ja jos myisin sen niin enää siitä ei saisi juuri mitään, koska talo on taajaman ulkopuolella paikkakunnalla jossa ei töitä löydy tai ylipäätänsä en ainakaan minä ole saanut. Jouduin työttömäksi jo 6 vuotta sitten enkä ole koskaan kuulunut mihinkään liittoon. E saa mitään muuta tukea kuin tuon työmarkkinatuen ja sillä on yritettävä tulla toimeen välillä pelkkää näkkileipää pureskellen! Olen laihtunut huomattavasti ja nyt uutisissa oli vielä, että ruoan hinta tulee entisestään nousemaan. Itselläni on myös sairauksia jotka estävät työmarkkinoilla kilpailun muita täysin terveitä vastaan ja silti minä putosin jo entistä pienemmälle tuelle -4,65% Tiedän jo etten pysty koskaan täyttämään tuota aktiivimallia vaikka kuinka yrittäisin! Kyllä varsinkin öisin käy mielessä, että kuinka tästä eteenpäin. Ikääkin on jo 54v.
      Tulevaisuus ei näytä valoisalta. Kiitos hallituksen päätösten.

    • raakaa_peliä

      Jouduin lopettamaan työn koska selkäni ei kestänyt enää yhtään raskaampaa nostelua ja firmassa jossa olin ei ollut tarjolla minulle muuta sopivaa työtä. Menetin terveyteni työn vuoksi ja nyt olen tyhjän päällä .En ole pystynyt tämän 3 kuukauden aikaan osoittaa aktiivisuutta mitenkään, sillä työtä ei ole tarjolla ja jos on ottavat he siihen fyysisesti terveen ja jaksavan. Tuo kuntoilupelleily on oma lukunsa jossa sain 9€ päivässä työstä joista muut sai oikeaa palkkaa ja sitten sanottiin katsotaan uusiksi ellet ole löytänyt töitä.
      Nyt olen pitkäaikaistyötön ja mahdottoman tilanteen edessä!

    • lakiehdotus

      Joo tää, kun on lukenu juttuja niin suuri osa kuvittelee, että kaikki pitkäaikaistyöttömät saa muutaki tukea kun sen työmarkkinatuen... ei pidä paikkaansa! Jos tosiaan omistat jotakin niin se on myytävä ennekuin saa mitään toimeentulotukea...miksi tätä on vaikea joidenki tajuta. Suuri osa työttömistä todellakin joutuu pärjätä tuolla työmarkkinatuella joka n. 500 euroa käteen jäävä osuus. Sillä pitää siis syödä ja maksaa muut juoksevat kulut! Entä jos tuleekin vaikka vanhaan taloon iso remontti tai yllättäviä lääkärimaksuja jne.
      Kyllä näiltä ihmisiltä olisi tuo aktiivimalliehto vapauttaa, jotka ei muuta tukea saa! Tuosta työmarkkinatukisummasta ei ole varaa vähentään yhtään!!!

    • kyllänaurattaa-

      Oikeastihan tavoitteena on ollut säästää valtion menoissa ja siinä onnistuttiin! Yli puolilta työttömistä leikataan korvauksia. Ajatelkaa mikä summa jakaa eliitin kesken!

      • PieniPiruVasempaan

        Eliitin?
        Työmarkkinatuet maksaa muut töissäkävijät veroissaan. Ei ole eliittiä, jolle rahaa jaetaan koska tuet vievät rahaa eivätkä tuo.

        On muuten ihan tyhmää aina kuvitella, että jossain olisi joku kultamuna, josta jaetaan hippuja tuntemattomalle eliitille. Tosiasiassa valtio elää velaksi ja muna on kauan sitten käytetty jos sitä koskaan on edes ollut.


      • totuuttakin_välillä
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Eliitin?
        Työmarkkinatuet maksaa muut töissäkävijät veroissaan. Ei ole eliittiä, jolle rahaa jaetaan koska tuet vievät rahaa eivätkä tuo.

        On muuten ihan tyhmää aina kuvitella, että jossain olisi joku kultamuna, josta jaetaan hippuja tuntemattomalle eliitille. Tosiasiassa valtio elää velaksi ja muna on kauan sitten käytetty jos sitä koskaan on edes ollut.

        "Eliitin?
        Työmarkkinatuet maksaa muut töissäkävijät veroissaan. Ei ole eliittiä, jolle rahaa jaetaan koska tuet vievät rahaa eivätkä tuo."

        Älä hei viitsi valehdella, ei työmarkkinatuki todellakaan muodosta mitään leijonanosaa julkisista menoista.


      • DuunariOnLoisija
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Eliitin?
        Työmarkkinatuet maksaa muut töissäkävijät veroissaan. Ei ole eliittiä, jolle rahaa jaetaan koska tuet vievät rahaa eivätkä tuo.

        On muuten ihan tyhmää aina kuvitella, että jossain olisi joku kultamuna, josta jaetaan hippuja tuntemattomalle eliitille. Tosiasiassa valtio elää velaksi ja muna on kauan sitten käytetty jos sitä koskaan on edes ollut.

        Totuushan on, että suurin vero on arvonlisävero, joka sisältyy jokaiseen ostokseen ja jopa sähkölaskuun. Työssäkävijät ovat suurin "sosiaalitukia" saava ryhmä. Asuntovelkojen verovähennykset, työmatkakulujen vähennykset, lasten koulutus ja päivähoito, työterveyshuolto ym.
        Todellisuudessa työttömät elättävät työntekijöitä ostamalla palveluita ja tuotteita. Ja maksamalla veroja niistä. Työttömien ostovoiman heikennys lisää työttömyyttä.


    • PohjoisKoreaMallina

      Kyse on työttömien ihmisryhmään kohdistuvasta rasismista ja sorrosta, joka on tietenkin ihmisoikeuksien vastaista. Varsinkin rankaisu ilman oikeudenkäyntiä ja ilman mitään rankaisun saaneen aiheuttamaa tapahtumaa on selvä rikos.

      Kynnys on ylitetty. Seuraava rankaisu voi olla vankila, mistä tahansa syystä.

    • Akitiivisuuspalkatta

      Hallitus tekee kaikkensa saadakseen palkkakulut alas, Työssäkäyvät eivät tajua kuinka kovasti hallitus sahaa oksa jolla he istuvat.
      Työttömien kustannuksella hallitus heikentää työväestön toimeentuloa niin että työväestö vielä luulee että työttömien korvaukset ovat heiltä pois.
      Miten työpaikat lisääntyy
      50 000 tekee TE. keskuksen tuella töitä Joista muuten maksettaisiin täysi palkka,

      100000 tekee 18 tunnin töitä alle minimipalkan, nämä työpaikat pääasiassa naisvaltaisilla aloilta , tarkoittaa sitä että 100000 työntekijää menettää nämä työtunnit

      Kunnat maksavat yrityksille jotka siirtävät voitot verotuksen ulottumattomiin tukia työttömien palkkaamiseen, rahat siis verovarat siirretään näin omistajaluokalle,
      Työtön joka näin työllistyy tulee kunnalle monin kertaiseksi kalliimmaksi siihen nähden jos työpaikka täytetään normaalilla menettelyllä.

      Työpaikoille ei tällä tavalla luoda työpaikkaa vaan työntekijä joka korvaa jonkun työn. Ja se taas tietää että jonkun työpalkka pienenemistä.

      Näin poljetaan työntekijöiden palkkoja alas.

    • jatkuvaaporkkanaa

      Työnantajille kun soittelee ja kyselee olisko töitä, vastaus on aina, että valitettavasti emme palkkaa ketään. Ihmettelen eikö työnantajille tulee mitään sanktioita, jos eivät palkkaa ketään.
      Koko ajan syytetään pelkästään työntekijöitä, jotain mätää tässä aktiivimallissa on ja todella pahasti. Tasapuolisuutta hallitukselta, jotka viisaita päätöksiä yrittää keksiä....

    • kansanviholliset

      Johtajille lisää massia ja lisää myös johtajien vakansseja niiden kavereille kohta ei ole muita kuin johtajia ja köyhä kansa joka kostaa kaiken paskan vielä ja kunnolla. Ihmisarvon poistaminen kansalta on erittäin vaarallista omistavalle luokalle.

      Politiikka ei auta. On ihan sama ketä äänestät mikään ei paremmaksi tule enää muuttumaan.

    • hyväpomo5135

      Aktiivimalli toimii. Puolet saanu duunii, puolet vaa makoillu kotona ja runkkinu.

      • keppiä_eduskunnalle

        n. 2h/viikko duunia? Elääkö sillä? Kerääkö siitä veroja, joilla maksetaan vanhusten eläkkeet? Entäpä sairaaloiden ylläpito? Mistä löytyy hoitaja tuoksi 2h ajaksi lapsille?
        Näen kokeilun hyvänä vasta valmistuneille, jotka ovat päätyneet ensin kortistoon: Pääsee kokeilemaan vähän oikeita töitä ja voisi siitä vaikka innostua.
        Sen sijaan yli 25-vuotiaat työttömät tästä eivät millään tavalla hyödy. Voisi jopa kysyä, meneekö jollakulla tämän johdosta jo kuppi nurin?
        Ainoa tapa, jolla tämä valtio selviää, on palkata ihmisiä kunnollisiin kokoaikatöihin alkaen niistä, jotka on jo valmiiksi koulutettu alalle - eli ammattilaisista. Kaikki muut reitit johtavat kulujen nousemiseen - eikä tule onnistumaan kilpailussa muita valtioita vastaan. Hyvästä perus- ja ammattikoulutuksesta on syytä pitää kiinni!


    • työtönmies42

      Omistan 18000 euron veneen jonka ostin perintörahoilla. Sossu ei tiedä siitä.

    • Kulujatulilisää

      Petos Sipilä ja huijari Lindströn tekivat aktiivimallin vain tilastopetoksen vuoksi eli omaa rikollista uraansa varten.

    • haloo89

      Lähtevätkö pitkä aikais työttömät vielä töihin ? vaikka pääsisivät ? kotona 5- 15v jopa pitempään ...taittaa motivaatio tekemiseen olla hukassa,,,ja kunto ..jos ei olla edes kunnosta muistettu / viitsitty pitää huolta.. siihen röökit ja alkoholit vielä päälle...osasata porukasta ei enää ole minkään tekijäksi..

      • silmä_silmästä

        Ei motivaatiossa mitään vikaa ole. Pikemminkin päin vastoin - tahto päästä tasaamaan tilit on erittäin kova! Mutta ensin on lakkautettava tai ajettava konkurssiin firma, joka aikanaan irtisanoi - se on sitä oikeudenmukaista toimintaa. Jos ei pidetä yhtä - ei kannata myöskään odottaa sitä toisessa tilanteessa tapahtuvaksi toisin päin..


    • Ei_jaksaasi

      Olen 55 ikäinen työtön nyt 8v. Irtisanomiseen asti töissä ja veroni maksanut valtiolle ja en saa enää töitä vaikka kuinka olen hakenut. Asun pienessä "kaupungissa" ja kaikki työpaikat hakenut useaan kertaan. Olen joutunut jo kaupassa tai muualla asioidessa kuulla työnantajilta. että " älä nyt enää meille hae töihin" jne. mutta sori vaan yrittäjät pakko teitä on kiusata uudelleen ja uudelleen kun muuten tulee karenssia tai muuta kostotoimenpidettä tai orjatyötä jota aina kummasti löytyy. En voi muuttaa eri paikkakunnalle, koska kaikki elämääni liittyvä on täällä ja talosta en saisi mitään. Pelkällä työmarkkinatuella tääläkin yritän toimeen tulla. Tunnen oloni täysin kiusatuksi, sorretuksi ja alistetuksi kiitos päättäjien.

      • sukulaisuhteet

        Nimenomaan...mihin sitä voi enää hakea kun kaikki paikat on jo koluttu useampaan kertaan ja työpaikat senkun vähenee automaation ja ulkomailtatuonnin seurauksena. Moni nyt onnellisesti työssäoleva voipi olla ensivuonna täysin työtön ja täälläkin palstalla haukkuvat nyt työttömiä. Työtön on uhri jolle vain on sattunut käymään huono tuuri, sillä nykysuomessa työpaikat pyörii täysin tuurilla tai sukulaissuhteilla, jossa serkunkaimantyttö saa paikan sellaisen edestä joka ei satu olemaan sukulainen.


    • ikäportaat

      Kyllä tässäkin pitäisi toimia ikäportaittain, sillä työmarkkinoilla on ikärasismia jossa varttuneemmilla on vaikeuksia kilpailla nuoria vastaan. Ainkain perustulo tulisi kuulua kaikille 50 ikäisille työttömille ilman mitään pelotteluja ilmaistöihin joutumisella tai karenssiuhkilla.

      • tarpeellisuusvaatimus

        Ikärasismia työmarkkinoilla "harrastavien" työnantajien julkinen listaaminen saattaa auttaa edes hiukan lainsäädännössä kiellettyyn ikäsyrjintään? Varsinkin nyt kun työntekijöistä alkaa olla tietyillä aloilla pulaa. Henkilövuokrausfirmathan on yksi iso sääntöä surutta rikkova rekrytoijaryhmä ja vaikuttavat monella alalla.

        Vaikka ikäsyrjintä on laissa kiellettyä sitä tapahtuu koska sen todistaminen on työttömälle vaikea, käytännössä mahdoton tehtävä koska hakijoiden henkilö- ja pätevyystietoja ei julkaista hakijoille.
        Ikärasistisia web-työnhakulomakkeita käyttävät työnantajat sen sijaan on helppo kenen vaan todeta. Yksi lista tällaisista web-työnhakulomakkeita käyttävistä työnantajista on täällä:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15019756/ikarasistiset-tyonhakulomakkeet


    • ongelmissa

      Minulle tuo 4,65% pienentyminen tuessa on suuri asia!! En pystynyt totettamaan aktiivimallia vaikka yritin ja tukeni pieneni. Saan ainoastaan työmarkkinatukea en mitään muuta. Tukeni alentuminen on todella paha asia, sillä olen tarkasti laskenut mitä voin ostaa ja miten paljon voin käyttää esim. sähköön. Olin aikoinaan töissä ja nyt selän petettyä en saa millään työtä ja siitä minua rangaistaan. En kehtaa mitenkään alkaa sukulaisilta lainaamaan tai apua pyytämään.... en tiedä miten pärjään tästä eteenpäin. Ikääkin jo 56v.

      • Figaronen

        Hae perustoimeentulotukea tai harkinnanvaraista toimeentulotukea. Aktivoidu hakemaan tukia tai pyytämään apua edellä mainittujen tukien hakemiseen. Sähköön ja vesimaksuihinkin saa harkinnan varaista toimintulotukea.

        . Jokainen saa perustoimeentulotukea kun asusumiskustannuksien, sis, sähkö,vesi, perus vak ja lääke ja terveydenhoitokulujen ja mahdollisten elätusmaksujen jälkeen on rahaa kk tasolla vähemmän käteen kuin 491 eur kk.


      • puolison_tulot

        Entä sellaiset jotka ovat naimisissa ja puoliso töissä. Toinen maksaa suurimman osan elämisestä, kun töitä ei löydy vaikka kuinka etsii, tällaisissa tapauksissa ei makseta mitään toimeentulotukea vaan tienaavampi puoliso on se maksaja kelan sijaan. Tämä on myös täysin hullua, että se tienaava joutuu kuitenkin omaismaksajaksi omasta palkastaan!!!!


      • perheet

        Näin on ja pariskunnat joutuvat helposti köyhyysloukkuun ja tätäkään asiaa ei sen kummemmin ole eduskunnassa pohdittu.


    • hyväkepu

      Eikö ole kiva että hirveän vääntämisenkään jälkeen ei keksitty keinoa leikata yritystukia? Tukia maksetaan sellaisille yrityksille, mitkä ei maksa veroja suomeen.

    • PieniPiruVasempaan

      Yritystukien tarkoitus on tarjota työpaikkoja ja aktivointimallin tarkoitus on saa ihmiset töihin. Ne tukevat toisiaan. Yritystuissa on toki paljon pielessä, mutta ihan vastaavasti työttömyystukea saa liian helpolla. Maailma ei ole täydellinen.

      Olisko aika lopettaa se itsesäälinen ruikutus ikärasismista, ellei sitten ole parikyppinen. Yli 50 vuotiaat ovat saaneet kaikkein parhaiten töitä.

      Aktiivimallia pitää parantaa niin, että jokaiselle halukkaalle löytyy tapa, jolla täyttää sen ehdot. Siinä ole samaa mieltä Rinteen kanssa. Olen samaa mieltä myös siinä, että aktiivimallin idea on hyvä ja kyse on vain viilauksesta.

    • aktiivimällit

      Yritystukia saavat eniten suuret yritykset, jotka tahkoavat jätti voittoja muutenkin ja samaan aikaan irtisanovat työntekijöitä. Miksi pk-yritykset eivät saa tukia, koska ne eniten työllistäisivät paikallisesti uusia ihmisiä?
      Vastaan itse: Siksi koska suuryrityksien omistajat ja johtajat pompottavat poliitikkoja miten haluavat.

      • PieniPiruVasempaan

        Kannataa osoittaa syyllistävä sormi myös AY-liikettä kohtaan.
        Meillä näistä asioista on pitkään päätetty tupopöydissä, joihin ei pk-yrittäjillä ole ollut pääsyä.


    • jumppajerkku

      Kannattaa harkita ensi vaaleissa kenelle antaa äänensä, jos porvarit on vallassa köyhien kurjuus vaan syvenee. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.

    • Pitipaikkansa

      Olet oikeassa. Tämä on hulluutta ja aktivointitoimet on suurta huijausta jolla siivotaan kortistoja.

    • Huijausta_aktivoinnilla

      Todella suuri vääryys. Niiltä rokotetaan ja kurjistetaan joilla asiat jo muutenkin huonosti! Missä inhimillisyys? Tämä aktivointi on täysin pelleilyä ja sumutusta todellisten tilastojen pimittämiseksi.

      • PieniPiruVasempaan

        Asiaa voi myös tarkastella tosiasioiden valossa, vaikka ei tuollaiset tunteenpurkaukset tietenkin helpottavat oloa.
        Ginikertoimella mitataan eriarvoisuutta. Sen mukaan eriarvoisuus on vähentynyt koska ihmiset ovat saaneet töitä.

        Kun sinä väität, että aktivoinnilla, jolla pyritään saamaan ihmisiä töihin, kurjistetaan, niin tilastostojen mukaan sillä vähennetään tuloeroja. Onkin aika vaikea rasti, kun pitää pohtia onko suomipalstalla joku, joka tietää asiat paremmin näin perjantaina iltapäivästä.
        Mitten meni omasta mielestä :D


      • Hyivttu__
        PieniPiruVasempaan kirjoitti:

        Asiaa voi myös tarkastella tosiasioiden valossa, vaikka ei tuollaiset tunteenpurkaukset tietenkin helpottavat oloa.
        Ginikertoimella mitataan eriarvoisuutta. Sen mukaan eriarvoisuus on vähentynyt koska ihmiset ovat saaneet töitä.

        Kun sinä väität, että aktivoinnilla, jolla pyritään saamaan ihmisiä töihin, kurjistetaan, niin tilastostojen mukaan sillä vähennetään tuloeroja. Onkin aika vaikea rasti, kun pitää pohtia onko suomipalstalla joku, joka tietää asiat paremmin näin perjantaina iltapäivästä.
        Mitten meni omasta mielestä :D

        Hanki sovinisti ne huoras muualta!


      • PieniPiruVasempaan
        Hyivttu__ kirjoitti:

        Hanki sovinisti ne huoras muualta!

        Tätyy hankkia, sä et ole tarpeeksi tasokas :D


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe