Lähes unohtunut imelletyn perunalaatikon valmistaminen on taas elpymässä. Sitä valmistetaan nykyisin jo jonkin verran arkiruoaksi. Joskus 40-60 luvuilla emännät imellyttivät korkeassa lämpötilassa 70-75 asteessa ja imeltymisaika oli varsin nopea noin 3 tuntia. Jostain syystä tämä taito unohtui ja alettiin imeltämään matalissa lämpötiloissa jopa useita vuorokausia. Monet lopettivatkin kokonaan imelletyn perunalaatikon valmistamisen jatkuvien epäonnistumisien takia. Imellyttäminen korvataan yleisesti makeuttamalla siirapilla.
Nyt imelletyn perunalaatikon valmistustaito on pikkuhiljaa palaamassa ja esimerkiksi sähköhellan käyttö imellyttämiseen lisääntyy. Kun jauhot on lisätty noin 75 asteiseen soseeseen ja tarvittaessa notkistettu vedellä laitetaan sose imeltymään noin 70 asteiseen sähköhellan uuniin. Kun näin tehdään niin päästään vanhan ajan perinteiseen lyhyeen imeltymisaikaan noin 3 tuntiin. Mitään muuta soseeseen tässä vaiheessa ei lisätä. Kokonaisvalmistusaika on noin 5-6 tuntia.
Vanhoja perinteitä noudattaen ja soveltaen valmistusaika on kohtuullisen lyhyt ja imellettyä perunalaatikkoa voidaan valmistaa myös arkiruuaksi, niin kuin joskus kymmeniä vuosia sitten on ollut tapana.
Imelletty perunalaatikko on myös arkiruokaa
VanhaPerinne
0
1691
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 703159
- 622505
Hei........
Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.562146Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?
Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1942055- 551962
- 421594
- 401560
Mä en jaksa suojella sua enää
Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t141263EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!
"Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p1391168- 61093