Lähes unohtunut imelletyn perunalaatikon valmistaminen on taas elpymässä. Sitä valmistetaan nykyisin jo jonkin verran arkiruoaksi. Joskus 40-60 luvuilla emännät imellyttivät korkeassa lämpötilassa 70-75 asteessa ja imeltymisaika oli varsin nopea noin 3 tuntia. Jostain syystä tämä taito unohtui ja alettiin imeltämään matalissa lämpötiloissa jopa useita vuorokausia. Monet lopettivatkin kokonaan imelletyn perunalaatikon valmistamisen jatkuvien epäonnistumisien takia. Imellyttäminen korvataan yleisesti makeuttamalla siirapilla.
Nyt imelletyn perunalaatikon valmistustaito on pikkuhiljaa palaamassa ja esimerkiksi sähköhellan käyttö imellyttämiseen lisääntyy. Kun jauhot on lisätty noin 75 asteiseen soseeseen ja tarvittaessa notkistettu vedellä laitetaan sose imeltymään noin 70 asteiseen sähköhellan uuniin. Kun näin tehdään niin päästään vanhan ajan perinteiseen lyhyeen imeltymisaikaan noin 3 tuntiin. Mitään muuta soseeseen tässä vaiheessa ei lisätä. Kokonaisvalmistusaika on noin 5-6 tuntia.
Vanhoja perinteitä noudattaen ja soveltaen valmistusaika on kohtuullisen lyhyt ja imellettyä perunalaatikkoa voidaan valmistaa myös arkiruuaksi, niin kuin joskus kymmeniä vuosia sitten on ollut tapana.
Imelletty perunalaatikko on myös arkiruokaa
VanhaPerinne
0
1715
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2494514Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1232949Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412712Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741700Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051543Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn161431- 511271
- 921206
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2011065- 471045