Mikromuovien lähde?

väsynyt

Kuinkahan paljon noista einesruokien muovipakkauksista irtoaa mikromuoveja elimistöön? Minä ainakin rupesin sairastella heti kun hankin mikroaaltouunin ja aloin syödä valmisruokia. Olen epäillyt, että jokin yhteys asialla on.

3

245

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MikkoMakkoEtola

      Syy on jossain muualla. Miksi syöt mikroruokaa?

      • noplastictoday

        Juuri näin - miksi syöt valmisruokaa? Tee ruokasi itse tuoreista aineksista, säilö ylijäämä pakkaseen valmiiksi annoksiksi ja kuumenna mikronkestävässä keraamisessa astiassa. Näin minimoit muovin käytön vaan et kokonaan voi poistaa sitä, sillä pakastusrasiat ja -pussit ovat muovia ja useimpien säilykkeiden (tomaatit, pavut, tuunat jne...) tölkkien sisäpinnat ovat muovien peittämiä.

        Muoveja ei vain voi kokonaan välttää, mutta niiden käytön määrään voi vaikuttaa valitsemalla ruoan raaka-aineet

        Sairastelusi taas tuskin johtuu valmisaterioiden pakkausten muovista tai mikroaaltouunin säteilystä vaan aterioiden ravinto-köyhyydestä - syö siis mahdollisimman paljon teollisesti käsittelemätöntä ruokaa ja panosta varsinkin kotimaisiin juureksiin, vihanneksiin ja hedelmiin, niin eiköhän vointisi parane.


      • väsynyt

        Juuri noin. mutta kotimaisetkin ruuat on pakattu muoviin, esim. kurkut, juustot, makkarat. Irtoperunatkin tulevat kauppaan varmaan muovisäkeissä. Ruokaa olen jo alkanut lämmittää oikealla lautasella. Kalat ovat syöneet muovia ennen kuin päätyvät lautaselle. Voikin liuottaa muovia rasiasta. Ei muovia voi välttää nykyisin. Pitääkö ruveta kaurapuurodieetille?

        Täällä keskusteltiin ma-uuneista:
        https://www.tiede.fi/keskustelu/11452/ketju/pilaako_mikroaaltouuni_ruuan

        Kopio sivulta 5:
        " Lainaus mikroruoan haitallisuudesta tuolta viihdefoorumista:

        Olen koonnut hajatietoa tästä aiheesta ja yksi mielenkiintoinen tutkimus, jonka olen saanut käsiini on sveitsiläisen tutkijan Hans-Ulrich Hertelin käsialaa. Hänen tutkimuksensa on julkaistu 1990-luvulla, mutta aihe on mielestäni koskettavan ajankohtainen edelleenkin. Ensinnäkin tohtori Hertel toteaa yleisesti, että auringosta lähtevä, luonnollinen säteily edistää ja ylläpitää elämää, kun taas keinotekoisesti kehitetty mikroaaltosäteily tuhoaa elämää ja aiheuttaa sairauksia ja kuolemaa.

        -----

        Miten ruoka sitten muuttuu mikroaaltouunissa? Tohtori Hertelin lista on pitkä ja tässä siitä vain otantaa. Ruokien ravinnearvot alenevat, kemiallinen rakenne muuttuu, ruuan foolihappopitoisuus vähenee. Foolihappo kuuluu B-vitamiinien ryhmään ja on tärkeä ravinne erityisesti odottaville äideille. Lisäksi mikrouuniruokien valkuaisaineiden vakaus häiriintyy – esimerkiksi maito hyytyy sellaiseen muotoon, että elimistön on sitä vaikea sulattaa. Hertel kiteyttää, että ruuasta tulee mikrouunissa teknisesti tuotetun säteilyn kuljetusneuvo.

        Hertelillä on pitkä lista myös mikrouuniruokien vaikutuksesta terveyteen. Näitä ovat muun muassa; ruuan rakenteen muutosten aiheuttamat häiriöt ruuansulatuskanavan ja kilpirauhasen toiminnassa, mikrouuniruoka muodostaa elimistössä runsaasti syöpäsoluja sekä karsinogeenisia vapaita radikaaleja, solujen proteiinit rappeutuvat, aineenvaihdunta heikkenee, aivojen toiminta häiriintyy ja siihen liittyy muistin ja keskittymiskyvyn heikkenemistä ja emotionaalisia vaikeuksia sekä unihäiriöitä. Hakemaansa julkista rahoitusta tohtori Hertel ei tuolle tutkimukselleen saanut, vaan hän rahoitti sen itse.

        --Meillä Suomessa asiasta vaietaan joko tietoisesti tai sitten meillä ei ole riittävästi tutkimustuloksia julkaistavaksi. Toivoisi kuitenkin, että näin tärkeä terveyttämme koskeva aihe käynnistäisi julkisen keskustelun puolesta ja vastaan ja mahdollisten, käytettävissä olevien tutkimustulosten julkistamisen mahdollisimman laajalti. Myös eri alojen asiantuntijoilta odottaisi kannanottoja tästä aiheesta."

        No, roomalaiset kuolivat lyijymyrkytykseen. Ja loput vanhuuteen, kuten mekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe