Laskuja tulee tiuhaan

Katsoin sähkölaskua, kas siirtomasu näyttelee suurta osaa. Mistä se muodostuu?
Ilmoita

Sähkön siirrosta, kaapeleista ja niiden huoltotöistä sekä ennenmuuta osakkeenomistajien taskuihin menevästä voitosta.
6 VASTAUSTA:
On osuuskunta, ei ole osakkeenomistajia
Sähkönsiirtomaksulla rakennetaan ja ylläpidetään sähköverkkoa jonka avulla sähkö siirretään voimalaitokselta kuluttajalle. Siirtomaksu muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta. Energiamaksusta kutakuinkin puolet on veroa, joka sisältää sähköveron, huoltovarmuusmaksun ja näiden päälle vielä arvonlisävero. Osuuskunnan omistaa osuuskunnan jäsenet eli sähkönkäyttäjät. Ei ole osakkeenomistajia, joille maksettaisiin osinkoja.
Olisiko tätä siirtomaksu mahdollisuus kilpailuttaa jotenkin niin vastaavasti verotkin pienenisi?
Veroaverolle kirjoitti:
Olisiko tätä siirtomaksu mahdollisuus kilpailuttaa jotenkin niin vastaavasti verotkin pienenisi?
Siirtomakua ei voi kilpailuttaa. Pelkän sähkön voi.
Kattoppa ku se kilpailutettu ja eri yhtiöiden myymä sähkö kulkee sitä yhtä ja samaa sähkölinjaa , niin sen linjan rakentaminen ja ylläpito ympäri vuoden ja vuorokauden maksaa. Siihen kuluu siirtomaksu. Näin on herrat viisauksissaan päättäneet. Muuten jokainen yhtiö joutuisi rakentamaan oman sähkölinjan koko maahan. Silloin toteutuisi se todellinen kilpailu.
Niin se tietenkin on. Toivottavasti sähkö vielä tulee, ettei käy kuun postinjakelun ja monen muun palvelun maaseudulla.
+Lisää kommentti
mutta muonion sähköosuuskunnan palveluihin kaipaisi hieman touhukkaampaa otetta,osa porukasta kyllä työnsä hoitaa mutta osa ei tee mitään muuta kuin leikkii tunturissa ja sosiaalisessa mediassa,pitäis johtajan jo puuttua,tiedämme kyllä kuka ja kenen rahoilla palkat maksetaan.
3 VASTAUSTA:
Työaikana on somessa ja valittaa tylsyyttäEikö tällaisen pojan voisi panna aikuistumaan.Milloin on rekka ojassa tämäkö on hänen työtä, arvostella ihmisiä? ITietääkö poika kuka hänen leikkimisen maksaa!
eikä se kyllä oikein poikikanen ennää ole.
Ikää en tiedä, mutta hyvä on arvostelemaan työaikana muita varsinkin rekkamiehet ovat hänen hampaissa. Ei hän ilman työpaikalla ole. Otettaisiin se auto pois ettei joka rasahdusta ole kuvaamassa ja työaikana.
+Lisää kommentti
Samaa olen ihmetellyt ihme touhua.
1 VASTAUS:
Tottakai voi kertoa omaa yksityiselämää kuinka tylsä se on, muttei tarvi sekaantua työtätekevien ihmisten asioihin. Tunnin välein päivityksiä alkaa tympimään ketä vain. Työaikana arvostelee ihmisiä. Mitä hän tekee työkseen??? Eläkeläinenkin väsyy samaan valittamiseen.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Laskuja tulee tiuhaan

Katsoin sähkölaskua, kas siirtomasu näyttelee suurta osaa. Mistä se muodostuu?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta