Olavi Palmun Murhe

OmituinenPapattaja

Kuinka tarinani päähenkilöksi nousi Kalle Keppinen (Karl Keps på svenska) on aika kimuranti tarina. Murheelliseksi sen tekee se, että tarina on totta. Olavi Palmun vaimo Liisa Palmu kertoi kuulleensa papatusta heidän olleensa kävelyllä keskellä Tukholman ihastuttavaa kaupunkia Sveavägen nimisellä kadulla. Vägen tosin tarkoittaa tietä, mutta ei se kyllä miltään tieltä näytä. Ei ainakaan miltään kyläraitilta. Tarinani alkaa siitä kun rouva kuulee takanaan pikku kiinalaisen pamahtavan. Niitä kutsutaan joskus myös papaateiksi. Vai kumpi lie yleisempi nimitys. Ranskaksi se on pètard. Tulee varmaan verbistä pèter = pierrä. Mutta en tiedä kutsutaanko pierijää pètardiksi silla tuolla sanalla on monta merkitystä ainakin slangissa.

Virallisestihan se on papatti eli englanniksi firecracker (firework). Laitan nämä muutkin sanat englanniksi sillä lukijani täytyy olla aikamoinen poliglotti, jos aikoo kirjani vai mikä pampfletti tästä tulee, niin selata läpi. Poliglotti ei ole mikään Polly papukaijan glotti vaan kielitaituri. No niin siis pètard on (slang) joint (marijuana cigarette), (slang) revolver, (slang) buttocks, (slang) beautiful woman. Apuna voi aina käyttää Google kääntäjää, mutta varokaa! Se tekee temppuja.

Siitä tämä tarina oikeastaan sai alkunsakin. Olin kääntämässä erästä kappaletta suomeksi; oliko se nyt englannista vai ruotsista, en muista, mutta se teki ja tekee sen molemmilla kielillä. Tippaakaan en kehu mutta sellainen jehu se on toi Googlen kääntäjä. Kääntää pian teidän rahatkin Kalle Aaltosen kanssa. Okay! Lauseessa oli siis tuo sana "keps" ja englanniksi "cap". Noh, eikö tuo rotjake käänsi sen korkiksi. Ja siitäkö minulle tuli mieleen Kalle Kustaa Korkki, joka sorkki ja sitten itki, mutta jääköön sanomatta mitä sorkki, sillä tämä on lasten ohjelma.

Minulla on pahana tapana laiskuuttani kopioida, siis plagioida netistä kaappaamia pitkiäkin tekstin pätkiä, kun se käyv niin vaivattomasti painamalla vhiiren vasen klik alas, vai mikä näpsyke se on. Mies käveli kadulla, jolla voli keppi. Keps on myös lippis.
Keps voisi äkkiseltään tuoda mieleen kepin. Lippiksetä tuli mieleen Lipponen. Siinä se sitten on. Kalle Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen, mutta enhän minä voi ottaa jo valmista päähenkilöä oman juttuni päähenkilöksi, joten keksin oman ja se on Kalle Keppinen alias Karl Keps. Korkki voisi olla myös tappi ja siitä mieleen Tappinen. En muista kuka se Kalle Tappinen oli mutta Kalle Aaltonen oli täys mulkku. En kehu. Dementia on myös yksi ominaisuuksistani ja siksi taas katsoin Googlesta. Ei tästä pampfetista tulisi mitään ilman nettiä. Kalle Tappinen oli aamulla kalpea kuin haamu, joka myös astuu kuvioihin tarinan myöhemmässä vaiheessa. Lukija alkaa ehkä tässä vaiheessa aavistella jotain.

Sattumalla on sormensa pelissä monessakin asiassa; niin sillä on myös tässä. Sillä mielikuvitustani ruokkii nuo eriskummalliset yhteensattumat tai löydöt joita teen.
Teen noita löytöjä oikeastaan ihan sattumalta. Tälle ilmiölle on, jos ei nyt aivan tai ehkä sittenkin, tieteellinen nimikin tai kaksi. Ne eroavat kuitenkin toisistaan siinä, että toinen on aito sattuma ja toinen vähemmän aito tai sitten oikein ajateltuna ne eivät ole sattumia ollenkaan. Nämä tieteenalat ovat synkronisiteetti ja toinen on serendipity englanniksi. Siis serendipity on englantia ja sitä on kai yritetty kääntää suomeksi jotenkin silleen kuin serendipitisyys. Tipitii! Kevät on vallaton. Tai nythän on jo kesä. Poks! Lainaan seuraavan tekstin suoraan netistä. En plagioi kuitenkaan.

Kalle-Kustaa Korkin nimen syntyhistoria johtaa 1940-luvun Helsinkiin ravintola Savoyhin, jonne kirjailija Haapakoski seurueineen oli saapunut illanviettoon. Keskustelu siirtyi ajankohtaiseen asiaan: mikä nimeksi Pekka Lipposen seikkailu-toverille? Muuan seurueen jäsenistä ehdotti etunimeksi Kalle-Kustaata oman poikansa mukaan. Ehdotus hyväksyttiin. Hetkeä myöhemmin joku salissa avasi samppanjapullon. Pullon suusta voimakkaasti poksahtanut korkki lensi kaaressa Haapakosken seurueen pöytään. Tämän yhteensattuman kautta Kalle-Kustaan sukunimeksi päätettiin antaa Korkki. (lainattu Googlesta)

Olavi Palmun vaimo Liisa Palmu kertoi kuulleensa papatusta. Tarinani alkaa siitä kun rouva kuulee takanaan pikku kiinalaisen pamahtavan. Hän kuuli takanaan siis papatin räjähtävän ja käänty miestään kohden kysyäkseen mikä se oli. Olavi lyhistyi maahan samontein. Häntä oltiin ammuttu isokalberisellä pistoolilla takaa päin selkään. Papatti on ruotsiksi smällare ja lausutaan smellare.

32

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GrandOldMan

      Muistin väärin. Serendipity on englantia ja sitä on kai yritetty kääntää suomeksi jotenkin silleen kuin serendipitisyys. Tipitii! Kevät on vallaton. Tai nythän on jo kesä. Poks! Nimeni on Cox.

      Serendipisyys eli serendipiteetti tarkoittaa kykyä tehdä sattuman ohjaamia, odottamattomia löytöjä, yleensä sellaisesta aihepiiristä, josta löydön tekijällä on laaja tietämys. Toisaalta tuo minun virheellinen käännös on parempi kuin Googlen serendipisyys.

      Kun saapuu syys ja ja lehdet puiston ja tipitii. Dipi ja syys. Sehän on dipity dipi dipi dipi dityy. Siis dipiti ja syys, josta dipitisyys ja seren. Serenaadini sulle. Nyt muistatte serenaadista tipitiin ja siitä kevään kautta syksyn. Miksi teidän pitäisi muistaa moinen sana, kun itsekään en sitä suomeksi muistanut.

      Tuo serendipiteetti matkii sanaa synkronisiteetti, mikä on Karl Jungin (Kalle-pojan) keksimä sana ilmiölle joita hän tutki koko ikänsä. Myös eräät toiset tutkijat ovat tutkineet sattumaa. Yksi sellainen henkilö oli Arthur Koestler, jonka kirja The Roots of Coincidence is an introduction to theories of parapsychology, including extrasensory perception and psychokinesis. It is influenced by Carl Jung's concept of synchronicity and the seriality of Paul Kammerer. (Google kääntää)

      Paul Kammerer (17. elokuuta 1880 Wien – 23. syyskuuta 1926 Puchberg am Schneeberg) oli itävaltalainen biologi, joka pyrki 1910-luvulla kumoamaan perinnöllisyystieteen perusteet väittämällä, että hankitutkin ominaisuudet voivat periytyä. Hän kuulema manipuloi kokeita.

      Kammerer vakuutti, ettei hän ole väärentänyt aineistoa, mutta tiedeyhteisö alkoi pitää häntä huijarina. Kammerer ampui itsensä. (Kovaa peliä Bostonissa)

      Todennäköisyystieteessä ei niinkään ole kysymys sattuman tutkimuksesta vaan todennäköisyydestä.
      Todennäköisyys ei ole sitä, että näkisi totuuden tosta vain , vaan siitä että kuinka todennäköistä on, että joku tapahtuma sattuu tai oli sattunut jos ja kun sattuma on suljettu pois. Sattua ja sattuma ovat sukua toisilleen. Kalle-poika Karl Jung ei ole Pikku-Kalle, josta ainakin Suomessa on väännetty satoja jos ei tuhansia eri vitsejä. Karl Jungin kolleega ja jopa oppi-isä Sigmund Freud tutki myös huumoria ja sitä myöten myös vitseja ja varsinkin niiden suhdetta alitajuntaan.

      Minulla kun on toi jonkin asteinen tai lainen dementia niin ei muista aina kaikkea mitä piti tai pitää sanoa ettei koko homma mene pelkäksi papattamiseksi. Omituinen papattaja on tai oli nimimerkkini En aio käyttää sitä kuin kerran pari ja keksin uuden. Näin kun kirjoitan tätä tänne Suoli/24 foorumin keskustelupalstalle omana ketjunaan, niin tästä varmaan muodostuu samanlainen yksinpuhelu kuin mitä ne muutkin sinne tai tänne kirjoittamat jutut ovat olleet.

      Yllättävien asioiden havaitsemisesta osataan tehdä oikeita johtopäätöksiä. Tätä määritelmää on käytetty erityisesti tieteellisen tutkimuksen saralla. Usein sanaa serendipisyys käytetään tuurin, hyvän onnen, yhteensattuman tai sattuman synonyyminä. Sattumanvaraisuuden korostaminen saa serendipisyyden vaikuttamaan mystiseltä, mutta serendipisyydessä on kyse myös ihmisen tarkoituksenmukaisesta toiminnasta yllättävässä tilanteessa. Englanniksi tätä “tuuria”, “yllätyksellisyyttä” ja “oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemista” kutsutaan sanalla “happenstance”. Sanoinkin että sattua ”happen” ja sattuma ”coincidence” ovat sukua keskenään, mutta sattumia on monenlaisia ja ”happenstance” on uksi niistä. Coincidence ja happenstance ovat kaksi vähän eri asiaa. Mutta se että Olavi Palmua ammutaan keskellä Tukholmaa selkään iso kaliberisellä aseella on aikamoista sattumaa, kun sitä ei olla vieläkään selvitetty.

      Kuvioihin astuu mies jota kutsutaan Grandman numero kakkoseksi. Hänet nähtiin murhapaikan liepeillä ja hänellä oli päässään "keps" eli lippalakki alias lippis ja sen lisäksi silmälasit (glasögön) ja tuijottava katse (stirrande blick). Tuon tuijottajan täytyy olla jo Grand Old Man, sillä tuosta tapahtumasta on kulunut jo yli 32 vuotta. Oliko tuo mies Karl Keps alias Charles Capman eli Kalle Keppinen. Grand Old Man (kunnioitettu, jollakin alalla pitkään toiminut henkilö).

      Stay tuned. Jatkuu seuraavass osiossa!

    • MissäOnKeps

      Tuo serendipiteetti matkii sanaa synkronisiteetti, Sen keksijä otti päätteen teetti syys päätteen sijaan. Siitäkin puuttuu se viimeinen titeetti. Eli synkronisititeetti olisi liikaa. Emmehän sano synkronisititeetti, joten ehkä serendipiteetti on oikein
      ja serendipititeetti olisi väärin. Oli miten oli. Samoin serendipitisyys. dipisyys = %.

      Serendipiteetti tarkoittaa kykyä tehdä sattuman ohjaamia, odottamattomia löytöjä eli se eroaa synkronisiteetistä siten, että synkronisiteetisillä tapahtumilla ei ole kausaalista yhteyttä, mutta niitä yhdistää symbolinen merkitys. Serendipinen löytö liittyy asiaan, jota tutkija tutkii. Synkroninen löytö tai tapahtuma liittyy ihmisen sen hetkiseen ajtusmaailmaan. Elikä löytö tulee sattumalta ja odottomatta kun tutkija joka löytää jotain myös sattuman sanemana niin hän kuitenkin oli odottanut jotain vastaavaa mitä sitten löysi. Capsce?

      Miksei Karl Keps ole tullut julkisuuteen sanomaan että minä se olin mutta minulla ei ole mitään tekemistä Palmun murhan kanssa. Jos hän oli elokuvateatterissa silloin.

      Grand Old Manneista puheen ollen niin Carl Banksia voisi oikeasti kutsua sellaiseksi.
      Carl Barks (27.03. 1901 – 25.08. 2000 ) oli yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan Disneyn sarjakuvien, erityisesti Aku Ankka -tarinoiden piirtäjänä ja käsikirjoittajana.

      Samoin voisi kutsua Karl Marxia sellaiseksi mutta Karl Keps. Kukaan ei ole kuullut miehestä ennen kuin minä sen toin julkisuuteen.

      Pilkunnussijoiden maailmankonfferenssin Suomen osaston varapuheenjohtaja antoi minulle esimerkin kuinka lause pilkutetaan oikein. Mies kävelikadulla, jolla oli keppi tai mies, jolla oli keppi, käveli kadulla tai mies käveli kadulla, jossa oli keppi. Mikä on ero? Kukaan murhapaikalla ei nähnyt miestä jolla oli lippis eli keps.

    • Sammanhängare

      Murhan tutkimus johtoon asettuu komissaari Hannes Hölmör, jolla tosin ei ole mitään aiempaa kokemusta murhatutkimusten johtamisesta, mutta kun mies oli uhrin hyvä tuttu ja kirjailija niin hän sai paikan, vaikkei siitä mitään työpaikkahaku-ilmoitusta ollutkaan. Se oli jokin salainen päätös, mikä tehtiin välittömästi jo samana päivänä tai seuraavana päivänä, sillä murha tapahtui niin myöhään illalla ettei sitä edes tajuttu silloin, että Ola-parka oli ammuttu ja Lissu vaimo oli seonnut täysin, että tuli sairaalaankin eri kyydillä, vaikka olivat lähteneet yhdessä samalla ambulansilla murhapaikalta.

      Kuvioihin astuu mies, jota kutsutaan Grandman numero kakkoseksi. Hänet nähtiin murhapaikan liepeillä ja hänellä oli päässään "keps" eli lippalakki alias lippis ja sen lisäksi silmälasit (glasögön) ja tuijottava katse (stirrande blick). Tuon tuijottajan täytyy olla jo aika vanha mies, sillä tuosta tapahtumasta on kulunut jo yli 32 vuotta. Oliko tuo mies Karl Keps alias Kalle Keppinen ei ole tietoa.

      Kaikki, mitä asiasta on kirjoitettu, on ruotsiksi, joten laitan alkuperäisen tekstin rinnalle oman suomennokseni enkä käytä Googlen kääntäjää, sillä se heittelee omiaan, mikä saattaa johtaa kummallisuuksiin niin kuin tähän, että aloin kirjoittamaan pampflettia Kalle Keppisestä. Äsken tuli mieleen ,että siitähän voisi vääntää vaikka nimen Kalle Kepponen, mutta unohdetaan kepposet ja pysytellään asiassa.

      Iltasanomat keskusteli eilen yhden piirtäjistä kanssa. Hän oli murhailtana elokuvateatteri Grandessa ja näki saman esityksen filmistä Veljekset Mozart, jonka Palmutkin näkivät. Tuossa teksitissä, joka on ruotsalaisesta Aftonbladet lehdestä, Palmu on ruotsinnettu Palme, mikä sopiikin hyvin asiaan, sillä siitähän tässä on kyse. Ruotsin pääministeri Olof Palmen murhasta. Mutta ei anneta sen hämätä asiaa. Filmin päätyttyä huomasi nainen (piirtäjä) miehen, joka käyttäytyi erityisen omituisesti.

      Aftonbladet talade i går med den ena av tecknarna. Hon var under mordkvällen på biografen Grand, och såg samma föreställning av filmen Bröderna Mozart som familjen Palme. Efter filmen lade kvinnan märke till en man som uppträdde mycket märkligt.

      Se, kuinka murhatutkimusta hoidetaan ja kuinka lehdet siitä kirjoittaa, on taitavasti hoidettu niin, että ketään ei voida syyttää suorasta valehtelusta. Tuo piirtäjä nainen on piirtänyt kaikki kuvansa miehestä ilman mitään päähinettä tai sitten pipon kanssa. Pipo tekee miehestä entistäkin idiootimman näköisen, mutta se onkin Grandman numero yksi, sillä se, mistä kuulin, että Grandmiehiä olisikin kaksin kappalein, oli miehellä päässä lippis. Näin kertoivat Anneli ja Margareta.

      Keps on siin sekä korkki että lippalakki suomeksi. Minä käänsin sen kepiksi, kun korkista mieleeni tuli jostain syystä Kalle Kustaa ja siitä väänsin nimen Kalle Keppinen ja ehkä mielessä oli myös Kalle Tappinen, vaikken sillä hetkellä edes muistanut kuka Kalle Tappinen oli. Tuo mitä piirtäjä kertoo tai mitä hänestä kerrotaan todistaa sen, että hän piirsi kuvansa väärästä miehestä. Mitään kuvaa ei Kalle Keppisestä ei ole siis julkaistu. Niin kuin näkyy niin Iltasanomat kertoi jutelleensa vain yhden piirtäjistä kanssa; eli oli olemassa myös toinenkin piirtäjä.

      Den andra kvinnliga konstnären mötte den misstänkte mördaren på Smala gränd, en liten gata nedanför Johannes kyrka - en sannolik flyktväg från Sveavägen via nuvarande Olof Palmes gata, uppför trapporna, ner på David Bagares gata och via nya trappor till Smala gränd.

      Toinen naispuolinen taiteilija tapasi epäillyn murhaajan Smala gränd (kapea kuja) nimisellä kadulla. Se on pieni katu Johannes kirkon alapuolella – todennäköinen pakoreitti on Sveavägeniltä nykyisen Olof Palme kadun kautta, rappuja ylös ja alas David Bagaren kadulle ja uusien rappujen kautta Smala grändille.

      Tämä siis kuvattiin todennäköiseksi pakoreitiksi alkuaikoina. Nykyään sitä on muutettu useaan kertaan. (mikä se oikein nykyään mahtaa edes olla)

      Tuo alkuperäinen reitti olisi päättynyt Suomi Instituutin eteen, jossa murhaajaa odotti pakoauto. Joku taksikuski (nimi on mainittu) oli nähnyt jonkun hurjapäisen miehen kiiruhtavan häntä odottavaan autoon ja lähtien paikalta renkaat vinkuen. Tuota spektaakkelia ei ole käsitelty liiemmälti Ruotsin lehdistössä. Pakoauto oli saman merkkinen millä aikoinaan Jore Takala yritti paeta panttivankien kanssa ryöstettyään ensin pankin Jakomäessä ja mikä kohtalokas reissu päättyi Mikkelin torille auton räjähtäessä ilmaan. Oliko Jore Takala Kalle Keppisen sivupersoona. Tämä vain jos ajatellaan synkronisitesti vai serendipitisesti. Tipitii oksallaan.

      Oli miten oli niin Smala gränd piirtäjä teki miehestä omat kuvansa, josta sitten saksalaiset ekspertit tekivät tietokoneella sen kuvan, josta tuli Palmun tai Palmen murhaajan ikooni.

    • Hautausmaa

      Ehdotan että Sveavägenkin muuttaisi nimensä. Tunnelgatan katu sai nimekseen Olof Palmegatan. Sen päässä on tunneli. Näkyykö tunnelin päässä valoa tätä murhetta pohtiessamme, sillä tämä on Ruotsille todellinen murhe. Siksi ehdotan Sveavägenin muutettavaksi Sveas Väg tai Sveriges Väg. Ruotsin Tie. She did it her way. Mutta palataan aiheeseen.

      Monesta todistajasta ei mainita kuin etunimet ja nekin muuttuu riippuen siitä mikä lehti kirjoittaa. Asia on ymmärrettävissä, sillä onhan aina pelko että todistajat joutuvat vaaraan paljastettuaan oman henkilöllisyytensä. Myös murhaaja kanditaatista on tehty erinäisiä koodinimiä, joita poliisi käyttää kun puhutaan eri paikoissa nähdyistä miehistä. On Grandmiestä, Dekorimamiestä, Skandiamiestä, joka on kylläkin todistaja ja sitten on se kuuluisin mies eli Haamumies. Ruotsiksi häntä on kutsuttu joko Fantom-manneksi tai Spökmanneksi. Sitten oli vielä ns, Varjo alias Skuggan, joka oli mies joka oltiin nähty päivää ennen murhaa seuraavan Olavia jossain tavaratalossa, kun Ola-parka oli ostamassa vai palauttamassa pukua, jonka tuo oli ostanut tulevaa valtiovierailua silmällä pitäen.
      On sanottu että pääministeri Palmen oli tarkoitus tehdä valtiovierailu Neuvostoliittoon Moskovaan tapaamaan sen uutta johtajaa Mihael Gorbatshovia. On puhuttu että Olavi Palmulta katukäytävälle valunut veri olisikin jotain muuta kuin verta tai sitä oltiin ehkä manipuloitu maalilla jotta saataisiin dramaattisempi kuva symbolisoimaan tätä barbaarista, raakaa ja eläimellistä tekoa.

      Mutta arvatkaapas mitä arvoisat lukijani. Jos olette tutustuneet ns. Rorschachin musteläiskätestiin joka on nimi kliinisen psykologian kliinisen psykologian tutkimusmenetelmälle jota voidaan käyttää havaintokognitiivisena tutkimusvälineenä. Joku on sanonut tuon verilammikon muistuttavan Mihail Gorbatshovin otsassa olevaa syntymä merkkiä.
      Rorschach-testi ei ole assosiaatiotesti, eikä sillä tutkita henkilön luovuutta. Testin käyttäjät käyttävät menetelmää persoonallisuuden tutkimuksen välineenä, usein yhdessä muiden tutkimusmenetelmien kanssa. Testin sanotaan antavan laajimmillaan kuvan persoonallisuuden piirteistä, ajatusmalleista, emootioista, hallintakeinoista ja reagointityyleistä, kontrollikapasiteetista ja stressinsietokyvystä, minäkäsityksestä ja vuorovaikutussuhteista sekä informaation prosessoinnista, joita ovat ajattelu, havainnointi ja tiedon prosessointi.
      Tuo luova henkilö joka tuollaisen näki on nykyään Lapinlahden mielisairaalassa vastaavana vara-johtajana, vaikka sairaala lopettikin toimintansa jo 2008. Lapinlahden mielisairaalatoiminta päättyi lopullisesti 19. joulukuuta 2008. Siinä vieressä on Hietaniemen hautausmaa ja jos olette matkalla Lapinlahteen, sillä se on vierailun tai näkemisen arvoinen kokemus, niin mene siitä hautausmaan alemmasta portista sisään ja kuudestoista hauta oikealla on näkemisen arvoinen.

    • VahvinLenkura

      Tuo kuudestoista hauta kuuluu miehelle, joka sen nähtyänne muuttaa elämänne ja kaverinne elämän perinpohjaisesti. En kerro vielä kenen hauta se on mutta sinne lähistölle on haudattu norsu. Ei tosin mikään oikea norsu vaan leikki norsu, Sellainen leikkikalu. Ajatelkaa nyt itse. Miten sinne nyt oltaisiin voitu haudata joku oikea elefantti ja kenen luvalla ja miten, ettei se olisi herättänyt ympäristön huomiota. Yleensäkään norsuja ei haudata niin kuin ei oikeastaan ketään muutakaan eläintä elleivät nuo ole jonkun lemmikkejä. Koiria ja kissoja haudataan ja niillä on jopa oikeita vartavasten tehtyjä hautauspaikkoja. En sano että tässä olisi nyt joku koira haudattuna. Tämä sanonta ja mistä se johtaa juurensa oli minulle yllätys, kun luin siitä juuri netistä äsken. En tiennyt itsekään aiemmin, mistä sanonta tulee ennen kuin luin tämän netistä. Tarina saa uuden käänteen.

      Suomenkielisen sanonnan alkuperä on helppo selittää: se on tarkka käännös ruotsin kielen vastaavasta sanonnasta Här ligger en hund begraven. Sen on puolestaan arveltu juontuvan saksasta, jossa jo 1600-luvulla tunnettiin sanonta Da liegt der Hund begraben.
      Sanonnan alkuperää on yritetty selvittää sekä Ruotsissa että Saksassa, mutta lopullista selvyyttä ei ole saatu.

      Melko yleisen käsityksen mukaan sanonnan Hund ei alkuaan ole ollut se koiraa merkitsevä sana, jollaisena se nykyään tunnetaan, vaan sen paikalla on ollut keskiyläsaksan Hunde, joka merkitsee aarretta tai ryöstösaalista. Sanonta olisi siis alkuaan viitannut maahan haudattuun aarteeseen. Ennen oli tapana parempien säilytyspaikkojen puutteessa kätkeä rahakirstut ja muut arvoesineet maahan. Älkää vetäkö johtopäätöksiä että haudattu norsu olisi jotain muuta kuin haudattu norsu.

      Palmun murhan odotetaan ratkeavan jos poliisi löytäisi aseen jolla Ola-parka ammuttiin. Se että nuo ovat hakeneet asetta yli 32 vuotta on osoitus siitä, että koko murha on alunperin ja alkujaankin ollut tarkoitus olla vain sirkushuveja kansalle.
      Miten joku aseen löytyminen voisi ratkaista murhan, jota minun mielestäni ei ole edes tapahtunut.
      Niin en muistakaan olenko edes mainninnut asiasta vielä, että murhaahan ei oikeasti edes tapahtunut vaan koko homma on yhtä huijausta. Noh tulihan se nyt sanottua mutta juttu jatkuu huomenna sillä aion nyt mennä unten maille. Hyvästi tai sanotaan vain kuulemiin. Tämä ei ole tarinan heikoin lenkki,

    • Poistuminen

      Kuudestoista hauta ja viidestoista yö ne saapuu aikanaan. Juice Leskinen sanoi: ”Tärkeitä vuosia kehittymiseni kannalta ovat 1988 (maksakirroosi) ja huumeoikeudenkäynti." En muista kauanko Juice Leskinen oli kuolleena, mutta juttelin hänen kanssaan kerran ennen sitä ensimmäistä kuolemaansa ja hän ilahtui siitä kun sanoin hänelle, ettei hän osaa laulaa ollenkaan. Toistin vain hänen omia sanojaan. Hän palasi takaisin 1989 takaisin julkisuuteen.

      Hän joi kun ei kestänyt maailmaa. Neuman sanoi konsertissaan että Juice Leskinen on kuollut ja kaikki nostivat sytkärinsä ylös. Sitten kun se tuli lehtiin niin se meni todesta. Jos lehti sanoo jotain niin se menee läpi kuin häkä. Juice julistettiin oikeasti kuolleeksi 24. marraskuuta 2006. Hän lopetti sairaalassa käynnit hoitaakseen maksakirroosiaan ja sen seurauksena kuoli. Jonkin asteinen itsemurha.

      Julkisuuden henkilöille poistuminen julkisuudesta tuntuu kansasta samalta kuin tuo olisi kuollut. Olavi Palmu tai ruotsiksi Palme oli Ruotsin pääministeri. Poistuiko hän lavastamalla oman murhansa. Siitä ei ole kukaan kirjoittanut sanaakaan vaikka muuten tuosta murhasta on tehty kymmeniä kirjoja. Tämä on niin kova väite että töytyy itsekin vetää henkeä ja pitää pieni tauko ja muutenkin olen lupautunut muualle juuri nyt, mutta en sano että "Jatkuu huomenna" niin kuin radiokuunnelmissa oli tapana sanoa. Stay tuned.

    • SemeroNuiska

      Minun piti jatkaa kuunnelmaani jo eilen mutta se meni kuin menikin huomiseen eli tänään.

      Omituinen Papattaja aloitti kirjailijan uransa tarkkaan kello kaksitoista herran vuonna 2018. Siis 17.5.2018 12:00
      Kuinka tarinani päähenkilöksi nousi Kalle Keppinen (Karl Keps på svenska) on aika kimuranti tarina.

      Hän ei ole mikään okkultisti. Tai siis minä en ole mikään okkultisti. Kirjailija Haapakoski oli tai kirjoitti salanimellä "outsider" eli ulkopuolinen. Minä ajattelin ottaa kirjailija nimekseni tai yhdeksi nimimerkeiksini "insider" eli Kuuskoski alias Jolkipalki.
      Luvuista puheen ollen kuusi astui kuvioihin. Snör mamma, jul sex kommer tillbaka. Google kääntää viroksi. Või ema, jõulud kuus tuleb tagasi või kuusepuu põleb leegidesse. Voi äiti, Joukukuusi palaa. Kuusi, viisitoista ja kuusitoista. Kuudestoista hauta ja viidestoista yö ne saapuu painajaisineen.

      Okkultismi eli salaoppi tai salatiede tarkoittaa taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltavaa tietoa tai tähän tietoon perustuvaa uskonnollista tai mystistä oppisuuntaa.
      Okkultismissa käytetään hyväks i myös matematiikkaa ja geometriaa. Muun muassa alkuluvut, pii ja ympyrän neliöiminen ovat olleet okkultistien mielenkiinnon kohteina yhtä lailla kuin tieteenkin.

      1700-luvulla okkultismi teki Euroopassa uutta tuloaan muun muassa ruusuristiläisyyden muodossa, ja 1800-luvulla se tuli suuren yleisön ulottuville etenkin Eliphas Lévin ja H. P. Blavatskyn teosten myötä. Tieteen kehittymisen myötä syntyi myös lukuisia okkulttiseen perinteeseen pohjautuvia käsityksiä, joista suuri osa on myöhemmin luokiteltu näennäistieteiksi.

      Alkuluvuista on nyt mukana olleet kuusi, viisitoista ja kuusitoista . En ole mikään okkultisti enkä esoteeri; metsosat puhumattakaan mutta näin se vaan menee. Esoteerisuus korostaa pääsyä salaiseen pelastavaan tietoon eli gnosikseen. Okkultismina voidaan pitää sellaista henkistä oppia ja toimintaa, jonka sisältöä tai menetelmiä ei ole päästetty yleiseen tietoon. Sanalla esoteerisuus on samankaltainen merkitys, ja usein niitä käytetään synonyymeina.

      Okkultismilla voidaan viitata mihin tahansa salassa harjoitettuun maagiseen tai yli-luonnolliseen taitoon, kun taas esoteerinen sisältää ajatuksen erityisestä pelastavasta tiedosta (gnosis) tai yksilön sisäisestä muutoksesta (valaistuminen). Gnossis tarkoittaa siis valaistumista.

      Numero 7 (semero nuiska) on okkultismissa kuten monissa uskonnoissakin pyhä luku (luha pyku). Sen katsotaan muodostuvan kahdesta osasta, 4 3 = 7, jolloin luku neljä edustaa fyysisyyttä, maata ja elementtejä, ja kolme henkisyyttä ja jumalallisuutta.

      Kuudenteentoista hautaan on norsu haudattuna. Se muuten jatkui se koira haudattuna tarina, jonka kopioin netistä. En plagioinut vaan lainasin. Lainasin sen Kaisa Häkkiseltä, joka on suomen kielen professori Turun yliopistolta.
      Hän ensin sanoi että "koira haudattuna" sanonta tulee keskiyläsaksan sanasta Hunde, joka merkitsee aarretta tai ryöstösaalista. Sanonta olisi siis alkuaan viitannut maahan haudattuun aarteeseen. Ennen oli tapana parempien säilytyspaikkojen puutteessa kätkeä rahakirstut ja muut arvoesineet maahan.

      Tämä selitys on kuitenkin merkityksen kannalta epäuskottava: sanontahan tarkoittaa, että hyvältä ja selvältä näyttävässä asiassa on jotakin kieroa ja epäilyttävää. Näin ollen parempi selitys on sittenkin se, että maahan on ollut haudattuna oikea koiranraato, johon toiveikkaat etsijät ovat törmänneet kaivaessaan esiin mukamas kätkettyä aarretta.

      Se norsu, joka on haudattuna Hietaniemen hautausmaalle kertomaani paikkaan, ei ole mikään raato vaan kuminen leikki elefantti, mikä ehkä on jo jonkin verran maatunut. Se on ollut siellä jo yli 32 vuottta. Sen sisään on kirjoitettu loru tai runo.

      Okay, asia on salamimakkara eli saletti. Mitään salaista tässä ei ole, mutta seuraavat numerot on varattu neiti numero seitsemälletoista ja herra numero viidelle.
      Stay tuned. I'll be back.

    • StayBehind

      Tänä ja pänä. Tänäpänä eli tänään. Tää on rankkoo hommoo tämä kirjoittaminen kun juttu ei aina tahdo luistaa. Nyt täytyy ainakin heti aluksi korjata noita kirjoitusvirheitä, joita joko minä teen itse tai sitten tämä tietokoneen raakile tekee niitä jostain syystä tahallaan. Ei ole ensimmäinen kerta kun kirjaimet vaihtavat paikkojaan. Okay ja no ja niin eli noniin. Ninooon noniin ja tässä mennään. En ole mikään okkultisti enkä esoteeri; metsosat puhumattakaan. Tuossa se on. Piti sanoa "metsosta puhumattakaan". Esoteeri ja metso > Esometso. Onpa hauskaa. Kas kun ei ukkometso. Esoteerisuus korostaa pääsyä salaiseen pelastavaan tietoon eli gnosikseen. Sitä ollaan taas niin gnossiksessa että. En tajua mitä pelastavaa tiedossa on.

      Mutta sitten löysin toisen mikä ilmeisesti on ihan itseni aiheuttama kirjoitusvirhe. Joulukuusi piti kirjoittaa mutta kirjoitin joukukuusi. Jouko Kuusi voisi olla myös huvä nimimerkki. Pekka Kuusi on kai Pekka Kuusen oikea nimi eikä nimimerkki. ja hän onkin tai oli yksin Suomen yksiä varteenotettavimpiä raittiusmiehiä. Hän kai kirjoitteli lehtiin niin siksi jäänyt mieleen.

      Pekka Juhana Kuusi (9. heinäkuuta 1917 Helsinki – 25. toukokuuta 1989 Helsinki) oli suomalainen tutkija ja yhteiskuntapoliitikko sekä Alkon pääjohtaja. Hänen pääjohtaja-kaudellaan aloitettiin kampanjointi viinan korvaamiseksi viinillä suomalaisessa alkoholikulttuurissa. Kuusen sosiaalipoliitikan keskeinen sanoma oli, että sosiaaliset tulonsiirrot tukivat talouskasvua.

      Voi äiti! Joukukuusi palaa. Jul sex kommer tillbaka. Joulu seksi tulee takaisin. En tiedä onko mitään erityistä joulu seksiä edes olemassakaan. Pukki panee muoria niin se on siinä sitten.

      Smör mamma voidaan kääntää myös siten että voidelkaa äiti. Voitelu voi olla lahjomista tai sitten konkreettista voin levittämistä mamman päälle. Svea mammaa (Mamma Sverige) on enää turha voidella. Se on valinnut tiensä valheen tienä. Nyt panen korkin kiinni hetkeksi ja menen nukkumaan, vaikka on vasta iltapäivä. Mutta stay tuned. Pysykää kanavalla

    • Hohhoijjaaaaa

      MaximGorkki

      21.5.2018 1:27

      Uusi

      KalleKustaa

      21.5.2018 0:25 (Tämä poistettiin tästä alta)

      Nyt alkaa tuo poistaminen. Tämä poiatettiin jo kerran.

      Minä alan kohta epäilemään että se olen minä joka kirjoitan tätä tarinaa. Tai siis minä olen tuo surullisen kuuluisa Kalle Keppinen itse.

      "Hän ei ole mikään okkultisti. Tai siis minä en ole mikään okkultisti. Kirjailija Haapakoski oli tai kirjoitti salanimellä "outsider" eli ulkopuolinen. Minä ajattelin ottaa kirjailija nimekseni tai yhdeksi nimimerkeiksini "insider".

      Ne poistavat tuon yllä olevan viestin sata prosenttisesti. Eihän totuutta saa paljastaa. Mutta lukijani ovat jo saaneet tai päässeet jujuun kiinni. He tajuavat ettei Palmua koskaan tapettu vaan koko murha oli huijausta. En jaksa jäädö odottelemaan että tuo viesti poistetaan noin tunnin päästä vaan menen nukkumaan.

    • KalleKustaanMuoriMakaa

      Monikaan teistä ei tiennyt että Petterssonin oikea nimi oli Carl Gustav eli Kalle Kustaa..

      Carl Gustaf Christer Pettersson (23. huhtikuuta 1947 Solna, Tukholman lääni – 29. syyskuuta 2004 Solna, Tukholman lääni) oli ruotsalainen mies, jota epäiltiin 28. helmikuuta 1986 tapahtuneesta pääministeri Olof Palmen salamurhasta.

    • perstaininperstain

      Tässä tämä kirjoittaja haluaa sanoa, että jotkut salaseuraajat ja vakoilijat ovat yrittäneet päästä hänen päänsä sisään. Mutta se ei onnistu jos henkilö tietää, että näin yritetään. Mikä nautinto noilla hihhuleilla on päästä vaikuttamaan toisen ajatusmaailmaan. He yrittävät kovasti, mutta eivät onnistu. Teidän ajatusmaailmaan he ovat jo päässeet kun uskotte kaiken maailman paskaan, mitä he median avulla teille syöttää, Voinko luetella mihin paskaan te uskotte. No olkoon. En luettele.

    • Tukholmankatu

      Kun ei tarkasta tekstiä huolellisesti niin siihen jää virheitä ja joskus osa tekstistä jää jopa pois. Tuolta jäi tuo loppu osa pois. Laitan sen uudestaan ja selitän hieman, mitä sillä oikein tarkoitettiin. Hän sanoi, että hänellä oli sovittu tappaminen. Vitsinä oli hauskatappa huumori. Savoksi se olisi ollut tappaaminen ja suomeksi tapaaminen. Yksi kirjain muuttaa merkityksen aivan toiseksi. Hän epäilee että häntä salakuunneltiin tuolla juhlissa.

      (Ei ne mitkään juhlat ollu vaan tavallinen pari olutta ja kotiin ilta) hän pahoitteli, ettei voinut viipyä enää kauempaa. Hän oli kova vitsiniekka. Lähtiessään hän sanoi: "Tätyy mennä. Mul on sovittu tappaminen", hän sanoi. Halusi matkia hoono soomi "hauska tappa” huumoria. Sitten hän meni kotiin ja aamulla kuuli, että Palme oli ammuttu keskellä Tukholmaa kadulle.

      Hän saattoi epäillä että häntä vakoillaan, mutta mistä moinen letkautus tuli on jotain selittämätöntä. Palme hänellä ei ainakaan ollut mielessä. Miten Palme saatiin ylipuhuttua lavastamaan oman murhansa on mielenkiintoinen asia. Lavastajat tiesi että mies oli nähnyt tuon elokuvan viimeisenä ohjelmana ylipäätään televisiosta eli se oli lavastajien tiedossa. Sitten hän meni Aarne Saarisen naapuriin. Aarne oli piippumiehiä niin kuin elokuvan uhrikin. Hänen avovaiminsa pomo oli Ulf Sundqvisst, joka oli Palmen hyvä tuttu. En sano ystävä kun en tiedä. Sitten kuvioihin tulee vielä Olavi Niitamo joka oli miehen pomo paria vuotta aiemmin. Niitamo oli haastanut Teofilo Stevwnssonin nyrkkeily otteluun, mikä oli emä valhe. Hän sanoi sen tv-ohjelmassa jossa häntä haastateltiin ja kysyttiin pitääkö sanonta "valhe, emävalhe, tilasto" paikkansa. Hän kumosi väitteen, mutta heitti ilmoille tuollaisen emävalheen. Tarkoittiko Niitamo Stevenssonilla Svenssonia, sillä mies oli vaihtanut sukunimensä juuri noihin aikoihin Ruotsalaisesta nykyiseksi mikä se sitten onkaan. Hän tavallaan juhli myös nimensä vaihtamista. Siitä tuo hauska tappa huumori sai alkunsa. Hoono soomi nääs.

      Mutta Palmen valinta uhriksi on tullut lavastajien mieleen monestakin asiasta. Yksi voi myös olla että ravintola sijaitsi lähellä Tuholmankatua, missä miehen työpaikka oli. Eihän tässä mitään rangaistavaa ole jos Palmekin jäi henkiin. Rikos on jossain muualla.
      Stay tuned. Jatkuu myöhemmin.

    • OiGaramba

      Minä alan kohta epäilemään että se olen minä joka kirjoitan tätä tarinaa. Tai siis minä olen tuo surullisen kuuluisa Kalle Keppinen itse. Puhunko itsestäni vai Kalle Kustaa Tappisesta.
      Sotkenko nyt Tappisen ja Keppisen vai olisiko se Kalle Kustaa Kepponen koko jutun kehittelijä.

      Ruotsissa lauletaan John Brownia sanoilla Halta Lottas Krog. Ontuvan Lottan krouvi. Göory glory Hallelujah. Oliko Lotta Kalle Kustaan muori, joka makaa hiljaa haudassaan.

      Palmen murhaajasta sanottiin, että tämä vaappui juostessaan tai ontui ja juoksi kuin norsu. Mannen sprang som en elefant. Jo koittaa uusi aamu. Kalpeana kuin haamu. Kalle Tappinen hotellissa itseksensä noitui. Hän kepulisti jaksoi ja viulut on kai vielä maksamatta. Haamumies ei ollut Palmen murhaaja on tämän päivän motto. Eihän tästä saa mitään selvää.

      Miehellä oli joko pipo tai lippalakki elokuva teatterin edessä. Murhapaikalla ei ole selvyyttä oliko miehellä mitään päässä. Paettuaan kerrottua reittiä mies saa tukkalaitteen, joka muistuttaa häntä seuraamaan lähteneen miehen Lars Jeppsonin tukkalaitetta. Murhapaikalla on myös mies jonka sanottiin olevan murhatutkimusten kannalta kuin norsu porsliini kaupassa. Norsua tuodaan mukaan kuvioihin useassakain käänteessä. Lavastajat tiesivät Hietaniemen norsusta joten saattaa olla ettei tuota norsua enää siellä edes ole. Tuo murhapaikan norsu on ns.. Skandiamies.
      Don't stay behind.! Stay tuned! jatkuu...

      • Cummingskin

        Google kenttään voitte kirjoittaa "State ve. Harold Israel.". Suomensin siitä nuo kymmenen kohtaa jotka yleinen syyttäjä kumosi ja syytettyä ei syytetty vaan jätettiin syyttämättä. Tuo tosi elämässä ollut oikeuden käynti tai sen valmistelu oli pohjana Elia Kazanin elokuvaan The Boomerang.

        Yhteenvetona Israelia vastaan tehdystä oikeudenkäynnistä "coroner" (kuolemansyy tutkija) jakoi syytteen kymmenen osioon, jotka ovat pääsääntöisesti seuraavat:

        1. -Nellie Trafton oli nähnyt tuttavansa Iisraelin ampumapaikan lähellä kymmeneen minuuttiin ennen ampumista. (vrt. nakkikioski)
        2. -Tekijällä oli harmaa lippis ja ruskea päällystakki, jossa oli musta sametti kaulus
        3. -Todistajat Frederick W, Morris ja Ralph Esposito, näkivät miehen, jolla harmaa lippis ja päällystakki ampuvan uhrin ja hänen juoksevan länteen High Streetin yli.
        4. -Jennie Boynton ja Hilda Baer, High Streetin itäpäässä, kuulivat kuolettavan laukauksen ja näkivät pakenevan ampujan juoksevan High Streetin yli sadan metrin päässä Main Streetin länsipuolella, Miehellä oli harmaa lippis ja ruskea päällystakki, Hilda Baer huomasi myös samettisen kauluksen.
        5. -Edward Flood näki hengästyneen miehen, jolla oli harmaa lippis ja tumma päällystakki, joka juoksii Washington Avenuen ja Congress Streetin ja Harrison Streetin risteyksessä kymmenen minuutin päästä ampumisesta, ja näki kun tuo löi varpaansa rotvallin reunaan mutta jatkoi matkansa länteen päin Washington Avenueta.
        6. - Todistajat, Esposito, Boynton, Baer ja Flood, tunnistivat Israelin poliisin
        päämajassa henkilöksi, jonka he olivat nähneet pakenevan ammuntapaikalta.
        7. -Israel teki kirjallisen lausunnon, jossa hän myönsi rikoksen.
        8. -Israel kulki poliisiosaston jäsenten kanssa pakoreitin läpi nimeten paikat joihin oltiin vedottu,
        9. -Israel ilmoitti poliisille, mista fataalin luodin tyhjä kuori löytyisi hänen huoneestaan, Poliisi myöhemmin vahvisti asian löydettyään hylsyn.
        10. - Israelilta löydetty revolveri oli 32 kaliiperinen espanjalaisvalmisteinen, ja se oli ase, josta lähtenyt luoti löydettiin uhrin päästä.

        At arraignment on May 27, 1924, Cummings dropped the case, entered a plea of nolle prosequi, and proceeded to discredit the evidence compiled by the Bridgeport police in a 90-minute presentation to the court.

        Käsittelyssä 27.5.1924 Cummings pudotti asian, nolle prosequi: n vetoomuksen ja jatkoi kumoamalla Bridgeportin poliisin laatiman todistukset 90 minuutin pituisella esityksellä tuomioistuimelle. (hän kävi todistukset läpi kohta kohdalta)


    • Savuverhot

      Löysin tällsisem äsken netistä. <en tiennytkään että sellainen järjestö kuin <puppet masters olisi olemassa. Sanoinhan että lavastajat tiesivät Hietaniemen lelu norsusta. Tuodta ylhäältä on poistettu viesti. E tästä tule mitään kun viestejä poistetaan.
      Hiljensiko vapaamuurarit Victor Gunnarssonin?

      7. tammikuuta 1994 löytyi Victor Gunnarsson, joka Ruotsissa tunnettiin 33-vuotiaana ja vuonna 1986 epäiltynä Palmen murhasta, murhattuna muutaman tunnin ajomatkan päässä kotoaan Salisburyssa, Yhdysvalloissa. Hänet teloitettiin raa'asti, ammuttiin kahdella laukauksella pään läpi.

      Ovatko konspiratorit vapaamuurareita? Kyllä, tämä päätelmä ei ole vaikea tehdä, jos tiedät salaisuus symboliikkaansa näiden niin kutsuttujen "Puppet Masterien'" salaisuus tekniikkaaansa,.
      Sormus ja kello saattavat olla jääneet symbolisiksi varoituksiksi organisaation muille jäsenille. 33-vuotias oli alasti myös saattanut olla symbolinen ele,

      33-vuotiaan petos on saattanut olla, että hän paljasti itsensä sekopäisellä kirjallaan missä vakuuttelee syyttömyyttän ja on lähellä paljastaa oikean murhaajan.
      Näin ollen ictor Gunnarsson tappaja on Entinen poliisi Lamont Claxton Underwood on turha savuverho.

    • KaikenlaisiaMietteirtä

      Konspiratörerna bakom Palmemordet kände sig dock inte säkra. Trots kontakter långt in i polishuset, köpta utredare och åklagare fanns det alltid en ''faktor X'' att räkna med och nu var det hög tid att tysta 33-åringen, innan han greps och förhördes på nytt och kanske föll till föga och avslöjade vad han visste om Palmemordet i allmänhet och männen bakom det i synnerhet.

      Salaliittolaiset Palmen murhan takana eivät kuitenkaan tunteneet olevansa rauhassa. Vaikka yhteydet poliisiasemalle, maksetuihin tutkijoihin ja syyttäjiin on riittävät niin oli aina olemassa "X kerroin", ja nyt oli korkea aika hiljentää 33-vuotias, ennen kuin hänet pidätettäisiin ja kuulusteltaisiin uudestaan ja kenties hän alkaa puhumaan. mitä hän tiesi Palmin murhasta yleensä ja erityisesti sen takana olevista miehistä. (eli kertomaan siitä että hänet pyydettiin näyttelemään syytetyn osaa, jonka Pettersson vei sitten loisteliaasti läpi. Olihan hän saanut näyttelijän koulutusta.)

      Är konspiratörerna frimurare? Ja, den slutsatsen är det inte svårt att dra om man känner till den hemliga symboliken hos dessa så kallat ''puppet masters''; de som drar i trådarna till alla regeringar.

      Ovatko konspiratorit vapaamuurareita? Kyllä, tämä päätelmä ei ole vaikea tehdä, jos tiedetään näiden niin kutsuttujen "Puppet Master" salaisen symboliikkan, joilla on narut kaikkien maiden hallituksiin..

      Pettersson sai rahaa medialta ja oli sen kanssa sujut. Tässä alla on mielenkiintoinen valhe. Siinä Pettersson sanoo motiivikseen kostaneensa kaverinsa elinkautisen tuomion. Mutta puhuttiin myös että Pettersson olisi erehtynyt uhrista ja hänen piti tappaa peliluolan pitäjä Sgge Sedergren, joka muka muistutti Olof Palmea. Tällaisia jutuja saisi lukea vaikka kuinka, mutta täytyyhän murhalla olla motiivi jos se oikeasti on tapahtunut, mutta sekin että se olisi valhetta ja lavastettu huijaus, niin sillekin täytyisi löytyä motiivi. Sitten tulee vielä mieleen sellainen että tapettiinko Petttersson aivan kuten Gunnarssonkin. Ei ampumalla vaan lyömällä vaikka päähän jollain kalikalla.

      Sekakäyttäjä Christer Pettersson herätti Ruotsissa viikonloppuna jälleen kuohuntaa - tosin tällä kertaa haudan takaa vanhan lempensä avustuksella.

      Pettersson haudattiin reilut kaksi vuotta sitten. Hän antoi ennen kuolemaansa ex-rakkaalleen tehtävän. Naisen olisi kerrottava Petterssonin kuoleman jälkeen tämän tekemästä tunnustuksesta ruotsalaislehti Aftonbladetin rikostoimittajalle Lennart Håårdille.

      Nainen sanoo Petterssonin tunnustaneen Palmen murhan hänelle eräänä päivänä puistossa, jossa pari oli kävelylenkillä. Pettersson istutti naisen penkille ja sanoi haluavansa puhua "yhdestä asiasta".

      - Sinä tiedät, että minä en koskaan käytä ampuma-aseita. En ole tehnyt niin koskaan... se olin minä, joka ampui Olof Palmen, Pettersson sanoi naiselle.

      Tunnustus tuli naiselle yllätyksenä. Pettersson selitti sekavankuuloista lausetta sanomalla, että toinen hänen Sveavägenillä 28. helmikuuta 1986 ampumistaan laukauksista meni pieleen "jollakin tavalla".

      Nainen ei Petterssonin tunnustuksen jälkeen ryhtynyt varsinaisesti kuulustelemaan kuumasta luonteestaan ja väkivaltaisuudestaan tunnettua kumppaniaan. Hän kysyi rakkaaltaan vain murhan motiivia.

      - Tein sen pommimiehen vuoksi. Hän sai väärin perustein elinkautisen, Pettersson vastasi.

      Pettersson viittasi "pommimiehellä" Lars Tingströmiin.

      Erään jo aiemmin julkisuudessa olleen teorian mukaan Pettersson sai käskyn Palmen ampumiseen juuri Tingströmiltä.

      Nainen kertoi tunnustuksesta perjantaina rikostoimittaja Håårdille kotonaan. Hän luovutti Håårdille samalla nipun Petterssonin rakkauskirjeitä. Myös se oli vainajan tahto.

      - Jos minä kuolen, tulee sinun luovuttaa kirjeet Lennart Håårdille. Haluan, että hän tietää, kuinka paljon sinua rakastin. Kerro hänelle myös siitä, mitä sanoin sinulle Palmen kuolemasta, Pettersson oli ohjeistanut naista.

    • Unbewussten

      Nimimerkki ”Totuus sattuu” kirjoitti: ”Jokainen media joka väittää kertovansa "totuuden" on taatusti valemedia. Mitään varsinaista totuutta kun ei ole olemassakaan, on vain erilaisia asioita ja niistä tehtäviä erilaisia johtopäätöksiä. Ei valtamediakaan väitä kertovansa mitään totuutta vaan uutisoivansa journalististen periaatteiden mukaisesti eli siis yrittäen kertoa asioita mahdollisimman laajasti ja tasapuolisesti.

      Vaihtoehtomedian "totuus" tarkoittaa taas hyvin tiukasti tiettyä näkökulmaa painottavaa tapaa kertoa asioita välillä jopa faktoja siihen paremmin sopivasti muokaten tai muut näkökulmat unohtaen. Tuo "totuus" tarkoittaa siis oikeasti räväkkää mielipidettä.
      Sanomalla että "minä kerron vain totuuden", ihminen sanoo oikeasti että hän pitää omaa mieli-pidettään ainoana oikeana.”

      Olof Palmun vaimo Lisbet Palmu kertoi kuulleensa papatusta. Tarinani alkaa siitä kun rouva kuulee takanaan pikku kiinalaisen pamahtavan. Niitä kutsutaan joskus myös papaateiksi. Vai kumpi lie yleisempi nimitys. Ranskaksi se on pètard. Tulee varmaan verbistä pèter = pierrä. Sellaista ammattia ei ainakaan ole kuin pierijä = petard eikä sellaista verbiä kuin nierrä. Sillä se on nieriä eikä nierijä. Nieriä eli rautu (Salvelinus alpinus) on lohikala, joka elää kylmissä vesissä.

      Hän kuuli takanaan siis papatin räjähtävän ja kääntyi miestään kohden kysyäkseen mikä se oli. Olof lyyhistyi aahan samontein. Häntä oltiin ammuttu isokalberisellä pistoolilla takaa päin selkään. Papatti on ruotsiksi smällare ja lausutaan smellare. Joku irvileuka voisi heittää huulen että pienet miehet Kiinasta tappoivat Palmen. Tuo "totuus" tarkoittaa siis oikeasti räväkkää mielipidettä. Mutta sehän olikin vain vitsi.

      Sigmund Freud tutki vitsejä oikein tieteellisesti. Kirjassaan ” Der Witz und seine Beziehung zum Unbewußten” Hän väitti niillä (vitseillä) olevan yhteyttä ihmisen alitajuntaan.

      Takautumilla ja vitseillä on jotain yhteistä. Se tapa, jolla muistikuvat tietyn tyyppisistä tapahtumista
      alustavasti taltioidaan muistiin ja millaisena henkilö myöhemmin muistaa tapahtuman, on käynyt läpi alitajunnassamme aikamoisen prosessin kun me sitten reagoimme jonkin tapahtumaan, mikä laukaisee muististamme sinne taltioituneen muiston

      Takaumailmiötä selittämään pyrkivät teoriat voidaan usein jakaa kahta eri näkemystä kannattaviin. Erillismekanisminäkemys on kliinisesti suuntautunut ja sen mukaan tahattomat muistikuvat johtuvat
      ttraumaattisista tapahtumista ja tapahtumiin liittyy erillinen muistimekanismi. Tätä tukevat tutkimukset implisiittisen vs.eksplisiittisen muistin erilaisuudesta. Implisiittinen muisti on tiedostamatonta muistamista; eksplisiittinen muisti on selvästi tiedostettavissa.

      Kuinka jo lähtökohtaisesti muistimekanisemissa täytyy olla jotain erilaista, kun traumaattisia tapahtumia ei useinkaan voi muistaa tai toistaa sanallisessa muodossa, vaan ne nimenomaan muistetaan takaumina.

      Monesti ihminen ei halua uskoa jotain asiaa todeksi vaan torjuu sen (se siirtyy implisiittisesti muistiin kuitenkin ja pulpahtelee sieltä esiin aiheuttaen pahaa mieltä kun jokin asiayhteys herättää sen. Sama ilmiö vitseissä jotka eivät naurata pätkääkään ja ne torjutaan mauttomuuksina. Varsinkin vitsit jotka saattavat kertoa totuudesta liikaa jonkun kannalta katsottuna)

      Psykoanalyysin perustaja Sigmund Freud esitteli ensimmäisenä psyykkisenä puolustuskeinona torjunnan jo vuonna 1893, ja vuonna 1926 kirjassaan Esto, oire ja ahdistus hän esitti, että puolustautumisprosessi on yläkäsite, jonka alaisuuteen kuuluvat muiden muassa torjunta, projektio ja tapahtumattomaksi tekeminen. — Freudin tytär Anna Freud kehitti merkittävästi puolustus-mekanismin käsitettä kirjassaan Minän suojautumiskeinot (1936)

      Sanoin tarinani alkavat papatuksesta. Olen nyt papattanut jo ties kuinka monta sivua ja juttu ei ole vieläkään oikein edes alkanut. Jos Palme tapettiin hermomyrkyllä kun petard ja smeller haisi niin pahalle, että Olof heitti veivinsä. Tässä esimerkki huonosta vitsistä, mutta se jää teidän muistiinne alitajuntaanne; halusitte sitä tai ette.

    • BerseelleenLenz

      Tässä esimerkki huonosta vitsistä, mutta se jää teidän muistiinne alitajuisesti; halusitte sitä tai ette. "Palme tapettiin hermomyrkyllä kun petard ja smeller haisi niin pahalle, "

      Myrkytys ei selitä verilammikkoa maassa vai mikä maalilätäkkö se oli. Parempi vain sanoa ettei Palmea tapettu lainkaan vaan se oli pelkkä vitsi. Ettei tapettu vai mikä siinä on vitsi. Sekö että sanon ettei tapettu. Oli miten oli niin aika paljon siinä on huumoria käytetty kun asiasta on kirjoitettu. Mies juoksi kuin elefantti ja hänellä oli vaalea ylähuuli ja tuijottava katse. Lippalakista ei olla päästy yksimielisyyteen.

      Smälla ei ole haista ruotsiksi vaan läjähtää. Blänka on hieman vastaava kuin smälla, mutta siinäkin on samalla verbillä kaksi merkitystä. Kiiltää ja pamahtaa. "Are you sure that it glittered?" on vuorosanat elokuvasta "Saarroksissa". (The Boomerang)

      Englanniksi paukkupatruunoita sanotaan blanks. Lee Harvey Oswaldin ampumisessa ehkä käytettiin blanksejä. Ainakin Dr. Ralph Cinque (N:ro viisi 5) epäilee niin.

      Jos puhutaan vitseistä tai huumorista niin ruotsalaiset ovat tehneet "kuukauden karaoke hitin " Palmen murhasta. "Olof Palme gick på bio,. Tralalala lalalala lallallaaaa. Lisbet såg pistolen blänkä. Trala lalalallalallaaaa, Strax därefter blev hon änka. Tralalalalalalalaaaa! Google kääntää. Olkaa hyvä.

      Pissa, kakka ja pieru vitsithän naurattaa aina. Riippuu tietenkin kuinka lapsellinen itse on tai siitä millä päällä on. Joskushan naurattaa melkein mikä vaan jos on niin hyvällä päällä. Pahalla päällä ei naurata mikään. Nyt ei naarata, sanoi savolainen kun anoppi järveen putos.

      Sellaista ammattia ei ainakaan ole kuin pierijä = petard eikä sellaista verbiä kuin nierrä. Sillä se on nieriä eikä nierijä. Nieriä eli rautu (Salvelinus alpinus) on lohikala, joka elää kylmissä vesissä. Tuo nieriä on itsessään jo verbi kun oikein ajattelette, mutta ei sekään tarkoita mitään. En ainakaan minä tiedä, että se tarkoittaisi jotain. Kieriä taas on pyöriä. Minä kierin on latinaksi volvo. Siitä se auto on saanut nimensä. Audikin on latinaa. Ruotsiksi "hörödedyy"

      Vuonna 1910 August Horch perusti nimeään kantavan autotehtaan, joka alkoi valmistaa Audi-merkkisiä autoja.
      Nimi Audi tulee Horch-nimen latinankielisestä vastikkeesta (suom. kuuntele, kuulehan). Monella autolla on etunimi. Se tulee keksijän etunimestä tai sanoaan monen auton nimeen liittyy etunimi, vaikkei niitä käytetä. Voisin luetella kymmenien autojen valmistjien tai miiden keksijöiden etunimet. Ainoa auto jolla on oikein käytössä etunimi on Mercedes Benz. Se on ensimmäisen Mersu kauppiaan tyttären etunimi tai lempinimi, jonka kauppias sai ujutettua Benzin liitteeksi. Mutta nyt mentiin aivan eri aiheeseen kuin Palmen murhaan.

      • SmithEtSwesson

        Mistä te tiedätte Palmen murhasta ylipäätään. Se on koko pohjolan asia selvittää se juutajaksain.

        "jos totuus tulisi julki niin demarit häviäisivät valta asemansa"
        "Ruotsin kansa ei ole vielä valmis kuulemaan totuutta Palmen murhasta"
        Tällaisia väitti ja eivät kieltäneet väitteiden todenperäisyyttä Palmen hyvät ystävät Harry Schein, Anders Ferm, Carl Lidbom ja Hans Holmér, joista elossa on enää Anders Ferm.

        Mies joka pani alulle aseen etsimisen. Hän löysi transsiin vaipuneena seuraavana aamuna luodin roskakorista vastakkaiselta puolelta katua. Myös toisen luodin löysi median kanssa tekemisissä oleva henkilö. Jos medialla ei ole sormet pelissä tässä maailmanluokan kusetuksessa niin missä.

        Alfred de Tavares, 70, pitkäaikainen toimittaja Tukholmasta, on kuollut, kollegat ja ystävät, jotka tunsivat ystävällisen ja pirteän toimittajan, joka oli myös voimakas vaikuttaja netissä, ovat järkyttyneitä. Hän kuoli 31. elokuuta 2014.
        Alfred de Tavares, 70, a long-time journalist in Stockholm, has died, shocking colleagues and friends who knew the kind and jovial journalist who was also a powerful networker.


    • TässäköHeikoinLenkki

      Olemme käyneet läpi luvut ,5, 7, 15, 16 ja nyt menemme lukuun 17. (luku mystiikkaa)

      Anna Hage var bara 17 år när hon försökte rädda livet på Olof Palme.
      Sedan dess har hon levt i skuggan av mordet.
      Med skräcken för mördaren.
      Med känslan av att vara missförstådd av poliser, utnyttjad av journalister och förnedrad av jurister.
      32 år senare berättar hon första gången sin historia på egna villkor i boken "30 år av tystnad"

      Anna Hage oli vain 17, kun hän yritti pelastaa Olof Palmen hengen
      Siitä lähtien hän on elänyt murhan varjossa.
      Peläten murhaajaa.
      Tuntien, että poliisi on ymmärtänyt hänet väärin, toimittajat ovat hyväksi käyttäneet häntä ja juristit nöyryttäneet.
      32 vuotta myöhemmin hän kertoo ensimmäisen kerran tarinansa omilla ehdoillaan kirjassaan "30 vuotta hiljaisuudessa"

      Det var först efteråt, när ambulansen kommit, som hon hörde den skjutne mannens följeslagerska säga att hon var Lisbet Palme och att det var hennes man, Olof Palme, som blivit skjuten.

      Vasta silloin, kun ambulanssi saapui, kun hän kuuli kuolevan miehen kavaljeerin Lisbet Palmen sanovan että se oli hänen miehensä, Olof Palme, joka oli ammuttu.

      Täytyisi lukea tuo kirja sillä silmällä, että siinä on jotain totuudenvastaista. Koko murhassa on jotain totuudenvastaista. Anna Hagea oli kuulema pidetty tahallaan pimennossa ettei tuo ala puhumaan läpiä päähänsä. Hän näki pakenevan miehen takaa päin ja oli sanonut ettei se ollut ainakaan Christer Pettersson . Nyt lukija alkaa pitää meikäläistä väärässä olijana, jos vieläkin sanon, että murha oli lavastettu, Anna Hagehan todistaa toista. Hän kertoo antaneensa uhrille sydänhierontaa ja joku toinen antoi suustasuuhun tekohengitystä. Eikö verta tullutkaan ryöppyämälla nenästä ja rinnasta ja suusta.

      Silti lammikko on sellainen, ettei siinä ketään oltaisi kierrätelty, eikä pyöritelty eikä verisiä jalan jälkiä eikä mitään sen ympärillä.
      Kuka valehtelee. Kuka on heikoin lenkki.

    • Toivotonta
    • Olkoon kuinka tahansa, minulla on alibi. Olimme lähtemässä paluulennolle Kanarialta, opas tuli bussiin ja ensimmäiseksi kertoi ettö Olof Palme on ammuttu viime yönä.

    • Ehehehehehehehehehehehe

      Henkinen vaippa-ikä, Heheheheheheheheheheh
      Kylläse sinulta tuo herja lentää.

    • IntentionsAreGood

      ÄLÄHÄN NYT OLENHAN MINÄ JO 12. Oh Lord Don't let me be misunderstood.

    • MillePromille

      Nää on kirjoitettu yhdeksän promillen humalatilassa (9%o) joten ottakaa huomioon sekin seikka. Aika pieni kitenkin toi promille määrä eli jokin asia voi olla tottakin.

    • HevonenVaiAaaaaasiNiihoo

      Kusessa Koko Ajan

      25.5.2018 1:33

      Uusi
      Kyllä sitä tarkoitan. Ajattele asiaa siltä kantlta, niin pääset totuuden jyvälle. Turun puukotus on myös samaa median kusetusta, mikä alkoi jo Kenndyn murhasta. Katsokaa netistä Oswald. L.H.
      Lee Harvey Oswaldin murhaajan takatukka kertoo siitä paljon. ÄLKÄÄ OLKO TYHMIÄ!

    • lirjoittaja
    • LeikkiähänMINÄvain
    • Anonyymi
      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juttu jatkuu tuolla.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15492543/haamumiehem-haastattelutunti#comment-95900143

        ja tuolla

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16534909/hyvia-ketjuja-kun-vain-saisivat-olla-sensuroimatta

        Juttu jatkuu tuolla.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16532132/ili-maston-muutos-ei-puhuta-enaa

        Ketjusta on poistettu 39 sääntöjenvastaista viestiä.

        Noissa poistetuissa viesteissä on paljon samoja joita olen laittanut toistamisiin joitain väjän muunnellen, mutta kun syytä ei kerrota miks ne poistetaan niin vaikea niitä on muuttaa. En tiedä mitä niissä on ollut sääntöjenvastaista sillä en hauku niissä ketään enkä harrasta minkään laista rasismia tai vastaava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juttu jatkuu tuolla.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16532132/ili-maston-muutos-ei-puhuta-enaa

        Ketjusta on poistettu 39 sääntöjenvastaista viestiä.

        Noissa poistetuissa viesteissä on paljon samoja joita olen laittanut toistamisiin joitain väjän muunnellen, mutta kun syytä ei kerrota miks ne poistetaan niin vaikea niitä on muuttaa. En tiedä mitä niissä on ollut sääntöjenvastaista sillä en hauku niissä ketään enkä harrasta minkään laista rasismia tai vastaava.

        Juttu jatkuu tuolla.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16454694/suutari-on-kala


    Ketjusta on poistettu 40 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe